Topp 10 opplevelser i 2015

Plutselig var den her – årets siste dag, og jeg sitter her med morgenkaffen min og er litt tankefull. Hva har 2015 inneholdt, hva har vært bra, hva har vært mindre bra, og hvordan kan 2015 oppsummeres?Det første som slår meg når jeg tenker tilbake på dette året er jobb – mye jobb, mye på en gang, høye krav, sykepleiepraksis, prestasjon, selvpåført prestasjosnpress og skal jeg være helt ærlig så føler jeg dette året har vært litt sånn brette-opp-ermene og jobbe-på år. Men hva er egentlig galt med det? Man kommer ingen vei i livet hvis man ikke er villig til å jobbe for det. Nei 2015 var ikke året jeg realiserte alle mine drømmer, var super spontan og levde etter hjertet hver eneste dag, men det er helt okei. 2015 har vært et gigantisk sprang mot målene jeg jobber mot på lang sikt, jeg ønsker å bli en dyktig sykepleier, jeg ønsker å ha en inspirerende blogg som gir noe til leseren og som bidrar til økt treningsglede, et ønske om å spise sunnere og levere i harmoni med seg selv.
Topp 10 opplevelser i 2015:

 • Fullførte, og bestod alle praksisperiodene på sykepleien
 • Vant prisen for Årets Treningsblogger på Vixen Blogawards
 • Opplevde at to av mine beste venninner fikk babyer for første gang.
 • Var på forsiden av ShapeUp – Norges største treningsmagasin
 • Har siden det fått bidra med hele 5 treningsartikler i samme blad, og fortsetter å skrive for dem i 2016
 • Møtt flere helt unike mennesker som har gitt meg enormt mye glede, og gjort livet mitt rikere på mange måter. Dere vet hvem dere er <3
 • Reiste til Portugal som PT for 30 fantastiske jenter på ShapeUp Bootcamp
 • Reiste helt alene som deltager på treningscamp til Marbella, og endte opp med å koste meg så mye at jeg utvidet turen, og dro tilbake til Marbella et par uker senere.
 • Vært ambassadør og modell for 2015 kolleksjonen til Run & Relax
 • Inngikk samarbeid med Mediehuset Nettavisen, og ble en av deres faste bloggere.
Jeg ønsker selv å være i balanse, og jeg vil blogge, leve, reise og trene, men samtidig vil jeg ha en solid utdannelse i bunn. 2015 har tatt meg godt på veien dit, og når jeg summerer opp så ser jeg sannelig at det har vært et år med store lyspunkt, masse glede, spennende opplevelser, mange fine menneskemøter, gode businessavtaler, mye kvalitetstid med familie, og summerer jeg opp så har 2015 vært et år jeg avslutter med et smil om munnen, ja det har vært et jobbeår, og ja det har kostet mye på veien, men jeg kom i mål, og jeg er takkenmlig for året som gikk.Nå står 2016 for tur, og jeg føler meg både spent, og optimistisk. Første halvdel vil bli fokus på å fullføre bacheloroppgaven og fullføre sykepleien. 2016 vil absolutt ikke bare bli jobb, jeg har også booket inn flere spennende reiser, og jeg skal blandt annet ta dere med til Phuket Thailand, flere langhelger i spennende storbyer, og hele tre turer på ulike treningscamper til Spania.

Jeg vil si tusen tusen takk for at dere har fulgt meg i 2015, uten dere er denne bloggen ingenting. Tusen takk for at dere klikker dere inn her, takk for at dere leser, og tusen takk for at dere kommenterer og lar dere engasjere. Takk for alt dere har gitt meg i 2015, så håper jeg av hele mitt hjerte at dere vil være med videre i 2016.

Da er det bare en ting å si: GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!

 

Stort nyttårssmil fra Maren

 

Jeg får det ikke til

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker godsaker som dette, og hadde jeg bare vært litt flinkere på kjøkkenet så skulle jeg tryllet dem frem selv. Sannheten er at jeg er ikke så fryktelig god på sunnnifisert bakverk. Jeg prøvde meg på mine egne questbarer og de ble overhode ikke slik de skulle – visuelt sett. Smaken blir nemlig ganske så god, men det jeg lager blir ikke alltid like pent. Jeg har prøvd meg på proteinkuler også, men de ble enda morsommere i formen, og lignet ovrhode ikke på disse sjokoladekulene. Resultatet av det hele ble et kaotisk rotete kjøkken, og en haug av mislykkede deformerte kuler – men som utrolig nok smakte godt. Så jeg momset i meg kulene sammen med en god venninne, og vi lo godt av hele prosjektet.

Heldigvis så finnes det noen som er flinkere enn meg på slike sunnifiserte godsaker, og jeg må si at jeg er imponert over disse deilige proteinkulene. De selges på Will I juice i byen, men er opprinnelig laget av de skjønne jentene bak instagramkontoen Food Hunters. De inneholder blandt annet gojibær, kakaopulver, proteinpulver, dadler, mandler og kokos. Så latterlig gode, og så utrolig delikate.


I dag har jeg en litt travel dag forann meg, men den består av kun hyggelige ting. Jeg skal trene med en god venninne, fikse diverse ting i sentrum som jeg selvfølgelig har utsatt til siste dag, og spise lille nyttårsaften-middag med familien. Dagens treningsøkt blir en kondisjonsøkt, planen var å løpe ute, men med regn og ruskevær fristet det mer å kjøre den på mølla innendørs. Jeg tenker å kombinere litt ulike intervaller, og deler selvfølgelig økten med dere senere.

Ha en herlig dag dere, tenk nå er 2015 snart forbi og et helt nytt år står for tur. Jeg har faktisk ikke satt noen nyttårsforsetter eller mål for det nye året. Kanskje jeg burde det? Jeg tror jeg må sette meg ned i løpet av dagen og tenke litt over akkurat det. Har dere noen forsetter for 2016? Del dem mer enn gjerne i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren

Sunn kosekveld

Jeg er virkelig queen av kosekvelder, og flere ganger i uken er det joggebukse, film / serier og kos i min leilighet, enten alene eller aller helst sammen med noen jeg er glad i. Det blir mye kos i casa de Maren, og da er det jammen godt at jeg elsker sunne godsaker. Jeg disker gladelig opp med både fruktfat, grønnsaker med dipp, nøtter og ulike typer barer eller mørk sjokolade.Jeg liker godt mikse sammen det sunne, med noen litt mer usunne alternativer. På den måten får man en fin kombinasjon, og alle kan finne noe de liker. I dag er mitt fat fyllt med masse fargerik og deilig frukt, samt yoghurtnøtter og questbarer. Jeg har faktisk valgt en helt ny questbar, og ikke mine to vanlig standard barer som er cookies & cream og Cookie dough. I dag ble det Raspberrie white chocolate kuttet i små biter, i herlig kombinasjon med ulike typer nøtter med yoghurttrekk. Mmmmm.


I kveld står The Butler på filmmenyen. En film jeg tok opp tidligere i julen, og som har ligget på Getboksen å ventet på meg. Jeg har også et par andre alternativer på lur så vi får se om det ikke blir flere filmer i kveld.

Hva er deres planer for kvelden ?

 

Smiiiil Maren

 

Styrke: Rygg og armer

God morgen dere. Jeg har akkurat rullet ut av sengen etter en styrete natt med lite søvn og mareritt. Jeg har vonde mareritt i perioder, og det er fryktelig slitsomt, heldigvis er det kun i perioder og ikke så ofte. Jeg fikk sovet ut litt på morgenen, og for meg som vanligvis spretter opp av sengen rundt klokken 06 føles det veldig rart å stå opp etter klokken har passert 10.

Hvordan er det med dere, har dere sovet godt? Klare for en ny dag?

Jeg lovet å dele gårsdagens styrkeøkt og her kommer den. Som sagt la vi opp en styrkeøkt med fokus på rygg og armer. Vi kjørte 8 repetisjoner og 3-4 sett pr øvelse, med følgende øvelser:

 • Pullups
 • Nedtrekk bredt grep
 • Sittende roing, smalt grep
 • Triceps pushdown med stang
 • Triceps med tau over hodet
 • Bicepscurl med stang og hantler


Nå skal jeg våkne ordentlig her, spise frokost, lese nyheter og starte dagen. Dagen byr på cafebesøk, litt shopping med en venninne og sosalt i kveld. Dette er jo grunnen til at jeg ble igjen i byen i romjulen, og jeg koser meg med etterlengtet venninnetid.

Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiil Maren

 

En fest i munnen

I dag har jeg kost meg sånn at jeg sannelig ikke fikk oppdatert dere før nå. Jeg må jo le litt av meg selv, jeg som endelig var ferdig med en lang sykehuspraksis og skulle bli så super flink til å oppdatere dere både en og to ganger om dagen. Vel, jeg får skylde på at macen jobber kraftig mot meg for tiden, og synger nå uten tvil på det aller siste verset. Ny mac står på handlelisten i morgen, og det kribler i hele meg bare ved tanken på det. For meg en det en stor investering og faktisk ganske så stas. Det er ikke hver dag jeg kjøper slike store flotte ting, så det er ingen tvil om at jeg gleder meg.

I dag har jeg vært på bursdagslunsj hos en god venninne, med alle mine fine jenter og deres små sjarmtroll. Jeg synes det er så koselig at jentegjengen nå er utvidet med to små babyer. Det er alltid koselig å se jentene, og spesielt de som har flyttet utenbys og nå er hjemme på sørlandet for julen.
Vi fikk servert fantastisk mat, og jeg tror virkelig ikke jeg kan tenke meg noe bedre enn denne typen mat. Et helt bord fyllt med ulike fristelser, og med variasjoner helt fra rekesalat, ost, skinke og spekemat, til salat, syltetøy, eggerøre, laks, lomper og varm kylling og karbonader. Vi fikk også hjemmebakte rundstykker, og foccacia. Jeg fyllte tallerkenen tre ganger, og var mett til langt ut på kvelden. Etter maten koste vi oss med masse godterier, og hjemmelaget rullekake. For en oppdekning, og for en fantastisk koselig dag.
Etter bursdagslunsjen dro jeg til Solsiden for en treningsøkt med Kristina. Vi kjørte en styrkeøkt med fokus på rygg og armer i dag. Vi fikk knipset litt bilder underveis, så titt gjerne innom i morgen tidlig. Da deler jeg hele programmet samt bilder av øvelsene i et eget innlegg.

Ha en nydelig mandagskveld dere, her blir det en rolig kveld i sofaen.

 

Smiiiil Maren

 

Endring i planene

I skrivende stund skulle jeg vært på vei til fjellet, men istede sitter jeg i sofaen i en nyvasket leilighet, ser på tidenes jentefilm og momser i meg et fruktfat. Like før avreise i dag slo det meg at jeg har bodd hjemme hos familien hele julen. Jeg har kun prioritert familie og det har vært så fantastisk koselig, men det er viktig å huske på venner og sosial hygge med dem også. Så jeg lot familien dra på hytta, mens jeg dro avgårde på trening med skjønne Kristina min.Vi kjørte på med en super treningøkt, og har sammen lagt en slagplan om å kickstarte 2016 på en sporty måte. Alt er enklere sammen. Kristina og meg har trent en god del sammen tidligere, og jeg gleder meg til flere økter med denne solstråla. I dag stod det ben på planen, noe motvillig fra min side da jeg enda er støl fra forrige benøkt, men jeg kom meg sannelig gjennom økta likevel. Vi kjørte på med følgende øvelser:

 • Knebøy
 • Goblet squat
 • Strak markløft
 • Step up
 • Bulgarsk utfall
 • Hiptrust


Økten la vi opp med supersett, 8 repetisjoner, 3-4 sett. En god og effektiv økt, med litt skravling i pausene. Etter trening fulgte sjokkomelk og et lite kvarter i solarium. Jeg tar veldig lite sol, men nå på vinterstid så synes jeg det er godt med litt påfyll av sol. Jeg føler det hjelper på både energi og humør. I kveld blir det mer sosialt med venner, og i morgen venter en koselig bursdagslunsj for en god venninne. Jeg kjenner det var rett avgjørelse å bli hjemme. Familien kommer uansett hjem igjen om 3 dager, og da har jeg lovet å lage i stand en aldri så liten lille-nyttårsaften middag for dem. Jeg gleder meg allerede.

Jeg håper dere har hatt en fin jul så langt. Hva driver dere med i romjulen? Og hva er planene deres for nyttårsaften?

 

Smiiil Maren

 

 

Gangsperren er total

Sørlandet minner mest om en gjennomsnittlig høstdag, og hvis man ser ut skulle man virkelig ikke tro at det er 26 desember. Det nytter ikke å se på gradestokken heller, for den vil kun bekrefte din skepsist til at det faktisk er jul og desember. Sånn rent stemningsmessig så er det selvfølgelig kjedelig at det ikke er litt kaldere og snø, men praktisk sett så er det jo i grunn ganske deilig. I går hadde jeg en helt magisk tur ute i regn og blåst, ut på svabergene og så de mektige dønningene slå innover land. Det var rett og slett spektakulært. Jeg forsøkte å dele litt av opplevelsen med dere på snapchat – men telefonen synes ikke det var like stas med uværet, og bestemte seg for å kaptitulære helt i starten av turen.

Når det ikke er snø må man gjøre det beste ut av det, og jeg har fått til flere gode gåturer og joggeturer i julen. Jeg reiser sannsynligvis opp på hytta på fjellet i morgen tidlig, og der skal jeg nok få kost meg i med både snø og ski.

Utenom turene ute har det blitt litt trening innimellom all julekosen. Lille julaften hadde jeg en benøkt sammen med en kompis, og i dag, tre dager senere kan jeg nesten ikke gå. Den økten var en kombinasjon av mine faste benøvelser, samt litt innputt av han. Vi durte på med supersett, og hadde det egentlig utrolig gøy. Allerede den natten våknet jeg av at det kriblet og murret litt i bena, og neste morgen var gangsperren total – trodde jeg. Det viste seg at dette bare var begynnelsen, for i dag tenker jeg at toppen er nådd – det kan ikke være mulig å bli mer støl enn jeg er akkurat nå.

Programmet skal jeg sevlfølgelig dele med dere:

 • Dype knebøy i supsersett med Gobletsquat
 • Strake markløft i supsett med Strakmark med hantler
 • Hipthrust i apparat
 • Bulgarsk utfall med hopp

Vi kjørte 8-10 rep på alle øvelsene, 3-4 sett. Jeg lå relativt lavt på vektene, og fokuserte fult og helt på muskelkontakt. Alt er relativt, men for meg er 40-50kg i knebøy og samme i strakmark ganske greie og lette vekter. Goblet squat hadde jeg 12 kg kettlebell, og 10 kg i hver hantel på strakmarken. Bulgarsk med hopp kjørte jeg uten vekter. Denne økten fungerte gull for min del – test den gjerne ut.

Har dere noen spennende planer for dagen?

 

Smiiiil Maren

 

Øvelsen som trener hele kroppen

Jeg ble spurt av en journalist i Side2 hvilken øvelse jeg ville anbefale som den aller beste øvelsen, hvis man kun skal velge én øvelse. Jeg var rask på å svare, for i mine øyne er det uten tvil Burpees som er den mest effektive øvelsen dersom du ønsker en alt-iett-øvelse. En burpee er en øvelse som utfordrer deg både på styrke, kondisjon og spenst. Det er en optimal sammensetning av bevegelser, og den krever at kroppens største muskler jobber. Jeg har selv et elsk-hat forhold til Burpees fordi det er en så grusomt slitsom øvelse, men samtidig utrolig effektiv.

Les hele saken HER.
Foto: Lars Erik Bakken

Flere personer ble spurt, og i tilegg til min Burpee, så ble bulgarsk utfall og planke med kneopptrekk til bryst nevnt. To øvelser jeg selv synes er gode, og absolutt ville hatt med i et treningsprogram. Disse tre øvelsene sammen gjør at du får trent hele kroppen, og det beste av alt – du kan gjøre det hjemme i din egen stue. Les om alle øvelsene, hvordan de gjennomføres og bilder på Side2.

 

Smiiiiil Maren

 

De magiske juledagene

God jul skjønne dere. Jeg håper kvelden i går var magisk, og at dere virkelig koste dere med nære og kjære. Her i huset startet julemaratonet lillejulaften med hle familien på middag. Lille julaften er en fin tradisjon hos familien Erdvik, da stikker så og si hele slekten innom i løpet av kvelden, for å bytte gaver, smake på julemat og ønske hverandre en god jul. Årets lille julaften ble så utrolig koselig, og før matfatene ble raidet, og bordet fyllt av familie, fikk jeg knipset noen små bilder for å forsøke å fange stemningen.
På lille julaften er det mye forskjellig mat, alt fra karbonader, aspic, og salt lammelår med kålrabi, til stekt roastbiff, kremet soppstuing, salat, ribbe og ferskt brød og rundstykker. Jeg elsker denne typen mat, og spesielt når det ser servert som en slags buffet, hvor du kan gå flere ganger og fylle på med dine favoritter. Det ble selvfølgelig både kake og juelgodterier også. Det hører med på en julefest.Julaften i går ble en magisk kveld, spesielt med lille prinsessa på 2 år som løp rundt og storkoste seg. Julegleden får en helt ny betydning når man opplever den sammen med små barn. Nydelig pinnekjøtt med kålrabistappe, og nydelig tilbehør stod på menyen, etterfulgt avs riskrem med rødsaus og mandel. Jeg fikk så mye fint, og er virkelig så takknemlig. I dag er langbordet dekket til 20 personer på ny, og om et par timer fylles hele huset til mine foreldre med familie, og det er endelig tid for noe vi alle gleder oss til, nesten like mye som til selve julaften – nemlig 1.juledagfrokosten.

Nå er jeg spent på å høre om deres jul. Hadde du en hyggelig kveld? Fikk du noe fint? og hva spiser dere på julaften?

 

Smiiiil Maren

 

God jul fra meg til alle dere

Jeg titter raskt innom på morgenkvisten for å ønske dere en riktig god jul. Jeg håper du koser deg med familie og de du er glad i. Jeg håper dagen blir fin, og kvelden blir gledesfyllt og koselig. Jeg håper du spiser god mat, jeg håper du ler, og jeg håper du sitter igjen med en varm god følelse på slutten av kvelden.

Jeg håper denne julekvelden blir helt spesiell for deg – jeg er helt sikker på at du har fortjent det. En stor god juleklem sendes til hver og en av dere.

 

Julesmiiiil Maren