Slyng deg i superform

Jeg meldte meg på TRX kurs fordi jeg kan alt for lite om slyngetrening. Jeg fikk spørsmål av en PTkunde relatert til trening i slynge, og jeg kunne rett og slett ikke svare henne. Det gav motivasjon for å dra på kurs, og nå ligger jeg her i hotellsengen etter vel gjennomført første dag på kurs. Jeg har lært så enormt mye, og sitter nå med en god forståelse av slyngetrening og hvilke prinsipper det bygger på, jeg mestrer slyngen i forhold til ulike innstillinger og variasjoner, og jeg har fått innføring i en solid øvelsesbank.


Det er ingen tvil om at jeg skal bruke mer slynge fremover, av flere grunner. De viktigste i mine øyne er:

 • Tar lite plass, og kan brukes overalt. Hjemme, ute i skogen, på hytta eller på et hotellrom.
 • Du jobber med egen kroppsvekt, og det er en skadeforebyggende treningsform.
 • Ved hjelp av pendel-, bevegelighet- og vektor-prinsippet kan du enkelt gjøre alle øvelser lettere og tyngre. På den måten kan man tilpasse treningen til ulike personer, med ulik fysisk form og ulike mål.
 • Det finnes et hav av øvelser, og du kan enkelt få en super effektiv trening for hele kroppen med hjelp av slyngen.
 • Sist men ikke minst – dette er en utrolig gøy form for trening.


Kurset holdes i regi av Gymline, og kursholderen er min gode venn Alexander Aalerud, og det gjør det jo bare enda bedre. Alex er en utrolig dyktig PT, og en fantastisk kursholder. Jeg lærer som sagt enormt mye, og koser meg veldig. Jeg er på kurset med sprudlende og helskjønne Camilla, og sammen ler, tuller og tøyser vi oss gjennom kurset. Jeg ler så tårene triller av denne jenta, og jeg føler jeg er tilbake på barneskolen når vi får tilsnakk og “kjeft” for latter, skravling og fnising i timen. Hehe. Camilla er min partner på kurset, og jeg kunne ikke bedt om bedre selskap. Hun er et fyrverkeri, og jeg storkoser meg i hennes selskap. Hun hadde til og med laget hjemmelagde questbarer til i dag, og de smakte helt fantastisk godt!


Etter endt kurs dro vi direkte til Joe & the Juice for litt påfyll av energi og uforstyrret skravling. Nå ligger jeg rett ut i hotellsengen, ser på tv, momser smågodt og skal straks krype under dyna. Det blir en tidlig kveld på denne frøkna, i morgen venter en ny dag på kurs og da skal vi implementere både kettlebells, ropes, sandbags og masse annet spenstig utstyr sammen med slyngene. Jeg gleder meg, og tenker at det er smart å lade batteriene godt til morgendagen. 

Har dere en fin lørdag? 

 

Smiiiiil Maren

 

Trening for fettforbrenning

I skrivende stund sitter jeg å koser meg med en stor kopp kaffe hos Nettavisen. Jeg har fått mitt eget lille kontor og koser meg veldig her jeg sitter på tross av at jeg er litt trøtt. Min dag startet allerede før klokken 06 i dag morges, med en frisk liten løpetur, etterfulgt av proteinmuffins ala Sondre på Solsiden. Fredager på Solsiden PTsenter er nemlig noe man ikke vil gå glipp av. Da er det nydelig frokost med ferskt brød rett fra bakeren, og masse pålegg, melk, juice, kaffe og selvfølgelig sunne muffins. Jeg fikk slukt en muffins før jeg måtte løpe hjem og komme meg avgåde til flyplassen. Jeg var på plass i Oslo allerede klokken 11, og dagen har gått i ett siden. 

 

Bildene er fra en tur tidligere i uken, det var nemlig bekmørkt når jeg var ute å trippet i seksdraget. Jeg titter innom for å dele gårsdagens fettforbrenningsøkt med dere, det er nemlig en hel haug av dere som har etterlyst detaljene rundt den økten. Sharing is caring, og her kommer altså økten. Vi kjørte 10 øvelser, 45 sekunder pr øvelse, 15 sekunder pause, totalt tre runder. Vi brukte en timer-app for å holde kontroll på tiden. Øvelsene var som følger: 

 • Goblet squat
 • Mountainclimbers
 • Hantelswing ( kettlebellswing) 
 • Pushups på hantler
 • Hoppende utfall 
 • Stående roing med hantler
 • Sideutfall 
 • Renegate rows
 • Utfall fremover med rotasjon
 • Skulderpress (pushpress) 

Vi avsluttet med at alle måtte kjøre en runde med maks antall pullups. Det ble ikke spesiellt mange repetisjoner på noen av oss i grunn, denne økta her knakk oss toalt. Det er så fantastisk gøy å kjøre sånne økter sammen, og jeg anbefaler dere virkelig å få med dere en venn eller to og kjøre gjennom den. Endorfinrus og svettegaranti!

Noen av øvelsene er kanskje ukjente, jeg jobber med å få lært meg et nytt videoprogram som gjør det mye enklere for meg å filme øktene mine å dele med dere. Inntil jeg har det helt på plass så må jeg nesten bare oppfordre dere til å google eller søke på Youtube på øvelser dere er usikre på. Finner dere ikke ut av det, så må dere selvfølgelig bare spørre så skal jeg forklare, eller finne linker til filmer som viser gode demonstrasjoner.

Nå skal jeg pakke sammen her, og komme meg videre. Håper alt er fint, og at dere er klare for ny treningsmotivasjon fra mine to TRX kurs denne helgen. Jeg har store forventninger til kursene, og håper jeg lærer masse nye spenstige øvelser jeg kan dele med dere. Jeg tenker nok at det er mange som meg som bruker TRX eller slynge til diverse mageøvelser, men at det stort sett stopper der, og da er det jo perfekt med litt påfyll, tips og råd, eller hva? Kamera er selvfølgelig med, og jeg gleder meg ti å oppdatere dere. 

 

Smiiiiil Maren

 

Tenk at jeg klarte det!!

I dag dere, i dag er en stor dag. En dag jeg har vært spent på , gruet meg til, og tenkt mye på. I dag har jeg evaluering av min 12 ukers lange sykehuspraksis på barneposten. Det har vært noen heftige uker, med full turnus, med både dag, kveld og nattevakter, samtidig som jeg har sjonglert bloggen, oppgaveinnleveringer, fremføringer og obligatoriske skoledager, treningseventer utenbys, artikler for ulike treningsmagasiner, fotoppdrag for sponsorer, reiser, egentrening, PTkunder og et sosialt liv. Sistnevnte har i grunn vært ikke-eksisterende. Det er ikke til å legge skjul på at det har vært hektisk, og til tider har jeg følt at jeg svømmer for harde livet – med hodet såvidt over vannet. Men det gikk dere (!!) Jeg klarte det, og det gikk til og med helt fantastisk bra. Er det lov å si at man er stolt over å ha klart dette? Jeg måtte rusle meg en liten tur etter vakten var over. Bare en kort liten tur for å lufte hode og bare kjenne på den gode følelsen. 

Etter min lille rusletur dro jeg direkte til Solsiden, hvor jeg skulle trene en helt rolig liten økt bare for å prøve å få kroppen i gang igjen etter en liten forkjølelse. Vel, den planen ble ikke noe av. Jeg ble fanget av kolleger som skulle kjøre fellesøkt, og jeg hadde ikke noe valg – de skulle ha meg med! Det var helt uaktuelt å si i mot,  de ikke tok et nei for et nei. Så da var det bare å stålsette seg, for økten jeg ble kastet inn i var mildt sagt heftig. Overskriften på økten var: Burn more fat fast! En heftig intervallpreget sirkeløkt. Dere som følger meg på snapchat fikk et lite glimp av galskapen. ( Snap: marenerdvik )

Nå er sittter jeg altså her, med en følelse av å ha fullført praksis, gjennomført en god treningsøkt, og med sommerfugler i magen for en helg i Oslo med todager TRX-kurs og et veldig spennende møte. Jeg reiser med morgenflyet i morgen tidlig, og gleder meg til tre fulle dager i Oslo. 

Takk for at dere er tålmodige når bloggen oppdateres litt sent, takk for at dere fremdeles er her, jeg setter så stor pris på hver og en av dere! Hva har dere fyllt denne torsdagen med? Har dere en god dag?

 

Smiiiiiil Maren

 

Laksemiddag og sunn dessert

Tidligere i uken var jeg på middag hos familien, og fikk servert en nydelig laks med herlig tilbehør. Heldigvs hadde jeg kameraet mitt i vesken, og fikk knipset et par bilder av herligheten før den forsvant ned i magen. Middagen var verken komplisert eller spesielt fancy, men den var utrolig smaksfull og ikke minst super sunn.

Ta ønsket antall laksestykker og krydre dem godt før du setter dem inn i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Vi bruker fiskemannens kryddermix, som er et helt fantastisk godt fiskekrydder. Så damper du de grønnsakene du ønsker, vi hadde gulrøtter, blomkål og brokkoli. Koker poteter, og lager en enkel dressing av lett rømme, litt salt, pepper og sukrin som du danderer på et salatblad. Sausen var en nyhetet min pappa hadde fått inn på butikken, så den vet jeg ikke noe mer om enn at den inneholdt epler, var fra ferdigpose ( huff da, hehe ) og smakte helt himmelsk. 


Dessert må man ha, og valget vårt fallt på en enkel fruktsalat med vanilje kesam og sukrin. Det vil si, mamma og meg velger sukrin, resten av familien holder seg til vanlig sukker da de synes det smaker mye bedre. Det er selvfølgelig helt okei, hver sin smak, og det er jo uansett kun snakk om et par dryss. Alt blir mer delikat når det kuttes oss, og jeg blir nesten litt glad av å se på denne fargefesten av en fruktbolle. 

Jeg håper denne retten kan inspirere til å spise fisk, jeg vet med meg selv at jeg er for dårlig på å spise fisk i hverdagen. For utenom sushi går det dessverre lenge mellom fiskemidagene. 

Er du flink til å spise fisk i hverdagen? Del veldig gjerne dine beste tips til fiskemiddager i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil Maren

 

Det verste som kunne skje

Jeg kjente det i går kveld, småverk i kroppen, sår hals og veldig varierende kroppstemperatur. Jeg var varm og kald om hverandre. Jeg forstod at slaget var tapt når jeg måtte opp kl 02 i natt for å skifte på en søkk våt seng etter en natt med febersvetting. Jeg tok to paracet og krøp ned i nytt rent sengetøy. Lykken ble kortvarig. Klokken 06 våknet jeg, igjen med vått sengetøy og en kropp som føltes som den var påkjørt av en lastebil.

Det er bare å innse det – jeg har blitt forkjølet! Jeg kan virkelig ikke tenke meg et verre tidspunkt å bli syk på, og jeg er nesten litt lei meg her jeg ligger. Jeg har så mye jeg skal få gjort, men med en febervarm kropp og dundrende hode er det ikke sjans. Så i dag veksler jeg mellom sengen og sofaen, dytter i meg frukt og masse masse vann. Jeg har bestemt meg for at jeg skal være fin igjen i morgen, jeg har evaluering av praksisen min denne uken, så jeg må bare bli fin i formen igjen. Heldigvis har jeg ikke hatt noe fravær tidligere, men det er jo søren så typisk at det kommer nå – nest siste uken i praksis. Arg arg arg!! 

Vel, det nytter ikke å være verken sint, lei eller suttrete. Man blir ikke frisk av det! Så nå velger jeg å snu det hele rundt, og være snill mot kroppen min i dag. Jeg orker ikke stort mer enn å ligge på sofaen, men jeg skal likevel prøve å utnytte tiden til å lese litt, og få unna litt jobb på macen. Så lenge jeg ligger under pleddet, har paracet i kroppen og ullsokker på bena så føles det i grunn relativt greit. 

 Hvordan er det med dere kjære lesere. Er dere friske, eller er det flere som har fått kjenne på høstforkjølelsen? 

 

 

Smiiil Maren

 

Lunsjtips: Kyllingwrap

Når jeg satt å spiste denne deiligheten av en kyllingwrap på Will I Juice så slo det meg, at det er jo i grunn helt tullete at jeg stadig kjøper salater og wraps ute når jeg så enkelt kan lage dem selv. Så i dag har jeg gått til innkjøp av matpapir, og hvite klisterlapper som man kan skrive på. Jeg har også kjøpt inn lefser, salat og kylling. Så i morgen skal jeg prøve meg på min egen versjon av kyllingwrap til lunsj. Om den blir like god som nyheten på Will I juice er nok heller noe usikkert.

Denne nyheten fikk jeg smake på før den kom på menyen, men fra og med i morgen er den endelig på menyen. Jeg vet ikke helt om jeg får lov å avsløre hva den inneholder, men jeg kan love dere at det er en smaksopplevelse av de sjeldne, med noen spennende og litt annerledes ingredienser. 

I min wrap derimot så kan alle ingrediensene avløres, her blir det først å smøre lefsene med philadelphia ost, så skal jeg ha salatblader, agurk, tomat, rødløk, mais og avokado. Jeg skal steke kylling og rive den, krydre godt og tilsette den i lefsen. Så skal jeg lage en enkel dressing av kesam og fransk kryddermix som topping. Så er det bare å brette den sammen, slik at bunnen blir tett, og pakke den inn i matpapir. Voalá. 

Dette var dagens enkle lille lunsjtips fra meg. Mange av dere har garantert laget dette mange ganger før, men det er noe med det å bli minnet på gode, sunne, og enkle hverdagsretter. 

 

Smiiiil Maren

 

Slik starter jeg uken

God morgen. Plutselig var helgen over, og en ny uke står for tur. Jeg starter uken med senvakt på barneposten, og det var i grunn litt deilig i dag. Senvakt betyr god tid på morgenen. Tid til å nyte frokost, kaffe og God morgen Norge. Tid til tur i skogen, oppdatere bloggen og starte uken med lave skuldre. 

I dag ble det havregrøt med sjokoladesmak på min frokostmeny. Jeg lager den enkelt ved å koke opp 60g havregryn med vann og litt melk, jeg rører godt underveis slik at grøten ikke brenner seg. Så tilsetter jeg litt sukrin, kanel, et par dråper stevia karamell og et dryss havsalt. Deretter tilsetter jeg et egg som jeg rører inn i grøten, det lager en nydelig konsistens på grøten. Egg er også en super kilde til protein, og sunne fettkilder i plommen. Når grøten nesten er ferdig kokt tilsetter jeg en scoop sjokoladeprotein, og eventuellt litt mer vann slik at konsistensen blir fin. Resultatet blir en helt nydelig sjokladegrøt, proppfull av proteiner. 


Jeg skal som sagt tilbringe mandagskvelden på barneposten, og etter en helg med fri så ser jeg frem til å komme tilbake. Nå er det kun to små uker igjen på den posten, før nye utfordringer på kirurgisk voksenavdeling venter. Jeg er så spent og nervøs at jeg prøver å unngå på å tenke for mye på det. Det blir helt sikkert både spennende, og lærerikt, men alt som er nytt og ukjent er litt skummelt. 

Jeg håper dere har hatt en fin start på mandagen sålangt. Har dere noen spennende planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren

Den deilige balansen

Nå har roen senket seg over leiligheten, og etter en herlig søndag med både tur i skogen, som dere fikk en liten sniktitt fra i forrige innlegg, og mat med familien, er det nå tid for å finne frem joggebuksa, og krype opp i sofakroken med godteriskåla og Broen

Jeg er så totalt hekta på Broen, og det ryker alltid 2-3 episoder når jeg først er i gang. Jeg synes Broen går så sent på kvelden på tv, og ser det derfor heller på nett. Det er så mye bedre, for da kan man se flere episoder på rappen. Er det noen av dere som følger med? Jeg må si jeg savner rollen til Martin, men så lenge Saga Norén er med så er det igrunn alt jeg trenger. For en unik og spennende karakter, og for en fantastisk skuespiller!!

Dette godteriet kjøpte jeg i går, men i og med at den kvelden gikk med til familieselskap med kaker og hygge, så valgte jeg å spare godteriet til i dag. Gjett om jeg er glad for det i dag! Det er dette jeg mener med balanse – en sunn og aktiv hverdag, og helger med litt mer kos. Ja takk begge deler! 

Nå er Broen i gang her, og jeg må legge bort macen. Jeg kan ikke gå glipp av et eneste minutt. Jeg håper dere nyter søndagskvelden, og storkoser dere med hva enn dere har valgt å fylle kvelden med. 

 

Smiiiiil Maren

 

Legg grunnlaget på søndagen

Inneholder sponsede produkter

Jeg elsker søndager, og grunnen er enkel – man har så god tid. Tid til de hyggelge tingene, kvalitetstingene, og de tingene som faktisk gir deg noe. For min del er det tid med familien, tid til å slappe av, alde batteriene og få masse frisk deilig høstluft. I dag kombinerte jeg begge deler med en finfin tur i skogen sammen med mamma, etterfulgt av sushikos sammen med hele familien. 

Jeg storkoser meg på tur, og jeg tror faktisk ikke det er noe sted jeg har det så bra som når jeg er på tur i skogen, eller på fjelltur. En viktig del av turen for min del er å ha koselige pauser, sette seg ned og faktisk kjenne at man har tid til å sitte ned å nyte omgivelsene. Jeg har aldri hatt noen god tursekk, og når jeg først skulle skaffe meg en så gikk jeg for den aller mest spenstige og synlige saken jeg kunne finne. Jeg synes denne gule mammut sekken er rå fin, og det beste av alt er at den passer like bra til gåtur, joggetur og sykkeltur. Den er liten og lett, sitter utrolig godt på kroppen, og at den i tilegg tåler litt vær er en stor bonus. Vesten jeg har på meg er også fra Mammut, og den er en fast venn på løeptur, gåturer og i hverdagen generelt. Jeg bruker den så mye at jeg nesten skulle ønske jeg hadde to – det er alltid like trist når den må på vask. 

Jeg har sjekket litt rundt, og både sekken og skoene jeg har på meg selges på G-max. Mer info om produktene finner dere på mammut sine hjemmesider.

 

En av de største fordelene ved å komme seg ut en tur på søndager, or utenom at sofaen kjennes ekstra god ut etterpå, er at man legger et herlig grunnlag for den kommende uken. Istede for å ligge som et slakt absolutt hele dagen, så får man inn en liten aktivitet, får litt frisk luft og setter standarden for uken. Jeg liker å si at jeg legger grunnlaget for en god uke med søndagsturen min. Det er liksom litt lettere å fortsette den gode trenden hvis man starter på søndagen. Noen som kjenner seg igjen på den tankegangen? 

Etter turen derimot, da er det bare sofakos, god mat, og litt ekstra snacks som gjelder her. Søndag er en kosedag i mine øyne, og det er jo akkurat dette som er så herlig å ha leve balansert – det er plass til begge deler. En liten tur ut i frisk luft, etterfulgt av sofakos, serier, og god mat. 

Har du vært ute på søndagstur i dag?

Smiiiil Maren

Raske løsninger og gode samtaler

I går inviterte jeg mamma på sushi og kos her i leiligheten, og det ble en ettermiddag fyllt med deilig mat, og gode samtaler. Det er få jeg snakker så godt med som mamma, og i går fikk vi snakket om flere ting jeg har gått å kjent på over tid. Det er så viktig å ha en sånn person i livet sitt, en som ser deg, lytter og tåler å høre alt, uansett hva du måtte komme med. 


Jeg skulle gjerne skrytt av at jeg har laget denne sushien selv, men det er desverre ikke sant. Den er kjøpt og betalt, og helt ærlig så synes jeg den er best slik. Akkurat sushi er en rett jeg ikke får til å lage like god selv, og jeg er veldig fornøyd med å få den ferdig servert så delikat og deilig som dette. 

I dag har dagen gått i ett, og tror dere ikke det ble take away i dag også? Huff og huff. Jeg knipset et par bilder av dagens takeaway også, for den var nemlig noe jeg aldri har testet før, men som smakte helt himmelsk godt. En slags rekesalat, med masse spesielle ingredienser. Den salaten var faktisk så spenstig, at jeg selv ble inspirert av den. Jeg skal vise dere den i morgen, den vil uten tvil inspirere dere også til å spice opp salaten litt.

Nå skal jeg skjerpe meg på den take away maten fremover, og bli flinkere på å lage middag selv igjen. For det første har jeg ikke råd til dette, og for det andre har jeg lyst å lage litt nye retter jeg kan inspirere dere med. Så bare with me people, jeg lover å vende tilbake til kjøkkenet veldig snart. 

Jeg både tror og håper at jeg ikke er den eneste som tyr til enkle, kjappe løsninger av og til? 

 

Smiiiiil Maren