Når det ikke blir slik du hadde tenkt

I skrivende stund skulle jeg vært midt i en svett og god treningøkt. Jeg skulle jobbet med masse bra innhold til å kickstarte 2018 på bloggen. Jeg skulle laget en næringsrik og fresh frokost. Jeg skulle gått en lang tur med leo. Jeg skulle forberedt maten til i kveld. Det er så mye jeg skulle gjort, men i dag blir ingenting slik jeg hadde tenkt. Jeg har omringet meg med syke mennesker de siste ukene, og på tross av host og hark på alle kanter har jeg holdt jeg frisk og fin. Jeg har skrytt av mitt sterke immunforsvar, og mens folk falt som fluer rundt meg har jeg ikke hatt så mye som et nys. Så smalt det! 

Det begynte litt i går, med noen saftige hostekuler, og litt sår hals. Jeg ignorerte det totalt, drakk 4 shotter med ingefær og kjørte på. I natt tror jeg nesten ikke jeg skal snakke om en gang, det var rett og slett ordentlig kjipt. Jeg hostet til jeg nesten brakk meg, og fikk maks 5 minutters pause før en ny kule meldte seg. Jeg har ikke sovet mer enn maks én time sammenhengende, og er mildt sagt en latterlig redusert utgave av meg selv akkurat nå. 

Nå skal jeg ikke skrive mer om det, for jeg tipper at du ikke klikket deg inn her for å lese om min klaging. Hehe. Apropos ingefær-shot i går, så kan jeg jo vise dere hele lunsjen. Det var et deilig sunnhetsboost med Quinoa bowl, kyllingsalat, smoothie, kaffe og shots. Smakene, fargene og kombinasjonen av råvarer er så magisk, og jeg tror alle som leser denne bloggen vet at jeg ELSKER mat som dette.  I dag tenkte jeg å handle inn til å lage ingefærshots her hjemme. Nå må alt gjøres for fortest mulig bedring. Jeg kan jo ikke starte et nytt år med å ligge i sengen – det går ikke! 

Jeg skal ligge vannrett i hele dag, og kun fokusere på å bli frisk. I kveld skal jeg ta på meg deg deiligste kosedressen jeg har, spise nydelig kalkun, masse godsaker, og ha filmmaraton her hjemme. Vi tar det helt med ro sammen med lille Leo, som aldri har opplevd nyttårsaften og raketter før. Dette var planen fra før av også, så heldigvis ødelegger jeg ingen store nyttårs-festivas med denne kjipe formen. 

Jeg håper dere får en helt fantastisk fin feiring, og danser dere inn i det nye året. NYT dagen og kvelden, ha det gøy og kos deg masse!!

 

Stor nytårsklem fra Maren 

 

Høydepunkt fra 2017

2017 går mot slutten, og det er å tide å lene seg tilbake, og ta et aldri så lite tilbakeblikk på året som har gått. Det har vært et innholdsrikt år, på godt og vondt. Et av målene mine for 2017 var å få reist mer – og det har jeg klart. Jeg hadde også som mål å relisere drømmen om å ha min helt egne treningsreise, og holde mitt første ordentlige foredrag. To ting som skremmer meg, trigger meg, og som jeg hadde enormt lyst å klare. Det føles så godt å kunne checke både foredrag, og flere treningsreiser av listen. Jeg har hatt mange flere mål, som jeg ikke har klart, men de skriver jeg bare opp på listen for 2018. Nytt år, med bøttevis av nye muligehter. La oss ta en titt på høydepunktene fra 2017: 

JANUAR 

I januar var høydepunktene et par artige Osloturer,  med fine folk, god mat, trening og Vixen blog awards. Jeg hang også masse på Barrys Bootcamp, og ble helt hekta på den treningsformen, sammen med min gode venninne Stine Hartmann. Jeg fikk også tredemølle hjemme, og det var stor stas. Jeg var på forsiden av Shapeup, og det var utrolig gøy. Jeg delte også masse masse oppskrifter og flere treningsprogrammer denne måneden. 

FEBRUAR 

Denne måneden ville jeg helst bare hoppe over. Det eneste positive var at mammaen min hadde bursdag, utenom det ble det meste overskygget av at vi fikk verdens fineste lille valpegutt, som bare dager senere ble revet bort fra oss. Dere kan lese i blogginnlegget HER om når vi fikk han, og den enorme gleden. Og HER kan dere lese om hva som skjedde. 

MARS 

I mars dro jeg avgårde på treningsreise til Thailand med Nordic Fitcamp. Jeg reiste sammen med en av mine aller beste venninner, og på turen ble vi en herlig firerbande som hadde tidenes tur sammen. Fy søren så gøy det var – akkurat det jeg trengte da <3 

APRIL 

En glad måned på alle måter. Det fineste som skjedde var at vi fikk en ny hundevalp <3 Lille Leo kom inn i livet mitt, og gjorde hjertet mitt helt igjen. Den lille hjerteknuseren betyr hele verden for meg, og alle som leser denne bloggen vet hvor enormt mye han betyr for meg, og hvor stor del av livet mitt han er. Tenk at han var så liten som dette når han kom. Hehe, bittelille skatten. 

Ellers var april fylt med koselige jentekvelder, trening på takterrassen, og ikke minst min egen bursdag. 28 år ble feiret med kake og kos<3 

MAI

17 mai var selvfølgelig et høydepunkt. En herlig dag med venner og familie. Jeg føler meg alltid ekstra fin i bunaden mammaen min har sydd til meg. Leo pyntet seg også med en liten sløyfe. Vi var også på årets første båttur. Mai var nydelig i år, med så mye fint vær. 

JUNI

Juni var GØY! Pia og meg arrangerte treningsreise til deilige Rhodos med 35 fantastiske jenter. En opplevelse for livet, og kickstarten på en rekke fine treningsturer. Jeg blir nesten litt emosjonell når jeg skriver om treningsreisene våre. Jentene som er med blir som gode venninner, og det er bare så utrolig feel good hele veien. Dette har vi virkelig jobbet for å få til, og det er så gøy at det har blitt en stor suksess med utsolgte turer, og supre tilbakemeldinger. 

Jeg fikk også muligheten til å lage min egen sunne detox meny på M beach Club, en rastaurant her i Kristiansand. Det var stort for meg, og det ble heldigvis en stor suksess. Menyen bestod av smoothie bowls, juice, smoothie, protein pannekaker og smached avokado toast. Sunt, godt og fargerikt.  Selve menyen fikk min signatur på seg, og var så fin. Dette var veldig veldig gøy<3 

JULI

Sommeren 2017 var bare så fantastisk. Noe av det gøyeste var uten tvil Palmeus. Fy søren for en magisk helg. Et par av disse bildene er tatt av palmesus sine fotografer. Jeg tror ingen har problemer med å se hvilke. Hehe. Masse bra folk, fint vær, bra musikk og bare helt vilt god stemning. Det gledes til 10års jubileum for Palmesus i 2018. Det første bildet her sier i grunn alt, og det er så gøy at fotografen (@Floris Heuer) har klart å fange det øyeblikket. 

I tillegg til masse fine båtturer, bading og kos. Sommer på sørlandet er magisk, og når været er bra – finnes det ikke så mye som er bedre. Et stort høydepunkt var at jeg helt spontant booket billetter og hoppet på en tur til Frankrike sammen med familien min. Det var noen av de beste dagene hele den sommeren. Jeg elsker Frankrike. 

AUGUST 

Ett ord lyser opp august: ITALIA. Vi var i bryllup til et vennepar i magiske Lake Como. Vi reiste ned en liten uke før, og kjørte rundt i Italia sammen med flere venner. Vi var innom 4-5 ulike byer, og opplevde så enormt mye. Minner for livet <3 

SEPTEMBER 

I september pushet jeg mine egne grenser noe helt vilt, og deltok i mitt aller første løp. Strongman Run er et hinderløp på 10 km, med masse utfordrende hindre underveis. Jeg løp sammen med 3 gode venner, og fyttigrisen så kult det var. Til neste år arrangeres det den 22 september, og jeg har lyst å ha med meg en stooor gjeng på Team Maren. Mer om dette etterhvert 😉 

Ellers bød september på enda en treningsreise, denne gangen til Kroatia med hele 40 spreke, flotte jenter. Tenk at dette er jobben min, jeg må klype meg i armen. Jeg føler meg så uendelig heldig som får lov å gjøre dette, og bli kjent med så mange fine folk. 

September bød på mye fint vær, og vi hadde sushi-date på taket, med Leo og en god venninne. Jeg føler det har vært mye fint vær så langt dette året her. hehe. 

Et annet høydepunkt var at jeg testet Crossfit for første gang. Hardt, brutalt og utrolig gøy. Ikke helt min greie, men utrolig gøy å ha testet, og jeg bruker mye av det jeg lærte i min egen trening. 

OKTOBER

I oktober gjennomførte jeg Rosa sløyfe løpet sammen med mamma og min tante. Dere kan lese HER om bakgrunnen for at jeg ønsket å jobbe med Rosa Sløyfe, og hvorfor det var spesielt at det var akkurat vi tre som gjennomføre sammen. Et personlig innlegg, som krevde en god del å skrive, men som jeg nå er så utrolig glad for at jeg gjorde. Rosa sløyfe var spesielt, sterkt og flott. En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Jeg er ordentlig stolt over at jeg fikk lov å være ambassadør for Rosa sløyfe og være med å sette fokus på en så viktig sak. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe sammen med kreftforeningen i 2018. 

Vi hadde en helt fantastisk tur til hovden i oktober, med flere turer som tok pusten fra meg. Naturen er så vidunderlig, og jeg kan ikke tenke meg noe sted jeg koser meg mer enn på tur i norsk natur. 

I oktober gjorde jeg også årets STORE flause. Jeg orker ikke tenke på det, dere må rett og slett bare lese om det. Hehehhe. HER får dere hele historien.​ Jeg rødmer, og ler HØYT av det fremdeles. Det morsomste er at jeg nå har funnet ut hvem denne mannen er, og det gjør jo bare at jeg må le enda mer. Huff og huff. 

Høsten meldte sin ankomst for alvor, og vi tok noen fine høstbilder med leo som jeg blir glad av å se på.

 

NOVEMBER 

Høydepunkter i november var uten tvil NIH Aktiv convention. Jeg var med på Abilica sin rågode vektvesttime, og utallige andre rå gruppetimer, og gode foredrag. Jeg storkoste meg med masse andre treningsfolk, og hadde tidenes helg sammen med gode venner og “kolleger”. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma og meg hadde en helt magisk tur i baneheia, og heldigvis var kamera med. Se disse vakre naturbildene. Dette var bare en av mange herlige turer. Jeg gikk mye tur i 2017, og det skal jeg ta med meg videre, og gjøre masse mer av i det nye året. 

Jeg hadde også en fantastisk tur sammen med min gode venninne Edle. Den kan dere lese om HER, den ble nemlig noe mer dramatisk enn planlagt. Hehe. Det hele kunne blitt ganske så skummelt, sånn er det når man koser seg på tur og glemmer tiden. Edle er verdens beste turvenn, hun tenker på alt, har med seg alt, og rigger opp stormkjøkken hvor som helst. 

DESEMBER 

Et stort høydepunkt i desember var Barcelona. Jeg reiste sammen med skjønne Torunn, og vi hadde tidenes beste tur. Himmelske matopplevelser, litt kultur, masse shopping og tonnevis av latter, kos og hygge. 

Desember var selvfølgelig starten på julen, og det i seg selv er jo et stor høydepunkt. Dagene før jul med hele familien samlet til middag hos mine foreldre var et høydepunkt. Julaften var så koselig, med julestrømpe til både Leo og meg. Nyttårskjolen er noe av det siste som ble dokumentert i 2017. 

Et fint år med mange fine opplevelser. Nå er det viktig for meg å trekke frem at dette er høydepunktene fra 2017, innimellom her har det vært mange helt vanlige dager, trøtter dager, slitsomme dager, og dager helt uten noe innhold å melde om. Det har vært forkjølelser og magevondt, søvnløse netter og ubehageligheter. Så bare vit det når dere leser dette innlegget, at dette er høydepunktene, og vi har alle både opp og nedturer. 

Jeg har lyst å sende en god, lang og varm klem til hver og en av dere som leser denne bloggen. Tusen tusen tusen takk for at akkurat DU er her, takk for at du klikker deg inn og leser innleggene mine. Takk for at du engasjerer deg, liker og deler. Takk for alt du gir meg, og takk for at du lar meg få lov å dele og gi til deg. Jeg gleder meg til et nytt år sammen, og er enormt takknemlig for året vi har hatt sammen. Jeg setter mer pris på dere enn jeg klarer å sette ord på. Uten dere er  bloggen ingenting. Så TUSEN TAKK for et fint 2017, og velkommen 2018. La oss gjøre det til et år for historiebøkene <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Sunne Matcha-vafler

Disse godsakene har jeg gledet meg til å dele med dere. Jeg ble inspirert til å bruke matcha i matlaging etter turen til Barcelona. For en liten stund siden prøvde jeg meg på Matchavafler, og det ble så utrolig godt. Matcha har en sterk grønnfarge, og dermed blir vaflene helt fantastiske på fargen. 

Du trenger: 

  • 2 ts matcha-pulver 
  • 1 egg 
  • 1 ss kesam
  • 1 scoop vanilje proteinpulver 
  • 40g havremel 
  • 1/2 moden banan
  • 2 ss sukrin 
  • 1 ts kanel 
  • 1/s ts bakepulver 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen, bruk stavmikser om nødvendig. Spe på med vann til ønsket konsistens. Smør vaffeljernet med smør eller olje, og stek vaflene. Jeg toppet mine med banan, kokosmasse og friske blåbær. Sunt, godt og enkelt. Havremel kan byttes med havregryn. Sukrin kan droppes, eller byttes med honning eller annen naturlig søtning.

Nå skal jeg legge fra meg macen, og komme meg ut på en liten morgentur. Jeg er så støl etter gårsdagens PTtime, at i dag blir det kun en rolig tur for å få i gang kroppen. Det frister minimalt, men jeg vet at rolig bevegelse er det eneste jeg føler hjelper når jeg blir så stiv og støl som dette. I går kjørte vi en brutal kombinasjon av Thrusters og Chins, i typisk Crossfit-stil. Så tungt, og så utrolig gøy. 

Ha en nydelig fredag dere. Tenk, siste fredagen i 2017. Make the best of it <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

En salat har aldri smakt så godt

Inneholder annonselenker 

I går møtte jeg en venninne på lunsj. Vi bestilte begge en kyllingsalat med grovt brød, og etter all den julematen de siste dagene, har det aldri smakt så godt med salat. Sunt, friskt og nydelig. Julemat er fantstisk, men etter så mange måltid med ribbe, pinnekjøtt, medisterkake, julepølse, riskrem, julekaker og godteri, var det helt magisk med en salat. 

I dag startet jeg dagen med en 30 minutters joggetur, og i skrivende stund har jeg akkurat laget en stor smoothie bowl. Oppskriften på den finner dere HER. Eneste som er annerledes er toppingen, i dag har jeg gojibær, kakaonibs, friske jordbær, havregryn og kokosmasse. Sunt, godt og friskt – helt perfekt etter en uke med mye tung mat. 

Bukse – Bikbok  // Genser – Samsøe Samsøe // Skjerf – Holzweiler 

I dag skal jeg endelig ha en PTtime igjen, og jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli godt å løfte litt på vektene igjen, det har jeg ikke gjort siden en god stund før jul. Etter pttimen skal vi møte et vennepar på lunsj, og en liten runde i sentrum. Det er utrolig deilig med fri og ferie, men samtidig begynner jeg å bli litt rastløs. I morgen kommer familien min hjem fra hytta, og de siste dagene av 2017 skal tilbringes sammen med dem. Tenk at 2017 snart er forbi dere, et helt nytt år står for tur. Jeg gleder meg! 

Hva er dine planer for de siste dagene av 2017, og selve nyttårsaften? 

 

Smiiil, Maren 

 

Lader opp til å kickstarte hverdagen

Inneholder sponsede produkter

Dette er virkelig ikke de mest flatterende bildene som har vært vist på bloggen. De er hvert fall ekte i det minste, de er nemlig tatt rett etter en svett og våt løpetur i stormen. Håret er klissvått, og det samme gjelder klærne. Fy søren så kaldt jeg var. Hehe. Det var en frisk og god tur, men på tross av at det eneste jeg løp ute var til og fra treningssenteret, ble jeg altså klissvåt. 

Jeg lovte å dele økten med dere, og her kommer den: 

  • 5 min oppvarming
  • 30/30 intervaller x 10, 16 km/t, 0% motbakke 
  • 10 min gange, 6 km/t, 6 % motbakke
  • 30/30 intervaller x 10, 16-18km/t, 0% motbakke
  • 5 min rolig jogg, & 5 min rolig gange. 

Jeg hadde kun 5 minutter oppvarming fordi jeg jogget rolig til treningsenteret, som er ca 1 km unna. Dette er en type økt jeg liker veldig godt. Den er utfordrende og hard mens det står på, men så har jeg tid til å hente meg inn igjen, slik at jeg kan gi alt når det gjelder. 30/30 x 10, betyr 30 sek spurt, 30 sek pause (hopper av og står på siden av møllen) Dette gjøres 10 ganger. Det vil si 10 spurter. 

Jeg får ikke vært på fjellet i romjulen, og derfor løper jeg rundt i skijakken på løpetur her hjemme i byen. Det funker akkurat like bra. hehe. Det første jeg skal gjøre på nyåret er å finne en helg jeg kan ta med meg mine, og dra opp på hytta. Jeg savner å gå på ski, og gleder meg så til å kjenne den deilige, fjelluften igjen. Det er ikke noe sted i hele verden jeg sover så godt som på hytta, med frisk fjelluft, kaldt, og som oftest med hele familien rundt meg. Alle dere som er på fjellet i romjulen – nyt det! og ta en ekstra skitur, med en ekstra liten kvikk lunsj for meg også. 

I dag er det litt hverdag igjen for mange, og jeg skal bruke dagen til å få handlet litt, møte en god venninne på lunsj og jobbe litt. Denne bloggen har vært litt daff i julen, som seg hør og bør, men nå har jeg så mye spennende planer som skal ut på nyåret. Så nå er det bare å brette opp ermene og jobbe på.

Januar og februar er, for mange, månedene de ønsker å sette litt ekstra fokus på å gjøre noe bra for seg selv, og egen helse. Da har jeg lyst å legge tilrette for det på bloggen, med gode treningsøkter, enkle, sunne matretter og motivasjon. Så stay tuned, jeg gleder meg! Jeg skal også være en del av ShapeUp Kickstart. Hold av 17 februar dere, da blir det tidenes Kickstart i Oslo, med masse masse masse påfyll av både kunnskap, fysisk aktivitet, foredrag, bøttevis av motivasjon, og inspirasjon. Det er blir SÅ gøy! Jeg føler meg heldig som får lov å være en av trenerne på Kickstarten – jeg skal fortelle dere mye mer om dette veldig snart. 

 

Smiiil, Maren 

 

Dette fikk jeg til jul i år

Julaften og første juledag er over, og i vår familie er det de to dagene, i tillegg til lille julaften, hvor vi alltid er sammen. De dagene er fulle av tradisjoner. I dag, andre juledag er som regel den dagen vi reiser opp på fjellet for et par dager på hytta. I år ser det ikke ut som jeg får muligheten til å bli med, og det er så synd. Jeg får gjøre det beste ut av dagene her i byen, og heldigvis er det kun 3 dager til hele familien kommer hjem igjen. Jeg tenkte jeg kunne vise dere litt hva jeg fikk til jul i år.

Jeg hadde ikke ønsket meg noe spesielt, men vanlige klær sto på listen. Jeg går som oftest enten kun i treningsklær, eller jogge/koseklær. Det ønsket ble virkelig innfridd, det er så herlig når både min kjære, mamma og min skjønne svigerinne vet akkurat hva jeg liker oh hvilken stil jeg har. Store deilige skjerf, nye jeans, super myk og god ullgenser, og nye vintersko. Jeg fikk også de fineste øredobbene, s´well flaske, deilige produkter, skrubb, ansiktsmaske, undertøy, neglelakk,  leppepomader og kremer. Jeg fikk også påfyll av masse kaffe til nespressomaskinen min, rosa Snorkfrøken kaffekopp, en retro Georg Jensen høytaler, og en kjempe fin lysestake. 

Mormor har strikket de fineste ullsokkene, både til meg, og alle de andre i storfamilien. Absolutt alle får sokker av henne. Det gjelder både store og små, barn, barnebarn, svigerbarn og kjærester/samboere/ektefeller til barnebarn, og selvfølgelig olderbarn. Kan dere skjønne hvor mange sokker den fantastiske dama, på 88 år (!!) strikker. Jeg blir så imponert <3 De sokkene er verdens fineste, og så gode å ha på. 

I skrivende stund ligger Leo og meg rett ut på sofaen, med et stort pledd over oss. Vi var tidlig oppe, og ute på en liten luftetur i stormen. Været er helt vilt her på sørlandet. Det regner, blåser og stormer som fy. I dag er det bare å holde seg inne hvis man ikke MÅ ut. Fy søren. Det er perfekt innekose-vær, så her blir det filmmaraton og lave skuldre hele dagen. Juleferie er en finfin ting. 

Hva er din plan for dagen, og romjulen?

 

Smiiil, Maren 

 

Min jul i bilder

Let´s talk about Christmas 

Det ble ingen oppdatering på bloggen i går, men det tror jeg nok de fleste forstår. Julaften er en helt spesiell, og magisk dag. Da er det familie og kos som står i fokus. Jeg fikk knipset litt bilder gjennom dagen likevel, men jeg hadde ikke lyst å sette meg i et hjørne med macen får redigere bilder og oppdatere bloggen, mens alle andre var sammen og koste seg. Julen handler om tilstedeværelse, og i går ville jeg bare nyte. Derfor kommer julebloggen i dag i stede. 

Dagen i går var så fin. Den startet med en liten treningsøkt på solsiden, etterfulgt av tur i skogen med hele familien. Etterpå dro vi hjem og koste oss med deilig lunsj, julekaker, julestrømpe og Askepott på tv. Jeg loffet rundt i joggebukse, nyvasket vått hår og uten sminke. Deilig! Leo fikk sin egen julestrømpe i år, fylt med griseøre og godbiter. Det ble noen deilige timer i sofaen, med alle juleslagerne på tv. Klokken 14 var det tid for julegudstjeneste, før mamma,pappa og meg dro hjem til min storebror for julefeiring sammen med han, min svigerinne, lille niese og nevø. Finere gjeng kan jeg ikke tenke meg <3 

Pinnekjøtt med nydelig tilbehør, riskrem med to deilige sauser og mandel med marsipan-premie. I år fikk jeg mandelen, og det har aldri noensinne skjedd før. STOR stas. Premien ble selvfølgelig delt, men uansett stor stor stas å endelig få mandelen. Utover kvelden ble det masse pakker, masse snacks og kos. Jeg skal dele julegavene i et eget innlegg – det kan jo være litt gøy å se. 

I dag har vi hatt julefrokost med hele mamma sin familie. Den frokosten er tradisjon hvert eneste år, og dere som har meg på snap (marenerdvik) fikk se alle godsakene som ble servert der. Hjemmebakte rundstykker, tre ulike typer brød, eggerøre,røkt  laks, hjemmelagde karbonader, hjemmelaget syltetøy, sild, aspik, salt lammelår, roastbeef, remulade, hjemmelaget potetsalat, et helt fat med ulike typer oster og masse masse mer. Til dessert var det kakemenn, pepperkaker, hjemmelagde biscotti, vanilje is, molte-is, peanøtt&karamell-is, sjokolade, twist og masse masse frukt. FOR en matfest! 

I kveld skal jeg bare ligge rett ut på sofaen, kose med lille Leo og se på julefilmer. Jeg har skapene fulle av smågodt og chips, og i frysen er det is. Jeg skal ha tidenes kosekveld her i dag, og jeg gleder meg så. Problemet mitt er bare at jeg har sett så alt for mye film i det siste, så nå har jeg nesten litt problemer med hva jeg skal se på. 

Har du et filmtips til meg? Julefilm, eller en annen koselig film. jeg er åpen for alle forslag <3

Jeg har også veldig veldig lyst å høre hvordan julen har vært så langt. Hadde du en koselig kveld i går? Hva spiste dere? Fikk du noe fint? og har du hatt en hyggelig dag så lagt i dag? Jeg gleder meg til å høre fra dere. Juleprat er det koseligste jeg vet. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jeg har ikke lyst å legge meg

I skrivende stund sitter jeg hjemme hos mamma og pappa, det er varmt og godt i stua, levende lys, kakeboksene er fulle, skåler på bordet med mye godt i. Leo ligger på gulvet og koser seg. På tv er det koselig juleprogram. Mamma strikker, og stemningen er helt magisk. Jeg koser meg så. Denne kvelden har vært så fin, og jeg vil ikke at den skal ta slutt. Nå er kveden straks over, men jeg har ikke lyst å gå å legge meg. Jeg vil sitte oppe i denne stemningen i flere timer til, kjenne skuldrene synke for hver time som går, og bare nyte. Dette er jul for meg <3 Ro, god tid, samvær, familie, lunt, varmt og trygt. Jeg er takknemlig for å ha det slik, og tar det overhode ikke for gitt. 

I dag har jeg pakket inn de siste julegavene, med Leo som ivrig tilskuer. Det er ikke bare bare å pakke inn gaver med en valp i hus. ALT er gøy, og lille tassen tror det meste som gjøres er for å underholde han. Han tror både papir, bånd og pynt er leker til han, og det må ha vært litt av et syn der han løper med båndet i munnen, og jeg i full fart etter. Nå er hvert fall alle gaver på plass, alt er handlet inn og alt er i skjønneste orden. 

Nå skal vi nyte noen minutter til av denne kvelden før kvelden, spise et par pepperkaker til, og ta inn siste lille rest av lun julestemning før det braker løs i morgen.  Jeg kjenner på en barnslig glede over i morgen, det blir så koselig. Jeg skal feire sammen med alle mine nærmeste, og med to små barn under 5 år blir det nok både livlig, koselig og gøy. 

Jeg håper dere koser dere i kveld. Jeg håper dere finner roen, klarer å senke skuldrene og virkelig kose dere. I morgen håper jeg dere får en nydelig dag og kveld, fylt med glede, varme og hygge. NYT disse juledagene mine venner. Jeg ønsker så inderlig at hver og en av dere skal få den aller beste julen. GOD JUL ALLE SAMMEN <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Det perfekte treningsprogrammet i julen

I dag ble det en sen oppdatering, det har gått i hundre fra morgenen til nå. Nå har jeg derimot virkelig funnet roen sammen med lille valpegutten på sofaen her. Vi ser på Happy feet filmen, og momser kakemenn. Jeg skal snart pakke med meg både valpen, en stor bag og masse masse julegaver. Jeg flytter nemlig hjem til familien for julen. Det er en tradisjon jeg har hatt i alle år, og den må opprettholdes. 

På sørlandet er det ikke noe snø, og helt bart overalt. Dette legger tilrette for supre treningsmuligheter utendørs. I dag har jeg lyst å dele et treningsprogram jeg lagde i fjor, men som jeg fremdeles ofte trener selv. Det er et enkelt, og ukomplisert, men utrolig effektivt treningsprogram. Det består av åtte øvelser, som alle kan utføres i en trapp, på en benk eller bare en kjøkkenstol hjemme. 

Slik gjennomføres treningsøkten: 

Økten er lagt opp som en sirkel. det betyr at du utfør det oppgitte antall repetisjoner av første øvelse, før du går direkte videre til neste øvelse, slik jobber du deg gjennom alle øvelsene før du tar en 2 minutters pause og kjører på med ny runde. Repetisjoner pr øvelse har jeg satt til 10, og antall runder lar du styre av hvor mye tid og overskudd du har. Alt er bedre enn ingenting. Jeg kjører vanligvis 3-4 runder når jeg trener denne typen sirkeltrening. Du kjører altså ti repetisjoner push-ups, direkte videre på ti repetisjoner bulgarsk utfall osv gjennom alle øvelsene, så tar du en pause, og begynner fra begynnelsen igjen. 

1. Push-ups: 

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert på benken / trappetrinnet, like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot benken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnposisjon skyver du deg opp. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Tips: For å gjøre øvelsen tyngre kan den gjøres på flat mark, og for å gjøre den lettere kan du finne en høyere benk. Tips til de som virkelig ønsker en utfordring er å legge inn et lite klapp, eller utføre øvelsen med kun ett ben i bakken. 

Muskler som trenes: Bryst, skuldre, armer og kjernemuskulatur

2. Bulgarsk utfall: 

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet på trappetrinnet ( eller en benk om du bruker det) bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen til topppossisjon, og gjentar. Armene holdes forann deg, eller i siden. Øvelsen gjøres tyngre ved å gjøre et lite hopp i toppossisjon.

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår. 

Pass på: Pass på at du kommer rett ned, og at kneet ikke glir lang frem over foten. Tyngden på hæl når du presser opp. Stram mage/core og setemuskulatur. 

3. Hofteløft: 

Slik gjør du: Ligg på bakken med ryggen inntil benken / trappetrinnet, bøyde ben og hælene god plassert i bakken. Stram rumpe og mage, og skyt hoften opp, hold i et par sekunder i topposisjon, før du senker kontrollert ned igjen. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe.  

Pass på: Stramme magen godt, og holdt spennet i ryggen. Skvis setemuskulaturen godt sammen i topposisjonen.  

4. Dips

Slik gjør du: Sitt på benken / trappetrinnet med føttene plassert forann deg, og med armene plassert på kanten av benken. Løft deg selv av benken slik at det kun er armene som holder deg, knærne i bakken. Bøy i albuleddet og kom ned til ca 90 grader i albuen. Press deg opp igjen, og gjenta. Pass på at det er armen som bøyer, og ikke rumpa som løftes opp og ned. 

Tips:  Løft det ene bene slik at øvelsen blir mer ustabil. Øvelsen blir lettere jo mer bøyd knærne er. 

Muskler som trenes: Skuldre og bakside arm

5. Hopp med samlede be / hopp på ett ben: 

Slik gjør du: Bøy ned i knærne, og ta solid sats, hopp opp og land så mykt du klarer. Land med bøyde knær, og rett deg så opp. Hopp eller steg ned igjen, og gjenta. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, også mye balanse og koordinasjon når øvelsen utføres på ett ben. 

6. Step ups: 

Slik gjør du: Plasser det ene benet oppå  benken / trappetrinnet, bruk setemuskulaturen og løft deg selv opp. Hold overkroppen oppreist, stram magen, “stolt holdning” med brystet frem og skuldrene bakover. Forsøk å gjøre steget opp eksplosivt, og senk deg kontrollert ned igjen. Kjør alle de angitte repetisjonene på ett ben før du bytter ben. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, men også kjernemuskulatur og balanse. 

7. Sidelengs utfalls-hopp: 

Slik gjør du: Still deg på det nederste trinnet, i utfalls-posisjon. Ta sats, og så eksplosivt du klarer hoppet du opp på det neste trinnet, og lander i den samme posisjonen. Dette er en krevende øvelse, blir benken du har funnet eller trappen for høy, så kan du bytte denne øvelsen med hoppende utfall på flat mark. Da bytter du dynamisk annet hvert ben når du hopper og lander. 

Muskler som trenes: Rumpe og lår. Velger du varianten på flatmark blir det også en solid utfordring for kondisjonen. 

8. Trappesprints: 

Slik gjør du: Løp så raskt og eksplosivt du klarer opp og ned trappen. Opp og ned igjen teller som én repetisjon. 

Muskler som trenes: Kondisjonen, rumpe, lår og kjernemuskulatur. 

Håper dette inspirerte til en god treningsøkt innimellom all julekosen. Jeg tenker at med alt kjas og mas i disse førjulstider er det fantastisk godt å legge treningsøkten ut i frisk luft. Etter all julemat og selskaper er det kanskje godt å få beveget kroppen litt. Uansett når enn det måtte passe, så ta frem denne økten og kjør på. 

 

Smiiil Maren 

 

 

Ny treningsøkt til dere

Hard, effektiv & gøy 

Denne økten her dere, den er litt av en råtass. Jeg har kjørt den tre ganger nå, og den blir bare tøffere for hver gang. Den er enkel å gjennomføre, og krever ikke så mye utstyr – helt perfekt å lure inn i julestria, eller i romjula. 

  • 10 repetisjoner Burpees over box (en burpee, hopp over boksen, og gjør en burpee på andre siden, og hopp over igjen)
  • 10 repetisjoner Kettlebell swing
  • 4 repetisjoner Pushpress (som en skulderpress, hvor du knekker du litt i knærne, og dermed får litt hjelp fra bena på vei opp)

Dette gjentas 5 runder, uten pause mellom rundene. Ta deg pause underveis når du kjenner du trenger det. Ta gjerne tiden på deg selv, også kan du teste den igjen om en stund og se om du har forbedret tiden din. “You against you – that´s your competition”

Jeg elsker korte, harde og effektive økter som dette. De passer perfekt når man har litt dårlig tid, eller av ulike grupper vil bli fort ferdig, men samtidig ha en solid treningsøkt. 

 

Smiiil, Maren