Tester styrken og legger en plan

– W E I G H T   W O R K O U T –

Jeg har lagt en plan, eller det vil si, jeg har fått hjelp av et klokt hode til å legge en plan. Hadde det vært opp til meg så hadde jeg bare gjort burpees og hoppende knebøy i sola, og gått lange turer i skogen. Det fantastisk fint det, og jeg gjør fremdeles den typen trening. Men jeg trenger styrketreningen også, skjelettet trenger belastning for å holde seg sterkt. Muskulaturen min trenger litt mer ytre belastning enn kun min egen kroppsvekt for å klare å utvikle seg.

Så nå følger jeg altså en plan på styrketrening igjen, og det er både motiverende og gøy. Det er lenge siden jeg fulgte en styrkeplan, så dette blir spennende. Denne uken er det “testuke” for å kartlegge styrken min nå, og legge en plan for repetisjoner, sett og belastning ut fra det. Testuke er ikke bare bare, kroppen min er helt gåen, og musklene verker. Jeg har hatt test i knebøy, markløft, pushups, pullups og flere andre øvelser. Steike heller så tungt, men samtidig litt gøy. Det er helt utrolig hvordan man pusher seg ganske mange hakk hardere når man skal melde fra om resultatet til noen. Litt tullete at det er sånn, men mitt hode fungerer slik at når jeg har satt en plan for meg selv er det enklere å snike meg litt unna, enn når jeg vet at en annen person forventer at jeg presterer.

I dag er det testdag 3, og på planen står blant annet Militærpress, strak markløft, benkpress, og beinpress. Wish me luck! Heldigvis har jeg med meg en venninne på trening i dag, så da får vi pushet hverandre. Etterpå skal jeg rett opp til mine foreldre for lunsj, bade i deres nye badebasseng og leke med tantebarn som er der i helgen. Familietid <3 

Nå er jeg litt nysgjerrig, hvordan gjør du det med treningen din. Tar du det litt dag for dag, og trener det du har lyst? Eller følger du en fast treningsplan? 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Grønn frokost-smoothie

Så ikke denne herligheten spennende ut? Jeg fikk besøk av et par venninner nylig, og med den varmen som er på sørlandet nå var det ingen som hadde lyst på kaffe eller noe varm drikke. Så da det det smoothiefest. Jeg lagde litt ulike typer, og den grønne synes jeg ble den beste. Her kommer oppskriften: 

☀️ Frossen mango, annas & banan

☀️ Spinat (brukte frossen her og)

☀️ Vaniljeyoghurt (laktosefri på grunn av allergi hos gjest)

☀️ Litt eplejuice 

☀️ Havregryn (små, lettkokte)

Så kjørte jeg bare alt i blenderen til det ble en jevn fin smoothie. Toppet med fersk mango, og friske jordbær. Voala! Grunnen til at jeg har skrevet frokostsmoothie er fordi denne smoothien inneholder havregryn, og det gjør at den metter så mye mer, og faktisk kan fungere som en deilig sommerfrokost. På varme dager kan mange mist matlysten litt, da er denne helt perfekt.

Du kan også gjerne ta en liten scoop vaniljeprotein også, for å øke innholdet av proteiner. Husk at både yoghurt og havregryn inneholder litt protein. Hvis du i tillegg planlegger å ha et proteinrikt måltid senere på dagen, så trengs det ikke mer proteiner enn det i denne smoothien. Det får bli opp til hver enkelt, men vaniljeprotein er altså et alternativ, både for økt proteininnhold og smak. 

Ha en deilig dag i sola mine venner! Endelig fredag, og forhåpentligvis kan alle de som ikke har tatt ferie enda, også få nyte noen solrike og herlige dager. 

 

Smiiil, Maren

 

 

Sommerfrokost med én super-ingrediens

☀️ Rise & shine ☀️

God sommermorgen. I dag viste gradestokken 24 grader tidlig på morgenen, og det er ingen tvil om at dette blir en skikkelig sommerdag. Jeg starter dagen med å ta litt tak her hjemme. Rydde, organisere, kaste og pakke ned. Mye skal gis bort, noe må kastes og det ser sannelig ut som jeg kan ha et nytt klessalg også snart. Er dere klare for det? 

Frokosten i dag er en liten solskinnsfrokost, med så mye godt. Dette er en typisk versjon av #marenskåla, og denne gangen inneholder den: 

 • Cottage cheese
 • Vanilje yoghurt 
 • Kokos
 • Valnøtter
 • Bringebær, jordbær og banan 

Etter bildene ble tatt hadde jeg også et lite dryss kanel over. Så godt! Jeg har blitt skikkelig hekta på valnøtter for tiden. Visste du at valnøtter inneholder proteiner, sunt fett, fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler. En liten super-nøtt der altså.

Mange unngår nøtter fordi de inneholder en del kalorier. For det første så inneholder nøtter så mye bra at det er verd å la dem få plass i kostholdet, og for det andre så handler alt om mengde. Litt nøtter ( en liten håndfull om dagen for eksempel ) gir deg alle de gode fordelene, og ikke spesielt mye kalorier. Helse handler om mer enn kalorier, og jeg blir lei meg når jeg hører at folk unngår å spise nøtter, avokado, fet fisk osv på grunn av kaloriene. Tull og tøys! man går glipp av så mye god næring ved å ikke nyte disse supre råvarene. Jeg tror og håper at vi i 2018 er litt over det der med å være rett for fett, er vi ikke? 

Overskriften er litt misvisende, for det er fler enn kun én super-ingrediens i denne skåla. Jordbær, bringebær, banan og meieriprodukter alle sunne, næringsrike og gode råvarer.

Nå skal jeg fortsette ryddingen her hjemme. Solen stråler, og skal jeg ha mulighet til å nyte den noe i dag er det bare å raske på her. I ettermiddag skal jeg ha Bootcamp igjen, og i dag er det påmeldt en fin gjeng med bankfolk som ønsket å gjøre noe sporty før sommerfesten sin. Har du hørt noe så kult? Ja til flere bedrifter som tenker slik! 

Ha en super dag dere <3 

 

Smiiiil, Maren

 

Det var ikke slik jeg så for meg livet mitt skulle bli

Jeg tenker ofte på hvor annerledes livet mitt er, enn jeg trodde det skulle være. Da jeg var liten tenkte jeg på hvordan livet mitt som “voksen” skulle bli. Jeg så for meg at når jeg var gammel ( for meg var 30år skikkelig gammelt ) så skulle jeg ha jobb på et kult kontor, være gift, ha hus og to barn. Vel nå er jeg skikkelig gammel veldig snart ( hehe ) og jeg bor ikke i hus, jeg er ikke gift og jeg har ikke barn. Jeg har ikke en vanlig jobb på et kult kontor og jeg er overhode ikke der jeg trodde jeg skulle være. Jeg føler meg ikke som skikkelig voksen heller. 

Jeg er 29 år, har en veldig annerledes og spesiell jobb, bor i leilighet, og det eneste barnet jeg har er en liten pelsdott. Er jeg skuffet over at livet ikke ble slik jeg hadde trodd? Overhode ikke! Jeg elsker å ha en annerledes, variert og unik hverdag. Jeg liker at jeg ikke føler meg som spesielt voksen, og langt langt i fra gammel. Jeg liker at det fremdeles er masse tid til å være ung, reise, utforske. Jeg koser meg med min litt spesielle hverdag, og jeg ville ikke hatt det annerledes. 

En av de fineste tingene med min jobb er alle menneskene jeg møter. Tenk så enormt mange nye mennesker jeg har fått lov å bli kjent med gjennom bootcamper, treningsreiser, store og små treningseventer, gjennom bloggen, og alle de andre sosiale kanalene. Jeg føler jeg har venninner over hele landet, og det er helt ubeskrivelig fint.

La oss ta et eksempel. Jeg la ut på Snapchat for en stund siden at jeg hadde så lyst å oppleve Lofoten. På under én time hadde jeg invitasjon fra to ulike jenter, som bor i Lofoten, og som ønsket meg hjertelig velkommen. De ville hjelpe med både overnatting, organisere turer og det hele. Jeg blir rørt av slikt<3 

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget. Jeg bare våknet litt tankefull over livet, hva jeg forventet og hvordan det så langt har blitt. Når jeg tenker på ting så får jeg lyst å dele, og de beste å dele med er dere <3 

Nå blir jeg jo litt nysgjerrig da. Hvem er du, hvor gammel er du, og hva gjør du? Har livet ditt blitt slik du så for deg når du var liten? Jeg håper noen av dere tar dere tid til å svare. Det er så gøy å blir kjent med dere, og høre litt om deres hverdag, deres tanker og erfaringer. 

 

Smiiil, Maren 

 

Flytter livet ut på verandaen

God morgen. I natt har Leo sovet i sengen min, og jeg våknet opp med verdens fineste lille skatt, sammenkrøllet helt inntil meg. Han åpnet øynene i det jeg åpnet øynene, og det øyeblikket der altså. hihi, så sykt koselig start på dagen<3 Jeg tror det er en greie bare hundemennesker skjønner. Andre vil nok tenke, æsj, har du hunden i sengen. Hehe. Leo sover vanligvis i buret sitt ved siden av sengen, men i natt ble det altså litt unntakstilstand. 

Syden tilbake på sørlandet, og jeg fryyyyder meg. Alt blir bedre når det er smeigedager på sørlandet. Noe av det beste jeg vet er når man kan spise måltidene utendørs og generelt tilbringe store deler av dagen ute. I dag flytter jeg kontoret ut, og jobber fra verandaen. Herlig! 

Jeg har forresten begynt å ta mye mer matbilder, og skrivende stund sitter jeg å redigerer 5 nye retter til dere. Så stay tuned for masse mer sommermat-inspo! På disse bildene er lunsjen min på søndag, det var rett og slett bare grove rundstykker med ost, og kaffe. Enkelt og greit. Mat trenger ikke alltid være så fancy, og avansert for å være sunt og smakfullt.

Jeg ville bare titte innom nå på formiddagen for å ønske dere en finfin dag. Så snakkes vi mer senere <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Reklame for kosmetiske inngrep

Jeg har lyst å dele noe med dere, og jeg vil gjerne høre deres tanker. For en liten uke siden ble jeg kontaktet av journalist Julie Sørensen Molvik, som ønsket å stille meg noen spørsmål om reklamering for kosmetiske inngrep. Spørsmålene ble stilt til 33 influensene på sørlandet – kun 9 valgte å svare. Jeg føler at dette er viktig å uttale seg om, mene noe om og snakke høyt om.

   Her er de 9 influenserne som valgte å uttale seg 

Dere kan lese hele saken HER. Mine svar i sine helhet deler jeg med dere under: 

1. Burde det være lov for influencere å reklamere for kosmetiske inngrep? Hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg personlig mener at det ikke burde være lov å reklamere for kosmetiske inngrep.  Men lov eller ikke lov så tenker jeg at hver og en influencer må ta ansvar selv, og spørre seg selv hvorfor de ønsker å promotere og fremme dette. Jeg personlig hadde aldri reklamert for det, jeg vil heller fokusere på fordeler med trening og sunt kosthold. 

Som influencer er jeg veldig bevisst på at jeg er med på å påvirke, spesielt unge lesere, det er noe jeg reflekterer mye over. Det er nesten skremmende hvor stor påvirkningskraft man har. I tillegg er det ofte slik at de som leser mest blogg er unge mennesker / ungdommer i utvikling. Jeg mener at å få slik reklame slengt mot seg av en person man kanskje ser opp til, i en periode av livet hvor mange kan være veldig usikker på egen kropp, er svært uheldig. Så nei, det burde ikke være lov. 

2. Er det ok å dele rabattkoder på plattformen sin til for eksempel restylane eller botox?

Jeg synes ikke det er ok å dele ut rabattkoder på Botox og Restylane. Det er som å si  “du ser ikke perfekt ut, men det er enkelt å fikse på”. For det første så finnes det ikke én perfekt form som alle skal passe inn i, og for det andre så kan en slik rabattkode føre til at noen tar et lite gjennomtenkt valg, og kaster seg på noe de kanskje ikke har vurdert godt nok. En rabattkode gjør det enda mer tilgjengelig, og som nevnt over, blir det da mer tilgjengelig for en gruppe mennesker som i utgangspunktet kan være svært usikre på egen kropp og utseende. Botox, Restylane og plastisk kirurgi skal ikke promoteres som en enkel qick fix, som du i tillegg får til rabattert pris.

3. På hvilken måte har influencere et ansvar når det kommer til hva de publiserer om kropp og utseende? 

Jeg tenker at hver og en influencer må ta ansvar for seg selv, reflektere nøye over egne valg og tenke seg godt om. Her må vi tenke handling og konsekvens – hele tiden. Man må ha leseren i bakhodet hele veien. 

Når det er sagt så mener jeg også at de som leser blogg og følger på Instagram har et ansvar de også. Fjern personer som får deg til å føle deg mindre god. Gir noen deg en dårlig følelse eller får deg til å se annerledes eller negativt på seg selv, så slett bloggen og trykk unfollow fort som svint. Dette er et vanskelig tema, og jeg tror at begge parter har et ansvar her. Nå har jeg jo skrevet litt om at mange av dem som leser blogg er relativt unge, og lett lar seg påvirke. Derfor mener jeg at influenceren må ta hovedansvar og tenke seg godt om, spesielt på de postene som omhandler kropp og utseende. 

 

Hva tenker dere om dette? Jeg ser frem til å høre deres tanker ❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

 

 

Alenetid & smoothie bowl

Jeg er ikke den flinkeste på å roe ned, ta tid til meg selv og egentid. Det er jo så hyggelig å være sammen med andre, og jeg vil ikke gå glipp av noe. Samtidig kjenner jeg at når jeg først tar meg tid til å bare gjøre ingenting, slappe av, surre rundt hjemme og kose meg i eget selskap – så gir det meg så mye.

I går hadde jeg lunsj på verandaen i sola. Jeg rigget i stand full piknik, selv om det kun var til meg selv. Hvorfor er det slik at vi steller i stand til den store gullmedalje når vi skal ha gjester, men til oss selv så er det ikke så viktig. Jeg skal bli enda flinkere til å gjøre det like hyggelig når jeg lager til meg selv, som til gjester. Mat smaker enda bedre når den blir servert på en delikat måte. Er dere ikke enige? 

Litt egentid på dagen, så var jeg klar for venninnekos på kvelden. Jentekveld med masse deilig snacks og kos. I dag startet jeg dagen tidlig, jeg har nemlig som mål å få tatt litt skikkelig tak her hjemme. For et par måneder siden mistet jeg en halv tallerken med spagetti og tomatsaus i min lys beige sofa, et par måneder før var det rødvin som ble sølt. Jeg har forsøkt så godt jeg kan å få det bort, men skyggene av flekkene synes fremdeles. I tillegg har Leo vært i sofaen, med sølet labber og det hele. Sofen måtte vaskes, så nå er alle trekkene av, sprayet ihjel med Vanish og slengt i maskinen. Jeg krysser fingrene for at det funker. Blir den fin og ren igjen skal jeg dra avgårde å kjøpe en stor blomsterbukett, for alle pengene jeg sparte på å slippe å sende den på rens. 

Hjelpes nå skravler jeg om interresante ting her. Beklager! Som dere skjønner – en skikkelig vaske og rydde søndag på planen her. Hva er din plan denne søndagen? 

 

Smiiil, Maren 

 

Hvis alle fredager hadde vært som denne

Dagen i går var slik jeg skulle ønske alle fredager kunne være. Den inneholdt så mye fint. Jeg møtte mamma for en veldig sen lunsj, og vi koste oss med salater på Bønder i Byen. Har dere sett en så deilig salat før? Jeg har delt mat fra Bønder i byen flere ganger før, men nå var det lenge siden jeg hadde vært innom. Fy søren så god den er. Jeg hadde kyllingsalat, og mamma hadde chevre. Mmm. 

Etter salaten ble det kaffe og kake. Rett og slett bare fordi vi satt å diskuterte oppskrifter og lette etter den perfekte oppskrift på gulrotkake. Dette overhørte servitøren på Bønder, som også er en god venninne av meg. Ett minutt etterpå stod denne deiligheten foran oss på bordet. “det er jo fredag. Kos dere❤️”. For en koselig overraskelse. Dette var virkelig med på å gjøre fredagen enda finere. 

Etter lunsjen dro jeg opp på min favorittbutikk i Kristiansand, Retro. De har de fineste merkene, det best utvalget og de skjønneste ansatte. Flere av mine venninner jobber der, og jeg storkoser meg hver eneste gang jeg titter innom. I går fant jeg en supersøt ny topp fra Ganni, og et skjørt. Jeg gleder meg til å vise dere det. Flere har kommentert at det er gøy at jeg viser litt vanlige klær også for tiden, spesielt på Instagram (@marenerdvik). Det synes jeg er veldig gøy at dere sier. Jeg er jo mer enn bare trening og treningsklær. 

Etter dette var det tid for et lite event. Jeg møtte opp igjen med mamma som hadde vært å gjort litt andre ærend, og sammen dro vi på åpningen av Huset i Markens. Her møtte jeg masse kjente, og flere av dere lesere. Utrolig koselig! Huset i markens er en salong med absolutt alt du trenger innenfor hud, hår, negler og velvære. Jeg går til hudpleie til Monica som er hudpleieren på huset, og steller neglene hos Torunn. Derfor var det helt naturlig at jeg måtte innom for å ønske deg gratulerer med nyåpning og feire hele gjengen. Lokalene er helt nydelige, og jeg gleder meg til å titte innom her fremover. Hele tanken bak dette er at alle som jobber der er selvstendige, men de ønsker å være inn under et hus, for å støtte hverandre, løfte hverandre og bli bedre sammen. Kvinner som heier på kvinner dere – jeg fryder meg!!! 

En jålete og artig avslutning på en herlig fredag. Etter eventet var det rett hjem, og hoppe i turklær. En liten runde rundt Odderøya i vind og herlig ettermiddagssol, før det bar rett på butikken for innkjøp av fredagstaco og is. Helg altså – beste som finnes. 

Nå skal vi nyte kaffe og frokost her, før Leo og meg har en playdate med en god venninne som akkurat har fått en liten valp. Hva er dine planer denne helgen? Har du ferie, eller er det fremdeles jobb litt til? Kanskje har du sommerjobb som du akkurat har startet i? Fortell meg litt om hva akkurat du driver med om dagen. Det er så gøy å høre fra dere❤️

 

Smiiiil, Maren 

På kjøkkenbenken til Maren Erdvik

I går dumpet det nyeste shapeup ned i postkassen min. Denne utgaven er litt ekstra stas, for jeg har nemlig to saker i bladet. Både min faste spalte med treningsprogram, og en sak om mitt kosthold. Saken heter “På kjøkkenbenken til” og denne utgaven er det altså mitt kjøkken SahpeUp besøker. Saken er skrevet  av Silje Bjørnstad, og jeg synes spørsmålene var så fine. Det er i grunn svar på absolutt alt om hvordan jeg spiser til frokost, lunsj, snacks og middag, hvilken mat jeg liker generelt, hva jeg alltid må ha i kjøleskapet, samt litt kostholdstips. En artig sak. 

Jeg leste saken mens jeg spiste lunsj i går, og det var da jeg kom på at dette burde jo knipses bilder av sammen. Jeg sier i intervjuet at jeg ofte spiser kyllingsalat til lunsj, og det var akkurat det som stod på gårsdagens lunsjmeny. Kyllingsalat med følgende ingredienser: 

 • Crisp salat 
 • Kylling 
 • Agurk 
 • Mais
 • Sorte oliven 
 • Guacamole (avokado, Kesam, salt, pepper og litt sitron) 
 • Fetaost 
 • Bønner 

En  digg og mettende salat. Jeg hadde også speltlomper til, og litt pesto som smaksforsterker. Nydelig! 

Jeg håper dere liker både artikkelen, og lunsjen. I denne utgaven av shapeup er det mye fokus på fargerik og sunn mat, med blant annet smoothie bowl. Jeg er utrolig glad i smoothie bowl, og fikk lov å dele oppskriften på min favoritt bowl i bladet. 

I dag skal jeg ha fredagslunsj med mamma i byen, og sannelig tror jeg ikke det må bli en juice og smoothie bowl på oss. Kanskje en rostet avokado toast også. Mmmm. Det finnes så mye god mat å velge i, spesielt lunsjmat. Uten tvil mitt favorittmåltid <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Tren som en toppidrettsutøver

I går var jeg innom Vipers Akademiet, som nylig har åpnet like ved der jeg bor, på Tangen, i Kristiansand. Dette er Vipers sitt treningssenter, og jeg har gledet meg til å se det ferdige resultatet. Nå er senteret åpent, men det er fremdeles litt igjen før alt er helt klart. Jeg fikk lov å ta meg en liten økt, i lokalene til disse råspreke, inspirerende og ikke minst motiverende jentene. Senteret er kjempe fint, og jeg koste meg veldig på besøk der. Jeg elsker skriften på veggen, ordene har kraft, og det gjør noe med innsatsviljen når man får trene omgitt av ekte Vipers-råskap. 

Jeg satt opp en liten sirkel til meg selv og koste meg i en drøy halvtimes tid. Sirkelen skal jeg selvfølgelig dele med dere. Jeg varmet først opp med følgende øvelser: 

 • Sidewalk / Elvis-walk med minibands rundt ankler. 20 steg x 3
 • Dype knebøy med minibands rundt knær. 15 repetisjoner x 3 
 • Hofteløft med minibands rundt knær. 15 rep x 3

Deretter kjørte jeg denne sirkelen:

 • Skulderpress med hantler
 • Clean med sandsekk 
 • Pushups mot boks 
 • Gående utfall 
 • Stående roing med hantler
 • Burpees 

Jeg trener jo på Solsiden Pt-senter, og trives veldig godt der, men det var stas å få lov å teste Vipers Akademiet. Jeg har som mål fremover å finne litt tilbake til styrketreningen min, og ha 2 økter pr uke hvor styrketrening med vekter står i fokus. Jeg elsker sirkeltrening, og gjør det desidert mest, men det er ingen tvil om at kroppen har godt av litt skikkelig belastning også innimellom. 

Hva liker du best? Sirkeltrening med mest egenvekt, eller tung styrketrening med vekter? Eller er du kanskje flink til å variere det litt? Jeg prøver å bli sist nevnte, med litt av alt og god variasjon i treningen min. 

 

Smiiiil, Maren