Interior dreaming

Jeg er utrolig glad i leiligheten min, den er stor og lys, det er høyt under taket og jeg trives ubeskrivelig godt her. Det er likevel noen småting som ikke helt er på plass, og det gjør at leiligheten fremstår som litt uferdig og kanskje til og med litt upersonlig. Det er ingenting på veggene her, bare digre hvite vegger som nesten skaper et slags ekko i hele leiligheten. Det er heller ingen tepper på gulvet som luner og gjør det koselig. Det er på en måte litt kaldt og sterilt. Jeg elsker minimalisme, luft, lys og enkelt, delikat interiør, men det må likevel ikke være for hardt og ukoselig. Så denne høsten skal jeg omsider få tatt grep og gjøre de siste små tingene som gjenstår. Jeg har tross alt bodd her i over to år, så nå er det på tide å bli ferdig. 

Interior dreaming

Jeg har snakket med mennesker som kan interiør og fått enormt med tips, jeg har hatt en fantastisk interiørkonsulent på befaring her, og fått så mange gode råd i forhold til fargevalg, lyssetting, bilder, tekstiler osv. Jeg har bestemt meg for å lage en stor kontrast midt i min hvite drøm av en leilighet, og fagene som er her i dag endres totalt. Det føles litt skummelt, og veldig gøy på en gang. 

Jeg hadde et spennende møte forrige uke om et lite prosjekt for leiligheten, det skjer ikke før mot slutten av september, men det er en litt artig greie som vil være gunstig for dere lesere også. Så det gleder jeg meg til vi kan snakke mer om. Enn så lenge får vi kose oss med disse deilige inspirasjonsbildene fra Atelier Ribe, Richard Ribe og Stylizimo. Det er et bilde der fra Eirin Kristiansen sin leilighet også, jeg synes det var litt kult når bildene stod på gulvet. Nå har hun hengt dem opp da, så det var kun midlertidig, men likevel et inspirerende bilde synes jeg. 

Var det ikke lekkert? Fortell meg litt om din stil, hvordan har du det hjemme? Eller kanskje enda gøyere, hvis du kunne velge helt fritt, hvordan skulle du ønske du hadde det der du bor? La oss ta bort alle begrensninger som plass, økonomi osv, og bare drømme litt. Fortell meg om ditt drømmehjem.

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Tilbake til hverdagen: Topp 6 frokost

Jeg fortsetter min lille tilbake til hverdagen-serie, og neste ut er frokost. Lunsj og middags innlegg er også klare, så de kommer på løpende bånd. Frokost er for meg utrolig viktig, og jeg har lyst å dele mine topp 6 frokoster med dere. Høyest troner meieriprodukter med bær, det er uten tvil det beste jeg vet, havregrynsgrøt med proteinpulver og melk er på en god andreplass, ellers er jeg utrolig glad i hjemmelagde knekkbrød eller grove brødskiver med proteinrikt pålegg, smoothie, pannekaker eller chigrøt er også supre alternativer til frokost spør du meg. 

Let´s talk about breakfast

Jeg har lagt på linker til alle frokostene, slik at dere kan klikke dere inn og se hvordan jeg har laget dem. Alle rettene er super enkle, og tar kort tid å lage. Det er ett av kriteriene for en god frokost, det må gå raskt, det må være mettende, inneholde mye næring og smake godt. Jeg synes selv alle disse frokostene møter disse kriteriene. 

1. Meieriprodukter: Cottage cheese, Yoplait 0,0% vanilje yoghurt / skyr, nøtter, frukt og bær. 

2. Hjemmelagde knekkebrød med diverse pålegg – Dette er min mamma sin oppskrift, og jeg har spist dem så lenge jeg kan huske. De er utrolig gode, og jeg synes det er så koselig at flere av dere har testet oppskriften, og send meg mass expositive tilbakemeldinger. Jeg har ofte en krukke med disse stående på kjøkkenbenken, et topp alternativ når det må gå raskt på morgenen. 

3. Havregrynsgrøt med proteinpulver   – Jeg spiser havgregryn flere ganger i uken, og liker å variere med vaniljeprotein, og sjokoladeprotein. Jeg topper ofte med friske bær, eller eple kuttet i biter, eller kanskje en 1/2 questbar. Det kommer litt an på hva jeg har tilgjengelig. Noen dager går det litt kjapt, og da blir det ingen topping. Grøten er så god i seg selv at det går helt fint det også. 

4. Smoothie med proteiner, bringebær og banan – Denne smoothien er næringsrik og helt fantastisk god på smak. Kombinasjonen av vanilje kesam og banan er nydelig, og med friskheten fra bringebær blir den, i mine øyne, helt komplett. 

Smoothiebowl er også blitt veldig populært, det er i grunn akkurat det samme, bare servert i skål og spises med skje. Toppingen er gjerne kokosflak, frø, havregryn, kakaonibs, bær osv. 

5. Omelett med diverse innhold – Omelett er noe av det beste jeg vet, og på dager hvor jeg har litt ekstra tid så lage rjeg gjerne en omelett. Innholdet i den varieres, men favoritten inneholder skinkebiter, sopp, spinat, brokkoli og ost. Omelett er en super lunsj, og faktisk middag også. Lager jeg det som middag så har jeg gjerne potetskiver i bunn for å gjøre den mer mettende. 

6. Proteinpannekaker – Pannekaker er alltid en vinner, og jeg har laget utallige pannekakefrokoster. Pannekaker kan gjerne lages dagen før og legges klare i kjøleskapet, så har man frokost man kan ta meg seg hvis man har dårlig tid på morgenen. Har man god tid er det gøy å leke seg med litt diverse topping. 

Håper dere fikk noen tips her, så må du veldig gjerne dele din frokostfavoritt med meg i kommentarfeltet. Det er alltid gøy å se hva andre liker, og bli inspirert til å teste noen nye retter. 

 

Smiiiil Maren 

 

Vil du trene med meg?

Reklame for egen bedrift

Jeg har en strålende nyhet å dele med dere. Jeg starter opp som PT igjen, og det føles så fantastisk bra. Jeg måtte ta en pause som trener for å fokusere på sykepleiestudiene. Nå er jeg ferdig utdannet, og ser at jeg fint kan kombinere sykepleie,, blogg og personlig trening. Jeg skal ha rundt 10-15 stykker jeg følger opp, og allerede før jeg offisielt gikk ut med at jeg åpner opp for å ta inn kunder igjen, så var over halvparten av plassene tatt. Det er utrolig gøy, og jeg er så takknemlig for tilliten.

Nå har jeg altså da 5-6 ledige plasser til nye kunder. Jeg ønsker meg deg som har enormt lyst å endre livsstilen, men ikke helt føler du får det til på egenhånd. Jeg ønsker meg deg som kjenner at det er på tide å ta grep, og gjøre noe positivt for deg selv. Jeg ønsker meg deg som er motivert, eller i det minste kjenner at du er klar for å bli motivert. Jeg ønsker meg deg som ønsker å ta vare på egen kropp og helse, og bor i Kristiansandsområdet. Jeg holder til på Solsiden PTsenter som ligger midt i sentrum av Kristiansand. Du må ikke være medlem der for å trene med meg. Foto: Victoria Nevland

Kjenner du at dette føltes som noe for deg, kanskje er det da vi to som skal jobbe sammen mot dine mål denne høsten? Send meg gjerne en mail på [email protected]. 

Jeg gleder meg til å høre fra deg, og jeg gleder meg helt enormt til å komme i gang som trener igjen. Jeg er så motivert, så spent og så full av energi. Nå går startskuddet for en ny epoke, og jeg er så klar!! 

 

Smiiiil Maren

Super treningsøkt – på løpebanen

God morgen, og god mandag. Her i Kristiansand våknet vi til strålende sol, og da ligger alt til rette for utendørstrening. For et par uker siden hadde jeg en treningsøkt med Kristina på løpebanen, og den økten har jeg helt glemt å dele med dere. Det passer perfekt å dele denne nå, så har dere den kommende uken på å teste den ut hvis dere har lyst. Det er ikke nødvendig å gjennomføre økten på bane, men har du mulighet så er det litt ekstra gøy. 

Jeg la opp økten som en kombinasjon av intervaller og styrke. Jeg markerte opp en gitt avstand, ca 100meter og brukte dette til sprintene. Økten så slik ut:

 • 4 drag av 100 meter full spurt
 • 50 squat, 50 pushups, 50 mountain climbers og 50 utfall
 • 4 drag av 100m spurt
 • 50 squat, 50 pushups, 50 mountain climbers og 50 utfall
 • 4 drag av 100m, full spurt
 • 50 squat, 50 pushups, 50 mountain climbers, og 50 utfall

Alle styrkeøvelsene er med egen kroppsvekt. Jeg startet med strake pushups, og gikk ned på knær når det ble for tungt. Utfall vekslet jeg litt mellom utfall frem, utfall bakover, og gående utfall. 

En utfordrende, gøy og effektiv økt. Dette er garantert ikke siste gang jeg kjører treningsøkt på bane, det gir nemlig en helt spesiell følelse. Det er nesten så man føler seg litt som en toppidrettsutøver der man løper, og det gir litt ekstra krefter. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Helgen som hadde ALT

Sponset kurshelg

En intensiv, lærerik, utfordrende, sosial, hyggelig og spennende helg er over. Jeg sitter i skrivende stund på gate A22 og venter på flyet hjem til Kristiansand. Jeg har akkurat sett gjennom min egen snapstory, og kjære gode himmel så mye jeg har klart å pushe ut der. En ting er at jeg har pushet ut mye informasjon, men fy flate som dere har respondert. Jeg har 8-900 printscreens på nesten alle bildene, og det er fantastisk gøy. Det er så utrolig kult at dere følger med, og er så sultne på kunnskap. Jeg har fått en haug av mail fra dere om at det er så gøy med det som deles på snapchat, og om jeg kan dele enda mer fra forelesningene. Tusen takk for at dere engasjerer dere, det er så gøy å få lov å videreformidle når det tas så godt i mot. 

Convention complete

Jeg har skrevet så blekket sprutet denne helgen, og macen har gått helt varm, likevel føler jeg det er flere små hull i notatene mine da alt har foregått på engelsk og det til tider kan være litt utfordrende. Heldigvis har samtlige forelesere gått med på å dele presentasjonene sine, så med det samme jeg får tilgang på dem skal jeg lese gjennom, fylle inn hullene i mine egne notater og oppdatere dere. Er det en deal? 

Nå må jeg smekke sammen her, det står boarding på gaten, og jeg er den typen irriterende passasjer som hopper opp i det boarding lyser på skjermen. Så her er det bare å lukke macen å komme seg avgårde. Det skal bli så magisk godt å komme hjem nå, og spesielt når jeg vet at verdens beste står på flyplassen å venter på meg. I kveld blir det film, god mat og bare kos. Det er ikke bare bare å være borte en hel helg skal jeg si dere. 

Nyt søndagskvelden, og igjen, tusen takk for alle tilbakemeldinger denne helgen. Jeg har virkelig de mest engasjerte, positive og fineste leserne. 

 

Smiiiil Maren 

 

Det blir nesten for mye for meg

Seminaret er sponset

Inger in Dubai, Treningsfrue & Fitliving 

Jeg befinner meg som dere vet på AFPT Convention på Gardermoen i helgen, og det skjer så mye hele tiden at jeg klarer så vidt å henge med i svingene. Det blir nesten for mye for meg – på en utelukkende positiv måte. Det er så mye spennende foredrag, så mange inspirerende mennesker og så mye nytt å lære at jeg sannelig ikke har fått tid til å oppdatere bloggen så mye som jeg hadde håpt. Nå skal det sies at jeg har vært queen av snapchat da, så der får dere et solid innblikk i denne seiminarghelgen. Titt gjerne innom for å få et inntrykk av hva vi driver med, dere finner meg på marenerdvik. Jeg synes det er så stas at det står “presse” på mitt kort, jeg har ikke blitt omtalt som presse før, og synes det var litt artig. 

Maten her er noe for seg selv, og må bare nevnes. Frokostbuffet, lunsjbuffet og tre-retters middag hver dag er virkelig ikke hverdagskost for denne frøkna. Fy søren som vi koser oss. Lunsjen i dag var helt drøy, med så enormt mye utvalg, og tidenes dessertbord. Mmmm. 

I tillegg til flinke forelesere, som jeg skal snakke mer om senere, så er det stands her med masse godsaker. Smartfish er på plass, Nutramino stiller med barer, energidrikker, proteinpulver, BCAA og masse mer. The Workout er her også med tidenes proteinpulver, altså jeg bare sier det, kanelbolle, kokosbolle og banan/karamell. Det smakte bare helt drøyt digg. Bootybuilder er her med maskinen sin, og jeg har endelig fått testet denne skikkelig ut med god veiledning fra flotte Christina. Jeg har denne saken høyt på ønskelisten for senteret jeg jobber på. 

Nå rekker jeg ikke mer, det er nemlig middag med hele gjengen om 15 små minutter, og jeg sitter enda i treningsklær her. Jeg skal fortelle dere mye mer om helgen, men akkurat nå hadde jeg bare lyst å få ut litt bilder, og gi dere et liten smak på hva helgen har inneholdt så langt. Forelesere og temaer kommer jeg tilbake til. Nyt lørdagskvelden!

 

Smiiiil Maren 

 

Klar for ny kunnskap og motivasjon

Convention er sponset

Planen var å oppdatere dere før jeg reiste, men jeg rakk kun å laste opp bildene også måtte jeg komme meg avgårde til flyplassen. Nå har jeg akkurat ankommet hotellet hvor AFPT Convention skal holdes denne helgen, og har funnet meg et stille lite hjørnet for å oppdatere dere før det hele braker løs om en drøy time.

So excited about this weekend

Det første som møtte meg når jeg kom inn døren var Kine fra AFPT og Inger med nydelige lille kaia på armen. Hjelpes for et sjarmtroll, for dere som følger Inger in Dubai så vet dere hva jeg snakker om. Jeg måtte sette meg rett ned på gulvet sammen med lille Kaia, og sannelig fikk jeg ikke demonstrert både hvor sterk hun var og hvor høyt hun kunne hyle. Gledeshyl vel og merke. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den lille gulljenta denne helgen. 

Jeg er så spent på denne helgen, og gleder meg så til å høre på de forskjellige foreleserne. Jeg er sikker på at alle foreleserne er dyktige, men jeg har likevel trukket ut et par jeg gleder meg ekstra til: 

 • Melina Maguals – Training to amplify endurance performances 
 • Silje Mariela – Female fitness, body aesthetics and health
 • Jacob Wilson – Intermittet fasting 
 • Seth Ronland – En praktisk innføring i 3D trening
 • Brad Schoenfeld – Facts and fallacies of fatloss
 • Bret Contreras “the glute guy” – the science of glute training.

I tillegg er det masse mer bra, Inger og Ian skal snakke om hvordan man kan få mest mulig ut av PT i gruppe, Alan Aragon skal snakke om hvordan man lykkes i bransjen uten å ofre sin egen integritet, og Nick Tuminello skal snakke om power training, og dele sine beste tips, triks og øvelser her. I tillegg så kommer skjønne Camilla, som er en god venninne av meg, hun skal snakke om kunsten å bruke sosiale medier. Jeg er så stolt av henne, og gleder meg enormt til å høre på henne. 

Dere skjønner at dette blir en fantastisk helg? Jeg lover å oppdatere dere så godt jeg bare kan. Følg meg gjerne på snapchat også, der vil det bli hyppigere oppdateringer underveis i forelesningene. Dere finner meg på marenerdvik. 

 

Smiiil Maren 

 

Min styrkeøkt for ben og rumpe

Denne uken har jeg hatt to gode styrkeøkter, og målet er enda en solid økt før treningsuken er over. Mandag kjørte jeg en økt med hovedfokus på ben, og i går stod overkropp på planen. Mandagsøkten var uten tvil den beste, så den tenkte jeg at jeg ville dele med dere. 

Working my way back

Økten var, i mine øyne, akkurat passe tung og utfordrende. Jeg fikk virkelig kjørt bena mine helt ut, men uten å miste gnisten helt. Dette programmet er det en god venninne av meg som trener, men jeg likte det veldig godt, så jeg gjorde et par endringer og kjørte på. Gangsperren sitter i enda, og jeg er så støl i rumpe og bakside lår at jeg nesten ikke kan forstå hvordan jeg skal trene noe mer ben denne uken. Sånn går det når det går en stund mellom styrkeøktene. Øvelsene skal jeg selvfølgelig dele med dere, og her kommer de: 

 • Knebøy 5 x 5
 • Strak markløft 8 x 4
 • Gående utfall 10 x 4
 • Lårcurl & leg.ext  i superset 8 x 3
 • Roll-outs 10 x 3
 • Tåhev 15 x 4

Pullups var ikke en del av programmet, men jeg måtte bare hoppe opp å se om jeg fremdeles hadde et par repetisjoner inne. Det hadde jeg heldigvis, men fy søren så tungt det var. Styrketrening er ferskvare, ingen tvil om det. Overkroppsøkten kommer også i løpet av uken, og enda en liten kondisjonsøkt har jeg sannelig også på lur til dere. Mye bra i vente med andre ord. 

I dag skal jeg rundt på litt diverse ting, før kofferten pakkes og jeg setter meg på flyet til Oslo Gardermoen i morgen tidlig. Det er tid for AFPT Convention, og jeg gleder  meg masse. Kamera, mac og notatblokk er med, og jeg gleder meg til å dele masse inspirasjon innenfor både kosthold og trening med dere. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Kveldskos med sunne pannekaker

Pancakes with my girls

I går kveld inviterte Eli til kveldsmat med pannekaker på menyen, sunne pannekaker vel og merke. Hun disket opp med både pannekaker, og masse godt tilbehør. Banan, og epler kuttet i biter, friske blåbær, cottage cheese, kokosflak, kanel, sukker, smør og honning. Mmmmm. Jeg lagde tre kreative og velsmakende pannekaker, som alle gikk ned på høykant. Ja takk til flere slike kvelder med jentene, kveldsmat sammen er utrolig koselig. 

Skjønne Marion var stekesjef, mens Eli stod for alt tilbehør, Eline og meg skravlet og underholdt. Det er jo faktisk en viktig oppgave det også, hehe. Jeg måtte spør Eli hva ingrediensene var slik at jeg kunne dele dem med dere, og det var så enkelt og greit som: 

 • 2,5 dl havremel & 2,5 dl fullkornmel
 • 6 egg 
 • 1/2 ts salt
 • 7 dl melk 

Så ikke de ikke gode ut vel? Kanskje noen av dere har lyst å teste dem til kveldsmat allerede i kveld, det hadde vært super koselig. Jeg synes de var så gode at dere skal ikke se bort fra at jeg smeller sammen en liten røre her igjen i kveld selv. Det er jo i grunn toppingen som gjør pannekakene spennende, så her er det bare å la kreativiteten stå til. Jeg ser for meg at det kan være super godt å ha jordbær i skiver på, eller mango kuttet i biter. Mmmm. 

 

Smiiiil Maren 

 

Godfølelsen sniker seg tilbake

Run run run 

God onsdagsmorgen. I dag sov jeg over alt av alarmer, og fikk dratt en grisestøl kropp opp av sengen i halv ti draget. Jeg hadde en styrkeøkt på mandagen som sitter brutalt godt i kroppen. Jeg tok styrkefri i går, men hadde en liten runde med intervaller på høyt tempo på tredemølla, og det medførte ordentlig såre legger i dag. Jeg elsker følelsen av å være stiv og støl igjen, jeg har faktisk savnet treningsverk, tro det eller ei. Jeg har snakket mye om dette droppet i motivasjon og treningslyst jeg har opplevd, og jeg har innsett at jeg må jobbe for å komme tilbake. Jeg skynder meg sakte, og godtar at det tar litt tid. Jeg gleder meg stort over hver gode økt, og er utrolig glad for å kjenne go´følelsen snike seg tilbake.

I går sto det altså intervaller på mølla, og jeg deler dem selvfølgelig med dere. Jeg kjørte 30/30 intervaller, og fokuserte mer på fart og kvalitet på hvert drag, enn mengden intervalldrag. Slik så økten ut: 

 • 10 min oppvarmning med rolig jogg 
 • 30 sek spurt / 30 sek pause x 10 
 • 10-15 min nedtrapping med rolig jogg / rask gange
 • Uttøying 

Jeg hopper av og står på siden av løpebåndet i pausene. jeg startet på 15 km/t, økte til 16 km/t og avsluttet med de 3 siste intervallene på hele 17 km/t. Det er fort for meg nå, og det var utrolig deilig å kjenne at kroppen responderte, og var med på et litt høyere tempo. Alt i alt en herlig økt som jeg putter i sekken over gode energiske treningsøkter. 

I dag er planen å gjennomføre en ny styrkeøkt, denne gangen med fokus på overkropp. Mandagens økt skal jeg få delt med dere så snart som mulig, jeg skal bare få knipset et par bilder av øvelsene først. Ellers går dagen med litt jobbings hjemme, et kjapt møte i sentrum og lunsj med en venninne. Håper dere får en nydelig lillelørdag, også hadde det vært utrolig gøy hvis noen av dere testet intervalløkten. Fortell meg veldig gjerne hvordan det gikk. 

 

Smiiil Maren