Familiegrillings og nye løpesko

En fin Oslohelg er forbi, og jeg er på plass hjemme i kristiansand igjen. Jeg tok tog hjem denne gangen, og selv om det gikk helt greit så er nesten 5 timer fryktelig lenge å sitte stille i et togsete. Det var fryktelig godt å komme ut av toget å bli møtt av den deilige friske sjølukta og utsikten utover havet. Hjemme ventet ferdig middag og stua full av familie. For en lykke! Grillede hamburgere med masse deilig tilbehør stod på menyen. Vi hadde vanlige hamburgere med brød, salat, tomat og løk, men også en stor salat med mye godt ved siden, samt små skåler med ananas, avokado, egg og fetaost. Jeg elsker slike tapasinspirerte bord hvor alle kan velge det tilbehøret de ønsker og bygge sin egen hamburger. Mmmmm.

Dere som følger meg på instagram vet at jeg kjøpte to par nye sko i Oslo. Det ene paret viste jeg dere her på bloggen i går, og det andre kommer her. Dette er sko til jogging og lengre løpeturer. De har god demping og sitter perfekt på foten. Dette er ikke sponsede produkter, rett og slett bare en anbefaling fra meg til dere om en solid og god løpesko. Modellen heter Lunarglide. De finnes i flere fargekombinasjoner. Jeg likte denne best. 

Nå skal jeg straks putte denne kroppen ned i et breddfullt deilig badekar, med badeoljer, og dempet belysning. Det er viktig med litt selvpleie i hverdagen, og i dag tenker jeg det passer fint med litt søndagsspa. Ellers blir det en rolig kveld, med oppladning til en ny, lang arbeidsuke. Jeg trives usannsynlig godt i sommerjobben på ARA (avd. for Rusavhengighet). Det er utfordrende, lærerikt, og spennende. Jeg jobber sammen med herlige kollegaer, og dagene flyr forbi. Det er sterke inntrykk og mange triste skjebner. Jeg blir stadig minnet på hvor heldige vi faktisk er og hvor mye man har å være glad for her i livet. 

Ta vare på hverandre, og vær takknemlig for det livet du lever. Det er så alt for mange der ute som ikke er like heldige.

 

Smiiiil Maren


Oslo update

Det er litt merkelig å være tilbake i Oslo. Ja jeg bruker ordet merkelig, fordi det føles faktisk litt rart  å være her igjen. Jeg har vært borte i rett under tre uker, men mye har endret seg på den tiden. Kristiansand er en roligere by, tempoet er lavere og bymiljøet er mindre hektisk. jeg stod på Oslo S i går, og så på mylderet av mennesker. jeg følte meg plutselig som en fremmed i egen by. Heldigvis gikk dette fort over, og nå storkoser jeg meg! Dagen i går ble brukt sammen med gode venner. Det er så godt å se oslogjengen min igjen, og smilet går virkelig hele veien rundt her. Vi lagde nydelig mat og koste oss masse!  Jeg rakk også en liten shoppingrunde i går. Oslo har noen butikker kr.sand ikke har, og da er det viktig å titte innom dem nå som jeg har muligheten. Jeg var bla innom Anton sport og kjøpte hele to par sko. Jeg trengte nye løpesko, og fant i samme slengen et par uber kule leopardmønstrede nike´s. Kule eller hva? 

I dag skal jeg nnom fantastiske super nature – som jeg virkelig savner Kr.sand. jeg er tom for både afa-alger, og annet super-snacks så nå må lagrene fylles opp igjen. Ellers blir det nok tid til en treningsøkt også inn mellom tre planlagde cafe-dater. Jeg har kun mulighet til å være i Oslo i to dager, og da må man prøve å klemme inn en lite gjensyn med alle de jeg er så glad i her, og besøke alle stedene jeg virkelig savner. Nå må jeg opp av sengen og komme meg i gang her. Jeg håper dere nyter helgen alle sammen! Mer fra denne kanren senere i ettermiddag. 

 

Smiiiiil Maren


Sunn og god fiskesuppe

Her kommer som lovet, oppskfiten på gårsdagens fantastiske fiskesuppe. Dette er virkelig en av mine favoritter, både fordu den smaker himmelsk, men også fordi den er så utrolig enkel å lage. Det at den er sunnheten selv skader jo heller ikke. 

Jeg tok utgangspunkt i Wenche fra God morgen Norge sin oppskrift, og gjorde noen små endringer som gjorde den litt sunnere, men akkurat like god. Denne oppskriften er beregnet til fire personer. Vi var tre personer som spiste, og selv om jeg tredoblet fiskemengden spiste vi helt opp. 

Ingredienser:

 • 4 stk gulerøtter
 • 1 stk purre
 • 1/2 løk
 • 4 stk sellerirotskiver
 • 3ss smør
 • 1,5 l fiskekraft eller fiskebuljong
 • 600g fiskefilet uten skinn og ben (jeg brukte laks og torsk)
 • 3 dl fløte
 • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

 • Kutt opp grønnsakene og legg dem tilsides
 • Kutt løken i biter og stek den i pannen i et par mnutter til den blir blank
 • Ta fiskebuljongen og kok opp med 1,5l vann
 • Kutt frossen laks og torsk i biter og tilsett dem i gryten med fiskebuljongen
 • Tilsett matfløten i gryten – la det koke i ca 8 minutter, når det er et par minutter igjen tilsetter du løken og grønnsakene. 
 • La det puttre og kose seg i noen minutter, smak til med salt, pepper og litt gurkemeiekrydder. 

 

Tips: Ha litt fersk gressløk i en skål ved siden, og strø dette på toppen til slutt. Nydelig! Denne gressløken er fra egen hage.

Server gjerne med ferske rundstykker til. Dette er en lun og smaksfull fiskesuppe som garantert vil falle i smak. Test den ut, og gi meg gjerne en tilbakemelding på hva dere synes.

 

Smiiiiil Maren


Ny jobb, bentrening og middagstips

Nå er klokken rett over 20.00, og jeg har akkuratt kommet inn døren etter en enormt lang dag. Jeg spratt opp av sengen kl 05.45 i dag, og har vært på farten siden. I dag var første ordentlige arbeidsdag i ny sommerjobb, og etter denne dagen ser jeg virkelig frem til resten av sommeren. Jobben er spennende, utfordrende og givende, jeg føler meg heldig som får jobbe på ARA – Avdelig for rusavhengighet. Etter jobb var jeg sliten i både kropp og hode. Selv om jeg har jobbet ved denne avdelingen tidligere, så er det noen år siden og det er mye å sette seg inn i.

Etter jobb satt jeg meg i bilen i retning mot hjem, tv og sofa. Like før jeg skulle ta av i avkjørlsen mot min bydel, så ombestemte jeg meg og kjørte mot treningssenteret istede. Jeg ankom Solsiden både sliten, sur og helt uten motivasjon. Det er på slike dager jeg er ekstra fornøyd med at jeg har valgt å trene på akkuratt dette treningssenteret. Medlemmene her er nydelige, utadvendte og hjertelige. Solsiden er et lite og intimt senter, hvor alle snakker til hverandre og stemningen er helt unik. Jeg ble løftet opp av de andre i dag, og endte opp i et spruddlende humør og masse overskudd. Med solid hjelp, motivasjon og teknikkretting fra Thomas Falkum (som driver Solsiden) klarte jeg i dag å gjennomføre en brukbar benøkt med følgende øvelser:

 • Knebøy
 • Hip thrust
 • Strak mark
 • Bulgarsk utfall

 

Vel hjemme var det tid for påfyll. I dag stor det fiskesuppe på menyen, og den er bare helt magisk. Oppskriften vil komme på bloggen i morgen!

Gled dere, denne suppen er bare helt vanvittig smakfull og god. Den er selvfølgelig også sunn , og proppfull av godsaker kroppen din trenger. Denne varianten inneholder både laks og torsk, og som dere ser så er den ikke hvit slik som mange andre fiskesupper, den har en orangeaktig farge som et resultat av den unike og deilige kryddermiksen. Mmmm, gled dere til oppskriften. 

Nå skal jeg ta et langt varmt bad, fylle en stor skål med vanilje is og krype opp i sofaen med Harry Hole. Hvorfor? Fordi jeg har lyst vel 😀

 

Smiiiiiil Maren


Solid styrkeøkt og salg hos Proteinfabrikken!

I dag er jeg stolt av kroppen min! Jeg er stolt av den evne til å prestere, selv under mindre behagelige forhold. Som nevnt i forrige innlegg har jeg så og si ikke sovet overhode i natt, og det sier seg selv at formen blir ikke akkurat spenstig og energisk av slik. Jeg har valset rundt som en zombie, og følt meg helt utenfor min egen kropp. Etter en koselig time med kaffe og skravling på cafe, tok jeg turen innom solariumet. Jeg la meg ned, og våknet en halvtime senere i et mørkt og kaldt solarium. Mobilen min lå like ved min side, og selv ikke ringelyden fra den hadde vekket meg. Denne lille halvtimen i solarium snudde opp ned på formen min, og gav meg plutselig både overskudd, godt humør og energi. Jeg utnyttet dette og tok turen til Solsiden PTsenter i Kr.sand sentrum. 

                                                     Tights fra Better Bodies  //   Topp fra Nike

Hvem skulle tro at dette ble økten jeg økte på samtlige øvelser, og hadde en av mine beste styrkeøkter på lang tid? Når jeg sier solid og god styrkeøkt så mener jeg en økt hvor kroppen responderer på belastningen, jeg får tak i den muskulaturen jeg forsøker å nå med den aktuelle øvelsen. Dette var en slik dag! Jeg har sammen med Thomas Falkum, som driver Solsiden PTsenter, endret litt på treningsopplegget mitt, og nå funker det virkelig helt optimalt. Jeg har redusert på antall øvelser, og redusert ned splitten slik at jeg kun har to ulike programmer. Dette var helt nødvendig da jeg skal jobbe så mye i sommer at tiden ikke strekker til. Det er fysisk umulig for meg å gjennomføre fire-fem styrkeøkter + kondisjonstrening hver uke, i tilegg til full jobb, blogg og sosialt liv. Nå har jeg altså en to splitt, hvor jeg enkelt og greit deler kroppen inn i overkropp og underkropp. Jeg har brukt tid på å sette opp mitt nye program, og vil gjerne teste det ut litt før jeg deler det med dere. Alle øvelsene, repetisjoner, sett og film av øvelser vil selvfølgelig bli lagt ut etterhvert. 

I dag kjørte jeg:

 • Nedtrekk 
 • Pullups
 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Brystpress
 • Flies i kabel
 • Biceps/triceps i supersett

 

Til slutt må jeg dele en super nyhet med dere. Min fantastiske sponsor Proteinfabrikken har nå 30% på alt av proteinprodukter! Sjekk ut tilbudet HER!!  Dette er jo genialt, løp og kjøp sier jeg bare. Tilbudet varer kun frem til 3 juli! Her er tre av mine proteinfavoritter hos proteinfabrikken:

 1. Proteinpulver sjokolade Enkelt og greit et bra proteinpulver med bra næringsinnhold og smak.
 2. Proteinpulver skogsbær og vanilje Jeg har alle smakene av dette, og synes alle er nydelige. Jeg liker godt dette nå om sommeren
 3. Proteinpulver Cocoa Mucha – Vanvittig god smak!

 

Nå skal jeg kose meg med Taco og frisk sommerdessert sammen med familien. Solen stråler i kristiansand, og livet smiler 🙂

 

Smiiiiil Maren


Søvnløs natt og pink-power

I dag setter jeg ny rekord for morgentrøtthet! Jeg har hatt en totalt søvnløs natt,  og da mener jeg faktisk at jeg faktisk ikke har sovet noe i natt! Jeg sov et par timer på morgenkvisten, men gjennom hele natten lå jeg våken, stirret i taket, og forsøkte å løse alle mulige små ting i livet mitt som gir meg hodebry. En hel a4 side ble skrevet, og mobilen min har fått hele 10 nye notater i løpet av natten. Jeg har med andre ord hatt det fryktelig travelt i natt!. Nå sitter jeg her med tre en trippelespresso, og har bare bestemt meg for at denne dagen skal bli både energisk og bra – uansett! En ting er hvertfall helt sikkert, og det er at denne frøkna skal tidlig i seng i natt. 

Nå skal jeg slurpe i meg kaffen, og løpe av gårde til to spennende møter, og en treningssøkt. Jeg liker å trene tung styrke på gymmet, men jeg liker også å være girly-girl, pynte meg og være feminin. Jeg må smile litt av et bilde jeg knipset på trening i går. Her har dere meg på trening, med korall rosa neglelakk og en sterk hånd rundt hantelen. Perfekt kombinasjon spør du meg! Neglelakken er fra Essie, og fargen heter Sunday Funday. En frisk, lekker og herlig sommerfarge. 

Nyt denne solrike tirsdagen!

 

Smiiiil Maren


God morgen hjerter

Det er tydelig at denne kroppen her ikke er vant til så mye fest og morro lenger. Det krevde nemlig enhel søndag på sofaen og 10 timer søvn før jeg nå føler meg uthvilt og fit for fight igjen! Jeg er bare raskt innom dere for å sende dere et stort smil og ønske dere en super ukestart. Nå har nok ferien startet for mange av dere, men det betyr ikke at man må legge seg helt på latsiden. Jeg synes faktisk det er litt ekstra godt å trene i sommerferien. Man har bedre tid og det er mye mindre folk på treningssenterene. Det er også en fantastisk tid å bruke naturen til en powerwalk, joggetur eller kreativ styrkeøkt ved hjelp av den man kan finne rundt seg. 

For min del blir det en rolig morgen med mail, blogging, regninger osv. Været er rimelig kjipt på sørlandet, og det frister ikke så veldig å dra ut enda. Jeg starter jobben på avrusningsklinikken for fullt på onsdag for dere som har spurt om det. Jeg har jobbet litt på en klesbutikk i byen også siden jeg kom hjem til Kristiansand. Jeg skal fortsette å hjelpe til der når det trengs. Jeg jobbet her for 5-6 år siden når jeg bodde i Krs, og jeg synes det er veldig koselig å være der litt igjen. Butikken heter FIN og holder til i skippergaten. 

Mer fra denne kanten senere, ha en nydelig mandag så lenge!

 

Smiiiil Maren


Nyheter fra Individu

I dag har jeg vært ute og testet mine to nye favoritter fra Individu. Jeg har lenge vært på jakt etter en teknisk, lett og god løpejakke i et kult design, det fant jeg i denne utrolig kule jakken fra 2XU. Den har en super passform, og veier virkelig ingenting. Den er lett insvingt og det gir den et feminint preg. Den har flere reflekser og en genial lomme bak som har god plass til både nøkler, bankkort, kort til treningssentert osv. 

Skins har jeg vært på jakt etter lenge, men slitt med å finne de, da jeg var veldig bestemt på akkurat hvilken type jeg ville ha. Jeg har testet mange ulike kompresjonstights men ikke funnet noen som jeg føler sitter 100% og faktisk gir meg fordeler når jeg trener. Individu har Skins A400  på lager, og jeg er nå en lykkelig eier av den. Jeg testet den ut i dag, og vet dere hva – jeg føler meg som catwoman. Haha. Tightsen gir en helt vanvittig bevegelsesfrihet, og det er nesten skremmende hvor behagelig den sitter på, man føler nesten at man går uten bukse på. *ler* 

Det er mye treningstøy som er gøy, fargerikt, fresht og søtt, men det er desverre ikke like mye som er teknisk bra, har et gjennomtenkt og smart dedign og gir treningen din et løft – det kan jeg garantere at disse to produktene gjør. Jeg kan ikke si annet enn å oppfordre dere til å teste ut selv, du vil kjenne forskjellen og straks forstå hva jeg snakker om.

Tightsen finnes HER og jakken HER.

 

Individu kjører nå en KONKURRANSE hvor premien er et gavekort på 1000kr. Alt dere trenger å gjøre for å delta:

 • Like Individu på facebook HER
 • Legge igjen eposten din i kommentarfeltet på dette innlegget

 

 

Smiiiil Maren

sponsede produkter

Nydelig iskaffe

For et par dager siden la jeg ut et bilde på Instagram (brukernavn: Merdvik) hvor jeg koste meg med en deilg hjemmelagd iskaffe i sola. Flere har spurt hvordan jeg lagde denne, og det skal jeg selvfølgelig dele med dere. Det er så enkelt at det nesten er morsomt. Jeg bruker nespressokaspler, med det blir akkurat like godt med vanlig kaffe. Dette er en iskaffe med mye smak og helt uten sukker!

Ta et stort glass og fyll 1/3 med kaffe, sett dette inn i kjølekspaet til avkjøling. I mellomtiden knuser du is og finner frem melk. Når kaffen er kald fyller du på med is og tilsetter melken. Iskaffen kan nytes slik som den er, eller du kan tilsette smak. Jeg liker best å lage en proteinvariant, eller tilsette smak med stevia dråper. 

Protein-iskaffe lager du enkelt ved at du tar et stort glass og fyller 1/3 med kaffe, avkjøler i kjøleskap, knuser is og til slutt blader en scoop proteinpulver og melk i en shaker, som du heller over til slutt. Jeg varierer mellom å bruke vanilje eller sjokoladeproteinpulver. Jeg tror nok favoritten er sjokolade, med ekstra stevia dråper i. Så godt og så enkelt! Perfekt på varme sommerdager. 

 

Smiiiil Maren

 

Smarte tips til sunn snacks

Det finnes mange smarte små triks man kan gjøre for å leve litt sunnere. Ja seøvfølgelig er det dette med ren mat, mer grønnsaker, drikk vann osv. Når søtsuget virkelig melder seg, så er det ikke sikkert frukt og bær er nok, da har jeg et par finfine triks å dele med dere. Disse godsakene redder meg gang på gang. Her er mine favoritter:

1. Proteinbarer – Jeg er utrolig svak for sjokolade, og da er proteinsjokoader reddingen for meg. Jeg unner meg både en og to av disse opp til flere ganger i uken. Jeg har mange favoritter, men mine topp tre er FortiFX Caramel peanut, Isolox karamell og Muscle Brownie caramel Walnut 2. Sunnere bagst – krydderkaken er favoritten. En enklere variant er rett og slett bare å ta kakemiksen, tilsette et egg, litt vann og litt stevia, inn i micro i 2 minutter og vips – verdens beste lille mini-kake. Så søt, så god og så sunn! 

 

3. Marshmallows – Ja disse er lavkarbo og helt uten sukker. Et latterlig herlig nøringsinnhold og det føles som å spise vanlig godteri. 

4. Nøtter – Jeg har blit helt hekta på disse . Anbefales å teste ut! 

 

5. Stevia søtning. Bland en boks mager kesam med stevia pulver og litt vanilje proteinpulver og vips har du en søt og deilig mousse. 

 

6. Hjemmelagde knekkebrød kan du enkelt lage med denne ferdigmiksen. ha lavkarbo syltetøy og lavkarbo sjokoladepålegg på dem og nyt!! Disse påleggene er helt geniale, og jeg spiser ofte selv. Spesielt syltetøyet er en favoritt. Det har jeg i havregrøten også. Så godt, helt utrolig at de er helt uten sukker. 

 

Håper dere fikk noen tips til produkter dere kanskje ikke har testet ut før. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes om de ulike tingene. Selv må jeg nok si at det sukkerfrie pålegget og proteinbarene er det det går aller mest av her i huset. 

 

Smiiiiil Maren

 

Innlegget inneholder sponsede produkter