Oslo neste!

Det ble ingen oppdatering fra denne kanten i går, jeg brukte dagen sammen med familie og venner og hadde fokus på dem til fordel for bloggen.

Nå sitter jeg litt morgentrøtt på toget på vei tilbake til Oslo. Det ble et kort besøk i Kr.sand, men verd hvert minutt!

Jeg sitter her med en nervøs følelse i magen! I dag er den Norway Open i Tr.heim og jeg kjenner flere av de fantastiske utøverene som stiller! Jeg skulle gitt mye for å vært der i dag, men det lot seg desverre ikke gjøre denne gangen. Heldigvis oppdateres det hyppig via ulike medier, og jeg følger spent med! Jeg har noen store favoritter, og virkelig troa på noen av årets debutanter så dette blir utrolig gøy! Neste helg er det NM i Oslo, og da skal jeg få tatt meg en tur for å se atletene, hente inspirasjon og hilse på kjente! Det gledes;)

Nå skal jeg hente meg en stor kopp kaffe og lene meg godt tilbake i togsetet. Om fire timer er jeg på plass i Oslo og klar for en liten treningsøkt etterfulgt av fest med herlige Satskolleger!

Jeg ønsker dere en fantastisk bra helg.

Smiil Maren

Endorfinenes magiske kraft

I dag våknet jeg og følte meg tung i både hode og kropp. Jeg har sovet i over 11 timer i natt, og burde jo igrunn følt meg helt suveren! Jeg hadde absolutt ingen lyst til å trene, men når jeg kjente ordentlig godt etter så kjente jeg at jeg kun hadde vondt i viljen, og at kroppen igrunn var full av overskudd. Så jeg tok meg selv i nakken, knyttet på meg joggeskoene og dro ut på en lett joggetur. Tror dere jeg angret? Selvfølgelig ikke!! Jeg har aldri hørt om noen som angrer på at de valgte å dra på trening eller gjøre noe aktivt. Det var tungt de første minuttene, men så løsnet det og den herlige kribblende følelsen av lykke kom snikende. Den følelsen er så magisk, og det kalles endorfiner. Jeg trippet rundt i duskregnet i 45 minutter, og følelsen både under turen og spesielt nå etterpå er helt herlig.

Etter turen ventet to porsjoner av denne deilige skålen og et friskt fruktfat. Skålene inneholder cottage cheese, skyr, yoplait yogurt, nektarin, blåbær, bringebær, mandler, pekannøtter og hasselnøtter. Mmmm:) På mitt friske fruktfat er det plummer, pærer, epler og nektariner. Jeg lagde et tilsvarende fruktfat til kveldskos i går kveld, og det falt i smak hos alle. Frukt er en stor del av mitt kosthold, og favorittene for tiden er høstepler og plummer.

Jeg er hjemme i Kr.sand et par dager, og skal straks ned til sentrum å treffe en god veninne over en kaffe og tusle litt rundt i sentrum. I kveld blir det middag og kos med hele den fantastiske familien min. Jeg føler meg heldig:) Det er det som er så hyggelig med å ha flyttet til en annen by, at man kan komme hjem på besøk og nyte slike koselige stunder sammen.

Nå må jeg komme meg videre her! Mer fra denne kanten senere:) Jeg holder på å laste opp en ny film til dere, men youtube nekter å sammarbeide, så det tar litt tid!

Smiiil Maren

10 tips for å reduere fettprosenten!!

Ja nå kan jeg tenke du leste ivrig videre! Det er et utrolig stort fokus på fettprosent hos flere av dere lesere. Personlig synes jeg ikke dette er noe dere skal ha så stort fokus på, men nå er det faktisk slik at spørsmålene omkring dette temaet tikker inn i min mailboks hver neste dag, og jeg vil derfor svare dere alle sammen her nå. I dette innlegget vil du finne 10 tips i forhold til hva som er smart å gjøre, dersom målet er å redusere fettprosenten. AFPT (akademiet for peronlig trening) gav ut en fin artikkel omkring dette temaet for en tid tilbake, og jeg vil nå gjengi de viktigste punktene for dere.

1. Spis ren og uprossesert mat. Det vil holde blodsukkeret ditt stabilt, og gi deg en lenger metthetsfølelse.

2. Vær mest mulig aktiv i hverdagen. Ja dere har hørt det før, men det er helt avgjørende med hverdagsaktivitet.

3. Drikk rikelig med rent vann.

4. Bruk tilskudd av Omega3. Det finnes knapt noe omega-3 ikke er bra for. Økt omsetning av fettsyrer er en av effektene dette naturlige tilskuddet har vist seg å ha. Det kan også virke anti-katabolt og fungere oppbyggende for musklatur.

5. Spis rikelig med proteiner.

6. Kutt ut sukker, hvetemel og hvitt brød.

7. Spis mer fisk

8. Benytt av deg av baseøvelser for de største musklene i kroppen.

9. Tren sirkeltrening. Sirkeltrening er tidseffektivt og vil brenner mye kalorier.

10. Jobb mot et sunt og balansert forhold til mat. Det er ikke nødvendigvis en god ide å fjerne absolutt alle usunnheter. Tenk heller at du skal være flink i ukedagene, slik at du gjør deg fortjent til usunnhetene i helgen. På den måten vil det være enklere å holde motivasjonen oppe.

Besøk AFPT sine hjemmesider for flere lærerike og spennende artikler.

Smiil Maren

 

Svar på spørsmålsrunde del II

God morgen!

Jeg er et liste-menneske som liker å ha oversikten over ting som skal gjøres. Det gir meg en god følelse å kunne stryke ut ting fra listen. Et punkt på listen som har stått der å sett stygt på meg en stund er å gi dere svar på litt mer spørsmål fra spørsmålsrunden. Så her kommer endelig del 2 av spørsmålsrunden:

Hva gjør du hvis du har en skikkelig dårlig dag?

– Da setter jeg på en koselig film, tar på meg myke joggeklær, tenner masse stearinlys, lager med kakao eller noe annet godt, og kryper opp i senga og tar en ordentlig time out! Eller så ringer jeg en av mine herlige positive venner som kan dele litt energi med meg. Eller jeg melder meg på en herlig gruppetime, og drar med meg et par gode veninner på trening.

Hvordan er en vanlig dag for deg (både mat, hverdag og trening)?

Frokost: 1 boks cottage cheese, en skyr, et eple kuttet i biter, 1/2 pære i biter, en håndfull hakkede mandler og/eller valnøtter og varme bringerbær over tilslutt. ( ja jeg elsker frokost, og må ha en stor frokost)

Lunsj: Omelett, kyllingsalat, wok, hjemmebagt brød/knekkebrød med proteinrikt pålegg, wrap med kylling/laks

Middag: Taco, ovnsbakt laks, wok, sushi, kylling/kjøtt/fisk med grønnsaker og fullkornris/søtpotet/spellomper

Kvelds: Cottage cheese med yogurt, frukt/nøtter/bær, brød/knekkebrød, omelett eller noe annet enkelt


Har du hatt beinhinnebetennelse? Eventuelt, har du noen tips for hva jeg kan gjøre når jeg føler slike smerter i bena?

Ja, det har jeg faktisk slitt med i flere år. Jeg fikk det da jeg jobbet som aerobic instruktør. Mitt beste tips er å roe helt ned i en periode tl smerten går over, skaffe deg ordentlig gode sko, og gradvis innføre aktivitet igjen. Ha fokus på tøying for legg, og hofte, og massasje av leggene.

tar du omega 3 hver dag? til og med hvis du spiser laks den dagen?

Ja det gjør jeg!

Hadde du hatt de resultatene du har i dag, hvis du ikke hadde trent styrke?

Garantert ikke! Styrketreningen har vært helt avgjørende for meg.

Har du en oversikt(enten detaljert eller lett oversiktelig) over inntaket ditt i løpet av en dag?

Nei det varierer helt fra dag til dag, og som nevnt flere ganger tidligere så teller jeg ikke kalorier og kommer heller aldri til å gjøre det. Hvis jeg skulle tippe så vil jeg tro st sted mellom 2000-2500 pr dag. Matvarene jeg spiser mest av: kylling, karbonadedeig, speltlomper, laks, alt av grønnsaker, cottage cheese, skyr, vanilje kesam, mager kesam, yoplait yogurt, bær, alle typer frukt, nøtter, skinke, egg, ost, havregryn, hjemmebagt brød/knekkebrød.

Hvor skal du jobbe nå når du flytter til Oslo?

SATS solli plass

Hvor lenge har du blogget?

Jeg har blogget i ca ett og et halvt  år.

Hvilken utdanning har du, og hva er planen videre når det gjelder dette?

Jeg har følgende utdannelse:

Idrett grunnfag

Trenings veileder fra Norges Idrettshøgskole (NIH) 

Kostholdsveileder1 og 2 fra NIH.

Personlig trener fra Akademiet for Personlig trening. (AFPT) 

Kurs: ernæring for ekstreme resultater, maksimal fettforbrenning, optimal helse.

Sertifisert spinning, aerobic og Corebar instruktør. Sats kurs: Transformer og Inbody mass analyce.

Iløpet av høsten fullfører jeg også massør og kettlebells instruktør ved AFPT. Jeg vurderer også sterkt å ta Coaching utdannelse hos AFPT som starter opp i oktober.

Hvor mange intervall, styrke og morgencardio økter har du i uken, og hvordan fordeler du disse

4 styrke økter, 2 kardio pr uke

Spiser du mye frukt, og hvilke frukt?

Enormt mye! Jeg elsker frukt, og spiser all slags. For tiden går det mest i epler, pære, nektariner og kiwi.

Jeg lurer på hva slags kosttilskudd og supermat du bruker?

Kosttilskudd: Omega 3, vitamin D, proteinpulver

Supermat: AFA-alge, hampfrø, kakaonibs, supersmoothies (kjøpes ferdig i superfoodbutikken, eller jeg lager dem selv), Kålchips. Jeg har også veldig lyst å teste noni-juice, er det noen som har erfaring med den kanskje?

Nå skal jeg sprette avgårde på jobb! Jeg ønsker dere en fantastisk fin dag:)

Smiiil Maren

Endring i planene!

Like etter jeg postet innlegget i dag morges ringte telefonen. Sykdom på jobb og ingen til å stå i resepsjonen. Så vips ble min stay-in-bed gjort om til go-to-work! Jeg dyttet inn en god dose paracet og pakket på meg alt jeg fant av ull og varme klær.

Det var faktisk litt deilig å komme seg ut av huset, og jeg følte meg faktisk rimelig ok i formen når jeg kom på jobb! Så fin var formen etter endt vakt at jeg dristet meg til en liten treningsøkt. Det ble en kort økt på skuldre, med lette vekter og uten å få økt puls. Det føles godt å få beveget kroppen litt, og selv om det var fristende å kjøre på, så holdt jeg det helt rolig.

Nå er jeg tilbake under teppet og ullsokkene er puttet på igjen. Paraceten holder på å gå ut av kroppen, og det merkes! Det positive nå er at jeg har fremdeles filmer jeg ikke har sett, flere uleste magasiner og et fullt kjøleskap. Så nå blir det total hvile og kos resten av dagen. Takk for mange spennende svar på forrige innlegg, nå ble jeg ordentlig inspirert til å blogge igjen, så tusen takk:)

Jeg håper dere koser dere i det klare, friske høstværet, jeg koser meg med å ligge inne å titte ut på høstsola!

Smiiil Maren

Stay in bed

Er det ikke merkelig hvordan treningslysten og motivasjonen bobler over når man ikke har mulighet til å trene, og ofte glimter til med sitt fravær når du faktisk har tid og mulighet. Slik er det hvertfall ofte for meg. Jeg ligger her i sengen, med sår hals og dunkende hode, jeg har så lyst å hoppe opp av sengen å komme meg på trening, men i dag må jeg nok pent holde sengen. I dag blir tights, pulsklokke og løpesko byttet ut med ullgenser, ullsokker og halspastiller. Jeg ligger her ikledd ull fra topp til tå, ved sengen ligger nyinnkjøpte høstmagasiner, og i vinduskarmen står en stor kopp kakao! Jeg har også et par filmer jeg enda ikke har fått sett og jeg har et kjøleskap fyllt opp av godsaker. Så kanskje denne stay-in-bed dagen ikke blir så fæl likevel? Hvis man bare prøver å se bort i fra formen, og heller prøve å gjøre omgivelsene så hyggelig som mulig. Det er forskjell på hvordan man Har det, og hvordan man Tar det:)

Jeg tenkte å bruke denne stay in bed dagen på å jobbe litt med min kjære blogg. Så fortell meg fine dere, hva vil dere lese om på Fitliving fremover? Jeg har allerede fått forespørsel om jeg kan legge ut en typisk matdag, og fortelle litt om hvordan jeg trener nå. Det er klart jeg kan! Men jeg trenger flere tips fra dere, så nå er det bare å ønske i vei. Hva vil dere lese mer om her på fitliving?

Nå skal jeg krype under dyna igjen, og sette på en koselig film. Mer fra denne kanten senere.

Jeg ønsker dere en nydelig uke!

Smiiil Maren

God morgen

Jeg fikk en søt tilbakemelding fra en leser som spurte om jeg ikke kunne begynne å morgenblogge igjen. Hun hadde nemlig en morgenrutine som hun satt så stor pris på, hvor hun koste seg med morgenkaffe og min blogg! Det synes jeg var utrolig hyggelig, og jeg skal derfor bli flinkere til å oppdatere tidligere på dagen!

Jeg sitter her å koser med meg havregryn med banan og blåbær. Deilig start på dagen! Formen er fremdeles litt småpjusk, men jeg er straks på vei til jobb likevel:) En stor kopp te, ullsokker og et deilig ullskjerf er med på jobb, så dette går helt fint. Treningsfri blir det garantert i dag. Søndag er som oftest sofadag her i huset uansett:):)

Slik ser altså jeg ut i dag! Godt tullet inn i masse klær, litt morgentrøtt og pjusk – men med veldig godt humør:) Nå må jeg løpe for å rekke å åpne dørene for alle søndagsspreke Satsmedlemmer!

Vi blogges senere!

Smiiiil Maren

Lørdagskos

I skrivende stund ligger jeg inntullet i et digert ullteppe, med skjerf rundt halsen og ullsokker på føttene – i sofaen til søte Frida! Jeg er så fryktelig kald, og litt pjusk i formen, så hva er vel bedre da enn hjemmekos hos gode venner.

Frida har virkelig vartet opp for meg her i dag, og jeg føler meg så utrolig heldig. Det var magisk å få komme rett til henne etter en lang dag på jobb, og få servert dette nydelige måltidet! Ytrefilet av svin, med ostegratinerte grønnsaker og ovnsbakte tomter. Mmm:) Dessert fikk jeg også, for en luksus! Hjemmelaget marengs med vanilje kesam og bær. Så utrolig godt.

Nå skal resten av kvelden nytes med enda mer godsaker i form av mat og drikke! Jeg elsker lørdager, spesielt når jeg kan tilbringe dem sammen med nydelige venner:)

Nyt lørdagskvelden fine dere.

Smiiil Maren

Inspirasjon

Jeg kommer ofte over herlige, friske inspirasjonsbilder, og jeg har laget en liten mappe hvor jeg samler alle disse. Nå tenkte jeg at jeg skulle dele litt fristende matbilder med dere:)

Ingen kan vel si at sunn mat ikke er fristende og innbydende?

Ha en deilig fredagskveld fine dere!

Smiiil Maren

Dagens lunsj og supersmoothie

I dag stod jeg hjemme på kjøkkenet før jobb og så inn i et helt tom kjøleskap! Jeg ante ikke hva jeg skulle lage til lunsj! Der i slike stunder jeg er utrolig glad for at jeg lager enormt porsjoner når jeg først baker knekkebrød og lavkarbobrød. Jeg fant en hel boks med knekkebrød i skapet, og etter litt romstering rundt i kjøleksapet endte jeg opp med en rimelig bra lunsj. Knekkebrød med makrell i tomat, gulerøtter og tomat.

 Heldigvis har jeg skapene fulle av superfood, og jeg fikk laget meg en deilig supermsoothie som reddet hele lunsjen! Denne smoothien inneholder:

  • Erte protein
  • Lecithin
  • Pære
  • AFA-alge
  • Økologisk eplejuivce
  • Revet ingefær
  • Kanel

 

En utrolig energirik og smaksrik smoothie som gjorde lunsjen i dag hakket mer spennende! Jeg har desverre ingen fantastisk treningsøkt å skryte av i dag, da jeg har bestemt meg for å ta et par litt rolige dager nå. Jeg er mer sliten enn jeg vanligvis er, og det liker jeg ike. Jeg trives best med masse overskudd og energi, så når det blir fraværende er det på tide å roe ned litt. Så da tar jeg noen rolige dager, og fokusere på restitusjon og vips er ting som det skal igjen til uken:)

Jeg ønsker dere en deilig helg, nyt den – det er det helgen er til for!!

Smiiil Maren