Hyttepåske & godteristyr

Det er så mye fokus på påskeegg, godteri, kalorioverskudd, kjas og mas. Jeg blir helt sliten jeg. Er det ikke bare å kose seg litt i påsken, og gå tilbake til sunne rutiner når hverdagen er tilbake? Gå litt på ski, vær i aktivitet og vips går det opp i opp. Hvis du skulle komme i overskudd et par dager så gjør det overhode ingenting. Kos deg med god samvittighet, og skal du først spise godteri så NYT det, glem dårlig samvittighet, det fører ingenting godt med seg. Kos deg, og senk skuldrene. Påskeferie er påskeferie, og hverdagen er plutselig tilbake igjen. 


Jeg er endelig på plass på hytta på fjellet, og det er så deilig å være her oppe igjen. Alt er som det skal være, og som det alltid har vært her oppe. Det er så stille og godt her, hytta er så koselig, og stemningen er helt spesiell. Jeg får en magisk ro over meg med en gang jeg kommer opp hit. Jeg startet denne påskeferien med en lang og god middagslur i senga. Jeg skulle bare slappe av litt og vips hadde jeg sovet i godt over en time. Jeg våknet til tacomiddag, påskenøtter på tv og godsaker på bordet. I morgen skal jeg ut på ski, og gjett om jeg gleder meg. Jeg har ikke hatt ski på bena i år, og det er jo faktisk helt tragisk når jeg har tilgang til hytte på fjellet. 

God påske til hver og en av dere <3

 

Smiiiiil Maren


Guilty pleasure

Min blogg handler i all hovedsak om sunn mat, trening og inspirasjon til økt livskvalitet gjennom treningsglede og en mer aktiv og sunn livsstil. For meg handler livskvalitet vel så mye om kos, og sosial hygge som sunn mat og trening. Jeg er bevisst balansen mellom det sunne og mindre sunne, mellom trening og hvile, og jeg har det definitivt best når jeg kan få litt av begge deler. Jeg spiser i all hovedsak sunt, men jeg vet å kose meg også.

Vi har alle en såkalt Guilty pleasure. Den ene tingen (eller flere) som vi bare ikke klarer å begrense oss på. For min del er kokosboller definitivt på den listen. Kan dere tenke dere noe bedre enn ferske kokosboller? I dag har jeg handlet inn to ulike typer, og gjett om denne frøkna skal kose seg med kokosboller på hytta i påsken. Hurra! Når vi snakker om godsaker så kan jeg jo gjerne ta min optimale kose-liste. Dette er treningsbloggeren sin altså, deler usunne avhengigheter og godteri i lange baner. Haha. Her kommer mine favoritter i tilegg til kokosbollene: 

 • Yoghurtnøtter
 • Candyking smågodt 
 • Dream is / ben & Jerrys 
 • Ferske bakevarer
 • Sørlands chips

 Nå er jeg så spent på å høre godislisten deres. Hva er det desidert beste du vet? Hva er din guilty pleasure? 

 

Smiiiil Maren


Dagens styrkeøkt & juicekos i sola

Dagens styrkeøkt ble en god gjennomgang av hele kroppen, fordelt på følgende øvelser: 

 • Markløft 
 • Pullups
 • Roing 
 • Brystpress
 • Pushups
 • Skulderpress

Jeg kjørte økten sammen med Edle, som flere av dere vet er hun min gode venninne og PTkunde. Nå kan jeg vel snart ikke kalle henne Ptkunde mer, hun har egentlig blitt min faste treningspartner. Jeg pusher henne på noen økter innimellom hvor jeg ikke er med på økten, men kun er treneren hennes. Vi trives så utrolig godt med å trene sammen, så i det siste har det blitt flere økter sammen hver uke. 


Etter økten dro vi innom Will. I. Juice for litt påfyll Jeg koste meg med en grønn juice ved navn Herlig Grønn, og Edle hadde Jordbær flørt. Begge var utrolig freshe og gode, perfekt påfyll etter styrkeøkten. Det har vært et helt ubeskrivelig vær her i dag, så juicen ble drukket ute på en benk i sola. Idyll!

Nå skal jeg straks i gang med pakkingen, for i morgen går turen til fjells.

 

Smiiiil Maren


Spring feeling

For noen uker siden var jeg en langhelg i Trondheim, hvor jeg var så heldig å få lov å leke meg litt på en fotoshoot sammen med flinke Ane Aspen hos 3t-shop. Vi tok noen deilige vårbilder i på det lyse, fine treningssenteret 3T Rosten. Jeg har gledet meg til å vise dere disse bildene. Jeg synes de er så delikate, lyse og fine. Jeg elsker fargene, og spesielt kombinasjonen av lilla og dus rosa. Klærne er ikke fra samme merke, men jeg synes de fungerer så bra sammen. Er dere ikke enige? 

 Klærne er sponset av 3t-Shop

Tights fra Reebok  // Singlett fra Run & Relax

Disse bildene gir meg en deilig vårfølelse, og jeg ser virkelig frem til det blir så godt og varmt ute at man kan trene utendørst med egen kroppsvekt, strikk, matte og kettlebells. I fjor lekte jeg meg masse på takterassen min, og det skal jeg gjøre i år også. Et par pluss grader til nå så er jeg på plass der oppe. Jeg har faktisk allerede testet den litt i år, men det er fremdeles litt i kjøligste laget for denne typen klær. Jeg var så heldig at jeg fikk lov å få med meg dette antrekket hjem etter shooten, og jeg gleder meg til å bruke dem mer fremover. 

 

Smiiiiiil Maren

Fruktfjøl & mandagsfri

God morgen dere. Mandagsmorgen uten vekkerklokke, mas eller kjas. Slike mandager kan jeg bli vant til kjenner jeg. Jeg har akkurat kost meg med hjemmelagde knekkebrød og en liten fruktfjøl til frokost. Jeg er så sær på farger, og mat til ulike annledninger. Sånn som nå som det er påske, så blir jeg automatisk trukket mot alt som er gult og påskeaktig på butikken. Kjøleskapet mitt er fullt av appelsiner, sharon frukt, bananer og grapefrukt. Jeg som egentlig er mest glad i røde epler har kjøpt med meg en hel haug av gule epler hjem. Er det påske, så er det påske. Gult skal det være.

På fruktfjøla (haha, for et artig ord) så er det sharon frukt, grape frukt og druer, perfekt morgen snack mens jeg sitter å jobber litt med mail, blogg og skriver pakkeliste. Jeg reiser til fjells i morgen, og på listen til nå står det kun ullundertøy, skiklær, solbriller, solkrem og joggebukse. Med andre ord så planlegger jeg en hel uke med knall sol, skiturer, og masse hyttekos iført myke joggeklær. 

Nå skal jeg straks løsrive meg fra fruktkosen her hjemme og komme meg ut på tur. Jeg har litt diverse innkjøp å gjøre før jeg reiser, et par PTkunder å trene, samt trene selv. Solen stråler her i Kristiansand, så alt ligger tilrette for en deilig påskedag. 

Hva er deres palner for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Grått påskevær og søndagstrim

Påskeværet er ikke så mye å skryte av, men det stoppet ikke søndagstur med en god venninne. Vi travet i vei ned strandpromenaden, og ned til brygga hvor vi hadde en aldri så liten Questfest. Jeg er så alt for glad i disse barene, og momser gjerne tre, fire stykker i slenger. Hva da viljestyrke? Haha. 

Sjokoladen gav oss et fint energioverskudd som vi fikk brukt på en liten overkroppsøkt på Solsiden. Det ble en kjapp økt, men med supersett ( to og to øvelser etter hverandre uten pause mellom) får man unna mye på kort tid. Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Nedtrekk og sittende roing 
 • Brystpress og pushups 
 • Skulderpress og sidehev
 • Triceps press og biceps curl 

Nå blir det filmkveld og kos i joggebuksa resten av kvelden. Akkurat slik jeg liker det på søndager. Appropos film, jeg må være den eneste som ikke hadde sett Frihetens regn, men den så jeg altså denne helgen, og den var bare så fantastisk. Så hvis du er en av de få som ikke har sett den – se den!!

Har dere noen tips til filmer man bare må se? Gi meg gjerne dine Topp 3 filmer.

 

Smiiiil Maren 

Ferske rundstykker & feriemodus

God søndagsmorgen. Det tok meg under et døgn på å komme inn i feriemodus, og jeg nyter fridagene fullt ut. Det er så deilig å kunne legge seg hver kveld uten vekkerklokke, og ha god tid hver morgen. Det er luksus å ha tid til å lage ekstra gode frokoster, nyte kaffe og rolig avslappende morgenstunder. Dette ferielivet altså, jeg liker det. Det beste av alt er at jeg har en hel uke igjen. 


I dag ble det nybakte rundstykker til frokost, men før dere gir meg kred for å bake rundstykker en tidlig søndagsmorgen, så må jeg innrømme at dette er en ferdig brødmiks fra Funksjonell mat. Jeg fant denne posen i skuffen, og husket at jeg har brukt denne brødmiksen til rundstykker før, med stor suksess. Rundstykkene ble like gode denne gangen, man må bare huske å redusere steketiden litt ift det som står på pakken, da den er beregnet på brød og ikke rundstykker. Jeg hadde smøreost med kylling, toppet med lett ost og kalkun skinke, og roastbeef med agurk som pålegg. En utrolig god kombinasjon på nystekte, ferske rudstykker. 

Nå skal jeg kose meg med enda en kaffekopp, før jeg tenkte å prøve meg på en rolig joggetur ute i skogen. Snøen som kom denne uken har gjort min faste løype litt mer utfordrende, men etter store mengder regn i natt håper jeg det meste har regnet bort slik at det er bart og fint der igjen. Det kan virkelig ikke sammenlignes å løpe inne på tredemølla i forhold til ute i naturen. 

Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiil Maren


Klatrelørdag på Samsen

Endelig fikk tid til litt kvalitetstid i klatreveggen på Samsen igjen. Det er alt for lenge siden sist, og det føltes så godt å være tilbake i veggen. Jeg digger klatring, og får en helt ubeskrivelig følelse av det. Grunnen til denne unike følelsen er nok fordi jeg har litt høydeskrekk, så det er med skrekkblandet fryd jeg jobber meg oppover i veggen. Når jeg når toppen får jeg et skikkelig kick, og en helt enorm mestringsfølelse. Jeg vet flere av dere lesere driver med klatring, er det noen som kan kjenne seg igjen i denne følelsen?

Det er bare så synd at nå som det er en stund siden jeg har klatret så klarer ikke underarmene og hendene mine å holde ut like lenge som kroppen og hode gjerne vil. Etter to intensive timer måtte vi kaste inn håndkle, da var hendene såre og underarmene hovne. Jeg jobber enda med å klare å bruke bena mer i klatringen, men jeg merker at jeg nok bruker unødvendig mye energi i armene fremdeles. Øvelse gjør mester. 


Nå er jeg straks på vei ut døra for tacokveld hos min skjønne, høygravide besteveninne. Jeg gleder meg til å spise god mat, og bare ligge på sofaen sammen med henne å kose med den fine magen. Hun har termin veldig snart. Jeg blir helt rørt når jeg tenker på den lille prinsessa som snart kommer. Det kommer til å bli en så utrolig vakker baby, med to vakre foreldre – både utenpå og inni. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiil Maren


Sunn påskemarsipan

Du trenger: 

 • 40g mandelmel 
 • 2 dråper mandelessens 
 • 1 eggehvite
 • 20g sukrin gold 
 • 30g mørk sjokolade (til trekket)

Kne ingrediensene sammen i en bakebolle, og form den formen du ønsker. Enten om det er kuler, egg, eller pølser. Sett dem på en tallerken, og inn frysen i ca 10 minutter. Smelt sjokoladen i mikroen. Dypp den nedkjølte marsipanen i sjokoladen, og strø på pynt. Du må være lynkjapp med strø/pynt, sjokoladen stivner fort og da vil ikke pynten sitte.  

Så enklet og kjapt får du sunn, saftig og delikat marsipan. Genialt ikke sant? Jeg laget opp et par porsjoner av disse som jeg skal ta med meg opp på påskefjellet til familien, men helt ærlig, så går det mest i vanlig marsipan og påskegodt for vår del i ferien. 

Hva synes du er det beste påskegodtet ?

 

Smiiiil Maren


Påskeferie og ull-favoritt

Ullundetøyet er på, og jeg er klar for 10 deilige dager med påskeferie. I hele dag har jeg surret rundt i leiligheten iført ullundertøy, og bare gått å gledet meg til avreise. Jeg drar ikke før tirsdag, men det er viktig å komme i den rette stemningen. *ler*. Jeg er så klar for fjellet, hytta, skiturer, kortspill, god mat, familiekos, påskegodteri, lese bøker, badstue og avslappning. Livet på hytta er så godt, og jeg teller ned dagene. Enn så lenge koser jeg meg veldig her hjemme også, med knall gule tulipaner, kvikk lunsj, påskeegg, solo og appelsiner. 

Sponset ullundertøy fra Helly Hansen


Har dere sett et så stort påskeegg? Jeg fikk dette i gave og det inneholdt alle mine favoritter. En gigantisk pose candyking, og en hel haug av questbarer i ulike smaker. Det er så koselig med gaver fra folk som kjenner deg og fine favoritter. I dag har jeg laget sunn påskemarsipan, og jeg er helt overrasket over hvor lett det var. Jeg deler oppskriften med dere i løpet av morgendagen. Dere får en liten sniktitt på dem på bildet under. 


Nå er jeg spent på å høre hva påskeplanene deres er. Blir det hyttetur, eller bypåske? Jeg er også litt spent på hva deres favoritt aktivitet er når dere er på hytte tur, har dere noe favoritt spill eller kanskje en god bok å anbefale? Kom med det dere, jeg blir så glad når vi kan dele litt tips med hverandre. 

Jeg har et supert tips til dere. Akkurat nå får dere 50% rabatt på alle hansker og alt Ull hos 3t-shop. Det betyr at dere kan få det ull settet jeg har på meg på bildene til 50% rabatt. Det må jo være tidenes påsketips! 

 

Smiiiiil Maren