Hverdagscoachene #1

I dag går startskuddet for hverdagscoachene her på bloggen. Jeg er takknemlig for at disse to skjønne, dyktige damene tar seg tid til å titte innom her hver mandag for å gi oss litt mentalt påfyll, noen ting å tenke på, og noen gode tips i hverdagen. Det er så gøy at vi endelig er i gang, dette har jeg hatt lyst å få til så lenge, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Da gir jeg ordet til Hverdagscoachene Anneli og Eli: 

SELVFØLELSE

Selvfølelse – hva er egentlig det? Det er lett å blande og ikke helt forstå hva som er hva; Selvfølelse  – Selvtillit?  Vi starter med det vi synes er det viktigste å forklare, nemlig SELVFØLELSE! Vi kommer tilbake til det andre senere. 

Selvfølelse handler om hvordan det er å være D E G, hvordan du kjenner deg på innsiden. Dersom du har god selvfølelse så kjenner du deg trygg og viktig og at du fortjener å bli elsket – for den DU er!

Bilde lånt fra Hverdagscoachene.no

Dersom vi har dårlig selvfølelse kan vi ha lett for å sammenligne oss med andre, og da føle oss ENDA verre etterpå. I vår tid med påvirkning fra sosiale medier 24/7 fra Snap, Face eller Instagram så møter mange av oss bilder av andre mennesker, og da er det enkelt å sammenligne og føle seg enda verre i seg selv etterpå selv hvis det vi ser virker uoppnåelig for en selv. Disse kanalene kan du til en viss grad også styre, og velge hva du vil se og hvem du vil følge. Hverdagscoahene har lyst at du skal velge selv hvem som GIR deg inspirasjon og positivitet ~ og kvitte deg med de som får deg til å føle deg kjip og lite verdt av å se på. Hvis selvfølelsen er lav har vi lett for å sammenligne oss ofte ~ og da kan vi sitte igjen å kjenne på vonde og vanskelige følelser. Vi kan kjenne på misunnelse – og ta ut vår dårlige selvfølelse på andre ved å trykke de ned, for at vi i et øyeblikk skal føle oss bedre. Men den ?gleden? er kortvarig og vi vil stadig sammenligne og ende opp med å kjenne oss lite verdt og elendig i oss selv. Det du henger deg opp i og finner som irriterende hos andre, er ofte en del av den du er.

Når du kjenner på de ubehagelige følelsene som for eksempel misunnelse, at du ikke er like mye verdt, at det du tenker eller mener ikke er noe å bry andre med? TØRR å gå mer inn i det! Hva er grunnen til at du føler det slik? Hva var det som trigget denne følelsen i deg? Hva kan du bruke denne opplevelsen til? Hva ønsker du å lære av dette?

Selvfølelsen er en ferskvare – og den må jobbes med for å styrkes!

Ukens tips: skrive ned gode ord på postit-lapper som minner deg på at DU er best til å være deg. Dersom det er vanskelig å komme på positive egenskaper ved deg selv kan du spørre en venn eller et familiemedlem hva de synes er BRA med deg! Så henger du de rundt i huset; feks på speilet på badet, over sengen eller på kjøleskapet! Selv om du ikke tror på ordene i dag – så vil vi gi deg flere tips og verktøy som er med på å styrke HELE deg, fra innsiden og som tilslutt blir synlig ut mot verden også.

God mandag alle sammen – håper du får en GOD start på uken! Titt gjerne innom oss på facebook, send oss en melding hvis det er noe du lurer på. 

Hilsen Hverdagscoachene Anneli & Eli

 

3 kommentarer
  1. Så viktig å ha fokus på selvfølelse og forstå bakgrunnen for hvorfor enkelte av og til oppfører seg kjipt og dårlig overfor andre. BRA!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg