Min lille Leo

Jeg ble så glad når noen etterlyste en liten oppdatering på Leo. Jeg vil tro dere som følger meg på Snapchat nesten er litt lei av han, men han er jo rundt meg hele tiden, og så er ubegripelig skjønn at jeg ikke klare å la vær å snappe han. Han er verdens blideste lille sjarmør, og gjør virkelig hverdagen min så mye lysere. Han begynner å få en ganske så tydelig personlighet, og den er preget av mye ramp, men også enormt med omsorg. Han er så snill, og uten tvil den mest kosete lille tassen jeg har møtt. Leo har nå blitt 6 måneder, og veier 1,3 kg. 

Han elsker tur, men helst i godvær. Det er ikke så alt for lenge siden han lærte seg å løfte på benet når han tisser så det er fremdeles stor stas å tisse en million ganger med løftet ben ute på tur. Han vil hilse på absolutt alt og alle, og tar det som en stor personlig fornærmelse hvis folk ikke vil hilse på. Han bjeffer så og si aldri, og lager kun små pipe lyder når han skal ut av buret på morgenen. Han sover i et bur på soverommet ved siden av sengen vår. Han har helt siden dag 1 sovet gjennom hele natten uten en lyd. Han elsker å leke og har uendelig med energi. Det beste han vet er å leke med en liten tauleke som vi kaster og han løper å henter. Det blir ALDRI kjedelig, og vi kan holde på i evigheter. 

Han spiser tørrfór blandet med vom, og har 3 måltider til dagen. Han elsker okseører og ligger ofte å knasker eller leker med det. Han er svært tillitsfull og blir gjerne passet av andre, men trives best hjemme hos familien sin <3 

Pelsen hans er veldig valpete enda, men den kommer seg. Det er litt jobb å holde den flokefri og det er ikke alltid vi får det til. Heldigvis får vi hjelp med pelsen hans, og har vært å stusset den litt et par ganger hos en hundefrisør. Han har begynt å miste tennene, og selv om de ofte svelges så har vi sett én av de han mistet. Artige saker. Jeg har spart på den, og det er jo helt crazy, hva i all verden skal jeg med den? Minn meg på å kaste den asap. Hehe. *crazy dog mama*

Leo er vår lille baby, og vi er så glad i han at vi ikke har ord for det. Vi har hatt de fineste månedene sammen med han, og vi gleder oss til fortsettelsen. Det å skaffe seg en valp var 100% riktig for oss, men man skal være forberedt på at det er mye jobb og store forpliktelser. Alt må planlegges, og tilrettelegges. Man må være forbedret på å organisere hverdagen slik at hunden får mat, lek, tur, omsorg og alt annet den trenger. Det koster også en god del, hunden skal ha stell, masse utstyr, fór, leker, og ting kan skje som gjør at det blir uforutsette utgifter. Leo reagerte feks på et flåttmiddel, og det ble flere turer til dyrlegen for det. Han hadde også en litt lei hoste som måtte sjekkes, og vips var det noen tusen i vetrinær utgifter. Vi har også forsikret han, og det koster mye. Så vær forberedt på at det koster å ha hund, og du må være villig til å endre litt på din egen hverdag for at valpen skal ha det best mulig. Når det er sagt, så er det en stor berikelse i livet, og jeg har faktisk et lykkeligere liv etter lille Leo ble en del av vår familie. 

Han er den snilleste, søteste, mest sjarmerende, mest kosete og hjerteligste lille bolla man kan ønske seg. Vi er evig takknemlig for at akkurat han ble vår <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Frisk og sunn mandagsfrokost

Ny uke, straks ny måned og en ny mandag, jeg følte det var passende med en liten fruktfest denne morgenen. Det er helt utrolig hvor fargerikt og delikat en frokost kan bli med litt ananas og mango. Dette er min faste frokost, med meieriprodukter og granola, spritet opp med litt ekstra frukt. I skålen er det bringebær i bunn, cottage cheese, og vanilje yoghurt, toppet med granola. 

I dag er sosiale medier fullt av oppdateringer med “back to work”, slutt på ferien, og tilbake til hverdagen. Det føles litt rart å nettop ha startet ferien, og ha hele 3 uker igjen. Jeg er litt glad jeg reiser igjen snart, for det å være hjemme her, og ha fri når alle andre er på jobb føles litt merkelig. Akkurat som om jeg skulker jobb på en måte. Hehe. Jeg er visst ikke så flink til å ha ferie her hjemme, men om en liten uke er det tid for Italia og da skal jeg virkelig nyte dagene.

Jeg har fått mange fine Italia-tips fra dere, har dere flere på lur så kom gjerne med dem. Vi har flybilletter, hotell og leiebil i boks, utenom det er dagene helt åpne, og skal fylles med så mye som mulig. Vi har 1-2 dager pr sted, så her gjelder det å oppleve så mye vi klarer på den tiden. Sitter du på tips til ting man bør se / spisesteder / opplevelser, hva som helst så skriv gjerne i kommentarfeltet. Byene vi skal innom er: 

 • Venezia 
 • Verona
 • Firenze
 • Lake Como ( her skal vi i bryllup, så her er nok dagene rimelig fullbooket) 

Ha en nydelig mandag mine fine, og tusen takk for alle kommentarene på gårsdagens blogg. Jeg har de mest trofaste, omsorgsfulle og kuleste leserne. En av dere skrev: “Husk at du har verdens største heiagjeng i oss her på bloggen da”. Det rørte meg veldig, og det er kanskje akkurat det som gjør at jeg en gang faktisk tør å delta på et løp, fordi jeg vet at jeg har alle dere som backer meg opp, og støtter meg uansett om jeg går på trynet eller ikke. Tusen tusen takk <3 

 

Smiiiiil Maren 

Jeg er for feig

Dette innlegget har jeg startet på mange ganger, men aldri klart å fullføre. Det sitter langt inne å innrømme det, samtidig så har jeg kjent så mange ganger hvor mye jeg får igjen fra dere når jeg åpner opp, og slipper dere litt tettere inn. Så i dag skal jeg dele litt om meg selv, og min egen feighet. Ja du leste riktig, jeg er skikkelig feig, og livredd for å mislykkes. 

I dag stod jeg på sidelinjen og heiet frem en venninne som deltok på Triatlon. Hun er en sprek jente, men som samtidig lever livet fullt ut og overhode ikke vier livet sitt kun til trening. Jeg tror nok jeg trener enda mer, likevel er det hun som står på startstreken og fullfører triatlon med stil. Hvorfor er ikke jeg med? Jeg elsker trening, jeg elsker å pushe meg selv, jeg liker å løpe, og jeg liker å prøve nye ting. 

Så tilbake til spørsmålet, hvorfor deltok ikke jeg? Hvorfor har jeg aldri løpt et løp? hvorfor trekker jeg meg hver eneste gang jeg får en fysisk utfordring? Fordi jeg er feig, og livredd!!

Jeg er så redd for å ikke få det til, redd for at folk skal le, redd for andres forventninger til at jeg skal være super sprek, også ikke klare å innfri. Jeg er rett og slett så redd at jeg feiger ut av absolutt alle konkurranser, løp eller fysiske utfordringer som blir sendt min vei. Det føles overhode ikke bra, og jeg sitter igjen med en stor klump i magen. Jeg har jo så sinnsykt lyst. Kanskje noen av dere kjenner seg igjen i den følelsen av å ha så lyst å være med, men samtidig ikke tørre? Det er så vondt…

I dag stod jeg der og så flere hundre deltagere både løpe, svømme og sykle. Kvinner og menn, eldre og yngre, slanke og store. Ulik fysisk form, men alle kjørte på, gav alt, og gjennomførte så godt de bare kunne ut fra sitt utgangspunkt. Det er jo overhode ingen som bryr seg om man løper fort eller sent, om man sykler helt rolig eller går all inn. Jeg vet dette, men likevel så tørr jeg ikke være med selv. 

Jeg stod der i dag, helt stum av beundring mens alle løp forbi meg. Jeg så flere kjente, og heiet dem frem i det de passerte. Så kom venninnen min løpende, og jeg kjente en helt enorm stolthet for henne. Hun var så flink, og gav virkelig alt der hun løp. Jeg tenker at kan hun, så kan kanskje jeg, og i et lite øyeblikk fikk jeg en følelse av mestring og lyst. Det varte akkurat  i et lite minutt, før den store stygge klumpen tok over igjen, og minnet meg på at jeg ikke tørr likevel….. 

 

Jeg blir like overrasket hver gang

Det er mildt sagt litt kontraster når det gjelder været i Frankrike, og her hjemme på sørlandet. Vi regner bort, men hva gjør vel det når man kan stelle i stand masse digg snacks, bestille sushi og kose seg med gode venner. I går valgte vi å ta en rolig hjemmelørdag, og koste oss hjemme hos meg med både sunn snacks med grønnsaker og dipp, masse frukt, popcorn, smågodt, sushi og Pepsi Max. Fy søren for et bord det ble til slutt.  Sånn går det når man går på butikken sulten, og har lyst å lage en skikkelig kosekveld. 

Har dere noen gang sett en så søt smågodtpose? Denne er kjøpt på Joker, og jeg synes et var en helt perfekt størrelse. Vi fikk proppet den ganske godt med godsaker likevel da. Det er rart med smågodt og usunnheter generelt, for hver gang jeg deler at jeg spiser slike ting også, så mottar jeg masse meldinger om hvor bra det er at jeg kan kose meg. Jeg synes det der er så merkelig, og det overrasker meg hver gang. Er det faktisk folk som tror at jeg ikke spiser smågodt, og koser meg med slikt? Livet er for kort til å nekte seg gode ting, og i min verden er det viktig å kunne kose meg sammen med venner. Så JA jeg spiser sjokolade, og jeg koser meg veldig med det. 

I dag kommer min kjære også hjem, og den eneste planen min er å bruke tid sammen med han. Det er fremdeles ikke spesielt fint vær, så da ser jeg for meg at vi kjører på med enda en kosekveld hjemme. Vi har funnet en ny serie vi har lyst å sjekke ut, og jeg tipser dere selvfølgelig om den hvis den er bra. Jeg har faktisk samlet opp såpass mange nye serier nå, at et nytt serie-innlegg er like rundt hjørnet. 

Hva er deres plan denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Tips: Sunn og enkel middag

I Frankrike lagde min skjønne svigerinne noe utrolig godt. I tillegg er det sunt, enkelt og genialt å lage opp i større porsjoner å ha til lunsj neste dag. Restten er en kombinasjon av pasta, pesto og karbonadedeig. Vi kalte den rett og slett bare for pesto-pasta. Her får du proteiner fra karbonadedeig, karbohydrater fra pastaen og nydelig smak med både pesto, ruccola og krydderier. 

Du trenger: 

 • En pakke karbonadedeig
 • Pasta penne eller skruer 
 • Grønn pesto 
 • Ruccola 
 • Pinjekjerner
 • Rødløk

Slik gjør du: 

Kok opp pastaen, hell av vann og sett den til side. Hakk løk og stek sammen med karbonadedeig, krydre med ønsket krydder. Rist pinjekjerner i en stekepanne. Hell karbonadedeigen over i pastaen, rør inn pesto før du tilslutt blander inn pinjekjerner og ruccola. Bland godt sammen, og server gjerne med grovt brød til. 

Enkelt, sunt og godt, kan det bli bedre? Dette falt i smak hos både voksne og barn. Jeg smakte på det dagen etter også, og det smakte like nydelig da. Dette er en ny favoritt hos meg, og jeg gleder meg til å lage det her hjemme også. 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Det gikk så alt for fort

Jeg sitter alene på flyplassen i Nice, og tenker tilbake på disse fem fantastiske dagene. Fy søren som jeg har kost meg. På tross av at det kun var fem små dager, og at jeg ikke fikk bagasjen før andre dagen, så har denne ferien vært helt nydelig. Jeg har sagt det før, men jeg må bare si det igjen, jeg virkelig elsker Frankrike. Alt er så fint her, rent og pent, folkene er høflige, har god tid og tar livet helt med ro. Disse dagene har vært fylt med masse sol, og nydelig mat. Avslappende rolige dager i verdens beste selskap. Tenk for en fin familie jeg har som helt spontant inviterer med på tur til den franske rivieraen – med kun to dagers varsel. Disker opp og ordner i stand. Slike ting tar jeg så absolutt ikke for gitt, og jeg er så takknemlig. 

Denne ferien hadde ikke gått hadde det ikke vært for at jeg har de fineste vennene hjemme som stiller opp med både vaktbytter på jobb, valpepass og henting på flyplass. Dette var den perfekte starten på sommerferien for min del, og jeg har virkelig kost meg. Nå er det hjem i en ukes tid, før vi setter nesa mot Italia for en uke med masse spennende opplevelser i ulike italienske byer, før vi topper det hele med bryllup i vakre Lake Como. 

Før Italia skal jeg kose meg maks hjemme, og bruke all min tid på mine to hjerter. Jeg har vært borte fra dem i 5 dager nå, og det føles som en liten evighet. Jeg savner selvfølgelig min kjære mest, men fy søren så sterkt savnet er etter den lille pelsdotten vår også. I dag er det en god venninne av meg som passer han, og vi har allerede facetimet to ganger ( ja jeg vet, jeg har blitt en drazy dog mama). Jeg henter han med det samme jeg lander i kveld, så han skal ikke sove borte en eneste natt. Når vi skal til Italia er det mine foreldre som har han, og der kommer han til å bli så godt tatt vare på, og så bortskjemt at jeg er ikke bekymret en plass. Det er godt å ha så gode mennesker rundt seg, ellers kunne vi aldri hatt en liten hund. De første månedene han var hos oss var det uaktuelt å reise fra han, men nå går det veldig fint. 

Utenom å kose meg sammen med mine to, så skal jeg bruke den kommende uken på å henge opp litt nytt i leiligheten som endelig har kommet i posten. I tillegg skal jeg bytte farge på sofaen, og gjøre litt andre spennende interiør saker. Jeg gleder meg til å vise dere. Jeg skal også jobbe litt videre på treningsplanen min for høsten, og akkurat det gleder jeg meg veldig til. En fin uke i vente med andre ord. 

Nå kjenner jeg at jeg faktisk gleder meg veldig til å komme hjem, og håper bare de to flyturene jeg skal ha nå går knirkefritt. Jeg har lastet ned en lydbok som jeg skal høre på flyet. En Jussi Adler Olsen krim, marco-effekten tror jeg den het. Boken jeg hadde med ble lest ut andre dagen, så da var det bare å sikre seg en ny godsak til hjemreisen. 

Nå kunne jeg skravlet i en liten evighet her kjenner jeg, så for å ikke kjede dere så at for mye skal jeg avslutte. Noen ganger er det litt deilig å bare skravle litt om løst og fast, om hverdagsliv, planer, alt og ingenting. Nå er det nok skravling fra denne frøkna. Ha en nydelig fredag mine fine, så blogges vi fra Kristiansand. 

 

Smiiiiiil Maren 

Samler energi til høsten

Dager som dette opplever man bare på ferie, og øyeblikk som dette må man ta vare på. “Nå sitter jeg bare her og smiler fint og idyllisk på stranden” Så kommer en kjempe bølge, og bildene ble så mye gøyere, bedre og mer ekte. Jeg elsker disse bildene, kanskje mest fordi de minner meg på hvor utrolig deilig vi hadde det her. Dette var en sånn dag man virkelig husker, tar vare på, og tar med seg langt inn i de kalde høstdagene hjemme i Norge. 

Jeg føler jeg har ligget litt på lading denne uken, og spart opp energi til høsten. Heldigvis er det jo en god del igjen av sommeren, og jeg skal ha tre gode uker med ferie til før jeg begynner å tenke på høst. Det føles likevel godt å få fylt opp sollagrene og proppe kroppen full av energi – man vet jo aldri med sommeren hjemme i Norge. 

Nå skal jeg pakke litt her, før jeg skal nyte noen få timer ved bassenget før turen går tilbake til Nice og hjemreisen er i gang. Jeg er hjemme på Sørlandet rundt klokken 23 i kveld, og nå kjenner jeg det skal bli utrolig godt å se mine to igjen<3 

 

Smiiiil Maren 

Ikke gjør treningen så avansert

Dagene på rivieraen går for det meste med til å ligge på en solseng, bade eller spise – og jeg elsker det. Samtidig så er jeg vant til en aktiv hverdag, og kjenner litt på et behov for å få rørt litt på skrotten mellom chips, is og kos. For min del har det vært helt magisk med en liten morgentur, da er kroppen fornøyd og koser seg med å ta livet helt med ro resten av dagen. 

Jeg synes faktisk noe av det beste med å være på ferie er å snøre på seg joggeskoene og dra ut på tur. Man får oppleve stedet man er på en helt ny måte, og kan finne frem til nye, spennende og sjarmerende steder man kanskje ellers ikke ville funnet. Så tommel opp for litt aktivitet på ferie. Det trenger ikke være så heftig heller, ut å gå seg en tur er jo helt topp. Jeg har gått tur to dager her i Frankrike, og i dag tenker jeg litt mer jogging og et par runder opp en trapp jeg har sett. En finfin variasjon, og akkurat passe aktivitet for denne ferien. 

Hvordan du gjør det er opp til deg, men et tips er å enten lage en styrkesirkel, ta deg en rolig langtur eller leke deg med noen intervaller. Finn deg en trapp og løp opp den 10 ganger for eksempel. Eller du kan bruke en pulsklokke og løpe 2 minutters intervaller, eller 4 minuttere. Finn en bakke og bruk den, løp opp, ta 10 spensthopp på toppen og gå ned igjen, gjenta 10 runder.

Skjønner dere hva jeg mener? Det er bare å finne på litt underveis, prøv litt forskjellig. Det finnes ikke rett og galt, og all aktivitet er bra! 

Har du gjort en artig ferieøkt på reise denne sommeren? Fortell meg veldig gjerne hva du gjorde i kommentarfeltet, det er så gøy å bli inspirert av hverandre. 

 

Smiiiiiil Maren 

Dette stedet gir meg hvilepuls

Beach day 

I da ble det sannelig enda en liten morgentur. Jeg kjørte samme runde som i går, hvor jeg gikk i godt tempo i 40 minutter, og kjørte en liten sirkelrunde på benken med utsikt ut mot havet. Etter turen ble det frokost med gjengen, før vi dro avgårde for en hel dag på stranda. 

Vi sjekket inn på en beach club like i området her, hvor de har deilige solsenger, fin strand og en fresh restaurant. Hele dagen ble tilbragt der, og det var så herlig.  Det er så godt med saltvann og strand, og ikke bare basseng og tid rundt huset. Livet her på rivieraen er så deilig, og tiden går så alt for fort. Nå har jeg bare en hel dag igjen her, før det er tid for å vende snuten tilbake til det blide sørland på fredag. 

Vi gjør ikke annet enn å slappe av og kose oss, men likevel går det som sagt så alt for fort. Nå gjelder det å nyte tiden fullt ut, og ta vare på alle de gode øyeblikkene. I kveld blir det grillkveld med gjengen, og på menyen står det biff, hjemmelaget hvitløksbrød, bakt potet med rømme, smør og mais, og en stor salat.  Jeg gleder meg. Håper alt er fint hjemme, og at dere som har ferie enda nyter til det fulle. Jeg er helt i feriemodus her, og klarer faktisk å slappe ordentlig av. Jeg tror nesten det er umulig å ikke slappe av i slike omgivelser. 

 

Smiiiiil Maren 

Trene eller ikke trene på ferie

Vacay Workout  

Jeg har sjeldent noe plan når det gjelder ferietrening. Det kan bli mye trening, det kan bli litt trening eller det kan bli total treningsfri når jeg er på tur. På denne reisen til den franske rivieraen tror jeg det blir litt trening. Eller i det minste aktivitet da, om det så ikke helt kvalifiseres til å kalles trening. I dag startet jeg dagen med en powerwalk, til jeg fant en perfekt benk og der kjørte jeg en kort og fin liten sirkeløkt. 

Treningsøkten så slik ut: 

 • 10 pushups
 • 10 step-ups 
 • 10 dips 
 • 10 hopp 

Dette gjorde jeg 3 runder, med ca 1 minutts pause mellom rundene. Før jeg startet sirkelen powerwalket jeg i ca 25 minutter, og det samme hjem igjen etterpå. Totalt ble dette en god times aktivitet, og det er jeg helt utrolig fornøyd med. Det er virkelig ingenting hokkus pokkus med denne økten, men slik jeg ser det så er det deilig med enkel trening på ferie. Er dere ikke enig? 

Nå er det straks min svigerinnes fantastiske hjemmelagde pizza på menyen her, og jeg skal skynde meg å hoppe i dusjen og skylle bort alt av saltvann og solkrem før kvelden skal nytes sammen med mine. For et liv vi lever her nede på Rivieraen, jeg nyter hvert eneste minutt.

 

Smiiiil Maren