Med inspirasjon fra bøndene

Tidligere i uken spiste jeg en helt nydelig lunsj som jeg bare må dele med dere. Har dere sett en så delikat og fristende salat før? Jeg er ikke den bloggeren som drar opp speilrefleksen hver eneste gang jeg er ute å spiser, men når denne deiligheten ble plassert forann meg da måtte kamera frem.

I mine øyne kan det nesten ikke bli bedre. Frisk salat, lun varm kylling, og hjemmebakt brød. Nydelige smaker, og kvalitet på topp. Dette er kortreist mat, med råvarer, smaker og inspirasjon hentet fra gårdslivet. Jeg har selv brukt søtpotet som jeg kutter med ostehøvel i ulike matretter, og som topping i salat. Det er brukt her også, og det er bare så godt. Det anbefales virkelig. Det tilfører salaten en liten crispy og smakfull tvist.

Her i huset er dagen i gang for lengst, jeg hadde en god del jobb å få unna før jeg skal på en frokostkaffe i sentrum. Jeg reiser til oslo i morgen, og videre til Marbella på søndag og jeg har dermed en god del å få unna før avreise.

Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til en uke til med sol, og sommer. Jeg gleder meg til å sove til jeg våkner, ta en rolig joggetur, spise nydelig mat, lese bøker på solsenga, ut å spise på kvelden og bare nyte siste del av sommerferien. Jeg reiser med en venninne, og dette er kun en kosetur. Vi drar tilbake til samme sted som jeg var på treningscamp, men denne gangen er det kun ferie. Det blir uten tvil en del trening, men bare når vi har lyst og overskudd til det. Jeg har fått spørsmål om jeg kan legge ut flere treningsøkter, og gjerne med film av øvelsene. Mitt mål for denne turen er å bli flinkere på å lage filmer til dere, og få laget ferdig en god del treningsfilmer slik at vi sammen kan holde på motivasjonen langt utover høsten. Høres ikke det ut som en god plan? 

 

Smiiiil Maren

 

Ja takk begge deler

Tidligere i uken var jeg på en jentekveld med flere av venninnene mine her i Kristiansand, og jeg tok meg selv i å smile når jeg så på serveringen på bordet. Dette er så perfekt synes jeg, det er litt av alt, og det er akkurat slik jeg synes det bør være. Balanse mellom det sunne, og det litt mindre sunne, ja takk begge deler. Vi er gode på å kose oss i jentegjengen, men samtidig finnes det alltid et sunt alternativ også. Det er hjemmelagde muffins, sjokolade og smågodt. Men det er også jordbær, vannmelon og druer. Det er brus, men også sukkerfri saft og vann. 

Jeg blir litt lei meg når jeg får mail fra unge jenter tror man må leve livet sitt fullt av strenge regler og restriksjoner for å ha en sunn, funskjonell og sterk kropp. Slik er det jo ikke! Jeg mener at en funskjonell kropp handler om et samspill mellom det fysiske og det psykiske. En kropp består også av et hode på toppen der som skal fungere, og jeg tror det er helt avgjørende med balanse for å fungere optimalt. Sosial stimuli, vennskap, kos, hygge og variasjon i kosten tror jeg er viktig for å ha det bra. Dette er mine tanker, og det er ikke sikekrt alle er enige med meg, men det trenger de faktisk heller ikke være. Dette funker for meg, jeg har det bra når jeg kan leve livet mitt i balanse, og si ja takk til begge deler. Selvfølgelig med måte, og jeg er helt for å spise sunt i hverdagen, men jeg tror bare det er så viktig å ha evnen til å senke skuldrene, og kose seg med litt annerledes mat innimellon.  

Del gjerne deres tanker rundt dette, mitt inntrykk er at mange av dere lesere sitter på så mange fine tanker og meninger omkring temaer som kropp, kosthold, trening, mat, motivasjon, og balansen mellom det hele. Det beste jeg vet er når dere engasjerer dere, så del gjerne dine tanker rundt dette. Kjenner du deg igjen på at det kan være vanskelig å si ja takk til begge deler? Kjenner du på dårlig samvittighet etter en kveld med litt annerledes mat, eller klarer du å kose deg med det?

 

Smiiiil Maren

 

14 minute workout & deilig kyllingsalat

I samarbeid med Prior

Dette innlegget har jeg gledet meg til å dele med dere, mest fordi det blir alltid så mye positiv respons fra dere når jeg deler treningsprogrammer. Spesielt de som kan gjennomføres uten bruk av fancy utstyr og treningsenter. Jeg er så heldig at jeg i samarbeid med Prior har fått lov å sette sammen to spennende matretter, en som passer bra før en treningsøkt og en som er helt super etter man har trent. Begge rettene inneholder kylling som hovedingrediens, og de er begge enkle og raske å tilberede. I dag skal jeg dele før-treningsmåltid med dere, og her er hovedingrediensen kylling med tomat og urter. Kyllingfiletene ligger i en genial form, som gjør at du kan legge denne formen rett på grillen, også lager den i grunn seg selv. Alt du trenger å gjøre er å snu halveis. 

7 minutter på hver side, og kyllingen er klar. Det betyr at du har 14 minutter ledig tid, da passer det jo perfekt at treningsporgrammet jeg har satt sammen tar akkurat 14 minutter å gjennomføre, eller hva? 

Dette er et treningsporgram med egen kroppsvekt. Jeg har delt en god del øvelser med egenvekt før, og jeg hadde derfor lyst å pørve å få inn litt andre og nye øvelser til dere.  Jeg har nå laget et program som jeg selv synes var både utfordrende, effektivt og gøy. Jeg er spent på å høre hva dere synes, og jeg håper noen tar utfordringen med å teste det ut. Øvelsene ser dere beskrevet over, og vist med bilder under. Jeg har selv kjørt denne økten flere ganger, og sliter uten tvil mest med pistol squat. De må jeg virkelig øve mer på! Et tips er å holde fast i en stol, et tre eller en annen person og få litt hjelp på vei opp. Dette er en utrolig kul øvelse å mestre, og jeg gir meg ikke før 10 repetisjoner sitter. Hvilken øvelse likte du best? 

Så var det maten. Jeg delte bilde av denne festen av en kyllingsalat på instagram, og flere av dere etterspurte flere bilder og fremgangsmåte. Så la oss snakke kyllingsalat. Dette er en lett, sunn og herlig rett som passer perfekt før trening. Jeg er utrolig glad i å lage flere små skåler med ingredienser, slik at alle kan lage sin egen favorittsalat, dette er genialt hvis man har barn som kanskje ikke ønsker alt de voksne har i salaten sin. På denne måten kan man variere salaten i det uendelige, og lage så mye godt. Hovedingrediensen er som sagt Prior kyllingfilet med tomat og urter. Denne lager seg selv på grillen, og den er ferdig marinert, så det kan i grunn ikke bli enklere. 

Da gjenstår det bare å kutte opp alt du ønsker av godsaker. På mitt salatbord har jeg: 

 • Crispy salat
 • Cherry tomater
 • Agurk
 • Rødløk
 • Mais
 • Fetaost
 • Paprika
 • Avokado
 • Brokkoli

Avhengig av hvor mye tid du ønsker å legge i matlagingen så lag gjerne flere små godsaker til. Jeg elsker tomat & mozarella salat med olje og basilikum, og en enkel potetsalat med poteter, løk, mager kesam og lett majones er også nydelig. Så enkelt kan den potetsalaten gjøres så mye sunnere. Bytt ut vanlig majones med lett, og rømme med mager kesam. Vips har du halvert kaloriene, og økt proteinmengden.Sunn, næringsrik og fristende mat i fantastiske farger. Dette kunne jeg spist hver eneste dag, og som sagt er det et optimalt måltid før trening. Du kan selvfølgelig legge det etter trening også, og fylle litt ekstra godt på med grovbrød, og potetsalat, da vi gjerne ønsker påfyll av karbohydrater like etter økten. Husk at det er viktig med karbohydrater før trening også, kroppen trenger energi for å prestere. 

Jeg har en egen rett som jeg synes er perfekt å kose meg med etter trening, det er en slags kylling i form med helt vidundelige smaker. Jeg gleder meg til å dele den med dere i morgen. Jeg lagde den til familien for et par dager siden, og den slo virkelig ann – både hos store og små. 

Ha en herlig onsdag dere, kanskje noen av dere kaster dere over treningsprogrammet allerede i dag? Tagg gjerne med #prioritrening hvis dere tester økten, så kan jeg følge med! 

 

Smiiiiil Maren

 

Sunn sommermat

God morgen. Her er det en rolig morgen, med kaffe, nyheter og litt jobb. Jeg satt her på morgenkvisten og tittet gjennom litt bilder på macen. Jeg fikk nemlig et spørsmål i et intervju om hva slags mat jeg spiser på sommeren. Jeg måtte tenke etter, og svaret er nok at jeg spiser lettere, og enklere mat, gjerne med innslag av frisk frukt, bær og smoothier. Salater, enkle middager som speltlompe pizza, omelett og sushi. Jeg koser meg med fruktfat, hjemmelaget eller kjøpt juice/smoothie, og is. 
Frokst og lunsj om sommeren blir ofte #marenskåla med meieriprodukter, frukt, bær og nøtter, pannekaker, sunne vafler, eller havregrynsgrøt. Jeg har satt sammet dette bildedrysset for å dele litt matinspirasjon med dere, og håper det kan gi litt inspirasjon til å velge fargerik og sunn mat i sommer. Sjekk gjerne også instagramkontoen min, der legger jeg daglig ut matbilder. Dere finner meg på @marenerdvik, og #marenmat. 
Fant du noe her som kunne friste? 

Jeg sier det gang på gang, men når man kutter opp og danderer pent på fat så blir ting spist! Så dersom du selv, eller familien sliter med å få i seg nok frukt og grønt, så ta deg de få minuttene det tar å kutte opp og legg på fat så skal du se at det blir spist likevel. For min del handler det om farger og friskhet. Vi spiser med øynene også, og det er faktisk avgjørende hvordan maten ser ut. Er dere ikke enige? 

 

Smiiiiil Maren

 

De små tingene

Jeg har vært treningsblogger i snart 5 år, og gjennom den tiden har jeg knyttet til meg noen gode og nære samarbeidspartnere som jeg jobber utrolig godt sammen med. Jeg er ikke den bloggeren med flest sponsorer og kontakter, men de jeg har er fantastisk gode. En av dem er jentene hos 3t-shop. I dag har jeg vært på besøk hos dem i Trondheim, og hver gang jeg besøker dem så blir jeg påminnet om hvorfor det er akkurat vi som jobber sammen. De er rett og slett helt utrolig gode, varme og tvers igjennom nydelige. I dag ble jeg møtt på flyplassen av to gode klemmer, og når vi kom frem til 3t Rosten hvor shooten skulle være stod det klart masse god snacks. Det fine med dette er ikke snacksen i seg selv – det er akkurat typen snacks som stod der.


Min favoritt smak på bris, pepsi max, min favoritt energidrikk, i akkurat den smaken jeg liker best, sukkerfri iste, fruktfat i kjent marenstil, nøtter med alle mine favoritter, den typen mørk sjokolade jeg oftest kjøper, og en skål med smågodt. Altså det kan ikke bli søtere. Slike ting settes så pris på. Når jeg i tillegg fikk en questbar i hånden, i den smaken jeg alltid kjøper, så var i grunn lykken komplett. Jeg setter så pris på slike ting som dette, at de har lagt merke til hva som går igjen på bloggen, hva mine favoritter er, hva jeg liker. De vet at jeg kan bli litt stresset når heg reiser, og derfor kommer de å henter meg. De tilrettelegger og fikser, sørger for at jeg har ekstra god tid til flyet hjem fordi de vet at det er viktig for meg. Små ting – som for meg betyr så mye!
I dag har vi tatt bilder av nyhetene fra Reebok og Adidas. Jeg forelsket meg i så og si hele kolleksjonen, og hadde mest lyst å stjele med meg alt sammen hjem. Jeg har plukket meg ut noen favoritter som vil bli med meg til Marbella neste uke, og noen deilige koseplagg som jeg ser frem til å kose meg i på filmkvelder utover høsten. det meste av klærne ligger ute, og resten vil bli tilgjengelig hos 3tshop.no i løpet av få dager. Alle bildene her er ikke av like god kvalitet, men jag hadde bare lyst å vise dere litt behind the sceen bilder fra dagens shoot. 

 

Nå sitter jeg på værnes, og skal snart boarde flyet hjem til Kristiansand. Dagen min startet kl 06, og jeg begynner å kjenne at jeg er klar for å komme hjem til egen leilighet. I kveld blir det total kollaps på sofaen, med en god film og en deilig middag.

Akkurat nå er jeg rimelig tom på både film og mat inspirasjon, men da er det godt å ha lesere som dere. Dere har nemlig tipset meg om både serier og filmer flere ganger, så da kan jeg bare lete meg tilbake i arkivet for å finne det. Tusen tusen takk! Når det gjelder maten så er dere utrolig gode på å bruke både #marenmat og #marenerdvik på instagram, så der titter jeg ofte innom når jeg er litt matlei. Da finner jeg masse inspirasjon fra dere. Så tusen takk, vit at jeg finner mye motivasjon, glede og inspirasjon i dere, hver eneste dag. 

 

Smiiiiil Maren

 

Blir du med meg på neste tur?

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Alle dere som leser bloggen fikk med dere at jeg hadde en helt magisk tur Marbella på Treningscamp i regi av Nordic Fitcamp. Jeg endte jo faktisk opp med å utvide turen med hele 4 dager fordi jeg ikke ville reise hjem. Nå har jeg gjorde noe så vilt som å booke meg enda en uke der nede, dette er som en privat ferie men det sier noe om hvor godt jeg trivdes i Marbella.

Uken jeg hadde sammen med Nordicgjengen var helt ubeskrivelig. Jeg reiste ned helt alene, jeg kjente ingen, og var mildt sagt ganske nervøs før jeg dro. Dette var et innfall jeg fikk en regnværsdag hjemme i sofaen, og jeg meldte meg på helt uten å si det til noen. Det var et lite YOLO-moment kan du si, og jeg er så sjeleglad for at jeg gjorde det. Jeg lærte så mye på den turen, jeg fikk oppleve så mye nytt, jeg fikk utfordret meg selv, pushet grenser, trent masse, spist masse godt mat og best av alt: Jeg fikk møtt helt enormt mange fine mennesker. Nå er det laget en film fra turen, slik at dere kan få et innblikk i hvordan det er å være på treningcamp: 

Dette skal jeg gjøre mer av – uten tvil!! Nordic fitcamp arrangerer flere turer til neste år, hele 7 camper er det toalt, og jeg skal faktisk være med på flere av dem. Den første turen er thailand allerede i mars, og bare tanken på det er jo helt vilt. Les mer om thailandturen og de andre campene HER. Ellers skal jeg ned til marbella igjen neste sommer, og det hadde vært så utorlig kult om noen av dere også ble med. Det var flere av mine lesere som var med på dene turen. Jeg endte opp på rom med to av dem, og de har begge blitt gode venninner av meg. Det er faktisk hun ene jeg nå reiser på ferie sammen med. Kun vi to! Det sier noe om det båndet som ble knyttet mellom oss. 

Så hvs du har lyst på en aktiv ferie, masse ny kunnskap, bøttevis med motivasjon og ny inspirasjon på treningsfronten, så ville jeg ikke vært i tvil. Lukk øynene og kast deg ut i det, gjør det for deg selv, unn deg selv en tur som dette. Du trenger ikke ha med deg noen, du trenger ikke ha med noe spesielt utstyr, du trenger ikke være i spesielt god fysisk form. Du trenger bare å være deg, akkurat slik som du er, og jeg garanterer at uansett hvilket nivå du er på, så vil du få masse ut av en slik tur. 

Jeg teller ned dager til campen i Thailand, og jeg får sommerfugler i magen når jeg tenker på de nye campene i Marbella. Dette blir så BRA, og jeg har så lyst at flere skal få oppleve det. Dere kan lese mer om hvordan jeg hadde det på tur med Nordic Fitcamp i tidligere blogginnlegg:  

Det er alltid gøy å spare det beste til slutt, og her kommer gla´nyheten: Jeg har fått lov å dele ut en eksklusiv rabattkode til mine lesere, og det gir hele 800,- kr i rabatt på campene. For å få rabatten så er det bare å sende meg en mail på: [email protected]  

Jeg gleder meg til masse reising, og morro sammen med dere i 2016. Er det noen av dere som ble fristet til å bli med på tur? 

 

Smiiiil Maren

 

Laktat og Vo2max test

I dag har har jeg hatt en utrolig spennende dag. Jeg startet dagen på Magnat Performance Center hvor jeg møtte dyktige, og inspirerende Melina Magulas. Hun er performance coach og har en CV som er så lang at jeg skal ikke prøve å begynne på den en gang. Sjeldent har jeg blitt så imponert over kunnskapsnivået til mennesker jeg møter, og viktigst av alt – evnen til å videreformidle denne kunnskapen i et mer “spiselig” og forståelig format. Jeg satt til slutt med stjerner i øynene, og Melina måtte le av min entusiasme over all den nye kunnskapen. 

Flere av dere har etterlyst litt mer utholdenhets prat her på bloggen. Mange har ønsket litt mer faglig påfyll, inspirasjon og motivasjon når det gjelder kondisjonstrening, og det har jeg nå tatt tak i. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke er den sterkeste på dette feltet, og hva er vel da bedre enn å aliere seg med noen som virkelig har kunnskapen på plass. Jeg har lært masse i dag, og kommer til å lære så mye mer i ukene fremover. Jeg gleder meg til å ta dere med på reisen, dele kunnskap og bøttevis med løpeinspirasjon og treningsglede med dere. 


I dag testet jeg både laktat, og Vo2max for å finne ut hvor jeg ligger pr dagsdato. Dette var en utfordrende, spennende og til tider svært ubehagelig opplevelse. Det var første gang jeg tok slike tester, og det var nesten godt jeg ikke visste hva jeg gikk til.  Melina veiledet, pushet, informerte og tok meg gjennom det hele på den best mulige måten. Nå skal alle tall evalueres, og regnes på, også vil jeg få en såkalt testrapport med all informasjon fra testingen. Jeg vil selvfølgelig dele dette med dere, og fortelle mye mer rundt testene, hvorfor man tar det, hvilken info man kan hente ut, og hva denne infoen kan brukes til. Videre skal jeg dele treningtips, råd, løpeøkter, intervaller og masse masse mer spennende reltaert til kondisjon og utholdenhet.  

Det er så viktig når man skriver en generell treningsblogg at man dekker både styrke og kondisjon. Det har vært mye styrketrening her, og det skal det fortsette å være – fortvil ikke. Det blir bare litt kondisjon i tilegg. Ja takk begge deler, og noe som alle kan relatere seg til, lære noe av og forhåpentligvis bli inspirert av. Høres ikke det ut som en god plan? 

Nå skal jeg hoppe i dusjen og komme meg ut døra. I dag står det sosial hygge med skjønne jenter på planen. Nyt lørdagskvelden dere, mer fra denne kanten i morgen. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Sunn og herlig jentekveld

Oppholdet er sponset

Hjelpes for en sen oppdatering, men jeg tenker at bedre sent enn aldri. Jeg er trygt på plass inne i Oslo, etter en super koselig biltur med mange stopp på vei inn. Jeg var så heldig å få sitte på med min bestevenninne og hennes sønn som reiser videre til Italia i morgen tidlig. Vi hadde en koselig biltur med flere stopp som inneholdt både nydelig lunsj, og is. Vel fremme i Oslo sjekket jeg inn på Frogner House, og jammen fikk jeg ikke det samme rommet som sist. Det nydelige, store, luftige rommet med veranda og herlig utsikt. Jeg føler meg som hjemme her, og elsker at jeg har min egen studioleilighet med kjøkken, og absolutt alt av utstyr tilgjengelig. 

I kveld har jeg vært hos en gammel venninne av meg som jeg ikke har sett på flere år. Herligfred som vi har kost oss, skravlet, momset godsaker og tatt igjen alt det tapte. Vi har helt lik stil på snacksen, og jeg tror bare jeg lar bildene tale for seg her. Her er det friske bær, varme bringebær, melon, cashewnøtter, pepsi max, havreyoghurt, kesam, questbarer, epler og dadler. Mmmm. Noe som kunne friste?Nå er jeg stuptrøtt tilbake i hotellsenga på Frogner House, og gleder meg til å drukne ned i en av de digre deilige hotellputene. I morgen venter et spennende møte på formiddagen, etterfulgt av cafe, gåtur i frisk luft, forhåpentligvis en treningsøkt og enda mer sosial hygge på kvelden. Oslo livet altså – jeg liker det!

Er alt vel med dere? Hva er planene for helgen? 

 

Smiiiil Maren

 

Questbar dessert

I dag lagde jeg noe så ubeskrivelig godt at jeg nesten ikke kunne komme meg fort nok inn på bloggen for å dele det med dere. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker questbarer, men i dag tok vi det virkelig til nye høyder. Jeg har hatt besøk av min gode venn Ole Petter i dag, og sammen har vi kokkelert og lekt oss på kjøkkenet. Det resulterte i lune questbar cookies med proteinrik og søt vaniljesaus. Har dere sett noe så delikat? Tenk at den i tillegg er både proteinrik, uten sukker og full av fiber!


Du trenger: 

 • 3 questbarer
 • 3 scoops questbar vanilla milkshake proteinpulver
 • Walden farms kalorifri sjokladesaus

Kutt hver questbar i 3 like store biter, og plasser dem på et bakepapir. Inn i ovnen på 150 grader til du ser at den begynner å smelte litt. Ca 5-10 minutter. Bland sammen proteinpulver med litt vann til du får en jevn fin røre, tilsett 1 ss sjokoladesaus og rør godt rundt. Jeg lagde en ren vaniljesaus, og en med sjokolade. Dander pent på en tallerken og server. Den lune, varme quest cookien sammen med den søte, gode vaniljesausen er virkelig helt magisk. Det er bare å glede seg!! 

Nå skal jeg i gang med litt pakking her, i morgen tidlig går turen til oslo for helgen, og på mandag er det videre for en jobb i Trondheim. Jeg gleder meg til en helg i hovedstaden med fine folk, cafeliv, masse sosialhygge og selvfølgelig trening og inspirasjon fra spreke, herlige mennesker. Jobben i Trondheim tror jeg blir veldig gøy, og den gleder jeg meg til å fortelle dere mer om. Ellers blir det også både spennende oppskrifter og treningsprogram delt her på bloggen til uken, dette har jeg brukt mye tid på, og gleder meg stort til å dele med dere. Jeg tror dette blir en super uke – men først står helg og Oslo på planen. 

 

Smiiiil Maren

 

Smoothie & bentrening

I går hadde jeg en koselig smoothiedate med en av mine nærmeste venninner. Jeg har ikke så mange venninner, men de jeg har er så gode, omsorgsfulle, herlige og unike. I går fikk jeg endelig hatt en etterlengtet date med Charlotte, og vi fikk skravlet om absolutt alt og ingenting.

Jeg elsker cafelivet, og det kunne kjapt endt med en kake i hver hånd – flere ganger i uken. Heldigvis har jeg sunne, spreke venninner, og det er nærmest en selvfølge at vi havner på juicesteder, eller en cafe med flere sunne alternativ. I går var vi på fantastiske Will I Juice her i Kristiansand. Dette har nærmest blitt mitt stam sted, og jeg kunne virkelig hatt alt på menyen der. I går ble det kyllngwrap, mango juice og grønn smoothie på oss. Jeg har ikke glemt at jeg lovet å dele benøkten som jeg kjørte på tirsdag med dere. Dette er en tung, men gøy økt. Jeg trener ben to ganger i uken, på den ene økten så kjører jeg 10-12 repetisjoner, og på den andre kjører jeg 6 repetisjoner med en god del tyngre vekter. Jeg kjører 3 sett pr øvelse. Øvelsene er de samme på begge øktene: 

 • Hipthrust 
 • Brede knebøy i smith 
 • Strakmark 
 • Bulgarsk utfall med hantler 
 • Leg curl
 • Benspark
 • Stående legghev

Denne økten inneholder de mest effektive benøvelsne jeg vet om, og spesielt hipthrust og bulgarsk utfall troner høyt på min elsk-hat liste. De er fantastisk gode, og effektive, men samtidig så brutalt tunge at jeg nesten gruer meg til jeg skal kjøre dem. Hehe. Noen som kjenner seg igjen? 

Del gjerne dine benfavoritter med meg. Jeg regner med at det er mange av de samme, men kanskje har dere noen på lur som jeg ikke har i mitt program? Jeg gleder meg til å høre mer om bentreningen deres. 

 

Smiiiil Maren