GODT NYTT ÅR!

Denne siste dagen i 2012 startet på best mulig måte. jeg er tilbake i Oslo og tilbake til mine vanlige rutiner. Jeg våknet tidlig og startet dagen med kaffe fra min kjære nespresso – som jeg har savnet den! En kaffekopp og en kjapp frokost senere var jeg på plass på Sats. Med god musikk på ørene fullførte jeg en times heftig power walk i bratt motbakke. Jeg synes det er mer utfordrende å gå i motbakke enn å jogge på flat mark. Svetten silte og pulsen lå høyt. Det føltes utrolig godt å starte dagen med en slik power-time på mølla. Vel hjemme lagde jeg meg en stor skål med vanilje kesam, cottage cheese, skyr og frukt. Jeg varierer alltid frukten, og dagens med sharon, kiwi og epler. Friskt, sunt og godt!


Flere av dere har spurt hva jeg har i kjøleskapet, så da tok jeg like et bilde av hele handleposen min til dere. I min handlepose var det:

  • Cottage cheese, skyr, kesam og yoghurt
  • Poteter, brokkoli, spinat, mais og sopp.
  • Ris
  • Epler, appelsin, sharon, klemmentiner, kiwi og mango
  • Knekkebrød
  • Skinke
  • Egg

 

I tilegg hadde jeg en liten handle tur i går så Pepsi max, ost, kalkunskinke, kyllingkjøttdeig, avokado, løk, salsa og speltlomper finnes også i mitt kjøleskap. Så der har dere hele kjøleskapet mitt. Spennende? Ikke så veldig, men spør dere så skal dere selvfølgelig få svar. *smil*

I skrivende stund sitter jeg å koser meg på Waynes Coffee. Jeg har akkurat vært inne hos de dyktige skjønne jentene på Karl johan Hudpleie for å fikse litt på vippene. Jeg ble som alltd super fornøyd med resultatet. Herligfred så deilig det er å slippe alt av sminkestyr. I kveld skal jeg bare legge en liten eyelinerstrek, også er jeg good to go. Det beste er at jeg kjenner ikke at de sitter på en gang, og de tåler virkelig alt. Jeg dusjer, sover, trener, går på ski og svetter med dem, og de sitter like fint. Ta en tit HER for prisliste og mer info om vippeextentions.


Nå skal jeg bestille meg en diger kakao med krem, lene meg godt tilbake i stolen og tenke litt over året som har gått. Det har vært et innholdsrikt år, på godt og vondt! Jeg har lært vanvittig mye, og tar med meg alle oppeturer og nedturerer. Jeg liker så godt sitatet: “never a failure – always a lesson” Ja man tar feil valg noen ganger, og man kan gå på en smell, men det avgjørende er hvordan du velger å se på det i ettertid. Ikke se på det som et nederlag, se heller på det som erfaring og ta lærdom fra det. Så gjør du ikke den feilen igjen:) Så nå skal jeg sitte her å tenke litt på alt jeg har opplevd i 2012, ta med meg alt det gode videre. 2012 har vært et fint år og 2013 – det skal bli enda bedre!! 

Jeg sender en stor nyttårsklem til hver og en av dere unike fine lesere. Takk for at dere har fulgt meg i 2012, så håper jeg dere blir med meg videre i 2013. Uten dere hadde ikke denne bloggen eksistert, så tusen takk for at dere titter innom her, og takk for alle spor dere legger igjen. Jeg setter så stor pris på dere<3

SMIIIIL fra Maren

Home sweet home

Ååå så godt det er å være tilbake i min lille hule. Jeg hadde nesten glemt hvor glad jeg er i den nye leiligheten. Det er så godt å være her. Det tok litt tid å pakke ut, rydde og handle inn slik at kjøleskapet var velfylt og fint slik jeg liker det. Det tok noen timer, men nå er det så deilig her.

Dempet belysning, tente stearinlys, myke pledd og en deilig sofa. Jeg har fått med meg både sportsåret 2012 og nyhetsåret 2012 på tv. Nå skal jeg krype opp i sofahjørnet, med en kopp te og fifty shades.

Nyt søndagskvelden fine dere!

Smiiil Maren

Ferien er over, Oslo neste!

Da var ferien over for denne gang, og jeg gjør meg klar for å reise tilbake til Oslo. Jeg er så glad for at jeg tok en spontantur til fjellet, og fikk oppleve ordentlig winter wonderland. Jeg fikk en deilig skitur, spillkveld med familien, sosial hygge med venner og late timer på sofaen med en god bok. Flere av dere har tipset meg om Fifty shades of grey. Vel jeg startet for to dager siden, og vil egentlig ikke gjøre noe annet enn å lese. Hjelpes for en fengende bok! Det ble en kort hyttetur, men som sagt så inneholdt den alt jeg trengte for å gjøre denne juleferien komplett.


Julen er over, og skal jeg være helt ærlig så er det litt deilig. Nå er jeg klar for et nytt år, med masse nye muligheter. Jeg har skrevet en liten liste med nyttårsforsett, det er ikke mange, men de er viktige for meg. De er private og jeg ønsker ikke å dele dem, hvertfall ikke enda. Det går på ting jeg kan bli flinkere på og som jeg ser selv at jeg må jobbe med. Har du satt deg noen forsetter for det nye året? Noen du ønsker å dele? Jeg har en god følelse for 2013. Selve nyttårsaften skal feires i hovedstaden med gode venner. Jeg drar tilbake til Oslo i morgen ettermiddag, og jeg gleder meg vilt til å komme tilbake i gamle rutiner, treffe oslojentene mine, komme tilbake på jobb, starte opp med PTkundene mine igjen. Jeg gleder meg til hverdagen rett og slett.

Treningen har det blitt svært dårlig med denne julen, men det er helt ok. Jeg har hatt et par løpeturer utendørs, ellers har det ikke blitt noe særlig. Jeg har vel hatt to styrkeøkter på nesten tre uker, og vet dere hva, det er helt i orden. Verden går ikke under selv om du tar en liten pause fra treningen. Livet består av veldig mye mer enn trening og sunt kosthold. Det er viktig å minne seg selv på. I 2013 vil jeg ta bloggen et steg videre, bli enda flinkere på å dele spennende oppskrifter med dere, dele treningsøkter, inspirere dere med friske bilder og ikke minst filmer! Jeg gleder meg til et nytt og spennende år sammen med dere fine lesere.

Nå skal jeg nyte siste kvelden hjemme i kristiansand før turen går tilbake til Oslo i morgen.

Håper dere får en deilig lørdagskveld 🙂

Smiiiil Maren

Spontantur til fjellet

Jeg må le litt av meg selv. I går kunne jeg ikke få sendt familien fort nok avgårde til fjells. Jeg gledet meg så til å nyte noen dager helt alene i huset. Vel, gjett hvor jeg er nå? Joda plassert godt tilrette i sofaen på hytta – sammen med hele familien. Det holdt med et døgn alene i huset, julen er familietid og tanken på tre dager til helt alene nå i romjulen fristet plutselig ikke like mye. Så jeg pakket bagen og dro på spontantur til fjells. Hytta ligger på Hovden, og jeg kan ikke tenke meg noe sted jeg slapper så godt av på som her.

Før jeg dro til fjells så var jeg innom en bokhandel og kjøpte med meg Fifty shades of grey. Endelig er det min tur til å lese boken alle snakker om. Jeg har satt meg godt tilrette i sofaen med boka i fanget. I bakgrunnen surrer stemmene fra familien som spiller brettspill. Jeg kjenner skuldrene har sunket til nivå med knærne. jeg koser meg, jeg koser meg virkelig:)

I morgen blir det skitur med kvikklunsj, kakao og appelsin. Jeg er så glad for at jeg valgte å dra til fjells, det er slik som dette romjulen bør være.

Smiiil Maren

Omelettfrokost og bytur

God morgen hjerter

Nå begynner jeg å kjenne at det skal bli godt med hverdagsliv og rutiner igjen. Det er utrolig hyggelig med jul, virkelig. men jeg begynner å kjenne så smått at kroppen lengter tilbake til litt mer normalt kosthold og litt mer aktivitet. I går kjente alle på at det hadde vært mye kaker og julemat, og at det derfor hadde vært godt med en sunn, næringsrik frokost . Hva er vel mer perfekt enn en diger saftig omelett? Omeletten er laget av sopp, paprika, tomater, løk, 10 egg, litt vann og diverse krydder. Stek sopp,løk og grønnsakene først, visp egg og vann sammen i en bolle og heller ove ri stekepannen. krydre godt, og legg på osteskiver til slutt. Så enkelt og så godt!


I går ble det en tur ut med jentene. Herlig  å treffe igjen så mange kjente, og jeg stokoste meg virkelig. Vi hadde det utrolig gøy, kanskje litt for gøy, og det må man lide for i dag! huff. Dagen i dag blir rolig og treningsfri. Julen er jo ikke over helt enda så jeg nyter et par kosedager til tenker jeg *smile*.

Håper dere har hatt en magisk jul , og nyter dagene i romjulen.

Smiiiil Maren

En perfekt julekveld

Julaften ble akkurat så magisk som jeg håpte den skulle bli. Nydelig mat, fantastiske mennesker og herlig stemning. Vi koste oss med nydelig julemiddag, og mormors fatastiske riskrem til dessert. Jeg hadde virkelig troa på at jeg skulle få mandelen i år, men nei. Satser alt på neste år igjen;) Is, kransekake, pepperkaker, konfekt, marsipan og andre godsaker gikk ned på høykant, godt det kun er jul en gang i året. hehe. Under treet i år lå det så mye fint med mitt navn på. Jeg er så takknemlig for hver og en av gavene, spesielt fordi flere av dem var personlige og spesielt til meg. Det er så herlig når man merker at de som har kjøpt gaven virkeig har tenkt og kommet på noe som er helt perfekt for akkurat den personen som får det, og ikke bare kjøpt noe for å kjøpe. Hele kvelden var rolig, og så utrolig koselig. Det var deilig å for en gang skyld ikke være så mange, det ble liksom ikke så kaotisk. Jeg kunne ikke ønsket meg en bedre julaften.

Det siste bilde er faktisk tatt tidlig i dag morges. Jeg stod opp tidlig, lagde meg en stor kopp kaffe og krøp opp i god’stolen under pleddet. Her satt jeg i nesten en time, koste meg med kaffe og så ut på det herlige snøværet. Det er så utrolig viktig med litt egentid når man er sammen med andre hele tiden, og løper fra familieselskap til familieselskap. Det var en utrolig deilig start på første juledag. Tradisjonen tro ble 1.juledagfrokosten spist hos mormor. Det frokostbordet er helt utrolig ! Nybakte rundtstykker, hjemmelagde karbonadekaker, eggerøre, laks, leverpostei, sild, eggesalat, salt lammelår, kålrabi, roastbiff, aspikk, sylte, mormors hjemmelagde syltetøy og alt du kan ønske deg av tilbehør som remulade, majones, sennep, syltet agurk, røbetter, stekt løk osv. Frokosten er etterfulgt av varm eplekake med vanilje is, hjemmebakte julekaker, marsipan og sjokolade. Jeg er forståelig nok ufattelig mett og fornøyd nå:) Ingenting kan måle seg med mormors 1juledagfrokost.


Jeg håper dere hadde en fantastisk julaften i går og nyter disse juledagene sammen med deres kjære. Jeg synes julen går så alt for fort, og skal nyte hver eneste minutt som er igjen av denne juleferien sammen med familien. Vi er alle uendelig heldige som har en familie, det må man aldri ta for gitt.

Juleklem fra Maren

GOD JUL!

Endelig er dagen her, og jeg vil tro at det er mange som har gledet seg til denne dagen. Det er rart med det, men man blir liksom litt barnslig igjen når julaften kommer. Hvertfall kjenner jeg på den barnslige gleden og spenningen omkring jul Det er noe spesiellt med den følelsen man får når man våkner julemorgen, følelsen av glede, forventninger og lykke. Her i huset har vi fyr på peisen, tusler rundt i pysjamas og koseklær, spiser julekaker og koser oss. Når jeg våknet i dag morges ble jeg møtt av en deilig kopp rykende fersk kaffe og en nydelig julegave. Verdens skjønneste mamma hadde vært ute på handletur og fikset en liten morgengave. Det var ingen liten gave heller. Pakken innehold nemlig en nydelig genser som jeg har sett på flere ganger og virkelig ønsket meg. Tusen takk <3

Nå skal vi bare kose oss, lage mat og gjøre det hyggelig frem til gjestene kommer i ettermiddag. Klokken er snart halv tre og jeg sitter fremdeles i pysjamasen i sofaen. Hihi. Det er sånn det skal være på julaften, kos og hygge hele dagen. Gjestene kommer kl 17, så før den tid må jeg nok prøve å komme meg i dusjen og på med finstasen. Åååå som jeg gleder meg til denne kvelden!Jeg vil ønske alle dere nydelige lesere en fantastisk fin jul. Jeg håper dere alle får en magisk kveld, og koser dere med deres nære og kjære. Nyt denne kvelden , og ta vare på øyeblikkene. Tenk på hvor uendelig heldig du er som har en familie og noen å være sammen med på julaften. Ta vare på hverandre. Jeg vil også benytte anledningen til å si tusen takk for at dere er innom her på bloggen, uten dere er denne bloggen ingenting verd. Takk for alle tilbakemeldinger, kommentarer og mails. Jeg er uendelig heldig som har så mange fine lesere, som gir av seg selv og som gjør det inspirerende og givende å drive denne bloggen videre. Tusen tusen takk til hver og en av dere.

Stoooort juleklem fra Maren

Snøstorm og intervaller

Etter en solid og god julefrokost trosset jeg snøværet og dro avgårde på trening. Det ble en mildt sagt frisk opplevelse. Det snør sidelengst og det føyker noe helt vilt. Vinden kommer i kast, og man kan ikke se lenger enn et par meter fremfr seg. Jeg pakket på meg boblejakken, lue, votter og ul fra topp til tå. Med Maria Mena’s vakre Home for Christmas tuslet jeg nedover gaten, jeg møtte kun en eneste person på hele turen, det er tydelig at dette ikke akkurat er populært turvær.Vel fremme på Solsiden PTsenter ble det en god kondisjonsøkt på tredemøllen. Jeg var helt alene på senteret og kunne spille så høy musikk jeg bare ville – fantastisk. Jeg var litt bekymret for at kondisjonen min hadde forsvunnet etter en lang periode med mer fokus på styrketrening enn cardio. Det skal sies at det var rimelig tungt de første turene, men nå har det løsnet og kondisjonen er tilbake. Det er en helt spesiell følelse når man kommer seg opp på  surfe-stadiet som jeg kaller det. Når bena går av seg selv og du bare kan male på. Det koster deg ingenting og du klarer faktisk å nyte det. Det tar tid å komme dit, men tro meg, når man kommer til så er det vel verdt strevet. Jeg har bygd opp kondisjonen min igjen med en kombinasjon av korte sprint intervaller og rolig langkjøringer, med hovedfokus på sprintintervaller. Dette har funket gull for meg, så dersom du ønsker å få opp kondisjonen din så anbefaler jeg deg å teste korte eksplosive intervaller. Dette vil bedre kondisjonen din i form av at hjertet ditt (som også er en muskel) blir sterkere og kan klare å pumpe mer O2rikt blod ut i kroppen pr slag enn tidligere. Jeg løper mest 30 sekunders intervaller for tiden. 30 sek spurt, 30 sek pause x 10 drag. Jeg varierer med 45 sekunder intervaller også. 45 sek spurt, 15 sek hvile x 10 drag. HVA ER DINE FAVORITT INTERVALLER??

Nå er det straks klar for familieselskap her. Ribba står i ovnen, roastbiffen er stekt, røykalaksen og lammelåret er klart, potetsalaten er lagd, ferskt brød er handlet inn, og snart skal jeg ut å lage eggerøre. Dette er bare noen av godsakene som skal bli servert i kveld. Jeg får vann i munnen bare av tanken. Jeg elsker virkelig julemat. Hoho. Nå må jeg hoppe i dusjen og komme i gang med eggerøra – gjestene er rett rundt hjørnet.

Ha en magisk lille julaften 🙂

Smiiiiil Maren

Lille julaften og PF-favoritter

Goood morgen solstråler!

Hvilken dag er det i dag? Jooo det er lille julaften! Jeg synes vi skulle stoppe tiden litt nå, og holde litt lenger på denne deilige førjulstiden fylt med forventninger, glede og kos. I kveld er en magisk kveld hjemme hos oss, vi har en tradisjon som startet for mage år siden. Vi lager opp masse deilig julemat også kommer hele slekten innom for å bytte julegaver (de som ikke skal være sammen på julekvelden må få gitt hverandre gavene) spise deilig mat og ønske hverandre en god jul. Jeg synes denne kvelden er nesten lile koselig som selve julaften. Det er åpen dør, og folk kommer på litt ulikt tidspunkt utover hele kvelden. Før selskap i kveld tenker jeg at jeg skal ut i det fantastiske snøværet (les: snøstorm) og gå meg en lang tur. Det er selvfølgelig meldt regn første juledag, og da forsvinner all denne hvite lykken, så det gjelder å nyte den mens den er her. En diger kopp kakao i hånda, på med boblejakka og inn med god musikk på ørene – perfekt!

Dagen i går ble rett og slett en skikkelig sofadag, litt kjedelig men det resulterte heldigvis i at formen er mye bedre i dag! Det er livsfarlig for meg å ha slike sofadager, jeg sitter nemlig alt for mye på diverse nettbutikker og bruker alt for mye penger. Jeg endte opp med å klikke hjem litt godsaker fra proteinfabrikken. Nå som det er fraktfritt hos PF er det enda mer fristende å unne seg et par småting. Her er noen ting fra min handleliste og ønskeliste:

Trykk på bildene for å komme direkte til produktene!


1. Super deilig kosebukse fra better Bodies.

2. Fresh rosa topp og en kul sports BH. Begge fra Better bodies

3. Verdens deiligste snacks. Muscle brownie med cookies & cream smak.

4. Fargerike og fine smart shakere.

5. Stevia er endelig tilgjengelig hos PF

6. Proteinpulver med verdens beste sjokoladesmak

7. Mitt favoritt proteinpulver for tiden. Bra næringsinnhold, god smak og fin pris. Smiiiiil Maren

 

I sammarbeid med PF

 

Julekos og nydelig julemat

Jeg må bare beklage sene oppdateringer for tiden. Jeg er rett og slett opptatt med å kose meg. Her momses det julekaker og nytes julemat i lange baner. Jeg har så feriefølelse nå at jeg ikke helt kan forstå hvordan jeg skal komme meg tilbake på jobb i januar. Hihi. I dag hadde vi et nydelig julemåltid her i huset. Salt lammelår, kokt kålrabi, roastbeef, røket laks, eggerøre, ferskt rugbrød og krydderlaks. Mmmm:)

Til dessert er det julekaker. Både pepperkaker, sjokolade, mandelstenger, brownies og nøttemakroner. Det er jammen godt jeg liker å bevege meg. Hoho. Litt bevegelse ble det i dag også. Jeg dro over på min gamle arbeidsplass Spicheren for en økt med min tidligere sjef. Det ble en effektiv og hyggelig økt med fokus på bryst og skuldre. Et par pullups måtte også med, jeg er så glad for at jeg endelig har knekt den pullups-koden så nå tar jeg 4-5 stykker på hver økt, slik at jeg holder det vedlike.

I kveld har jeg noen halvveisavtaler, men formen er ikke helt på topp. Det frister i grunn aller mest med et langt varmt bad og krype under pleddet. Jeg blir så utrolig kosete i disse førjulstider. Jeg kunne gjerne bare blitt under pleddet foran peisen, og kost meg sammen med dem jeg er glad i hele døgnet.

Smiiiil Maren