Denne treningsøkten gir meg alt

C A R D I O 

Jeg må le litt når jeg ser bildene i denne innlegget, for et intenst uttrykk. Haha. Jaja, ekte bilder er det beste, så får man heller godta at de ikke er fullt så flatterende. I dag har jeg lyst å dele min favoritt treningsøkt på tredemølla med dere, noen av dere har nok snappet den opp allerede, mens for andre vil den være ny. Denne treningsøkten gir meg alt, fordi den inneholder alt jeg ønsker i en og samme økt. Både gåing, løping, og intervaller, langkjøring, motbakke og uten motbakke. 

Selve økten ser slik ut: 

 • 20 minutter raskt gange i motbakke 
 • 10 minutter med 30/30 intervaller 
 • 10 minutter rask gange i motbakke
 • 10 minutter 45/15 intervaller 
 • 10 min nedtrapping med rolig gange, og gradvis mindre og mindre motbakke 

Etter siste runde med intervaller skrur jeg møllen godt opp i motbakke, også justerer jeg ned 1-2% for hver minutt som går. Helt til jeg går helt flatt, og da justerer jeg også ned tempo betraktelig. 

Denne økten er, for min del, såpass hard at jeg får en solid treningsøkt, men såpass overkommelig at jeg orker å gjøre den flere ganger i uken. Jeg gjør den ofte sammen med en treningspartner. Da kan vi gå på skravle litt når vi går i motbakke ( hvis vi har pust til det), og pushe hverandre skikkelig på intervallene. Det føles alltid litt ekstra godt å dele endorfinene med noen, og følelsen etter en slik økt er helt magisk. 

Test den gjerne ut, og fortell meg veldig gjerne hva du synes. Noen vil kanskje synes den er for lang, mens andre vil synes det funker helt topp, fordi den er såpass variert. For min del føler jeg ikke dette er en hel time, fordi øktene deles opp såpass mye. Jeg er spent på om dere liker den <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Julete seigemenn

Det nærmer seg jul og det betyr at det lages masse godsaker. Pepperkaker og kakemenn er allerede laget, puttet i bokser og spist opp igjen. Haha. Ny runde skal lages til uken da, så det er ingen fare. I dag tenkte jeg å dele en litt annerledes juleoppskrift med dere, nemlig seigmenn. Det er så godt, og ikke så vanskelig å lage heller. Det er så godt med litt annet enn bare søte kaker og bakst. Disse er friske, og litt sure på smaken, og det er så godt i miks med all annen julekos. 

Du trenger: 

 • 30 plater gelatin (du kan bruke pulver og 1 ts = 1 plate)
 • 5 dl vann
 • 1 kg sukker
 • 12 gr sitronsyre

(Ha 5-6 ss ekstra sukker med 1 ts sitronsyre i en bolle til å rulle seigemennene i, du må kanskje fylle på litt)

Slik gjør du:

Legg gelantinplanene i vann i 2.5 dl av vannet i ca 8-10 minutter (til platene er myke). Kok i mellomtiden opp resten av vannet (2.5 dl) og rør ut alt sukkeret (til alt er oppløst), ha i sitronsyre og hell oppi de bløtlagte gelantinplatene med vannet.  Rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge. Jeg delte i tre boller, en rød, en grønn og en gul. Finn fram 3 former i passende størrelse, ildfaste former passer gjerne bra. Kle formene med plastfolie (da blir det enklere å få geleen løs) Hell blandingen i formene (vent til den er litt avkjørt, plastfolien tåler ikke kokende væske) Sett formene til avkjøling 1-2 timer, blandingen er nå stivnet litt, dryss på sukkerblanding over (sukker og sitronsyre). Det hindrer overflaten i å bli klissete.

Neste dag løfter du bare ut hele blandingen, begynn å trekk i en ende og dryss på med sukkerblanding etter hvert som du drar / løsner massen fra plastfolien. Trykk ut figurer med små peperkakeformer eller klipp opp i passe biter, rull i sukkerblandingen så de ikke blir klissete (gjelder spesielt kantene). Oppbevares i tett boks i kjøleskap.

Håper dere liker denne oppskriften, de ble hvert fall en stor favoritt her i huset – både for store og små. Disse er jo også helt supre å legge i en fin liten boks, et glass eller i selofanposer, pynte med en fint bånd og gi bort i julegave. 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

20 julefilmer du kan kose deg med

Fine lille julevalpen <3 

Jeg legger ikke skjul på at jeg ser veldig mye film og serier. Det er uten tvil det koseligste og beste jeg vet etter en lang dag å slenge seg ned i sofaen, med noe deilig snacks og noe gøy på skjermen. I disse dager er det mye julefilmer, og jeg tenkte å dele mine topp 10 julefilmer med dere. Her kommer både julefilmer, men også filmer som er perfekt å se i julen: 

 • The Holiday 
 • Hjemme alene
 • Grinch
 • Tre nøtter til askepott 
 • Juleprinsen
 • Love Actually
 • Polarekspressen 
 • Jul i Flåklypa 
 • ALT av Disney er supert i julen <3 
 • ELF
 • From all of us to all of you (Disney) 
 • Narnia 
 • Reisen til julestjernen 
 • The Santa Claus 
 • New years eve
 • Bridget Jones 
 • Harry Potter 
 • Die hard 
 • Hjelp det er juleferie 
 • A christmas carol

Lyst på en god serie? 

Nå er det jo ikke sånn at jeg kun ser julefilmer selv om det er jul, og hvis du vil ha tips til andre serier kan du se mine seriefavoritter både HER og HER. Jeg elsker som nevnt serier, og dere skal ikke se bort fra om det kommer enda en serieliste veldig snart. Så kjøp deg noe godt, demp lyset, kryp under teppe og NYT!

Har du noen favoritter som ikke stod på lisen? Del dem gjerne i kommentarfeltet

 

Smiiiil, Maren 

 

TO DO THIS WEEK

Her sitter jeg, og forsøker å få orden i kaoset. Jeg har så mye jeg har lyst å gjøre, så mange ideer, så mye jeg vil rekke og skal noe som helst bli gjort så må det planlegges. Så i dag lager jeg planer, og koser meg veldig i prosessen. Første store på planen nå er Barcelona, og det gleder jeg meg så enormt til. Jeg har kun 3 dager der, og må derfor sørge for at jeg får utnyttet dagen til det fulle. Før den tid er det julebord med alle Nettavisen-bloggerne i Oslo. Jeg har egentlig ikke mulighet til å dra, men kanskje kan ting flyttes litt rundt på slik at det går seg til likevel. Vi får se. Ellers planlegges det treningscamper til den store gullmedalje, og dato for høstturen 2018 settes i dag. Denne turen blir til samme sted som årets høsstur, nemlig vakre Kroatia. 

Det er så merkelig hvordan jeg føler at jeg jobber ekstra godt på cafe, med litt surr rundt meg. Det er så koselig å sitte i min egen verden å jobbe, også kunne koble vekk jobb, ta en pause og bare sitte med en kaffe i hånda og slappe av litt.

Jeg har fått en del meldinger fra dere lesere etter innlegget i går kveld, og det setter jeg så stor pris på. En person skrev til meg at hvis jeg blir lei meg og tar ting personlig så kanskje jeg ikke burde være blogger. Det er nok noe sant i det, jeg har nok ikke den optimale personligheten for å være blogger. Heldigvis er det ikke så mye negativt og slemt som slipper inn på denne bloggen, og det er jeg veldig glad for. Det er selvfølgelig noe, og hver gang det kommer, så spør jeg meg selv om det virkelig er verd det. Svaret er ja hver eneste gang, for setter man det lille negative jeg får, opp mot alt det fine, så drukner de stygge i et enormt hav av godhet, omsorg, støtte, inspirasjon og masse masse motivasjon fra verdens fineste, og mest trofaste lesere. 

Så jeg jobber med meg selv, og blir litt tøffere for hver uke som går. Jeg har er kanskje ikke den typiske tøffe, “i don´t care” bloggeren, men jeg står på, og gir meg ikke. Jeg trives i denne “jobben”, og har planer om å holde på i mange  mange år til<3 

Nå skal jeg gå å kjøpe meg en ny kaffekopp, og spikre de siste detaljene før en ny treningsreise er klar for å annonseres. Det kommer et eget innlegg om treningsreiser veldig snart. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om det. 

 

Smiiil, Maren 

 

Gi litt mer faen

En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen 

Jeg glemmer aldri første gang jeg leste den setningen – den var som skrevet for meg. Og mannen som sa det var en mann jeg har stor respekt for. Han er ikke lenger blant oss, men hans ord står sterkere en noen sinne. Den mannen var Per Fugelli, og jeg tenker tilbake på han som et fantastisk klokt og fint menneske. 

Jeg er ekstremt dårlig til å ikke la meg påvirke av negative ting, og jeg er ikke flink til å la ting prelle av. Jeg tar ting personlig, jeg tar ting inn, og jeg blir utrolig lei meg. Jeg tenker på ting i lang tid, og jeg får dårlig samvittighet for småting. Jeg er generelt utrolig dårlig til å følge Herr Fugelli sitt råd for et godt liv. 

Jeg tenker på hva folk tenker, synes, og mener. Jeg bryr meg nok litt for mye, og det fører ingenting godt med seg. Det er ikke spesielt gode egenskaper å ha når man er blogger, og utleverer seg selv hver eneste dag til mange mange tusen mennesker. Mennesker med tanker og meninger.  

Jeg tenker at ved å si det høyt, og skrive dette ned så blir jeg kanskje mer bevisst, og forhåpentligvis lære meg å gi litt mer blaffen ( forøvrig et ord som passer bedre inn i mitt ordforråd, men det har liksom ikke samme kraften ). 

Hvordan er det med deg? Er du flink til å la ting prelle av, og ikke la ting som ikke gjør deg godt gå innpå deg? 

 

Smiil, Maren 

 

En liten valpeoppdatering

Jeg blir så glad når jeg får meldinger om hvordan det går med Leo, det er så fint at dere spør og bryr dere om den lille peldotten min. La oss ta en liten oppdatering. Leo har nå blitt godt over 10 måneder (11 måneder 12 desember), og er i strålende form. Han er av rasen Pomeranian. Det sies at hunden er valp til den er 1 år, og han er virkelig veldig valpete og herlig i oppførselen enda. Han er litt liten både for alderen og rasen, men er frisk og fin, spiser masse og har det veldig bra. Han veier 1,7 kg, og kommer nok ikke til å bli særlig større. Han har nettopp byttet over til et mer voksent fór, og den overgangen gikk helt problemfritt. Heldigvis. Han er kortklipt, og jeg synes han er så fin sånn. Det ble gjort av praktiske grunner både i forhold til grising relatert til dobesøk, en litt utfordrende pels å stelle, og fordi vi synes han er finest slik. 

Leo har fått en fin rutine her hjemme, hvor han får første tur rundt klokken 07, også er han alene noen timer, ny tur midt på dagen, også er han alene noen timer til. Jeg lufter han alltid med en gang jeg kommer hjem. Da får han en lengre tur, også en liten tissetur før natta. Han sover hele natten, i bur, på soverommet. Inni buret har han det veldig godt med gode tepper som både gjør det mykt, varmt og koselig. Han er helt stueren, og har ikke hatt noen uhell på mange måneder. 

Han spiser en bland av tørrfor og vom, og får mat to ganger om dagen. Snacks liker han best tørket vom, eller rent tørket kjøtt. Han elsker å ligge å tygge på griseører, og er veldig leken. Han har aldri smakt menneskemat, og det er vi veldig strenge på. Det har gjort at han ikke vet hva tigging er en gang, og maser aldri under måltider. Han spiser sin egen mat, og er veldig fornøyd med det. Det var en liten utfordring når “besteforeldre” passet han én uke i sommer, men heldigvis klarte de å la vær å gi han noe annet enn hans egen mat og godbiter. Han elsker pinner, og en tauleke han har hatt helt siden han var bitteliten. 

Pass til denne lille tassen er aldri noe problem. Han er så tillitsfull og god, så når mine foreldre eller venninner passer han er det aldri noe problem. Så lenge han får masse kos, oppmerksomhet, tur, mat og enda litt mer kos så er alt helt topp. Det er så godt at det er sånn, det kunne blitt slitsomt dersom vi ikke kunne dra noe sted på grunn av han. 

Han er helt utrolig sosial, og elsker å møte både nye hunder og mennesker. Han er godt over normalen kosete, aldri har jeg møtt en hund som aler helst vil sitte oppå meg, og være helt helt inntil og bare kose. Han lager de skjønneste koselydene, og det er heldigvis de eneste lydene han lager. Han bjeffer ikke(!!) og det er vi så takknemlig for. Han bjeffer et par bjeff når det ringer på døren, for å si i fra, men utenom det er det ikke noe gneldring av noe slag. Han har det aller best når han er sammen med oss, og det beste han vet er filmkveld, når han får ligge i sofaen og bli klødd på magen. Han elsker å ligge på ryggen , med magen opp og labbene rett i været. Han er et syn der han ligger, men fy søren som kan koser seg. 

Jeg er så uendelig glad i denne lille kosebamsen, og jeg kan ikke forstå hva jeg gjorde uten han tidligere. Han er blitt en så enormt viktig del av mitt liv, og min hverdag. Jeg er takknemlig for han hver eneste dag <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Mitt første møte med vegetarmat

Reklame

For et par uker siden fikk jeg en mail fra Risenta, om jeg hadde lyst å teste noen vegetarnyheter. Jeg var ikke sen med å takke ja, dette passet jo perfekt. Jeg har lenge hatt lyst å teste vegetarmat. Både fordi det er bra for meg, for miljøet og enormt mange av mine venner har lagt om til et vegansk kosthold, og snakker veldig varmt om det. Jeg har vært nysgjerrig på dette lenge, men aldri fått fingeren ut. Nå kom den perfekte muligheten. 

Nyhetene var Quinoaburgrer og Kikertboller. Jeg ble litt overrasket over at produktene var i pulverform, men så snart jeg begynte å jobbe med det skjønte jeg jo at dette var helt genialt. Det er SÅ enkelt. Man blander bare pulveret med vann, også har du burger eller bolledeigen ferdig. 

QUINOABURGER:

La oss se på burgeren først. I en eske er det nok til ca 6 burgere. Bland vannet og pulveret sammen, form deigen til burgere og stek i pannen. Jeg var veldig spent på smaken, og ble faktisk overrasket. Jeg trodde vegetarmat var både tørt og kjedelig, men det stemmer overhode ikke. Burgerne var fulle av smak, og hadde en god konsistens. Det er jo bare tidenes bonus at disse er proppet med proteiner. Perfekt for treningsjenter. 

Jeg lagde hjemmelagde burgerbrød i tillegg, og de skal dere selvfølgelig også få oppskriften på: 

Du trenger: (ca 8-10 stk)

 • 500 g finmalt emmer / speltmel
 • 1 ts salt
 • 2.5 dl mandelmelk
 • 1 dl vann
 • 1 ss honning
 • 25 g fersk gjær
 • 50 g smør
 • sesamfrø 

Slik gjør du: 

Bland mel og salt i bakebollen. Rør ut gjæren i lunken melk og vann. Rør ut honningen i det våte. Tilsett det våte i det tørre. Ha alle ingredienser (unntatt smøret) i kjøkkenmaskinen og elt på laveste hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i små biter og elt videre til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen (omkring 5 minutter). Tilsett mer mel eller vann dersom deigen din ikke har den ønskede konsistensen, slik at den lett lar seg trille ut til boller. Dekk bakebollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og sett deigen på et lunt sted til den har hevet seg til dobbel størrelse (1 time). Ha deigen på melet underlag, del den i 10 deler, trill dem til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i 30 minutter. Pensle dem med lunkent vann og strø på sesamfrø. Stek hamburgerbrødene midt i ovenen ved ca 225 grader i 10-12 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøles på rist.

(Dette er mamma sin oppskrift, og hun har funnet inspirasjon fra Berit Nordstrand sine oppskrifter)

KIKERTBOLLER: 

Neste nyhet ut var kikertboller, samme gjelder her også. Produktet kommer i pulver, og man blander det med vann. Form som små boller og stek i stekepanne, eller i ovnen. Jeg testet begge deler, og endte opp med at det beste er å steke dem i stekepanne, også gjerne legg dem litt i ovnen etterpå for å holde dem varme til servering. 

Jeg hadde lyst å gjøre noe litt annerledes med disse, og bestemte meg for å lage grillspyd med kikertboller, tomat, løk og brokkoli. Så godt, så sunt, og så enkelt. 

Jeg testet å pensle bollene med litt BBQ-saus, det var godt, men bollene er såpass smakfulle at det ikke er nødvendig med noe mer på dem synes jeg. Både quinoaburgeren, og kikertbollene inneholder økologiske bønner, erter og kjerner. De er smaksatt med kun naturlig krydder, og er helt uten tilsetningsstoffer. Produktene til Risenta finner du i Coop Obs og Coop Mega sine butikker over hele landet.

Hva er ditt forhold til vegetarmat? Jeg har enda mye å lære, så del gjerne litt av dine erfaringer i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jeg håper det gjør noe med deg

I dag opplevde jeg noe jeg har lyst å dele med dere, og jeg håper jeg kan klare å dele det på en måte som gjør at du blir inspirert, og at bildene i dette innlegget kan gjøre noe med deg. Jeg har så lyst å nå ut til hver og en av dere, og tenne en liten tur-gnist. Så et lite frø med turinspirasjon og la det vokse frem til en genuin og ekte turglede. Klarer man å finne den gleden, så har du en utømmelig konto med hverdagslykke veldig lett tilgjengelig. 

I dag hadde jeg en av de fineste turene jeg har hatt på mange måneder, og heldigvis var kamera med meg i sekken. Mamma og meg ruslet en liten ettermiddagstur, og synet som møtte oss inni skogen var bare helt fantastisk. Lav ettermiddagssol, frost i gresset, små partier med tynt islag på vannet, nydelige farger, frisk crispy luft og helt magiske omgivelser. 

Jeg får en deilig ro av å gå turer i skogen, samtidig som det gir masse energi. Turen trenger verken være veldig lang eller utfordrende, det viktigste er bare å komme seg ut. Bevege kroppen, og kjenne på frisk luft i lungene. Jeg hadde så lyst å få ut disse bildene til dere i kveld, slik at hvis du åpner min blogg i morgen tidlig, så blir du inspirert til å starte søndagen med en god tur ute i naturen. Mitt ønske er at flere skal oppdage hvor enkelt det er å få inn litt mer hverdagsaktivitet, redusere stress og gjøre noe ordentlig godt for egen kropp og hode ved å ta seg en god tur ut. 

Så nyt bildene, og prøv å forestill den deg gode følelsen det er å gå tur, men også hvor godt det er å komme inn igjen etterpå. Frisk farge i kinnene, litt godsliten i kroppen og lett i hodet. Da gjenstår det bare å si nyt lørdagskvelden, og når søndagen står for tur så prøv å kom deg ut på en liten rusletur. Kjenn hva det gjør med både deg og dagen din. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Den perfekte julegenseren

Inneholder annonselenker

Endelig er julegenser og julekoseklær på plass, og jeg fryder meg. Det finnes ikke noe bedre enn å ta på seg en stor, myk og god kosedress, og det er virkelig et must å ha en julegenser i desember. Denne er fra cubus som jeg synes var utrolig søt, men det finnes enormt mange andre alternativer også. Disse raser ut av butikkene, og mange er allerede helt utsolgt. Jeg kjøpte en av de siste i butikken, men jeg ser at det finnes noen igjen på nettsiden til Cubus. Du finner julegenser i rød HER, og grønn HER. 

Kosedressen på bildene er også fra Cubus, og den kom egentlig som et sett med shorts og t-skjorte, men jeg måtte ha med pysjamasbuksen også. Du finner pepperkake-pysjamasbukse og t-skjorte HER , sokkene HER, og shorts + t-skjorte HER.  Jeg synes det er så gøy at både buksen og t-skjorten kun koster 199kr for begge to. Dette er jo så sesongbaserte plagg, at det er kjipt om det blir for dyrt. 

Jeg valgte størrelse L i både bukse og tskjorte, og M i shortsen og genseren. Jeg synes sånne klær heller skal være litt for løse, enn litt for stramme. Jeg kjøpte også julesokker, bare fordi de bar så søte og morsomme at jeg ikke klarte å la være. 

Julen er i gang for fullt her hjemme, og jeg har tatt frem julepynten fra i fjor, og supplert med litt nytt. Jeg fikk en nydelig førjulsgave fra mamma, med litt koselig julepynt. Jeg gleder meg til alt er ferdig her, og jeg kan vise dere. Mye er pyntet allerede, men jeg mangler et lite juletre, og noen nye julekuler, så er jeg i mål. Jeg har hatt en runde med baking, men jeg tror jeg må vente til litt nærmere jul med neste – jeg spiser jo bare opp alle kakene! hehe.

Noen som kjenner seg igjen i den problemstillingen? 

Julekulen fikk jeg av mamma, og jeg synes den er så nydelig. Barndomsminner hele veien. Den skal stå her å pynte opp i julen. I dag skal jeg opp til familien for å spise lunsj. Jeg skal prøve meg på en ny og litt spennende rett, en vegetarrett faktisk. Så det blir spennende. Senere venter en liten bytur. Det har blitt så fint i sentrum nå, og jeg får ordentlig julefølelse av å gå rundt i gatene. 

Ha en nydelig lørdag, og fortell meg veldig gjerne hva din plan for denne lørdagen er i kommentarfeltet <3 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Alle treningsfavorittene på salg

Reklame

Frem med smilet, for her kommer tidenes glad´melding. Det tar jo helt avgårde med Black Friday tilbud, og treningsfolket er ikke dårligere. Det er en glede å fortelle at RUNWILD kjører 50-80% på hele nettbutikken. Alle vet at PUMA er en storfavoritt hos meg, og Runwild kjører ALT fra puma til 35-70% rabatt. Dette tar jo helt avgårde!! Jeg kjøpte meg nye Ultra Boost i Oslo i helgen, til full pris. I dag ser jeg de selges med 600kr rabatt hos Runwild.

Man kan si at man er litt lei av Black Friday overalt – og jeg er helt med på den, MEN for oss treningsfolk, så er dette faktisk et helt vilt tilbud! 

RunWild fører merker som: 

 • Puma
 • Adidas
 • Reebok
 • Miiego
 • Bjørn Borg
 • Hummel
 • Polar
 • FILA

           Fotograf: Victoria Nevland

Nå er det altså salg på absolutt ALT. Hele nettbutikken på Black Friday tilbud, og rabattene går fra 20 og helt opp til 80% salg. Dette er verd å sjekke ut folkens, klikk deg inn hos Runwild og sjekk ut tilbudet HER. 

Nå skal jeg ta på meg julegenseren, og flette håret i to julefletter før jeg fyker avgårde opp til en god venninne på julebord. I kveld står pinnekjøtt på menyen, og skjønne Mariann som er vertinne for kvelden er uten tvil den aller flinkeste venninnen jeg har når jeg gjelder mat. Hun er en kunstner på kjøkkenet, så denne kvelden gleder jeg meg enormt til. 

Ha en nydelig fredag, og en fantastisk helg. Så blogges vi i morgen <3 

 

Smiiil, Maren