Turmuligheter i Kristiansand

Det er flere av dere som har etterspurt tips om hvor det er fint å gå tur eller jogge i Kristiansand. Nå skal dere gå mine tre soleklare favoritter:

1. BANEHEIA

Jeg bor like ved Baneheia og er ikke avhengi av bil for å komme meg dit. Baneheia er idyllisk med alle sine små vann (stamper), og utallige små stier som gjør at du alltids kan ta en ekstra liten sløyfe dersomd u har mer å gi, eller korte ned turen dersom du ønsker det. Naturen er vakker og man møter bestandig på hyggelige turglade mennesker som hilser og smiler. Jeg liker godt å løpe rundt 3.stampe, og i lysløypa. Jeg tar gjerne turen inn og rundt bånetjønn også. Det fine med Baneheia er at du kan ikke gå deg vill, så her er det bare å snøre på seg joggeskoene å utforske den nydelige naturen. Baneheia ligger side om side med ravedalen. Ravnedalen må oppleves, de mektige høye fjellene, den nydelige dammen med svanene, vannfontenen, de nydelige blomstene og de gigantiske trærne. Her har jeg en runde som heter 1000trappene. Jeg kjenner enda ikke hele denne turen, og bruker vanligvis bare å gå opp trappene og ned igjen. Jeg skal utforske denne turen nærmere, og komme tilbake til dere med Ravnedalentips.


2. ODDERØYA

Flere mener at Odderøya egner seg bedre til gåturer enn løping, og jeg kan forståvidt være enig. Dersom du velger å legge turen din ytterst rundt odden er det rimelig bratt opp fjellsiden og litt kronglete. Jeg synes det er akkurat dette som gjør Odderøyaturen så fantastisk. Man kommer så tett på naturen med både skog og hav. Utsikten er fantastisk og man kan se langt ut i horisonten. På Odderøya er det også flere muligheter for hvordan du vil legge turen din. Jeg følger som regel stien ytterst rundt hele odden, opp til den lille hvite cafeen og ned igjen forbi konsertomårådet. Turen er ikke så lang, men stigningene gjør at turen blir mer enn utfordrende nok.

3. JEGERSBERG

Jegers er et helt utrolig flott turområde. Jeg bor på motsatt side av byen og har derfor ikke like god kjennskap til dette området. Jeg har likevel hatt noen turer her, og kan virkelig anbefale det. Lysløypen er gruslagt og behangelig å jogge på. Også her kan du velge flere ulike avstikkere fra hovedstien. Jeg har tidligere gått en runde som tar meg opp til “holmekollen”. Dette er en bratt og fin tur, som ender opp på toppen hvor en magisk utsikt venter. Jegersberg er et svært populært turområde og det er alltid et hyggelig nikk og et smil å få fra andre turgåere. Jeg gleder meg til å teste ut flere løyper i Jegers.

 

Har du et området du liker å gå på tur i Kristiansand? Del gjerne dine turtips 🙂

 

Smiiiil maren


7 kommentarer

Siste innlegg