NRK og sushifest

Da var mitt lille “hemmelige oppdrag” for NRK gjennomført. Jeg sitter her med verdens største smil om munnen, det var så utrolig gøy og jeg storkoste meg. Det var en fysisk krevende og utrolig stiling setting, jeg kan nesten ikke vente til å se det ferdige resultatet. At jeg tok steget ut av komforsonen er det virkelig ingen tvil om!! Nå skulle jeg jo avsløre hva dette handlet om, men det fikk jeg beskjed om i går at nok må vente enda litt til. For det som jeg først trodde kun skulle sendes på NRK Sørlandet, skal nå gå på landsdekkende tv og et par mnd senere enn først ventet. Så dere må nok bare smøre dere med litt tålmodighet. Dette er ikke noe som handler om meg, jeg er kun en liten brikke i en større setting. Min rolle i denne settingen er utrolig spennende, og jeg elsket kreativiteten og alle ideene til NRK. Jeg gruet meg litt på forhånd, men nå sitter jeg igjen med en fantastisk følelse, det var jo bare så gøy! Det hjalp også at vi filmet på mitt gamle treningsenter, Spicheren, hvor jeg både har trent og jobbet, jeg følte meg littpå hjemmebane.

Vel hjemme ble det sushi, og reker med familien. Jeg koser meg veldig her hjemme, og planen var egentlig å bli her over helgen. Jeg har mye som venter på meg i Oslo, og har veldig lyst å ha helgen i hovedstaden, så det blir nok til at jeg reiser hjem allerede i kveld eller i morgen tidlig. Først skal jeg nyte denne torsdagen i go’byen min. Jeg starter med en liten treningsøkt, så blir det en liten shoppingrunde i mine favoritt butikker i Kr.sand før en koselig cafetur og litt sosialhygge venter. Jeg håper også å rekke en koselig familiemidag til før jeg setter nesa mot Oslo igjen.


Jeg ønsker dere alle en super herlig tordag, og vil på tampen minne dere om at jeg også er på Instagram. Her oppdateres det svært hyppig gjennom hele dagen med små glimt av både matretter, tips, inpirasjon, treningsøkter osv. Så følg meg gjerne der om du vil, kallenavn på Instagram: Merdvik

Smiiiiil Maren

Tålmodighet, kontinuitet og kvalitet!

I går var det bursdagsfeiring for verdens beste pappa her hjemme i Kr.sand. Vi koste oss med kransekake, bløtkake og hyggelig besøk. Det er tydelig at gårsdagens godsaker gav et herlig energuoverskudd, for i dag gikk intervallene på mølla som en drøm. Jeg kjørte fem ekstra intervalldrag på rent overskudd. Fantastisk!! Det er så godt når man kjenner at kroppen er tilfredstilt med både nok søvn og nok energi (les:mat) Så spis maten deres jenter, du får igjen for det på treningen!Dagens økt ble 30/30 intervaller. Jeg elsker denne typen intervaller, og det blir som oftest dem jeg løper. Korte sprintintervaller funker gull for meg. Jeg tror absolutt ikke at denne typen intervaller er rett for alle, men for meg så funker de topp! Jeg har testet 4×4 og denne typen lang-intervaller, men de funker bare ikke for meg. 4 minutter blir for lenge for meg, og jeg liker virkelig mye bedre korte eksplosive intervaller. Der er vi alle ulike, så test ut litt ulike intervaller og finn ut hva du liker best. Når det gjelder trening og livstilsendring generelt så er en ting hvertfall helt sikkert – tålmodighet, kontinutitet, og kvalitet fremfor kvantitet er nøkkelen til suksess! Vær tålmodig, jobb på jevnt og trutt og ikke gi deg – resultatene vil komme! Lytt til kroppen din, og fokuer på gode treningsøkter. Det handler ikke om jo mer jo bedre! Sørg for at du får gode kvalitetesøkter ved å være smart på forhånd, behandle kroppen din bra med nok mat, nok søvn og nok hvile. Kvalitet over kvantitet dere!

Dagens økt ble gjennomført på min gamle arbeidsplass, Spicheren treningssenter i Kristiansand. Jeg er så glad i det senteret der, og det var en fryd å være tilbake! Jeg fikk også tatt en Inbody-test. Jeg har ikke tatt en slik test siden i sommer, og var derfor veldig spent på resultatet. En slik test er kun en indikator og skal absolutt ikke ses på som en ren fasit. I og med at jeg har tatt denne testen flere ganger tidligere, kan jeg bruke det som en fin sammenligning og få en god indikator på hvordan formen min er nå. Resultatet viste at kroppsvekten er ca den samme (økt litt), fettprosenten er tilnærmet lik og en fin økning i muskelmasse. Jeg er fornøyd med testen, og det gleder meg å se at jeg har økt i muskelmasse på tross av at jeg ikke har et så stort fokus på styrketreningen min nå. Jeg trener styrke, men ikke på langt nær så mye som tidligere. Neste test blir nok i april, og jeg har satt meg noen små delmål frem til da. Dette gir fornyet motivasjon til treningen utover våren.

Nå har jeg satt meg godt tilrette i sofaen hjemme, og skal jobbe her et par timer. Senere venter hovedgrunnen til at jeg reiste hjem, nemlig innspilling med NRK. Jeg er spent og litt nervøs. Jeg vet fremdeles ikke alle detaljene omkring dette, så mer info kommer i kveld. Jeg tar selvfølgelig med meg kamera, og skal dokumentere hele prosessen.

Jeg håper dere får en strålende onsdag. Dersom du har en litt kjip dag , så husk på at en dårlig dag definerer ikke hele livet ditt. It’s just a bad day, not a bad life. Minn deg selv på hvor mange ting du har i livet ditt som du kan være glad for. Skriv dem gjerne ned og les dem høyt for deg selv. Tro meg, du er egentlig ganske heldig 😀

Smiiiiil Maren

Sunn og saftig hamburger

I går lagde jeg en av de beste middagene jeg har smakt på lenge! Jeg har tømt hele kjøleskapet siden jeg skal reise bort, og det var derfor så og si ingenting spennende ingredienser til gårsdagens middag. Jeg måtte dermed finne frem kreativiteten. Jeg skulle reise hjem til kr.sand samme kveld, og hadde derfor litt dårlig tid også. Utfordringen var da: Sunt, godt, raskt og få ingredienser. Løsningen ble hamburgere. Jeg hadde ferdige kalkunburgere i frysen fra min forrige svipptur over grensen. Disse er fantastisk gode, og inneholder hele 94% kalkunkjøtt. Jeg hadde også grovt lavkarbobrød ferdig oppkuttet i frysen. I kjøleskapet var det en kvart pose spinat, en halv løk og noen få cherrytomater. Jeg stekte hamburgerene med godt krydder, og varmet brødet i ovenen. Så stekte jeg spinat i stekepanna, med litt olje og salt. Tomatene serverte jeg ferske.


Så var det løken. Min første tanke var å kun steke løken, men så kom jeg på at jeg kunne panere den. Friterte løkringer er noe av det beste jeg vet, men det er ikke akkuratt helsemat. Jeg lagde derfor min egen versjon av de kjente amerikanske onion-rings. Jeg kuttet løken i ringer, satt frem to skåler hvor den ene inneholdt eggehvitter og den andre en melblanding bestående av mandelmel, salt, epper og natvigs kryddermix. Ført dyppet jeg løkringene i eggehvittene, så over i melmiksen, før jeg la dem over i steke pannen på sterk varme. Stekte dem kort tid på hver side, og vips ferdig! Du kan også ta den i oven, dette har jeg ikke testet enda, men neste gang skal jeg forsøke det! Løkringene blir utrolig smakfulle og gode, de gav virkelig den siste lille finishen på brugerene.

Jeg la det opp slik at jeg hadde brødet i bunn, med litt sukkerfri ketchup, så spinaten, og til slutt burgeren toppet med løkringene. Dette var et magisk måltid, som jeg absolutt kommer til å lage igjen snart! Det smaker som junkfood, men er super sunt og med et strålende nærinsinnhold.


Jeg hadde ferdige kalkunburgere, men det er ikke verre enn at du blander karbonadedeig, et egg, hakket rødløk og litt krydder i en bolle, rør godt rundt og form små burgere som du steker i panna. Voala, super sunne, saftige burgere! Du trenger ikke bruke burgerbrød som er proppet med sukker, du kan enkelt og greit bare kutte deg to rugbrødskiver, eller annet grovbrød. Ta utgangspunkt i brødskalaen, og velg et deilig grovtbrød.

Jeg håper dere ble inspirert til å lage burgere til middag, og husk at det må ikke være helt for å lage en ekstra god middag!

Smiiiiil Maren

Blåmandag!

Mandager for meg fungerer på to ulike måter. Enten er det YES ny uke, nye muligheter, eller så er det null energi og et enormt savn etter helgen. I dag er det den sistnevnte typen mandag! Jeg prøvde meg på en treningøkt, men fant ut etter kort tid at dette er faktisk ikke vits. Så jeg brøt treningen midt i, og tok meg en ekstra lang god dusj i stede. På jobb fikk jeg gjort unna det viktigste før trøttheten virkelig slo til, og en liten timeout på sofaen føltes som det eneste rette. Jeg er rett og slett skikkelig sliten i dag, blid, men sliten!

Jeg har ingen grunn til å klage i det hele tatt! Helgen har vært energisk og fantastisk, fyllt med masse fine opplevelser, koselige stunder, og gode treningsøkter. Jeg har enda mindre grunn til å klage fordi denne mandagen er den siste normale arbeidsdagen for meg denne uken. I kveld setter jeg meg på flyet til Kristiansand, hvor jeg skal gjøre en spennende greie for NRK sørlandet!! Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om dette når jeg har litt flere detaljer spikret! Det jeg kan si er hvertfall at denne jenta blir å se på skjermen for et par minutes of fame. Hehe. Det er ingen stor greie, men det er litt stas. Det er slike ting jeg vanligvis sier nei til fordi jeg blir litt redd, men denne gangen tenkte at nå må jeg søren meg bryte ut av komforsonen og kjøre på. So here we go!

Denne mandagen føles som sagt latterlig blå, jeg har derfor laget meg en diger super-green-shot i håp om at dagen skal bli litt mer grønn! I min lille greendrink er det AFAalge, healthy greens juice og vann. Jeg tok også chlorella og Cvitamin vedsiden. Dette blir litt i overkant, men denne mandagen trengte det for  å si det sånn! Jeg lagde meg også en frisk og deilig frokost, med vaniljekesam, musli, cottage cheese, bringebær og bjørnebær.

Nå skal jeg jobbe noen timer til, før vasking av leilighet og pakking til Kr.sandturen venter. Jeg gleder meg til å oppdatere dere mer når jeg er på plass på det herlige sørlandet! Jeg håper dere har en strålende mandag, av den typen som oser energi og glede over at det ligger en helt ny og ubrukt uke fyllt med muligheter foran dere!

Smiiiiil Maren

Søndagshygge!

Det er så godt med helg! Det er bare synd at den går så alt for fort. Denne helgen har jeg virkelig bare kost meg. God mat, god drikke, herlige mennekser, gode treningsøkter, sovet lenge, koselige cafebesøk og masse sosialhygge. Jeg skulle gitt så mye for et par dager til med helg. Nå skal jeg jo faktisk bare ha en arbeidsdag her i Oslo, før jeg drar til sørlandet for et spennende lite oppdrag. Jeg skal oppdatere på hva dette er når jeg reiser, jeg lover!

I natt har jeg sovet i godt over ti timer, no som resulterte i en uthvilt og energisk kropp i dag morges. Jeg fant ut at det måtte utnyttes og tok en liten tur ut på Magnat. 45 minutter på woodway-tredemøllen gav en herlig kickstart på denne søndagen. Det ble en svett økt, og beina var litt tunge, men med ny musikk på spotify gikk det overraskende bra.

Nå skal jeg bruke resten av ettermiddagen på Cafe sammen med søte Isabell. Jeg elsker slike søndager, hvor man sitter på cafe i timesvis og bare slapper av og nyter livet. Vi sitter på koselige Bolivar, en cafe jeg var stamgjest på den tiden jeg bodde på Majorstuen. Det er en helt unik stemning her, med dempet belysning, tente lys og nydelig mat. Dette er så riktig på en søndag:)

Jeg håper dere får en deilig søndag, og koser dere sammen med noen dere er glad i;)

Smiiiil Maren

Power-workout og koselig lunsj

I dag dro jeg på trening litt uten mål og mening. Jeg hadde en tanke om at bena burde få kjørt seg litt, og at jeg burde gjøre noe annet enn kondisjonstrening. Jeg har en lei tendens til å bli hekta på ulike ting, og nå for tiden er jeg hekta på alt av hopp og sprett trening. Det vil si corebartimer, løpeturer, elipse og andre kondisjonsrelaterte treningsformer.Det er viktig med variasjon, og det må jeg minne meg selv på både titt og ofte. I dag var det altså styrketrening på planen, og jeg lagde meg en finfin sirkel med seks ulike øvelser. Jeg kjørte ti repetisjoner pr øvelse, fem runder totalt.

Dagens sirkel:

 • Knebøy med Kettlebells
 • Strakmark
 • Renegate rows med Kettlebells
 • Planken (klatrer opp og ned fra albu til strake armer)
 • Skulderpress med Kettlebells

 

Jeg avsluttet med 10×4 glute bridge og liggende lårcurl. En god økt, som jeg virkelig kjente godt i beina. Spesielt de to siste øvelsene kommer nok til å kjennes i morgen for å si det sånn! Etter trening kom søte Frida på lunsjbesøk og jeg kokkelerte frem en saftig omelett med skinke, sopp, spinat og purre. Til omeletten serverte jeg en stor salat med isbergsalat, paprika, avokado, agurk, soltørkede og ferske cherry tomater. En rask og smakfulllunsj som metter godt. Omelett er virkelig helt genialt. Du kan putte i akkurat hva du vil og det går så fort å lage den. Jeg har mange ulike varianter på omelettene mine, men favoritten inneholder som oftest skinke, sopp og spinat. Mmmmmm.


Nå har Frida og meg vært en runde i sentrum å tittet litt, og det er på tide å finne roen på sofaen et par timer. Helgen er til for å nytes, og det skal jeg virkelig. Kveldens planer er enda litt uvisst, men at jeg skal ut av leiligheten, det er hvertfall helt sikkert. Det er hyggelig med en hjemmekveld, og det hadde jeg i går, så i dag er jeg klar for litt sprell 🙂

Ha en super lørdag mine fine!

Smiiiiil Maren

Fredagskos og påfyll på matfronten!

Lørdagsmorgen og jeg har akkurat stått opp etter nesten 11 timer i senga. Den siste kommentaren jeg fikk før jeg dro fra jobb i går var: “Nå tror jeg du skal ta den en liten hvil jeg frøken”. Det er tydelig at denne ukens travle dager begynte å bli synlig på meg. Jeg hadde lyst å dra hjem og grave meg ned, men jeg hadde gjort en avtale med min gode venn og favorittinstrktør Sølve Underhagen. Jeg måtte derfor pent ta meg selv i nakken, og finne frem til ekstra kreftene. I går fant jeg mine ekstra krefter i form av to bananer, en crystal og en new energy sjokolade. *smile*

Corebartimen ble en FEST, og jeg smilte fra start til slutt. Timen er knall hard, men med Sølves enorme innlevelse og bevegelsesglede er det umulig å ikke bli inspirert. Etter timen tenkte jeg å kjøre litt styrke på armer, vel, jeg tok 5 repetisjoner biceps curl og det var det. Kroppen ville hjem til sofa, taco og idolkos. Så sånn ble det! Jeg la fr ameg vektene midt i et sett (det har nok aldri skjedd før) og dro hjem. Ve hjemme ble det en lang varm dusj, på med kosebuksa, taco på bordet og idol på skjermen. Jeg vet å lytte til kroppen, og jeg tror det er her mange kanskje kan gå på en smell. Når kroppen er sliten så gjelder det å fylle på, og da mener jeg virkelig fylle på slik at kroppen får kjenne på overskud og virkelig kan hente seg inn igjen. Jeg liker å fylle med på ekstra karbohydrater på slike dager, og i går ble det en pakke med spellomper med bananskiver, sukrin og kanel i, samt en stor porsjon sjokoladegrøt med rosiner og tørket frukt i til dessert. En stappmett og fornøyd jente krøp til sengs før klokken var 23 i går.

Nå sitter jeg her i sofaen og nyter en homemade proteinkaffe. Jeg har delt denne med dere en haug av ganger, men det er fremdeles mange soms pør hvordan den lages, og jeg gjentar gjerne.

 • En espressosshot (eller 1/2 kopp kaffe)
 • En proteinshake (jeg bruker 15g proteinpulver)
 • 2-3 dråper stevia vanilla

 

Ha først kaffen i bunnen av et stort glass/kopp, så heller du den ferdige shaken over, tilsett et par dråper stevia og rør godt om. Nyt! Så enkelt, og så godt. Dette blir som en kaffe mocca, med høyt proteininnhold og helt uten sukker.

Nå skal jeg synke litt lenger ned i sofaen, sette på en koselig film og bare nyte denne lørdagsmorgenen.

God helg skjønne dere, nyt helgen og ta vare på dere selv 🙂

Smiiiiil Maren

Fredags update!

Det som i utgangspunktet var en stressende og slitsom fredag ble plutselig mer behagelig etter en time hos fantastiske Sara hos Karl johan hudpleie. Det er helt magisk å få komme inn i salongen der, legge seg ned i en deilig liggestol og bli dullet med. Jeg duppet av et par ganger mens Sara fikset på vippene mine, for et deilig lite avbrekk i hverdagen. Jeg har blitt helt avhengi av vippene nå, og det er luksus å slippe å sminke seg om morgenen. Jeg kan heller ikke merke at de sitter på, og tenker igrunn aldri over dem. Jeg startet denne fredagen latterlig tidlig, og har allerede fått unna tre PTkunder og egentrening før klokka var 13.00. Nå kjenner jeg at trøttheten kommer sigende, og jeg er sjeleglad for at det er fredag og snart helg!

Før egentreningen min i dag, som ble kortintervaller på mølla, slurpet jeg nedpå en Crystal. Crystal har blitt min lille lifesaver om morgenen, eller når energien daler på hektiske og lange arbeidsdager. Jeg har hele kjøleskapet fullt av disse. Dette er nok min lille guilty pleasure, og jeg setter virkelig stor pris på min lille rosa energibombe.

Nå skal jeg straks løpe ut til min neste kunde, tre timer til nå så er det helg!! I kveld blir det god mat, og joggebukse i sofaen. Med Idol på skjermen og godsaker i skålene. Jeg elsker virkelig fredager! Hva er dine helgeplaner??

Good helg til alle mine skjønne lesere, kos dere!!

Smiiiiil Maren

Svettefest!

Svettefest er faktisk det rette ordet for treningen i dag. Jeg gikk på  mølla og hadde på forhånd bestemt at jeg skulle ha en time kondisjonstrening – uansett! Det er sjeldent jeg løper lange avstander i strekk, så det måtte litt kreativitet til for å fylle den timen. Jeg gikk på flat mark, gikk raskt i motbakke, jogget rolig, løp fort, og gikk litt igjen. En herlig miks, som tilsamme ble akkurat 60 minutter. Med C-vitamin brusetablett i jordbærsmak på vannflasken, og god morgen Norge på skjermen gikk den timen overraskende fort.

Jeg slet noe helt enormt med å våkne i dag morges, og det skulle en solid frokost, to kopper kaffe og en crystal til for at jeg våknet. Denne kroppen kjenner at det skal bli fantastisk godt med helg snart. To arbeidsdager gjenstår før jeg tar helg. Neste uke vender jeg nesen mot sørlandet for noen dager hjemme i Kristiansand, hva jeg skal gjøre der kommer jeg tilbake til!

Nå sitter jeg hos Miinto og spiser lunsj. Lusnjen i dag ble to epler kuttet i små biter, en skyr og en boks cottage cheese. Alt blandet sammen i en diger skål, med kanel på toppen. Raskt, enkelt og godt! Jeg skal straks opp til Sats å ha flere kunder, men nyter en koselig lunsj her først. Du vet du trives i jobben din, når du drar innom på fridagen din for å spise lunsj. *smile*

Ha en magisk torsdag kjære dere, og husk: Snar helg!!!!

Smiiiiil Maren

Kveldstrening og vinner av konkurransen!

I dag ble det en kveldsøkt sammen med min gode venn Eivind. Det er uvant for meg å trene så sent, men økten ble god på tross av at det har vært en enormt lang dag på jobb, og kroppen var rimelig kjørt etter siste PTtime var fullført. Jeg møtte Eivind i resepsjonen og da var det i grunn gjort, man kan ikke unngå å få super energi og et smil om munnen av denne gla’laksen. Vi varmet opp med ti minutter på romaskinen, da alt av tredemøller var opptatt. Jeg fikk et par tips til teknikken, og de skal jeg virkeig ta med meg videre. Jeg ror kraftig og i et god tempo, men likevel så kom Eivind mye lenger pr drag enn meg selv om han rodde mye roligere. Det ligger tydeligvis en god del teknikk her, og jeg skal ta til meg tipsene og forsøke å bedre roteknikken min.

Vi kjørte en økt på bryst og skuldre. Økten så slik ut:

 • Brystpress
 • Flies
 • Flies i kabel
 • Pushups
 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Sidehev i kabel

 

En god økt, med mye latter og herlig energi. Akkurat slik jeg liker det!! Det blir garantert ikke siste gangen vi trener sammen. Jeg liker å trene med nye personer, man får litt ny inspirasjon. Nå har jeg akkurat dumpet ned i sofaen med en diger porsjon havregrøt, en porsjon skyr/ cottage cheese/ bær/ kanel og en stor skål med frukt/nøtter. Sulten sa du? *ler* Nå skal maten nytes, før senga roper, denne jenta er totalt utkjørt. Batteriene er tomme, og jeg kjenner at jeg virkelig trenger en god natt søvn for å lade dem opp igjen.

Som lovet ble vinnerene av konkurransen kåret i dag, tusen tusen takk for alle som deltok. Jeg kunne kun trekke to vinnere denne gangen, men det kommer flere konkurransen, jeg lover!!

VINNERENE ER MARIA OG HENRIETTE  (dere får begge mail av meg) Gratulerer så mye!!

Maren