Smakskaffe og Iherbbestilling

Good morgen hjerter

Tenk at man kan bli så glad over de små ting i livet. I dag har jeg senvakt, men min kropp er latterlig rutinepreget og jeg våknet likevel kl 05.45, klar for tidlig vakt. Den følelsen av å bare kunne snu seg rundt, og synke mykt og deilig tilbake i drømmeland var virkelig helt magisk. Nå har jeg akkurat våknet, og det er helt utrolig hvor mye bedre man føler seg etter 9 timer søvn, kontra de vanlige 6 timene. Søvn dere, viktige saker! Ikke minst i treningssammengeng – du bryter kroppen din ned ved trening, og bygger den opp sterkere ved hvile. Her er søvn helt avgjørende. Det gjelder også for forbrenningen din! Så dagens tips: Sørg for å få nok søvn. Prioriter søvn.

En annen glad nyhet er at jeg kom på en gammel kaffefavoritt i dag morges. Denne lagde jeg meg hver eneste dag i Oslo for et par år tilbake. Den er jo så god, skjønner ikke hvorfor jeg sluttet. Det er så herlig enkelt som at du lager en vanlig kaffekopp (pulver, kapsel – hva enn du liker best) også tilsetter du 3 dråper steva vanilje, og 3 dråper stevia kanel, og til slutt en liten skvett kokosmelk. Fantastisk smakskombinasjon. Hvis jeg har dårlig tid så dropper jeg ofte kokosmelken, men i dag har jeg god tid til å sitte å kose meg, og jeg nyter det!

Jeg la inn en Iherb bestilling i begynnelsen av uken, og tenkte å dele innholdet med dere. Det vil nok ta en ukes tid før den kommer, da jeg valgte det billigste fraktalternativet. Bestillingen min så slik ut – med direkte linker til produktene på Iherb:

 

Jeg venter spent på pakken, og viser dere selvfølgelig innholdet når den ankommer. Jeg bestillte flere små pakker, slik at jeg holder meg under grensen på vekt på den billigste frakt metoden. Dette kan du enkelt kalkulere når du har lagt inn hele bestillingen din. Dersom det ikke er mulig å velge den billigste frakten, så anbefaler jeg deg å dele opp pakken din og heller bestille flere små. Det er mye billigere! 

Bruker du koden: VIK961 får du 10$ i rabatt! på bestillingen din!

Nå skal jeg kose meg videre med smakskaffen min, og etterhvert ut å nyte solen et par timer før senvakt. Ha en deilig onsdag dere.

 

Smiiiiil Maren 

Styrketrening og laksemiddag

First thing first: Tusen hjertelig takk for alle kommentarene deres på innlegget om fremtidsplaner. Jeg har nå lest gjennom alle flere ganger, og jeg blir helt rørt. Tenkt så heldig jeg er som har så mange nydelige, fantastsike og omsorgsfulle lesere. Dere er unike vet dere det? Tusen takk <3

I går ble en laber dag, uten trening og med et kosthold jeg ikke skal nevne her på bloggen en gang *ler*. I dag er en ny dag, og en mye bedre dag. Jeg startet dagen med tidligvakt på avgiftningsposten. Etter jobb dro jeg ned til Solsiden treningssenter for en kjapp økt med fineste Kaja. Dagens økt gikk på bryst og triceps. Jeg er rett og slett litt matt for tiden, og det kjennes på kroppen at det kun er to dager til en meget etterlengtet ferie, økten i dag ble litt preget av dette. Det ble en grei gjennomkjøring, med god kontakt på enkele øvelser og mindre på andre. Alt i alt er jeg fornøyd. Om ikke annet så var det en super hyggelig time på gymmet, med ei nydelig jente jeg setter stor pris på. 

Dagens øvelser:

  • Brystpress  med hantler
  • Flies med hantler
  • Benkpress
  • Flies i kabel
  • Pushups mot benk
  • Triceps pushdown med tau
  • Triceps overhead med tau

 

Jeg kjørte på litt lettere vekter, og flere repetisjoner. Jeg la meg på 10-12 reps på de fleste øvelsene. Har du trent i dag?

Nå er jeg vel hjemme og styrer rundt  her på kjøkkenet. jeg lager middag og blogger samtidig. Det går gelt fint ann når det står laks på menyen. Den lager jo seg selv. Salmalaks i ovnen, poteter til kok i kjelen og dampede grønnsaker. Enkelt, godt og raskt. 


Hva skal du ha til middag i dag?

 

Smiiiiiil Maren


Frokost i en fei

Internett her i huset jobber litt i mot meg om dagen, så da får dagens oppdatering bli fra mobil. Jeg måtte le av meg selv i dag morges. Jeg gjør mitt beste for å prøve å inspirere dere med fristende, innbydende matretter av det sunne slaget, dandert på en lekker måte. I dag møtte jeg som sagt le av meg selv, for der satt jeg med to bokser og en skje i hånden. Klokken var 06.15 på morgenen og frokosten skulle gå super kjapt. Så da ble det en skje cottage cheese, og en skje skyr, en håndfull frø inn i munnen og tygge godt. Begge boksene gikk ned, i lynets hastighet. Det var verken dekorativt, delikat eller innbydende.

Jeg viser dere dette slik at ingen skal tro at jeg alltid sitter rolig ned og nyter delikat anrettede små skåler. Neida alt for ofte så er det slik som dette det ser ut. Rett fra boksen – enkelt og greit. Hihi.

I skrivende stund ligger jeg i sengen og har akkurat våkner fra en lang powernap etter jobb. Dagens treningsøkt ble avlyst, mandagen ble litt for tung i dag for denne frøkna. Så nå ligger jeg her på lading, iført joggebuksa og med en proteinbar (les tre) i hånda. Jeg fikk nemlig en pakke i posten med masse deilige barer og annet godt. Mer om dette + bilder senere.

Ha en topp mandagskveld mine fine!

Smiiiiil Maren

Fremtidsplaner

Jeg sitter her med en litn klump i magen. Det gjør jeg alltid før jeg skal dele noe personlig på bloggen. Jeg føler det er på tide å oppdatere dere litt på hva som skjer i livet mitt. Det har nemlig endret seg totalt de siste ukene. Jeg har tenk mye, lagt planer, endret dem, bestemt meg, angret igjen, tenkt enda mer og diskutert utrolig mye med dem rundt meg. Jeg har de siste årene bodd og jobbet i Oslo. Jeg har hatt det utrolig bra, og blitt kjent med så mange fine mennesker. Jeg har fått jobbe med det jeg brenner for, og opplevd så mange fantastiske mestrings øyeblikk. Jeg har sett mål bli nådd, og hinder knust. Jeg er så stolt av å være personlig trener. Oslo har gitt meg mye, bland annet noen vennskap som vil være med meg livet ut. Oslo har desverre gitt meg et par andre ting også, som ikke er like positive. Jeg har følt meg ensom i hovedstaden. På et tidspunkt ble Oslo litt stort og upersonlig for meg. Dere som har fulgt bloggen lenge vet at jeg hadde en samboer i Oslo i flere år. Jeg er uvanlig åpen med dere når jeg nå forteller at tiden etter dette bruddet ikke var så enkel. jeg fant aldri helt min plass i Oslo – uten han. Jeg gav det godt over et år etter bruddet, jeg kjøpte min egen leilighet og stod helt på egne ben. Likevel føltes det ikke rett. Jeg satt i Oslo og lengtet etter å få ta del i hendelser her hjemme. Få oppleve ting familien min fikk oppleve uten meg. Jeg lengtet etter å se de gode gamle Kristiansandsjentene mine jevnlig. Jeg savnet rett og slett trygghet. 

Jeg følte også at jeg manglet noe i min jobbsituasjon. Personlig trener er supert, men det var liksom ikke helt nok. Det var utfordrende, for jeg visste at noe manglet. Jeg visst ebare ikke hva. Nå vet jeg det! jeg vet hva jeg elsker med PT jobben, og jeg vet hva jeg vil jobbe videre mot. Jeg er personlig trener fordi jeg ønsker å hjelpe mennesker å endre livet sitt. Jeg ønsler å hjelpe dem som virkelig ikke klare å hjelpe seg selv, dem som nærmest har gitt opp. Jeg ønsker å jobbe med livstilsendring, ernæring, trening, coaching, og motivasjon hos dem som sliter med fedme / sykelig overvekt. Jeg har derfor valgt å ta Sykepleien i tilegg til det jeg har av utdannelse som personlig trener, kostholdsveileder, idrett og diverse relaterte kurs innenfor faget helse. Nå er det altså slik at jeg selger leiligheten i Oslo, og jeg flytter til Kristriansand. 12 august starter jeg på Sykepleien på Universitetet i Agder. Jeg er så spent, og det kribler i magen. For dere som lurer, nei jeg flytter ikke hjem på pikerommet. Jeg er nå på leilighetsjakt i Kr.sand og kjøper min egen leilighet her. Jeg fortsetter som personlig trener, og jeg fortsetter å blogge – selvfølgelig! 

Denne avgjørelsen har krevd et rimelig heftig tankekjør, og jeg kan med hånden på hjerte si at dette er mildt sgat vel overveid. Leiligheten i Oslo er klar for visning, jeg har kommet inn på studiet og jeg er klar for å begynne å dra på visninger her i kr.sand. Jeg har også kommet inn på studiet på UIA og fått et par spennende jobbtilbud her i byen. Ting faller på plass, og det føles bra.  Jeg gleder meg til å begynne å bygge opp gamle relasjoner, pleie gamle vennskap, være tilstede. En annen gledelig nyhet er at familien vår vokser, og jeg skal bli tante for aller første gang. Det er stort, og jeg er så lykkelig over å få være her og være en del av det. Oslo vil alltid være der, og jeg kommer til å dra inn i både helger og ferier. Jeg har mye bra i Oslo og gleder meg veldig til å kunne komme på besøk, men det føles 100% rett å ikke bo der. Jeg ser mot fremtiden med et stort smil om munnen, endelig faller alle brikkene på plass.

 

Smiiiiiiil maren


Shouldershocker

Gårsdagens styrkeøkt ble en solid økt på skuldre. Jeg har valgt å kalle økten for Shouldershocker, da hele økten kun gikk på skuldre. Jeg synes det er så flott med markerte skuldre og jobber hardt for å forbedre mine.

Gårsdagens økt så slik ut:

– Skulderpress
– Sidehev stående
– Omvendt flies på benk
– Sidehev sittende
– Militærpress
– Omvendt flies i kabel
– Fronthev
– Sixways

Jeg var helt kjørt i skuldrene til slutt, og kjenner det mildt sagt godt i dag. Det er herlig når man kjenner at man får kontakt med muskulaturen og at kroppen responderer på øvelsene.

Skuldre er min favoritt-muskelgruppe å trene, på delt førsteplass med rygg.

HVA ER DIN FAVORITT?

Smiiiil Maren

Luksus hos Nimue Hud

I går ettermiddag hadde jeg time hos skjønne Anita på Nimue Hud i festningsgata i Kr.sand. Jeg hadde hatt en lang og varm dag på jobb, og tuslet inn dørene hos Nimue rimelig slapp og trøtt. Jeg skulle nesten ønske noen hadde filmet meg da jeg gikk inn, og dermed kunne sammenligne forskjellen da jeg kom ut igjen. Jeg følte meg helt ny og fresh når jeg kom ut og det er takket være flinke herlige Anita. Jeg sovnet to minutter etter vippebehandlingen startet, og våknet igjen etter 45 minutter tung søvn. Jeg må le av meg selv, tenk for et syn jeg har vært der jeg lå å rykket og ristet i søvne. haha. Jeg våknet hvertfall uthvilt og med fantastiske vipper. Nå har jeg fullt sett igjen med 12 mm perfekte silkevipper. 

Når jeg først lå der i stolen så fant vi ut at vi kunne vokse og forme brynene med det samme. Jeg rynket litt på nesen, nå som jeg lå her å hadde det så behagelig så skulle vi i gang med den vonde voksen. Der tok jeg skammelig feil! Nimue hud bruker nemlig en spesiell voks som legges på, stivner og dras av igjen. Helt uten noen strips eller papirbiter. Det er det morsomste jeg har vært med på – det gjorde ikke vondt å vokse med denne typen voks! Kan du tenke deg noe så fantastisk som en knall grønn voks som legges på, stivner og tas enkelt av uten de vonde stripsene? Jeg bruker vanligvis å bli veldig rød etter voksing, men ikke denne gangen. Bildet er tatt like etter voksingen, uten noe som helst sminke på meg! 

I dag skal jeg tilbake til Nimue og denne gangen er det hud og negler som skal fikses på. Jeg skal få en liten innføring i de fantastiske Nimue hudproduktene. Jeg har hørt så mye positivt om produktene og gleder meg veldig til å teste dem ut. Jeg skal også få lagt på shellac på neglene. Dette er en slags neglelakk som det er umulig å lage riper i og som holder seg perfekt i flere uker. Har noen av dere testet dette? 

Jeg gleder meg til å fortsette hverdagsluksusen hos skjønne Anita og Hanne på Nimue Hud. Dersom du bor i Kristiansand, så må du ikke være i tvil hvor du skal gå å stelle deg. Det at jeg sovner under vippebehandlingen sier sitt om hvor flinke disse jentene er. Sjekk FBsiden deres HER for timebestilling eller Ring 38 02 58 00.

 

Smiiiiiil Maren


sponset behandling

DRØMMEKROPPEN

Solen stråler fra skyfri himmel og jeg sender lengtende blikk i retning stranden på vei til jobb *sukk*. Dette været og det yrende livet på stranda gjorde at jeg kom på at jeg vil minne dere om Proteinfabrikken sin DRØMMEKROPPEN konkurranse. Hva som er drømmekroppen er så individuelt, og det finnes ingen fasit på hva som er den perfekte kropp. Det jeg annser som min drømmekropp kan være totalt ulik fra hva andre synes.  Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere hvor flere av dere lot dere engasjere og fortalte om hva som var drømmekroppen for dere. Et par av dere var til og med så tøffe at dere kastet der epå konkurransen. Det synes jeg er helt rått!! Vær stolt av kroppen din og vis frem hvor flott du er! Heia heia!!! 

I mine øyne er en drømmekropp en kropp som oser av vitalitet, en sterk, solid og energisk kropp. En sterk, sunn kropp og et bredt, ekte smil er det vakreste i mine øyne. En jente med selvtillit, som, står med rak rygg og er fornøyd med seg selv – det er virkelig attraktivt og flott synes jeg. Jeg har titet litt rundt i ulike fora, og funnet frem noen jenter som jeg føler utstråler dette, og jeg har dekorert hele dette innlegget med skikkelig powergirls. har du en sterk kropp du er stolt av? da synes jeg du skal være tøff og melde deg på du også!


Nå kan alle melde seg på DRØMMEKROPPEN konkurransen HER.  Har du en sterk kropp du er stolt av?  Jeg oppfordrer alle til å ta steget ut av komfortsonen, snu ryggen til janteloven og vis frem din drømmekropp! Premeiene er hele 15 000 kroner og sportsernæring til en verdi av 6000 kroner. Fantastisk eller hva? Du får 

Så ikke vær beskjedne jenter og gutter, last opp bilde og sleng deg med i konkurransen!

 

Smiiiiil maren

 

Siste nytt fra Instagram

Det er mange av dere som følger meg på instagram, men for dere som ikke gjør det så kommer siste nytt fra min instagram her:

Instagramnavn: Merdvik

Har du instagram? Hva er ditt brukernavn? Jeg vil jo så gjerne se hvem dere er <3

Smiiil Maren

Turmuligheter i Kristiansand

Det er flere av dere som har etterspurt tips om hvor det er fint å gå tur eller jogge i Kristiansand. Nå skal dere gå mine tre soleklare favoritter:

1. BANEHEIA

Jeg bor like ved Baneheia og er ikke avhengi av bil for å komme meg dit. Baneheia er idyllisk med alle sine små vann (stamper), og utallige små stier som gjør at du alltids kan ta en ekstra liten sløyfe dersomd u har mer å gi, eller korte ned turen dersom du ønsker det. Naturen er vakker og man møter bestandig på hyggelige turglade mennesker som hilser og smiler. Jeg liker godt å løpe rundt 3.stampe, og i lysløypa. Jeg tar gjerne turen inn og rundt bånetjønn også. Det fine med Baneheia er at du kan ikke gå deg vill, så her er det bare å snøre på seg joggeskoene å utforske den nydelige naturen. Baneheia ligger side om side med ravedalen. Ravnedalen må oppleves, de mektige høye fjellene, den nydelige dammen med svanene, vannfontenen, de nydelige blomstene og de gigantiske trærne. Her har jeg en runde som heter 1000trappene. Jeg kjenner enda ikke hele denne turen, og bruker vanligvis bare å gå opp trappene og ned igjen. Jeg skal utforske denne turen nærmere, og komme tilbake til dere med Ravnedalentips.


2. ODDERØYA

Flere mener at Odderøya egner seg bedre til gåturer enn løping, og jeg kan forståvidt være enig. Dersom du velger å legge turen din ytterst rundt odden er det rimelig bratt opp fjellsiden og litt kronglete. Jeg synes det er akkurat dette som gjør Odderøyaturen så fantastisk. Man kommer så tett på naturen med både skog og hav. Utsikten er fantastisk og man kan se langt ut i horisonten. På Odderøya er det også flere muligheter for hvordan du vil legge turen din. Jeg følger som regel stien ytterst rundt hele odden, opp til den lille hvite cafeen og ned igjen forbi konsertomårådet. Turen er ikke så lang, men stigningene gjør at turen blir mer enn utfordrende nok.

3. JEGERSBERG

Jegers er et helt utrolig flott turområde. Jeg bor på motsatt side av byen og har derfor ikke like god kjennskap til dette området. Jeg har likevel hatt noen turer her, og kan virkelig anbefale det. Lysløypen er gruslagt og behangelig å jogge på. Også her kan du velge flere ulike avstikkere fra hovedstien. Jeg har tidligere gått en runde som tar meg opp til “holmekollen”. Dette er en bratt og fin tur, som ender opp på toppen hvor en magisk utsikt venter. Jegersberg er et svært populært turområde og det er alltid et hyggelig nikk og et smil å få fra andre turgåere. Jeg gleder meg til å teste ut flere løyper i Jegers.

 

Har du et området du liker å gå på tur i Kristiansand? Del gjerne dine turtips 🙂

 

Smiiiil maren


Bort med pulsklokken!

I dag gjorde jeg noe litt sprøtt – jeg kastet pulsklokken min! Det vil si, jeg la den i en boks og puttet den langt inn i et skap. Jeg er rett og slett lei av at en klokke skal bestemme om jeg har en god økt eller ikke, jeg nekter å la meg styre av tall og målinger. Jeg elsker morgenturene mine, og vil nyte dem fullt ut helt uforstyrret av en tikkende liten sak på armen som forteller meg at jeg bør løpe fortere. Så fra nå av styres intensiteten av dagsformen og følelsen i kroppen. Jeg kjenner min egen kropp, og jeg vil styre intensiteten ut i fra egen dagsform, lyst og overskudd. Misforstå meg ikke, pulsklokke er et helt fantastisk verktøy, og jeg har selv brukt det masse tidligere. Nå ønsker jeg rett og slett bare å ha en periode helt uten målinger, tall og fokus på prestasjon. Nå vil jeg bare kose meg på turene mine. 

På dagens morgentur ble pulsklokken skrudd av etter kun 5 minutter, og jeg fokuserte kun på det deilige været, den vakre naturen og den gode følelsen i kroppen. Jeg aner ikke om jeg lå i fettforbrenningsone, eller hvilken prosent av maks jeg lå på, og helt ærlig så bryr jeg meg overhode ikke. Det er befriende å bare jogge rundt uten noen form for prestasjonsfokus. 

Bruker du pulsklokke på kondisjonsøktene dine?


Jeg har senvakt i dag, og hadde egentlig en haug av ting soms kulle fikses før jobb. Tiden har nå løpt i fra meg mens jeg har kost meg ute i solen, så nå må jeg kaste i meg litt lunsj her og komme meg over på jobb. 

Jeg ønsker dere en nydelig dag i solen <3

 

Smiiiiil Maren