Sunne belgiske vafler

Disse deilige belgiske vaflene lagde jeg i helga, og jeg har gledet meg til å dele dem med dere. Jeg har faktisk lagt ut oppskriften på dem for et drøyt år tilbake, men så gode som disse er fortjener de å deles igjen. Toppingen er derimot helt ny, og jeg har uten tvil funnet en favoritt i jordbær, banan og kokesjokolade.

Disse er så enkle å lage, og funker selvfølgelig like bra i vanlig vaffeljern som i den belgiske typen som jeg har brukt her. Jeg tror jeg kjøpte mitt på en typisk elektronikk forhandler, til rundt 2-300kr.

Du trenger: 

 • 2 egg
 • 40g havremel
 • 40g speltmel (bruk det melet du har)
 • 20g vanilje protein (kan sløyfes – jeg bruker det for smak. Proteiner er det nok av i både egg og Kesam)
 • 120 g kesam
 • 3 ss Sukrin 
 • 1 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
 • 1 ts bakepulver
 • Væske til passelig konsistens (venn, eventuelt litt melk) 

Slik gjør du: 

Rør alle ingrediensene sammen til en jevn og fin røre. La den svelle i noen minutter før du steker. Stek vaflene gyldne og fine. Jeg bruker godt smør eller litt cocosa. Topp med hva enn du måtte ønske. Mine favoritter som topping er brunost, banan, salt smør eller bær.

Håper du har en fin mandag❤️ Jeg startet dagen med celleprøve hos gynekologen, så jeg lot denne skrotten få helt treningsfri og tok en kontordag i dag. Ikke fordi jeg ikke kan trene, for det kan man selvfølgelig helt fint etter en celleprøve, men jeg følte rett og slett bare for å ta en avslappende mandag. Grunnen til at jeg deler at jeg har tatt en celleprøve, er for å oppfordre deg også til å gjøre det. En celleprøve tas hos legen din, eller hos en gynekolog. Hør med din lege. Det er ikke farlig eller spesielt vondt. Det tar noen få minutter (selve prøven kun noen sekunder) og det kan rett og slett redde liv.

Så er du kvinne mellom 25 og 69 år, kontakt legen, ta en livmorhalsprøve, og unngå livmorhalskreft.  #sjekkdeg ❤️

Jeg skal ha tre gruppetimer i kveld (som jeg kun coacher, og ikke er aktiv på selv) og etter det skal jeg hjem å lage meg disse deilige vaflene til kveldsmat. En finfin start på uken!

 

Smiiil, Maren

 

Løp med Maren #1

Hei og god søndag dere❤️ Som lovet skal jeg fortsette å dele intervaller og løpeøkten med dere hver eneste uke. Etter deres ønske deles øktene på søndager, slike at dere kan putte intervall-økten inn i din kommende treningsuke, der du ser det passer best for deg.

Her kommer den første intervallen i den nye faste søndags-spalten #løpmedMaren:

 • 8 min oppvarming med gange eller rolig jogg.
 • 30 sek spurt / 15 sek pause x 3 (for å fyre i gang bena litt, ikke for å gjøre deg sliten)
 • 1 min pause
 • 60 sek løp / 20 sek pause x 8 runder
 • 2 minutter pause
 • 45 sek løp / 15 sek pause x 10 runder
 • 2 minutter pause
 • 30 sekunder løp / 10 sekund pause x 12 runder 
 • Nedtrapping 5-10 minutter. Rolig lett jogg, deretter over i gange. 

Når det gjelder nedtrapping så vil det være hensiktsmessig å bruke tid på å få kroppen gradvis ned i puls. Start gjerne med rolig jogg, for så å gå over i gange etterhvert. Har du tid og mulighet strekk gjerne lett ut, og ro kroppen helt ned, før du sier deg helt ferdig med økten.

Denne økten kjørte jeg på min løpetime forrige uke, og den var så digg! Den er hentet fra løpe-arkivet til Spicheren. Da jeg kjørte økten selv økte jeg tempo jo kortere dragene ble. På de to siste bolkene (45/15 og 30/10 dragene forsøkte jeg å øke med 0,1 km/t pr drag)

Jeg anbefaler at du har minimum 1% gradient/motbakke på møllen hele tiden. Har du 0% vil det nesten bli som litt nedoverbakke og kan være en unødvendig belastning for knærne dine.

Håper dere liker økta💦😅 Jeg gleder meg til å dele masse gøye intervaller med dere hver eneste søndag fremover! Spør hvis det er noe du lurer på. Hvis du tester øktene og legger noe ut på Instagram så må dere veldig gjerne tagge meg @marenerdvik og bruke taggen #løpmedmaren . Ingenting er så motiverende og gøy som å se at dere faktisk gjør øktene jeg legger ut. Det gir stat lyst til å fortsette å legge ut masse mer😊

Ha en nydelig søndag venner❤️

 

Smiiiil, Maren

 

Lørdagskvelden ble ikke slik jeg hadde trodd

Heii fine dere🧡 Jeg håper dere har en nydelig helg. Jeg har brukt lørdagen sammen med mammaen min, og det har vært så fint. Vi har shoppet, lunsjet og kost oss. Jeg fikk også vist henne rundt på treningssenteret jeg jobber på, så nå er hun meldt inn, og kan endelig trene på mine timer igjen. Hurra!

Nå skulle jeg egentlig vært på vei til MGP-bursdag til fineste Helene, men sånn ble det ikke. For en time siden tikket det inn en melding av bursdagsbarnet er blitt syk, og hele bursdagen måtte avlyses. Så da ble glitterkjole og paljetter  byttet ut med joggebukse, popcorn og smågodt. hehe.

Så nå sitter jeg her å momser snacks og lager intervaller til den kommende uken. Jeg har jo valgt å fortsette å dele løpeøkter med dere – selv om løpechallenge er over. I morgen kommer det en ny og heftig intervall til dere. Det er litt festlig å sitte her å skrive om trening, mens jeg momser i meg smågodt. Finfin balanse det.

Jeg vet ikke helt hva kvelden bringer nå, men én ting er sikkert – jeg skal selvfølgelig se MGP-finalen. Har dere hørt den fantastiske sangen til Ulrikke? Jeg får helt frysninger på hele kroppen, FOR en stemme!!! Jeg synes også Rein Alexander er fantstisk bra, også tror jeg Raylee kan fenge med den låta hun har.

Hva tenker dere her. Hvem heier dere på, og hvem tror dere vinner? 

 

Smiiil, Maren

 

En spesielt fin fredag

Heiii venner❤️ I dag har jeg hatt den fineste fredagen på lenge. Jeg startet dagen med en herlig løpetur på mølla, etterfulgt av tur og kos med lille Leo. Det er så mange av dere som spør om han og hvordan han har det etter operasjonen. Det er så koselig at dere bryr dere, tusen takk🙏🏻 Leo har det fint nå, operasjonen hvor han sjenert analkjertlene gikk helt fint. det tok litt tid på komme seg, men nå er formen fin, stingene er fjernet og alt er bra med han.

I 12 tiden kom skjønne Andrea på besøk, og planen var at vi skulle jobbe litt sammen, før vi skulle på lunsj. Det tok ganske så lang tid før vi i det hele tatt kom oss ut av leiligheten min, for Leo har forelsket seg helt i Andrea og omvendt, så det var ikke så enkelt å få dem til å si hadet. hehe❤️ Vi fikk knipset litt bilder, før vi dro til favorittstedet vårt, som jeg har delt med dere så uendelig mange ganger før, nemlig Panda Panda.

 

Jeg bestilte min favoritt, healthy smoothie bowl, og en dobbel latte med havremelk. Andrea bestilte seg en Mango vegan salat, og samme type kaffe. Vi ble sittende lenge og bare skravle om alt og ingenting. På et tidspunkt lo jeg så høyt at jeg er redd jeg forstyrret de andre gjestene. hehe.

Det er så forfriskende, gøy og koselig med venninner som driver med det samme, og har en helt unik forståelse (og felles frustrasjon ) over ting i denne spennende, merkelige og til tider litt styrete blogge-bransjen.

 

Nå skal jeg nyte Valentines Day, og kveldens planer velger jeg rett og slett å holde for meg selv, hehe. Det må være lov å holde noen ting for seg selv. Jeg håper dere nyter fredagen, og uansett om du feirer Valentines eller ikke, så håper jeg det blir en kveld fylt med kjærlighet og hygge❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

Hvor sprek kan du bli på 6 uker?

Dette her har jeg hatt lyst å gjøre så lenge, og endelig åpnet muligheten seg. Jeg leter etter 12 personer som trenger en skikkelig motivasjons-boost, som per dagsdato føler seg i for dårlig form, og mangler gode hverdagsrutiner for aktivitet og kosthold.

Vi er nå godt i gang med det nye året, hvordan har det startet for deg? Har du kommet i gang med gode rutiner for trening og kosthold? Eller har det ikke helt blitt slik du hadde sett for deg? Jeg vil gjerne hjelpe deg!

Det blir trening med meg to ganger i uken, en økt med fokus på styrke, og en økt med fokus på kondisjon.
Hovedfokuset blir på trening, men det vil også bli rom for litt kostholds-prat for å skape gode rutiner i hverdagen. Vi trener helt uforstyrret på Spicheren treningssenter i helt egne lukkede saler. Alt av utstyr er tilgjengelig for oss, og jeg legger opp treningen, og tilpasser etter dine behov.

Jeg ønsker å hjelpe deg til å kjenne på treningsglede, og få oppleve at trening kan gi energi og skape overskudd.
Målet er å bedre din fysisk form, og det kreves ikke annet enn at du møter opp, og er motivert for en livsstilsendring.
Er du klar for en livsstilsendring? Og rett og slett investere i deg selv og din egen helse!

Tidspunkt:

Oppstart uke 9 (varighet 6 uker)
Mandager 15.30-16.30
Torsdager 17.30-18.30 

Pris:
2000,- for Spicheren-medlemmer 2500 for ikke-medlemmer. Dette inkluderer 6 ukers trening, 2 økter pr uke. Jeg oppretter også en egen gruppe for oss, hvor jeg kommer til å dele tips, råd, sunne oppskrifter, treningsprogrammer +++ med dere. Går du glipp av en time, vil jeg lage et eget program til deg du kan kjøre hjemme, eller på en annen dag på treningssenteret, slik at du ikke går glipp av noe.

Høres dette ut som noe som kunne passe deg? Da håper jeg du har lyst å være med. Jeg garanterer deg at det vil bli både effektivt, lærerikt, inspirerende og motiverende💪🏼😊

Les mer og meld deg på inne på Spicheren.no HER. 

Ikke nøl med å spør om alt du lurer på, enten i kommentarfeltet, eller send meg en mail på [email protected] Ingen spørsmål er dumme❤️

 

 

Smiiiil, Maren 

 

Smoothie bowl & sterke jenter

Har dere sett en så deilig skål? Dette var min frokost i går. Jeg droppet trening, og satt meg på min favoritt cafe Panda Panda. Smoothie bowlen heter healthy, toppet med granola, chiafrø, mango, granateple og kiwi.

I koppen med skriften er det en dobbel havre Cappuchino – min favoritt kaffe. Har du testet havremelk i kaffe? Det anbefales virkelig, det blir så søtt og godt.

I dag har jeg hatt en av mine favoritt gruppetimer på Spicheren, nemlig Metcon Strength. Det er en styrketime, med fokus på tunge baseøvelser krydret med litt crossfit inspirerte øvelser og oppsett. I dag hadde vi test-dag, etter 6 uker med spesifikk trening med fokus på øke i styrke i øvelsene markløft og pull-ups. Jeg hadde kun jenter på denne timen i dag, og fy flate som jentene presterte. La meg dele noen tall med dere:

 • Pre-test: 55kg. Re-test: 75kg
 • Pre-test: 70kg. Re-test: 100kg
 • Pre-test: 100kg. Re-test: 120kg
 • Pre-test 75kg. Re-test 100kg
 • Pre-test: 80kg. Re-test 95kg

I pullups hadde flere av jentene ekstra vekt på kroppen, to av dem med 20kg hengende i belte rundt livet. Flere kjørte også pullups uten noen form for hjelpemidler. Dette er HELT rått imponerende. Jeg er så stolt av jobben de har lagt ned, og jeg storkoser meg med å få lov å coache en så rå gjeng. Jeg koser meg så som trener/coach om dagen, og synes faktisk det er gøyere å trene andre, enn å trene selv. hehe.

Mange av dere har spurt om det er mulighet for å trene med meg, selv om man ikke er medlem på Spicheren. Det vil det bli, jeg lanserer en utrolig kul greie om et par dager. Så stay tuned folkens – jeg åpner opp for en utrolig spennende treningsgruppe!

Nå må det jobbes litt her🧡 Jeg håper du har en finfin onsdag!

 

Smiiiil, Maren 

 

En gøy overraskelse til dere

Det har vært en helt vanvittig respons på løpechallenge, og det er så fantastisk gøy å se!! Veldig mange av dere har spurt om flere løpeøkter og flere intervaller. Jeg elsker engasjementet deres, og har derfor bestemt meg for å fortsette å dele intervaller med dere – hver eneste uke✨✨✨

Nå er mitt spørsmål til dere, hvilken dag vil dere ha øktene? Starten av uken, midt i uken eller i slutten av uken? Kom veldig gjerne med konkret dag du ønsker at jeg legger ut intervaller til dere.

Dette gjør jeg for dere, og derfor vil jeg at det skal deles på den dagen som passer dere best. Legg igjen en kommentar med hvilken dag som passer best for deg, så er jeg i gang med å dele allerede nå til uken😊😊

Håper dere synes dette var gode nyheter. Jeg gleder meg skikkelig til å dele masse masse mer løpeglede med dere fremover❤️

 

Smiiiil, Maren

 

 

8 serietips på en mandag

Disse seriene har jeg gledet meg til å dele med deg. Her er det kvalitet over kvantitet, så det blir ikke så enormt mange som jeg tidligere har delt, men disse er serier jeg virkelig liker! Jeg skulle gitt mye for å ikke ha sett disse seriene allerede, så jeg kunne opplevd dem på nytt. Så underholdene og gode❤️

Nordisk krim alt sammen, akkurat slik jeg liker det. Så har du litt lik smak som meg, vil du elske disse:

 • WISTING – Viaplay
 • TYNN IS – NRK TV & Tv2 Sumo (episodene kommer først på Sumo)
 • HAMILTON – Tv2 Sumo. 
 • HEKSEJAKT – Tv2 Sumo
 • DEN INDRE SIRKEL – Viaplay 
 • OKKUPERT – Tv2 Sumo & Viaplay
 • HASSEL – Viaplay 
 • GÅSMAMMAN – Tv2 Sumo 

I tillegg liker jeg godt Åsted Norge og Norge bak fasaden. Begge ligger på Sumo.

Jeg synes det er fint å dele litt serietips på en mandag, for hvem har sagt at filmkveldene må være i helgen? Det er jo ekstra deilig å ta en skikkelig kosekveld med en god film på en mandag❤️

I dag blir det serier på meg på dagtid. Jeg sitter hjemme med en liten Leo-gutt som har vært narkose igjen i dag, for å fjerne stingene etter operasjonen sin. Så nå blir det en helt rolig mandag her hjemme, hvor mitt hovedfokus er å passe på at han har det bra. Han ligger å sover i armene mine, og virker som han har det fint – heldigvis❤️ Jeg momser på en skål med havregryn, og en god kopp kaffe. Tidenes seneste frokost, men sånn ble det i dag. Leo kommer først!!

Tips meg gjerne tilbake hvis du vet om flere serien i denne sjangeren/kategorien. Det er alltid gøy med nye tips, og kanskje dere har funnet non godbiter jeg ikke har funnet 😍😍

 

Smiiiil, Maren 

 

Løpechallenge – Testuke!

GRATULERER til dere alle sammen❤️ Gratulerer til alle som har vært med på Challenge, alle som har tatt én økt, alle som har kjørt fulle treningsuker hver uke, gratulerer til alle som har turt å gå på mølla for første gang, gratulerer til alle som har gjort comeback på kondisjonstrening, og GRATULERER til alle som nå er med inn i den aller siste uka.

Jeg er så vanvittig stolt av den innsatsen dere har lagt ned💪🏼💦😅

Noen valgte å teste forrige uke, mens andre valgte å kjøre på med en treningsuke til, og er klare den kommende uken. Velkommen til testuke!!!!

Jeg heier så mye på dere at det nesten bobler over!!!! Jeg VET at akkurat DU har det i deg til få til dette her! Det er dette vi har trent for, og nå skal vi bevise for oss selv at vi har utviklet løpeformen vår i løpet av de siste 5-6 ukene. Jeg håper du kjenner på den enorme motivasjonen og energien jeg sender din vei nå, for dette vet jeg at du får til!! Jeg tror faktisk det blir en ordentlig kul opplevelse for deg💪🏼😊

Om du går rolig i 10km, jogger eller løper har ingenting å si, du skal bare gjennomføre, helt på din egen måte.

 

Jeg vil at du skal ta med deg alle tipsene du har fått, og kjenne etter hva du likte best i løpet av disse ukene vi har hatt sammen. Kanskje du skal jogge litt rolig, løpe litt og gå litt i motbakke om hverandre? Kanskje du skal ta frem favorittserien din og få tiden til å gå mens du ser på den? Eller kanskje du skal finne frem en helt rå spilleliste, og digge i vei til fengende musikk, mens du knuser mila på mølla.

Nå er det jo slik at alle som gjennomfører 10km på mølla er med i trekningen av et gavekort på vanvittige 20.000 kroner hos fantastiske abilica.

Jeg må jo da se at du faktisk har gjennomført dette, og derfor må du gjøre følgende:

 • Ta et bilde av skjermen på tredemøllen når du er ferdig, hvor det kommer tydelig frem at du har gjennomført 10km 
 • Skriv et par ord om hvordan dette føltes for deg (og gjerne litt om hvordan ukene frem mot dette har vært)
 • Send det til meg enten på Facebook, Snapchat, Instagram eller mail. 
 • HUSK: Skriv fullt navn på bildet ditt, så når jeg skal trekke vinneren er det helt tydelig for meg hvem du er.

Mine kanaler: Snap: marenerdvik  Instagram: @marenerdvik  FB: Maren Erdvik mail: [email protected])

Når du sender meg bilde, så ser jeg ikke på tiden du brukte, jeg ser bare på distansen du har lagt bak deg. Testen skal i teorien gjennomføres i løpet av mandagen, men jeg vet at livet skjer og ting kan skje, og derfor sier jeg at du har innen onssdag kl 21, til å gjennomføre testen, og sende meg bilde. Vinneren trekkes onsdag kveld klokken 22.00.

Rabatter til dere:

Ikke nok med at Abilica stiller med premien i denne challengen, som er et gavekort på vanvittige 20.000kr på treningsutstyr. De gir også absolutt alle som er med på denne løpechallenge og #pålagmedmaren 30% på ALT i nettbutikken. (Abilica har absolutt alt, jeg kan kjapt nevne noen få ting: tredemøller, romaskin, ellipse, sykkel, absolutt alt av ulike typer vekter, kettlebells, vektvester, fitnessball +++++ )

Denne rabattkoden sendes ut i et nyhetsbrev til alle som har registrert seg for å være med på denne challengen, så er du med, får du tilgang til rabattene. Grunnen til at det er gjort slik er fordi dette er KUN for dere som er #pålagmedmaren.

LYKKE TIL VENNER!! Jeg heier og heier👏🏻👏🏻💪🏼🧡❤️

 

Smiiil, Maren

 

Gjør det enkelt for deg selv

Reklame | Oslo Skin Lab

Alle som har lest denne bloggen fast over tid vet at det er noen få produkter jeg bruker, og som jeg virkelig føler gir meg positiv effekt. Kollagenpulver fra Oslo Skin Lab er et slikt produktl. Jeg har tatt det i snart 3 år, og kommer ikke til å slutte. Det er ingen hemmelighet at huden endrer seg når den modes (jeg hadde tenkt å skrive eldres, men det høres så kjipt ut, hehe, så la oss si modnes).

Huden mister på en måte spensten litt, og føles litt mer gusten. For meg har The Solution fra Oslo Skin Lab vært helt strålende, fordi det er et helt naturlig produkt, som jeg virkelig føler jeg har effekt av.

Jeg har gjort det til en helt naturlig del av min morgenrutine, med en liten porsjonspakning kollegaen i kaffen. Jeg har også testet i smoothie, og nå i det siste har jeg faktisk begynt å ha det i vannflaska på trening. Vann drikker jeg jo uansett på trening, og siden det er helt smakløst er det helt genialt å få i seg i vann💦

La oss snakke litt om kollagen, hva det er og hvordan det funker. Kollagen er et protein som finnes naturlig i kroppen hos oss alle sammen, og er et av hudens aller viktigste byggeklosser. En ung hud kan faktisk inneholde opptil 80% kollagen.

HVORDAN FUNGERER KOLLAGEN?

Kollagen er den viktigste enkeltfaktoren som bidrar til å holde huden jevn, glatt og spenstig.  Etter som huden modes ( det var dette ordet vi ble enige om å bruke, ikke sant? He he) avtar kollagenproduksjonen med ca. 1-2 % i året fra slutten av 20-årsalderen. Det er flere faktorer som spiller negativt inn på huden, slik som sol, stress og usunn livsstil.

HVORFOR BØR MAN TA KOLLAGENTILSKUDD? 

Et kollagentilskudd kan bidra til å bygge opp kollagennivåene, og gi huden et nytt boost. Huden min føles jevnere, glattere og så mye freshere. Jeg er så glad jeg har funnet en helt naturlig og god måte å booste huden min på. Det skal også nevnes at det finnes ulike typer kollagen – type 1 virker på hud og type 2 på ledd og brusk.

DERFOR LIKER JEG THE SOLUTION FRA OSLO SKIN LAB:

The Solution™ Anti-wrinkle collagen fra Oslo Skin Lab er et 100% rent kollagenpulver uten smak, lukt og tilsetningsstoffer. Det er altså kun rent kollagen i pakken, ingenting annet, og det er akkurat derfor jeg liker det så godt. Pulveret kan blandes i valgfri mat og drikke, som gjør det utrolig enkelt, også kommer de i små porsjonspakninger, som gjør det veldig praktisk. Jeg har alltid et par porsjonspakker i toalettvesken, treningsbaggen, og den vesken jeg bruker mest. 

Det spesielle med nettopp dette kollagenet er at kollagenproteinet er hydrolysert, dvs. brutt ned, ved hjelp av enzymer til peptider som kroppen kan nyttiggjøre seg av. Peptidene (utviklet av Verisol®) har i studier vist å ha god effekt på hudens elastisitet, linjer og rynker. HER kan du lese mer om studiene, for dem som er spesielt interesserte.

Jeg har fått lov å gi deg hele 60% rabatt på første levering, og deretter får du 30% rabatt på de neste leveringene. Klikk deg HER for å bestille din første pakke🧡

Pakken leveres direkte i postkassen din, og det er ingen bindingstid!

Jeg håper du får en nydelig søndag, og fyller den med hyggelige ting. Her på sørlandet er det skikkelig uvær, med regn og kraftig vind. Jeg skal ut på en rusletur i stormen, før det blir søndagsmiddag med hele familien i ettermiddag. Akkurat slik jeg liker best å bruke søndagene🧡

 

Smiiiil, Maren