Guide: Sunn mat i København

Her mine fine venner, kommer endelig min lille Købvenhvansguide. Det er så mye deilig med København, og på to små dager rakk jeg ikke over så enormt mye. Så jeg valgte derfor å sentrere denne guiden inn mot sunne spisesteder i Køben. Jeg har også lagt litt noen små ekstra tips jeg kom overgå min vei. Er dere klare? 

Grød

Jeg har aldri smakt en bedre havregrøt enn den jeg fikk servert på Grød. Grøten var toppet med eplekompott, skyr naturell og hjemmelaget granola. Naturlig søt, kremete og helt magisk på smak. Chia-grøten var også en liten opplevelse, med hjemmelaget nøttesmør, banan, kokos, eple og gravla. Grød MÅ oppleves når man er i København. 

Nørrebro & Jægerborgsgade 

Nørrebro er nydelig, og yrer av liv. Både butikker, spieyseteder og hyggelige cafeer. Det var spesielt en gate jeg falt for, og den heter Jægerborgsgade.

Her finnes du blant annet Grød som jeg har skrevet om i dette innlegget, og alle bildene under her er fra denne gaten. Har dere sett noe så sjarmerende? Second hand butikker, egen butikk for hjemmelaget sjokolade, og en egen for karameller. Masse små nisje butikker. Her er det hyggelig å ha en kaffe i hånden og bare surre rundt. 

Apartment 38

Denne ramlet jeg tilfeldigvis over, og ble så sjarmert. Uten tvil også en av de beste koppen med kaffe jeg har hatt. Sjarmerende, typisk dansk og med den fineste dama bak disken. Det var som å komme inn i leiligheten hennes – så hyggelig. 

The Bowl maket 

Ganske nytt, lite og sjarmerende. En herlig amerikansk mann på jobb, som virkelig kunne sin kaffe ( og smoothie bowl ). Det serveres også havregrøt, som personen på bordet bak meg spiste – den så helt nydelig ut den også! 

Livingstone

Brunsj på Livingstone var helt magisk. Spinatpannekaker med urtesmør, smoothie bowl, dansk rugbrød, egg med pesto, frisk frukt og masse annet godt. Lokalene er så lekre, og sjarmerende, med interiør fra Bali. Verd et besøk!

Cafe Livingstone  ligger like ved Søene som er perfekt turområde, så kombiner gjerne en god brunsj, med en deilig gåtur rundt sjøene før eller etter. 

42RAW

Her har jeg vært mange ganger, og det er uten tvil et av mine favorittsteder i Køben. Favorittene her er: acai bowl, Golden latte og grønn smoothie. Mmmm. De har også nydelige raw food salater, og masse annet godt. Her kan du fint gå flere ganger, og smake masse ulike ting. 

Souls

Det er flere av denne restauranten, men min favoritt er uten tvil den på Østerbro. Den er så koselig, og det er så fint å sitte ute å spise der – hvis temperaturen tillater det. Souls er et vegetariansk sted, med den beste maten.

Andre favoritter som jeg dessverre ikke har bilder av, men som er verd et besøk: 

  • Wulf og Konstali 
  • Stefanos 
  • Mad og kaffe 
  • Sidecar
  • Social 
  • Sticks´n sushi 

Et par butikk-tips på tampen: København er mestere på second hand, og jeg skal forsøke å fikse et par tips fra mine mote-venninne Celine neste gang jeg er der. Ellers har jeg et par tips til butikker som jeg liker veldig godt: 

  • ARK 
  • And other stories 
  • Moss Copenhagen 
  • H&M og Zara – disse har vi jo i Norge også, men utvalget er SÅ mye bedre her. 

Håper dere likte denne lille (som faktisk ble ganske stor) Københavns-guiden. Jeg har en ny tur booket inn i løpet av november, og da skal jeg finne enda flere skatter til dere. Jeg gleder meg❤️ 

 

Smiiil, Maren 

 

Spør meg om alt du lurer på

✖️HVA LURER DU PÅ?✖️

Nå var det lenge siden sist spørsmålsrunde, og mens jeg jobber for å redigere alle bildene og ferdigstille Sunn mat i København-guiden til dere, så tenkte jeg det passet fint med en ny spørsmålsrunde.

Det er så enkelt som at du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet med spørsmålet ditt, også samlet jeg dem opp, og svarer i et felles blogginnlegg❤️

Jeg skal gå en god morgentur med Leo, før jeg drar avgårde på en artig liten lørdagsjobb. Håper dere får en nydelig helg, og koser dere med hva enn som står på fin helge-plan. Kanskje noen av dere er på ShapeUp Convention i Trondheim? Jeg skal holde en hel haug av timer neste helg når ShapeUp Tour kommer til Bergen. Det gledes!! Kanskje vi ses? 

Da er det bare å si good lørdag, og KJØR spørsmålsrunde❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

Før fredagsroen kan senke seg

Reklame | Sponset frisørbesøk

Jeg hater når det blir ut på dagen før jeg får oppdatert dere, men sånn måtte det bli i dag. Jeg startet nemlig dagen tidlig med et telefonmøte, og rett videre til min første time hos ny frisør. Det var SÅ utrolig koselig! Det føltes sm jeg har fått en ny venninne, og ikke bare en ny frisør. Denne herligheten av en jente heter  Carmen, og jobber hos DUO-frisører. Vi fikk klippet litt av det lange håret, og krøllet det. Jeg skal skrive et eget innlegg med update på hairtalk-extentions for en treningsjente, men jeg kan bare si allerede nå at det virkelig går over all forventning. Jeg svetter, trener, dusjer og styrer på, og det går få fint. Det føles virkelig som mitt eget hår, og det er så herlig. 

Videre fra frisøren dro jeg rett på en Shoot med 2 minutter, og det var som alltid en energisk, morsom og kul opplevelse. Jeg gleder meg til å se resultatet. Mariann er så flink med det kameraet sitt, og med assistenten sin Bjørn på film, tror og håper jeg at det blir super bra. Vi hadde flere ulike locations, og hele shooten var så utrolig positiv og energisk. Perfekt start på helgen!!

x​ 

I dag gleder jeg meg litt ekstra til kvelden. Jeg skal ha en skikkelig kosekveld med en venninne, og vi har laget tidenes handleliste for kvelden. Her er det taco, popcorn, smågodt og skikkelig jentekveld. Vi skal se gullrekka på tv, og bare kose oss i joggebuksa. Sånne kvelder er så herlige💗 

Jeg sitter forresten å jobber med København-guiden på sunn mat til dere her nå, og tenker at jeg skal få den ut i løpet av helgen. Høres det bra ut?

I morgen blir det enda en tidlig morgen, jeg skal nemlig avgårde på et spennende, og veldig kreativt prosjekt. Jeg er så spent på dette, og gleder meg til å dele. Litt utenom det jeg vanligvis gjør, så det blir morsomt. Jeg hadde egentlig bare lyst å innom for å si hei, og ønske dere en deilig helg💗 Nå skal jeg jobbe videre med min Køben-guide, og få unna litt mails før fredagsroen kan senke seg. 

 

Smiiil, Maren 

 

Egentid er viktig – uansett hvor du er

I går hadde jeg to timer alene på en superdeilig cafe nede i sentrum, og det var så herlig. Celine var på jobb, og jeg koste meg i eget selskap i noen timer, før jeg møtte hun og samboeren for litt shopping etterpå.

Jeg satt meg på 42Raw som er en all time favorite i København. Jeg har vært der flere ganger tidligere, men vender alltid tilbake. I går hadde jeg acaibowl , Golden latte og en grønn juice jeg faktisk ikke helt vet hva heter, fordi jeg bare tok den som hun søte jenta som jobbet der anbefalte. Jeg mener hun sa at dette var signature juicen til 42raw. Det er alltid like deilig å være på dette stedet, så utrolig fresht, sundt og godt. Dette er et sted som er helt ok å sitte alene å kose seg, det gjør virkelig ingenting å sitte alene med et blad eller macen.

I dag skal jeg nyte en rolig morgen i leiligheten til Celine, før jeg skal ut å si hei til Marie Louise Cramer, som jeg ble kjent med på fotoshoot for Triumph i Malaga i vår. Hun driver sitt eget gym her i København, og da er det klart jeg må stikke innom for å hilse på.

Jeg er faktisk litt usikker på om jeg rekker en treningsøkt denne gangen, men vi får se. Jeg har så enormt mye jeg har lyst å rekke før jeg må dra til flyplassen klokken 15, så jeg tror faktisk ned nedprioriterer trening, og tar bena fatt for en solid sightseeing runde på Nørrebro. Jeg har 4-5 steder jeg har lyst å sjekke ut, for å vite om de er verd å ta med på min lille København-guide som jeg har lovet dere. 

Jeg har som sagt mye å rekke over, så det er bare å kaste seg rundt her. Håper livet smiler til deg denne torsdagen, og at du har en finfin start på dagen. I morgen er det helg dere – bare det er jo grunn til å smile litt ekstra🌸

Vi snakkes snart! 

 

Smiiiil, Maren 

 

Dansk frokost på sitt beste

Jeg får vann i munnen av å se på disse bildene, selv om det overhode ikke er de beste bildene, så vet jeg hvor himmelsk dette smakte. I dag hadde vi lunsj, eller frokost som danskene så fint sier, på et super-sjarmerende sted. Stedet her Livingstone og ligger like ved Søene, som er et nydelig tursted. Jeg startet dagen med en god tur rundt Søene, før jeg møtte Celine til lunsj (eller frokost da) på dette nydelige stedet. Jeg tror bare vi skal la bildene tale for seg her: 

Vi koste oss med pinatpannekaker med urtesmør, gulrotmuffins, speilegg med pesto, vafler, smoothie bowl, dansk deilig brød, jordbær i vaniljesaus, lakserilette, kaffe og juice. Fy søren for en matfest! Vi var virkelig gode og mette etter dette her, og jeg skal uten tvil tilbake til Livingstone ved mitt neste København besøk.

Interiøret er så kult, og hele stedet er utrolig fresht. Alt er imponert fra Bali og er virkelig gjennomført. Det var ganske mye folk der når vi var der, ellers skulle jeg tatt litt mer bilder av selve restauranten for å vist dere enda mer. 

Hva synes dere, så ikke dette ganske digg ut? 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Hei København

Reklame | Annonselenker

God morgen fra Køben🌸 Jeg kom hit rundt klokken 17 i går, og hele resten av dagen og kvelden forsvant i gode samtaler, matlaging og fantastisk mat. Jeg er så inspirert på matfronten nå at dere aner ikke. Kjæresten min min bestevenninne Celine, som jeg er på besøk hos, er super dyktig på kjøkkenet, og tryllet frem de lekreste retter. De er begge ganske bevisste på både miljø og sunnhet, så dette er uten tvil retter jeg føler mange av mine lesere også vil like. Jeg gleder meg til å dele. 

Bukse – gestuz // Sko – Adidas // Genser – BikBok // Kåpe – Filippa K (den er fra forrige sesong, men jeg har linket til årets, som ligner mest)

I dag er vi tidlig våkne, jeg har et møte klokken 08, og Celine (som btw har jeg råeste jobben innen PR og marketing i Samsöe Samsöe) skal på jobb. Etter møtet mitt starter jeg på deilig to-do liste av freste spisesteder, nydelig turområder, og kule gym. Jeg har fått SÅ mye tips fra dere, og andre rundt meg, så nå gleder jeg meg til å teste. Masse sunn mat og spennende inspirasjon kommer deres vei. 

Ha en nydelig onsdag mine venner, så gleder jeg meg til å dele masse spennende med dere litt senere💗

 

Smiiil, Maren 

 

Garantert svettefest

Jeg tenkte jeg kunne dele økten jeg har skrevet i ShapeUp med dere blogglesere også. Er du klar for en liten utfordring? Bra! Denne økten er tøff men du er tøffere. Treningsøkten er bygd opp etter crossfit-prinsipper og  utfordrer både styrke, utholdenhet og hodet. 

Du trenger: En kasse og en medisinball. 

Slik gjør du: Kjør øvelsene etter hverandre i oppgitt rekkefølge. Repetisjonene er 15-10-5. Det betyr at du først kjører 15 repetisjoner av alle tre øvelsene, deretter går du rett på 10 repetisjoner av hver øvelse, deretter kjører du 5 repetisjoner av hver øvelse. Dette er én runde. Når du er ferdig med det, er det bare å begynne fra toppen igjen, med 15 repetisjoner, så 10 og 5. Slik holder du på, så mange runder du klarer på 20 minutter. Denne typen økt kalles en AMRAP (as many rounds/reps as possible )

Finn en vekt du klarer å jobbe med gjennom 20 minutter. Det er ingen pause lagt inn, du tar selv pause der du kjenner at du absolutt må. Målet er å finne en jevn og god flyt, slik at du klarer å holde gjennom den gitte tiden. 

Boxjump

Muskler som trenes: Rumpe, lår og spenst 

Slik gjør du: Stå foran kassen, bøy i knærne og ta sats. Bruk lår og rumpe til å virkelig skyve fra gulvet og hopp opp på kassen. Reis deg helt opp på kassen og rett ut hoften, før du går eller hopper ned igjen. Gjenta.

Wallball

Muskler som trenes: rumpe, lår, skuldre og armer 

Slik gjør du: Stå med skulderbredde avstand mellom føttene. Hold medisinballen foran kroppen. Kom ned i en dyp knebøy, og eksplosivt reiser du deg opp, og bruker kraften fra bena til å kaste ballen opp. Du kaster opp på et punkt på veggen som du har satt deg på forhånd, eller bare så høyt du klarer. Ta i mot ballen igjen og kom direkte ned i en ny knebøy, gjenta. Prøv å få til en så fin, jevn bevegelse som mulig

Burpees

Muskler som trenes: Hele kroppen i arbeid 

Slik gjør du: Fra stående posisjon kommer du ned i topposisjon for en armhevninger. Senker deg helt ned til bakken, lar brystet være nær bakken før du skyter rumpa opp, presser fra med armene og hopper inn i en sitte på huk posisjon. Herfra hopper du opp i et spensthopp. 

Denne økten er en real utfordring men jeg vet at du klarer det! Super gøy om du tagger meg på instagram hvis du tester økten (@marenerdvik). Lykke til sprekinger❤️

 

Smiiil, Maren

 

 

Jeg deler treningsprogram i ShapeUp

God morgen dere. Jeg løper litt rundt meg selv her og prøver å få pakket kofferten. Om få timer drar jeg til København, og skal ha 3 deilige dager der. Det blir så herlig! Frokosten i dag ble en kjapp smoothie, jeg følte ikke jeg helt hadde tid til en like idyllisk frokost som i går (ref. gårsdagens blogginnlegg). Det jeg derimot tok meg tid til var å surfe gjennom ShapeUp, og FOR en inspirerende og herlig utgave. Det er så utrolig mye gøy, og jeg kjenner at det her er en sånn utgave jeg må lese flere ganger. Så nå er bladet pakket med i håndbagasjen, og skal leses mer på flyet. 

Jeg har delt et treningsprogram i denne utgaven også, og det programmet er litt inspirert av CrossFit. Jeg elsker å trene på den måten. Hardt, intensivt og effektivt. Har noen av dere sett programmet, eller enda bedre, har noen testet det? Det er SÅ gøy når dere tagger meg når dere tester treningsprogrammene mine. Det er det beste jeg vet når det popper opp melding på Instagram at noen har blitt inspirert av treningen💗

Hvis noen lurer på oppskriften på smoothien jeg drikker, så finner dere den HER. 

Nå må jeg få unna siste del av pakkingen her, og se om jeg rekker å snike inn en liten treningsøkt før jeg drar avgårde til flyplassen. Vi blogges fra København dere. Det gleeeedes❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

Søndagsfrokost på en mandag

God mandagsmorgen❤️ Er det en god morgen? Jeg ble vekket av leo er utrolig tidlig, og fant like godt ut at jeg kunne stå opp. Klokken 06.45 var vi ferdig med både morgentur og kaffe. Så nå klokken 08 er dagen godt i gang her. I dag blir de jobbing hjemme et par timer, rydde litt og pakke, før jeg skal avgårde å holde gruppetime i ettermiddag.

Jeg liker mandager, jeg føler på en måte det er som en ny start og en ny sjanse. Noen som kjenner seg igjen? På en mandag er alt mulig! 

Dette her var frokosten min i går, og den var så god at jeg kjørte en repeat i dag. Hvorfor skal man ha de gode frokostene kun i helgene, det er jo helt tullete. Så i dag ble det hjemmelagde knekkebrød med egg, ost og skinke. Yoghurt med gryn, litt frukt og kaffe. Sunt, og utrolig godt.

Oppskriften på knekkebrødene finner dere HER. Jeg liker å lage opp store porsjoner,og ha dem i en krukke på kjøkkenbenken. Da er det mye enklere å lage seg et sunt, og næringsrikt måltid 

Nå skal jeg få unna litt jobb her, og gjøre alt klart til avreise. Jeg gleder meg skikkelig til å ha et par dager i København, og samle masse ny inspirasjon – både for min egen del og til dere lesere. Nå har jeg en herlig liste over steder jeg skal besøke, og jeg gleder meg så til å dele tipsene videre med dere i slutten av uken. 

Ha en herlig mandag, så snakkes vi snart❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

 

En etterlengtet søndag

Reklame | Annonselenker

Hei søndag❤️ Jeg har sovet så godt i natt, og jeg tror faktisk at jeg løp av meg forkjølelsen i går. Jeg la den igjen på et av hindrene i gårsdagens Strongmanrun. Kroppen føles fin i dag, men litt såre muskler og stive ben kjenner jeg absolutt.

Da passer det bra at dagens plan et et planleggingsmøte med fotomagasinet 2 minutter, etterfulgt av søndagsmiddag med familien. Mamma og pappa begynte på middagen i går, og har jobbet så med denne maten at jeg virkelig gleder meg.  

I kveld blir det et par timer jobb her hjemme, for å få unna litt før jeg reiser til København på tirsdag. Dere har kommet med flere gode tips, men jeg er alltid klar for flere Køben-tips. Så sitter du på noen herlige tips om den deilige byen, så hadde jeg blitt så glad for en kommentar i kommentarfeltet. Spesielt sunne spisesteder, og gøye butikker er stas. Eller noen sporty-tips. Treningskonsepter eller turområder. Absolutt alle tips tas i mot med stor takk❤️

Bukse – BikBok  // Genser – BikBok 

Denne søndagen kjenner jeg er så etterlengtet, og jeg gleder meg til å bare nyte den med familien, og litt jobb. Hva er dine planer i dag da? 

 

Smiiil, Maren