Stereotype blogger

Reklame | Comfort Grand Central

Livet mitt som blogger i Oslo, er litt annerledes enn hjemme. I dag har jeg løpt fra møte til møte, vært innom Pr-byråer, tatt en kaffe med nye, og med tidligere samarbeidspartnere, innom butikker jeg liker, og tatt bilder på en cafe jeg elsker. Det er ikke heeelt slik min hverdag ser ut hjemme i Kristiansand, for å si det sånn!  Mer stereotype blogger blir det ikke. hehe.

Jeg har storkost meg, og fått så mye ny inspirasjon. Det er så deilig med slike dager, masse påfyll av energi, og motivasjon til å pushe på videre. Jeg har fått titte litt på hva som kommer av sporty nyheter fremover, vår og sommer klær og funnet meg noen favoritter som blir med meg på årets mest eksotiske reise ( mer om det veldig snart).

På vei tilbake til hotellet kjøpte jeg skyr, cottage cheese, blåbær, bringebær, druer, banan, knekkebrød, smøreost og chips. Dette ble dagens middag, som jeg momsen på mens jeg jobbet og forberedte morgendagen.

Nå er jeg mett, glad, forberedt og fornøyd. Nå har jeg utelukkende gode følelser for i morgen, og gleder meg skikkelig til å trene en gigantisk gruppe med herlige jenter, på årets ShapeUp Convention.

Jeg bor på Comfort Grand Central i helgen, og har fått det kuleste to etasjers hotellrommet. Her skal jeg hygge meg helt frem til søndag. Litt kult rom eller hva? Jeg ble i tillegg overrasket med en rose, en koselig liten overraskelse fra hotellet når jeg sjekket inn ❤️

Klokken er mye, og det er på tide å hoppe i seng.  Batteriene må lades opp før det braker løs på Convention i morgen. Håper du får en nydelig helg, og koser deg med noe du synes er ekstra koselig. Hvis du er på Convention i helgen, så lov meg at du kommer å sier hei❤️

 

Smiiil, Maren 

 

Hei fra Oslo

Heii❤️ Jeg rakk ikke å oppdatere dere her i dag før jeg reiste. Nå er jeg altså fremme i Oslo, og skal i gang med tidenes møte-runde. Jeg skal innom flere samarbeidspartnere, før jeg avslutter med en befaring på lokalene fr morgendagens ShapeUp kickstart Convention.

Jeg skal holde #skyrøkta, og er så stolt over å få lov å holde akkurat den timen. Jeg har satt sammen tidenes program, og hvis tiden strekker til ( les: jeg SKAL få det til) så skal jeg filme hele økten til dere, og dele den på Instagram. Høres ikke det bra ut? Så kan dere som ikke får delta i helgen, også få lov å teste!

  

Jeg hadde bare lyst å innom å hei, og god helg! Følg gjerne med meg på Instagram og snap i løpet av helgen (dere finner meg på @marenerdvik) Jeg lover dere masse spennende oppdateringer fra en sporty helg i Oslo.

Nå må jeg komme meg avgårde til en avtale her, heng gjerne på, jeg tar dere som sagt med på dagen min, via Insta og snap. Ses der❤️

 

Smiiil, Maren

Valentines day….

Det er umulig å ikke få med seg at det er Valentines Day i dag. Min Instagram er fylt opp av forelskede par, roser og sjokolade. Jeg ser det, kjenner på en klump som kommer snikende, men klarer faktisk å ikke la den vonde klumpen få lov å feste seg. Det er på sånne dager man kan kjenne litt ekstra på det etter et brudd, og det er jo selvfølgelig naturlig.

Jeg velger å fokusere på verdens fineste lille pelsdott som ligger ved siden av meg, og lager de søteste små snorkelyder. Jeg velger å fokusere på de skjønne venninnene mine som har sendt Valentines meldinger til meg❤️ også velger jeg å fokusere på verdens fineste familie, som overlesser meg med kjærlighet hver eneste dag. Jeg har et liv fylt med kjærlighet, så Valentines Day alene eller ei, jeg føler meg heldig❤️

Hvordan er det med dere og Valentines day? Skal du gjøre noe hyggelig med din kjære, eller tenker du på det som en helt vanlig torsdag? Del med meg i kommentarfeltet❤️

 

Smiiil, Maren

 

Maren tipser: Ny smoothie

Se på denne godsaken av en smoothie bowl. Smoothien i seg selv er nydelig, men med en helt spesiell granula, og en god skje peanøttsmør blir den komplett.

Du trenger:

2 dl Frosne bringebær

1/2 banan

4 ss Vanilje Kesam

1 ss cottage cheese eller vanlig Kesam naturell

2 ss vanilje protein (valgfritt)

2 ss havregryn

Eple juice eller vann, mengde varierer ut fra hvor tykk du ønsker smoothien din

Kjør alt sammen i blenderen, og spe på med væske, eller litt mer havregryn og frukt/bær, hvis den blir for tynn eller for tykk i konsistensen. Hell over i en bolle, og dander med det du ønsker å toppe bollen din med.

Vanligvis så kjører jeg på med masse topping, men denne synes jeg var så smakfull og god i seg selv. Jeg har kjøpt en økologisk rawfood granola, med smak av kakao. Den var helt nydelig. Kombinasjonen sammen med peanøttsmør var helt magisk! 

Jeg er snart på vei ut døren for et morgenmøte i sentrum. Deretter skal jeg hjem for å lufte hund, før jeg sal tilbringe store deler av dagen i en workshop med et prosjekt jeg jobber med. Jeg håper å rekke en gruppetime i kveld, hvis ikke så får dette bli en jobbedag, også får treningen vente til i morgen.

Håper du får en fin onsdag🌸

 

Smiiil, Maren 

 

Gode nyheter på en tirsdag

Reklame | Annonselenker

Heii dere💗 Det er så herlig å kjenne hvordan bloggmotivasjonen ble boostet av å ta et par dager fri. Nå har jeg lyst å oppdatere dere absolutt hele tiden. I dag startet jeg dagen med en helt fantastisk nyhet, og jeg kjenner at alle gode nyheter er litt ekstra velkomne i disse dager.

Den gode nyheten er at det ser ut som dyrlegen har klart å finne ut av hva som feiler min lille Leo. Han har nemlig mistet en god del pels, og vi kan bare ikke forstå hva som er galt. Han er frisk som en fisk, super energi, spiser som normalt og er i storform. Likevel så falt mer og mer pels av. Nå ser det altså ut til at dyrlegen har funnet årsaken, og mitt lille gull får forhåpentligvis pelsen sin helt tilbake igjen, ved hjelp av medisiner. Så lykkelig hundemamma her nå, smilet går hele veien rundt!

Etter de gode nyhetene, måtte Leo og meg ha oss en ekstra liten luftetur, med litt ekstra tid til lek. Etterpå fikk jeg tatt meg en liten joggetur selv også, og selv om ikke det var spesielt langt, så er det helt utrolig hva 5-6 km på bar asfalt kan gjøre med energien💗 Det føles så godt å endelig kunne løpe på bare veier igjen.

Nå må løpeformen utendørs bygges opp igjen, for det er virkelig ingen tvil om at det er stor forskjell å løpe inne på en tredemølle, som nesten hjelper deg litt fremover, og utendørs hvor du overhode ikke får noe drahjelp. Hehe. Jeg fikk jo så mange gode tips fra dere med pigging av egne løpesko, og løpebrodder, men nå er altså det aller meste av snø på sørlandet regnet bort, og vi har bare veier overalt.

Jakke fra Ganni  // Lue fra Ganni  // Jeans fra Frame (i sort)

Nå skal jeg jobbe et par timer, før jeg skal løpe på apoteket og hente medisinen til min lille tass. Tenk om han blir helt fin i pelsen nå! Dette blir så spennende. Håper du som leser dette får en nydelig tirsdag, og at du fyller dagen din med noe ekstra hyggelig💗

 

Smiiil, Maren 

 

Hekta på ny serie, og en heftig utfordring

Jeg må bare stikke innom dere en gang til i dag, og dele det gøyeste programmet som finnes. Dere som følger meg på snap har jo sett at jeg er totalt hektet på Whalgrens verden. Jeg har sett 3 sesonger på noen få dager. Jeg må seriøst begynne å begrense meg litt, men det er sannelig ikke lett!

Man følger familien Whalgren, som består av artist mamma Pernilla, den kjente influenser datteren Bianca Ingrosso, og hennes bror, som også er trist benjamin Ingrosso, lillebroren Theo og storebroren Oliver. Man får være med på oppturer og nedturer, bøttevis av drama, litt hjertesorg, kjærlighet og masse masse fjas, tull og tøys. Jeg elsker det, og skal unne meg to nye episoder i kveld. Jeg ser det på Dplay.

Jeg har hatt en lang dag med egentrening, gruppetimer, to lange møter og masse jobb med det nye spennende prosjektet  (som det forresten ligger et lite hint om på min Instagram story og Snapchat nå) Så nå skal jeg nye popcorn og iskald cola zero. Mmmm❤️ Hverdagsluksus!

 

I det jeg skulle til å poste dette innlegget så ringte en god kompis. Han presenterte tidenes utfordring til meg, og jeg har fått et par dager til å tenke meg om jeg ønsker å ta utfordringen. Det er snakk om noe som er HELT utenfor min komfortsone, alt for heftig fysisk, og direkte skremmende. Det er en utfordring som består av 3 elementer, hvor jeg kun føler jeg behersker ett av dem, såvidt. Noen som kan tippe hva det gjelder? Fysisk beinhardt, skremmende, består av 3 elementer, hvor to av dem er helt ukjente for meg. Og ja, det er en form for konkurranse. Hva kan det være?

Jeg fikk også en mail i dag, med spørsmål om en sporty og eksotisk reise. Kanskje det hadde vært gøy å sprite opp bloggen med et litt annerledes og inspirerende reisemål? Hva tenker dere?❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

Den nye hverdagen

Hei dere❤️ Jeg er helt satt ut, overveldet og fylt av gode følelser. For det å åpne bloggen i dag morges var helt ubeskrivelig fint. Så mange fine kommentarer, så mye støtte og omsorg fra dere. For en gjeng dere er! Tusen takk❤️

I dag starter jeg litt på nytt, og det føles bra. Jeg har sovet litt lite, men det vet jeg går seg til. Jeg startet dagen med en god tur ute i frisk luft med Leo, og nå koser jeg meg med kaffe og God morgen Norge. Jeg skal straks avgårde for en treningsøkt med en venninne. Vi har begynt å trene fast sammen hver mandag morgen, en fin rutine, som jeg håper vi klarer å holde på. Det er en så god start på uken! Etterpå skal jeg avgårde for et møte, etterfulgt av to gruppetimer på senteret jeg jobber på. En finfin ukestart!

Jeg tok meg helt fri fra bloggen i helgen, og la alt fokuset bare på å kose meg. Jeg koser meg med å ta bilder, og derfor var kamera med meg. Jeg har hatt jentekveld hjemme hos meg, taco-kveld hos min storebror og familien, deilig lunsj med venninner, joggetur ute på bar asfalt, spilt inn treningsfilmer til dere ( det ligger en helt ny film til dere på min Instagram, og på min FB-page nå) Vi har også feiret morsdag, og jeg kost meg hjemme alene, med serier, snacks og lave skuldre. En deilig helg, på alle måter. Takk for at jeg fikk ta meg en skikkelig time-out❤️

Disse bildene er fra gårsdagens kos med en venninne. Så det ikke herlig ut? Alle godsakene er raw food, uten sukker og veganske. I koppene er det Golden milk, laget på havremelk. Snacksen på lørdag og søndag kveld, var derimot alt annet enn sukkerfri og raw food ( haha ), og det må være lov!

 

Jeg føler litt dette er starten på en ny hverdag, og for første gang så føles det utelukkende som noe positivt og spennende. Nå må jeg løpe avgårde her, men jeg titter innom igjen i ettermiddag!

Ha en deilig mandag mine venner, denne uken skal bli bra!!!

 

Smiiil, Maren 

 

Jeg tar en pause

Jeg tror det er på tide å fortelle dere litt om hva som skjer, og hvordan jeg egentlig har det. For en stund siden ble det slutt mellom min kjæreste og meg. Jeg har latt vær å skrive noe om det, av flere grunner. En av dem er selvfølgelig fordi jeg har valgt å ikke være så privat på bloggen, og den andre er fordi jeg på en måte har hatt min lille “fri boble” her inne på bloggen. Et sted hvor brudd og alle vonde følelser ikke eksisterte. Jeg har tenk meg litt om, og jeg synes det blir litt feil å ikke være ærlig med dere, når dere trofast kommer inn her på bloggen hver enste dag. Dere deler av dere selv, kommenterer det jeg legger ut, stiller opp, og er her for meg hver eneste dag.

Det har vært en tøff tid, og samtidig har jeg forsøkt å holde bloggen positiv og spennende for dere, jeg har forsøkt å holde gruppetimene mine gode, harde og alltid med nye programmer. Jeg har forsøkt å holde alle samarbeidspartnere fornøyde, ha alle kanaler oppdatert til en hver tid, og ha absolutt alt på stell. Det har gått greit lenge, og jeg kunne sikkert holdt denne fasaden oppe en god stund til. Jeg har lært meg en måte å håndtere det på, men samtidig så kjenner jeg at det er slitsomt og tar mye av energien min. Det føles også litt feil å ikke dele en så stor endring i livet mitt med dere. Så da er det på tide å dele med dere, at ja – det er slutt med kjæresten, for en god stund siden, og jeg er singel. Det er en ny hverdag, og jeg holder fremdeles på å lære meg å være bare meg.

Det vil bli litt endringer på bloggen fremover, jeg vil slippe dere mer inn, jeg vil være ærlig med dere og mer åpen. Jeg håper dere vil gjøre det tilbake. Jeg håper dere vil være mine kompiser og venninner, som stikker innom her og deler av dagen deres. Deler tankene deres om ulike ting, gir meg tilbakemeldinger, og er her. Jeg håper bloggen kan bli et sted du finner masse motivasjon til å trene, spise sunn bra mat, og leve ditt beste liv. Jeg håper du vil finne inspirasjon til en aktiv hverdag, inspirasjon til å kose deg med godsaker, til å senke skuldrene og bare være deg. Jeg håper jeg kan gi deg alt du ønsker deg fra en trenings og livsstilsblogg.

 

Jeg håper vi kan stå litt sammen i tiden fremover, for skal jeg være ærlig, så skremmer denne nye hverdagen meg litt. Plutselig er jeg bare meg…. Takk gud for verdens beste familie, venninner, Leo og dere! Jeg skal klare dette, og det skal bli så utrolig bra. Jeg tar meg et par dager nå, samler litt krefter, puster litt og lader batteriene. På mandag er jeg tilbake, og det blir starten på min nye hverdag❤️

Jeg håper du vil være med meg videre, på en litt mer ærlig, sårbar og ekte blogg. I en hverdag med oppturer og nedturer, bøttevis av positivitet, inspirasjon og motivasjon. Jeg er takknemlig for hver og en av dere, og tenker at sammen klarer vi alt!

Klem fra Maren

 

Spør veganeren

Jeg har en venninne som inspirerer meg så enormt. Hun er så engasjert, så tilstede, så genuin, god og ekte – i alt hun gjør. Ingrid er kvinnen bak Spiregården, og Spiren cafe, hvor jeg tilbringer mye tid. Ingrid er selv veganer, og har enormt mye kunnskap om dette. Jeg tok en prat med henne, og hennes nydelige kollega Tina. Jeg spurte dere på Instagram, om det var noe dere ville spørre en veganer om – og det kom så mange spennende spørsmål.

Jeg ser selv ikke veganer, men  #youdonthavetobevegantoeatvegan . Jeg synes ikke vi skal gjøre vegansk kosthold til noe fremmed, sært og skremmende, og akkurat det er målet med dette blogginnlegget. Dele inspirasjon, svare på spørsmål og kanskje drepe noen myter og fordommer.

Nå har jeg samlet spørsmålene og svarene i dette blogginnlegget. Håper det kan være lærerikt og inspirerende<3

Hvor lenge har du vært veganer? 

I 13 år. Jeg startet som pesketerianer, deretter over til vegetarianer, og nå veganer.

5 tips til enkle og gode retter? 

Rispapir rull er en av mine favoritter, sier Ingrid.

Mange gode salater med hampfrø (omega3 og 6), avokado for fett, spinat, grønn kål, cherry tomat, nøtter, agurk, kikerter, spirer. Bønner og linser kan gi litt “kjøtt følelse” så det kan være fint for dem som føler de savner det!

Supper ( Ingrid favoritter: gresskarsuppe, tomatsuppe med linser og kokosmelk)

Overnight oats / chia grøt

Smothie bowl med masse deilig topping

Tar du noe tilskudd? 

Jeg tar tilskudd av B12, da det kan være litt mangel på dette i vegansk kosthold. Jeg tar også D-vitaminer (noe alle nordmenn kan ha behov for i vinterhalvåret), og omega3 (dette er litt omdiskutert, noen mener det er behov, andre ikke)

Savner du noen gang å spise kjøtt, meieriprodukter osv? 

Jeg savner det overhode ikke, den typen mat føles helt feil for meg nå. Jeg tillot meg å smake på ost etter noen måneder, men det føltes helt feil, og kroppen ville ikke ha det. Så nei, jeg savner det ikke.

Møter du mye motstand på valget ditt om å spise og leve slik du gjør?

Det gjorde jeg før, følte meg veldig annerledes, men det er totalt forandret! Nå er det så mange som er super-positive, og virkelig bare nysgjerrige og søker lærdom heller enn å dømme.  Familie vil alltid være litt sårt, om de ikke er med på bølgen selv. Mat her hjemme i Norge er jo en familie begivenhet, og når ikke mor lenger kan lage sine spesialiteter (typisk kjøttkaker osv) er det noe som nok må forklares i alle fall .Men for min del har de sett hvor utrolig godt det har gjort meg, og at det virkelig bare har vært bra. Familien var faktisk redde når jeg først ble vegetarianer for 13 år siden!!

Tips til inspirasjon for vegansk mat?

Søk på Pintrest, der finnes det så mye spennende. Bruk søkeord: vegan, vegan food, jack fruit +++. This rawsome vegan life, hun er helt super, og absolutt verd å  følg henne på pintrest. Ellers er Veganmisjonen en helt super blogg.

På Instagram kan du følge Ingrid på @ingemin, Tina på @tinamersland og Spiren cafe på @spirenkafe

Nevn noen ting du MÅ ha hjemme? 

Ingrid:

Kokosmelk

Curry paste

Miso ( fermentert soya, til suppe, smaktilsetning)

Avokado

Quinoa

Knekkebrød ( pålegg: hummus, avokado, vegansk ost )

Vegansk melk, mandel/havre melk fra Berit nordstrand , eller vanlig havremelk

Kakao

Flere typer frukt

Bær til smoothie

Tina:

Frukt

Løk og hvitløk (grønnsaker stekt med løk er en sikker vinner på mat i farta, for Tina)

Økologisk Musli og havgremelk / soya melk

Vegan burger i frysen ( Feks fra merket: Hoff )

Frosne bær til smoothie

Jeg synes vegansk middag er vanskelig, har du noen tips her? 

Ja absolutt! Jeg liker godt varme gryte , curry paste blandet med kokosmelk og masse grønnsaker, og risnudler elle quinoa. Vegansk pizza med vegansk ”ost”og sopp er helt nydelig. Supper er også kjempe godt. Vegansk Burger er veldig godt. Her må jeg (maren) få lov å tipse om den nye burgeren på Spiren cafe, den er laget av young jack fruit (google it), som er kokt og most, bland med en saus av egen smak, for eksempel bbq. Finn frem grove burger brød, og dander med spinat, aiole, og dressing.

Kan du beskrive en vanlig matdag for deg?

Jeg står opp, tar meg vann med sitron (pluss en mini mini bit av mørk sjokolade)- gjør yoga. Deretter er det frokost: Smoothiebowl med masse granola og gode ingredienser. Sammen med frukt. Jeg liker godt friske frokoster.

Lunsj: spiser gjerne rå lunsj på sommer, men på vinter er suppe digg. Eller salat. På sommeren er jeg også mye mindre krevende.Så gjerne frukt og mer frukt !

Middag: Gjerne varm gryte, curry nå på vinterstid. Har jeg dårlig tid; rice paper rolls.

Snacks og varme drikker utover kvelden: Jeg liker utrolig godt ordentlig kakao når snøvær og kulde setter inn! Og dette er absolutt ikke en søvndysser, men energi givende drikk, så ikke for sent. Ellers spiser jeg gjerne fruktfat om jeg er på en sunn dag, sjokolade på en kose dag.

Jeg ble av venner kalt Granola girl, fordi jeg digger granola og snacker på de som godteri innimellom

Tips til snacks for veganere? 

Vegansk sjokolade

Raw kaker

Vegansk chips

Kakao

Tips til en som ønsker å starte, hvordan går man frem? 

Det er lurt å starte gradvis. Start for eksempel med å kutte litt ned på kjøtt og fisk. Ha noen dager hvor man kutter helt, ta det gradvis, og ha flere og flere dager uten. En fin start er også å bytte ut vanlig melk med havremel, mandelmelk eller soya. Les deg opp, og lær så mye du kan om hvordan et vegansk kosthold er. En sikker og god kilde til informasjon er: norsk vegan samfunn, google it! Bor du i Kristiansand, så er det Vegan-treff første søndag hver måned, klokken 14.00 på Spiregården. Dette er for alle som er nysgjerrige på et vegansk kosthold.

Vegansk kosthold er så tilgjengelig nå, og det er info overalt. Du får masse støtte, og folk er så åpne, og tolerante. Hopp i det, og prøv det ut, sier Ingrid og Tina. Du vet ikke hvordan dette vil føles for deg, før du tester. Tenk så fint å gjøre noe bra for deg, jorda og dyrene. Det føles så GODT! Du gjør en god gjerning<3  sier jentene, og smiler!

Håper dette var til Inspirasjon, spør gjerne dersom det er noe mer dere lurer på!

 

Smiiil, Maren 

 

 

Hi, I´m jummy

Har dere sett en så digg lunsj? Dette står foran meg i skrivende stund, og jeg kjenner at humøret stiger bare av å se på den deilige grønnfargen på min smoothie bowl. Dette er et nytt sted som har åpent på torvet i Kristiansand. Det heter Panda Panda, og er virkelig verd å sjekke ut. Jeg har to møter på rappen her nå, også skal jeg i et møte i banken.

Er det bare meg som blir litt stresset før avtaler i banken? Det er et utelukkende positivt møte, men likevel blir jeg alltid litt nervøs. Hehe. I dag skal Geir, min regnskapsfører, være med meg, og det er så trygt og godt. Alt er bedre når Geir er med!

  

Er det noen som vet hvor det selges det redskapet som er brukt for å skrive dette på kaffen? Jeg ser for meg at det må være en slags form, også bare drysser man kanel over. Jeg har sett så utrolig mange kule varianter, men aldri funnet ut hvor jeg får tak i det. Tips meg gjerne<3

Disse smoothie bowlene gir meg inspirasjon til å prøve litt nye ting med min topping. Granateple, og økologisk hvit sjokolade. Mmmm!

Nå må jeg komme meg avgårde  her. Håper dere har en fin tirsdag:) Vi snakkes litt senere!

 

Smiiil, Maren