Traktordekk og Burpees

Inneholder annonselenker 

         Fotograf: Victoria Nevland

Usikker på hva du skal gjøre på trening? La meg komme med et spenstig forslag til deg. Dekkvelt & burpees, i en svett og brutal kombinasjon. Nå er det jo ikke alle som har et dekk liggende, men alle som trener på en crossfit-box, eller som bor på gård har nok mulighet til gjøre dette med dekk. Dere andre kan for eksempel bytte dekket ut med tung markløft eller flippe rundt på en annen tung gjenstand dere finner. Her gjelder det å være kreativ. 

Slik gjør du: 

Muskler som brukes: Hovedsakelig rumpe og lår i dekkvelten, og i burpees er hele kroppen i arbeid, men hovedsakelig ben og rumpe

La oss starte med dekkvelten: Kom ned i en dyp knebøy, og ta tak under dekket. Ryggen holdes rett og brystet presses godt frem. Aktiver rumpe, og bruk ben og rumpe til å presse deg opp i stående posisjon. Bruk kneet og armene til å dytte dekket helt opp, og velt det over. 

Så er det burpees: Fra stående posisjon, ned i bunnposisjon for armheving, press deg så opp til topposisjon for armhevinger. Med hendene fortsatt i bakken løfter du hoften eksplosivt og hopper med beina fram slik at du ender stående på huk. avslutt øvelsen med et kraftfullt spensthopp, opp på dekket. Fra dekket hopper eller går du ned igjen, og gjør deg klar for et nytt dekkvelt. 

Klær: Tights – reebok // Topp – Reebok // Sko – Reebok 

Slik gjennomføres økten: 

Sett klokken på 20 minutter, og gjennomfør så mange dekkvelt + burpees du klarer på den tiden. Enkelt og greit. Dette er en tung øvelseskombinasjon, så sørg for at du har god teknikk på hver repetisjon. Legg så denne økten bort for noen uker, og finn den frem igjen om en liten stund og se om du da klarer å forbedre antall repetisjoner. 

Jeg synes det er litt ekstra gøy med dette dekket, men forstår at mange ikke har mulighet til å bruke det. Du kan da bytte dekket ut med tung markløft, og kjøre burpees over stanga etter løftet. En burpee på hver side av stanga ( siden det tar litt kortere tid å ta én rep markløft, enn å flippe et dekk).

LYKKE TIL, og god trening <3 

 

Smiiiil, Maren 

8 kommentarer

Siste innlegg