La oss snakke sommerplaner

☀️ Siste dagen i mai ☀️

Takk for fine meldinger som kom i går, avgjørelse er tatt og det føles bra – mer om det senere. I da nyter jeg månedens siste dag sammen med en god venninne på et svaberg. Dette har blitt min nye avkobling og restitusjon. Et par timer på et svaberg, med noe god snacks, kald drikke og en god bok, og jeg er totalt zen. I dag blir det noen korte små timer, fordi jobb kaller på oss begge to i ettermiddag, men litt er så mye bedre enn ingenting. 

Jeg har nå kommet til siste boka så langt i serien til Jørgen Jæger. Jeg har sagt det før, og sier det igjen – han er sommerens store helt for min del. Når jeg er ferdig med den jeg leser nå, så er planen å begynne helt fra start og lese hans aller første bøker. Jeg gleder meg! 

Hva leser dere i sommer? 

Nå er det på tide å nyte siste rest av dagen på svaberget her, før jeg skal holde gruppetime, ha et skypemøte og en hel kveld med mail, fakturering, regnskap og diverse planlegging venter. Jeg planlegger å sette meg ut på verandaen å jobbe, jeg har nemlig skygge der på ettermiddagen og da er det så valgt og godt å sitte der å jobbe. 

Hva er deres plan for denne torsdagen? Og hva er sommerplanene dine? Det er jo så artig å høre! Skal du reise bort, nyte sommer i Norge eller kanskje blir det en skikkelig jobbesomme? Del i kommentarfeltet <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Store avgjørelser og kaos i hode

I dag har jeg to store avgjørelser å ta, og jeg klarer ikke helt å fokusere på noe annet enn å kverne rundt dette. Jeg kom akkurat hjem fra en rolig langtur i skogen, hvor jeg lagde for og i mot lister, og prøvde å bli enig med meg selv. Nå har jeg hatt to gode samtaler på telefonen, og skal straks ringe mammaen min for å ta siste diskusjon med henne før jeg bestemmer meg. Så i dag tror jeg at jeg må bruke tiden inni mitt eget hode, også kommer jeg sterkere tilbake i kveld eller i morgen tidlig <3 

Ha en nydelig dag i sola dere, nyt og kos dere! 

 

Smiiiil, Maren 

 

12 timer i Oslo

For en herlig, hektisk, sosial og fin dag i Oslo. Nå sitter jeg på flyplassen på vei hjem igjen, nesten nøyaktig 12 timer etter jeg landet. Jeg tenkte jeg skulle dele litt fra dagen min med dere: 

 • Kl 11-13: Møte hos Egmont 
 • Kl 14-16: Møte hos Nocco, Barebells & Vitamin Well
 • Kl 16-17: Lunsj og kos i sola med Torunn
 • Kl 17-18: Kombutcha og litt jobbings med Pia 
 • Kl 18.30-20: Event med Polar på G-sport 

Lunsjen var noe av det koseligste. Vi hadde salat, god drikke og litt proteinsjokolade til dessert, i selskap av min gode venninne Torunn. Vi får alt for lite tid sammen, siden vi bor i hver vår by, men hver gang vi møtes er det som om ingen tid har gått <3 

En innholdsrik og fin dag med en solid miks av jobb og sosialt. Jeg har ikke trent i dag men likevel viser aktivitetsmåleren min godt over 100%. Jeg har nemlig brukt bena som fremkomstmiddel i hele dag, og har trasket og gått til den store gullmedalje. Oslo glimtet til med 29 grader, og sol, så det var jo rene treningsøkten å gå mellom Nydalen, gamlebyen og sentrum. Herlig var det, med musikk i ørene og sola i ansiktet kost jeg meg glugg. Litt svett i alle dagens møter, men det får så bare være. hehe. 

På tampen av dagen var det løpe-event med Polar. Dette var det egentlig ikke meningen at jeg skulle være en del av, da jeg var helt sikker på at jeg ikke kom til å rekke det, men sannelig strakk tiden til, og jeg rakk å få med meg litt av eventet. Jeg fikk hilst på mye fine folk, og hørt på underholdene innlegg fra Karoline Dyhre Breivang og Nilsi. Jeg rakk ikke være med på løpeturen på slutten av eventet, men så mye som disse føttene har trasket i dag tror jeg sannelig det var like greit. 

Nå er det hjem, en god dusj og bena høyt. Takk for 12 spennende timer Oslo – jeg er plutselig tilbake! 

 

Smiiiil, Maren 

 

Er du klar for en skikkelig treningsøkt?

Hei og god morgen fra ett eller annet sted mellom Kristiansand og Oslo. I skrivende stund sitter jeg på flyet, og om 20 minutter lander vi i Oslo. Jeg har en spennende dag foran meg, med flere møter og et event. Det blir uten tvil en fullspekket dag, før jeg flyr hjem med siste fly til Kristiansand i kveld. Jeg liker best å gjøre det sånn, samle mest mulig på én dag, slik at jeg kan sove hjemme i egen seng. Følg meg gjerne på Snapchat gjennom min Oslo-dag. Dere finner meg på marenerdvik

✖️ Tar du utfordringen? ✖️

I går hadde jeg en utendørs Bootcamp, slik jeg har hver mandag (og torsdag), men denne mandagen var litt spesiell. Én time før vi skulle starte pøste regnet ned, og jeg var mildt sagt litt bekymret for hvordan dette skulle gå. Jeg hadde lånt et nytt anlegg, og hadde gledet meg så til å booste treningen med skikkelig musikk. 10 minutter før timen skulle starte ble det opplett, og helt perfekt treningsvær. Så flaks! 

Det var en god gjeng som møtte opp og sammen fikk vi en effektiv, heftig og annerledes treningsøkt. Jeg skal selvfølgelig dele økten med dere, kanskje flere av dere har lyst å teste den ut? 

TEAM-ØKT: 

 • 100 air squat 
 • 90 situps 
 • 80 jumping jacks 
 • 70 gående utfall 
 • 60 burpeees
 • 50 pushups
 • 40 step up eller box jump 
 • 30 Knebøy med hopp 
 • 20 shuttle run (200 m pr lengde)
 • 10 gående planke (stå i planken på albu, gå opp på strake armer og ned igjen)

Slik gjennomføres økten: 

Gå sammen to og to, og gjennomfør repetisjonene fordelt mellom dere. En og en øvelse gjøres ferdig før dere går videre til neste. Hvordan dere velger å fordele mellom dere er helt opp til dere. Enten om dere gjør 10 rep hver, og jobber slik annen hver til dere når det gitte antallet, eller fordeler litt ulikt. Når det står 100 repetisjoner, så betyr det at dere tilsammen skal ha 100. De fleste  gjorde slik at en person tok 10 rep, så tok den andre 10, også den første personen igjen, og slik jobbet de seg gjennom helt til 100. På burpees ble det 5 og 5 rep mot slutten, og på løpingen løp de annen hver lengde. Så man må bare tilpasse etter hver øvelse. Som sagt så gjør man seg ferdig md én og én øvelse før man kan gå videre. 

Før vi startet hadde vi en god oppvarming med dynamisk stretching og Abilica power bands (de små, ofte referert til som mini bands). Vi kjørte knebøy med strikk rundt knær, hofteløft med strikk rundt knær, noen øvelser for skuldre og rygg med strikken, og litt ulike stretching øvelser.

      Fotograf: Frode Vestgarden

Spør meg gjerne i kommentarfeltet dersom noe var uklart i forhold til gjennomføringen her. Ta gjerne tiden på økten når dere gjør den, på den måten kan dere teste den igjen om noen uker og se om det har blitt noen forbedring. Ingenting er så motiverende som fremgang målt i prestasjon. 

Lykke til sprekinger <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Dette vil du ikke gå glipp av

Alle som har lest bloggen min en stund vet om mitt kjærlighetsforhold til ShapeUp. Jeg har jobbet sammen med dem i flere år nå, og er så heldig at jeg får lov å levere treningsprogrammer til magasinet i hver utgave. Jeg koser meg så med den faste spalten, og det stas å få lov å bidra til det jeg anser som Norges desidert mest inspirerende og motiverende magasin. Nå får jeg lov å dele min shapeup-kjærlighet med dere, med et super-tildbud. 

De dagene før ShapeUp dumper ned i postkassen er alltid litt spennende, sjeldent sjekker jeg posten så ofte som da. Jeg er selvfølgelig litt spent på å se min egen sak på trykk, men mest spent er jeg på alt det andre innholdet. For en ting er sikkert, shapeup er spekket med godsaker for alle oss jenter (og gutter) som liker trening, aktivitet, sunn mat, snacks, oppskrifter, opplevelser, treningsutstyr, treningsklær, tips og triks til alt fra gode løpesanger,  yogaøvelser og turmat, til de beste øreproppene til trening, den sunneste sjokolademelken eller de mest effektive treningsprogrammene. ShapeUp er variert, og har en herlig miks av alt jeg brenner for. ShapeUp er et blad for sporty mennesker, det fremmer sunne verdier og gode holdminger. Det gir meg utelukkende gode følelser å lese bladet og DET digger jeg. 

Jeg kunne snakket i en evighet med alt jeg liker med ShapeUp, men det var i grunn ikke det som var målet med dette innlegget. Det jeg hadde lyst å si var at jeg har et tilbud å dele med dere, og det er virkelig et godt tilbud også. Se bare her: 

NÅ KAN DU FÅ 6 NUMMER AV SHAPEUP FOR KUN 249*KR , PLUSS ET SETT MED ABILICA POWER SLIDES. *49kr i porto

Jeg trener en god del med slides, og tenkte det kunne passe å slenge med 3 av mine favorittøvelsen med Power Slides: 

 1. Utfall bakover 
 2. Beninndrag.
 3. Lårcurl 
 4. Superman

1. UTFALL BAKOVER. En effektiv og god øvelse for lår og rumpe. Kan også gjøres ut til siden 

2. BEININNDRAG – Mage og hele kjernemuskulaturen. En avansert versjonar denne vil være en pike, vist på siste bilde her. 

3. LIGGENDE LÅRCURL – super øvelse for hovedaklig bakside lår (men også litt rumpe)

4. SUPERMAN – en utfordrende og god øvelse for kjernemuskulaturen 

Sørge for at du får med deg alle spennende treningsnyheter, sunne digge oppskrifter, spreke tips, lærerike artikler, treningsprogrammer, sporty reisemål, de nyeste treningsklærne og masse positivitet, energi og motivasjon, ved å få ShapeUp rett hjem i postkassa. Du finner super-tilbudet med 6 utgaver + power slides ved å klikke HER. 

Vi ses i Shapeup jenter <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Kan man ønske seg noe mer?

☀️STAYCATION ☀️

I går var soledagen med stor S. Vi rigget oss i stand tidlig, og hadde en hel dag på svabergene, med sjøen som aller nærmeste nabo. Vi hadde med oss så utrolig mye godt, og det var så koselig. Dette er dager man husker, som man putter i minneboken og tar frem når de mørke og kalde høstdagene kommer. Gode venner, sol fra skyfri himmel, varmt, masse god mat, lave skuldre, latter, bading og bare lykke overalt. Denne dagen er jeg så takknemlig for, og jeg håper sommeren fylles med mange mange flere. 

Er ikke Staycation et artig ord forresten? Det er når du føler du er på tidenes ferie (vacation) men faktisk bare er hjemme. 

Det var litt av en meny for oss, men nå skulle vi jo være der fra tidlig formiddag til sent på ettermiddagen. Da kreves det litt påfyll. Vi hadde kyllingsalater med pesto, aioli og ferskt brød. Smoothie, Vannmelon, jordbær, moreller og ananas. Chips og iskald Pepsi max. Piknik på svaberg er absolutt å anbefale. Vi hadde med oss en kjølebag, noe som er genialt slik at både mat og drikke holder seg i solsteken. 

Jeg skrev på Snapchat i går at jeg nesten hadde årets første bad, og det er fordi det var ingen svømmetak, men mer en slags blanding av å dyppe seg nedi, og sprute vann over hele seg. Haha. Pingla! I dag står båttur på planen, og forhåpentligvis får jeg en ny sjans på å imponere litt mer på badefronten. 

Jeg håper dere er flere som nyter disse deilige sommerdagene. Norge er jo rene syden om dagen, trenger ikke reise bort nå. Nå skal jeg bruke noen timer på litt jobb, med planlegging av både egne timer og siste finish på timene til ShapeUp Weekend på Geilo om et par uker. Jeg skal holde 3 timer, og gleder meg veldig. Ser jeg noen av dere der? 

 

Smiiiil, Maren 

 

De fineste bikiniene

Når jeg var på Kypros fikk jeg spørsmål fra en leser om jeg kunne lage et blogginnlegg med fine bikinier. Det er så mye fine bikinier nå at det var overhode ikke en vanskelig utfordring. Jeg tok en titt på Nelly, og fant så mange fine. Jeg har selv bestilt to nye, og gleder meg til de kommer i posten. 

Her er mine favoritter: 

Blomstrete bakedrakt // Bikini overdel // Bikini underdel 

Rød bikini med stropper // Truse med knytting // Truse med “blonde” kant // Stroppløs topp 

Calvin Klein sort overdel // Sort underdel // Rød topp // Rød truse 

By maline rosa underdel // By Malina rosa overdel 

Olivengrønn Bikini overdel // oliven grønn underdel // Olivengrønn truse med høyt liv // Blå og sølv stripet overdel // underdel 

Blå og hvit overdel // blå og hvit underdel // Rustrød topp // rustrød underdel 

Blomstrete badedrakt // Blomstrete overdel // Blomstrete truse 

Jeg har bestilt en av de røde, og blomstrete. Jeg vurderer den rustrøde og den blå og hvite. Det er som sagt så mye fint å velge mellom, at jeg virkelig koste meg med å lage denne lille bikini-guiden. Er det forresten noen av dere som bruker badedrakt? Jeg synes det er så kult på alle andre, men velger likevel alltid bikini selv. Kanskje i år er året jeg bestiller meg en badedrakt. Hmm. 

Håper dere fant noe dere likte <3

 

Smiiiil, Maren

 

Tips til sunn mat på stranda

I går koste jeg meg på tur med flere skjønne jenter, og det frydet meg å se at alle hadde laget med seg lunsj hjemmefra. Matpakke er tingen altså. Jeg tenkte jeg skulle dele litt hva jentene hadde med seg, og forhåpentligvis kan det gi litt inspirasjon til sunn mat på bade og strandtur. Det er jo så mye forskjellig godt man kan pakke med seg, og her kommer litt ulike tips: 

I matpakkene til jentene var det følgende:

 • Salat med masse godt, og ørret som hovedingrediens. Her hadde hun det gjaldt bare slengt en ørretfilet i ovnen mens hun spiste frokost og gjorde seg klar for dagen. Kuttet opp alt hun likte av salat og grønnsaker og puttet det i en boks. Når ørreten var ferdig lot hun den avkjøles, før du rev den i biter og hadde over salaten. Voala! I tillegg hadde hun med seg skyr og litt frukt. 
 • Grove brødskiver med skinke og en boks med oppkuttet frukt og grønnsaker. Sunt godt og enkelt. Her hadde hun det gjaldt tatt litt sitronsaft over de oppkuttede eplene slik at de ikke ble brune i boksen. Smart. 
 • Speltlomper, kylling og salat. Med frukt og bær ved siden av. Den siste var da altså min. Jeg hadde med meg en pakke lomper, salatkylling, og en boks med salat, avokado og agurk. Jeg lagde kyllingwraps og krydret med en liten pose gresk salat krydder. Den skal egentlig blandes ut, men smaker nydelig som et dryss over kylling også. Jordbær, og brus på boks måtte også med. Mmmm. 

Boktips:

Vi badet, solte, leste bok og koste oss i flere timer. Apropos bok, jeg har en helt ubeskrivelig god forfatter å anbefale dere. Er du som meg, som liker Jo Nesbø og Jørn Lier Horst, da har jeg mannen for deg. Jørgen Jæger har underholdt meg noe så til de grader de siste ukene. Jeg er nå på den fjerde boken hans. på under én måned! Jeg leser så det freser, og storkoser meg med hver eneste side. Sjeldent har jeg opplevd en forfatter som skriver så fengende og engasjerende. Det er så jeg må holde meg fra å komme med små utbrudd underveis i lesningen så spennende, og ikke minst overraskende er det i bøkene hans.

Så Jørgen Jæger dere, løp og kjøp! Jeg har leste ut begynte med Ridderkorset, også leste jeg Monster forrige uke, og fullførte Fortielsen i går. I dag begynner jeg på Guden. Steike heller som jeg gleder meg. Jeg skulle ønske jeg hadde startet med den første boken hans, som er Skyggejakten, for da har man liksom alle å glede seg til. Så har du ikke lest noe av han så begynn på begynnelsen og fryd deg over alt du har i vente. 

I dag har jeg mye på planen, og må fyke avgårde her. Håper dere får en nydelig fredag, og en magisk helg i sola. Vi snakkes igjen litt senere <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

En super-duo for rumpe og lår

Jeg liker å kjøre sirkeltrening, øvelser i superlett (to øvelser etter hverandre uten pause) eller en heftig finisher etter styrkeøktene mine. I dag tenkt jeg å dele en solid liten kombinasjon med dere. Denne kan brukes som et superlett, eller som en finisher når du trener styrke med fokus på bena. Eller det er en perfekt liten sak å bryne seg på når du er på ferie eller hjemme, ikke har tilgang på treningssenter. 

Øvelsene er en kombinasjon av: 

 • Hoppende knebøy 
 • Skihopp 

1. Hoppende knebøy 

Muskler som trenes: Hovedsakelig rumpe og lår 

Slik gjør du: Stå rett opp og ned, litt bredere enn hoftebreddes avstand mellom bena. Bøy knærne og la hoften gli bakover, kom ned i en knebøy like under 90 grader. I bunnposisjon aktiverer du setemuskulaturen, og hopper eksplosivt opp. Kom direkte ned i en ny knebøy og gjenta. Pass på at du har en stolt holdning, med brystet frem og rett rygg. 

2. Skihopp (hoppene utfall)

Muskler som trenes: Ben og rumpe 

Slik gjør du: Stå rett opp og ned, ta et godt steg frem og bøy ned til kneet på det bakerste benet såvidt treffer bakken. Pass på at kneet på det fremste benet ikke glir frem over foten. Fra bunnposisjon presser du eksplosivt opp i et hopp, og bytter ben i luften. Øvelsen kan også gjøres uten hopp. 

   Fotograf: Victoria Nevland

Slik gjør du: 

Første runde tar du 10 hoppende knebøy, direkte etterfulgt av 10 skihopp. Uten noe mer pause enn at du skal riste litt på bena, og trekke pusten godt, kjører du på med 9 hoppene knebøy og 9 skihopp, deretter direkte over på 8 av hver, 7,6,5,4, helt ned til du kun gjør én repetisjon av hver. Tro meg, da vil du bare legge deg rett ned etterpå. Ben og rumpe svir godt av denne her. For dem som har lyst på en enda heftigere utfordring så kan denne kjøres omvendt også – etter en god pause. Da begynner du med én repetisjoner av hver, og jobber deg oppover helt opp til 10 av hver igjen. 

Tar du utfordringen? 

 

Smiiil, Maren 

 

En liten hverdagsprat

     Foto: Frode Vestgarden

Det er så gøy å oppdatere bloggen om dagen. Jeg synes alltid det er gøy, men nå for tiden gir dere så mye tilbake. Dere liker, kommenterer og er aktive. Det betyr helt enormt mye for meg, og gjør at motivasjonen for å blogge bobler over. I dag titter jeg i første omgang innom for en liten hverdagsprat, for å ønske dere en fin dag og dele dagens planer med dere. 

I går kveld var jeg på grillings hos en venninne som hadde bursdag. Fin gjeng, fint vær, god mat og herlig stemning. Jeg synes det er så koselig at man kan gjøre sånn midt i uka, og ikke alltid på vente til det er helg. Jeg hadde på meg en hvit topp i går som flere spurte om, og nå når jeg skulle gi dere link er den allerede utsolgt. Jeg skal holde øye med den og se om den kommer inn igjen. Dere finner lignende topper HER, HER og HER.  

Topp – Nelly (lignende, som jeg også har bestilt) // Bukse – Bik bok // Sko – H&M (ser dem ikke på bilde her, men mange på snap spurte)

Nå skal jeg straks ut å gå meg en rolig tur, bena er helt kjørt etter mitt lille 10km prosjekt i går og trenger restitusjon. Det er lenge siden jeg løp så langt sist, og merker at man må jobbe med langdistanse for å beherske det. Etterpå skal jeg gjøre en liten jobb som deles med dere i slutten av uka, også er det ut å bade, sole seg og spise lunsj med en venninne. En finfin onsdag <3

Hva er din plan denne dagen? 

 

Smiiiil, Maren