Bringebær smoothie

God lørdagsmorgen. Her i Kristiansand våknet jeg opp til solskinn, og da føles det igrunn helt ok at jeg ikke er på fjellet. Turen er heldigvis bare utsatt, og ikke avlyst. Nå skal jeg kose meg her i leiligheten et par timer, med god frokost og serier. Rolige og avslappende morgener er definisjonen på helg for meg. I dag var jeg ikke så sulten når jeg våknet, og det er sjeldent for denne frøkna. Frokost må man ha, og valget fallt derfor på en enkel og frisk smoothie. 

Bringebær smoothie: 

 • Frosne bringebær 
 • 1/2 banan
 • Vanilje yoghurt – Yoplait 0,0%
 • Sunniva eplejuice

 

Mengdene kommer ann på hvor stor smoothie du ønsker å lage. Jeg liker å lage en stor smoothie slik at jeg har den stående i kjøleskapet, og kan kose meg med den utover dagen. I dag brukte jeg 400g frosne bringebær, ca 3 dl eplejuice og to beger yoghurt. Jeg tilsetter litt mer juice eller vann underveis for å få riktig konsistens. Her er det bare å prøve seg litt frem. Det kan være godt å lage en litt tykk smoothie som kan spises i skål med friske bær, musli/granola og hakkede nøtter, eller en mer flytende variant som drikkes i glass med sugerør. Dette er ikke en veldig proteinrik variant, så hvis man ønsker det er det bare å bruke kesam istede for yoghurt, tilsette litt vanilje proteinpulver, eller tilsette et egg. Så enkelt er det! 

Nå skal denne rolige og avslappende lørdagenmorgenen nytes videre, før det blir bytur, klatring og cafekos. Jeg vurderer litt frem og tilbake om jeg skal lure inn en liten styrkeøkt. Jeg har trent alle øktene mine denne uken, men en turn-inspirert apekattøkt i kjent Maren-stil er aldri feil på en lørdagen. Jeg ser for meg masse håndstående, hodestående, diverse bro-varianter, pullups, dips, og ulike styrke-yoga possisjoner. Vi får se hva det blir til. 

Er det noen av dere som skal trene i dag, og hva skal dere i såfall trene?

 

Smiiiiiil Maren


Sushi & Shoot

På grunn av utrolig kjip værmelding med regn og sterk vind i fjellet ble turen vår utsatt til neste helg. Det betyr at denne helgen blir byhelg. Det gjør meg overhode ingenting, spesielt ikke når sushi står på menyen. I kveld har vi kost oss med deilig sushi, og nydelig dessert. Sushi er virkelig bare noe av det beste jeg vet, og jeg bruker nok litt for mye penger på take away av denne typen. Ser det ikke fristende ut? 

Jeg har allerede fått lagt noen fine helgeplaner her hjemme. I morgen blir det både shopping, cafebesøk, lunsj i byen og en veldig etterlengtet tur i klatreveggen. Jeg gleder meg så ekstremt til å komme meg tilbake i veggen, spesielt nå som jeg har mitt eget klatreutstyr fra Mammut. 

Tidligere i dag mottok jeg et par bilder fra shooten jeg hadde sammen med 3t-shop i Trondheim. Jeg synes bildene ble så delikate, klare og fine. Det er litt kult, fordi alle bildene er tatt i en treningssal på 3t Rosten. Helt uten utstyr, lyssetting eller noe. Kun en dyktig fotograf ved navn Ane Aspen og naturlig dagslys. Alle klærne på bildene er fra 3t-shop. Merkene jeg brukte er Run & relax, Adidas, og Helly Hansen. 

Jeg håper dere har en herlig fredagskveld, og at helgen blir fin. Har dere noen planer for helgen? 

 

Smiiiiil Maren


Pannekakefrokost

Jeg har blitt helt hektet på pannekaker, og i går kveld lagde jeg ferdig røren slik at det bare var å steke pannekakene i dag morges, Så enkelt og greit. Oppskriften er den samme som jeg delte med dere tidligere i uken. Dere finner den i dette innlegget. Pannekakene har den deilige orange fargen fordi de blamdt annet inneholder gulerøtter.

Jeg tredoblet oppskriften i går kveld, slik at jeg hadde røre nok  både til frokost, og til jeg kommer hjem i ettermiddag. Disse pannekakene er ikke spesielt søte, og det gir så mange flere muligheter. Enten kan du gå for en søt versjon med sukrin, cottage cheese/kesam og bær som topping, eller du kan ha ost og skinke på som et salt alternatv. Brunost eller banan kuttet i skiver er også genialt som pålegg. Et annet alternativ er å blande den stive tykke delen av kokkosmelken med sjokoladeproteinpulver og litt salt, vips har du et supert sjokoladepålegg.

 

Jeg holdt det enkelt i dag med jordbær, blåbær, sukrin gold og mandler. Jeg synes pannekakene i seg selv er så gode at de egentlig ikke trenger noe pålegg. Hvis jeg spiser pannekakene hjemme, og har god tid så liker jeg å være kreativ med diverse topping. Samtidig er det veldig praktisk at pannekakene smaker godt uten noe ekstra på også, slik at de enkelt kan slenges i en boks og tas med på jobb eller skole. 

I dag er jeg på universitetet hele dagen, og det føles helt merkelig etter så lang tid i praksis. Jeg skal ærlig innrømme at jeg lett kjeder meg når jeg må sitte stille i så mange timer, men heldigvis er det små pauser underveis. Det er bare å gjøre det beste ut av det, smøre seg med tålmodighet, og fokusere på at om fem små timer er det helg. 

 

Smiiiil Maren


Oppskrift: Pizzaboller

Det er torsdag og nesten helg, hva passer vel da bedre enn å dele oppskriften på verdens beste pizzaboller? Disse er så saftige, og de smaker helt himmelsk. Jeg bruker å lage opp en hel haug og fryse ned de som ikke blir spist. Det er så herlig å ha dem i frysen, slik at jeg bare kan ta opp et par stykker å slenge i mikroen hvis jeg ikke orker å lage middag en dag, eller trenger en kjapp og smakfull lunsj. 

Til deigen trenger du: 

 • 6 dl lunkent vann 
 • 1 dl god olivenolje
 • 1/2 pakke fersk gjær (ca 13g) evt 3g tørrgjær
 • 1 ss hvitt sukker
 • 1 kg hvetemel 
 • 1 ss salt

 

Til fyllet trenger du: 

 • Karbonadedeig
 • 1 boks hermetiske hakkede tomater
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ss olivenolje
 • Smak til med salt og pepper
 • Ost til topping

 

Fremgangsmåte: 

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen. Bruk kjøkkenmaskin, eller blandt godt sammen på annen måte. Ha i mel og salt. Elt godt sammen, deigen skal være glatt og elastisk. Tilsett litt vann  hvis deigen er for hard og stiv. Ha deigen over på et godt melet bord, og la den hvile i 20 min. Del deigen opp i lange pølser, og videre deles pølsen opp i små stykker. Rull og elt  stykkene i hendene til små fine boller. Legg dem på bakebrettet med god avstand mellom hver. La dem står å heve i ca 2 timer i romtemperatur. Deretter kan de settes i kjøleskap til de skal brukes. For eksempel kan det være smart å lage dem kvelden før, slik at de kan stå å godgjøre seg natten over, eventuellt lage dem på morgenen, og nytes til kvelden. 

Stek karbonadedeigen, tilsett hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Bruk en skje og lag en liten grop i bollene, legg på fyllet og ost på toppen. Forvarm ovnen til 225 grader og stek pizzabollene i ca 12-15 minutter, til de blir gyldne og fine.  Server gjerne med en frisk salat til. 

Håper disse pizzabollene kan være til inspirasjon til helgekosen. 

 

Smiiiiil Maren


Fresh frokost & Fjelltur

God morgen dere. Har dere en fin start på dagen? Min morgen startet på herlig vis med en kort liten treningsøkt. Det ble aldri noe av den influensaen min, og jeg liker å tro at det skyldes et par litt roligere dager, overdose vitaminer i kostholdet og masse søvn. I går lå jeg i sengen i over 3 timer å så på serier – på dagtid. Det er ikke ofte jeg gjør, men i går føltes det litt godt. I dag er jeg altså i fin form, og slo til med en rolig morgenøkt. Økten ble 30 minutter gange i motbakke, samt et par styrkeøvelser på overkropp. Enkelt og greit, og unnagjort på ca 45 minutter. 

Frokost må man ha, og i dag ble det totalt mislykkede pannekaker, som i grunn så mest ut som eggerøre fordi jeg ikke klarte å gå dem til å henge sammen. Jeg løp rundt med en håndkletuban på hode, halvveis påkledd og med maskara på kun ett øye, mens jeg prøvde å steke pannekakene. Det funket ikke så bra! De hang ikke sammen, og smuldret seg opp i stekepannen. Litt brent ble de også. Etter jeg hadde momset i meg denne flykrasjen av noen pannekaker, så kom jeg på hva jeg hadde glemt. Jeg hadde jo ikke brukt stavmikseren til å faktisk lage en røre ut av ingrediensene. Da var dte jo ikke så rart at havregryn, cottage cheese og gulerøtter ikke ville blandes sammen, og lage perfekte pannekaker. Jeg må jo bare le av meg selv, sånn kan det gå en hektisk morgen. Flykrasj-frokosten var ikke noe særlig å vise frem, så da får dere heller se gårsdagens frokost. Den var nemlig hakket penere, og mer inspirerende. 

Mango og ananas smoothie, kiwi, friske bær og knekkebrød med ost og skinke. Så enkelt, men likevel så fantastisk godt. Smoothien er faktisk en ferdig pose fra Rema100, hvor det er frosne mango og ananas ferdig kuttet i biter. Helt genialt. Jeg tilsatte en yoplait sitron 0,0% yoghurt og litt vann. Et lite minutt eller to i blenderen og voala – perfekt smoothie. Jeg har alltid friske blomster i leiligheten, og denne uken valgte jeg gule roser. De gir meg en deilig følelse av både påske, og lysere, mer vårlige tider. 

I morgen reiser jeg på fjellet med familien, og jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til en helg på hytta. Jeg koser meg så på fjellet, og det finnes ikke noe bedre sted å lade batteriene er der oppe. Lange skiturer, gode middager, sløve morgener og lange frokoster med ekstra godt utvalgt. Jeg pakker kun med meg koseklær, og har ikke planer om å ha på meg noe annet enn joggebukse og skiklær hele helgen. Sminke, og trange jeans blir igjen i byen. Det skal bli så godt! Kamera er selvfølgelig med på tur, og jeg håper været tillater noen deilige vinterbilder fra løypene. 

Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Pannekaker med gulrot og kanel

Når jeg først har litt ekstra tid, så liker jeg å kose meg på kjøkkenet. I dag har jeg prøvd meg på en helt ny pannekakeoppskrft som består av blandt annet cottage cheese, gulrøtter og kanel. Det å bruke gulerøtter i pannekakene gir en helt nydelig smak, og gjør dem utrolig saftige. Pannekakene får også en delikat og fin farge. Ser de ikke fristende ut? 

Oppskriften på disse pannekakene fant jeg i Julianne Lyngstad sin nye bok: LavFodMap. Jeg skal fortelle dere mer om denne boken senere, enn så lenge har jeg kun testet disse pannekakene, og de fallt jo virkelig i smak. Dette med Fodmap kosthold er utrolig spennende, og jeg synes det er så interresant. Jeg holder på å lese meg opp litt nå, og gleder meg til å fortelle dere mer om det. Kanskje noen av dere allerede kan litt om LavFodMap? 

Dette trenger du: 

 • 2 egg 
 • 4 ss havregryn (glutenfri)
 • 2 store ss cottage cheese
 • 2 dl raspet gulrot (ca. 2 små gulrøtter)
 • En klype salt 
 • 1/2 ts kanel
 • 1/2 ts bakepulver 

 

Slik gjør du: 

Riv gulrøtter, og ha alle ingrediensene i en bolle. bruk stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk og jevn røre. La blandingen svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekningen. Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Lappene eller pannekakene som jeg kaller dem, spises som de er, eller du kan prøve deg frem med litt ulike topping. For eksempel med cottage cheese og sukkerfritt sykletøy, hakkede valnøtter og litt lønnesirup eller kesam (gjerne laktosefri) med et par dråper stevia, og hakkede mandler. 

Jeg synes disse lappene passer perfekt som frokost, eller lunsj. De er også helt supre å servere som kveldsmat, eller som kos til venninnekvelden. I dag blir dette min lunsj, og i mine øyne er dette en optimal lunsj. De kan også fint lages på morgenen (eventuellt kvelden før), og tas med på jobb eller skole som lunsj. Et annet tips er å lage opp en ekstra stor røre som du kan ha i kjøleskapet, på den måten blir det super enkelt og raskt å lage seg disse på morgenen, når du kommer sulten hjem og vil ha mat raskt, eller blir fysen på kvelden. 

I dag er det lille lørdag, og da tenkte jeg at det passet fint å lage et lite snacks-bord med både pannekaker, speltlomper med sukrin og kanel, eplebiter, mandler, og jordbær. Friskt, godt, og sunt – akkurat slik jeg liker det. Dette tok overhode ikke lang tid, det  handler i grunn kun om å komme på lage det, og gidde å gjøre det bitte lille ekstra for at det skal se litt mer delikat ut. Jeg synes nesten det smaker bedre, når det også ser litt pent ut. Er dere enige? 

 

Smiiiil Maren

 

Styrketrening & hyggekveld

Det er ingen tvil om at treningsmotivasjon går i bølger, og akkurat nå befinner jeg meg nede i en liten bølgedal. Jeg synes fremdeles det er utrolig gøy, så det står ikke på det. Det er gøy, men det er også unormalt tungt. Tungt på en måte jeg ikke helt liker. Årsaker ligger nok, selv om jeg ikke liker å innrømme det, i at formen ikke er helt på topp. Jeg føler alle rundt meg har blitt rammet av influensaen, og jeg har vært så sjeleglad for at det så ut som jeg slapp unna. Nå er jeg egentlig ikke så veldig sikker lenger. Dagens økt ble litt preget av at formen jobber mot meg, og jeg valgte derfor å ikke presse for hardt. Jeg fikk likevel en ok økt, og sier meg veldig fornøyd. 

Jeg fokuserte på overkropp, og droppet rett og slett de tyngste benøvelsene. Knebøyen utgikk i dag, og pullups ble erstattet av nedtrekk. Utenom det fulgte jeg programmet mitt som ser slik ut: 

 • Knebøy 4×4 (utgikk i dag)
 • Pullups 5×4 (i dag byttet med nedtrekk)
 • Lårcurl 8×3
 • Dips 6×3 (med ekstra vekt)
 • Rygghev 15×3
 • Pushups 15×3
 • Skulderpress 8×3

 

Når jeg skriver det på denne måten så betyr det at jeg kjører 4 repetisjoner, 3 sett (eller runder om du vil). Det er altså repetisjonene som står først, og sett etterpå. Mange skriver det motsatt, men jeg personlg synes det er mer logisk og oversktlig på denne måten. Når det kun står 4 repetisjoner så betyr det at vektene skal være tunge, og at jeg kun skal klare 4 reps, og ikke mer enn det. På rygghev og pushups er det kroppsvekt, og dermed er repetisjonsantallet høyere. Dere er med på tankegangen? 

Nå skal jeg sitte på Solsiden å jobbe en liten time til, før jeg skal hjem til god middag, og total avslappning. I kveld får jeg besøk av en venninne, og vi skal diske opp med litt godsaker, og en skikkelig jentefilm. Jeg syenes det er så koselig med sånne hyggekvelder midt i uken. Jeg har blitt så go´venn med GETboksen min, og har nå både Greys Anatomy, Privat praksis,  Sex og singelliv, og Keeping up with the Kardashians på serieopptak. Med andre ord så er altså hver kveld er hyggekveld i Casa de Maren. 

På menyen i kveld står det grønnsaks sticks og dipp, questbarer, nøtter og et fat med ulike typer frukt. Dette er min standard hverdagskos, og siden formen er bitte litt pjusk så følte jeg det var innafor med yoghurtnøtter også. Er dere ikke enige at det burde være lov i dag? 

 

Smiiiiil Maren


En positiv og sprek start på dagen

Jeg sovnet rundt klokken 21.30 i går, og det resultetere i en uthvilt kropp litt ekstra tidlig dag morges. Jeg er veldig glad i å trene på morgenen, men nå som jeg er i praksis er det ikke så lett å få til. I dag våknet jeg som sagt uthvilt grytidlig på morgenen, og benyttet sjansen til en økt før jobb. Jeg liker best å legge kondisjonstrening på morgenen, og styrke senere på dagen. Jeg føler meg ikke helt våken nok til tunge løft så tidlig på dagen. Kondisjonstrening kan bli litt kjedelig, og i dag bestemte jeg meg får å gjøre det litt mer artig ved å tre-dele økten min, og dermed få litt mer variasjon.

Slik så dagens økt ut: 

 • 15 minutter elipse 
 • 15 minutter jogg
 • 15 minutter powerwalk i bratt motbakke 

 

Jeg avsluttet med å tøye i ca 5 minutter, før jeg hoppet i dusjen. 45 minutter intensiv og god cardio gjennomført, uten at det ble kjedelig fordi det kun var 15 minutter pr aktivitet. Jeg anbefaler dere å teste det ut! Du velger selvfølgelig aktivitet selv. Et annet alternativ kan for eksempel være: 15 minutter roing, etterfulgt av 15 minutter sykling, og til slutt 15 minutter jogg eller powerwalk.

Etter jeg var ferdig dro jeg innom Kiwi for å handle et par ting til lunsj på jobb. Jeg kjøpte mine faste ting slik som blåbær, bringebær, jordbær, banan osv. Når jeg kom til kassen stod det et herlig gutt der med et stort smil. “Ja nå blir det Maren-skåla ser jeg” sa han. Jeg ble litt satt ut først, men så måtte jeg jo bare le. Herligfred så koselig, og morsomt! Dette løftet dagen enda et lite hakk. Jeg tok meg selv i å fremdles gå med et stort smil om munnen, lenge etter jeg hadde gått ut av butikken. 

Når dere leser dette er jeg for lengst i gang med arbeidsdagen, og forhåpentligvis er både humør og energi fremdeles på topp. Jeg håper dere har en fin start på dagen, og får en god tirsdag. Har dere noen spennende planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

En arms håndstående

Jeg har sett flere steder på sosiale medier at folk driver å står på hendener på kun en arm. Dette har jeg faktisk ikke prøvd selv, og egentlig tenkt at var ganske utfordrende. I helgen fikk jeg endelig prøvd, og det gikk overraskende bra. Man må aktivere core noe helt vilt, og jobbe med å flytte tyngdepunktet fra to hender, over til kun en. Jeg prøvde meg litt frem, og etter et par forsøk satt den. Er det noen av dere som har testet ? 

Jeg anbefaler at du først blir trygg på å stå på begge hendene inntil en vegg, så begynner du forsiktig å utforske litt i forhold til tyngdepunktet ditt. Legg tyngden over på den ene hånden, også over på den andre. Dette gjør du mens du fremdeles har begge hendene i bakken, det er kun en øvelse i å flytte på tyngdepunktet. Så kan du gå videre til å forsøke å lette litt på den ene hånden, kjenn litt på følelsen av hvordan du må aktivere kjernemuskulaturen din for å stabilisere. Lek med øvelsen, og prøv deg frem – jeg har erfart at når det gjelder enne typen apekattrening, så er det den beste måten å lære på. Tørr å prøve deg frem, og lek med øvelsene.

Disse bildene er tatt på HIT the Gym i Trondheim. Dette er et mye mørkere og “røffere” senter i stilen enn hva jeg er vant til, men jeg synes det var ganske kult egentlig. Veldig anderledes enn Solsiden PT senter her i Kristiansand som jeg jobber på. Jeg elsker å trene på lyse, fine Solsiden, men jeg skal innrømme at det var ganske deilig å forlate dagslyset, og flytte rundt på tunge vekter nede i de spray taggede og litt mørke omgivelsene på HIT. Kanskje noen av dere har vært der? 

Lykke til med lekingen dere, og fortell meg veldig gjerne hvordan det gikk med din one-hand-handstand. 

 

Smiiiiil Maren


Sunn og smakfull lompe-lunsj

Hva er vel bedre enn å starte uken med et sunt og enkelt lunsjtips? Jeg er mye på farten for tiden, og da er speltlomper helt genialt. Jeg har lagt min elsk på en kombinasjon av skinke, grønn pesto, agurk og fetaost. Rull sammen til en wrap. Pesto og fetaosten gjør wrapsene smakfulle og spennende. 

Jeg lager disse ferdig, ruller dem sammen og legger dem i folie eller matpapir. Da er de helt supre å ha med seg som lunsj på jobb, eller skole. Du kan selvfølgelig variere innholdet, men jeg anbefaler å teste feta – pesto kombinasjonen, den er priceless. 

Jeg håper dere har en fin dag, og en positiv start på uken. For min del er mandagen litt trøtt etter en helg på farten, men jeg satser på at et par ekstra kaffekopper fikser det. Nå må jeg komme meg avgårde på jobb her. God mandag dere! 

 

Smiiiil Maren