Diskoøkt og visdomsord

Det er så deilig med lørdager. God tid og ikke minst tid til å gjøre akkurat hva du har lyst til. Jeg har tilbragt store deler av dagen til å gjøre det koselig her hjemme, nå begynner ting virkelig å se bra ut. Jeg har fått min egen lille hule. Jeg har også rukket en liten bytur, hvor jeg fikk kjøpt med meg friske blomster og masse deilig mat. Det er viktig med lørdagskos. En treningsøkt rakk jeg også, selv om det streng tatt er på grensen til å bli kallt en treningsøkt. Jeg velger å kalle den for en diskoøkt, da den var helt uten stuktur og fokus, men fyllt med masse humor og godt humør. Jeg kjørte diverse øvelser på overkropp, og fant opp øvelsene underveis i økten. Litt rygg, litt bryst også litt rygg igjen, etterfulgt av litt skuldre og vips en bicepsøvelse. *ler*  Herlig med slike treningsøkter innimellom.

Legg merke til sitatet nederst til høyre, det traff meg første gang jeg leste det og siden har jeg aldri glemt det. Les det , tenk over det og husk det. Aldri la noen ta gnisten fra deg, så alt for ofte er slike negative kommentarer eller handlinger et resultat av sjalusi og misunnelse. Tørr å være deg, akkurat som du er – helt uavhengi av hva andre måtte synes og mene. 

 

Smiiiil Maren


Lørdags update

God morgen hjerter

Her i huset har det allerede vært full rulle i mange timer. I går ankom det aller siste av flyttelasset mitt fra Oslo, og kvelden i går, samt formiddagen i dag har gått med til utpakking, rydding, kasting og organisering. Det vil bli en mellomfase nå hvor jeg skal bo hjemme, frem til jeg finner drømmeleiligheten i Kr.sand. Jeg har virkelig verdens nydeligste familie, ikke bare kjørte de tur-retur oslo på en dag for å hente de siste tingene, de har også gjort om to store soverom til en mini-leilighet til meg her hjemme. Jeg hadde aldri trodd at to nakne hvite rom, kunne bli så vakre og koselige. Vi nærmer oss ferdig, og resultatet er så nydelig. Duse behagelige jordfarger, sofa, masse puter og myke pledd. Hele rommet oser av velvære. Jeg skal få tatt bilder så snart vi er helt ferdige. Det er klart at det er ikke optomalt å flytte hjem etter 5 år i Oslo, men slik er det nå og vi gjør det beste ut av det. Make the best of it er tydelig ikke bare mitt motto, men et familie motto. *smiler* 

I går unnet jeg meg selv en liten gave, nye Nikesko. Ja jeg har mange joggesko, men det er jo kun det jeg bruker. Jeg kjøpte rett og slett helt lik modell som jeg har fra før. Nike Lunarglide 5 heter de, og de er virkelig bare en drøm å både gå, jogge og løpe på. I dag var jeg ute på en liten morgentur og testet de nye medlemmene til min fine lille Nikefamilie. Foten min er fremdeles litt kranglete, så det ble kun en rolig gåtur. Solen skinner i Kr.sand og da er det en fryd å gå tur. 

Nå skal jeg pusle videre med interiør og organisering på rommene, før det blir en liten bytur for litt sosial kos med fine folk. Jeg må også innom posten, jeg har nemlig to pakker liggende der å venter på meg. Innholdet viser jeg dere selvfølgelig litt senere. Ellers er det jo lørdag og det betyr lørdagsgodt og kosekveld. Jeg kjenner at jeg har fryktelig lyst å bake i dag. Hvis noen av dere har en super oppskrift på noe skikkelig lørdagsdigg så legg gjerne igjen oppskrift i kommentarfeltet. Jeg liker så godt når vi kan dele oppskrifter og tips med hverandre. 

Ha en deilig lørdag skjønne dere. Nyt helgen og kos dere

 

Smiiiiil Maren


Helg og pakkelykke

Endelig er fredagen her, jeg kan ikke huske sist jeg så frem til helgen så mye som nå. Denne helgen skal nytes fullt ut. Endelig skal den sosiale delen av livet mitt stimuleres litt, og fokuset skal rettes litt bort fra skolebøker og fagstoff. Nå må ingen misforstå – jeg stortrives på studiet, men helg er helg. Jeg ser frem til å kose meg med en diger pakke med godsaker som akkurat har ankommet fra Iherb. Jeg sitter med hentelappen i hånda nå, og kan nesten ikke vente med å få hentet pakken. 

Pakken inneholder tre ulike typer questbars, som er proteinsjokolader med en magisk næringsinnhold. Jeg har bestillt cookie doug, cinnamonroll og white chocolate berries. Tre esker, med tolv sjokolader i hver, steike dette kan bli en hyggelig helg *ler*. Pakken inneholder også himmelske drops fra 50 fifty, frokostblanding fra go lean og et par walden farms dressinger. 

I tilegg har jeg fått bekreftelse på at en bestilling fra beste sponsoren er på vei. Proteinfabrikken pakken er alltid ekstra gøy, og denne gagen inneholder den en del treningsklær itilegg til kostilskudd. Jeg gleder meg til å vise dere når pakken ankommer. I dag er tydeligvis den store pakkedagen, DHL ringte nemlig også med beskjed om at de har en pakke til meg. Jeg vet at denne pakken inneholder verdens vakreste Acne skjerf i en deilig gråfarge. Jeg har det allerede i sort, og siden det nærmest er umulig å få tak i disse skjerfene i butikken grunnet enormt etterspørsel, fikk jeg bestillt meg et på nett fra en utenlandsk nettbutikk. 

Denne helgen starter altså på best mulig måte, og jeg ser ingen grunn til at denne helgen skal bli noe annet enn super. 

HVA ER DERES HELGEPLANER??

 

Smiiiil Maren


Trening, vippefin og skolestress

Da var et stykk sliten jente endelig plassert på sofaen. Joggebuksa er på, og tidenes største tacotallerken med et tårn av speltlomper er fortært. Denne dagen startet med en kondisjonsøkt tidlig på morgenen. I dag ble det en rusletur i rolig tempo etterfulgt av litt elipse. Jeg har en fot som krangler litt, og jeg valgte derfor å benytte meg av elipse for å gi foten litt avlastning. En svett økt, som lokket frem et stort smil og en deilig endorfinrus.

Jeg har også vært innom go´jentene mine på NIMUE HUD for påfyll av vipper og voks/farging av bryn. Jeg sovnet som alltid når vippeextentions ble lagt, flinke hanne gjør det så behagelig og deilig for meg at jeg bare kan senke skuldrene og slappe helt av. Nå har jeg fullt sett med vipper igjen og kan legge maskaren helt vekk. Resten av dagen har gått med til skole, og selv om vi kun er inne i studiets tredje uke så er det fullt fokus og enormt mye å gjøre. Folk leser som bare det, og jeg blir mildt sagt stresset. jeg er så redd for å bli hengende etter, og føler jeg burde lese enda mye mer enn det jeg allerede gjør. Huff! Etter mange timer med nesa i bøkene gikk det helt rundt for meg, og jeg måtte ha en time out. 

Den beste måten for meg å koble ut på er fysisk aktivitet, og vips var jeg på treningssenteret med høy musikk på ørene og helt i min egen verden. Alt skolestress ble blåst bort, og jeg koste meg på Solsiden PTsenter. Det er helt utrolig hvor befriende en treningsøkt kan være. Jeg kastet mes med på en gruppetime på Solsiden. Denne timen var sirkeltrening, hvor det var satt opp ulike stasjoner med ulike øvelser. Vo jobbet i intervaller på 45 sek, og 15 sek hvile (kun nok til å komme seg til neste stasjon) 10 ulike øvelser, 3 runder. En fantastisk time i mine øyne. Ekstra poeng for skikkelig høy og rå musikk, og varierte gode øvelser. Denne timen går hver torsdag kl 18.00 på solsiden – jeg skal garantert være med flere ganger!

Nå sitter – halveis ligger, jeg på sofaen, trøtt og god i kroppen, mett og god i magen. Jeg har mest lyst å bare ligge her å se på tv og surfe på nettet, men desverre vet jeg at jeg har et kapittel igjen som må være lest før i morgen, og et par oppgaver som må besvares. Dette studielivet altså, det er ikke bare bare. Jeg får bare se å komme i gang, men det fremdeles finnes et snev av overskudd igjen i denne kroppen. 

Har dere hatt en fin dag hjerter?

 

Smiiiil Maren


Økt energiinntak = super treningøkt

I dag opplevde jeg noe jeg sjeldent opplever, det heter runners high, eller flow som jeg liker å kalle det. Det betyr enkelt og greit at du når et punkt på løpeturen din hvor alt bare fungerer. Kroppen kjennes bra, bena er lette, pulsen er stabil og alt bare funker. Du har en brusende og deilig følelse av endorfiner og velvære, og det føles som du kan løpe for alltid. Dette opplever jeg sjeldent, og jeg kan nesten ikke huske sist. I dag dere, i dag var altså dagen jeg skulle få oppleve denne magiske følelsen igjen. 20 gode minutter surfet jeg “gratis” rundt på denne god-følelsen og det gjorde rett og slett hele dagen min så god. Jeg har smilt i hele dag, og det er bare så godt. 

Jeg har mine anelser om hvorfor denne deilige løpeturen kom akkurat i dag. Jeg sov som sagt nesten ti timer i natt, og like før jeg gikk i seng hadde jeg en diger kveldsmat bestående av grove brødskiver, brunost og frukt. Med andre ord – en solid dose karbohydrater. Glykogenlagrene var dermed breddfulle, og kroppen totalt uthvilt etter så mange timer søvn. Det er spennende og ikke minst fasinerende å se hvordan kroppen responderer på ernæring og hvile.

Har du opplevd gode treningsøkter dagen etter økt matinntak?

 

Smiiiil Maren

Søvn, havregrøt og vinner av konkurransen

Bak skjermen finner dere i dag en uthvilt og fornøyd frøken, på tross av at jeg stod opp før klokken var 07, så har jeg sovet i nesten ti timer i natt. Jeg satt her i går kveld og kjempet for å holde øyene åpne. Klokken var kun 21, og jeg tenkte at man kan jo ikke legge seg så tidlig. Så kom en ny tanke, hvorfor i all verden kan jeg ikke det? Hvis jeg er trøtt og vil legge meg, så er det da kun meg som bestemmer hvilket tidspunkt som passer best for meg. Vips var jeg i seng, og sov godt før klokka hadde passert kvart over ni. Fantastisk! Er det et tips jeg skal gi dere for å bedre livskvalitet og helse, så må det være å få nok søvn. Det betyr så enormt mye. Det er forskjellen på en god og en dårlig dag, hvertfall for min del. 

Er du flink til å prioritere søvn?


Vinneren av SKINS fra INDIVIDU.NO er trukket, og vinneren er *trommevirkel* GRY!

Det er viktig at dere fyller ut mailen i feltet hvor mail etterspørres, heldigvis hadde Gry gjort dette, og jeg kunne derfor kontakte henne uten problemer. Svært mange andre hadde glemt å legge ved mail, og da blir det litt verre. Så til neste konkurranse/ give-away må dere huske å legge ved kontaktinformasjon. 

I dag er det litt kjøligere ute, og jeg fikk derfor lyst på varm frokost. Hva er vel bedre enn å starte dagen med en deilig skål med havregrøt. Jeg lager min på følgende måte:

 • 80g havregryn
 • 20g vaniljeproteinpulver
 • Skummet melk
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1 ss sukrin
 • 2 ts kanel
 • Banan

 

Jeg koker grynene sammen med melk og vann til fin konsistens, husk å rør godt slik at grøten ikke brenner seg i bunnen, eller koker over (skjer raskere enn du tror når du har melk i) Så tilsetter jeg proteinpulver kardemomme, kanel og sukrin. Rører godt om slik at alt blandes godt. Den ferdige grøten helles over i en skål, jeg er en søtmoms og strør gjerne litt surkin og kanel over til slutt også.  Som topping har jeg som regel banan, rosiner og/eller nøtter. I dag ble det bananskiver. Mmmmmm. 

Jeg vet at mange av dere spiser havregrøt til frokost, del gjerne din havregrøt i kommentarfeltet. Hvordan tilbereder du havregrynene, og hvilke ingredienser bruker du? 

 

Smiiiil Maren


Step it up

Dagens trening ble gjennomført på Spicheren treningssenter. Dette er senteret som hører til studentskipnaden, og likker like ved universitetet. Det er veldig mye enklere å komme meg på trening når jeg fysisk må gå forbi treningssenteret på vei hjem. Jeg har gjort det til en rutine å pakke med meg treningsklær på skolen, slik at jeg alltid har det parat dersom jeg kjenner at jeg har lyst og overskudd til en økt etter skolen. I dag var det lite futt igjen i kroppen etter siste undervisningstime, og jeg valgte derfor å kun gjøre cardio i dag. Styrkeøkten får vente til i morgen. Gårsdagens økt kjennes godt i kroppen, og det føles helt rett å fokusere på kondisjonstrening i dag. 

Jeg prøver å variere cardioen min litt, og valgte derfor noe helt nytt i dag. Jeg testet ut stepp-maskinen, og det er tydelig at jeg har glemt hvor grusomt tungt det er å steppe på et slikt apparat. Jeg har ikke vært på den siden i fjor sommer, og det var et svett, slitsomt men gledelig gjensyn. 30 minutter stepp, og 15 minutter powerwalk i motbakke ble dagens økt. Absolutt godkjent. 

Har du trent i dag?

Nå skal jeg slappe av på sofaen, og kose meg med å trekke vinneren av konkurransen. Jeg gjør det slik at jeg teller opp kommentarene, og ber en her i huset si et tall mellom 0 og det antallet kommentarer jeg har. På den måten påvirker ikke jeg utfallet på noen som helst måte. Vinneren annonseres i morgen tidlig. Det er desverre ingen hjemme her i huset i skrivende stund, så dere får vente i spenning til i morgen. 

 

Smiiiiil Maren

God morgen solstråler

Tidlig morgen, og jeg er på plass i skolekantina. Her er det nesten folketomt, og helt stille. De ansatte tusler rundt  og steller i stand, forbereder seg på alle de tusenvis av studenter som snart rykker inn. Det er så magisk å sitte slik, og bare nyte stillheten før det braker løs. I dagr har jeg en lang skoledag, og for ei frøken som ikke har sittet på skolebenken på noen år vet jeg at det krever en god del energi. Dagens trening er derfor ubestemt enda, jeg holder den rett og slett litt på vent, og ser hvordan kroppen (og ikke minst hodet) føles etter endt skoledag.

Jeg titter i grunn bare innom for å ønske dere en super dag, og fortelle at SKINS Give-away er nå avsluttet. Vinneren trekkes i kveld. Takk til alle som deltok, gøy å se at dere er så aktive. Jeg er allerede i gang med å planlegge nye spennende konkurranser til dere, så for dere som ikke vinner denne gangen – det kommer nye sjanser. 

Ha en herlig tirsdag dere.

 

 

Smiiiil Maren


Styrketrening og salmalaks

I dag stod fullkropp på styrkeplanen, og jeg gjennomførte en grei økt på Solsiden ptsenter. Ben skal egentlig være med på fullkroppsøktene, men i dag føltes bena mine sure og slitne, jeg sparer derfor benøvelsene til onsdag. Dagens økt inneholdt følgende øvelser:

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk
 • Stående roing
 • Dips
 • Brystpress
 • Flies
 • Triceps pushdown med stang
 • Biceps curl med stang

 

Herlig stemning på gymmet, god musikk og inspirerende mennesker rundt meg ble økten en positiv opplevelse. Jeg har brukt store deler av dagen innestengt på et bibliotek og energien var ikke akkurat på topp før jeg startet. Når man er litt små trøtt før en økt så hjelper det ofte å spise noe som kvikner deg opp litt. For min del ble det en banan og en halv pakke rosiner (liten pakke). Dette er raske karbohydrater som gir deg det ekstra lille piffet du trenger for å bli klar for å yte på trening. Det er viktig å fylle på etter trening, men det er jo ikke noe vits å presse en halvdød energiløs kropp gjennom økta heller, så derfor anbefaler jeg dere å fylle på litt før også. Spesielt hvis du kommer rett fra jobb / skole. Dagens middag ble ovnsbakt salmalaks, kokte poteter, dampede grønnsaker og en enkel salat. Mager kesam, diverse krydder, kikoman og walden farms honey dijon satte prikken over i´en og gjorde måltidet komplett. Her i gården blir det alltid mer enn en porsjon, spesielt når det er så god mat som salmalaks. Dagens dessert ble en diger frukskål, toppet med vanilje yogurt og hakkede mandler. Mmmmm. Uten mat og drikke – duger helten ikke. 

Håper dere har hatt en herlig ukestart, og hvis ikke – så kommer det alltids en ny dag i morgen 🙂

 

Smiiiil Maren

Ha lidenskap for det du gjør

Dette er dagens motivasjonsbilde for meg. Jeg mener ikke at du skal løpe inn på treningsenteret med armene i været, overfyllt av lidenskap og motivasjon *ler*. Det jeg mener er at jeg tror at skal man lykkes med en livsstilsendring, endelig komme i gang med trening, løfte litt tyngre på trening, løpe litt fortere eller nå hvilket som helst mål så mener jeg at man må ha passion, man må ha et sterk ønske om å lykkes. Jeg tror også det er viktig at det er din lidenskap og ditt ønske om å lykkes som ligger til grunn. Det er viktig at du gjør det for deg! Dersom ikke man føler noe for målet sitt, eller det man skal gjennomføre tror jeg veien dit blir vanskeligere. Så derfor mine kjære lesere sier jeg til dere i dag: Do it with passion – or don´t do it at all! 

Jeg ønsker dere en fantastisk ukestart. Alt vi trenger er en ny mandag vet dere. Som jeg alltid sier: Make the best of it!

 

Smiiiiil Maren