Sol, trening & søtpotetchips

I dag føles det som jeg har fått en forsmak på marbella. Jeg reiser om 3 små dager, men akkurat nå føles Kristiansand akkurat like magisk som Spania. I dag har jeg storkost meg med soling ved bassengkanten, og virkelig hatt en helt nydelig lat sommerdag. Det er dager som dette man tar frem når høsten kommer snikende, temperaturene faller og vi drømmer oss tilbake til sommeren. Det var et bitte lite slør med skyer over solen, og jeg tenkte at solen ikke var så sterk i dag. Vel, der tok jeg feil, og med refleksjonen fra bassenget skal jeg love dere at det er en solid rødhet på denne skrotten. Jaja, rødt blir brunt, er det ikke det man sier? 

Etter noen timer i solen dro jeg hjemover og før jeg rakk å kjenne etter skiftet jeg til treningsklær og dro rett ut døren igjen. Jeg tror det er der hemmeligheten ligger, å ikke sette seg ned, og ikke kjenne etter om man har lyst å legge seg på sofaen – for det har man i grunn alltid. Hehe. Jeg blir ofte litt sløv av solen, og det frister ikke alltid å trene etter en lang dag på solsengen. Det er da det er smart å ha en plan på hva du skal trene slik at du vet akkurat hva du skal gjøre når du kommer på trening.

I dag så min plan slik ut: 

 • Strakmark 
 • Ringrow
 • Rygghev
 • Facepull
 • Nedtrekk 
 • Mage i TRX 

I kveld lagde jeg en nydelig middag bestående av søtpotetchips, skinkeomelett med fetaost, og salat. Søtpotetchipsen ble helt nydelig, så god ble de at jeg måtte lage enda en porsjon og spise kun som snacks. Mmmmm. Oppskrift og bilder kommer!! 

Har dere hatt en fin dag? 

 

Smiiiiil Maren

Oppskrift: Pai & sommersalat

I går stod pai på menyen, og den ble så fantastisk god at jeg har lyst å dele oppskriften med dere. Nå på sommeren liker jeg at midagene er lettere, og at de går fort å lage. Jeg har derfor småjukset litt med denne paien, men helt ærlig, så synes jeg det må være lov på sommerstid. Da vil man være ute å nye, og ikke stå inne på kjøkkenet. Jeg har derfor brukt en ferdig paibunn, og synes det er helt innafor. Velger du å lage din egen, så er det selvfølgelig kjempe fint. Jeg valgte å lage paien min todelt. Det er en smart måte å gjøre det på hvis for eksempel vokse og barn spiser sammen, og man ønsker en side litt enklere enn den andre, eller man foretrekker ulike smker.

Til en stor form trenger du: 

 • 1 pakke skinke
 • 1 pakke pøket laks
 • Spinat
 • Rødløk
 • 1 boks matfløte
 • Mozarella ost
 • Paprika
 • Paibunn i rull
 • 4 egg 

Slik gjør du: Rull ut paibunnen, og dander den i en ildfast form. Hakk opp skinke, og laks og legg det på hver side i formen. Gi spinaten et lite oppkok i en kjele og dander det på laksesiden av paisen. Hakk rødløk og paprika, og tilsett det på siden med skinken. Ha 4 egg i en bolle, tilsett matfløte og vips sammen. Hell dette over hele paien, og tilsett til slutt osten på toppen. Pass på at alt er jevnt dekket. Inn i ovnen på 180 grader i 30 minutter. 

Jeg lagde også en stor salat med masse deilige ingeredienser, kokte poteter med olje og havsalt, samt havrelomper og grovbrød. Jeg serverte med diverse dressinger, pesto, og balsamico. Mmmm.


Nå skal denne frøkna legge macen langt bort, og komme seg ut i sola. Ha en deilig tirsdag dere, håper solen skinner der du befinner deg!

 

Smiiiil Maren

 

Mine matfavoritter

Jeg får mye spørsmål fra dere om kosthold, og hvordan jeg spiser i hverdagen. Så da tekte jeg det kunne være gøy å lage en liten Topp 3 oversikt over min favoritt frokost, lunsj og middag. Jeg vil komme tilbake med et eget innlegg om snacks, og en liten sommerspesial.

FROKOST: 

Marenskåla bestående av epler kuttet i biter, friske bær, cottage cheese, yoplait 0,0% vanilje yoghurt, toppet med nøtter og rosiner. Gjerne med lune bær over. Lune bær er frosne bær, varmet i en kjele. På andre plass kommer knekkebrød med proteinrikt pålegg, som for eksempel kalkunskinke og ost, toppet med avokado og havsalt. Egg er også en storfavoritt på knekkebrød.Tredjeplassen går til havregrynsgrøten, enten tradisjonell eller som sjokkogrøt. LUNSJ:

La oss snakke lunsj. Her er nok en stor, og innholdsrik salat på førsteplass, med kylling eller skinke som proteinkilde, og alt jeg finner i kjøleskapet som ingredienser. Jo mer, jo bedre. På andreplassen tenker jeg at omletten må nevnes, og tredjeplassen går til hjemmelaget pai med salat. MIDDAG:

Middagsfavorittene er uten tvil grillmat på topp, spesielt nå om sommeren, etterfulgt av speltlompepizza og sushi. Tredjeplassen må også deles, det finnes rett og slett bare for mye god mat, så her må jeg nevne wok, tunfiskpizza, og fiskekaker med dampede grønnsaker.

Jeg håper dette kunne være til inspirasjon. Hvis du fant noe som fristet, og som du ønsker oppskfit på så finnes alt her på bloggen, under kategoriene kosthold, og oppskrifter. Spør gjerne dersom det er noe du ikke finner, så skal jeg selvfølgelig legg ut oppskriftene igjen.

Ha en herlig mandag dere, og del mer enn gjerne dine topp 3 matfavoritter med meg i kommentarfeltet. Det er alltid gøy når dere deler litt sinpirasjon tilbake. Jeg er forresten helt overveldet over responsen på #marenerdvik på instagram, så utrolig mange spreke, og flotte lesere jeg har, og så mye god mat dere lager. Det er virkelig kjente stas for meg å få lov å følge dere. Tusen takk!! 

 

Smiiiiiil Maren

 

Ship O´hoi

Dette er lykke for meg. Sørlandet, skjærgården, sol, sommer, fine mennesker og båtlivet. I dag har jeg kost meg så utrolig masse, og det er dager som dette som virkelig gir meg lykkefølelse og glede. Jeg startet dagen med en liten joggetur, før det var rett i båten. Vi hadde med oss frisk salat, iskaffe, iskald drikke og masse frukt. Det trenger ikke være usunn mat selv om man skal kose seg på tur. I dag var hele båten super happy med hjemmelaget salat bestående av crispy salat, tomat, mais, agurk, paprika, fetaost, kylling og avokado, samt grovt rugbrød og kald drikke. Iskaffe og questbarer stod også på menyen. Mmmm. 
Nå er jeg tilbake i leiligheten og har startet den kjedelige jobben med å pakke ut, vaske klær, og pakke igjen. Jeg skal virkelig nyte disse dagene hjemme på sørlandet fullt ut, men jeg begynner også å glede meg litt til Marbella, med masse masse trening, interresante foredrag og en haug av ny inspirasjon og motivasjon. Det trengs virkelig for denne frøkna for tiden. Jeg vet ikke hva det er, men jeg føler meg litt umotivert på styrketreningen om dagen. Nytt program hjalp litt, men likevel så har jeg liksom ikke lyst å inn på treningsenteret for tiden. Noen som kjenner seg igjen? Kanskje er det så enkelt som at det er sommer, og kroppen skriker etter lys, sol og frisk luft. Jeg tenker at enn så lenge så koser jeg meg med trening utendørs, så håper jeg lysten på styrketrening sniker seg tilbake etterhvert. 

Jeg føler meg litt “off” i dag, typisk søndag kannskje? Mye tanker i hode, og litt sliten egentlig. På slike dager har jeg en gulloppskrift, og det er dyna ut på sofaen, masse godt i skåler på bordet, og seriemaraton. Så det er i grunn planen for denne søndagskvelden. Hva er deres planer? 

 

Smiiiiil Maren

 

Super effektiv trappetrening

God morgen dere. I dag våknet vi til knall sol, og ikke en sky på himmelen her på sørlandet. Jeg skal straks ut i båten, og skal tilbringe hele søndagen på sjøen. Jeg lovet å dele gårsdagens trappetrening med dere. Den økten var en av de morsomste på lenge, og selv om det er brutalt mens det står på, så er det gøy med nye utfordringer, og litt variasjon i treningen. Jeg hadde med meg mamma på denne økten, og det funket helt optimalt. Det som er så genialt med trapper er at man kan trene sammen, uavhengig av fysisk form. Man trener i den samme trappen, og om man er på runde 3 elller runde 6 har ingenting å si, for man jobber like vel opp og ned, sammen, i den samme trappen. På den måten kan man pushe hverandre, og motivere hverandre, uansett om man er i litt ulik fysisk form.  Vi gikk i godt tempo til det området trappen ligger. Det tar ca 15 minutter, og vi brukte dette som oppvarmning. Vel fremme i trappa kjørte vi litt diverse øvelser i trappetrinnene: 

 • Dype knebøy hopp
 • Gående utfall
 • Pushups på annen hvert trinn 
 • Bulgarsk utfall  

10 repetisjoner pr øvelse, 3 runder. Pass på teknikken her, og bruk gjerne hverandre som “speil”. Vær ops på å komme dypt ned i knebøyen, stramme magen og hold brystet godt frem, rett og fin rygg. Vær obs på at knærne peker rett frem i utfall, og ikke faller inn, rak og fin overkropp, blikket fremover. Skyv godt fra med rumpa i hvert steg på gående utfall og her er det også viktig å opprettholde en sterk og god holdning ved å aktivere og stramme mage. I pushups vil det bli ekstra utfordrende da underlaget er ujevnt, spenn godt opp i hele kroppen, pass på at albuene peker bakover, og press deg opp. 

Så var det tid for å løpe. Vi gjorde det enkelt og kjørte 10 drag opp trappen, hvor vi løp så fort vi klarte opp, og jogget rolig ned igjen. Vi varierte mellom å løpe på annen hvert trinn, og hvert trinn på de ulike trappeavsatsene. Fy søren så slitne og svette vi ble, det dryppet av meg, og jeg måtte sitte i flere minutter etter siste runde for å få pusten igjen. Puh – en skikkelig killer, som gav stor mestringsfølelse og endorfinrus hos både mamma og meg. Jeg er spesielt stolt av mamma, som før vi starett ikke trodde hun skulle klare å gå 10 runder en gang, men endte opp med å løpe alle 10 rundene. Dette skal vi gjøre mer av, og jeg gleder meg allerede til neste gang! Hørtes dette utfordrende og gøy ut? Da synes jeg du skal finne deg en trapp i nærheten av der du bor, og teste ut økten. Oppvarmning i ca 15 minutter med rask gange eller rolig jogg, 3 runder med 10 repetisjoner på knebøy med hopp, gående utfall, pushups og bulgask utfall, også 10 drag opp trappen. Vips har du gjennomført en kanon bra treningsøkt. Denne økten kan du kjøre på like utenfor huset ditt hjemme, på hytta, eller på ferie – både på strandferie og storbyferie, man finner alltids en trapp, eller en bratt bakke. 

Lykke til med økten, og fortell meg gjerne hvordan det gikk! 

Smiiiiiil Maren

Sunnhet på boks

Dagens morgentur med mamma ble en svettefest uten like. Vi begynte å gå rolig tur, og skravle om alt og ingenting. Mamma er verdens beste sparringspartner når jeg har store avgjørelser å ta, eller ting er komplisert. Hun er ganske så magisk på den måten. Vi gikk altså der å snakket, også kom vi over en trapp, og boom så var turen vår gjort om til tidenes trappeøkt. Vi løp, vi hoppet, og gjorde masse ulike øvelser. Jeg hadde på meg pulsklokke, og flere ganger var jeg oppe i nærheten av maks. Jeg hadde med meg et lite minikamera som jeg ofte bruker på tur, og jeg fikk dermed dokumentert alle øvelsene til dere. Så i morgen kommer det et spennende, og forhåpentligvis inspirerende trappe-innlegg her på bloggen. Stay tuned! 

Etter turen dro vi hjem og dusjet, før vi møttes igjen for påfyll av energi. Vi møttes på Will I juice og koste oss med kaffe, smoothie, questbarer og juice. Etter et par timer dro jeg tilbake igjen, og kjøpte med meg en stor salat med pesto og deilig grovbrød som take away. Denne deiligheten koste jeg meg med hjemme i sofaen. Dette kaller jeg luksus i en boks. Har dere sett en så fristende og deilig salat?


I dag oppdaget jeg noe som uten tvil er min nye favorittsnacks. I disse boksene er det tørket gulrot, søtpotet, rødbete og pastinakk, tilsatt litt solsikkeolje og havsalt. That´s it! Dette er altså tørkede grønnsaker, som både ser ut som og smaker helt som chips. Jeg elsker sunnere alternativer, og denne troner, enn så lenge, øverst på min favorittliste. Dette finnes sikkert på ulike helsekostbutikker, så sjekk det ut neste gang du er innom! Man kan helt sikkert lage det selv også – det skal jeg jammen teste en gang. Har noen av dere prøvd å lage dette hjemme? 

 

Nå skal jeg straks løpe ut døren her, min skjønne venninne Charlotte hadde bursdag i går, og det må selvfølgelig feires. Jeg har ringt å bestillt masse deilig sushi, og gleder meg så utrolig til å kose meg med det sammen med skjønne jenter. 

Hva er deres planer for lørdagen?

 

Smiiiil Maren

 

I kjent Maren stil

Jeg blir like overrasket hver gang over hvordan kroppen min reagerer når jeg kommer hjem til min egen leilighet, i min egen seng, i min rolige, deilige og behagelige hjemby. Jeg får en helt utrolig utladning, og denne gangen var intet unntak. Etter en uke på farten i Oslo, med mye på agendaen hver dag, så var det rett og slett magisk å få lov å sove i sin egen seng. Jeg krøp inn i sengen rundt kl 22 i går, og åpnet øynene igjen 11 timer senere. Hjelpes! Det føltes hvertfall fantastisk godt, og nå er jeg så klar for en fin lørdag med familie og venninner her i kristiansand.

Kvelden i går ble i kjent og kjær Maren-stil. Myke koseklær, koselig skravlings, masse frukt og deilige saker på bordet og pepsi max i glasset. Jeg elsker slike kosekvelder med mennesker jeg setter pris på. Jeg har savnet disse fruktfatene mens jeg har vært på tur, og i og med at det kun er 5 dager til jeg reiser igjen så måtte det bli fruktfest i casa de Maren i går. Denne gangen med piel del sapo melon, appelsiner, pære, kiwi og eple. Mmmm. Jeg kuttet opp litt grønnsaker og lagde en enkel dipp med mager kesam og holiday mix. Bytt ut rømmen med mager kesam og vips har du et mye sunnere, og mer proteinrikt alternativ. 

Nå skal jeg hoppe i treningsklærne, og straks ringer mamma på døren. Vi skal ut å gå en liten tur sammen. Jeg har jogget og gått så mye byen og parken i Oslo, så nå frister det med skog, sjø, og svaberg. Senere blir det en runde i sentrum for å titte i litt butikker, handle inn et par ting til Marbella turen, og spise lunsj på favorittstedet mitt her i Kristiansand. Jeg har fått så mye spørsmål om jeg kan lage en slags Kristiansands-guide med mine favoritter både på resturanter, cafeer, tursteder, ting å se/oppleve, butikker osv. Det er jo en fantastisk gøy ide, så det vil jeg selvfølgelig gjøre! Kamera er med i dag, så kanskje jeg får begynt å dokumentere mine favoritter allerede i dag. 

Nå venter min spreke mamma, så jeg får avslutte her, så snakkes vi mer senere! Ha en super lørdag dere, og finn på nie ekstra hyggelig i dag.

 

Smiiiiil Maren

 

Mat mat mat

God morgen dere. I går var jeg på lunsjbesøk til Pia og Cecilie hos Egmont – ShapeUp. Jeg fikk en sniktitt på coverbildet av meg, og diverse andre bilder fra shooten. Utrolig spennnede, og spesielt. Det er helt rart å tenke på at jeg skal på forsiden. Hjelpes! Vi spiste som sagt lunsj på egmont og makan til lunsjbuffet har jeg aldri sett. Jeg priset meg lykkelig for at kameraet var med, for dette er virkelig lunsj til inspirasjon, eller hva synes dere? Dette var en liten matopplevelse, og jeg skulle veldig gjerne hatt muligheten til å spise en slik lunsj hver dag. Mmmm. I skrivende stund sitter jeg å spiser igjen gitt, denne gangen er det en kjapp frokost, før det det er på tide å pakke ferdig og dra mot flyplassen. Dagens frokost ble knekkebrød med kalkunskinke, mager smøreost, og avokado. Jeg hadde ogå et glass med vanilje yoghurt, cottage cheese og bær. Friskt, sunt og godt.Jeg skal hjem til deilige kristiansand i kun 6 små dager, så er det ut på tur igjen. Denne gangen er det utenlands, nærmere bestemt Marbella. Det har vært så hektisk i det siste at jeg har nesten ikke rukket å tenke på den turen, men nå som det nærmer seg kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg! Jeg gleder meg til å dele treningsinspirasjon fra varmere strøk. Det er jo en treningscamp jeg reiser på, så sjansen for mye ny og spennende inspo på den kanten er stor. 

Nå må jeg få pakket ferdig og komme meg avgårde til flytoget, tiden løper fra meg her. Vi snakkes fra Kristiansand, ha en deilig fredag dere! 

 

Smiiiiil Maren

 

La oss inspirere hverandre #marenerdvik

Jeg har tenkt på en ting som jeg vil snakke med dere om. Jeg vet at jeg har mange spreke, herlige, motiverende og ikke minst inspirerende lesere. Jeg merker det på kommenatrene deres, og jeg har gang på gang blitt inspirert av mat dere deler, treningsøktene dere legger igjen i kommentarfeltet, og ellers bare de hyggelige hverdagskommentarene. Jeg vil se mer av dere, jeg vil bli bedre kjent med dere, og jeg har funnet ut at måten å gjøre det på er å skape et felles rom.

Jeg har derfor tatt i bruk hasttaggen #marenerdvik. Så hvis du tar et bilde som du vil jeg skal se, som er inspirert av noe du har sett her på bloggen, eller som du tenker kan være inspirerende så hadde det væt så herlig om du tagget bildet ditt med #marenerdvik. På den måten har vi et felles rom på instagram hvor jeg får muligheten til å se hvem dere er, klikke meg inn på kontoene deres, se bildene deres og bli bedre kjent med dere.

Jeg håper dere vil slippe meg inn i insta-hveradagen deres. Jeg gleder meg så til å se bildene deres, og bli bedre kjent med dere. 

 

Stort smiiil fra Maren

 

Sunn og fristende frokost

Oppholdet er sponset

God morgen solstråler. Jeg sitter her med frokosten min, og en stor kopp kaffe. Frokosten er knekkebrød med avokado, mager skinkeost og kalkunskine. Som snacks har jeg tomater, gulerøtter og eple. Så enkelt, men så utrolig godt! I dag er jeg rett og slett bare helt utrolig trøtt, men jeg håper at kaffen skal hjelpe litt på. I dag er min siste hele dag i Oslo, før det er Kristiansand igjen i morgen. Jeg trives så godt i Oslo, og grunnen er nok at jeg føler jeg bor i min egen leilighet her, i og med at jeg har fullkjøkken og det hele her på Frogner House. Det føles mer som et hjem , enn et hotellrom – og det hjelper på at man ikke føler at man er på reise hele tiden. Det kan man nemlig bli veldig sliten av. Slagordet til Frogner House er: “Home when you´re not”, og det føler jeg virkelig passer perfekt. 


I dag skal jeg spise lunsj på Egmont – ShapeUp, og samtidig få en liten omvisning i redaksjonen, spise lunsj i den mye omtalte kantinen, og forhånetligvis lure til meg det nyeste shapeUp (som sannsynligvis ligger hjemme å venter på meg i postkassen, iom at jeg er abonent, men jeg klarer rett og slett ikke vente). Jeg krysser også fingrene for at det blir mulighet for en liten sniktitt på noen av bildene av meg som kommer i neste utgave, jeg kjenner at jeg er litt spent på dem altså. Senere blir det lunsj nr 2 eller sen middag med Camilla, og sosial hygge i kveld. Det gjelder å utnytte tiden nå som Oslobesøket går mot slutten. 

Ha en herlig torsdag dere, mer fra denne kanten senere. I går ble det kun en oppdatering, da dagen gikk litt i ett, men jeg trives best med å titte innom dere to ganger om dagen, og det skal jeg love dere å gjøre i dag.

 

Smiiiiiil Maren