En verdig avslutning

Living large in St.Tropez

Hele gårsdagen ble tilbragt i St.Tropez, med litt shopping, og nydelig lunsj. Uten tvil en verdig avslutning på ferien. Jeg har vært i St.Tropez en haug av ganger tidligere, men blir fremdeles helt overveldet av all luksusen. Den ene yachten finere og større enn den andre, og de lekreste bilene kjører rundt i gatene. Modellflotte damer, og unormalt velkledde herrer spankulerer rundt i gatene. Det er virkelig spesielt å se. Annerledes, og så fjernt fra min hverdag, og derfor litt fascinerende og gøy. 

Har dere sett så nydelig Dior hagen er. En lunsj under trærne der hadde absolutt ikke vært feil. I stede valgte vi å spise på en koselig restaurant litt inn i de koselige smågatene. Få steder har en slik sjarm som disse gatene, hvor gatene er dekket av brostein, og restauranter og merkebutikker ligger side om side hele veien. 

Nå skal jeg straks pakke de siste tingene mine, og komme meg avgårde til flyplassen i Nice. Jeg forlater storfamilien en dag tidligere for å reise hjem til sørlandet og Palmesus. Jeg gleder meg så mye at kribler i hele kroppen. Frankrike har vært ubeskrivelig fint, men nå er savnet etter min kjære så intenst at det føles utelukkende godt å være på vei hjem. Tenk, om få timer står han der på flyplassen å venter på meg. Jeg klarer ikke slutte å smiler bare ved tanken på det.

 

Smiiiiil Maren 

 

Slik trener jeg på ferie

Full bodyweight workout

Jeg skal være ærlig med dere og innrømme at jeg kun har hatt én treningsøkt denne ferien som inkluderer styrkemomenter, og den varte i underkant av tyve minutter. Sånn kan det gå, og jeg tror nesten det kan være vel så inspirerende å dele at jeg ikke alltid trener, som at jeg trener. Enige? Nå skal jeg uansett dele treningsprogrammet med dere, for det var knall gøy, og ikke minst super effektivt. 

Programmet består av følgende øvelser og gjøres 10 repetisjoner av hver øvelse ( på hoppetau hopper du 50 hopp), uten pause mellom, etterfulgt av en 2 minutters pause, før ny runde. Kjør 3-4 runder, alt etter hva du har tid og overskudd til. 

8 øvelser: 

 • Pushups mot benk
 • Knebøy med hopp
 • Dips mot benk
 • Klatrende planke
 • Hoppetau
 • Pullups 
 • Pikes
 • Burpees 

Den første øvelsen det er bilde av i dette innlegget er den første øvelsen i programmet, og slik fortsetter det gjennom hele. Spør gjerne dersom det er noe du ikke forstår eller lurer på. Ingenting er bedre enn at dere spør hvis noe er uklart. Kjør på! 

Jeg synes dette programmet var utrolig gøy, og det utfordrer hele kroppen, samt kondisjonen. Jeg håper dere liker det. Test det gjerne ut, og fortell meg hva dere synes. Jeg gleder meg til å høre fra dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Alle trenger alenetid – selv på ferie

I dag ble det en litt sen oppdatering fra meg, og det er rett og slett fordi jeg har unyttet solen til det fulle. I morgen skal vi bruke hele dagen i St.Tropez by, også reiser jeg hjem til Sørlandet på torsdag. Det betyr at i dag var min siste soldag, og det er klart at det måte utnyttes. Jeg elsker solen, men nå tror jeg huden min er ganske klar for en liten pause. 

Enjoying a little me-time

På tur med 12 personer betyr mye mennesker, mye prat , mye latter, og mye koselig surr på en gang. Da er det faktisk litt deilig å noen ganger trekke seg litt unna å nyte litt egentid. I går koste jeg meg alene med magasiner, en liten oppdatering på sosiale medier og en iskald pepsi max. Det tok akkurat 20 minutter så hadde jeg ikke lyst å være alene mer, så det var ikke så mye som skulle til. hehe. 

I kveld skal halve huset ut å spise, mens andre halvdel blir igjen her for en skikkelig tacokveld. Jeg blir igjen her, og gleder meg så til tacokos. Det blir selvfølgelig ikke helt som taco hjemme, men jeg tror vi skal få et ganske så fristende tacobord likevel. I dag har jeg fått tatt bilder til to ferie-treningsprogram til dere, så det skal jeg få ut så fort som mulig. Svarene fra Polar har også kommet, så nå er det mye spennende i vente her folkens! 

Nå skal jeg komme meg i dusjen og skylle av meg alt av salt, svette og solkrem. Så skal jeg få satt meg ned å jobbe et par timer før middag. Titt gjerne innom igjen senere for en sporty oppdatering.

 

Smiiiil Maren 

 

Nesten for godt til å være sant

Todays amazing lunch

I dag har jeg bare lyst å dele et bildedryss med dere, uten å skrive så alt for mye. Dagene her er så magiske, og jeg koser meg bare så enormt, og kjenner at denne ferien er så etterlengtet og god. Batteriene lades opp, og jeg nyter hvert minutt. I dag har vi kost oss med sol, bading og lunsj i herlige omgivelser. Kylling i ulike varianter, pommes frites og rosé stod på menyen. 

Etter maten var det tid for solings, bad, lek og moro. Det var store bølger i dag, og jeg hadde et par overraskende og ufrivillige runder ned under vann. Det var heldigvis bare gøy. Noen av guttene leide vannscootere og suste rundt ute i bølgene, gøy for dem og gøy for oss som så på. Været her er bare helt magisk, og det føles helt uvirkelig at det regner og er skikkelig surt hjemme. Vi får bare nyte hver eneste minutt. Jeg har jo faktisk bare tre dager igjen i paradis før det er hjem til Sørlandet og Palmesus. DET gleder jeg meg til! 

Nå har vi akkurat kost oss med deilig middag, snacksen er plassert på bordet og skuldrene er ( om mulig ) senket enda et hakk ned. Nå må macen bort, og jeg går offline resten av kvelden. Håper dere har det bra, det er så herlig å høre at flere av dere synes det er gøy å følge ferielivet. Jeg var nesten redd dere begynte å bli lei? hehe 

 

Smiiiil Maren 

 

Aktiv familie på tur

Fun when it´s done

Vi fortsetter å nyte dagene her nede i varmen, og har sannelig lagt oss til en god rutine med morgentur hver morgen. Halve huset er ute av døren før klokken 08, og går/småjogger ned til havet, tar et bad, og går hjem igjen. Det varierer litt på tempo og lengde på turen på folk, men i dag var vi seks av ti voksne ute på trimtur. Jeg var ute i ca en times tid, og fikk unnagjort 8 gode kilometer. 

Etter turen koste vi oss med felles frokost, og et par avslappende timer med bassenget. Nå skal vi straks ned på stranda for å bade mer, sole oss og spise lunsj på beach cluben vi var på første dagen. Det har ikke blitt noe mer trening på meg enn disse morgenturene, men jeg lover dere at jeg snart skal gå i gang litt sirkeltrening med strikk og hoppetau. 

​Håper alt er fint hjemme. Utrolig gøy å høre hva dere driver med og om ferieplanene deres. Jeg koste meg veldig med alle kommentarene dere la igjen på det innlegget, og har prøvd å svare hver og en av dere. Jeg skal ha en liten svarerunde senere i dag også ,og det gleder jeg med skikkelig til. Så vit at jeg alltid leser hvert eneste ord dere legger igjen, og synes det er utrolig koselig å få lov å kommunisere med dere. 

 

Smiiiiil Maren 

Slik spiser du sunt på ferie

Sunn og smakfull grillings

Jeg får mye spørsmål om hvordan man kan spise sunt på ferie. Nå kan vi la diskusjonen om å kose seg VS spise sunt når man først er på ferie en annen gang, for her mener jeg jo så absolutt at det skal være rom for begge deler. Hvis temaet nå er hvordan man kan gå frem hvis man ønsker å være litt smart i matveien, så har jeg et par tips. Jeg for min del ønsker å spise sunn, næringsrik og god mat, også koser jeg meg heller med både potetgull ( fy søren så godt det er i varmen ), is og godsaker som snacks utenom måltidene.

Okei la oss se på det, hvis man ønsker å gjøre maten i ferien litt sunnere så kan du gjøre følgende: 

 • Book en leilighet/hus med eget kjøkken, på den måten kan du lage mye av maten selv. Eller dersom du bor på et hotell med buffet kan du fint gjøre smarte valg der. 
 • Sørg alltid for å ha noe grønt på tallerkenen din. Litt salat, et par skiver agurk og tomat på brødskiven med ost og skinke, en frukt osv. 
 • Pass på at du får i deg proteiner. Proteiner er skinke, egg, meieriprodukter, kjøtt, fisk, ost osv. Dette metter godt, og holder deg mett lenge. Det samme gjelder sunne fettsyrer, slik som usaltede nøtter, fet fisk og avokado. 
 • Ta gjerne saus til, men det er lov å tenke mengde. 
 • Bytt gjerne desserten ut med frukt av og til 
 • Pass på å drikke godt med væske, spesielt hvis du er i varmere strøk trenger du mer væske enn vanlig. 
 • Velg sterke farger på salaten og grønnsakene dine, det er så mye mer fristende. Husk vi spiser med øynene også, og det visuelle spiller faktisk en rolle.  

Vi har et stort kjøkken her i huset og lager derfor mye mat selv. I går var det som sagt grillings, og her ser dere noen av godsakene som ble servert. Hjemmelaget potetsalat, to digre salater med masse godt, grillspyd med biff og grønnsaker, burgere av karbonadedeig med ost, hjemmelaget hvitløksbrød, stekt sopp, og oliven. Så mye godt, og ikke minst både sunt og næringsrikt. 

Er dette et måltid du kunne kost deg med på ferie? 

 

Smiiil Maren 

 

Ferietips: Morgentrening

For at jeg skal få trent på ferie om sommeren så er det helt avgjørende for meg å få gjort det om morgenen før det blir for varmt. Både fordi selve økten blir fryktelig tung når det er varmt, og kroppen blir generelt slapp og utladet av å ligge i sola. Mitt beste tips er derfor å legge klar treningsklær når du går å legger deg, og neste morgen står du opp, litt vann i ansiktet, en halv banan ( eller annen lett tilgjengelig energi ), gjerne en kopp kaffe og rett ut på tur. 

Let´s go for a morning run

I skrivende stund sitter jeg med en stor kopp kaffe, og lader opp til en liten morgentur her på Rivieraen. Jeg har vært våken helt siden kl 06, og er i grunn ganske så klar for å få i gang denne dagen. Jeg synes det er så ubeskrivelig koselig at hele gjengen er på plass nå, og jeg tror rett og slett det er en slags barnslig iver og lykke over å ha en så stor del av de menneskene jeg er aller mest glad i rundt meg, på en plass som dette, som gjør at jeg ikke får sove. 

Ellers er dagens plan kun total avslapning, masse sol, bading god mat og lave skuldre. Jeg satt oppe i går kveld og ren skrev spørsmålene deres til Polar, så nå er de sendt inn, og svarene deles så snart jeg får dem tilbake. Jeg fikk også skrevet ferdig en artikkel for Shapeup som skal ut like etter sommeren, med tema sprettrumpe, og sterke ben. Det betyr at jeg er ferdig jobbet, og kan nyte denne dagen fullt ut. 

Jeg savner å høre fra dere. Hvordan har dere det, hva driver dere med, har du ferie eller er det full jobb? Jeg koser meg så med kommentarer fra dere, og spesielt nå som jeg har så mye tid. Så skriv gjerne til meg, jeg blir virkelig glad for å høre fra dere.

 

Smiiiil Maren 

 

Private Beach Club

Le las d´Estel Private Beach Club

Jeg har vært i Frankrike mange ganger, men likevel blir jeg like overrasket hver gang over hvor vakkert det er her, og hvor godt livet på rivieraen er. I dag har vi kost oss på en beach club like nedenfor huset. Stedet heter Le las d´ estel og vi er alltid innom her et par ganger når vi er i Frankrike. Det er så fint der, delikat innredet og alt tilrettelagt for total avslappning. Hvertfall på dagtid, på kvelden blir det full fest der nede. 

Vi kose oss i sola i tre – fire timer, spiste nydelig lunsj og badet masse. Middelhavet er herlig nå, for man blir faktisk avkjølt når man bader. Litt kaldt i det du går ut i, og bare helt herlig etter et lite minutt under. Lunsjen bestod av cæsarsalat og spicy kylling, tunfisksalat og biff. 

Etter stranda var det avgårde for den obligatoriske storhandelen. Vi er 12 personer på tur, så det måtte handles en god del. To handlevogner, og 15 bæreposer for å være eksakt. Jeg er alltid med på denne handlerunden, jeg synes det er så utrolig gøy med matbutikker i utlandet. Det er så mye nytt og annerledes. Noen flere som synes matbutikker i utlandet er gøy?

Nå mangler vi bare min storebror og kona med begge barna så er alle samlet, og familielykken komplett. I kveld blir det grillkveld med store velfylte salater, potetsalat, hamburgere, biff og grillspyd. Det er ikke noe problem å spise sunt på tur når man bor i et eget hus, med eget stort kjøkken og kan lage akkurat den maten vi vil. Vi koser oss med masse godsaker selvfølgelig, men hovedmåltidene holdes relativt sunne og næringsrike. 

Nå skal jeg ta en lang god dusj, skylle bort alt saltvann og gjøre meg klar for kvelden. Dette livet her kan jeg virkelig bli vant til. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Fremme i paradis

Welcome to paradise

Vi ankom rivieraen i går kveld, og rakk i grunn bare en kjapp tur innom matbutikken og en koselig kveldsmat før vi stupte i seng. I dag våknet vi opp til strålende sol, og 25 grader. En kjapp kaffekopp ved bassengkanten og vips var joggeskoene på. Nå ligger jeg ved bassengkanten og nyter følelsen av at første treningsøkt på Rivieraen er gjennomført. 

 

 

Det å jogge her nede er en liten opplevelse, og dere som følger meg på snapchat (marenerdvik) fikk en liten sniktitt av turen. Det er virkelig helt idyllisk å jogge rundt på de små stiene som går helt nede langs havet. Det eneste du hører er bølgebrus og fuglesang, det er helt ubeskrivelig. Nå skal frokosten nytes, før stranda stå for tur. Senere i dag kommer resten av gjengen ned og ferien kan virkelig starte. 

Håper alt står bra til hjemme. Jeg kommer tilbake senere, nå ville jeg bare gi dere en kjapp oppdatering, og ønske dere en deilig lørdag. 

 

Smiiiil Maren 

 

Slik pakker jeg for en aktiv ferie

Inneholder sponsede produkter

Klar for en sporty ferieuke 

Da var kofferten pakket for en sprek og aktiv uke i Frankrike. Jeg har med meg løpeshorts og korte topper, løse luftige singletter og gode joggesko. Jeg har med meg strikk, og hoppetau og tenker at kombinasjonen av alt dette gir det perfekte utgangspunkt for en sporty ferie. Jeg ser for meg at det blir mest jogging langs havet og styrke-sekvenser med egen kroppsvekt. Jeg har allerede satt opp et par programmer som jeg skal dele når jeg kommer ned. Det lille grønne strikket kalles et mini-band, og det er genialt å ha rundt knærne for å virkelig få aktivert rumpa i øvelser som knebøy og hipthrust. Hoppetauet er genialt som oppvarming, eller som et kondisjonslement i sirkelen. 

Jeg skal selvfølgelig gjøre andre ting enn å løpe, hoppe og svette på ferie. Så til alle de andre dagene har jeg pakket med meg både kjoler, skjørt, shorts, blondetopper og singletter. Jeg har med meg flere par med sko, vesker, tilbehør og selvfølgelig en hel haug av produkter. Jeg er spesielt spent på Abeile serien som jeg begynte å bruke for et par dager siden.

Abeile serien skal jeg teste den kommende uken, og grunnen til at jeg har valgt akkurat denne er fordi jeg sliter med soleksem på både bryst og armer. Abeile sin solkrem skal være unikt god på akkurat dette, og sammen med den pleiende kamillemasken skal det gjøre underverker for slik solskade. Så jeg er veldig spent, og krysser fingrene for at det fungerer. Sjeldent har jeg hørt så mye skryt av et produkt, så forventningene er høye. Jeg har også en sololje i samme serien. Den lukter godt, trekker fort inn, gjør huden silkemyk og gir en nydelig glød. Snakk om alt i ett produkt. Ellers har jeg med med flere solkremer, og gode produkter til håret. Det er helt skremmende hvor slitt det blir i sola.

 

Til kveldene vi skal ut å spise har jeg med meg litt andre type kjoler, skjørt og topper. Litt mer pyntet, men samtidig veldig laidback. Flere av toppene er løse, og med dyp åpen rygg. Jeg synes det er så fint når man ikke har noe under slike topper, og ryggen er solbrun. Jeg gleder meg så til å kunne dra ut å spise på kvelden i lette sommerklær uten å tenke på at man kan komme til å fryse. 

Nå skal kvelden nytes med kjæresten, god mat og film på tv. Planen var egentlig å ut for å se på sankthansbål, men med striregn fra åpen himmel så fristet det mer å bli inne i en varm og god leilighet. 

Hva er deres planer for sankthansaften? 

 

Smiiiil Maren