Dager som dette

For en deilig søndag dette har vært. Dager som dette gir meg så mye energi, overskudd og glede. Jeg startet dagen med en heftig intervalløkt fra Melina-programmet mitt. Jeg har dokumentert økten grundig, og deler alle detaljer med dere i morgen tidlig. Etter økten dro jeg rett på cafe for å møte Melina selv som er i Kristiansand for å undervise AFPT-studenter. Vi fikk en herlig time sammen mens studentene hadde lunsj, og koste oss med kaffe og herlig mat. Jeg blir så inspirert av denne dama, og setter pris på hvert eneste minutt sammen med henne. 

Etter cafekos dro jeg for å møte Kristina, og Milo. Ingen søndag uten søndagstur, og sammen ruslet vi opp i Baneheia. Det er så vakkert ute på friske dager som dette, og det var virkelig et syn som møtte oss når vi kom oss opp i skogen. Har dere sett så vakkert? Jeg er så glad for at vi hadde kamera med oss og fikk dokumentert denne fine søndagen. Jeg blir så lykkelig av fysisk aktivitet i frisk luft, og kvalitetstid med mennesker jeg er glad i.  


Etter turen dro vi hjem til Kristina, og lå som slakt på hennes sofa og skravlet i et par timer. Venninnetid er så viktig, og jeg koser meg så med denne solstrålen. I kveld blir det søndasmodus for alle penga, med joggebukse og filmmaraton. Det føles ekstra godt å krype opp i sofakroken når man har vært ute i frisk luft, etterfulgt av en lang varm dusj. Nå er jeg helt avslappet og salig i kroppen. Jeg kjenner at skuldrene synker lenger og lenger ned for hvert minutt som går. Søndager altså – herligfred så deilig! 

 

Smiiiil Maren 

 

Lunsjtips: Kylling & søtpotet

Søtpoteten kom inn i livet mitt for et par år siden, men det er først nå jeg virkelig har fått øynene opp for den. Jeg har eksperimentert en god del, og kommet frem til at favoritten er uten tvil fries av søtpotet. Oppskriften på dem finner du i et et tidligere innlegg HER. 

I går lagde jeg meg lunsj med kylling, grønnsaker og søtpotet. Det ble en smaksbombe av en lunsj, i tillegg metter den godt, og er full av næring. Jeg gjorde det enkelt og kuttet en kyllingfilet i biter, krydret godt og stekte den. Så stekte jeg sopp, rødløk, paprika og brokkoli. Søtpoteten lagde seg selv i ovnen. 


Denne lunsjen var så god at det er fare for at det blir det samme til lunsj i dag. Kylling, grønnsaker og søtpotet er genial nistepakke-mat, og kan gjerne lages opp i litt større mengder og fordeles i matbokser. Da kan du enkelt varme lunsjboksen opp igjen på jobb eller skole, og vips har du nydelig varm lunsj.  Retten passer også supert som middag. Grønnsakene varierer du selvfølgelig bare etter hva du selv liker. 

Jeg håper dere har hatt en fin helg. Hva er planene for søndagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Sunt å være litt usunn

Jeg får veldig ofte spørsmål relatert til mitt kosthold, og om jeg aldri unner meg selv noe godt. Jeg blir nesten overrasket over at spørsmålet fremdeles dukker opp, for jeg føler hvertfall selv at jeg har vært ganske flink til å vise dere en jevn balanse mellom sunn mat og helgekos. Jeg tenker at det er fint å fortsette å dele helgekosen ( og hverdagskosen ) slik at det kommer tydelig frem at en sunn livsstil handler om mer enn bare proteiner, trening og grønnsaker.

En sunn livsstil handler om velvære, og jeg kan bare snakke for meg selv, men for at jeg skal være lykkelig så trenger jeg innputt av sosial hygge, god mat og kosekvelder. Alt med måte selvfølgelig, men litt kos i helgen, eller en gang i blant,  har aldri vært skadelig for noen. Jeg tørr påstå at det er sunt å være litt usunn av og til. 


Jeg har lært etter alle disse årene i sosiale medier, at hvis man sier noe som kan misforstås, så blir det misforstått. Jeg ønsker derfor å presisere at jeg anbefaler ikke at alle skal kaste seg over smågodtskålen daglig. Det jeg ønsker å få frem er at litt kos er positivt, og i mine øyne en naturlig del av et variert kosthold. Jeg synes det burde være plass til litt av alt. Mest av proteiner, grønnsaker, frukt, grove karbohydrater og sunne fettsyrer, men også litt av sjokolade, bakevarer, eller andre ting som du virkelig liker.


I går ble det sørlandchips, smil-sjokolade og kinder-sjokolade her i huset. Var det nødvendig? Nei kanskje ikke, men det var fantastisk godt, avslappende, sosialt og utrolig koselig. Så sånn sett vil jeg faktisk si at det var litt nødvendig likevel. 

 

 

Smiiiil Maren 

 

Bedre sent enn aldri

Hvor ble denne fredagen av? Jeg hadde så god tid på morgenen, og koste meg med havregrynsfrokost, god morgen Norge og den nyeste utgaven av ShapeUp. Det var en ekstremt fengende utgave, med utrolig mye spennende innhold. Tiden løp nemlig i fra meg, og jeg kom nesten for sent til en avtale jeg hadde i sentrum. Etter det gikk dagen slag i slag med hyggelig lunsj, litt pensumlesing, styrketrening og et par telefonmøter. Vips var hele dagen gått, og jeg hadde jo ikke fått oppdatert dere. Jeg liker best å oppdatere bloggen tidlig på morgenen,og gjerne for gang nr to på ettermiddag / kveld. I dag ble det altså sånn, bedre sent enn aldri sant?

Jeg er så heldig at jeg har fått lov å bidra i denne månedens utgave av ShapeUp også. Jeg er så takknemlig for muligheten til å få lov å skrive i det jeg anser som Norges desidert beste trenings-magasin. I denne utgaven har jeg delt et treningsprogram hvor du kun trenger en strikk som utstyr. Jeg trener mye med strikk selv, og synes det er et fantastisk redskap. Det er supert å bruke hjemme, på treningsenteret, utendørs, på et hotellrom, på hytta eller generelt på reise. Jeg har delt mine 6 favoritt øvelser med strikk, og jeg håper dere har lyst å teste dem. 

Jeg skal trekke frem et par av øvelsene og dele dem på bloggen med grundig gjennomgang av teknikk og gjennomføring. Jeg satser på å få det ut i løpet av helgen. Klarer du ikke vente, så er det bare å løpe til butikken å finne ShapeUp. Der får du hele programmet servert, med bilder, teknikkforklaring, hva du må passe på, hvilke muskler som trenes, antall repetisjoner og sett. Alt du trenger å vite for en super treningsøkt! 

Nå er fredagskvelden straks her, og jeg skal gjøre det jeg alltid gjør på fredager. Lage en deilig middag, og kose meg med gullrekka, i godt selskap. Den fredagskvelden altså, den er helt hellig for min del. Lave skuldre, og sofakos står som regel alltid på planen på fredager. Det er liksom noe med det å senke skuldrene etter en lang uke, og ønske helgen velkommen. 

Hva er deres helgeplaner ? 

 

Smiiiil Maren

 

Min favoritt smoothie

God morgen hjerter. Torsdag, og snart helg igjen. Hva passer vel da bedre enn å starte denne torsdagen med å dele min favoritt smoothie med dere. Den er utrolig enkel, og består kun av tre ingredienser. 

 • 2 dl frosne bringebær 
 • 4 ss gresk yoghurt vanilje / mager vanilje kesam
 • 1/2 banan 

Putt alle ingrediensene i en blender, og spe på med litt vann. Kjør blenderen i et drøyt minutt, og vips har du en sunn, næringsrik og smakfull smoothie. Jeg blir aldri lei av smoothie, og det er perfekt å kose seg med hjemme, eller ta med seg på farten. Jeg lar gjerne blenderen kjøres, mens jeg tar en kjapp dusj eller steller meg. Da er smoothien klar når jeg er klar, også tar jeg den med meg i en shaker. Jeg tar som regel en håndfull nøtter også, slik at jeg får i meg sunne fettsyrer i tillegg. Da har jeg fått proteiner fra kesam, karbohydrater fra banan og bær, og fett fra nøttene. 

I dag har jeg en hyggelig dag foran meg, fylt med et cafebesøk, litt jobb, trening og bursdagsselskap. I dag har verdens beste pappa bursdag, og det er klart det må feires. Pappaen min, mannen over alle menn, mitt store forbilde, min rådgiver og store trygghet i livet. Gratulerer så mye med dagen papps, jeg er helt ubeskrivelig glad i deg. 

Jeg lovte å si hva jeg synes om The Revenant etter jeg så den kino i helgen. Jeg synes den var fantastisk bra, og har du ikke helgeplanen klar, så anbefaler jeg virkelig en tur på kino. Vær forbedret på et par litt heftige scener, men det er uten tvil en utrolig god film. 

 

Smiiiil Maren

 

To gode nyheter

Sponset pulsklokke

Jeg har to gode nyheter å dele med dere, som jeg vet mange har etterspurt. Den første er at Melina Meyer Magulas er tilbake i livet mitt, etter jeg måtte “sette henne på vent” til praksis-styret på sykehuset var over. Jeg liker å gjøre ting skikkelig, og jeg hater når jeg ikke klarer å fullføre mål jeg setter meg. Mange av dere har etterspurt løpeprosjektet, og hvor det ble av alle innleggene om kondisjonstrening. Det ble et ufrivillig opphold, og jeg innser at jeg satt målene litt vel høye. Nå er målene justert, planen er justert, og jeg starter opp med løpeprosjektet igjen helt helt rolig. Det som er fint nå, er at jeg selv starter “helt på nytt”, og det gir jo muligheten for alle andre som kanskje er i samme situasjon å kaste seg på. Jeg starter med 2 løpeøkter pr uke, også tar vi det derfra. Stay tuned folkens, jeg skal ta dere med på hele reisen. 

Gla´nyhet nr to er at jeg i snart 2 uker har testet Polar V800 pulsklokke, og jeg må si at jeg virkelig har fått en ny treningskompis. Klokken er utrolig enkel å forstå, den er praktisk, og funksjonell. Den gir meg all informasjon jeg trenger, og mere til – men på et nivå jeg selv faktisk forstår. Den har en helt enorm batteritid, og jeg har faktisk ikke måtte lade den enda! Jeg fortsetter å teste, og gleder meg til å dele erfaringene mine med dere underveis. Jeg lærer masse, og finner haugevis av inspirasjon på håndleddet. 


Jeg synes det er så utrolig gøy å kunne få lov å dele litt inspirasjon på kondisjonstrening her i igjen. Jeg vet mange av dere har etterlyst det, og responsen var helt enorm når jeg først startet løpe-prosjektet, det er derfor en stor glede å ta det tilbake igjen. Jeg håper jeg kan få et par gjesteinnlegg av løpe eksperter her på bloggen også, med sine beste tips og triks. Øktene mine skal jeg selvfølgelig også dele med dere. Jeg gleder meg! 

Ha en herlig onsdag dere. I dag står det en innførings-økt i 45/15 intervaller på min plan. Det blir rolig i dag, og målet er bare å få kjenne litt på intervall-feelingen igjen. Nå er det jammen lenge siden sist. 

Er det flere som skal trene i dag?

 

Smiiiil Maren

Det var gøy så lenge det varte

Det var gøy å lenge det varte, men ikke overraskende har mildværet kommet til sørlandet og den hvite, fine snøen smelter bort. Jeg hadde en herlig tur rundt Odderøya i helgen, og det er litt trist å innse at det nok var den siste turen i kaldt og friskt vintervær, med tørr, kram snø. 


Det var en medstudent på Idrettshøgskolen som sa til meg en gang at hvis man alltid ventet på de rette forholdene, så ville man aldri få noe gjort. Det har jeg tatt med meg, og hver gang det er utfordrende vær eller forhold så tenker jeg på det han sa, og blir så motivert. Det er litt komisk, men jeg får alltid litt ekstra fightervilje og Rocky-feeling av utfordrende forhold. Maren mot naturen liksom. Haha. Noen som kjenner seg igjen? 

Når dere leser dette er jeg i full gang med muntlig eksamensfremlegg på sykepleien. I ettermiddag skal jeg virkelig bare kose meg, det må jeg alltid etter jeg har hatt en eksamen, levert en stor oppgave eller andre slike utfordringer. Jeg føler meg litt ekstra flink, og må liksom gjøre noe hyggelig for å “feire”. Dagens feiring blir en ekstra god middag, en god treningsøkt og en liten runde med nettshopping. Det er livsfarlige tider på diverse trenings-nettbutikker nå. Det er så mange nyheter på vei inn, og jeg har jo lyst på absolutt alt. Jeg har bestemt meg for å unne meg én ting etter denne muntlige fremføringen, og én ting etter en større skriftlig gruppeeksamen neste uke. Så da gjelder det bare å plukke ut to favoritter. En premie kan like så gjerne være en god middag, et langt varmt bad med gode produkter, en tur til frisøren, en ekstra god dessert, kino med gode venner osv. Det trenger ikke koste noe, eller kreve så mye, det viktigste er at du koser deg og gir deg selv et velfortjent klapp på skulderen. 

Noen fler som unner seg selv en liten premie etter eksamener, eller andre store utfordringer?

 

Smiiiil Maren

Disse pannekakene må du smake

I dag har eksamensgjengen vært samlet hos meg igjen, for en siste gjennomgang før det braker løs i morgen. Det er viktig å kose seg litt når man jobber, og i dag hadde snilleste Steffen med seg pannekaker til oss. Dette er virkelig noen av de aller beste pannekakene jeg noensinne har smakt. Det kan jo ikke bli feil når banan, og peanøttsmør kombineres i skjønn harmoni. Jeg momset meg gjennom halve porsjonen før jeg kom på at dette må jo deles med dere. Jeg fikk lov å dandere pannekakene på et av mine fat, og knipse et par bilder til dere. 

Steffen er så snill at han ville dele oppskriften med meg også, og jeg deler jo selvfølgelig videre med dere. Det er viktig å dele på godene. 

Oppskrift på Peanut butter banana pancakes: 

 • En moden banan
 • 2 ss peanøttsmør (økologisk)
 • 1 egg
 • 1 ts bakepulver
 • En klype salt
 • Kanel
 • 5-6 dråper stevia vanilje
 • 2 dl glutenfri havregryn
 • 1 ss knuste linfrø
 • 1 ss chiafrø
 • Sukrin
 • Melk ( gjerne mandelmelk)

Mos bananen, og bland ingrediensene. Tilsett litt melk til jevn fin konsistens. Stekes i kokosfett. Jeg har som oftest en eller annen form for topping på mine lapper eller pannekaker, men disse er så gode i seg selv at det faktisk ikke er nødvendig. Dersom du ønsker topping vil jeg tro brunost, eller syltetøy er nydelig på. Mmmm


Det var dagens lille matinspirasjon her fra. Nå skal macen bort, og notatene til muntlig fremføring  i morgen finleses. Håper dere har en herlig kveld. 

 

Smiiiil Maren 

 

Fresh start på mandagen

God mandagsmorgen. For noen dager siden delte jeg en supershot med dere, som bestod av ingefær og sitron. Dette var det mange av dere som synes var spennende, og det synes jeg er veldig gøy. Jeg hadde litt flere ulike mini-smoothies og super-shots, og det var det mange av dere som fikk med dere på Instagram og Snapchat. Jeg har fått mange spørsmål om hva de andre inneholder, og om jeg kan dele – det kan jeg selvfølgelig! Den røde er en mini-smoothie, og dette er en oppskrift jeg bruker mye: 

 • Frosne bringebær
 • 2 ss mager kesam
 • 1 ss yoplait vanilje yoghurt 
 • Litt vann for perfekt konsistens

Kjør alt sammen i blenderen, og vips har du en deilig bringebær-smoothie. Den lys gule er en ingefær-sitron shot, og den har jeg allerede delt med dere i dette innlegget. Den grønne er faktisk en ferdig juice som jeg fikk av en venninne, og som jeg tenkte jeg ville smake. Den var absolutt god, men jeg må si jeg liker best de jeg lager selv, som jeg vet akkurat hva inneholder. Dette er en variant som har eple, lime, drue, ananas, spriulina og kiwi på listen over ingredienser. Den er absolutt god, og men som sagt, selv foretrekker jeg naturlig og hjemmelaget. 

 


Håper dere fikk litt inspirasjon til en frisk og god start på mandagen. Jeg ønsker hver og en av dere en super ukestart.

Har dere noen spennende planer for dagen? 

Smiiiil Maren 

 

Middagstips: Kyllingsalat

Det har virkelig tatt meg selv i nakken i det siste, og lager nå ordentlig middag til meg selv hver eneste dag. Det er fort gjort hvis man skal spise alene at man velger en kjapp løsning med knekkebrød, meieriprodukter eller grovbrød. Det er ikke middag!! Nå har jeg virkelig gått inn for å lage ordentlig mat hver dag, og fisk minimum to ganger pr uke. I dag koste jeg meg med denne retten, og jeg kaller det middag, selv om det ble inntatt rundt lunsjtider. Dette er en super middag for én.


Kyllingsalat er enkelt og godt, tar kort tid å lage og smaker godt. Jeg er helt avhengig av at kyllingen er riktig krydret for at en slik salat skal bli god. Jeg bruker et  tika masala krydder som virkelig setter en spesiell god touch på retten. Ellers tar jeg det jeg har av grønnsaker. I dag ble det salat, tomat, avokado, agurk og salatmiks. Jeg toppet med en lett dressing, og hadde 3-4 speltlomper til. Jeg fyller lompene med kyllingsalat, og topper med litt ekstra dressing. Mmmm

Nå må jeg legge bort macen, og komme meg i dusjen. I kveld skal jeg på kino å se The Reverent. Jeg har hørt så mye bra om den filmen, og gleder meg så. Har noen av dere sett den? 

 

Smiiiil Maren