Min styrketrening for ryggen

Jeg fikk en tilbakemelding på om jeg kunne dele ryggtreningen min med dere, og ingenting er gøyere enn når dere kommer med den typen konkrete ønsker. Det er klart jeg kan dele den treningsøkten, det er min favorittøkt i løpet av uken, og jeg trener som regel alltid ryggen på mandager. Starter uken med det jeg liker best. 

Jeg trener ryggen sammen med triceps, og øvelsene er som følger: 

 • Pullups 7-6-5-4-3-2-1 repetisjoner med egen kroppsvekt 
 • Markløft 10 x 4 
 • Nedtrekk i supsersett med sittende roing 8 x 3 
 • Facepull i supsersett med latsdrag med stang 12 x 3 
 • Triceps pushdown i kabel 12 x 3
 • Dips mellom to benker med 10kg ekstra vekt 10 x 3

Sent i går kveld fikk jeg bakelysten over meg, og smallt sammen en rundstykkedeig helt på slumpen. Rundstykkene ble overraskende gode, og planen i dag er å bake dem igjen, og dele oppskriften med dere. Det er virkelig ingenting hokkus pokkus med oppskriften, men resultatet ble så sunt og godt at jeg har lyst å dele den likevel, selv om ikke den er spesielt revolusjonerende.

Ellers blir det en ny dag med analyse av forskningsartikler til bacheloroppgaven, en liten treningsøkt og en koselig lunsj med en god veninne jeg ikke har sett på evigheter. I kveld er det jentekveld med en annen venninne. Sosial og koselig torsdag med andre ord. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Mat er dagens høydepunkt

Flere av spørsmålene fra dere den siste tiden går på sykepleien og bacheloroppgaven. Det er jo utrolig koselig at dere engasjerer dere i det, det hadde jeg faktisk ikke trodd. Hehe. Dette er jo i all hovedsak en trening og kostholdsblogg, så jeg skal absolutt klare å flette inn litt mat her også. Mat er nemlig høydepunktet i studiehverdagen spør du meg. I går satt meg og min bachelorvenninne på cafe og jobbet, det var så koselig og vi fikk faktisk gjort overraskende mye mellom et par kaffe latte og to digre kyllingsalater. 

Det blir med ett litt mer motiverende å jobbe, når du vet at denne deiligheten av en salat venter på deg i pausen. Vi bestilte hver vår store kyllingsalat med pesto, aiole, og grovt nybakt brød. For en matfest!

Mange av dere har spurt hva vi skriver om, og jeg kan ikke gi dere en konkret problemstilling, for den endres konstant. Temaet vi skriver om er fysisk aktivitet relatert til brystkreft. Fysisk aktivitet som en del av behandlingen av kreftpaisenter, og ikke minst som en de av opptreningen etterpå. Vi gjør et litteraturstudie, som betyr at vi søker i og analyserer forskning gjort på emnet. Det er utfordrende, krevende og utrolig spennende. 

Så da vet dere litt hva jeg fyller dagene med. Nå er det siste innspurt, og jeg er super motivert for å få fullført denne bacheloroppgaven og endelig kunne kalle meg ferdigutdannet sykepleier. 

 

Smiiiil Maren 

 

Let´s pull it up

Det var enormt mange spørsmål på spørsmålsruden om dette med Pullups. Pullups med bredt grep, nøytralt grep, hang-ups, supinert grep, pronert grep, og chins. Det er så mange navn, og det er så uendelig mange ulike svar på hvordan man skal mestre denne sammensatte og komplekse øvelsen. Pullups er en teknisk øvelse, og det handler om å koble på, og jobbe med de store musklene i ryggen. Forsøker man å kun dra seg opp i armene, så blir det forferdelig tung. I mine øyne er dette kanskje den aller beste, og mest sammensatte øvelsen for overkroppen, og den har vært en favoritt hos meg i mange år. 

Jeg har forsøkt mange ganger å forklare akkurat hvordan man går frem for å forklare hvordan man skal trene seg opp til å klare en pullup, hvordan teknikken er, vanligste feil og hvordan få progresjon ( fremgang ). Jeg er så mye flinkere til å fysisk jobbe med personen når jeg har dem foran meg, og synes rett og slett det er vanskelig å ordlegge meg for å gjøre ting enkelt og tydelig. Jeg liker best å fysisk vise kunden min, fysisk berøre ryggen hvor kunden skal trekke sammen og aktivere, og se hver og en indiduvielt og jobbe ut fra hver persons utgangspunkt. Jeg raidet derfor nettet for å se om noen har klart å ordlegge seg bedre enn meg, og gjett om jeg fant svar. Hjelpes så mange som har prøvd å forklare dette med fremgangsmåte i pullups, noen bedre enn andre. Jeg endte til slutt opp med en guide på Akademiet for Personlig trening sin nettside. Denne har jeg faktisk delt med dere før, men jeg synes den er veldig god.

Dere finner den komplette guiden HER.  

Jeg synes også Silje Mariela sier det litt herlig i et av sine blogginnlegg, hvor hun rett og slett oppfordrer til å droppe teknikken, og bare leke seg i litt i pullupsstativet. Jeg er faktisk litt enig, noen ganger kan man overanalysere ting, og tenke for mye. Så kanskje løsningen er å bare leke seg frem til den første og andre pullupsen, også heller jobbe mer med teknikken for å øke antallet? Les hennes tanker om dette HER. 

Håper dette var til litt hjelp og inspirasjon til alle som jobber mot sin første pullups, eller kanskje for deg som jobber mot å øke repetisjonsantallet. Selv tilhører jeg den siste gruppen, og jeg jobber på for å komme meg opp på tosifret igjen. Nå er jeg på 7 repetisjoner, og kommer bare ikke videre. Helt ærlig så tror jeg det sitter litt mellom ørene også. Jeg har liksom satt 7 som min maks nå, og når jeg er på repetisjon nr syv så føler jeg at jeg er totalt tom. Når jeg tenker meg om så går de 7 repetisjonene ganske raskt tempo, og man skulle tro det var et par til inne der. Jeg nekter å gi meg, og satser på å nå tofiret igjen før sommeren.

Har du et mål med å klare et bestemt antall pullups? Eller er målet kanskje å lære seg den aller første? 

 

Smiiiil Maren 

 

Dette er stort

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Responsen på treningscampene med Nordic fitcamp har vært helt enorm, og det er så utrolig gøy å dra på slike turer når jeg får tilbakemelding fra dere på at det er spennende og inspirerende å følge med. Jeg har flere camper på kalenderen, og nå gleder jeg meg ekstra mye. Det er nemlig endelig blitt offesielt at Nordic Fitcamp og Martin Norum inngår samarbeid, og det betyr at det nå blir den annerkjente og super dyktige PT´en Martin Norum som holder foredragene på campen i Marbella og ikke minst den mye omtalte campen til LA. ( send meg mail på marenerdvik for rabattkode til campene )

Dette er big news, og utrolig gøy for oss alle sammen. Jeg har jobbet sammen med Martin, vært på flere fordrag med han, og lært utrolig mye av han. Martin har en helt enorm kunnskap, og bruker mye tid på å oppdatere seg på det aller nyeste. Han er svært dedikert til faget sitt, og har en fantastisk formidlingsevne. Nordic Fitcamp er heldige som får Martin på laget, og Martin er utrolig heldig som har knyttet seg til det jeg annser som de beste på markedet på treningsreiser.

Martin Norum

Utdanning: 

 • Personlig Trener (American College of Sports Medicine og AFPT)
 •  Kostholdsveileder
 • Certified Sports Nutrionist (ISSN, International Society of Sports Nutrition). Uteksamineres i 2016.
 • Rehab Trainer
 • ELEIKO Strength coach level 1&2

Bakgrunn:

Martin jobber med en rekke roller i Norsk treningsbransje og har en rekke ulike engasjementer som opptar tiden hans. Han er forfatter og har sammen med kollega Benjamin Christensen utgitt to bøker om styrketrening og ernæring i Cappelen Damm. Begge er blitt bestselgere med 20 000 solgte bøker. Han er usedvanlig opptatt av faglig utvikling og å tilegne seg god kunnskap, og dette behovet har han fått tilfredsstilt gjennom ulike roller de siste årene;

Han har de siste fire årene jobbet som foreleser og foredragsholder for PT-studenter, for fysioterapeuter og ved Oslo Universitetssykehus der han har hatt undervisning i anatomi, fysiologi og treningslære på videreutdanning i fysisk aktivitet som integrert behandlingsform for psykisk syke pasienter.

Martin er eier og daglig leder i Norum Helse AS og Webcoaching AS der han jobber med PT-virksomhet, foredrag & kursvirksomhet, skriving og ernæringsoppfølging. I 2013 grunnla han også non-profit-kreftforeningen Norum Cancer Association som samler inn penger til Barnestiftelsen v/Rikshospitalet. Martin har også hatt en rekke media-engasjementer de siste årene. Han har hatt over 30 opptredener på TV2, God morgen Norge, Tv2 Nyhetskanalen og TV2 hjelper deg. I tillegg brukes han frekvent av VG, Dagens Næringsliv, NRK, Dagbladet mfl. i sammenheng med trenings, ernæring og helsesaker. Martin har også vært treningsekspert i TV3serien “Kickstart”.

Martin Norum vil dele av sin kunnskap med en unik formidlingsevne både i Marbella nå i sommer og i Los Angeles i september. Har du lyst å bli med oss på tur? Da kan du klikke deg inn på Nordic Fitcamp sine nettsider HER, og lese mer om de ulike campene. Jeg gleder meg helt enormt til neste tur, og ikke minst til å bli kjent med flere av dere i solrike, og spreke omgivelser. 

Var ikke dette en artig nyhet å starte uken med? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Enkel og sunn restemiddag

Siste dag i påskeferien betyr restemiddag, og da er omelett den perfekte løsningen. I dag bestod omeletten av egg og ellers det som var igjen i kjøleskapet. Det ble nok egg til to store omeletter, hvor den ene var en spenstig sak med både brokkoli, tomat, skinke, ost og poteter. Den andre ble en helt plain variant med kun egg, ost og skinke. 

Som tilbehør ble det ferskt grovbrød fra kjøkkenskapet, og en frisk salat med agurk, avokado, grønn crisp salat, cherry tomater, mais og jordbær. Så enkelt, og så fantastisk godt. 

Nå har roen senket seg, og det lades opp til morgendagen. Da er det tidlig opp og tilbake til hverdagen. Det har vært en herlig påske, og jeg kjenner faktisk at jeg er litt klar for hverdagsliv og rutiner igjen. Noen som er enige? 

 

Smiiiil Maren 

 

Ny motivasjon med tunge vekter

Siste dag i påskeferien nytes med en rolig morgen, og kaffe i sofakroken. God tid, serier på tv og lave skuldre. Vi skal ut å gå en tur i ruskeværet etterhvert, men enn så lenge nyter vi siste fridag i feriemodus. 

I går kveld var jeg oppe hos mine foreldre på sushi, og lysten på å trene var minimimal. Det er da det er så fint å ha en treningspartner. Når den ene får litt vondt i viljen, kan den andre pushe på og vips er man på trening. Det var akkurat det som skjedde i går. Jeg trener aldri sent på ettermiddagen, eller kvelden, men i går startet vi økten kl 19, og fikk en god time med bentrening. Fokuset lå på knebøy, og det bar gøy å kjenne at det fremdeles er litt styrke i disse bena mine selv om jeg ikke er så fryktelig flink til å trene dem med tunge vekter. 

Programmet bestod kun av 4 øvelser, og var som følger: 

 • Knebøy –  vi bygde opp til toppsett, og kjørte 2 sett med maks vekt på 4 repetisjoner. Det betyr at man øker gradvis til man finner den vekten man akkurat klarer 4 repetisjoner på. Da er det din maks på 4 rep. For min del i går ble det 65 kg. Så kjørte jeg to sett med 65 kg. Totalt ble det vel 6 sett med knebøy. 
 • Strakmark – her kjørte jeg høy rep på relativt tunge vekter. 55 kg, 15 repetisjoner x 4 sett. 
 • Så avsluttet vi med et supersett på Lår curl og Leg extention. 10 rep x 4 sett. 

En deilig og litt annerledes økt som kjennes godt i bena i dag. Jeg er ikke så flink til å presse med på de tyngre vektene, men denne økten gav mersmak og motivasjon til å øke litt på vektene. 

Jeg vet at jeg har mange fryktelig sterke jenter som leser denne bloggen, så da blir jeg litt nyskjerrig da. Er det mange av dere som har fokus på å løfte tungt, eller er det ikke det som er viktigst med treningen din? 

Jeg for min del har aldri blitt så voldsomt motivert av å løfte tunge vekter, men samtidig så er det jo gøy å føle seg sterk og jobbe mot nye mål. Jeg kommer nok aldri til å ha dette som hovedmål, fordi jeg har lyst å være hun alt-mulig jenta, som både løfter vekter, går rundt på hendene, går lange turer i skogen, løper intervaller, går på gruppetimer og driver med yoga. Jeg koser meg videre mot tyngre vekter, uten å ofre noen av mine andre aktiviteter for å klare å øke raskere. Så får vi se hvor jeg ender. Jeg har tatt 75 kg med god teknikk tidligere ( og 100 kg én gang for lenge siden, med helt forferdelig teknikk. Det var overhode ikke en godkjent repetisjon ) Så nå får vi se hvor det ender denne gangen da. 

Har du noe bestemt mål du jobber mot på knebøy? Fortell meg gjerne om det i kommentarfeltet. Det er så gøy når dere sier at jeg motiverer dere, for dere skal jammen meg vite at dere motiverer akkurat like mye, om ikke mer, tilbake igjen! 

 

Smiiiiil Maren 

 

Del 2 av spørsmålrunde

God søndag, og første påskedag. I dag regner det i Kristiansand, og ut fra værmeldingen så der det sannlig ut som det er ruskevær flere steder i landet i dag. Hva passer vel da bedre enn å dure på med del to med svar på spørsmålsrunden. Svarene på del en finnere dere HER. 

Når var siste gang du gjorde noe for aller første gang, og hva var det?

Jeg var i Thailand forrige måned, og det var første gang jeg reise så langt alene, uten noen av mine nære med meg. Det var et lite kick for min del. Jeg opplevde mange “first” i Thailand. Jeg så for eksempel elefanter og apekatter – en eksotisk og spennende opplevelse.

Jeg er virkelig fan av både bloggen din og deg – du både motiverer og inspirerer både treningsmessig og “livsgledemessig” (haha, går det an å si?) Hva er dine favorittøvelser når det er snakk om å trene magen? Slite veldig med å finne øvelser som jeg liker og som jeg føler hjelper på dette område

Mine favoritter for magen er ulike varianter av planken, både vanlig, og sideplanke. Jeg utfordrer gjerne meg selv i sideplanken ved å lage en “stjerne”. Da løfter jeg øverste arm og ben for å gjør det mer ustabilt. I vanlig planke løfter jeg gjerne ett og enn ben. Eller skyver meg litt bakover på albuene. Andre øvelser jeg liker er “båten med ball” hvor du sitter i båt-posisjon og jobber diagonalt med en medisinball fra side til side. Akkurat som du padler en kajakk, med en tung ball eller vektskive. Ellers liker jeg hanging leg raise og roll-outs med hjul. Pikes ( som vist på bildet under ) er også en vinner hos meg. 

Lurer på hvor mye og hva du spiser i løpet av en dag?

Frokost: 200g cottage cheese, 1 skyr, 1 eple kuttet i biter, 200g bær, og en god håndfull mandler

Lunsj: Omelett med salat og speltlomper, eller kyllingssalat med grovt brød til for eksempel.

Mellommåltid/ før trening: en frukt og en skyr

Middag: Taco er alltid en vinner, og det spiser jeg mye. Ca 200g karbonadedeig, masse salat, agurk, tomat, mais, ½ avokado, kesam, salsa og 4-5 lomper til. Ost er, for utenom kjøttdeigen den viktigste ingrediensen. Jeg elsker ost!

Kvelds: havregrøt, eller samme som frokost.

Hvem er ditt forbilde?

Mamma. Hun er den sterkeste personen jeg kjenner, samtidig som hun er det varmeste og mest omtenksomme menneske på denne jord. Hun jobber beinhard for de målene hun har satt seg, hun gir seg aldri og står med rett rygg uansett hvor mye det stormer rundt henne. Hun er rettferdig, ærlig, trygg og klok. Hun gir ubegrenset av seg selv, uten noen forventning om å få det samme tilbake. Hun viser en ubetinget kjærlighet til sine nærmeste, og hun er der absolutt alltid! Dag eller natt, tidlig eller sent, hun er der uansett! Min mamma besitter egenskaper jeg beundrer henne for. Hun inspirerer meg, og jeg ser virkelig opp til henne. Det var aldri noen tvil hvem jeg skulle sette opp på spørsmål om forbilde. Min mamma er mitt forbilde, ingen tvil om det!

Hva er en drømmedate for deg?

Jeg tror jeg opplevde den på torsdag rett og slett. Tur i skogen med fineste kjæresten. Knall sol fra skyfri himmel. Påskefri og god tid. Ut på tur, fin form, godt humør og sekken fylt med vedkubber, god drikke, pølser og sjokolade. Bål og pølsegrilling, latter og kos. Det er virkelig den perfekte date for meg.

Du er alltid så blid og frisk og fin og det jeg skal spørre om nå går egentlig ikke på deg men mer på hvordan unge og samfunnet er blitt i dag. Men, er du av og til redd for at du påvirker litt “for godt”, slik at det går i en negativ retning istedenfor en positiv? Jeg har senest i dag fått spørsmål fra en venninne hvor det sto noe slik som “er jeg feig om jeg dropper timen i dag? Har allerede trent en time og nå har jeg vondt i hele kroppen. Føler jeg jukser når jeg går før jeg hadde planlagt”.. Og skal jeg være ærlig kjenner jeg meg faktisk ganske godt igjen. Blogger, blader og instagrammer er så flotte og fine og spreke og sunne og glade og alt men noen ganger kan det gå for langt og over i en ortoreksisk holdning istedenfor.. Skjønner du hva jeg mener? 🙂 Det jeg mener er om dere som driver disse bloggene og skriver artiklene og poster matbilder og treningsøvelser, om dere noengang tenker på dette? 

Hvis jeg noensinne har gitt uttrykk for at jeg først trener en time, for så å trene enda en hard time på gruppetime så må jeg virkelig lese gjennom min egen blogg litt nøyere. Jeg både tror og håper jeg oppmuntrer til en annen form for trening enn å ødelegge seg selv på treningssenteret med over 2 timers økter? Mitt ønske, og hele tanken bak denne bloggen er å spre trenings og bevegelsesglede. Fokusere på allsidighet og hverdagsaktivitet. Gleden ved natur og friskt luft, og ulike sporty aktiviteter. Jeg kan kun snakke for meg selv, og jeg er hvert fall bevisst på å presisere ting slik at det ikke kan misforstås. Jeg forstår veldig godt hva du snakker om, og det er trist at det har blitt sånn. Alt er så ekstremt, og jeg synes det er så feil at det er sånn. Jeg har et sterkt ønske om å være en liten motpol til dette, og jeg håper jeg til en viss grad har klart det?  

Drikker du noen gang alkohol? feks. tar et glad vin til maten?

Nei så og si aldri. Jeg kan selvfølgelig ta et glass vin til maten, men det skjer veldig sjeldent.

Får du dårlig samvittighet når du spiser noe usunt?

Jeg vil ikke si at jeg får dårlig samvittighet nei, men jeg kan tenke at det der var unødvendig. Hvis jeg skulle ha én skål med is for eksempel, og ender opp med å spise hele 2liter boksen alene, så kan jeg tenke at herligfred så unødvendig og tullete + at jeg blir jo fryktelig kvalm. Jeg tenker at spist er spist, og det nytter jo ikke å sitte å ha dårlig samvittighet etterpå. Da blir det jo dobbelt så ille, for da er du både kvalm OG sint på deg selv. Nei det går ikke! Så ja jeg tenker at det der va unødvendig, men jeg dreper ikke meg selv med dårlig samvittighet av den grunn.

Hvilke kosttilskudd tar du?

Veldig få. Jeg tar omega3, også bruker jeg litt proteinpulver i havregrøten av og til. Er jeg veldig trøtt og sliten, så tar jeg noen ganger en pre-workout før trening.

Hva er dine planer for jobbfremtiden etter endt studie? 🙂

Jeg vet rett og slett ikke helt. Nå er fokuset først på å levere en solid bacheloroppgave og bli ferdig med sykepleien. Jeg vil sette mer fokus på bloggen etter endt utdannelse, det blir mye mer treningsreiser, og mange små og større spennende prosjekter som har stått litt på vent mens jeg har vært under utdannelse. Jeg kommer nok absolutt til å søke en stilling som sykepleier, men ikke i 100% stilling med det første.

Lurte på om det kommer et innlegg om det foredraget “Maksimal fettforbrenning”? Det virket veldig spennende!

Du vet du hva, det foredraget der, med Martin Norum, var så fantastisk bra. Men det er nesten umulig å skulle gi en re-cap eller et slags sammendrag av det fordi det var så utrolig mye fakta, så mye forskning, så mye tall og så mye informasjon på en gang. Martin er enormt faglig dyktig, og på de få timene der fikk han pushet inn enormt mye info, så jeg klarte rett og slett ikke helt å oppsummere på noen god måte for dere.

En helt fantastisk nyhet er jo at det nå er Martin Norum som skal ha de faglige foredragene på Nordic fitcamp reisene som jeg er med på fremover. Dette er en nyhet jeg skal dele med dere til uken i et eget innlegg, men nå som det ble snakk om han så klarte jeg ikke la vær så gi dere nyheten. Dette er bare så utrolig kult, og for dere som har lyst å være av Martin så skal han altså være med på camper til både Marbella og LA. Jeg har rabattkoder til dere til begge campene som foregår i henholdvis juni / juli og september. Mer info kommer om dette til uken.

Føler du at du har et avslappet forhold ovenfor mat?

Ja føler jeg absolutt. Mat er, og har alltid vært en veldig positiv, hyggelig og ikke minst samlende greie i vår familie. Jeg er oppdratt med det fokuset at mat er hygge, vi samles rundt bordet til mat, og vi trenger mat for å fungere. Så ja jeg vil absolutt si at jeg har et avslappet forhold til mat.

Hvor har du lyst å jobbe som sykepleier om du kan velge fra øverste hylle?

Jeg har likt meg veldig godt på de stedene jeg var i praksis. Spesielt barneposten satte nok ekstra spor hos meg. Det var vel så mye de ansatte som pasientene som gjorde at jeg trivdes så godt. Et helt unik miljø av nydelige sykepleiere, med store hjerter og enormt med kunnskap. Jeg kunne veldig gjerne sett for meg å vært en av deres kolleger. Jeg har også jobbet på ARA tidligere, avdeling for rus og avhengighet, der trivdes jeg også veldig veldig godt. Jeg hadde min psykiatri praksis på ABUP, og det var en helt spesielt fin praksisperiode som jeg lærte enormt mye av. Man må ha videreutdannelse for å jobbe der, men jeg kunne virkelig virkelig tenkt meg å være en del av det fantastiske ABUP teamet. Jeg har jo også snakket en del om at kreft er et felt jeg kunne tenke meg å gå dypere i, og lære mer om, men samtidig er jeg veldig todelt. Kreftsykepleierne som tok vare på mammaen min er en av hovedårsakene til at jeg selv hadde lyst å bli sykepleier, men samtidig så er kreft en sykdom som skremmer meg på en måte ingen andre ting gjør. Så jeg måtte nok jobbet litt med meg selv før jeg kunne klart å hatt kreft som en helt naturlig del av min arbeidsdag.

Hvordan komme inn i gode treningsrutiner?

Tid! Jeg tror rett og slett det krever kontinuitet, fokus og viktigst av alt, tid. Det tar tid å skape gode rutiner og vaner. Det må skje jevnt og trutt over tid. Lag deg en plan, for eksempel to økter pr uke, skriv ned akkurat hva du skal gjøre, hvor du skal gjøre det og hvor lang tid du planlegger at det skal ta. Sett opp to faste dager, og hold de to dagene fast over tid. Lag en avtale med deg selv om at på disse to dagene, i den ene timen på hver av dagene, så er det din tid, da skal du trene og ha fokus kun på det. Så går tiden, og du jobber på jevnt og trutt, plutselig vil du kjenne det går lettere, du er vant til at på onsdag for eksempel så er det trening, og det er en naturlig del av din uke. Vips er en rutine skapt! Da kan du begynne å utvide, og kanskje øke med enda en dag, for da er grunnrutinen lagt. Gjør det til noe positivt, noe du gleder deg til. Start lett og overkommelig, slik at du får kjenne på mestring, så øker du heller etterhvert. Lykke til –  jeg vet at du kan!

Hva er det beste du vet av mat?

Åå jeg elsker sånne spørsmål. Kan jeg bare få lov å ramse opp favoritter? La oss kjøre en topp 15 da, i tilfeldig rekkefølge:

 • Taco,
 • Sushi  
 • Tapas
 • Biff med søtpotet
 • Meieriprodukter
 • Cashewnøtter, pistasj, macademia og yoghurtnøtter
 • Melon, mango, persimon frukt og ananas
 • Røde fiji epler
 • Blåbær, jordbær og bringebær
 • Questbarer
 • Min svigerinnes kanelboller med gul krem
 • Hjemmelagde pannekaker
 • Alt av bakverk
 • Kyllingwrap eller kyllingsalat med masse pesto og ekstra mye kylling
 • Hjemmebakt brød, med masse smør og fersk gulost og iskald sjokomelk

Hvor ofte spiser du godteri/potetgull og hvor ofte?

Jeg kjøper det ikke så ofte, fordi jeg vet at spiser jeg én chips så ryker hele posen rett ned på rekordfart – og jeg deler ikke! Så jeg kjøper det ikke så ofte selv. Av og til kan jeg få skikkelig cravings på sørlandschips, og da må jeg ha det med en gang. Ellers liker jeg veldig godt paprika chips, og mexican fiesta chipsen.

Godteri og chips spiser jeg i helgene, på jentekvelder, på kino eller hvis jeg er ute på noe spesielt. Det skjer også at jeg plutselig, midt i uken, bare må ha en Marenkveld, med akkurat det jeg har lyst på av mat og kos. Helt alene, med en god film eller serie, i den styggeste, mykeste og beste joggebuksen jeg har, håret i en tutt på hode og bare nyte en kveld helt alene. Da er det jo ingen som bryr seg om jeg momser ned hele chipsposen alene heller. Jeg har delt noen av de kveldene der med dere, og det er alltid så gøy, for det er så mange som kjenner seg igjen i dem.

Ellers blir det jo alltids mer sånn type mat når det er ferie og vi er flere samlet. Påsken er for eksempel en sånn tid, og jul selvfølgelig. Jeg ser på dette som unntaksdager, og koser meg med god samvittighet. Det kommer mer enn nok av hverdager etterpå.

Angående løpeprogrammet ditt; trener du styrke i tillegg til løping de dagene du har de litt lengre intervallene på programmet?

Nei da trener jeg kun intervaller og har fokus på dem. Jeg hadde aldri orket styrke verken før eller etterpå. Bena mine blir helt kjørt av intervaller.

Hei! Elsker bloggen og leser den hver dag. Har du noen gang mistet mensen ved overtrening/gått ned en del i vekt? Jeg har ikke hatt mensen på 1år og 3 måneder. Vet du om dette er farlig?

Så koselig du synes det, tusen takk. Nei jeg har aldri mistet mensen på grunn av trening eller vektreduksjon. Forsvinner mensen er det et meget tydelig signal fra kroppen din at den er i ubalanse og jeg ville tatt kontakt med legen min hadde dette vært meg. Jeg vet ingenting om deg, om din alder, din treningshverdag, høyde, vekt, rutiner, kosthold, ingenting. Så jeg kan ikke si annet enn at hvis du har mistet mensen på ikke hatt det på 1 år og 3 mnd grunnet mye trening så ville jeg absolutt sette dette som et signal fra kroppen din om at den ikke trives, og at du kanskje kjører den for hardt. Jeg ville bestilt en time hos fastlegen og tatt en god samtale der. Takk for at du valgte å dele dette spørsmålet, det er viktig og du er tøff som si er i fra og ber om råd. Sender deg en god klem, og håper du tar oppfordringen om å snakke med legen din.

Hvor høy er du?

Jeg er 1.70

Hvordan kaffe drikker du?

Jeg elsker kaffe, og drikker all type kaffe. I skrivende stund drikker jeg en iskald nespresso med melk. Jeg ble så engasjert i spørsmålene her at jeg glemte helt bort hele kaffen. Hehe. Hjemme blir det nespressokaspler, eller presskanne. Ute på cafe er det ofte dobbel latte på lett melk eller vanlig svart hvis jeg vet at kaffen på det stedet er ordentlig god. 

Bryr du deg noe om synlige magemuskler?

Nei det tenker jeg ikke spesielt mye på. Jeg har alltid hatt lite fett å magen, og mer på rumpe og ben. Så sånn sett kan man si at jeg har vært “heldig” med akkurat det. Jeg har trent lite mage opp igjennom årene, men nå er det jo faktisk slik at core / mage / stabilitetsmuskulatur bør trener for andre grunner enn kun det visuelle, så nå er den typen trening et fast innslag i min treningshverdag.

Har du noen faste tider på dagen hvor du spiser, eller spiser du når du er sulten?

Nei jeg har ingen faste tider, og tidene forskyves veldig ut fra om det er hverdag eller helg. Undervisningsdag eller hjemmestudier. Så nei, ingen faste tider, jeg lar sultfølelse og energinivå styre det.

Teller du kalorier eller spiser du hvor mye du vil og hva du vil?

Nei jeg teller aldri kalorier, og helt ærlig så kan jeg det ikke helt heller. Jeg ønsker ikke å ha det fokuset i min hverdag, og for min del føler jeg ikke det bære noe positivt med seg. Jeg vet jeg spiser relativt sunt, og får i meg det jeg skal av næringsstoffer. Jeg er aktiv og så lenge jeg kjenner energien er på plass på trening, jeg går verken mye opp eller mye ned i vekt så tenker jeg at da er det greit da.

Best å trene om morgenen eller kvelder, hva foretrekker du?

Helt klar morgenen. Jeg kan gjerne trene før sola har stått opp jeg, men prøver du å få meg med på en økt etter sola har gått ned er det verre. Jeg legger alltid, så sant det er mulig, øktene mine på morgenen eller tidlig på dagen.

Hvor mange dager i uken trener du ?

5-6 dager pr uke. 4 av disse øktene er rene styrkeøkter hvor jeg trener meg gjennom hele kroppen, men med hovedfokus på en og en muskelgruppe pr økt. I tilegg løper jeg intervaller 2 ganger pr uke, også går jeg mye turer ute i skogen. De turene er mer hverdagsaktivitet enn trening, men det er faktisk de turene jeg føler jeg får aller mest igjen for.

Dine 3 beste frokostoppskrifter?

Det må være marenskåla med cottage cheese, vanilje yoghurt, friske bær, oppkuttet frukt og nøtter. Saftige protein-banan pannekaker er også en soleklar favoritt. Oppskriften på dem finner dere HER. Ellers liker jeg veldig godt å kjøpe, eller helst bake, men det skjer så alt for sjeldent, ferske rundstykker, og kose meg med ferskt bakverk, pålegg og ferskpresset juice. Havregrøt eller heller aldri feil, og jeg koser meg veldig med sjokoladegrøten min.

Takk for en herlig blogg med masser av inspirasjon i hverdagen. Hvor mange timer sover du om natten?

Mellom 6-8 timer. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg sover minimum 8 hver eneste natt, men det er dessverre ikke sannheten. I stressende og hektiske perioder så blir det ofte rundt 5 timer, noe som er alt for lite. Her har jeg forbedringspotensiale!

Er du flink til å ta deg helt fri?

Ja og nei. Jeg kan fint ta meg helt fri og legge bort alt av mac og mobil en dag eller kveld med kjæresten, på en venninnekveld eller når jeg er med familien. En hel uke eller langhelg helt off funker ikke i den jobben jeg har. Jeg tror jeg er ganske flink på å jobbe smart, og står gjerne opp en liten time før alle andre hvis vi er på tur og gjør meg ferdig før de andre våkner. Eller jeg jobbet godt i forkant, slik at jeg kan ta meg litt mer fri. Det har aldri vært noe problem, det handler mest om planlegging. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Min type påskefrokost

God morgen. Det var litt kjedelig å våkne opp til bar asfalt og gråvær, i kontrast til snø og sol på fjellet i går. Den følelsen gikk raskt over, da jeg kom på at det var påskeaften, og den perfekte annledning til å stelle i stand en ekstra god påskefrokost – i kjent Maren stil. Jeg elsker proteinrike meieriprodukter, friske bær, frukt og nøtter. Egg hører også med i påsken, og ingenting er så friskt og godt som ferskpresset appensinjuice. Så dette ble ingrediensene til min påskefrokost. 

I dag er jeg altså tilbake i byen, og skal bruke dagen til å gjøre hyggelige ting i Kristiansand. Planen er en treningsøktpå Solsiden, titte litt rundt i butikker i sentrum, lunsj på en cafe og kino i kveld. En fin ferie-i-egen-by dag. 

Hva er deres planer for påskeaften? 

 

Smiiiil Maren 

 

24 timer fjellpåske

I går ettermiddag gjorde jeg noe super spontant og gøy. Jeg fant ut at det går jo faktisk ann å få i både pose og sekk, og med drøye 24 timer tilgjengelig går det fint ann å få litt hyttepåske på fjellet. Hytta til mine foreldre ligger i underkant av tre timer unna Kristiansand, så i går kom vi på den geniale ideen om å dra til hytta, og i løpet av 40 minutter var baggen pakket og vi var på vei til fjellet.

Det ble et helt fantastisk koselig døgn, med middag i går kveld, og skravlings til langt på kveld med min familie. I dag startet vi dagen med lang koselig frokost med hele familien, etterfulgt av skitur, og grillings på verandaen, og deilig mat sammen før avreise. 

Nå er jeg vel hjemme i sofaen og sitter bare å smiler. Jeg føler virkelig jeg har fått det beste fra to verdener denne påsken. Både bypåske og fjellpåske. Det er utrolig hva man kan få til hvis man bare våger å være litt spontan. Jeg hadde ikke med meg kameraet mitt til fjellet, men fikk da likevel knipset litt med telefonen. Så her får dere en god gammeldags kollage med bilder fra min 24 timers fjellpåske. 

 

Har dere det fint? Hva gjør dere denne påsken? 

 

Smiiiil Maren 

Tips til påsketur i byen

Man må absolutt ikke være på påskefjellet for å komme seg ut på tur i påsken. I går pakket vi sekken med ved, pølser, drikke og snacks og la ut på tur i her i Kristiansand. For dere som er kjent så heter denne turen Slettehei, og man kjører mot Justnes og Ålefjær. En fantastisk fin tur, med mye bratte bakker i starten  før man når en nydelig hengebro og etterhvert toppen med en spektakulær utsikt. Hengebroen var ikke min favoritt, men jeg kom meg da over, og feiret med en pullups på andre siden. 

På toppen ble vi møtt av denne spektakulære utsikten. Bildet er tidenes underdrivelse, utsikten var virkelig magisk. Vi rigget i stand, bygde bål, spikket pølsepinner, grillet og koste oss. Jeg kan ikke huske sist jeg gjorde noe slikt, for utenom på hyttetur. Jeg fikk skikkelig påskestemning, og koste meg så. Jeg er glad jeg fikk knipset litt underveis på turen, for jeg hadde virkelig lyst å dele dette med dere. Denne typen tur er tidenes tips for alle oss som har bypåske. Pakk sekken og dra ut på tur. Vi gjorde det enkelt med pølser i lompe, men det går jo ann å lage så mye spennende på grillen. Kutt opp grønnsaker og legg i folie på bålet, lag en pinnebrøddeig og stek på bålet eller lag en foliepose med oppkuttetfrukt, så legger du i en melkesjokoladebit og legger den på bålet. Det blir tidenes dessert. Velfortjent etter en god tur! Questbar er også nydelig å varme på bål skal jeg si dere. Mmmm

Jeg måtte selvfølgelig ha meg en liten klartetur i et artig tre vi fant. Huset bak på bildet gikk vi inn i på vei ned igjen, og der viste det seg at det lå både ved, fyrsikker, tennbrikketter og andre praktiske hjelpemiddler for å få fyr på bålet. Så det er jo greit å vite hvis man har glemt noe. Det lå også en hyttebok der inne som vi fikk skrevet oss inn i. Det var en nostalgisk følelse å skrive i en hyttebok igjen, jeg kan faktisk ikke huske sist jeg gjorde det heller. 

Vi hadde på oss pulsklokke på turen begge to, og jeg skal love dere at pulsen føk opp i bakkene på vei opp mot toppen. Dette var ingen treningstur, men det var likevel gøy å se hvor god trening en vanlig tur kan være. Hverdagsaktivitet er undervurdert altså! 

Dette var virkelig en helt fantastisk tur, og jeg håper dette vil oppmuntre og inspirere mange av dere til å pakke sekken og dra ut på tur i dag. Vi må nyte disse påskedagene, og hva er vel da bedre enn å gjøre det i frisk luft. Ha en nydelig skjærtorsdag!

 

Smiiiil Maren