Saturday

Lørdagsmorgen tilbringes med pensumbøker, deilig frokost og hjemmelaget caffe latte. Jeg skal tilbringe hele denne lørdagen på jobb, og prøver derfor desperat å utnytte de tidlige morgentimene til litt eksamenslesing. Eksamensnerver altså, det skal man virkelig ikke tulle med! Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det med en herlig skål med min favoritt frokost, en stor caffe latte og tente lys.

Frokosten min kjenner de fleste til nå, men en godsak som denne kan ikke nevnes for ofte:

 • 1 boks orginal cottage cheese (250g)
 • 1 eple kuttet i små biter
 • 1 yoplait 0,0% vanilje
 • Blåbær
 • Varme bringebær
 • Toppes med kanel, surkin og usaltede nøtter

 

Her i huset har Nespressomaskinen gått i ett siden tidlig morgen, og jeg priser meg virkelig lykkelig for den. Aldri om jeg hadde kommet gjennom en lang ekamensperiode uten min elskverdige nespresso. Ser nå at det er mulig jeg skulle vasket den litt før den fikk pryde bloggen, men sånn er hverdagen dere, vi har alle litt støv her og der. *ler* 

Nå må jeg lese så det freser i en liten time til før det er tid for jobb-lørdag på Høyer. Lørdager er alltid den gøyeste dagen å jobbe, folk har fri, har godt tid og er i godt humør. Nå som juleshoppingen er i gang er det ekstra gøy, og ekstra mye folk. Jeg satser på en innholdsrik og hektisk lørdag, slik at jeg ikke fåt tid til å tenke på bøkene som ligger hjemme å gir meg dårlig samvittighet. Hehe. 

Nyt lørdagen kjære dere, kos dere – det er jo helg!

 

Smiiiiil Maren

BLACK FRIDAY

Black Friday er en festlig greie, det markerer på en måte starten på julehandelen. Det kalles black friday fordi det skal markere den dagen handelstanden går fra røde tall til svarte.  Fredag 29 november er altså black friday, og dette markerer min fantastiske sponsor Proteinfabrikken med et enormt salg!

Det beste er at hos Proteinfabrikken så lar de tilbudet gå hele helgen, og ikke kun i dag. Det ryktes om 40% rabatt og oppover!  Her er det virkelig gode muligheter for å sikre deg dine faste kostilskudd, teste ut noen nye eller få unna litt julegaver. Jeg skal så absolutt utnytte black friday til å fylle opp litt. Jeg har følgende varer i min handlekurv nå: 

 

 • Ferdigmiks med lavkarbo-brød. – Så enkelt å lage, og nydelig på både smak og næringsinnhold.
 • ZMA for restitusjon og økt søvnkvalitet
 • Hamstrer sukrilett – bruker dette flere ganger om dagen.
 • Sunnifiserte marshmallows – perfekt alternativ til godteri
 • Ferdigmiks med lavkarbo vaffelmiks – disse er godkjent av hele min familie.
 • Ferdigmiks med lavkarbo pizzabunn – denne er helt genial, og til 19kr posen er det ikke noe å tenke på!
 • Proteinbarer – jeg prøvde å la vær, men disse er bare for gode! 
 • Salget er en super mulighet til å teste ut en ny smak på proteinpulver

 

Som dere skjønner er et enormt mange gode tilbud man kan benytte seg av. Jeg vil spesielt tipse dere om Easy-living serien. Jeg skal overhode ikke slanke meg, men jeg ønsker ikke å spise masse sukker likevel. På den andre siden så elsker jeg bakevarer, og dermed har jeg utviklet et bunnsolid kjærlighetsforhold til disse produktene. *ler* Den nøytrale kakemiksen er genial som basis for et hvert bakeverk. Vafflene har hele min familie fått servert uten at de visste at det var en sunn versjon, og de synes de var fantastiske. Pizzabunnen har jeg brukt mange ganger, her også uten å si at den var lavkarbo og alle som har spist den har likt den så godt. Lavkarbobrødet har jeg flere ganger bakt opp i store mengder for så å skjære det opp og fryse det ned. På den måten har jeg alltid ferskt deilig brød med et supert næringsinnhold. Disse produktene er supre for meg, og jeg tror flere av dere vil like dem!

Jeg vil til slutt også tipse dere dere om at Proteinfabrikken har tatt inn et nytt klesmerke – MARIN ALPIN. Jeg synes denne jakken ser utorlig fresh ut, og gleder meg til å titte litt mer rundt på nyhetene PF har kommet med. Med disse tipsene ønsker jeg dere en riktig god BLACK FRIDAY, løp og kjøp!

 

Smiiiiil Maren

 

Big Surprise

Titter innom for å gi dere et smart lite tips! I morgen må dere følge med på BLI VAKKER sine nettsider, her vil det nemlig dukke opp en stor og fantastisk overraskelse!! Det er alt jeg kan fortelle dere nå, så ta meg på ordet og ta turen innom Bli vakker i morgen, fredag 29 november. Du vil ikke angre! Hihi, jeg liker veldig godt å være litt hemmlighetsfull, spesielt når det gjelder noe så positivt som dette. Jeg vet at mange planlegger å kjøpe julegaver over nett, og kanskje vil det spesielt lønne seg for dere å følge med i morgen *smiler lurt*

Med det ønsker jeg dere en fortsatt herlig torsdag, jeg sitter med stumpen godt plantet på lesesalen, og her blir jeg nok noen timer til. All work – no play, men heldigvis ikke lenge igjen. 

 

Smiiiiiil Maren

Egentid

Jeg sitter her med en stor kopp kaffe, og forsøker å legge en plan for de neste 14 dagene. 2 små uker på er alt av eksamner unnagjort og jeg skal kose meg med venner, familie, julegaveshopping, masse trening, og jobbing på fantastiske Høyer. Jeg gleder meg så enormt! Jeg har også en liten Oslotur planlagt for et spennende møte, dette skal jeg komme tilbake til! Mange baller i luften krever en plan, og så lenge jeg har kontroll på hva som må gjøres når, hva som skal gjøres innen hvilken tid og hvordan jeg skal gjøre det så går dette helt fint. En positiv innstilling har enormt mye å si, så jeg velger å si at jeg gleder meg til de neste hektiske 14 dagene. Jeg trives når jeg har mye å gjøre, og opplever faktisk at jeg blir mer effektiv av travle dager. 

Hvordan er det med dere for tiden? Regner med flere styrer med avsluttende eksamner, eller hektiske perioder på jobb nå i førjulstiden? Får dere kontroll på alt dere skal av jobb/skole/trening/venner/familie? Del gjerne litt i kommentarfeltet, jeg blir så glad når dere fortellere litt om dere selv. Jeg føler vi blir kjent på den måten, og det er så utrolig koselig. 

Minner om Vixen blog awards. Stem gjerne på meg som årets treningsblogg ved å trykke på bildet, eller trykk HER

Uansett hvor hektisk det er så husk å ta vare på deg selv midt oppi det hele! Om du ikke få til en hel dag til deg selv, så sett av en kveld, eller en time til deg selv. Gjør det tl DIN tid hvor du gjør noe hyggelig bare for deg selv. Enten om det er en treningsøkt selv om du kanskje burde vært hjemme å vasket til jul, eller et langt varmt bad med en ekstra god badeolje, tente lys på badet og deilig musikk, selv om du kanskje burde lest til eksamen. Dra på cafe med en veninne, dra på kino, ta deg en lang tur i skogen, bestill en hudpleie time eller en massasjetime. Det kan også være så herlig og enkelt som at du setter av en times tid til å lese de nyeste magasinene mens du nyter en stor kopp te i fred og ro. Vi er alle ulike, og har ulike ting som gir oss pusterom og lave skuldre. Kjenn etter og fikk ut hva du har lyst å gjøre for deg selv. Make today YOUR day! 

 

Smiiiil Maren


Fleur De Santé

Jeg hadde så mye adrenalin i kroppen etter praktisk eksamen i dag  at jeg måtte få det ut med en solid treningsøkt. Når jeg endelig kom meg hjem, kjente jeg hvor utrolig sliten jeg var. Det tar på med eksamen, og jeg har gått med høye skuldre og vært så nervøs i lang tid. Nå er det verste over, og jeg kan endelig senke skuldrene. Det har jeg gjort på den beste måten – med en lang varm og deilig dusj med deilige produkter. 

Mine nye kroppsprodukter fra Fleur De Santé har en beroligende effekt, og det kunne ikke passet meg bedre akkurat i dag. Den yogurtbaserte kroppskremen og dusjkremen inneholder ekstrakt fra bringebær og lukter helt nydelig. Produktene er yogurtbasert , det betyr at de har fukighetsgivende og mykgjørende egenskaper, som resulterer i en deilig myk hud. Produktene fra Fleur De santé egner seg godt til sensitiv hud. 

Jeg trener mye og det betyr at jeg dusjer svært ofte. Dette fører til at huden min blir utorlig tørr hvis jeg ikke tar godt vare på den. Dette gjelder spesielt nå som vinteren er her, og den kalde luften i kontrakst til den varme luften inne fører til at huden tørkes ut. Jeg er helt avhengi av å smøre huden min godt med gode produkter som garanterer god fuktighet. 

Fleur De Santé var et nytt merke for meg, men jeg er så glad for at jeg har oppdaget det. De er så deilige, og prisen er virkelig ingenting å si noe på. Disse produktene skal bli flittig brukt hos meg fremover. 

Har noen av dere testet disse produktene før?

 

 

Smiiiiil Maren

Redaksjonelt samarbeid

Eksamen

Jeg legger meg flat og beklager for manglende oppdateringer. Jeg kan nesten ikke huske sist det gikk en dag uten at jeg oppdaterte bloggen, men i går ble det altså bloggfri dag på denne frøkna. Grunnen er enkel – EKSAMEN. I hadde jeg en praktisk eksamen på skolen som jeg har gruet meg så mye til at jeg nesten ikke kan forklare det. I går gikk derfor med til forberedelser, og siste pugging. Jeg var så stresset og så bekymret for denne testen at jeg rett og slett ikke klarte å ha fokus på noe annet. Testen gikk strålende, og jeg bestod med glans. Tenk å bruke så enormt mye tid og krefter på å grue seg så mye til noe som gikk så fint. *ler* Nå har jeg senket skuldrene, og funnet frem smilet igjen. Den følelsen etter en vellykket eksamen er nesten bedre enn trenings endorfiner – men bare nesten!

Slik har jeg brukt de siste dagene før eksamen, sittende i sykesenga og lest på prosedyrer. De sengene der er overraskende gode skal jeg si dere, optimale leseforhold til en eksamen i sykepleiepraksis.

I kveld skal jeg kose meg med bloggen, svare kommentarer og poste innlegg – jeg har så mye jeg har lyst å dele med dere. Takk for at dere er tålmodige, og tusen takk for alle søte kommentarer jeg får fra dere nå i eksamenskaoset både her på bloggen, på mail og på instagram. Jeg må ha de fineste og mest omsorgsfulle leserene som er. Jeg leser om mobbing og hetsing på nett, bloggere som oppleve å få så mye grusomt slengt etter seg, og da blir jeg så takknemlig for dere. Jeg kan telle på en hånd de få negative tingene jeg har opplevd fra mine lesere, ellers er det kun positivitet og entusiasme fra dere. Tusen tusen takk.

 

Smiiiil Maren


Superfood

I sammarbeid med Proteinfabrikken

Tusen takk for alle god bedring ønsker i går, det hjalp tydeligvis for i dag er formen mye bedre. Jeg har stor tro på at man kan styrke immunforsvaret og helsen generelt med kostholdet. Jeg tror at med et variert og godt kosthold bestående av rene råvarer, masse frukt og grønt, sunne fettsyrer, grove karbohydrater og gode proteinkilder så kommer man veldig langt.

Jeg liker også å optimalisere med å ta en green-drink på morgenen før jeg spiser frokost. De dagene jeg har god tid lager jeg gjerne en smoothie med 1 scoop hvetegress, 1-2 dl eplejuice, raspet ingefær, 1 ts kanel og en pære kuttet i biter. Det er så enkelt som at jeg putter alle ingrediensene i blenderen og tilsetter litt ekstra eplejuice eller vann hvis det er nødvendig for å få en perfekt konsistent.  På dager hvor det er litt mer hektisk blir det chlorella blandet i eplejuice (uten tilsatt sukker) og vann. Jeg tar 1 scoop chlorella og blander i et halvt glass eplejuice og fyller opp med iskladt vann. Et tips er å drikke drinken med sugerør, ellers risikerer du å bli grønn både på og mellom tennene. *ler* Jeg snakker av erfaring!

Når jeg startet med greens, så tok jeg kun hvetegress. Nå har jeg gått over til å bruke både hvetegress og chlorella. Hvetegress bruker jeg mest i smoothie, mens chlorella tar jeg ofte som en green-shot eller green-drink på morgenen. 
CHLORELLA er en ferskvannsalge fullpakket med naturlige næringstoffer. For at d
ette ikke skal bli en lang og kjedelig utredning om hvor fantastisk chlorella er, så skal dere få et par punkter istede:

 • Regulerer blodtrykket og balanserer blodsukkeret
 • Styrker immunforsvaret
 • Demper sukkersuget
 • Inneholder 39 ulike vitaminer, mineraler og aminosyrer
 • 3 ganger mer proteiner enn rent kjøtt
 • 3 gram (1 ts) dekker hele dagsbehovet for vitamin C
 • 10 ganger mer betakaroten enn gulerøtter
 • 10 ganger mer kalsium enn melk
 • Du må spise 3-5kg grønnsaker for å få i deg samme mengde vitaminer, mineraler og aminosyrer som i 3 gram Chlorella.

 

HVETEGRESS er lett fordøyelig og full av næringstoffer. Hvetegress består av 70% klorofyll, som styrker cellene, nøytraliserer skadlige stoffer i kroppen og avgifter leveren.  Hvetegress inneholder 17 aminosyrer, 92 ulike mineraler ( for å nevne noen: jern, kalsium, fosfor, magnesium og kalium) Hvetegress er rik på vitamin A og B. Hvetegress har mange positive effekter, for å oppsummere:
 • Øker energinivået
 • Avgifter kroppen
 • Godt for ledd, hud og fordøyelse
 • Styrker immunforsvaret

 

Jeg kan kun snakke for min egen del, og jeg føler at denne grønne drinken gir meg et energiboost i hverdagen, og spesielt nå i vinterhalvåret. Som sagt så varierer jeg hvordan jeg tar den, og jeg anbefaler dere å teste ut smoothie-varianten hvis du ikke er så glad i å ta den kun med vann (eller eplejuice). 

 

Smiiiiil Maren


 

Søndag

Jeg har enda ikke vært utenfor døren i dag, og det føles helt okei. Kroppen spiller virkelig ikke på lag i dag, og de har resultert i både feber og kraftig hodeverk. Dette har jeg jo overhode ikke tid til nå midt i eksamenskjøret. Jeg stod opp tidlig for å lese, men forstod kjapt at det var uaktuelt med slik dundrende hodeverk. Jeg la meg nedpå litt for det som skulle være en 20 minutters powernap, og våknet nesten 3 timer senere – akkurat tidsnok til å rekke familielunsjen. Mamma, pappa, storebror, min vakre høygravide svigerinne og meg koste oss med tidenes søndagslunsj. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn slike måltider, og i dag var det flere av mine favoritte som fant veien til lunsjbordet:

 • Helstekt roastbeef
 • Aspikk
 • Nystekte rundstykker
 • Eggerøre
 • Røket laks
 • Stekt sopp og løk
 • Hjemmelaget potetsalat
 • Tomate og agurk

 

Nå har min skjønne familie dratt, og jeg har vendt tilbake til bøkene for å gjøre et nytt forsøk på litt pensumlesing. Feberen holdes i sjakk med paracet, og energinivået lures opp av smågodt og kaffe. Jeg har stor tro på at koffein i kombinasjon med sukker vil gi akkurat nok energi til et par timer med eksamenslesing. Friske roser har jeg også handlet inn, jeg har nemlig stor tro på at alt blir bedre hvis man har det delikat og fint rundt seg. Så her sitter jeg da, med bøker strødd utover hele bordet, friske roser og smågodtskåla. Klokken nærmer seg 18 og det ser stygt ut som denne frøkna ikke kommer seg utenfor husdøren i det hele tatt i dag. Trening er uaktuelt med feber og skranten form, så da får jeg ta til takke med en sofasøndag. Når jeg tenker meg om er det i grunnen bare deilig! 

Hva er deres søndagsplaner ? 

 

Smiiiiil Maren


Todays inspiration

 VIXEN BLOG AWARDS avtemmningen ruller og går, og jeg hadde satt enormt stor pris på din stemme. Klikk deg gjerne inn HER for å avlegge en stemme på FITLIVING som årets treningblogg.

 

Smiiiil Maren

SIMPLY FRESH

Et smart, enkelt lite tips for å drikke mer vann – kutt opp frisk sitron eller lime og legg det i vannet, gjerne sammen med isbiter. Et så enkelt lite grep kan gjøre at vannet blir så mye mer inbydende, delikat og fristende. Jeg liker også godt å putte friske bær i vannet, bringebær og rips er supre alternativer. Et annet smart tips er å fryse bær inn i isbitene. Det ser så dekorativt og lekkert ut i vannglasset. 

Har du frisket opp drikkevannet ditt på denne måten? Hva er din favoritt? 

 

Smiiiil Maren