Girls girls girls

I går var jeg sammen med alle jentene, og vi koste oss så utrolig. Noen av jentene bor i andre byer, og derfor går det ofte lenge mellom hver gang så mange av oss er samlet. Vi manglet tre av go´jentene for å være komplett, men at vi klarte å samle så mange av oss var utrolig koselig. Det er ikke så ofte jeg deler fra venninnekvelder og sosialt med venninner på bloggen, rett og slett fordi jeg sjeldent tar med meg kamera på slike kvelder. I går var kamera med, og jeg fikk knipset et par bilder i løpet av kvelden. 

Kvelden startet med masse jenter, skravlings, latter, vin, grillings og kos. Etter klokken passerte midnatt dro halvparten videre ut på byen, mens noen få av oss ble sittende igjen for en samtale jeg aldri kommer til å glemme. Jeg dro hjem midt på natten, og kan ikke huske sist jeg følte meg så glad, trygg og omgitt av omsorg. Fy søren for noen venninner jeg har. 

Jeg gleder meg til neste kveld med disse jentene. Vi har kjent hverandre i en evighet, og holdt sammen i tykt og tynt. Det har vært perioder med mye kontakt, og perioder med mindre, men uansett så er vi den samme gjengen og hver gang vi ses er det som ingen tid har gått. Vi har vært sammen gjennom så mange livsfaser. Det er morsomt å se tilbake på jentengjengen som hang sammen på skolen, som russ, til videre utdanning i ulike byer, og etter hvert ut i arbeidslivet. Vi har støttet hverandre gjennom kjærlighetssorg og forelsker, dating og kjærester, som utviklet seg til giftemål, og barn. Vi har hatt et halvt liv sammen. Hjelpes så mye som har skjedd, og fremdeles er vi her <3 Jeg er så heldig, og etter kvelden vi hadde sammen i går er jeg litt ekstra takknemlig for gode vennskap. Tusen takk for en nydelig kveld jenter – dere er magiske.  

Smiiiiil Maren 

Trening på takterrassen

Sol og vårlig vær gir perfekte forhold for trening utendørs. I bygget jeg bor i er det en super takterrasse, og den liker jeg å utnytte når jeg har tid til det. Det beste er at valpen kan være med opp der, og svinse rundt uten bånd mens jeg trener. Øvelsene varierer jeg fra gang til gang, og finner ofte på litt underveis. Akkurat dette programmet ble avbrutt en god del ganger av en oppmerksomhetssyk liten valp, men det var i grunn bare koselig. Jeg kom eg gjennom økten, og var veldig fornøyd med det. 

Øvelser: 

  • Dips
  • Pushups
  • Bulgarsk utfall 
  • Hofteløft med benet hevet
  • Burpees to box jump
  • Hipthrust

Jeg kjørte 12 repetisjoner og 3 sett pr øvelse. Ofte kjører jeg disse øktene som en sirkel, men denne gagen gjorde jeg ferdig én øvelse før jeg gikk videre til neste. På øvelsene på ett og ett ben, kjørte jeg 12 rep pr ben.

1. Dips

2. Pushups 

3. Bulgarsk utfall ( med eller uten hopp)

4. Hofteløft med benet elevert

5. Burpees to box jump

6. Hipthrust

Dette var bare noen få øvelser, og det finnes så enormt mange flere man kan gjøre. Et par øvelser til jeg liker godt er: 

  • Hoppetau
  • Stepups
  • Planken og ulike varianter av den
  • Rygghev
  • Situps
  • Gående utfall / hoppende utfall / utfall bakover / sideutfall
  • Handstand 
  • Trappeløp
  • Sprints

Listen kunne fortsatt, men poenget mitt er bare at det finnes enormt med øvelser man kan sette sammen i en økt, som kan gjennomføres overalt. Jeg gleder meg til mange flere treningsøkter på takterrassen. 

Nå skal jeg ta med meg Leo og dra avgårde for familiesøndag hjemme hos mine foreldre. Håper dere får en nydelig søndag, og at solen stråler der du er. 

 

Smiiiil Maren 

Ananas & kokos smoothie

Som dere vet skaffet jeg meg en ny blender for et par uker siden, og siden det har det blitt mye smoothies her i huset. Jeg prøver ut nye oppskrifter hele tiden, og nå har jeg kommet frem til en ny liten godsak. Dette er en kombinasjon av ananas, kokos og litt mango, mikset sammen med litt vanilje proteinpulver og kesam for økt proteininnhold. Jeg har også tilsatt et par småting for å friske opp smaken. Oppskriften skal dere selvfølgelig få. 

Ingredienser: 

  • Frossen ananas og mango 
  • 1 dl kokosmelk/vann og 1 ss kokosmasse (den harde delen som gjerne er i toppen av en boks med kokosmelk)
  • 1 ss mager kesam
  • 2 ss vanilje protein
  • Saften av 1/2 sitron 

Hadde jeg hatt banan så hadde jeg nok tilsatt det også, men det hadde jeg dessverre ikke. Jeg håper dere forstod det med kokosen. Jeg hadde en boks med kokosmelk, og brukte ca 1 dl av væsken, og 1 ss av den harde, faste delen som er øverst i boksen. Jeg tilsatte også litt kaldt vann for å få riktig konsistens. Kjør alt sammen i blenderen og vips har du en nydelig smoothie, med smak av ananas, mango, kokos og vanilje. Mengden vann du tilsetter avgjør om det blir en smoothie du drikker eller en smoothie bowl man kan spise med skje, og ha diverse topping på. Skulle jeg laget dette som en bowl, ville jeg toppet med kokosflak, chiafrø og bringebær. Mmmm.

Nå skal vi spise opp frokosten her, også skal vi ut å nyte lørdagen. Vi starter med en god tur med lille valpen. Målet er å slite han skikkelig ut, med masse lek og spennende nye inntrykk. Senere blir det god lunsj og en tur innom sentrum før jeg skal treffe alle jentene i kveld. En finfin lørdag på planen. Håper dere nyter helgen, og finner på noe koselig i dag. 

 

Smiiiil Maren 

Julestemning i april

I dag fikk jeg nesten litt julestemning av min egen frokost. Denne grøten er egentlig havregrøt med vanilje, men etter jeg toppet den med kanel og smør ser den er mer ut som risgrøt enn noe annet. Med rød saft til blir julestemningen bare enda mer forsterket. 

Jul eller ei, grøten smakte helt nydelig og konsistensen er helt magisk. Når jeg har god tid på morgenen så koker jeg alltid grøten opp på melk, og da blir den så nydelig. Eneste ulempen er at den da krever at du står der og rører i den. Når jeg har tid til det så gjør jeg det, grøten blir virkelig en helt annen når man gjør det på denne måten. 

Du trenger: 

  • Ønsket mengde havregryn. Jeg bruker vel 60-70g pr porsjon. 
  • 1 scoop vanilje protein (ca 30g) 
  • 2-3 dl melk ca. 
  • 3-5 dråper vanilje stevia 

Det er litt vanskelig å si mengder, fordi jeg måler aldri. Jeg heller gryn rett fra posen, og heller nok melk på til jeg ser at det blir en jevn fin grøt. Men jeg tror mengdene over stemmer sånn ca, men som sagt, her må man bare prøve seg frem litt. 

Kok opp grøten og rør om jevnlig. Når grøten er kokt tra du den til side og tilsette rproteinpulver og stevia dråper. Rør inn pulveret. Ha et dryss kanel og sukrin på toppen, og legg på en klatt med smør. Voála, julegrøt. 

Nå skal jeg straks løpe avgårde til jobb på sykehuset. Tidlig vakt på en fredag er herlig, det gir verdens beste helgefølelse når man går av vakt, selv om det er grusomt vondt når klokken ringer og du skimter at noe med 05 lyser mot deg. Helgen er fylt av sosiale ting for min del. Grillings med jentene, tur i skogen, cafebesøk, filmkveld og søndagshygge med familien. Jeg gleder meg <3

Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Trening i slynge – enkelt og effektivt

Jeg har hatt denne slyngen fra Abilica liggende i en eske lenge, og tidligere i uken fant jeg ut at det var på høy tid å ta den frem. Det er jeg glad jeg gjorde, trening med slynge er et supert alternativ til trening på treningssenter. Man kan fint få trent hele kroppen, og så lenge du har en dør å feste slyngen i så kan du gjøre det overalt. Genialt eller hva? 

Mitt slynge program: 

  • Knebøy med hopp  
  • Pushups 
  • Bulgarsk utfall  
  • Opptrekk 
  • Flies – Bryst
  • Superman 

1. Knebøy med hopp – super øvelse for ben og rumpe. Samtidig som man får puls.

2. Pushups – bryst, triceps, skuldre og kjernemuskulatur

3. Bulgarsk utfall – ben og rumpe. Stiller også krav til balanse.

4. Opptrekk – Hovedsakelig rygg, men også armer 

5. Flies – bryst

6. Flies – en helt rå øvelse for mage / kjernemuskulatur. 

Trening i slynge vil – uansett øvelse, utfordre kjernemuskulaturen. Dette er mine 6 beste øvelser akkurat nå, og det finges en hel haug av flere. Jeg starter med disse, også gleder jeg meg til å dele enda flere med dere fremover.

Nå er det frokost, kaffe og morgenkos med lille valpen på planen her. Senere venter en liten treningsøkt, og et møte i sentrum. I kveld får jeg besøk av to gode venninner. En finfin torsdag på planen. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Aldri mer tørre slitne føtter

Annonse

Når jeg første hørte om dette produktet så tenkte jeg at er det en person som virkelig kunne trenge dette så er det meg. Jeg elsker rolige, men lange løpeturer. Eller belastningsturer som en tidligere PTkollega av meg alltid kalte løpeturene mine. Stakkars føttene dine sa han alltid. Når jeg i tillegg har valgt å bli sykepleier, som betyr 8-10 timer på føttene, i varierende tempo, hver eneste vakt, så sier det seg selv av føttene mine får gjennomgå.

Alle som løper en god del selv, eller kjenner en person som gjør det, vet at løpeben ikke er de  peneste bena. Jeg skal være ærlig med dere å innrømme at jeg ikke er flink nok til å ta vare på dem, og burde nok gått til fotpleie mye oftere enn jeg gjør. Jeg synes liksom det er litt tiltak å gjøre det. Når jeg var så heldig å skulle få lov å teste CoolActive Massager som en redning for slitne føtter, sendte de også med et annet spennende produkt, og resultatet etter å ha brukt dem begge to var overveldende.

Overveldende resultat

Dette er helt nytt for meg, og kanskje mange av dere har hørt om det, hvis ikke så synes jeg det er super stas at jeg kan få lov å dele det, for dette er faktisk litt revolusjonerende for alle med tørre føtter og sprukne hæler. Produktet heter Footner Exfolating socks. Det er altså en slags sokk med en krem oppi, som du tar på deg, og har på i 60 minutter. Så skyller du av, også dere, så er det bare å vente på at magien skal starte. Etter noen få døgn skjedde det, boom, flassefest!!! Hele det ytterste hudlaget på føttene mine forsvant, alt av tørr og stygg gammel hud bare flasset av, og igjen var en myk, fin og ren hud. Jeg mener er det ikke vilt? Deretter brukte jeg CoolActive Massager på mine pene ben, og nå er de ikke bare velstelte, men de føles så gode også. Jeg har blitt så fan av denne lille saken, og det beste av at den funker umiddelbart. Etter løpetur eller etter jobb så bruker jeg den og bena kjøles ned, blodsirkulasjonen kommer godt i gang og den brennende slitne følelsen forsvinner.

Haha, nå følte jeg meg som Tv-shop, “og ikke nok med det, du får dobbel effekt, to i en, både pene ben og ben som føles uthvilte og gode. Den er liten og lett og kan tas med overalt”. Haha. Det var ikke meningen, men jeg kjenner at jeg ble litt over-ivrig på dette jeg. For min del som elsker å gå i åpne sko, og helst barbent på sommeren, så er det ren lykke at det finnes et produkt som gjør at jeg ikke trenger å tenke på sprukne hæler, og tørre føtter. Det er helt nydelig å kunne pleie slitne føtter som holder ut med meg på løpeturer og lange vakter på harde sykehusgulv. Dere kan lese alt om produktene fra Footner HER. 

Jeg er rett og slett takknemlig for disse produktene, og da kan jeg ikke annet enn å rope ut om det til dere også. Jeg har allerede bestilt et sett til mamma og min svigerinne – dette må deles med kvinnene i mitt liv.

 

Smiiil Maren 

 

Mitt beste tips

Behandlingen er sponset

Jeg har en svakhet som jeg virkelig ikke klarer å rette på, og når dere hører hva det er så vil dere garantert synes det er like tåpelig som jeg synes. Det burde jo være så enkelt. Jeg klarer rett og slett ikke få i meg nok væske, og da spesielt vann i løpet av en dag. Jeg drikker minimalt, og ender ofte opp med både vondt i hode, lite energi og generelt ubehag på bakgrunn av alt for lite væskeinntak. 

Det er jo helt idiotisk, det burde jo bare være så enkelt som at man drikker mer og løser den saken. Problemet er at jeg er aldri tørst, og uansett hva jeg gjør så kommer jeg liksom ikke på å drikke. Nå har jeg gått til innkjøp av en rålekker drikkeflaske hos Atelier Ribe, og pimpet vannet mitt med sitron. Hvis ikke dette frister til å drikke mer så vet ikke jeg. Nå har jeg iskaldt vann med sitron stående i kjøleskapet, og planen er å bytte det ut med ulike ting hver uke. Sitron denne uken, bringebær neste og agurkskiver uken etter osv. Jeg elsker ting som er dekorativt og fristende, så forhåpentligvis vil dette hjelpe litt. Etter å ha prøvd mye rart er dette det beste tipset jeg kan gi meg selv for å prøve å drikke mer, så får vi se hvordan det går da. 

I dag har jeg hatt en skikkelig luksusdag, med to deilige timer hos Auds Hudpleie. Jeg prøver meg på en ny runde med vipper, selv om jeg reagerte litt sist. Nå gjør jeg et nytt forsøk å håper det går bra. Jeg har gått for helt korte, lette vipper, og det ser så delikat og naturlig ut. Jeg kler overhode ikke lange dådyrvipper, og jeg er veldig fornøyd med vippene Laura har lagt på meg nå. Jeg gleder meg til å vise dere bilder. Fingers crossed for at det funker denne gangen. Jeg var også innom flinke jannicke på Auds Minste for litt voksing. En hel time med voksing, og resultatet ble helt magisk. Drit vondt mens det pågår, og så vanvittig verd det etterpå. For en dag altså – valpefri, jobbfri og behandlet som en prinsesse hos hudpleien. Dette kunne jeg blitt vant til <3 

Nå har jeg satt meg på en cafe for å oppdatere dere, svare litt mail og jobbe med siste finish til treningscampen i juni. Mens jeg satt her å jobbet med det, så tikket det inn en mail fra min partner in crime Pia Seeberg. “Høstturen vår er live”. Så nå dere, nå er det endelig ute og jeg kan rope høyt at JA det blir en ny treningstur. Dato er satt til 23-30 september og dere kan lese alt om turen HER. Treningsturen vår i juni solgte ut 6 mnd før avreise, så her er det bare å hive seg rundt å booke plass hvis du vil bli med oss på tur. Vi gleder oss helt ubeskrivelig mye!

 

Smiiiiiil Maren 

Hverdagscoachen #5

Dagens tema: Øv deg på å si  NEI – og  si JA fordi DU vil det! 

Hvorfor er det så vanskelig å si NEI når noen ber oss om noe? Det er så mye lettere å si JA!

Mange av oss sier JA – JA – JA når vi blir bedt om noe, om vi kan stille opp! Hver gang du sier ordet JA – sier du samtidig NEI til noe annet eller annen. Ofte er dette deg selv. 

“Ja, klart jeg kan det” sier du i øyeblikket, før du rekker å trekke pusten. Hadde du bare latt spørsmålet henge litt i luften, trukket pusten, for å kjenne og tenke etter om dette er noe du VIRKELIG har lyst til å gjøre.

Du behøver faktisk ikke å svare med en gang. Det er lov til å si : “Takk for at du spør,, det må jeg tenke litt på – så kommer jeg tilbake til deg med et svar”.  Det er mye mer respekt ovenfor den andre i det, og ikke minst ovenfor DEG SELV, å ta deg tiden til å bestemme om dette er noe du har LYST til – og ønsker å bruke tiden din på.

DAGENS SPØRSMÅL:

  • Har du sagt JA til noe i det siste som du egentlig ikke hadde lyst til?
  • Hvis du har gjort det – hvorfor sa du JA?
  • Hvordan kjente du det på kroppen at du ikke ville?
  • Hva hadde skjedd i samme situasjon om du hadde sagt NEI?

 

Hverdagscoach Anneli

 

Mornings with him

I dag tenkte jeg å starte mandagen på en sporty måte, med litt strikketrening hjemme. Vel, dere kan jo se hvordan det gikk. Hehe. Det er ikke så enkelt å få unna hjemmetrening når man har en 13 uker gammel krabat som tror absolutt alt som foregår er ment som en lek for han. Jeg blir så sjarmert, og klarer ikke annet enn å le av han. Hjemmetrening er avlyst, og byttet ut med lek i stede. Vi bruker dagen til kos og lek, også blir det trening med min kjære i kveld i stede – da utenfor huset. Det begynner å bli skremmende lenge siden sist styrkeøkt, og jeg kjenner det skal bli godt å løfte litt på vektene igjen i dag. 

Nå skal jeg kose meg med  lage treningsoppplegget til i kveld, laste ned litt ny musikk og lade opp til en god styrkeøkt. Frokosten er akkurat inntatt, og hva den bestod av ligger ute på Snapchat (marenerdvik). Mandagpraten med coahcen kommer også veldig snart, og i dag handler det om å øve seg på å si NEI, og si JA fordi du selv vil det! Spennende tema, og jeg gleder meg til å dele teksten med dere veldig snart. 

Ha en herlig ukestart mine venner <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Dager som dette

For en herlig dag dette har vært, med strålende vær, tur, familie, vafler og is. Kamera var med, men med en liten niese på skuldrene var det ikke så mye bilder som ble tatt. Vi var ute i flere timer, så noen bilder fikk jeg til underveis. Her kommer noen små snapshots fra en søndag på sørlandet.

Turen gikk til Odderøya, med vaffelstopp på kafeen. Det er så hyggelig der på søndager, og spesielt i fint vær. I dag var det overfylt av mennesker som var ute på søndagstur, vi fant en lun fin plass og koste oss en liten time i solsteika. Det tar tid å gå så langt med barnevogn, og bitte små barneføtter, men i vær som dette gjorde det ingenting at det tok litt tid. Søndager som dette lever jeg lenge på.

Hva har dere gjort i dag, og hva er planen for kvelden? 

Har du ikke planen klar, og har lyst å se en serie, så har jeg to tips denne søndagskvelden. Designated Surviver og The killing, begge ligger på Netflix og er virkelig verd å ta en titt på. Nyt søndagskvelden <3 

 

Smiiiil Maren