Trening, fotoshoot & intervju

I dag har jeg hatt en utrolig morsom og sprek fotoshoot med fotomagasinet 2minutter og dyktige Joakim Løschbrandt. Bildene er tatt i studio, og de ble bare så delikate, fargerike og fine. Jeg gleder meg så til å vise dere dem. Etter shooten dro jeg til Solsiden for ukens siste styrkeøkt. Jeg liker denne økten, fordi den inneholder både pullups, dips og pushups. Tre av mine favoritt øvelser. 

Kroppen var litt tung i dag, og jeg endte opp med å kjøre de siste repetisjonene i pullups med strikk. Når man har slike dager, så kan man velge å bli irritert og gi opp, eller så kan man snu tankegangen, og benytte seg av de hjelpemidlene som finnes. I dag var min form slik at jeg trengte å bruke strikk for å mestre pullups, og det er helt ok. Det er jo mye bedre å gjennomføre øvelsen med litt hjelp, enn å gi opp og droppe hele økten. Dipsen derimot gikk mye bedre, og jeg klarte igjen å kjøre 5×3 med 10 ekstra kg festet til kroppen. 

Flere av dere har etterlyst repetisjonsantall og sett på øvelsene mine, så i dag tenkte jeg å dele både øvelser, repetisjoner og sett. Hele økten min i dag så altså slik ut: 

 • Strakmark 6 rep x 3 
 • Dips med ekstra vekt 5 rep x 3
 • Lårcul 8 rep x 3 
 • Pullups 5 rep x 6
 • Rygghev 8 rep x 3
 • Pushups med ekstra vekt 6 x 4

 

I dag gjorde jeg en fryktelig skremmende, men samtidig utrolig spennende avtale. Til uken får jeg besøk av tv-kamera og jounalist her i leiligheten for et lengre intervju, litt matlaging, og diverse. Kameraene skal også følge meg på trening. Jeg er så nervøs at det gjør fysisk vondt, men jeg har lovet meg selv å begynne å si litt mer ja til slike ting. Helt siden denne bloggen begynte å bli lagt merke til har jeg vært helt bastant på at jeg ikke vil være med på noe slik, rett og slett fordi jeg ikke tørr. Men nå er det på tide å ta seg selv i nakken, og bare hoppe ut i det. Appropos det, så gjorde jeg et intervju med KRSby som ble pulisert i dag, dere kan lese hele intervjuet HER.  

 

Smiiiiiil Maren


Har du vunnet?

I samarbeid med Tine YT

Husker dere innlegget jeg skrev om hva man kan spise før trening? Jeg tipset dere om Tine YT drikkeyoghurtsom nå endelig er tilbake i butikkene. Flere av dere spurte meg om disse kun skulle drikkes før trening, og det spørsmålet har jeg lyst å ta opp. For selvfølgelig er det ikke kun før trening denne kan drikkes. Jeg lager frokost med drikkeyoghurt, mysli, frukt kuttet i biter og bær. Topper gjerne det hele med litt usaltede nøtter og vips har du den perfekte frokost. Drikkeyoghurten er også helt genial som et mellommåltid, og selvfølgelig kan du også drikke den etter trening. Det at det står at den er fin før trening er fordi den gir deg god energi før en økt. 

Jeg drikker YT drikkeyoghurt mellom jobb og trening, typisk midt på dagen når det er litt lenge siden lunsj, og jeg kjenner at jeg trenger litt energi før økten. Jeg slenger den med i treningsbaggen. Mitt tips er å åpne den på morgenen og putte noen isbiter oppi, skru godt igen og legg den i baggen. Min ligger der gjennom arbeidsdagen, og er helt perfekt når jeg skal drikke den. Nå skal jeg absolutt ikke anbefale alle å ikke ha drikkeyoghurt i kjøleskapet, men dette er altså slik jeg gjør det, og det funker fint for meg. Hvis du har tilgang på kjøleskap så putter du den selvfølgelig i kjøleskapet. 

Nå er jeg litt spent på å høre om noen av dere har sjekket ut konkurransen med koden som står på innsiden av etiketten på flasken? Har noen av dere vunnet? Det er nemlig slik at det står en kode på innsiden av etiketten på alle drikkeyoghurtene. Du logger deg enkelt inn på YT.no, og skriver inn koden. Så får du se om du har vunnet. Det er hundrevis av sporty premier som gis bort, så her er det store vinnersjanser. 

Nå er det tid for trening her, før jeg skal videre på en sporty fotoshoot! Jeg ønsker dere en sprek og herlig dag.

 

Smiiiiiil Maren


Tilbakeblikk

Endelig er jeg hjemme, fått pakket ut, ryddet leiligheten, kjøpt friske nye blomster og fyllt opp kjøleskapet. Nå kan helgen bare komme. Jeg har akkurat laget meg en stor tacotallerken med speltlomper til, og et digert fruktfat til dessert – i kjent Maren stil. Jeg her i myke koseklær, ser på serier og tenker på alt som har skjedd de siste dagene. Årets treningsblogg dere – jeg kan nesten ikke tro det! Jeg har sett gjennom litt bilder, og det er jo faktisk en god del bilder her jeg ikke har vist dere fra Oslodagene.

Slik ble jeg møtt når jeg ankom hotellet på onsdag. Et stort fruktfat, og en søt hilsen. Snakk om service! Jeg elsker at de har fått med seg at jeg bruker #marenmat på alle matbildene mine på instagram. Herligfred så koselig! Rommet var digert, og utrolig fint. Dette oppholdet var ikke sponset, men jeg tenker at det må jo være lov å vise dere hvor jeg har bodd likevel. 

Det er ingen hemmelighet at jeg ikke kan noe som helst om hår og sminke. Det er liksom ikke helt mitt interessefelt. Jeg følte derfor et lite snev av panikk når jeg skulle fikse meg til Vixen Blog Awards. Heldigvis var det hjelp å få. Nydelig Trude Desire Gustavsen er utdannet MakeUp-artist, og hun er virkelig en tryllekunstner med de kostene sine. Plutselig var alle urenheter tryllet bort, og huden var helt jevn, og full av glød. Øyene ble markert, brynene perfeksjonert og skygger lagt over øynene. Jeg ble så fasinert over å se hvordan hun jobbet. Hun brukte sikkert 10 ulike koster, og kombinerte så mange ulike farger. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig. Vi hadde en koselig liten time sammen, med skavling og sminking før jeg løp videre til prisudelingen. Tusen tusen takk for at du stillte opp Trude – jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten deg! 

Hva synes dere? Uvant å se meg med så mye sminke sant?

Jeg har så lyst å lære meg litt mer om sminke, og håper å få tatt et lite kurs hos Trude en dag. Jeg har ikke behov for å lære festsminke, da det er veldig sjeldet jeg sminker meg sånn. men det hadde vært helt supert å lære litt mer om de ulike produktene hun bruker, hvilke fargetoner jeg kler, og ulike tenkikker for å legge sminken riktig. 

Jeg har ikke så mye bilder fra selve prisutdelingen, men det ligger det så mye av ute på nettet, at jeg tenker at de fleste som ønsker det, har fått sett masse bilder av kjediser i lekre antrekk, festglade toppbloggere og bilder fra hele Vixen-showet. Det jeg derimot har bilde av, er denne fine lille saken. Den har fått hedersplass på hyllen her hjemme, og jeg tar meg selv i å sniktitte bort på den innimellom. 

Nå er jeg som sagt trygt hjemme igjen, og det føles godt. Hadde jeg derimot blitt i Oslo, så hadde dere sett meg på Nyhetskanalen i morgen tidlig. Jeg fikk nemlig en forespørsel om å stille opp der, i forbindelse med at jeg vant denne prisen. Det hadde nok blitt vært en opplevelse av de sjeldne, men tanken på å hoppe på et fly tilbake til Oslo, når jeg akkurat hadde landet her i Kristiansand fristet lite. Så da ble det ingen nyhetskanalen-besøk på denne frøkna. Hvis jeg skal være litt ærlig med dere, så er det egentlig helt ok – jeg er nemlig livredd for slike ting. 

Nå skal jeg kose meg med litt godt i skålene, og noe godt i glasset før jeg stuper i seng. Jeg er helt utslitt, og kjenner at det skal bli så magisk med en natt i egen seng. Jeg trenger alt jeg kan få av skjønnhetssøvn i natt, for i morgen skal jeg nemlig på en spennende fotoshoot, med noen dyktige mennesker jeg håper å få jobbe masse med fremover. Mer om dette i morgen. Nå skal macen bort, og fredagskvelden nytes. God helg dere! 

 

Smiiiiil Maren


Hotellfrokost og hjemreise

Slik startet min morgen på Clarion Royal Christiania. Sittende oppå vasken, mens jeg drakk kaffe, svarte på masse hyggelige henvendelser og prøvde å gjøre ansiktet mitt litt mer presentabelt enn det var da jeg våknet. Smale morgenøyne med solider poser under, bærer preg av et par ganske hektiske dager. Jeg fikk også lurt inn en kjapp liten tur på tredemøllen nede på hotellgymmet, før jeg pilte ned til frokost. 

Det beste med å bo på hotell er jo uten tvil frokosten. Altså det er ikke hver dag denne frøkna får eggerøre, speilegg, bacon, frisk frukt og ferske rundstykker til frokost. En fest for øyet, og en fest i munnen. Jeg må alltid gå flere runder på slike frokoster, det er jo umulig å velge, og man vil jo smake på alt. 

Både naturell yoghurt med diverse musli, nøtter, tørket frukt og kokosflak, en tallerken med frisk frukt og knasende musli, og standard hotellfrokost med pølser, egg, bønner og brød ble med tilbake på mitt bord. Mmmmm. Jeg hadde også med meg det nyeste ShapeUp, som kom i posten like før jeg reise. Her snakker vi kvalitetstid og kos på høyt nivå. 

Det har blitt litt endring i planene for meg. Jeg skulle egentlig vært i Oslo frem til søndag, men valgte å booke ny bilett og reise hjem allerede i dag. Nå sitter jeg på Gardermoen og skal straks gå ombord i flyet som skal ta meg hjem til deilige Kristiansand. Jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye til å komme hjem igjen. Det har vært noen utrolig innholdsrike og spennende dager. Jeg har kost meg, men det føles veldig rett å være på vei hjem nå. 

Jeg ser frem til en deilig helg hjemme, uten for mye planer. Kos med venninner, trening, god mat, litt jobb og ellers bare slappe av og lade opp til en ny uke. Jeg er proppfull av ideeer og blogginspirasjon etter jeg vant prisen for Årets treningsblogger. Det føles så fantastisk å få den bekreftelsen på at det jeg driver med engasjerer og inspirerer. Nå gleder jeg meg til å komme hjem, og jobbe videre med alle planene og ideene mine. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren

Klatreverket

Det gikk i ett fra jeg ankom i Oslo i går formiddag, og jeg rakk rett og slett ikke å oppdatere dere mellom slagene. Dagen startet på Klatreverket her i Oslo sammen med Pia. Vi var så heldige å få et innføringskurs i klatring, og sikring. Når vi ankom klatreverket lå det to bagger der, fulle av klatreklær og utstyr. Dette var en gave fra Mammut. Fy søren så kult gjort. Nå har jeg min egen klatresele, min egen kalkpose, min egen brems og karabiner. Så stas! Produktene er sponset av Mammut. 

Instruktøren vi hadde het Frode, og han var bare så god. God, som i dyktig i sin jobb, men også god som person. Det er nemlig slik at jeg har litt høydeskrekk, men jeg valgte å ikke si noe om dette, og det gikk faktisk overraskende bra med klatringen. Jeg var oppe til toppen av veggen flere ganger, og med Frode sine fine tips gikk det som en drøm. Så skulle vi øve på å falle, og vips var drømmen gjort om til et mareritt. Det å skulle slippe seg ut i fritt fall før man blir fanget opp av selen og tauet, var noe av det verste jeg noen gang har gjort. Den bitte lille tiden man er i fritt fall er noe av det mest skremmende jeg har gjort. Det låste seg helt for meg, og jeg ble bare så sinnsykt redd. Frode var så god her, han forstod virkelig min frykt, men han nektet å gi seg. Han “presset” meg til hele 3 slike fall. Jeg er så glad for at han ikke gav seg, for på det siste fallet så kjente jeg at det gikk bra, jeg mestret det! Pia var uten tvil den beste personen jeg kunne dratt på et slikt kurs med. Som Pia så herlig sa det: Vi funker så bra Maren. Og det gjør vi virkelig! Hun tok også min frykt på alvor, men pushet meg likevell til å gjennomføre. Den lille “pep-talken” vi hadde før mitt siste fall kommer jeg til å huske lenge.

Jeg gikk ut fra klatreverket med økt kunnskap, litt mer klatreerfaring, en trygghet på at jeg nå kan sikre, en enorm lyst til å klare mer, og sist men ikke minst en magisk følelse av mestring. Den mestringsfølelsen hadde jeg ikke fått, hadde det ikke vært for at Pia støttet, men samtidig pushet meg til å trosse frykten og kjøre på. Takk til både Pia og Frode, for en helt super dag på Klatreverket!

 

Smiiiiil Maren

 

Endelig offisielt

The good news just keep on coming her nå altså! Dette har jeg gledet meg noe helt vilt til å fortelle dere, og endelig er tiden inne for å avsløre en fantastisk gøy nyhet. I mai reiser jeg avgårde sammen med disse to nydelige jentene, og en hel gjeng super-damer ned til deilige Portugal. Jeg er så ubeskrivelig stolt, ydmyk og takknemlig for å få lov å være med som Personlig trener, sammen med Pia og Elizabeth på ShapeUp Bootcamp i Portugal.  

Sammen skal vi ha en uke fyllt med masse motivasjon og inspirasjon. En hel masse trening, sunn og deilig mat og sist men ikke minst sol og deilige temperaturer. Vi skal surfe, og gjøre yoga i soloppgangen, vi skal jogge i terrenget, og løfte vekter. Vi skal fighte oss gjennom heftige crossfit økter, og pushe hverandre gjennom utfordrende og morsomme treningsøkter. Lære oss å surge, og bare nyte det gode liv med sol og varme. Vi skal kose oss med nydelig mat, og en hel uke med feel-good. Vi skal selvfølgelig kose oss, og slappe masse av også. Restitusjon er minst like viktig som trening. Så soling og avslappning på stranden blir det nok av tid til. Treningen og aktivitetene tilpasses deltagerenes behov og ønsker. 

Vi fokuserer på å bygge hverandre opp, og nyte en uke med påfyll av energi og motivasjon. Det blir bli spennende foredrag om aktuelle temaer. Som dere skjønner er dette en helt magisk mulighet til å rømme bort fra snø, mørke og kulde og nyte en uke fylt med energi, positivitet og friskhet. Inne på La Point sine nettsider finner dere all informasjon dere trenger. Pia har også skrevet en god del praktisk informasjon om turen på sin blogg. 


Så dette fristende ut? Da synes jeg du skal klikke deg inn å lese litt mer om ShapeUp Bootcamp i Portugal. Påmeldingskjema finner dere HER.  Jeg kan nesten ikke tro at dette skjer! Jeg gleder meg så til å rømme bort fra kulden, og nyte en uke med det aller beste jeg vet, i solfylte, deilige Portugal. Tenk så gøy om noen av mine lesere ble med på turen, det hadde virkelig toppet det hele.

 

Smiiiil Maren

 

 

Årets treningsblogg!!

Jeg skal komme tilbake til dere litt senere i dag med et innlegg om hele gårsdagen, den inneholdt nemlig helt utrolig mye spennende. Men først må jeg bare få summet meg litt, sett gjennom litt bilder og bare ta alt inn. For vet dere hva, i går stakk jeg søren meg av med seieren i Vixen Blog Awards. Jeg er kåret til Norges beste treningsblogger!! Det føles helt uvirkelig, og så fantastisk gøy. Aldri har noen sett så overrasket og sjokkert ut når de mottar en pris. Haha. Det kom mildt sagt overraskende på meg. Med så mange fine finalister, blandt annet Nora som jeg står sammen med på bildet under, hadde jeg ikke trodd jeg skulle stikke av med seieren. Dette betyr så mye for meg, og jeg klarer ikke slutte å smile. 


Fineste Nora og meg. Endelig fikk jeg møtt denne nydelige jenta i virkeligheten.

Jeg har fått så mange koselige hilsner, så mange fine kommentarerer og så mange gratulasjoner. Tusen tusen takk! Jeg sitter her i hotellsengen med et stort smil om munnen og leser gjennom alle meldingene. Herligfred så skjønne folk er. Jeg er så takknemlig, og så ubeskrivelig glad for at jeg får lov å drive med dette. Denne prisen gir meg enormt med motivasjon til å jobbe på videre med bloggen, og gjøre den enda bedre. Tusen takk for at dere er her, det er på grunn av dere jeg får lov å drive med dette. 

Nå skal jeg løpe ned å spise en stor hotellfrokost, og bare kose meg med alle inntrykkene fra i går. Jeg er tilbake litt senere i dag, jeg har nemlig så mye spennende å fortelle dere fra timene før prisutdelingen i går, og ikke minst dagens planer. Så stikk gjerne innom igjen litt senere. 

 

Smiiiiiil MarenOslo next

God morgen. Jeg løper rundt meg selv her for å pakke klart alt til Oslo, samtidig som jeg prøver å momse i meg frokosten min, som i dag består av knekkebrød med egg, og skinke. Jeg skal så mye ulike ting på denne turen at det er ordentlig vanskelig å pakke. Jeg trenger både treningsklær, vanlige hverdagsklær, festklær, møteklær osv. Hjelpes! Jeg trives jo aller best i treningsklær, og kommer garantert til å reise i det. Det er praktisk også, i og med at jeg drar rett fra flyplassen og direkte på klatrekurs for å ta Brattkortet sammen med fineste Pia. Senere på kvelden blir det Vixen blog Awards, hvor jeg er nominert i kategorien Årets treningsblogg. Takket være noen av dere som valgte å nominere meg, så står jeg altså nå i finalen. Det er helt uvirkelig, og utrolig hyggelig. Tusen tusen takk. 

Nå må jeg dra til flyplassen veldig snart, og jeg er jo faktisk  ikke ferdig pakket enda. Nå må macen bort, og jeg må se å bli ferdig her. Vi blogges fra Oslo. 

 

Smiiiil Maren


Fokus: Dips

I ettermiddag skal jeg gjennomføre økt 2 av totalt fire styrkeøkter i min treningsuke. I dag står blandt annet dips på planen, og det er en øvelse jeg har store planer om å bli god på. Som dere vet så liker jeg alt av egenvektstrening veldig godt. Pull-ups, chins, dips, pushups og turn-inspirerte øvelser er det beste jeg vet. Jeg har fokusert så mye på pullups og chins at jeg nesten har glemt bort dipsen litt. Nå skal dipsen få like mye fokus som de andre egenvekstsøvelsene, og forrige uke prøvde jeg meg med litt ekstra vekt i dipsen. Jeg startet med 2,5 kg festet til kroppen, det gikk veldig lett. Jeg økte til 5 kg, noe som også gikk lett. Jeg økte da til 10kg ekstra vekt, og kjørte 5 serier av 5 repetisjoner med 10 kg ekstra festet til kroppen. Det var utrolig gøy, og ikke minst godt å få kjenne på den mestringsfølelsen en slik fremgang gir. I dag er det ingen ekstra vekter, men desto høyere repetisjonsantall. Hele 12 repetisjoner står på planen i dag, men heligvis kun 3 sett. Vi får se hvordan det går! 

Hele programmet mitt for denne tirsdagen ser slik ut: 

 • Markløft
 • Dips
 • Strakmark 
 • Chins
 • Ryghev
 • Pushups 

 

Dips er en øvelse der en lett kan pådra seg skader fordi den er såpass teknisk utfordrende. Det er derfor svært viktig at man bruker tid på å lære seg teknikken ordentlig, og ikke begynner med ekstra belastning før man er helt sikker på at teknikken sitter, og grunnstyrken er god. Et par tips når det gjelder dips er å unngå å gå for dypt ned. Det skaper en stor belasning på skulderen i en svært ugunstig possisjon. Len deg litt fremover, slik at størstedelen av belastningen blir på brystmuskulaturen. For å få progressjon i dips vil det etterhvert være nødvendig å legge på ekstra vekt, men jeg må igjen pressisere at dette skal ikke gjøres før teknikken sitter, du er god og varm i kroppen, og du har bygd opp en god grunnstyrke på forhånd.

Dips til benk er en fin start, her kan du justere bena for å gjøre det lettere/tyngre. Jo nærmere du har bena, jo lettere er det, og jo lenger bort fra benken jo tyngre blir øvelsen. Etterhvert kan man også legge bena opp på en benk, og kjøre dips mellom to benker slik som vist på bildet over. Før man tar neste steg opp å kjører strikte dips, slik som vist på det første bildet. 

Jeg regner med det er flere av dere sprekinger som skal trene i dag. Hva står på din treningsplan? 

 

Smiiiil Maren

 

Ukens første

Plutselig var mandagen her igjen, og som alltid kommer den litt for fort. Akkurat denne mandagen skal jeg virkelig ikke klage. Jeg skal nemlig kun jobbe to dager, også blir det Oslo resten av uken. Jeg gleder meg så!! Vixen Blog Awards, spennende møter med eksisterende og nye samarbeidspartnere, klatrekurs, testing av nytt treningsenter, bursdag til en god venninne, og ellers bare nyte go´byen. Jeg bodde hele fire år i Oslo, og jeg savner mye med byen. Før avreise skal jeg ha to jobbdager, og to harde treningsdager med oppdatert program fra Yngvild og Webcoaching.

Mandagsøkten min ser slik ut: 

 • Knebøy 
 • Chins 
 • Utfall bakover
 • Sittende roing 
 • En arms hantelpress 
 • Hip thrust

 

Det er noe med meg og mandager altså. Jeg tenker alltid at jeg skal legge meg tidlig, og så masse søvn og virkelig kickstarte uken. Det resulterer veldig ofte i dårlig søvn, og en fryktelig trøtt Maren. Treningsmotivasjonen min daler alltid litt hvis jeg føler jeg har fått for lite søvn, og det er nesten som at jeg sier til meg selv på forhånd at det blir nok en dårlig økt, siden jeg har sovet så lite. Det er jo bare tull! Det kan faktisk like gjerne være det blir en helt rå økt.

Det funket veldig bra sist når jeg delte den planlagte økten min med dere. Det føltes som en slags “avtale” med dere om jeg skulle gjennomføre den. Jeg satser på at det funker like bra denne gangen. 

Jeg ønsker dere en fin mandag, og en sprek ukestart. 

 

Smiiiil Maren