Så kom smellen…

Inneholder sponede produkter

Jeg startet mitt løpeprosjekt med stort engasjement og pågangsmot. Første uken gikk strålende, uke to like så, uke tre gikk også kjempe fint. Jeg følte at formen allerede var stigende, dette skulle bli så bra. Så kom smellen – den velkjente forkjøla-smellen som treffer så mange av oss på den tiden av året. Jeg startet uke fire med godt mot, men kjente raskt at her var det bare å kaste inn håndkle. Tett nese, sår hals, dundrende hode og slapp kropp er ikke det beste å ha med på løpetur, når feberen i tilegg meldte seg var det bare å legge vekk all form for aktivitet. Så den uken gikk rett vest sett med treningsøyne. Det kjedeligste med forkjølelse er at man går fra å være i finfin løpeform til å slite med å komme seg opp trappen til egen leilighet. Det føles så urettferdig når man har jobbet for noe, også forsvinner det på null komma niks, kun på grunn at et par kjipe bakterier. 


Tights fra Adidas // Topp fra Adidas  // Sko fra Adidas

Nå er jeg ferdig med å klage over dette, og egentlig så er det ikke klaging heller. Vi har det så fantastisk godt her at det er i grunn ikke lov å klage over litt forkjølelse. Det er mer en liten forklaring til hvorfor jeg ikke løper rundt som en gaselle og sprer masse herlig løpeinspirasjon til dere akkurat nå. Jeg har bestemt meg for å starte på uke 4 på nytt neste uke, og ta enda en uke fri slik at jeg ikke risikerer å bli ordentlig sjuk igjen. Så bare with me – løpeinspirasjon kommer snart tilbake på bloggen!

Min fantastiske løpecoach Melina Meyer Magulas har dessuten vært på ferie i et par uker, og jeg kjenner at det skal bli enda lettere å kjøre skikkelig på når hun er tilbake. Hun har ikke bare vært på ferie, hun har faktisk giftet seg i nydelige Hellas. Gratulerer så mye vakre Melina. Jeg er ingen løpeekspert, men det gjør da ingenting når man får så god hjelp. Du trenger ikke vite alt, eller være best i alt – du må bare tørre å spørre om hjelp, være ydmyk og åpen for å ta i mot ny kunnskap. Jeg føler meg heldig som får lære av de beste. 

Nå skal jeg ut å gå meg en liten morgentur, enn så lenge så holdes tempoet kun til gåturer. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å begynne å løpe igjen, nå må bare denne forkjølelsen slippe helt taket, for motivasjonen for løping bobler snart over her. 

 

Smiiil Maren

 

Ut i skogen, og opp i trærne

Jeg måtte bare titte innom dere å dele noen bilder fra min lille skogstur i dag morges. Det var så nydelig og friskt i skogen. Min første tanke når jeg kom hjem var at dette må jeg få delt med dere lesere, så kanskje noen flere blir inspirert til å ta turen ut i naturen i dag. Det var så godt å komme seg ut i frisk luft, i ulent terreng, og med blåbærbusker helt propp fulle av bær. 

Så dagens oppfordring fra meg er å finne frem treningsklær og tursko og komme seg ut på tur. Ta med en liten boks, eller pose, og plukk med deg litt blåbær på veien. Tenk så herlig når du kommer hjem, og kan lage den en skive med blåbærsyltetøy, eller en skål med yoghurt, toppet med selvplukkede bær. Snakk om hverdagsidyll!Ikke la det bli med tanken, opp av sofaen og ut på tur. Du trenger ikke se på det som slitsom trening, du skal jo bare ut å gå deg en tur, i ditt eget tempo. Det er du som bestemmer, og all bevegelse er bedre enn ingen bevegelse. Det er så godt å få noe ut av søndagen. Jeg garanterer at det vil føles herlig både underveis, og ikke minst etterpå. 

God søndag dere! Del gjerne søndagsplanene dine med meg i kommentarfeltet

 

Smiiiiil Maren

 

Sunn & fargerik kosemat

God morgen solstråler. I går koste jeg meg så her i leiligheten. Jeg bladde opp shapeup for litt søndagsinspirasjon til i dag, og jeg fant det i ukesplanen for kosthold. Har dere sett så mye god mat? Så mange deilige farger, så mye sunt, og så mange enkle oppskrifter? Jeg blir så inspirert! Jeg fant både sunne frokostvafler, skinkewrap, kremet pasta med reker og parmesam, samt et nydelig mellommåltid som bestod av en stor og frisk fruktsalat. Jeg blir glad av bildene, og kjenner at jeg får lyst å være sunn.

Kan dere kjenne dere igjen i følelsen?

Jeg vet at mange finner mye fin inspirasjon på nettet når det gjelder måltider, og det er super bra. Men hva når man sitter der i sofaen på kvelden, dagens måltider er spist og man har bare så ubeskrivelig lyst på noe snacks, noe kos, noe digg. Da er det fryktelig enkelt å stupe ned i godteskuffen. Det er helt okei det innimellom, men gjør man det hver kveld så er det kanskje ikke like bra. Spesielt ikke om man har satt seg en målsetning om å prøve å ta litt sunnere valg.

For det første, regel nr 1 – ikke ha en godteriskuff! Det er sjeldent en god ide, kjøp heller inn godteri og godsaker når helgen kommer, eller den dagen du skal ha besøk eller det skjer noe hyggelig. Det er en enkel måte å eliminere risikoen for å snuble oppi godteriskåla i hverdagen. Gjør det heller til en koselig greie å skulle handle inn godsakene, bruk tid på å planlegge hva du skal ha, hva du har mest lyst på, hva gjestene dine liker osv.

Tilbake til poenget mitt, mange finner mye super inspirajson til sunn mat, men snacksen er kanskje verre. For man vil jo ha chips og sjokolade, ikke frukt og bær. Så hva gjør vi da? Jeg sier ja takk begge deler! Så går det også ann å ta noen litt smartere valg på både chipsen, og sjokoladen. Jeg har forelsket meg helt i Will I juice sin chips. Dere ser den i den hvite skålen på bildene, så den ikke spennende ut? Det er rett og slett søtpotet, gulrot, pastinakk, og rødbetter som er stekt og ristet. Det er bare grønnsaker, men det smaker bare helt nydelig, og de er ordentlig crispy. Du kan selvfølgelig lage dem selv også.

Ellers synes jeg mørk sjokolade med ulike smaker er et spennende alternativ. Jeg har kost meg med mango & kokos, og bringebær. Ellers er grønnsaksstaver med dipp, oppkuttet frukt, bær og nøtter alltid en slager, og det hører med på et snacksbord hos meg. 


Jeg synes det blir enklere å kickstarte høsten, velge sunt, og være aktiv ved å velge fargerikt, gjøre ting så enkelt for meg selv som mulig og tenke hva jeg faktisk kan spise, og kose meg med, istede for å tenke på alt jeg ikke skal spise. Jeg gjentar meg selv i det uendelige, men det får så være – for jeg mener ikke at man skal slutte helt å spise chips og sjokoalde. Jeg sier bare at dersom du har et mål om å endre litt på vanene, og bli en litt sunnere og sprekere versjonav deg selv, så er det smart å prøve å velge litt annerledes. Jeg håper du fant litt motivasjon til å sunnifisere snacksen din litt, velge fargerikt, sunt og nytt. Hvem vet, kanskje grønnsakschips og mørk sjokoalde blir dine nye favoritter. Man vet ikke før man har testet. 

Nyt søndagen dere! Jeg skal straks ut å gå en liten morgentur i frisk luft. For meg er en gåtur på morgenen den beste måten å sørge for en sprek og fin søndag. 

 

Smiiiil Maren

 

Bli med meg på lørdagstrening

Good morgen hjerter. Er det en god morgen? Jeg kom akkurat inn døren fra en liten rusletur sammen med mamma rundt i området her jeg bor. Vi starter ofte lørdagene, eller søndagene sammen på den måten. Med en liten gåtur og gjerne en kaffe i hånda. Det er så koselig. 

Reebok klær og sko fra 3t-shop. (spons)

Økten gjennomføres som sirkeltrening gjort på tid. Det betyr at du skal jobbe i 45 sekunder og pause i 15 sekunder. Du starter på øvelse 1 og gjør den så mange repetisjoner du klarer på 45 sekunder, så er det 15 sek pause og den pausen bruker du på å gjøre deg klar for neste øvelse. Slik kjører du gjennom alle øvelsene. Når alle øvelsene er gjort en gang, så tar du 2-3 miutters pause, før du kjører en ny runde med 45 sekunder jobb og 15 sekunder pause. Totalt 3 runder. 


Print tights Reebok HER, grå topp Reebok HER. (sponset)

Her er øvelsene: 

 • Kettlebell swing
 • Box jump
 • Skulderpress
 • Thrusters
 • Burpees
 • Utfall til siden 
 • Stående roing
 • Mountainclimbers
 • Ropes 
 • Renegate row

Effektivt, og gøy trening som virkelig får pulsen opp og svetten til å sile. Bruk google eller youtube hvis det er øvelser du ikke kjenner igjen, eller er usikekr på utførelse. Lykke til med lørdagstreningen dere. 

 

Smiiiil Maren

Fredagslunsj

Jeg er helt overveldet over alle de herlige godsakene dere delte med meg på gårsdagens innlegg. Jeg kjenner at denne helgen blir skikkelig kosehelg, jeg er nemlig full av inspirasjon fra alt dere har delt. Dagens lunsj ble ekstra digg, litt fordi det er fredag og litt fordi jeg var for slapp til å lage mat selv. Noen ganger er det bare så utrolig godt å få ferdig mat, og når det er så ferskt, sunt, og godt som denne salaten her så er det vanskelig å styre unna. 

Denne salaten inneholder tomat, agurk, salat, mais, rødløk, og masse digg kylling. Jeg tilsatte også avokado selv. Kyllingen er toppet med et deilig krydder, og som tilbehør har jeg rød pesto, grønn pesto og et nybakt spelt rundstykke. Pepsi max er et must for å gjøre fredagslunsjen komplett. Snakk om festlunsj!

Ellers har hele dagen i dag gått med til å gjøre ting jeg alltid utsetter. Kaste søppel og papp, pante flasker, vaske bilen osv. Jeg har også vært innom NIMUE hudpleie, og det var virkelig prikken over i´en for den komplette fredagsfølelsen. Nå skal jeg jobbe et par timer, før jeg skal ut å få litt frisk luft. Det er jo faktisk sol i Kristiansand, og det må utnyttes. Forkjølelsen sitter i enda, så det blir en rolig gåtur. Frisk luft er like godt uansett, og jeg gleder meg til å innvie helgen med en liten skogtur. Senere blir det taco og kanskje en tur på kino. Jeg har så lyst å se den nye norske filmen Bølgen. Noen flere som har planer om å se den?

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren

 

Trøblete hverdagsrytme

Den følelsen jeg har akkurat nå er så god at den nesten ikke kan beskrives. Ren leilighet, fyllt kjøleskap og en lang frihelg foran meg. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært noen rimelig hektiske dager etter jeg startet i sykehuspraksis. Det har tatt litt tid for meg å finne en god rytme med full praksis jobb, PT, egentrening, blogg, familie, og sosialt med venner. Innimellom her skal man jo gjerne ha litt tid til å slappe av også, og egentlig bare ikke gjøre noenting. Helst skulle jeg hatt litt tid til selvstudier også. Så, denne hverdagsrytmen har ikke gått helt på skinner for min del, men nå begynner det endelig å falle på plass.

Nå har jeg hvertfall fire deilige fridager forann meg, og min eneste plan er hygge med venner, kvalitetstid med familie, masse tid til bloggen med både oppskrifter, shapeupkickstart inspirasjon, en oppdatering på løpeprogrammet og ellers masse feel good. Jeg starter med å dele dagens handlepose, som i grunn inneholder alle mine hverdagsfavoritter. Jeg har delt handleposen min mange ganger på bloggen, men det kommer så ofte spørsmål om hva jeg spiser, så da deler jeg den mer enn gjerne igjen. Dette er slik jeg vanligvis alltid handler, også fyller jeg på med litt ekstra godsaker når helgen er her. Favorittene er yoghurtnøtter, cashewnøtter, questbarer, popcorn, sørlandschips, og dream is. Nå har jeg lyst å høre fra dere:

 1. Hva er dine favoritt sunne godsaker?
 2. Hva er dine favoritter når det gjelder mer usunne deiligheter?

Jeg synes det er så gøy når dere svarer på sånne ting, grunnen er rett og slett fordi jeg så og si alltid får inspirasjon til å teste noen nye og spennende ting. Enten det gjelder mat, trening, lesestoff, reiser eller hva enn jeg spør dere om så kommer det alltid spennende og inspirrende svar. Så nå er jeg spent på å høre om dere sunnifiserte godsaker, og deres favoritter av digge usunnheter. Helg er helg, og da skal man kose seg med akkurat det man har lyst på. 

Nå skal jeg fikse, rydde og vaske litt mer her i leiligheten, før jeg skal prøve å lure denne skrotten opp på solsiden for en time med Funfit. Jeg hører rykter om at det står en morsom sirkeløkt på planen, og det er kanskje den gøyeste treningsformen jeg vet. Hvis jeg klarer å komme meg avgårde, så deler jeg selvfølgelig økten med dere. 

Hva er deres planer for kvelden, og helgen? 

 

Smiiil Maren

Salat på menyen

I dag har jeg lyst å dele en super kombinasjonsrett med dere. Jeg kaller det kombinasjonsrett fordi jeg syes den passer akkurat like bra som lunsj, og middag. Dette er rett og slett bare en gigantisk salat med masse godsaker i. For at en salat skal kunne fungere som middag, så er det et par ting som må være tilstede for at jeg skal kjenne at jeg blir ordentlig mett. En middag kan ikke kun bestå av grønne blader spør du meg. 

Denne salaten inneholder mye grønnsaker, både salat, mais, agurk, tomat, avokado og rødløk. Løken er satt ved siden slik at de som ikke liker løk skal få slippe å få løksmaken på hele salaten. Jeg har også tilsatt pasta i flere ulike farger, krutonger og hvitløksbaguetter som karbohydratkilde. Proteinkilden i denne salten er  grillet kyllingbryst, fetaost, og egg. Jeg synes det er godt å spice opp salaten min litt, og har alltid ulike dressinger og krydderier ved siden. Balsamico er en favoritt, og grovt havsalt synes jeg er nydelig. 


Hvitløksbaguetter er litt ekstra kos, og det er veldig godt å ha til salaten. Jeg skrøt på meg at jeg liker balsasmio, og deilige krydderier til salaten, men ser dere godt på bildet så skimter dere også en litt mindre glamorøs selskapsdressing bak der. Hehe. I den lille hvite skålen er en hjemmelaget dressing av kesam, hvitløk og litt sukrin. 

Nå skal jeg forsøke å stable denne pjuske kroppen på bena. Jeg har rett og slett ligget på sofaen siden jeg kom hjem fra jobb i går, med sår hals og verkedende hode. Jeg har virkelig ikke tid til dette tullet. Jeg ser at det er utrolig mange som er forkjølet om dagen, så det er vel noe som går. Jeg satser alt på at masse søvn, hvile, væske og sunn god mat tar knekken på dette. 

Håper alt står bra til med dere, og at dere holder dere friske og raske. 

 

Smiiiil Maren

 

Har du aldri en dårlig dag?

Hvordan går det ann å alltid være så blid? Har du ingen dårlige dager? Dette er spørsmål jeg veldig ofte får, og det får meg alltid til å undre meg litt. Tror virkelig folk at jeg absolutt alltid er blid? At jeg kun har fine, lyse og positive dager? Slik er det så absolutt ikke. Jeg har mørke, og tunge dager jeg som alle andre. Jeg blir sliten, og lei meg, jeg blir sint og frustrert. Jeg blir skuffet, såret, irritert og provosert. Jeg er en person som går med følelsene utenpå. Mitt liv består av oppturer og nedturer. Heldigvis er toppene skyhøye, og dalene ikke så dype, men variasjonene er der likevel, og jeg, som alle andre kjemper mot noen ganske kjipe demoner til tider. 

Jeg stiller alt for høye krav til meg selv, jeg setter urealistiske målsetninger og dreper meg selv meg negative tanker når jeg ikke får til alt jeg vil. Jeg har en helt enorm samvittighet, og blir ordentlg lei meg hvis jeg føler at jeg ikke strekker til. Dette er ærlig, og jeg føler at jeg utleverer meg selv veldig her nå. Samtidig så føles det godt, for jeg tenker, hvem kan ikke kjenne seg igjen i dette? Jeg tror vi alle kjenner på kjipe dager innimellom, jeg tror vi alle går ned, og føler oss litt håpløse til tider. Noen dager er bare mørkere enn andre, og vet dere hva – det er helt okei. 

Jeg har en tendens til å bli sint på meg selv når jeg har en dårlig dag, og det hjelper jo hvertfall ikke. Jeg har snakket litt med coach Hilde Nævestad om dette, og senest i går hadde vi en utrolig fin prat om dette med å bare akseptere at de dårlige dagene kommer, de er en helt naturlig del av livet og viktigst av alt – de er ikke farlige. Det er jo oppturene og nedturene som sammen skaper den naturlige tubulensen i livet, det er det som gir livet innhold og mening. Jeg tenker at man skal være glad for at det stormer litt til tider. Alternativet er jo så mye verre. Tenk å leve et helt monotont og følelsesløst liv, helt uten de berusende oppturene. Nei, da tar jeg heller en litt utfordrende dag i ny og ne jeg altså. 

Jeg tenker at man skal omfavne nedturene, så vel som oppturene. Summen av dem er livet ditt. Ikke vær redd for å vise deg sårbar, ikke vær redd for å ha en dårlig dag. Det er ikke farlig, det er ikke unormalt og det er helt mennesklig. Vi har dem alle sammen. 

Det var dagens lille dype fra meg. Jeg håper dere får en nydelig dag, og fyller den med masse positivitet. Hvis dagen din ikke er så god, så tenk at det er helt okei det også. Det går over. 

 

Smiil Maren

 

 

Mandagsmorgen

God mandagsmorgen. Jeg har senvakt i dag, men starter likevel dagen tidlig. Det er godt å komme seg opp, og få litt ut av dagen. Mange som jobber turnus vil nok kjenne seg igjen i den følelsen at man bare går å venter på å begynne på jobb. Jeg har planer om å rekke en treningsøkt, cafelunsj med en venninne og et møte med Coach Hilde før senvakt. Først av alt må jeg ha frokost, og i dag er det denne skåla som står på menyen.

Denne skåla er kjent for alle som leser min blogg, men statstikken viser flere nye besøkende, og da tenker jeg at det er fint å nevne kjapt at den inneholder banan kuttet i skiver, blåbær, bringebær, cottage cheese, yoplait 0,0% vanilje og valnøtter. Sunt, enkelt og godt! Dette er min faste frokost, og jeg blir aldri lei. For sikkerthetsskyld varierer jeg med havregrynsgrøt, kjøleskapgrøt (havregryn som står i vann/melk og søtning over natten) eller hjemmelagde knekkebrød med proteinrikt pålegg slik som egg, skinke, og ost.

I dag er nye ShapeUp ute for salg, og jeg må bare si at denne utgaven skillte jeg kraftig ut på oppskrifter og matinspirasjon synes jeg. Jeg har aldri funnet så mange retter jeg har lyst å teste i ett og samme magasin. Jeg endte til slutt opp med hele seks nyte retter jeg ville teste ut. Jeg kan ikke tenke meg noe gøyere enn ny inspirasjon til sunn og spennende mat. Ta en titt, så ser dere raskt hva jeg mener. 

Hva er deres planer denne mandagen, er dere klare for en ny uke? 

Smiiiiil Maren

 

 

Blir du med på en intervalløkt?

Jeg fikke en kommentar fra en leser om jeg bare hadde tenkt å droppe hele løpeporsjektet mitt nå som jeg skulle kickstarte høsten sammen med ShapeUp. Det skal jeg da selvfølgelig ikke. Det er jo akkurat dette kickstart handler om. Finn noe du liker, og kjør på! Det er akkurat dette jeg ønsket å presisere i intervjuet også. Én treningsform passer ikke alle, og det er akkurat derfor jeg ønsker å få frem variasjoner her på bloggen. Jeg ønsler å dele egenvektstrening, og styrketrening med vekter, løpeturer, og løpsrelatert styrketrening, bevegelighet og stabilitetstrening, eksplosiv plyometrisk trening, klatring, svømming, sykling, yoga, streching og pliates. Ser dere hvor mye gøy man kan gjøre? Hvor bredt “trening” er? Det trenger ikke være ensformig, kjedelig eller uoverkommelig.


Så tilbake til løpingen. Jeg skal innrømme at denne uken har jeg skulket en av intervallene mine. Sånn kan det gå i en hektisk hverdag med ny praksisplass og turnusjobbing. Gjør det noe at jeg skulket den økten, sånn egentlig? Nei i den store sammenheng så gjør det jo overhode ingenting, men når jeg har bestemt meg for å gjennomføre noe, så vil jeg gjøre det ordentlig. Så i dag bestemte jeg meg for å ta igjen den økten jeg skulket, og jeg vil selvfølgelig dele økten med dere. 

Økten er en intervalløkt med 5 x 4 minutters drag, og 2 minutters pause mellom hvert drag. Økten gjennomføres i 3% motbakke, og i sone4. Min makspuls ligger på ca 196, og det vil si at sone4 for meg er en puls mellom 170-180. 

Økten kan gjennomføres inne på tredemølle, eller utendørs. Det du foretrekker. Jeg synes det er best å løpe ute når jeg har langturer, eller går tur, men akkurat intervaller synes jeg er best innendørs slik at jeg har full kontroll på tid og puls. Jeg burde nok bli flinkere på å utfordre meg selv til å kjøre intrvaller utendørs, spesielt nå på sensommeren hvor været er så nydelig som det er. 

Hvor liker du best å løpe intervallene dine, ute eller inne? 

Håper denne økten var til inspirasjon til å dra på med litt intervaller. Jeg er helt for å holde søndagen rolig, men da tenker jeg at det er perfekt å dele økten i dag, slik at dere kan forberede dere til å kickstarte uken med en 5×4 minutters intervall på mandagen. Kjør på dere, jeg heier på dere! 

 

Smiiiiil Maren