I dag drømmer jeg meg tilbake

Klærne er sponset 

I dag våknet jeg med et rykk, klokken var alt for mye, telefonen var full av ubesvarte anrop og meldinger. Alarmen har jeg ikke hørt noe til, og med en vond klump i magen forstod jeg at jeg hadde forsovet meg. Det skjer virkelig aldri at jeg forsover meg, men det er tydelig at kroppen min reagerer litt på nattevakter, og i dag krevde den å få litt ekstra søvn. Det er ingen krise, alt jeg skulle gjort før klokken 11 kan tas igjen, og ting er under kontroll, men det er bare den følelsen. Den vonde følelsen av at folk har ventet på deg, purret på deg og forventet noe av deg, også leverer du ikke. Man kommer så skjevt ut, og det er virkelig ikke behagelig.

I dag har jeg mest lyst å rømme tilbake til Thailand og de deilige dagene der. Det er to uker siden jeg kom hjem, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt et par uker der igjen allerede jeg. hehe. 

Disse bildene blir jeg så glad av, de er fulle av energi, sol og glede. Treningsklærne på bildet var nye like før jeg reise. Tightsen måtte  jeg bytte ut med shorts før treningsøkten startet – det var rett og slett for varmt. Her hjemme er den derimot helt perfekt. Jeg synes den er så utrolig kul, og litt annerledes i både møsnter og stoff. Jeg liker også at den er blå, så og si alle tightsene mine er svarte, så nå var det gøy med noe annet. Den er fremdeles basic, bare med noe ekstra. Jeg gikk med denne samt en stor løs hoodie på matbutikken, og da ble jeg stoppet av en jente som lurte på hvor tightsen var fra. Sånn er alltid litt gøy. Tigtsen er altså fra den nyeste kolleksjonen til Adidas, og toppen er fra Reebok. Begge får du hos 3t-shop. 

Nå skal jeg få i meg kaffe og litt frokost før jeg skal ta tak i ting fra toppen av to-do listen min. I dag er den lang, for om ikke lenge kjører vi avgårde for en aldri så liten roadtrip. Mer om den turen, hvor den går og hva vi skal kommer senere. 

Ha en super fredag mine venner. Jeg gleder meg så til å oppdatere igjen og endelig dele hva jeg har hintet om de siste par dagene. 

 

Smiiiil Maren 

 

Litt ekstra kos

Oh so good <3 

To nattevakter er overstått og jeg tar langhelg med verdens beste følelse. Denne helgen skal jeg bare kose meg, og det står så mye hyggelig på planen. Det aller aller gøyeste skjer i morgen kveld, og lørdag morgen skal jeg fortelle dere alt om det. Det kribler i hele meg.

Nå sitter jeg i sofaen og koser meg. I dag var det innafor med litt ekstra kos synes jeg. Jeg har fått sovet ut etter nattevakt, tatt en god dusj og er klar for en torsdagskveld sammen med den aller fineste personen jeg vet om. God middag, dyne i sofaen og filmmaraton står på planen. Det skal bli så godt. 

Vi ser mye serier og film, så når vi skal ha filmkveld er det alltid en utfordring å finne noe å se på. Jeg har spurt dere før, og dere redder oss hver eneste gang. Så jeg prøver meg igjen jeg, er det noen av dere som har noen tips til en god action film vi kan se i kveld?

Vi blir utrolig glade for absolutt alle filmtips <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

En effektiv og morsom treningsøkt

Let´s do this 

Hver uke prøver jeg å få tid til å lure inn en stasjon eller sirkel-trening. Grunnen til det er mange, den typen trening er utrolig effektiv, den er morsom, variert og du får utfordret både styrke, og utholdenhet. Stasjonstreningene er vanligvis en stor hit, og vi ender ofte opp med å bli en hel gjeng når vi først kjører i gang. Tidligere i uken kjørte vi en økt som jeg har lyst å dele med dere. 

Øvelsene var som følger: 

 • Pushups 
 • Slamball 
 • Boxjump
 • Skulderpress
 • Goblet squat 
 • Burpees
 • leg raises ( benhev ) 
 • Mountain climbers 
 • Situps 

Jeg har vist en god del av øvelsene her, og er det noen du er usikker på så vil et kjapt google søk gi deg både bilder, beskrivelse og film av øvelsene. Vi gjorde det enkelt, og valgte 3 øvelser hver. Disse tre øvelsene satt vi sammen til en sirkel, eller en stajsonstrening. Vi kjørte 45 sekunder jobb, og 15 sekunder pause for å komme seg til neste post. 3 runder, med ca 2 minutter pause mellom rundene. Enkelt, effektivt og utrolig gøy. 

Etter økten kjørte vi på med masse morsomme partner-øvelser, lek og apekattrening. Jeg gleder meg til å vise dere mer av det også. Hjelpes så mange rare øvelser det ble. 

Hvis ikke du vet helt hva du skal trene en dag, eller har lyst å trene sammen med en vennegjeng, kjæresten eller selvfølgelig alene også, så er dette en morsom måte å gjøre det på. Sett opp noen øvelser du liker, eller la hver person som er med velge et par øvelser, last ned en app med tidtaker, still den inn på 45 sek jobb, og 15 sek pause, og vips har du en rå treningsøkt. 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Mine topp 5 kondisjonsøkter

Hei og god morgen fra nattevaktstrollet. Jeg sitter her og føler at det er tidlig på morgenen, men egentlig nærmer klokken seg 16. Jeg skal på ny nattevakt, så her er det bare å komme seg opp, ta en god dusj, komme seg avgårde på trening og gjøre noe hyggelig før jobb igjen. Jeg klarte ikke sove så mye etter nattevakt, og grunnen er at om kun 2 små dager skjer det en stor stor ting i livet mitt. Jeg går bare rundt å tripper, smiler og kjenner på somemrfugler i magen. Om to små dager skal jeg dele med dere, og jeg gleder meg så enormt. 

Våren er her, og det betyr at løpesesongen er i gang for mange. Jeg er veldig glad i kondisjonstrening, og har blitt veldig flink til å variere løpeøktene mine. I dag tenkte jeg dele mine favoritter, og det jeg gjør aller mest når det kommer til kondisjonstrening. 

Min topp 5 kondisjonsøkter: 

 • Kortintervaller: 10 minutter oppvarming, 30 sek spurt x 10 på så fort du overhode klarer, 10 min rolig nedtrapping
 • 10 minutterene: 10 min raks gange, 10 min jogg, 10 min rask gange, 10 min jogg, 10 min rask gange og avslutt med 10 min jogg. Vips har du vært en hel time på tredemøllen. Denne funger selvfølgelig helt supert utendørs også. Jeg liker variasjonen, det gjør at tiden går fort, og 10 minutter klarerman liksom å holde ut. Fokuser på de 10 minuttene du har foran deg, og kun det. Vips så er en time gått. 
 • 45/15 intervaller. 45 steunder spurt, 15 sekunder pause x 10. jeg varmer ofte opp i 10-20 minutter før disse, og trapper ned i 10 minuter. Det blir totalt en 40 minutters solid økt. 
 • Pyramide-intervaller er en favoritt, og de kan varieres i det uendelige. den jeg liker best er oppvarming i 10 min med rolgi jogg, så løper jeg 1-2-3-4-4-3-2-1 minutter, med 1 minutt pause mellom hvert drag. Jeg forsøker å presse meg litt godt på disse intervallene, fordi jeg vet at jeg får det minuttet på å hente meg litt inn igjen. En annen liten godsak er 2-4-6-8-8-6-4-2 , denne varer lenger, og er tyngre i mine øyne, selv om jeg løper senere. Jeg synes det er så mentalt tøft når intervallet varierer i hele 8 minutter, men akkurat derfor har jeg så godt av å pushe meg gjennom dem av og til. 
 • Langkjøring – vi kommer ikke unna denne. Rolig langkjøring utendørs, aller helst i skogen, liker jeg veldig godt. Steady state over tid er utrolig godt, jevnt tempo, jevn puls, og bare feel good. Jeg varierer mellom 45 og 75 minutters turer. 

Nå skal jeg drikke opp kaffekoppen, og komme meg ut i frisk luft. Jeg må prøve å våkne opp denne litt trøtte skrotten.

 

Smiiiil Maren 

 

Endelig deler jeg oppskriften

Protein banana pancakes 

Jeg vil tro alle husker alt oppstyret rundt de magiske bananpannekakene vi spiste hver eneste frokost, og hver dag på stranda i Thailand. jeg lovte å dele oppskriften når jeg kom hjem, også forsvant det fra meg. Nå kommer endelig oppskriften til dere. Jeg var jo i Thailand i fjor også, og da fikk vi samme pannekakene servert, da kun et par dager. Denne gangen var de tilgjengelige, i ubegrensede mengder, hver eneste dag. Vi koste oss med dem til frokosten, også pakket vi med oss pannekakene i en liten take-away boks, og spiste dem på stranden også. De er bare uten tvil noe av det beste jeg har smakt. 

Ingrediensene er ikke mange, og du lager dem på 1 2 3: 

 • 60g havregryn
 • En godt moden banan
 • 30g vaniljeprotein(kan sløyfes)
 • Litt kanel  
 • Honning som søtning 
 • 1 egg 

Ha alle ingrediensene i en bolle, og kjør dem sammen med en miksmaster. Tilset litt vann eller melk slik at du får en jevn og fin røre. Hvor mye honning du bruker, kommer ann på hvor søte du vil ha pannekakene, jeg synes bananen gjør dem mer enn søte nok, og bruker kun 1 ts honning. Eventuelt kan man bruke litt stevia, eller sukrin. Jeg tar ca 1 ts kanel også. Jeg moser halve bananen inn i røren, og den andre kutter jeg i skiver og har oppå pannekaken i stekepanna.

Toppingen kan du varierer som du vil, jeg synes egentlig ikke disse trenger noe topping, men for synsskyld tok jeg litt blåbær og mandler på. Pannekakene smaker nok i seg selv synes jeg. Stek dem gjerne i kokosolje for nydelig smak. 

Ha en nydelig tirsdag dere. Jeg skal straks ut å få litt frisk luft og en liten tur på trening, senere blir det litt jobbing hjemme, og kosekveld med en venninne før nattevakt på sykehuset. 

 

Smiiiil Maren 

 

Middagstips: Sunn og god Wok

Sunt, godt og enkelt 

I dag har jeg hatt en helt nydelig dag, med masse aktivitet, trening, frisk luft og sol, tid med familien, og nydelig middag. Det beste var at ingenting var planlagt, alt bare skjedde spontant, og slike dager er det beste jeg vet. Middagen ble hjemme hos mine foreldre i dag, og pappa disket opp med hjemmelaget wok.

Det så helt utrolig delikat og godt ut, og jeg er så glad for at kamera var med i sekken. Jeg lager ofte wok, men da gjerne med ferdigpose. I dag var alt ferskt, og grønnsakene vi brukte var kål, paprika, brokkoli, gulrot, sukkererter. Første stekte vi kyllingen, deretter la vi det til side og lot hvitløk og chilli surre i stekepanna sammen med olje. Så tilsatte vi grønnsakene, sammen med litt soyasaus. 

Dette er jo både enkelt, sunt og utrolig godt. Kanskje dette står på middagsmenyen hjemme hos deg i løpet av uken? 

 

Smiiiiil Maren 

Hverdagscoachene #1

I dag går startskuddet for hverdagscoachene her på bloggen. Jeg er takknemlig for at disse to skjønne, dyktige damene tar seg tid til å titte innom her hver mandag for å gi oss litt mentalt påfyll, noen ting å tenke på, og noen gode tips i hverdagen. Det er så gøy at vi endelig er i gang, dette har jeg hatt lyst å få til så lenge, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Da gir jeg ordet til Hverdagscoachene Anneli og Eli: 

SELVFØLELSE

Selvfølelse – hva er egentlig det? Det er lett å blande og ikke helt forstå hva som er hva; Selvfølelse  – Selvtillit?  Vi starter med det vi synes er det viktigste å forklare, nemlig SELVFØLELSE! Vi kommer tilbake til det andre senere. 

Selvfølelse handler om hvordan det er å være D E G, hvordan du kjenner deg på innsiden. Dersom du har god selvfølelse så kjenner du deg trygg og viktig og at du fortjener å bli elsket – for den DU er!

Bilde lånt fra Hverdagscoachene.no

Dersom vi har dårlig selvfølelse kan vi ha lett for å sammenligne oss med andre, og da føle oss ENDA verre etterpå. I vår tid med påvirkning fra sosiale medier 24/7 fra Snap, Face eller Instagram så møter mange av oss bilder av andre mennesker, og da er det enkelt å sammenligne og føle seg enda verre i seg selv etterpå selv hvis det vi ser virker uoppnåelig for en selv. Disse kanalene kan du til en viss grad også styre, og velge hva du vil se og hvem du vil følge. Hverdagscoahene har lyst at du skal velge selv hvem som GIR deg inspirasjon og positivitet ~ og kvitte deg med de som får deg til å føle deg kjip og lite verdt av å se på. Hvis selvfølelsen er lav har vi lett for å sammenligne oss ofte ~ og da kan vi sitte igjen å kjenne på vonde og vanskelige følelser. Vi kan kjenne på misunnelse – og ta ut vår dårlige selvfølelse på andre ved å trykke de ned, for at vi i et øyeblikk skal føle oss bedre. Men den ?gleden? er kortvarig og vi vil stadig sammenligne og ende opp med å kjenne oss lite verdt og elendig i oss selv. Det du henger deg opp i og finner som irriterende hos andre, er ofte en del av den du er.

Når du kjenner på de ubehagelige følelsene som for eksempel misunnelse, at du ikke er like mye verdt, at det du tenker eller mener ikke er noe å bry andre med? TØRR å gå mer inn i det! Hva er grunnen til at du føler det slik? Hva var det som trigget denne følelsen i deg? Hva kan du bruke denne opplevelsen til? Hva ønsker du å lære av dette?

Selvfølelsen er en ferskvare – og den må jobbes med for å styrkes!

Ukens tips: skrive ned gode ord på postit-lapper som minner deg på at DU er best til å være deg. Dersom det er vanskelig å komme på positive egenskaper ved deg selv kan du spørre en venn eller et familiemedlem hva de synes er BRA med deg! Så henger du de rundt i huset; feks på speilet på badet, over sengen eller på kjøleskapet! Selv om du ikke tror på ordene i dag – så vil vi gi deg flere tips og verktøy som er med på å styrke HELE deg, fra innsiden og som tilslutt blir synlig ut mot verden også.

God mandag alle sammen – håper du får en GOD start på uken! Titt gjerne innom oss på facebook, send oss en melding hvis det er noe du lurer på. 

Hilsen Hverdagscoachene Anneli & Eli

 

En gla´melding til alle med intoleranse

Annonse

I dag hadde jeg tidlig vakt på sykehuset, og når jeg var ferdig der kom jeg ut til tidenes vær, med nydelig temperatur og strålende sol. Sånn vær gjør meg så utrolig glad, og jeg fikk umiddelbart lyst å gjøre noe koselig og sosialt. Jeg har nå stelt i stand et koselig måltid og etterpå skal vi ut å gå tur. Flere av dere har nok sett disse rundstykkene på min snapchat, og mange av dere kommenterte dem. Dette er altså glutenfrie rundstykker fra Hatting. Jeg har ikke glutenallergi, men jeg har en litt tullete mage som jeg fremdeles sliter med å finne ut av. Enn så lenge har jeg fått beskjed om å kjenne etter selv hvordan magen min reagerer på ulik type mat, og finner jeg noe jeg føler fungerer så spiser jeg det. Jeg har ingen intoleranser, men som så enormt mange andre blir “diagnosen” enn så lenge irritabel tarm eller sensitiv mage. Disse rundstykkene fungerte veldig fint for meg, og smaken var virkelig helt fantastisk. 

10 minutter i ovnen, og vips har du nybakte, varme og sunne rundstykker. Jeg serverte disse som kveldsmat for et par dager siden også, og de ble utrolig godt tatt i mot, både av folk med og uten glutenallergi. Rundstykkene er fri for gluten, egg, laktose, hvete/hvetestivelse, melk, soya og nøtter. Likevel så smaker de utrolig godt, de har en saftig konsistens og metter godt. Jeg spiste to rundstykker, og var god og mett lenge. Havre rundstykkene har lav glykemisk indeks, som betyr at blodsukkeret holdes stabilt. Jeg liker spesielt godt at de er rike på kostfiber og proteiner. Jeg topper likevel med litt proteinrikt pålegg, og favoritten er ost ,skinke, egg og roastbiff. Sistnevnte er ikke daglig pålegg her hjemme, men av og til er det godt å kose seg litt ekstra. 

Mange av produsentene av glutenfrie produkter bruker hvetestivelse, som er en billig ingrediens som mange med cøliaki tåler – men det gjør ikke de som har hvete allergi eller intoleranse. I Hatting sine havrerundstykker finnes det ikke hvetestivelse. Rundstykkene smaker som “vanlig” brød, og det synes jeg er så bra. Mange med intoleranser har fått dette i voksen alder, og husker veldig godt hvordan ferskt, deilig brød smaker. Da kan det være kjedelig å ikke kunne kose seg med det. Jeg synes det er fint at det da finnes et alternativ som er så saftig og godt på smak, som samtidig er fri for ingredienser mange reagerer på. 

I dag har jeg altså stelt i stand et koselig bord, og på mitt bord er det glutenfrie havre rundstykker, ulike typer pålegg, egg, frisk juice, litt frukt og bær. Friske blomster er også på plass, og jeg synes de løfter hele bordet. Straks kommer besøket, så nå mangler jeg bare kaffe, te og melk så er måltidet komplett. Dere kan lese alt om Hatting sin glutenfrie serie med både rundstykker, pitabrød og hamburgerbrød på Hattings nettsider HER og facebook HER. 

Jeg håper dere har en herlig søndag, og at solen stråler der du også befinner deg. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Tar du denne push-ups utfordringen?

Jeg leker meg med litt nye varianter av pushups om dagen, og den ene varianten, eksplosive push-ups på vektskiver, har jeg lyst å dele med dere. Begynn med små vektskiver, og bygg deg gradvis opp i høyden. 

Slik gjør du: Innta pushup-posisjon med hendene litt bredere enn skulderbreddes avstand. Kroppen skal danne en rett linje fra anklene til hodet. Dette er utgangsposisjonen. Bøy albuene og senk kroppen til brystet nesten rører gulvet. Press kroppen eksplosivt opp slik at hendene letter fra gulvet, og lander oppå de to vektskivene. Aktiver kroppen igjen, skyv fra og kom ned i en ny pushups mellom vektskivene. Gjenta. 

Foto: Victoria Nevland

Prøv gjerne med vekskiver under føttene også for ekstra utfordring for eksplosiviteten.

Tar du utfordringen? 

 

Smiiiil Maren

 

En liten flause i frisørstolen

Samarbeid med A-salong / sponsede produkt

Tidligere i uken var jeg innom Jeanette på A-salong Tollbodgata for en liten Thailand-rescue. Håret mitt var slitt av sol og masse bading, og trengte virkelig en solid runde med kur, og en runde med saksa. Slitte tupper ble klippet av, og håret fikk tilført masse fuktighet. Den ene kuren ble massert inn, mens jeg lå i en massasjestol med bena opp. Hva tror dere skjedde da? Jo det skal jeg fortelle – jeg sovnet. Ikke sånn litt soving, hvor man dupper av, jeg sovnet ordentlig, drømte og var helt borte. Jeg våknet opp, og ble ganske så flau. Hehe. Heldigvis kjenner jeg Jeanette godt, og alle de andre skjønne frisørjentene på A-salong også, så det hele ble bare morsomt. Tidenes komplement til Jeanette da, som er en mester på hodebunnsmassasje. 

For over et halvt år siden skaffet jeg med en krølltang fra GHD, men den har fått ligge pent i esken sin uten å bli åpnet. Rett og slett fordi jeg ikke aner hvordan jeg skal bruke den. Jeg tok med meg krølltangen til Jeanette, og hun hadde en liten opplæring med meg. Jeg må nok øve litt, men dette skal jeg få til. Hemmeligheten er nok bare å gjøre det mange ganger til jeg får ikke teknikken med å krølle håret, spesielt det bak var vanskelig. Gode produkter var et must, og nå har jeg skaffet meg et bra skum, en god spray og varmebeskyttende og “krøllebevarende” krem, så hvis ikke jeg får til krøller som varer nå, så tror jeg aldri det kommer til å gå. Hehe. Det er så mange jenter jeg følger på sosiale medier som er så flinke til dette her, og jeg har virkelig lyst å lære det. Så alle krølletips mottas med stor takk.

Gode hårprodukter fikk jeg også med meg. Kérastase har utrolige gode produkter, og jeg har brukt shampo, balsam og kur fra dem i flere år. Denne serien lukter helt magisk, og gir masse fuktighet og proteiner til håret. Nå er håret mitt friskt og fint igjen, og med så gode produkter hjemme også, håper jeg at jeg klarer å holde det like sunt og glansfullt som like etter frisørbesøket. 

I dag rigger jeg i stand en ekstra koselig frokost her hjemme, og etterpå skal jeg møte to gode venninner for en liten treningsøkt. Lørdag ettermiddagen og kvelden skal jeg tilbringe på sykehuset, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å komme tilbake på jobb nå. Jeg har hatt langfri, og selv om det har vært deilig så skal det bli fint å komme tilbake på jobb til fine kolleger. 

Håper dere får en fin lørdag, fyll den med noe koselig <3 

 

Smiiiil Maren