Topp 10 spisesteder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tidligere i uken var jeg på lunsj med en av mine beste venninner, lunsjen var både for sosial kos, og litt jobb. Hva skal man med et helt styling-team og fotografer på shoot, når man har en bestis som utdannet innen styling, makeup, webdesign og foto. Fy søren så gøy det skal bli å gjøre ulike prosjekter sammen med henne. Jeg ser at jeg må bli flinkere til å ta med meg kamera rundt, det er jo så koselig med litt hverdagsbilder. 

Alle som leser denne bloggen har nok fått med seg at Will I juice er et av mine favorittsteder for lunsj, og i grunn frokost også hvis jeg er tidlig på farten. Her spiser vi proteinbowl og grønn juice. Mange spør om spisesteder i Kristiansand, å hva passer vel bedre enn å slenge inn 10 av mine favoritter her. Jeg klarer ikke rangere dem etter hvilken jeg liker best, de har liksom alle sine ting som gjør stedet fantastisk. Så her kommer de i tilfeldig rekkefølge: 

 • Will I juice – nydelige smoothie bowls, smoothie, juice og andre sunne godsaker
 • Kjøkkenskapet – frisk og nydelig salat som du kan mikse sammen selv, ferske deilige sandwicher, og noe av de beste bakevarene jeg noen gang har smakt. Også ekstremt flinke på kaker. 
 • Food asylum – Sushi som ingen andre kan lage sushi. Må oppleves! 
 • Bønder i byen – Kvalitetsmat! Nydelige salater med litt annerledes ingredienser enn man er vant til. Sunn husmannskost med det lille ekstra. 
 • M beach club – Fresheste stedet i Kristiansand hvis du ønsker en tur ut på kvelden, MEN de har også nydelig mat. På lørdag og søndag har jeg min egen meny der. Detox by Maren Erdvik med super-smoothies, proteinpannekaker, smoothie bowls og avokado sandwich. 
 • Slakter Sørensen – Pommesfrites av søtpotet og nydelig biff. Hyggelig restaurant med veldig god atmosfære og stemning. 
 • Tilstede mat og mer – økologisk og kortreist, kvalitet i hvert eneste ledd og utrolig god mat. Beste stedet når jeg ønsker å senke skulrene og gi kroppen min sunn og god mat. Jeg satt mye mer når jeg studerte sykepleie, super hyggelig sted. 
 • Rådhuscafeen – Diggeste pizzaen med tynn bunn og herlig smak. Deilig kaffe og utrolig hyggelig sted. 
 • Mother India – Regnes som den beste indiske restauranten som finnes, og jeg har faktisk aldri vært der. Vilt! Den måtte med på listen fordi alle rundt meg ELSKER dette stedet og kan virkelig bare ikke få skrytt nok. 
 • HT-sushi – genial take-away sushi, super god og mitt stamsted når det gjelder sushi på farten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så hvis du bor i Kristiansand, eller skal på besøk hit så har du noen tips til hvor det kan være digg å spise. Kom veldig gjerne med flere tips hvis du har? Det kan jo absolutt være det er en skjult perle jeg har glemt på min lille liste. 

Nå skal jeg momse i meg siste rest av havregrøten her, før det er ut på tur med lille tassen. I ettermiddag er det middag og kos med “flokken”, også kjent som familien min <3 Ha en nydelig torsdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Nettforum og slemme nettroll

Jeg leste i et forum en gang at jeg var både venneløs og innesluttet, jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Jeg burde nok bare ledd, men helt ærlig fikk jeg mest lyst til å gråte. Ikke fordi det er noe galt med å være verken innesluttet eller ikke ha så mange venner, men fordi jeg hatet følelsen av å bli snakket om, av fremmede som fant på sine egne sannheter – helt utenfor min kontroll. Nå skal det sies at det faktisk ligger noe sannhet i det, jeg har ikke enormt mange venner, men de jeg har er fantastisk gode <3 

Det andre jeg leste om meg selv, at jeg er innesluttet, er nok ganske feil. Jeg tror nok jeg er en usedvanlig utadvendt og åpen person, men hvis man skal lete etter noe sannhet der så må det nok være det at jeg kan kjenne litt på en slags usikkerhet i store forsamlinger. Jeg tror nok de fleste har det litt på den måten. 

Heldigvis er det ikke så mye jeg ser til disse berømte nettrollene, men de få gangene de titter innom kjenner jeg at jeg blir helt dårlig. Jeg kan ikke få meg selv til å forstå hva i all verden som får et menneske til å fysisk klikke seg inn på en blogg eller et nettsted, og skrive noe direkte slemt til eller om et annet menneske. Jeg blir ordentlig lei meg av å lese kommentarfelt rundt omkring. Mennesker er fæle, men jeg tror, helt ærlig, at hadde den personen på andre siden av skjermen visst hvor ufattelig vondt det gjør, og hvor dypt det stikker så hadde de nok tenkt seg om to ganger før de valgte å publisere kommentaren sin. Kanskje glemmer de at de sitter en fysisk person på andre siden, ikke vet jeg, men det jeg vet er at det gjør vondt. Dette sier jeg, på bakgrunn av det bittelille jeg har fått gjennom mine 6 år som blogger, tenk da så vondt det gjør for dem som opplever det ofte. 

Nå tror jeg ikke nettrollene bor her, og derfor kanskje ikke leser dette, men hvis dere gjør det så lov meg en ting: Tenk deg om to ganger før du poster noe slemt om en annen person. Tenk godt og hardt på hva du får ut av å snakke nedlatende eller direkte stygt til et annet menneske. La vær å klikk deg inn på den nettsiden, saken eller bloggen som provoserer deg, unngå å sette deg selv i den posisjonen hvor du får lyst å være ufin. Du aner ikke hvilken skade du faktisk kan gjøre, vi er bare mennesker og vi tåler faktisk ikke alt…..

Jeg har helt bevisst brukt bilder i dette innlegget som jeg smiler på, for hva skjer om vi slutter å smile? Da vinner jo trollene da. Så opp med hodet, og frem med smilet. Så får vi bare håpe at disse luringene av noen nettroll går i seg selv, og kjenner at det ikke finnes én eneste grunn til å oppføre seg på den måten, og at de ikke ønsker å ha folks ulykkelighet på sin samvittighet. 

Det var dagens lille tale fra meg. Jeg kjenner jeg har hatt lyst å si noe om det lenge, og nå var det godt å få det ut. Jeg kan ikke avslutte dette innlegget før jeg har sendt ut verdens største klem til alle mine fine lesere, som sprer så mye godhet og varme hver eneste dag. Jeg er søren så heldig, tusen tusen takk <3 

 

Smiiiil, Maren 

B R E A K F A S T

God morgen, eller god formiddag er vel mer riktig. Her i huset har vi vært våkne lenge, og dagen er godt i gang. I dag var vi våkne før valpen, og det skjer ikke så ofte. En rask tissetur med han, før vi knyttet på oss joggeskoene og tok en tidlig morgenjogg sammen. Finfin måte å starte dagen på. Nå skal jeg sitte her å jobbe med litt bilder før jeg skal ha et par PTkunder. 

Dette er gårsdagens frokost, men det står det samme på menyen i dag, så da tenkte jeg det var innafor å vise dere gårsdagens bilder. Dette er havregrøt med vaniljeprotein, kokt opp på melk og tilsatt litt sukrin. Mmmm. Kremete deilig grøt, proppet med proteiner og næring. Det har blitt kjøligere på morgenen nå, og etter en frisk tur ute smakte det himmelsk med varm grøt og kaffe til frokost. 

Gøy å se at så mange av dere ble gira på å løpe hinderløpet jeg skrev om i går. Husk at dette er lavterskel og KUN for gøy. Mange av dere har brukt rabattkoden MAREN, og jeg tror det er noen få igjen med 100kr rabatt. Hvis du går å tenker på det, så synes jeg bare du skal gjøre det. Hopp i det!! All informasjon om løpet finner du HER. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Mitt første løp – blir du med?

Jeg skrev et ærlig innlegg om hvor redd jeg er for å delta på ulike typer løp, og at det faktisk plager meg at jeg er så feig. Innlegget finner du HER. Dere la igjen så utrolig mange fine kommentarer, og gav meg så mye støtte. Det har nå gjort at jeg, tro det eller ei, har meldt meg på mitt aller første løp. Det er skummelt å si det, og jeg kjenner at jeg både gruer og gleder meg. 

Løpet foregår i Kristiansand 16 september, og er så utrolig kult at jeg bare måtte kaste meg med. StrongmanRun heter det, men ikke la deg skremme av navnet, dette er nemlig helt lavterskel og virkelig for alle!

Det er et hinderløp med flere ulike hinder man skal gjennom. Løypa er totalt 10 km, men du løper aldri mer enn ca 300 meter før det kommer et morsomt og utfordrende hinder. Alle hindrene er overkommelige. Du kan delta alene, men det anbefales å stille et lag og ta dette som en kul utfordring sammen. Tenk så gøy å gjøre dette med venninne eller kompis-gjengen? 

Jeg skal selv delta med gode venner, og flere kjente har også kastet seg med. Min storebror som er småbarnspappa er påmeldt sammen med en hel gjeng andre småbarndfedre. Jeg digger det!! De aller fleste av oss har aldri gjort noe lignende før. Jeg ser for meg at vi tar dette som en sporty og gøy utfordring, helt uten noe form for prestasjonsfokus. 

StrongmanRun skriver selv dette om løpet sitt: 

“Vi legger opp til at dette skal bli Norges morsomste og mest sosiale hinderløp. Her oppfordrer vi dere til å forenes som ett «team» og ta utfordringene sammen. Vi har ikke fokus på eliteløpere, men vil lage mest mulig god stemning for dere som vil prøve noe nytt og kult. Hinderløp er skikkelig i vinden om dagen, så hvorfor ikke teste ut en ny utfordring?

Målet for alle lagene er å gjennomføre hele løypa, med de hindrene det innebærer. Det vil bli vått og kaldt, men vi kan love deg en skikkelig kul opplevelse. Hvor godt dere kan samarbeide vil definitivt bli satt på prøve”

RABATTKODE:

Høres dette gøy ut? Jeg har noen få plasser igjen med rabattkode, så hvis du har lyst å bli med kan jeg gi deg 100kr rabatt ved at du bruker koden: MAREN når du melder deg på. Jeg har kun 50 plasser med rabatt, og mange har allerede brukt koden. Du kan melde deg på HER, og på samme siden finner du alt du trenger av informasjon om løpet. 

Jeg håper mange av mine lesere er med, og bare vit at jeg er garantert like, og sikkert mer, nervøs enn dere. hehe. La oss gjøre dette sammen, og gjøre 16 september til en super gøy dag. 

Ses vi på StrongmanRun? 

 

Smiiiil, Maren 

Min danske inspirasjon

Har dere sett en så fargerik og deilig salat? Uten tvil en av de aller beste salatene i byen synes jeg. Dette er en kyllingsalat med langtidsbakt kylling, tomatmarmelade, syltet eple, rødkålsalat og ramsløkmajones. Nam nam nam. En litt annerledes og utrolig smaksrik salat. Nydelig brød og chips av rotgrønnsaker setter virkelig kronen på verket. 

Celine har vært en av mine aller beste venninner i mange år, og på tross av at hun nå har bodd snart 8 år i Danmark er hun en av de nærmeste jeg har. Celine er min største inspirasjon og motivator på så mye. Hun er en av de tøffeste og mest hard-working jentene jeg kjenner. Hun styrer flere Ganni butikker i København, og hver gang jeg ser henne blir jeg så inspirert av stilen hennes <3

I dag har vi en litt trøtt morgen her i huset, og vi tar det derfor helt med ro et par timer til. Jeg har en stor avgjørelse som må tas innen et par dager, og jeg kjenner at det stresser meg. Jeg kan våkne på natten og ligge en evighet med for og i mot lister. Jeg er så dårlig på å ta slike store og avgjørende avgjørelser, og blir tidenes vinglepetter i slike situasjoner. Senere i dag skal jeg avgårde å treffe en venninne, og et par møter i byen. På planen står også en liten treningsøkt. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiil, Maren 

 

3 ting jeg setter ekstra stor pris på

Jeg er så glad for at kamera ble med på tur i går, vi fikk fanget noen av alle de koselige øyeblikkene vi opplever med Leo hver eneste dag. Lille Leo har vært hos oss i snart 5 måneder, og vi har laget mange koselige rutiner sammen.

De tre koseligste tingene vi gjør er: 

 • Morgenturen – ja jeg er trøtt som en strømpe, og nesten i koma når vi tusler ut. Men det å opplevde soloppgang, frisk luft og en overlykkelig liten valp som spretter rundt, er faktisk noe av det aller koseligste jeg kan tenke meg. 
 • Ettermiddagskosen – Leo er den mest kosete valpen jeg har møtt, og vi har så mange deilige kosestunder. Spesielt på ettermiddagen når han er litt trøtt er han helt ubeskrivelig skjønn. Han vil helst være oppå meg, og kan ikke få nok nærhet. 
 • Kveldsturen – vi har en fast runde vi går på kvelden, og den er så fin. Vi går langs vannet hele veien, og det er så mye fint å se på. 

I går gikk vi tur akkurat når solen var på vei ned, og lyset var helt fantastisk. Vi hadde flere stopp med både lek og kos. Vi møtte på en stor katt, som var større enn Leo, og et par svaner. Mye spennende å oppleve for en liten tass. 

Det er helt utrolig hvor mye glede en liten pelsdott kan gi, og jeg så enormt glad i denne lille godklumpen. I skrivende stund løper han rundt å leker med en liten bamse, super fornøyd og blid som alltid. For en liten gledesspreder <3 

Leo og meg ønsker dere alle en nydelig mandag, og en fin start på uken. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Sunn og variert ukesmeny

Hei søndag. I dag er det skikkelig søndagsstemning her hjemme, og nesten litt klisje-aktig hygge. Nytraktet kaffe, rundstykker i ovnen, nyhetsmorgen på tv, og lille valpen som rusler rundt benene mine her jeg går rundt å rydder og gjør det koselig. Jeg elsker søndager, og koser meg alltid litt ekstra på formiddagen da. Sove lenge, litt ekstra god frokost, lave skuldre og god tid.

I dag tenkte jeg å bruke denne formiddagen til å sette opp et forslag til ukesmeny for dere, med middagstips for hele uken. Jeg vet mange av dere har etterlyst det, og da er det ekstra gøy å dele dette. 

MANDAG – Laks i form med chilli og grønnsaker

Det passer perfekt å starte uken på en sunn måte med en fiskerett. Denne middagen er genial for dere som ikke er så veldig glad i fiskesmaken, men likevel ønsker å få i dere fisk. Fisken blir litt kamuflert av chilli og de andre smakene, og kombinasjonen er helt nydelig. Server som den er, eller med ris / pasta til. 

TIRSDAG – Squashlasagne

Dette er en sunn versjon av lasagne, og absolutt noe du burde teste ut. Pastaplatene er byttet ut med squash, og resultatet blir en sunn, smaksrik og super hverdagsmiddag. 

ONSDAG – Lompepizza 

En klassiker som jeg alltid vender tilbake til når jeg ikke helt vet hva jeg har lyst på. Kan lages i utallige versjoner og varianter. Prøv deg frem fra den enkleste med skinke og ost, eller kjøttdeig, grønnsaker og ost, til de mer fancy med pesto, parmaskinke og ruccola. 

TORSDAG – Kyllingsalat med hjemmebakte rundstykker 

Salat er genialt, og et godt tips er å lage masse små skåler med ulike ingredienser, slik at alle kan lage sin egen favoritt-salat. Stek opp kylling, og gjerne med ulike krydder på slik at man kan velge litt ulikt der også. Test ut litt forskjellige ingredienser i salaten. Mine favoritter er grønn salat, avokado, mais, agurk, tomat, fetaost, pinjekjerner, ristede nøtter og mango. Mmmm. 

FREDAG – Skinkepai med salat 

Pai er hverdagsmat, men også skikkelig kosemat. Enten om det er vanlig skinkepai, eller tacopai, så er min erfaring at pai er en stor hit hos de aller fleste. Server med en frisk salat til. 

LØRDAG – Tacosalat 

Taco eller tacosalat er nok den middagen som serveres oftest her i huset. Jeg liker best å lage en stor tacosalat på tallerkenen, også ha skjell eller lefser ved siden av som jeg fyller fra tallerkenen min. Taco er det beste, alltid og uansett. 

SØNDAG – Spicy kyllingsuppe 

Søndag er en finfin suppedag, og denne suppen er helt nydelig. Oppskriften kommer fra Kjøkkenskapet, en cafe her i Kristiansand. Server med ferskt grovt brød til. 

Nå skal jeg legge bort macen og nyte søndagen. Litt mer hjemmekos, før det blir ut på tur i skogen. I ettermiddag og kveld blir det filmmaraton her hjemme, og valget står mellom Pirates-filmene, Twilight eller kanskje batman-filmene. Vi får se hva som frister når kvelden kommer. Middagen i dag kjenner jeg fort kan bli take-away, sushi frister noe helt vilt. 

Hva er deres plan for dagen? 

 

Smiiiil, Maren 

 

Crossfit – skal, skal ikke?

Jeg ble utfordret til å delta på er crossfit introkurs forrige søndag, men jeg feiget ut. Nå fikk jeg akkurat melding om at det er kurs igjen flere helger på rad, så kanskje jeg skal presse bort prestasjonsangsten for nye ting, og bare kjøre på? 

It´s never a good time, just start where you are. 

Jeg liker ikke å teste nye ting, spesielt ikke ting jeg vet at jeg ikke kommer til å mestre med det samme. Crossfit er en sånn ting, og det skremmer meg skikkelig å skulle gjøre dette. Det er et stort crossfitmiljø i Kristiansand, enormt mange dyktige utøvere og flinke coacher. Jeg tror jeg kunne lært så vanvittig mye, og virkelig kost meg med dette som en alternativ treningsform til vanlig styrke, og kondisjonstrening. Jeg har så lyst – men samtidig er jeg livredd. 

Er det noen av mine lesere som driver med Crossfit, og kan fortelle meg litt om hvordan det er å dra på et sånn intro / nybegynnerkurs? Sleng gjerne på litt om hvorfor du begynte med Crossfit, hva du synes er bra med det osv. Jeg gleder meg til å lese svarene deres. 

 

Smiiiil Maren 

Sunn og delikat smoothie bowl

Se de deilige fargene. Jeg blir glad av å se på denne skålen jeg, og jeg vet jo hvordan den smaker også, og det gjør bare at smilet blir enda bredere. Denne saken her er en fest for smaksløkene, i tillegg er den er sunn og full av næring. Det jeg liker best med smoothie bowls er at de kan toppes med så mye forskjellige godsaker.

Denne delikate saken består av følgende ingredienser:

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 ss mager kesam 
 • 1 dl fun light bringebærsaft
 • Litt vann, spe på underveis til ønsket konsistens 

Du kan også bruke eplejuice, eller annen væske. Jeg synes denne smakte så mye fra før, at vann funket helt supert. Kokosvann hadde garantert vært nydelig i denne smoothien. Prøv deg gjerne litt frem med ulike typer ingredienser og plutselig finner du fin favoritt. Toppingen er solsikkekjerner, kokosflak, chiafrø, tørket mango og bringebær. 

Denne er uten tvil en av de beste jeg har laget til nå, og jeg håper dere også vil like den. Det gav så god smak å ta litt ublandet saft i, så det skal jeg absolutt teste flere ganger, i flere ulike smaker. 

Ha en nydelig fredagskveld <3

 

Smiiiiil, Maren 

 

24 timer i Oslo

Puh, det siste døgnet  har vært helt utrolig hektisk, spennende, utfordrende, morsomt og fint. Masse møter, nye bekjentskaper, spennende samarbeid og hyggelige gjensyn. Jeg har bodd på Frogner House, i min egen lille studioleilighet. Praktisk, delikat, og fint. Oppholdet var ikke sponset, men det må jo være lov å komme med et hotelltips likevel <3 

Jeg får alltid en litt spesiell følelse når jeg er tilbake i Oslo. En litt blandet følelse av noe veldig positivt, men også litt negativt. Jeg bodde her i nesten 4 år, og opplevde mye bra, men også litt kjipt her. Jeg valgte å flytte fra Oslo, og hver gang jeg er på besøk så kjenner jeg at det var riktig valgt. Jeg har det best på Sørlandet, og Kristiansand er min hjerteby. 

Nå sitter jeg altså på Loungen på Gardermoen og momser på grønnsaker med dipp. Det er litt godt å sitte her å se på folk, drikke dispenserbrus ( funfact: dispenser brus er noe av det beste jeg vet) og spise snacks. Jeg får også gjort litt jobb, og koser meg faktisk veldig her jeg sitter. Når jeg kommer hjem blir jeg hentet på flyplassen også er det rett ut på luftetur med lille vofsen og mamma. Vi går ofte tur sammen, og spesielt etter ting har skjedd, både positive og negative. Mamma er en helt magisk sparringspartner, og jeg liker så godt å skravle med henne etter jeg har vært i litt ekstra spennende møter, eller skal ta noen store avgjørelser. Både familien og min kjære er veldig fine sånn sett, de lytter, veileder og kommer med masse gode råd. Jeg er så takknemlig for at involverer seg og gidder å ta del i denne litt sære, men veldig spennende bloggverden. 

I kveld blir det altså bare kos hjemme, og i morgen er det bryllup igjen. Jeg gleder meg! Søndag har jeg blitt utfordret til å delta på noe som skremmer meg litt, så vi får se hva det blir til. Oppdatering på det kommer! Nå skal jeg hente en ny runde med snacks her, og fylle opp med dispenserbrus. Resten av tiden på Loungen går med til å jobbe med neste måneds treningsprogram til ShapeUp. Jeg leverer jo saker i ganske god tid i forveien, og sitter nå derfor å jobber med juletrim. Litt artig å sitte her, mens det fremdeles er august, og skrive om juleribbe og desembertrening. 

Hva er deres planer denne helgen? Skjer det noe spennende? 

Ps: Titt gjerne innom igjen senere i dag, da deler jeg en ny og super digg oppskrift på smoothie bowl. Jeg slumpet med litt av hvert, og en litt artig ingrediens og vips ble det til en ny smoothie-favoritt. 

 

Smiiil, Maren