Disse to treningsøktene må du teste

I dag jobber kroppen litt i mot meg, og jeg kjente at nå var det på tide å gjøre en av de tingene jeg alltid har planer om å gjøre, men aldri går gjort – nemlig tøye.  Før jeg startet med dagens to-do liste, så brukte jeg 40 gode minutter på gulvet med uttøying av kroppens største muskler. Jeg brukte spesielt godt tid på sete, og ben, da de musklene virkelig er såre og stive. Grunnen til at musklene er stive er de siste øktene på Gymboksen. Jeg tenkte jeg skulle dele dem med dere, slik at dere kan se hva jeg gjorde i går, og hva jeg skal gjennom i ettermiddag. Kanskje kan det være til inspirasjon for din egen treningsøkt? 🙂 

TIRSDAG: 1 minutt på hver stasjon 

 • 1 min beninndrag med sklimatter
 • 1 min ab-mat situps
 • PAUSE i 1 minutt
 • 1 min lunges (utfall)
 • 1 min strakmark 
 • PAUSE i 1 minutt
 • 1 min push-ups 
 • 1 min brystpress med hantler 

Slik gjør du:

Sett på klokken og kjør første øvelsen i ett minutt, rett videre på situps, så tar du 1 min pause før 1 min utfall direkte etterfulgt av 1 minutt strak markløft, så 1 min pause og deretter 1 min pushups direkte etterfulgt av 1 minutt brystpress. Dette er én runde. Du skal ha 5 runder, med 1 minutt pause mellom rundene. 

ONSDAG: Tunge løft 

 • Dips 6 rep
 • Pullups 6 rep
 • Puspress 6 rep 
 • Stående roing 6 rep 
 • Markløft 6 rep 

Slik gjør du:

Du har 1,5 minutter på å gjennomføre 6 repetisjoner dips, resten av tiden hviler du, dette gjør du 5 ganger. Så er det neste øvelse, her gjør du 6 pullups og resterende tiden hviler du, her også fem runder. Slik jobber du dem gjennom alle øvelsene, og pausen mellom øvelsene er også 1,5 minutter. 

1,5 minutter og kun 6 repetisjoner er satt for at man skal klare å ha relativt tunge vekter. Denne typen trening synes jeg er utrolig gøy, og derfor gleder jeg meg til dagens økt. 

Gymboksen er en del av Solsiden PT-senter, og det er litt som Crossfit, bare en mildere utgave. Det er en ny økt hver dag, og hver andre uke lages det nye økter. Jeg bruker både disse øktene, og mine selvkomponerte crossfit-inspirerte økter gjennom treningsuken min. Det er så gøy!! Dette har funket veldig fint for min del, når jeg går litt lei av å trene styrke alene, og sliter med kreativiteten. Det er lenge siden jeg har trent sammen med andre, på typiske gruppetimer, men dette er virkelig veldig gøy. 

Ellers har dagen hjemme gått med til å eksprimentere litt på kjøkkenet. Jeg har en magisk god, og sunn muffinsoppskrift klar til dere. Den er det virkelig bare å glede seg til. 

 

Smiiiil, Maren 

Hekta på havregrøt

Jøss, hva skjedde i dag da. Det er sjeldent det blir så sen oppdatering, men i og med at jeg oppdaterte dobbelt i går, og siste kom såpass sent så håper jeg det er innafor. Dagen i dag har gått i ett, og slike dager er det beste jeg vet. Jeg har hatt to gode møter, og et spennende informasjonsmøte om Kombutcha. Jeg har drukket det en del, bare fordi jeg liker det, uten å tenke så veldig over fordelene ved det. Nå føler jeg meg mer opplyst og drikker det med enda bedre følelse. Jeg har også vært å gjort en fotojobb for en samarbeidspartner, og på tampen av dagen rakk jeg en tur på trening. Dagens treningsøkt kan dere se på Insta-stories (@marenerdvik). 

Jeg titter innom dere i kveld for å dele en ny frokostfavoritt. Eller ny og ny, jeg har da så absolutt hatt mine havregrøt-perioder før, og nå er jeg altså på kjøret igjen da. Nå er den tilberedt på en litt ny måte, og jeg liker den så godt.

La meg dele den med dere: 

 • 60g havregryn 
 • 2-3 dl vann 
 • 20g vaniljeprotein
 • Topping – kakaonibs, gojibær og friske jordbær. 

Slik gjør du: 

Gryn og vann, inn i micro i 2 minutter. Ta ut skålen, og dryss over proteinpulver (rør det gjerne inn), og topp med det du ønsker. Banan er super godt i denne kombinasjonen, og litt søtning. Flytende honning på toppen av dette for eksempel. Mmmmm. Dette tar seriøst 5 minutter å smelle sammen, og det passer meg perfekt på morgenkvisten. 

Nå må macen bort, for en god venninne er på vei inn døren for jentekveld hjemme hos meg. Frisk frukt, grønnsaker og dipp står kart på bordet. Perfekt hverdagskos. Jeg håper dere alle har en finfin kveld, og at uken har behandlet dere fint så langt<3 

 

Smiiil, Maren 

Deilige nyheter i treningsgarderoben

Inneholder annonselenker

Jeg har så lyst på nye treningsklær om dagen, og bruker alt for mye tid på å klikke rundt på diverse nettbutikker. Her har jeg laget seks ulike collager med treningsklær i fem ulike fargekategorier. Jeg er litt hekta på rosa & oransje kombinasjonen om dagen, var det ikke fresht? Jeg synes sort & hvitt alltid er fint, og blått, både sterk blå og mer dusblå-grå er fantastisk fint. Den røde collagen er helt magisk. 

Adidas tights  // Sports-bh  // Løpejakke fra Cubus  // Adidas Singlett // shorts // sports-bh // Tights 

Singlett // Reebok sportsbh // Adidas Tights // Tights fra Cubus // Adidas shorts // Reebok sportsbh // Tights fra Cubus 

Reebok t-skjorte // Sportsbh // Adidas singlett // sportsbh // Reebok sokker // Tights // Adidas singlett 

Nike singlett // Adidas sportsbh // Nike genser // Filippa K sports-bh // Reebook topp // Puma tights 

Adidas tights // Reebok topp // Reebok sko // Adidas shorts // Tskjorte fra Adidas // Singlett 

Reebok tights // Sportsbh // Reebok croptop // Sportsbh // Adidas singlett // Tights 

 

Jeg har plukket ut noen favoritter, og håper dere også kan finne noe dere liker her. Jeg har bestilt noe av dette hjem, og resten er satt på ønskelisten. Det er bare så vilt gøy med treingsklær. Jeg får nesten litt lyst å trene bare av å se på denne fargefesten. 

 

Smiiil, Maren 

 

Det har gått for langt – nå må noe gjøres

I dag våknet jeg med en uro i kroppen, og jeg vet grunnen. Over lang tid på har jeg hatt et litt tullete kosthold, en kaotisk leilighet og rot både her og der. Det er rent her, men overhode ikke ryddig. Når jeg sier tullete kosthold, så mener jeg at jeg har spist mye mat jeg vet at jeg ikke har godt av, og som magen reagerer på. Kaotisk leilighet går på at det ikke er noe system her. Esker, papir, og alt mulig slags ting man egentlig ikke trenger, men sparer på sånn i tilfelle, har hopet seg opp. Jeg helt sprø av å ha det kaotisk rundt meg, men jeg har likevel ikke klart å gjøre noe med det. Så i dag skjer det, jeg bruker mandagen på å starte organiserings-prosessen. 

Så i dag setter jeg meg ned, og lager en plan. Deretter bruker jeg resten av uken på å iverksette planen min. Jeg får ikke til noe som helst uten lister og oversikt, så her er det bare å sette i gangs med skrivingen. Det beste med lister er å krysse ut punkter som er gjort. Jeg gleder meg ikke, men jeg kjenner i både kropp og hode at det er på høy tid å ta grep

. Når det gjelder kosthold, så vet jeg jo hva jeg må gjøre for å endre til et litt bedre, renere og mer magevennlig kosthold – det bare sitter litt gang inn å gjøre det. Rett og slett bare fordi det er så sykt godt med godteri. Hehe. Noen som kjenner seg igjen? 

Kult å være treningsblogger, og så klarer du ikke spise rent og sunt selv en gang. Samtidig så er jeg jo bare en vanlig person jeg også, og kanskje er det litt digg å se at selv folk som har dette med sunn mat og trening som jobb, kan ha sine utfordringer. 

Jeg skal hvertfall rydde opp, og deler gjerne mine endringer med dere underveis. Først skal jeg starte med en god smoothie til frokost her, og den skal dere selvfølgelig få oppskriften på.

Marens super-smoothie:

 • Frosne bringebær, jordbær og banan
 • 4 ss naturell yoghurt 
 • 2 ts acai pulver 
 • 1 dl vann 
 • Litt søtning (stevia, sukrin, honning eller hva enn du selv ønsker. Jeg bruke 2 ts sukrin)

Kjør alt sammen i blenderen, og topp med det du selv ønsker. For økt metthetsfølelse kan du gjerne tilsette en scoop (30g) proteinpulver. Ha gjerne mandler eller andre nøtter i toppingen, det gir sunne fettsyrer som holder deg mett lenger. Du kan gjerne ha litt avokado i smoothien for samme nytten. Min topping varierer ut fra hva jeg har tilgjengelig. Her er det eplebiter, sharon, friske jordbær, kokosmasse, blåbær, banan og hakkede mandler. 

Da er det bare å brette opp ermene og komme i gang her. Mer fra denne kanten senere. Jeg satt å drømte meg bort i freshe treningsklær i går, og det resulterte i et gigantisk blogginnlegg med treningsklær-inspirasjon til dere. Jeg skal få det ut i løpet av ettermiddagen. Så titt gjerne innom igjen senere i dag <3 

 

Smiiil, Maren 

 

5 filmtips til søndagskvelden

Søndager er for meg en skikkelig kosedag, og hva passer vel bedre enn et par filmtips. Disse bildene er tatt i Oslo på fredag, men jeg har lyst å bruke dem nå. Egentlig fordi jeg alltid viser filmtips med smågodt og popcorn, men det går jo fint an å kose seg med smoothie-bowl og juice også. I kveld blir det nok alt annet enn smoothie her, men jeg synes likevel det er fint å vise litt sunne, deilige alternativer også. 

5 filmtips: 

 • The call 
 • The Hit mans bodyguard 
 • De urørlige 
 • Taking Lives 
 • American assassin 

To av filmene på denne listen, The call og Taking Lives fant jeg på Eirin Kristiansen sin blogg. Jeg leste det en dag jeg hadde så lyst å se film, og endte opp med å se begge samme kveld. De var så spennende og gode. Så da måtte jeg bringe Eirin sine tips videre, sammen med tre andre filmer. De urørlige er så nydelig, den var faktisk en del av pensumet på sykepleien, og den gjorde virkelig inntrykk på meg. 

Kanskje er du jakt etter en god serie i stede, så da legger jeg ut link til mine beste serietips i tillegg. I innlegget HER og HER, har dere over 30 tips til diverse dere kan se på i kveld <3 

Nyt søndagskvelden, og kos dere med film, serier, snacks og kos med noen du er glad i. Jeg har kost meg så denne helgen, og kjenner at nå er jeg oppladet og klar for en ny uke. I morgen starter jeg dagen med smoothie, men i kveld står det brownies og godsaker på menyen her i huset. Søndag er kosedag, og sånn er det bare. 

 

Smiiil, Maren 

En ny reise er booket

Inneholder annonselenker 

Dette er så gøy, og jeg har gledet meg til å dele det. Det blir mye reise fremover, og nå er faktisk enda en tur booket. Dette er en skikkelig ferie-ferie, og  destinasjonen er CANNES. En god venninne og jeg drar avgårde i 5 deilige dager. Flybilletter er i boks, og leilighet er leid. Fy søren som vi skal kose oss.

Det er litt gøy hvordan vi traff hverandre. Det startet med at hun var sykepleier på barneposten hvor jeg var sykepleierstudent i praksis. Senere begynte jeg å jobbe som sykepleier der, og vi ble kolleger. Derfra utviklet det seg et utrolig fint vennskap, og jeg er så glad i henne. Nå skal vi på ferie sammen, og jeg gleder meg noe helt vilt. 

Jeg har vært i Frankrike flere ganger, men aldri verken bodd eller vært spesielt mye i Cannes. Jeg kjenner godt hele kysten fra Nice og bort til St.Tropez, men Cannes er litt nytt. Kanskje noen av mine lesere har vært der, og har noen tips? 

Vi drar ikke før i juni, men jeg har brukt halve lørdagskvelden på å lete frem deilige sommerplagg, og klikke hjem noen godbiter. Heldigvis er dette klær fra Gina Tricot, Cubus og BikBok, så det kunne vært verre prismessig. Problemet mitt er bare at jeg finner så utrolig mye jeg har lyst på at totalen blir dyrt uansett. hehe.

Rosa blomsterkjole // Blomster singlett // Solbriller // Hvite bukser // Rosa shorts // Rosa blomster bluse // Honey t-skjorte // Bluse 

Sort blomster-skjørt // lysgrønn bluse  // solbriller // lysblå blomsterkjole // Love t-skjorte // stripete skjorte // blomstrete skjørt 

Feminist t-skjorte // blomstrete bluse // heart breaker // bluse // lysrosa strikket genser // Hvit bukse // jumpsuit 

Grønnstripet skjorte // Gul t-skjorte // grønn bluse // omslagskjole // hvit skjorte // grønt belte // skjørt 

Rosa bluse // blomstrete blondeshorts  // Hvit strikkegenser // Rosa ullgenser med perler // Skjørt med prikker // Lysrosa skjorte 

 

Hva synes dere? Var det ikke mye fint? Jeg er så klar for vår og sommer nå jeg. Nå er jeg litt kravstor her, som først spør om Cannes-tips, og nå har enda et lite ønske. Jeg har veldig lyst å be dere om Malaga-tips også. Jeg reiser dit nå i februar, og har kun én dag med jobb der, og to dager til å finne på noe artig. Så, har noen vært i Malaga, og kan komme med noen tips? Absolutt alle tips settes stor pris på <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Traktordekk og Burpees

Inneholder annonselenker 

         Fotograf: Victoria Nevland

Usikker på hva du skal gjøre på trening? La meg komme med et spenstig forslag til deg. Dekkvelt & burpees, i en svett og brutal kombinasjon. Nå er det jo ikke alle som har et dekk liggende, men alle som trener på en crossfit-box, eller som bor på gård har nok mulighet til gjøre dette med dekk. Dere andre kan for eksempel bytte dekket ut med tung markløft eller flippe rundt på en annen tung gjenstand dere finner. Her gjelder det å være kreativ. 

Slik gjør du: 

Muskler som brukes: Hovedsakelig rumpe og lår i dekkvelten, og i burpees er hele kroppen i arbeid, men hovedsakelig ben og rumpe

La oss starte med dekkvelten: Kom ned i en dyp knebøy, og ta tak under dekket. Ryggen holdes rett og brystet presses godt frem. Aktiver rumpe, og bruk ben og rumpe til å presse deg opp i stående posisjon. Bruk kneet og armene til å dytte dekket helt opp, og velt det over. 

Så er det burpees: Fra stående posisjon, ned i bunnposisjon for armheving, press deg så opp til topposisjon for armhevinger. Med hendene fortsatt i bakken løfter du hoften eksplosivt og hopper med beina fram slik at du ender stående på huk. avslutt øvelsen med et kraftfullt spensthopp, opp på dekket. Fra dekket hopper eller går du ned igjen, og gjør deg klar for et nytt dekkvelt. 

Klær: Tights – reebok // Topp – Reebok // Sko – Reebok 

Slik gjennomføres økten: 

Sett klokken på 20 minutter, og gjennomfør så mange dekkvelt + burpees du klarer på den tiden. Enkelt og greit. Dette er en tung øvelseskombinasjon, så sørg for at du har god teknikk på hver repetisjon. Legg så denne økten bort for noen uker, og finn den frem igjen om en liten stund og se om du da klarer å forbedre antall repetisjoner. 

Jeg synes det er litt ekstra gøy med dette dekket, men forstår at mange ikke har mulighet til å bruke det. Du kan da bytte dekket ut med tung markløft, og kjøre burpees over stanga etter løftet. En burpee på hver side av stanga ( siden det tar litt kortere tid å ta én rep markløft, enn å flippe et dekk).

LYKKE TIL, og god trening <3 

 

Smiiiil, Maren 

Hotellfrokost & uventet hjemreise

// Oppholdet er sponset

Dette var min morgen i dag, ved frokostbordet på Comfort Børsparken. Jeg startet dagen med en liten treningsøkt på hotellgymmet (som forresten er helt på lik linje med et vanlig treningssenter når det kommer til både plass, og utstyr). Etter økten stod det frokost og litt jobb på planen før dagens møter. Hotellfrokost er virkelig det beste jeg vet om, og i dag ble det mye variert på menyen. Jeg måtte gå flere runder for å få med meg alt jeg hadde lyst på. Hehe

Det er jammen bra jeg ikke bor på hotell så alt for ofte, for med så mye god mat tilgjengelig klarer jeg ikke å begrense meg. Jeg nærmest rullet ut av frokosten, og inn til dagens første møte. 

Det gikk i ett fra 09 til 15 med mye spennende og variert. Det gøyeste i dag var nok at vi endelig fikk landet et samarbeid som har stått på stedet hvil i alt for lang tid. Nå er vi endelig på samme side, og helt enige om hvordan vi skal jobbe sammen. En annen gøy ting var at jeg var innom og prøvde klærne jeg skal ha på meg på en stor shoot i Malaga i midten av februar. Jeg skal dele hva dette handler om i litt mer detaljer snart, men det er altså en stor shoot i utlandet, og lokasjon er nå bestemt til Malaga. Jeg reiser helt alene fra Norge, og er ganske spent. 

Dagens siste møte gikk mye fortere enn jeg hadde trodd, og vips var jeg ferdig med alt jeg skulle mye tidligere enn forventet. Jeg gikk rett inn på sas sine nettsider og sjekket mulighetene for å booke om flyet. Det kunne jeg, og uten å betale en eneste krone så sitter jeg nå på Gardermoen og skal straks hoppe på flyet hjem til Kristiansand – nesten 4 tidligere enn planlagt.

 

Det betyr at jeg får fredagskvelden hjemme i sofaen med mine, i stede for alene på flyplassen. Det føles fantastisk bra. Jeg gleder meg til å komme hjem, ta en lang dusj og krype opp i sofakroken med taco på bordet og en god film. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiil, Maren 

Til deg som tror sunn mat er kjedelig

I dag besøkte jeg en perle av en cafe, med den beste maten jeg har smakt på lenge. Rå og økologisk godis på sitt beste. Mmmm. Stedet heter Raw Oslo, og ligger på Adamstuen i Oslo. Jeg var der med en god venninne, og vi bestillte begge Raw brunsj, som bestod av knekkebrød med masse godt på, en liten skål med chiapudding eller acai, og to små kaker til hver. Kakene er uten hvitt sukker, gluten og melk. Har dere sett noe så delikat? 

I dette nydelige glasset er det varm hvremelk med gurkemeie og ingefær, pyntet med en kanelstang. Golden milk heter den, og det smakte himmelsk. For en  matopplevelse. Jeg ble både god og mett, inspirert og fascinert. Jeg kommer uten tvil tilbake! Alle som tror sunn mat er kjedelig trenger virkelig å smake dette. 

For dere som bor i Oslo er dette et must å besøke, og for deg som ikke bor i Oslo – legg turen innom neste gang du reiser innom hovedstaden – det er så verd det!! 

Nå ligger jeg i senga og bader i smågodt, safarikjeks og chips. En solid kontrast til dette super-sunne måltiden. Jeg tror det er litt av hemmeligheten jeg. Ja takk begge deler, og litt av alt. Balanse <3 

I morgen har jeg to viktige møter, så kvelden går med til forberedelser og planlegging. Jeg er spent og gleder meg. Takk for alle nye følgere på snapchat (marenerdvik) i dag, gøy at dere har lyst å følge med. Jeg har åpen snap, så alle dere som sender meg meldinger skal selvfølgelig få svar. Ha en nydelig torsdagskveld mine venner. 

 

Smiiil, Maren 

 

Hei Oslo

Jeg titter innom for å ønske dere en fin dag. I skrivende stund sitter jeg i flyet på vei mot Oslo. Med det samme jeg lander skal jeg rett avgårde til et møte jeg har gledet meg lenge til, med en person jeg liker så utrolig godt.

Etterpå skal jeg videre til min favorittcafe i Oslo, for å møte Pia min. Nå er det så lenge siden vi har fått snakket sammen, og oppdatert hverandre at det var på tide med en skikkelig skravle-date. Vi skal mye jobbrelatert å ta tak i også, det nærmer seg jo faktisk avreise på årets første treningsreise, og med over 30 påmeldte er vi mildt sagt gira. Er det noen av dere som skal være med oss til Kypros 20-27 april?

Jeg har kun to små dager i Oslo, og SÅ mye jeg har lyst å rekke. Dagen i morgen er fullbooket med møter, så alt jeg ønsker av sosialhygge må skje i dag. Jeg skal prøve å få skvist inn så mye venninnekos som mulig. Jeg føler alltid at jeg har for lite tid når jeg er i Oslo, det er alltid bare svippturer innom, masse møter og rett hjem igjen. Jeg må virkelig snart booke meg en litt lengre oslotur, og ikke ha så mye planer på forhånd. Jeg rekker jo aldri halvparten av det jeg vil.

Var ikke bildene i dette innlegget fristende? De er fra mitt lille cafekontor i går, og menyen dagen før var faktisk den samme. Jeg har jobbet mye hjemmefra i en periode nå, og etter en slik periode er det alltid befriende å flytte kontoret ut av huset. Will I juice er et sted jeg sitter mye, og jeg koser meg sånn der. Det skader jo ikke at de har en av de mesy fristende menyene jeg vet om, med både juice, smoothies, smoothie-bowsl, salater, wraps, kombutcha og masse annet godt.

Flyturen Kristiansand-Oslo er ikke akkurat lang, og vi er faktisk allerede på vei til å lande. Jeg startet dette innlegget når vi lettet, så det sier litt om hvor fort det går. 35-40 minutter går så fort, man rekker liksom bare å ta av, være litt i luften, og vips begynner innflygningen. Sjekk gjerne innom meg på Snapchat, og Instastories, der oppdaterer jeg hyppig gjennom dagen. Jeg skal litt artige ting disse dagene, så legg meg gjerne til om du vil følge med. Dere finner meg på marenerdvik

Jeg håper jeg rekker enda en oppdatering på bloggen i kveld, så titt gjerne innom igjen da<3

 

Smiiil, Maren