Morgencardio: 20-10-15

Dagens kondisjonsøkt ble en kombinasjon av gange, jogg og intervaller. Økten la jeg opp slik: 20 min rask gange, 10 min med kortintervaller (30sek spurt – 30 sek pause hvor jeg hoppet av mølla – 10 drag) og 15 min rolig jogg. Dette ble tilsammen 45 gode minutter på tredemølla. Det er så mye enklere å komme seg gjennom en kondisjonsøkt hvis man varierr intesiteten litt. 

Dette var en fin liten svettefest en tidlig torsdagsmorgen. Jeg hadde forelesning kl 08.15 i dag, så økten ble unnagjort skremmende tidlig i dag. Jeg løper rett fra skole til jobb, og da måtte økten komme på morgenkvisten hvis det skulle bli noe av. Grusomt vondt å stå opp, men himmelsk etterpå. Nå suser jeg ned til jobb full av endorfiner, mens jeg prøver å ignorere tanken om at det er fare for at det vil komme en liten trøtthets-smell i 16-17 tiden *ler*

Ha en herlig dag dere – make the best of it!

Smiiil Maren

 

Hard work pays off

God morgen hjerter

I dag må jeg fortelle dere noe positivt, som beviser at alt er mulig hvis du bare jobber på og ikke gir seg – selv om du ikke ser resultater og du har mest lyst å bare gi opp. Jeg har trent beina mine tre ganger i uken i en periode, ikke knall hardt hver økt, men de har fått gjennomgå hele tre ganger pr uke. Jeg har alltid vært utrolig svak i benøvelser, da dette ikke har vært prioritert hos meg tidligere, og jeg har snikt meg unna rett og slett fordi bentrening er grisetungt og vondt. Ja her kommer det frem dere – jeg sniker meg unna jeg også! Nå har jeg tatt meg selv i nakken, og bygd opp styrken min fra scratch igjen. Jeg startet på 30kg i knebøy til teknikken satt perfekt, dette er 3 uker siden. I går kjørte jeg 4 sett med 6 repetisjoner i hvert sett på 60 kg. Det beste av alt er at det gikk lett – utrolig lett! 

Det er så morsomt hvordan de tyngste dagene med minst motivasjon kan resultere i en killer treningsøkt med nye personlige rekorder. Jeg hadde en kondisjonsøkt på morgenen, og skulle derfor ikke trene styrke. Jeg måtte likevel innom gymmet for å gi en beskjed og fikse diverse småting. Jeg gikk i treningsklær (noe jeg ofte gjør) og når jeg oppdaget at Solsiden var full av de mest inspirerende menneskene som trener der, så fikk jeg en voldsom treningslyst over meg. Det eneste som ventet hjemme var jo pensumbøkene, og det fristet fint lite – så da ble det en liten benøkt. 

Jeg fikk en av de “store gutta” til å sikre meg på 60kg, noe som sikkert ikke var nødvendig da jeg hadde full kontroll fra start til slutt i øvelsen, men det er noe med den sikkerheten at det står noen der. Det er for meg den sikkerheten og tryggheten som gjør at jeg tørr å gutse på. Det at det står en person like bak deg og pepper deg opp gir et enormt selvtillitsboost og du får superkrefter. Nå skal bena få hvile et par dager, før jeg satser på 70kg, jeg er overbevist om at det skal gå! Enormt mye av styrken til å klare det ligger i ditt eget hode. Du må selv tro at du kan klare det, hvis ikke vil det aldri gå! Jeg øver på å si dette til meg selv: BELIEVE IN YOURSELF, CAUSE IF YOU DONT – WHO ELSE WILL? 


Photo by Julie Tørrisen ( 2012 )

Det er ufattelig gøy når man får resultater på trening, og det gir en enorm motivasjon for å pushe videre mot nye mål. Jeg fikk også tatt en kroppsanalyse i går, som viste en økning i muskelmasse på hele 2kg, samtidig som fettprosenten er noe redusert (lite – men likevel). Gårsdagen gav med andre ord en god dose positivitet og lyst til treningshverdagen min, og jeg føler endelig at kabalen skole-jobb-trening-venner-fritid-familie begynner å løsne. Man kan få alt, hvis man bare godtar at det ikke er nødvemdig å være best på alle felt. 

I dag skal bena få hvile, og jeg flytter fokus fra trening tilbake til skolebøkene. Min dag består i lesesal, forelesninger og lesesalen igjen. Jeg håper dere får en fantastisk onsdag, fyllt med godt humør og overskudd. 

 

Smiiiiil Maren


Morgentrening, BCAA og proteinpulver

Produktene er sponset

I dag stod jeg opp ekstra tidlig for å forsøke å gjenta suksesssen med morgentrening før forelesning. Jeg var på plass på spicheren kl 07.30, og fikk unna 45 herlige minutter på mølla. I dag rakk jeg ikke å lage i stand noe frokost  før trening, eller det vil si jeg hadde glemt å handle og var dermed tom for absolutt alt. Næring fikk jeg i meg likevell. Jeg fikk i meg en shake med BCAA, en proteinshake og et eple. Relativt gira frøken iført Better Bodies fra topp til tå. Følte meg som en super rutinert fitnessberte der jeg sjonglerte rundt med alle shakerene mine i dag. *ler* To før trening, og enda en etter trening, sammen med riskaker – som jeg har klart å bli så hekta på. En billig, rask og enkel måte å fylle på etter trening. 

Topp // Better Bodies,      Tights // Better Bodies

BCAA er et kostilskudd jeg som regel går å sipper på under trening, men som jeg er ekstremt nøye med å få i meg hvis jeg mot formodning ikke skulle rekke å få i meg mat før morgenøktene. BCAA sørger for at jeg forbrenner fett, og ikke tærer på muskelmassen og det er derfor spesielt viktig for meg under kondisjonstrenigene på morgenen. BCAA gir også energi til økten, og gjør at jeg føler jeg holder ut lenger, og har mer å gi. Det trekker heller ikke ned at det smaker helt himmelsk. Mine favoritter er smakene appelsin og fruit punch, og de er begge så friske og gode. 


Proteinshaken valgte jeg å heller over i en kopp kaffe slik at jeg fikk i  meg litt koffein før økten og fordi jeg elsker smaken av sjokolade og kaffe. Mange av dere har spurt hvilket proteinpulver jeg bruker til å lage proteinkaffen min, og hvilket  proteinpulver jeg bruker til shaken etter trening. Det er en og samme proteinet, 100% whey sjokolade fra proteinfabrikken. Jeg har alltid mer enn et proteinpulver på lur, og alltid i flere smaker. I min “godteskuff” med kosttilskudd har jeg akkurat nå 100% whey sjokolade, Whey Tech vanilje og Protein delite med sjokoladebiter. Sjokoalde bruker jeg i shake, kaffe og grøt, vanilje bruker jeg i grøt og baking, og Delite brukes som regel i shake grunnet den deilige smaken. 

Nå er jeg ferdig med dagens forelesninger i mikrobiologi, og planen var å sette meg ned å lese litt. Fire timer med mikrobiologi har fyllt opp hode mitt, og det er rett og slett ikke plass til mer informasjon akkurat nå. Jeg kjenner at jeg må ha et par timer off nå før jeg eventuellt kan se litt på pensum igjen i kveld. Dette er i grunn en helt latterlig ting å gjøre, for jeg vil tro det er et par av dere som er studenter selv og som kjenner seg godt igjen på at lesing som utsettes til kveldstid sjeldent blir noe av. Hehe. Jeg håper hvertfall jeg ikke er alene om å ha det slik *ler* 

Nå skal jeg rusle litt rundt i sentrum og titte i et par butikker med en kaffe i hånda. Jeg elsker å rusle rundt slik å bare kose meg. Senere blir det ganatert en biltur, for jeg har jo faktisk helt glemt å fortelle dere at JEG HAR KJØPT BIL (!!) Den kom i går, og er virkelig bare helt ubeskrivelig perfekt. Jeg har allerede fått en enorm kjærlighet for denne spreke saken på fire hjul, og jeg får sommerfugler i magen av å tenke på alle de spennende eventyrene vi to skal ut på sammen i fremtiden. 

 

Smiiiiil Maren


En svett og fin ukestart

Denne mandagen går i ett, med både forelesninger, jobb og jentekveld med sushi og kos senere. Jeg valgte derfor å sette på vekkerklokken ekstra tidlig å få unna dagens treningsøkt på morgenen. Det føles grusomt når klokken ringer, men nå man bare kommer seg opp er det ikke så galt, og følelsen du sitter igjen med etterpå er virkelig helt fantastisk. Det er akkurat den følelsen som gjør det hele verd det for min del. jeg blir helt ruset og høy på livet av endofriner. *ler* 

Dagens økt ble ren kondisjonstrening. jeg startet med 30 minutter rask gange i motbakke på tredemøllen, etterfulgt av 10 intervalldrag på høy hastighet, uten incline på møllen. Jeg løper veldig lite for tiden, og er overhode ikke i den samme formen som før, men jeg gjør så godt jeg kan, og ingenting er bedre enn det. I dag gikk jeg på 6 km/t på 8% motbakke i 30 min, intervallene varte i 30 sekunder, med 30 sekunder pause mellom hver. Jeg løp på 15 km/t og med 0% motbakke. Jeg gikk ned i 5 minutter på 5 km/t helt uten motbakke. Totalt ble det en 45 minutters svettefest og en super start på uken. 

Resten av dagen blir tilbragt på skolebenken, etterfulgt av en ettermiddag på jobb på Høyer før sushikveld hos skjønne Charlotte venter i kveld. Jeg liker så godt å spise sushi og ha jentekvelder på en vanlig hverdag, helgen er alltid så deilig uansett, så jeg synes det er viktig å spre slike ting litt utover uken. Er dere ikke enige? 

Er det flere som har noen spreke eller hyggelige planer for denne mandagen?

 

Smiiiil Maren


Søndagstrim og filmkveld

Den planlagte søndagsturen min ble ikke noe av i dag, selv om jeg sa at jeg skulle ut på tur uansett vær så fristet det fryktelig lite å traske ute i det ekstreme regnværet som skyllte over Kristiansand i formiddag. Jeg valgte derfor å ta turen inn på Solsiden treningsenter istede. Jeg fikk med meg en god kompis, og sammen fikk vi en fin økt. Treningesøktene min i helgen blir ofte litt vimsete, og uten fokus, men det er helt i orden. Trening skal jo være gøy, og jeg koser meg veldig når jeg kan hoppe rundt på gymmet og finne på øvelser underveis. 

I dag ble økten seende ut noe slik som dette:

 • Knebøy med lette vekter – fokus på dybde og teknikk
 • Pullups 
 • Facepull
 • Hantepress
 • Hiptrust med lettere vekter – fokus rumpekontakt

 

Jeg fikk også tid til et drøyt kvarter med foamrolleren, og det var virkelig nødvendig. Bena er fulle av muskelknuter, muskulaturen i underkroppen er generelt for stram. Det er grusomt mens man holder på, men det gjør virkelig underverker å få løsnet opp litt. 

Resten av ettermiddagen og nå kvelden blir på sofaen. Jeg har hamstret inn masse godsaker, og lastet ned kjærlighetsfilmen over alle kjærlighetsfilmer: The Notebook. jeg har faktisk ikke sett den, og gleder meg veldig til å se den. Har noen av dere sett den? MIn kveld blir altså joggebukse, godis, film og kos, en typisk søndag med andre ord. 

Hva er deres planer for denne regntunge søndagskvelden? 

 

Smiiiiil Maren

GHD-konkurranse

 

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET !!! Tusen takk til alle som deltok <3 

 

I sammarbeid med Bli vakker

Jeg fortalte dere tidligere i uken at jeg hadde en litt gøy overraskelse på lur til dere i dag. I sammarbeid med BLI VAKKER har jeg fått muligheten til å dele ut en eksklusiv GHD styler til en heldig vinner. Du deltar ved å skrive inn mailen din i BOKSEN i bunnen av dette innlegget. Det hjelper ikke å skrive mailen din i kommentarfeltet, den må inn i boksen for å være gyldig.


Det du derimot kan dele i kommentarfeltet er dine erfaringer med GHD sine produkter hvis du vil, men for å være med i konkurransen så må du altså skrive mailen inn i boksen i bunnen av innlegget. Jeg har selv en magisk GHD rettetang som jeg elsker. Jeg har naturlig helt rett, typisk nordisk hår, og når jeg retter det blir det silkeblankt og mykt. Jeg har blitt helt anhengi av min rettetang. 

Som en BONUS kan alle som deltar i konkurransen dele ut eksklusive rabattkoder til sine venner. Fantastisk eller hva? 

Lykke til hjerter, jeg krysser fingrene for at en av mine lesere er den heldige vinneren. Nå skal jeg trosse vær og vind og dra ut på søndagstur. Jeg går tur hver søndag, uansett. 

 

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET !!! Tusen takk til alle som deltok <3 

God lørdagsmorgen

Jeg ble så opptatt av å svare på spørsmålsrunden i går at jeg helt glemte å oppdatere dere på vanlig måte. Gårsdagen ble startet med en rolig joggetur rundt omkring i vakre Kristianand. Jeg er forelsket i denne byen på god´værs dager. Det er så nydelig her, og jeg nyter turene mine langs elva, rundt omrking i bymiljøet, ned til havet, og rund i små koselige gater i gamlebyen. Dagen i går startet grå og tung, men i det jeg la ut på tur så lysnet det og jeg fikk oppleve en nydelig soloppgang. Jeg har aldri kamera med på løpetur, men med slike vakre omgivelser kan selv en ussel iphone fange magien. 

Jeg la inn tid til litt bøy og tøy etter dagens tur. Jeg er stiv som en stokk, og må virkelig forsøke å gjøre noe med det. Tøying er det kjedleigste jeg kan tenke meg, og jeg må virkelig overbevise meg selv om at det er fornyftig å sette av tid til det. I går kjørte jeg en kjapp stretching på trappa etter turen. Jeg kjenner jo at det gjør godt, og jeg skal virkelig forsøke å bli bedre på dette fremover. Hvordan er det med dere, tøyer dere ut etter kondisjonstrening?

Resten av formiddagen gikk med til lesing av pensum, jeg forsøker å tvinge meg selv til å gjøre noe hyggelig ut av lesingen og steller i stand med både ulltepper, kakao og duftlys – uten av det hjelper spesielt mye *ler*. Jeg skal ha for innsatsen da! Ettermiddagen og deler av kvelden ble tilbragt på fantastisk Høyer. Jeg har hatt en dag fri, og på den ene dagen har butikken blitt fyllt med deilige nyheter. Michael Kors har kommet med påfyll av fantastiske vesker og sko. Den utorlig populære Hamilton vesken er nå i butikk, og jeg vet at dette er mange jenters store favoritt. Jeg ruslet noen runder med den på armen i går selv, og jeg må si at jeg liker den veldig godt. Ellers er butikken full av masse andre godsaker som jeg tenker å ned å titte litt på i dag som jeg har fri. Vi får jo aldri prøvd klær når man er på jobb, så i dag tenkte jeg å gå ned som kunde og prøve masse klær. 

Nå skal mac legges bort, og lørdagen bare nytes. Jeg ble spurt på spørsmålsrunden hva min perfekte dag inneholdt, og jeg svarte at min perfekte dag startet med å sove til jeg våknet av meg selv, en bytur med litt shopping, cafebesøk og gjerne en treningsøkt. I dag tror jeg sannelig at jeg skal få innfrid alle disse!

Ha en fantastisk lørdag alle sammen

 

Smiiiiil Maren


Dagens middag

Dagens middag ble en miks av mye godt, på en og samme tallerken. Jeg er utrolig glad i salat, fordi den kan varieres i det uendelige. I dag hadde jeg lyst på alt, og det bærer salaten preg av.

På min middagstallerken i dag:

 • Røket laks
 • Kalkun skinke
 • Egg
 • Salat
 • Agurk
 • Avokado
 • Mais
 • Tomat
 • Gulerøtter

 

Som tilbehør hadde jeg Speltlomper og Walden farms Honey dijon dressing. Litt krydderier for ekstra smak, og vips har man en super frisk og næringsrik salat. Jeg hadde som sagt speltlomper til, og lagde små wraps av salaten. Så utorlig godt, og så enkelt!

 

Smiiiiil Maren


Off-day med shoppingsmell, og kaffekos

I dag har jeg en litt off-day, hvor jeg virkelig må snakke hardt til meg selv for å få unna noe som helst fornuftig. Jeg stod opp klokken 07.00, og det eneste jeg har klart å få gjort en tidenes shoppingsmell på den nyåpnede Høyer sørlandsenteret. Kjære HIMMEL for en gigantisk butikk fyllt til randen med godsaker. Jeg ruslet rundt der ute i over to timer, og endre opp med en herlig liten fangst av vakre skatter. Blandt annet en ulljakke fra Malene Birger som er helt vidunderlig. Viser dere senere hvis dere vil se? Nå har jeg plassert stumpen i sofaen med en diger proteinkaffe, planen er å få unna et lass av skolearbeid og mails. Jeg ble servert bløtkake på Høyer siden det var åpningsdagen, og nå er jeg så høy på sukker at jeg ikke klarer å sitte stille. *ler* Veldig lite smart når jeg både har treningfri og en haug av stillesittende arbeid å få unna. 

I går hadde jeg en “PT-time” med min storebror. Jeg synes det er så herlig at han ønsker min hjelp, og jeg koser meg så med hele prosessen. Jeg savner virkelig å jobbe fulltid som personlig trener. Det skriker i hele meg når jeg ser PTene rundt på ulike treningsentere som får hjelpe, motivere og veileder kundene sine til å nå nye mål. Jeg blir helt grønn av misunnelse. Inntil videre får jeg kose meg med å hjelpe familie og venner med trening og kosthold. I går var det altså min bror som skulle få kjørt seg og ben stod på planen. Jeg har valgt å dele opp treningen hans i overkropp og underkropp + cardio. På benøkten i går kjørte han følgende øvelser:

 • Knebøy – fokus teknikk + stabilitetsøvelser for knær/hofte
 • Benpress 
 • Markløft
 • Utfall 

 

Vi startet økten med en god runde med foamroalling for å løsne opp stive muskler og eventuelle muskelknuter, løsne opp i muskelfacia og forberede bena på fysisk aktivitet. Dette fungerte meget bra, og dybden på knebøyen har aldri sett bedre ut *stolt coach*. Jeg sitter nå å renskriver hele programmet hans, det er så mye gøyere å gjøre dette enn å lese sykepleiefag. 

Nå skal jeg ta meg selv i nakken, lage enda en proteinkaffe og forsøke å få unna litt skolearbeid. Håper dere har en deilig torsdag, kun en dag igjen så er helgen her. Følg med på bloggen på søndagen, da kommer nemlig en fin liten konkurranse til dere!

 

Smiiiiil Maren


Iherb-morgen

I dag har jeg startet dagen med litt Iherbshopping. Jeg har noen favoritter fra Iherb som jeg aldri kan risikere å gå tom for i skapene. Nå begynte det å nærme seg tom for diverse produkter, og da var det på tide med påfyll. Denne bestillingen ble ikke så spennende, men den viser mine everyday-must-haves:

 

Stevia liquid er helt supert og noe jeg bruker mye. Jeg har det både i kaffen min, proteinkaffen, cottage cheese og havregrøten. English toffee er favoritten i havregrøten, mens cinnamon er den jeg liker best i kaffe. I cottage cheese bruker jeg helst vanilla creme da den ikke er så sterk og konsentrert. Denne hadde jeg nok av og trengte ikke bestille. Kokkos er faktisk ny for meg, så den gleder jeg meg til å teste. Ser for meg at den kan være god i både te, kaffe og havregrøten.

Frontier tackrydder har jeg testet kun en gang før, og jeg synes i grunn det var veldig godt. Jeg er veldig glad i vanlig tacokrydder, og kommer ikke til å bytte det helt ut. Jeg har fått mange tips om å bytte det ut med hjemmelaget tacokrydder, men jeg synes rett og slett ikke det blir like godt. Nå har jeg funnet den optimale løsningen for meg med halvparten vanlig tacokrydder og halvparten frontier salt-free tacokrydder fra iherb. 

Questbarene kommer jeg bare ikke utenom. Jeg tenkte egentlig å ikke bestille dem, jeg jeg klarer bare ikke å la vær *ler* De er så utrolig gode, og har et helt magisk næringinnhold. De er helt supre å ha med på jobb, eller på lesesalen, og ikke minst som en everyday snack. Jeg er så glad for at det finnes en bar som er ok å spise i hverdagen, som i tilegg smaker så godt. Cookie dough er min favoritt for tiden, og valget fallt dermed på en pakke av dem. 

Dette er altså min Iherb favorittliste. Jeg er alltid klar for nye favoritter, så del gjerne dine favoritter med meg. Dersom du bestiller på Iherb for første gang så kan du bruke koden: VIK961 og få rabatt på din første bestilling. 

 

Smiiiiiil Maren