Svar på spørsmål del3

Jeg lurer på hvordan det går med studiene dine og om du trives med dem? er dette fortsatt ett yrke du kan se for deg å bli i?

Jeg skal ikke legge skjul på at det er hardt, men samtidig er det veldig interresant og jeg trives godt. Nå er jeg jo i praksis, og har vel kun 3-4 skoledager dette året. Jeg trives utrolig godt i praksis, og kjenner at jeg har valgt rett.

Kunne du skrevet ett innlegg om intervalltrening? Jeg har fått skikkelig sansen på det, men kan veldig lite. Jeg vil gjerne lære mer om forskjellige intervaller, hvordan gjennomføre uten pulsklokke etc, hvilke intervaller som er mest effektive for hurtighet, bedre kondis etc, egentlig alt! 🙂

Jeg har delt 3-4 innlegg med intervaller de siste ukene. Både kilometer intervall, 45/15 intervall, pyramideintervaller og soneintervaller. Jeg fortsetter å dele mer intervall og generellt utholdenhets inspirsjon fremover. Jeg starter på et nytt løpeprogram neste uke, og da vil det naturlig bli enda mer løpeinspirsjon til dere.

Har du noen gang vært i et seriøst forhold og har du noen i kikkerten nå?

Jeg hadde samboer i drøye 2 år i Oslo, og har totalt vært i tre lengre forhold i mitt liv. Jeg er en ordentlig kjærestejente, men med tiden har jeg nå lært meg å trives veldig godt alene. Jeg føler at jeg ikke helt har tid eller kapasitet akkurat nå, men selvfølgelig ønsker jeg meg kjæreste igjen. Akkurat hva status er nå har jeg lyst å holde for meg selv. 


Har du bestilt questbarer på quest sine nettsider før? Må du betale toll??

Nei det har jeg aldri gjort. Jeg bestiller fra proteinfabrikken og Iherb. Jeg har aldri betalt toll på questbarene, men når jeg bestillte questproteinpulver så måtte jeg betale toll.

Jeg har lagt merke til at du ikke har skrevet noe de siste månedene at du har vært sammen med Kristina (Andersen). Er dere ikke lenger venninner?

Jo det er klart vi er venninner <3 Både Kristina og meg har en hektisk hverdag, og da har det dessverre blitt til at vi ser hverandre mindre.

Kan du beskrive en normal matdag for deg?

Jeg er ikke så spennende i matveien egentlig, og spiser mye av det samme. Til frokost blir det oftest meieriprodukter med bær, nøtter og frukt ( sjekk #marenskåla på instagram, der ligger det en hel haug av bilder av min faste skål). Eller så blir det havregrynsgrøt som jeg koker opp og tilsetter eggehvitter, sukrin, kanel og sjokoalde proteinpulver. Lunsj blir ofte en salat fra kantinen på jobb med masse forskjellige grønnsaker, skinke eller kylling og egg. Eller så har jeg med meg knekkebrød med proteinrikt pålegg, skyr og frukt. Har jeg fri så blir det gjerne salat, omelett eller en annen varm rett hjemme eller på café. Til middag er tacosalat med speltlomper favoritten, eller sushi, eller laks i form eller en kyllingrett. Til kvelds blir det ofte meieriprodukter, havregryn eller knekkebrød igjen, og masse frukt. Til snacks er det gjerne en questbar eller to, frukt, ualtede nøtter, eller smoothie.

Hva skjer hvis jeg trener mye styrketrening, men ikke får i meg nok mat?

Da vil du sannsynligvis ikke få den progresjonen du kunne fått om du hadde fått i deg tilstrekkelig med mat. Restitusjon er alfa omega når det gjelder styrketrening, og med restitusjon menes hvile, søvn og viktigst av alt mat! Du bryter ned kroppen din ved styrketrening, og bygger den opp igjen med å tilføre tilstrekkelig næring og hvile. Musklaturen din vil ikke utvikle seg, og du vil ikke bli sterkere hvis du ikke får i deg maten din. Jeg kan ikke få presisert nok hvor viktig dette er. Du vil rett og slett bare slite deg selv ut, og bryte deg selv ned, uten å få noen av de resultatene man ønsker seg når man trener styrke.

Er Hemp ett bra proteinpulver, når jeg ønsker å bygge og få synlige muskler?

Det kjenner jeg ikke til desverre så det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg tenker at så lenge man har et proteinrikt kosthold så er ikke proteinpulver nødvendig. Proteinpulver brukes gjerne dersom man sliter med å få i seg den proteinmengden kroppen trenger, men mange vil fint kunne klare dette kun ved å velge proteinrikt i hverdagskosten. Proteiner i vanlig mat er for eksempel kylling, kjøtt, skinke, fisk, skyr, cottage cheese, kesam og egg.

Eg har lest bloggen din i mange år og henta mykje inspirasjon og tips frå deg, tusen takk! Eg veit du er best på styrketrening, men blir bedre og bedre på uthold. Kunne det vore aktuelt å delt litt meir utholdsøkter? Som kva type, kor ofte, restitusjonstid osv?:)

Klart det, jeg har delt litt, men vil absolutt dele mer fremover. Takk for innspill, gøy at det er lesere som liker utholdenhetstrening og ønsker mer av dette.

Virker som du pleier å ha så mye baller i lufta på en gang, så lurer på hvordan du klarer å få tid til alt? Jeg sliter jo med å få tid til ting bare ved å være på jobb. Hehe. Du må jo være superflink på organisering av tid!

Vet du, jeg er ikke så flink som du kanskje har fått inntrykk av. Jeg ender ofte opp med å måtte avlyse sosiale ting, og jeg kan sitte oppe til langt på natt for å få ting ferdig, eller stå opp alt for tidlig for å få ting unna før dagen starter. Det kjøret jeg holder på med nå er ikke å anbefale, og grunnen til at det går for min del er at jeg vat at det er kun for en liten periode. Jeg gjør bare spennende ting, og ting jeg liker, men totalen kan blitt litt mye. Jeg lærer hele veien, og mestrer en hektisk hverdag bedre nå enn før. Det handler om å være effektiv med tiden din, planlegge og holde fokus. For meg er det akkurat like viktig å se familien min og venner, som å få unna mail, blogginnlegg, skoleoppgaver, trening, pensumlesing, bilderedigering osv. De gir meg overskudd og masse glede, og uten det funker jo hvertfall ikke hverdagen. Så jeg tenker at man må strukterere dagene, planlegge, og lære seg å si nei når det blir for mye. Utnytt timene, kan du rekke en liten treningsøkt før jobb? Kan du ta cafedaten med en venninne ute I skogen istede, gå og skravle samtidig? Lite tid på morgenen? Da kan du lage klar frokosten dagen før. Skjønner du litt hva jeg mener? Man må planlegge og effektivisere, og legge inn dager / timer hvor man har totalt fri og bare koser seg med mennesker man setter pris på. For min del er det viktig å få inn trening fordi det gir meg et enormt overskudd og energi som gjør at hverdagen flyter mye bedre. Alt går, man må bare planlegge litt.

Og hvordan klarer du å holde deg så energisk og sprudlende med så fullt program? Har du noen lure tips for å få opp energinivået?

Hehe, ja si det. Jeg tror det går på at jeg gjør så mye spennende og får være med på så mye gøy. Ja det er mye, men det er jo mye av det jeg gjør som gir mer enn det krever. Slik som helgen i Oslo, jeg fikk møte enromt mange spennende mennesker, jeg fikk ta bilder til et stort treningsmagasin og vært sammenmed mennesker jeg har så mye å lære av. Det er jo kjempe spennende, og selv om det krever energi, så gir det også energi. I hverdagen så gir treningen min meg overskudd, og jeg trener på et senter hvor det er både sosialt og hyggelig å være, det gir mye positivitet tilbake. Jeg har en familie som er veldig engasjerte og tilstede, det gir mye. Jeg har venninner som kjenner meg godt, og er så flinke til å sende en liten oppmuntrende sms innimellom. Jeg har mange positive og herlige menneske rundt meg, og man påvirkes jo av det miljøet man er en del av. Jeg har vært så heldig å få en praksisplass jeg stortrives på, og praksissykepleiere som er utrolig fine. Ellers har jeg i grunn alltid vært veldig blid og fornøyd. Jeg har virkelig ingenting å klage på, og er det noe å klage på så er det ofte så teit og bagatellmessig at jeg nesten blir litt flau når jeg setter det i perspektiv.

Jeg tenker likevell at det er noen tips og triks man fysisk kan gjøre for å få mer energi og ha det bedre. Dette er mine tips som jeg føler funker på meg, og det er på ingen måte noe faist. Jeg tenker at det å komme seg opp til fast tid hver morgen er fint, start dagen tidlig og få I deg en nærinsgrik og god frokost. Har du fri, eller god tid så kom deg ut og gå deg en liten tur ? frisk luft er utorlig godt, uansett vær. Sørg for å vær aktiv I hverdagen, fysisk aktivitet utløser endorfiner, som er kroppens naturlige lykkehormon. Pass på å drikk nok vann I løpet av dagen, og få I deg fargerik mat. Legg deg til en rimelig tid, og selv om det er noe spennende på tv, så sett det heller på opptak og se det neste dag, eller se reprisen enn å sitte oppe halve natten for å se ferdig. For lite søvn, og for lite næring I kombinasjon med stillesitting og ingen fysisk aktivitet er for meg oppskfiten på lite energi og nedstemthet. Så kom deg opp om morgenen, sørg for å få i deg til strekkelig med sunn, fargerik mat, prøv å gjør noe fysisk hver dag (husk at fysisk aktivitet kan være en liten rusletur, eller huskvask, det må ikke være en beinhard time på gymmet) vær sammen med mennesker som er positive og sørg for å kom deg i seng til en rimelig tid.

Har du noen tips mot hjemlengsel?

Åå, den følelsen kjenner jeg så godt. Jeg kjente masse på det når jeg bodde i Oslo. Jeg ringte mye hjem, vi tekstet mye, og delte sånne hverdagslige ting med hverandre. På den måten tok vi på en måte del I del i hverandres hverdag. Jeg booket turene hjem i god tid, sånn at jeg hadde noe å glede meg til. De kom også på besøk, og da koste vi oss veldig. Ellers handler det om å prøve å fokusere på de fine tingene du har der du bor nå, hva er bra med der du er? Skriv en liste, og pass på at du fyller hverdagen din med ting fra den listen. Tid er også en fint ting, for ting blir bedre med tiden. Du vil venne deg til den nye hverdagen, og det kommer til å gå bra. Tenk så heldig du er som har noen å savne, noen å være glad i og lengte hjem til. Det er det ikke alle som har, så egentlig er det en god ting.

Hei fine deg <3 Jeg må først og fremst si at du virker som en helt fantastisk jente! Du får til så mye og jeg beundrer deg veldig. Jeg falt helt for kolleksjonen fra Run and Relax, så jeg lurer på om du kan anbefale et eller to plagg du liker ekstra godt?

Åå det er så mye fint, men skal jeg velge to ting. Så må det bli den hvite genseren som heter Relax sweatshirt vanilla white og Bandha tightsen.

Beste tips for flat og trent mage? Hvordan bli kvitt magefettet?

Kosthold! Man kan ikke punktforbrenne, og det handler om å redusere fettprosenten generelt på hele kroppen,da vil kroppen ta der det er overskudd. Beste tid for å redusere fettprosenten er først og fremst styrketrening med fokus på kroppens største muskler, rent kosthold uten masse halvfabrikata, sukker og tilsetningstoffer, tilstrekkelig med søvn og hvile og gjerne litt kondisjonstrening. Det er viktig å ikke overdrive sistnevnte, det er en felle så alt for mange går i.

Hvem er din inspirator?

Jeg blir veldig inspirert av Hilde Nævestad fra Sunn hverdag. Hun er mental trener, og har en helt unik evne til å se ting fra flere vinkler, finne løsninger også er hun så fantastisk handlekraftig. Hun får meg til å tørre å satse, og enn så klisje det høres ut så inpirerer hun meg til å bli en bedre og tøffere utgave av meg selv. Ellers blir jeg inspirert av sterke, hardtarbeidende mennesker som tørr å satse og jobbe mot målene sine.

Hvor mye tid bruker du på blogging?

Jeg bruker vel rundt 4-5 timer daglig i gjennomsnitt. Både med å ta bilder, skriver, redigere og lysjstere bilder, svare mail, forberede ulike kampanjer og annonser osv. Det er en fantastisk spennende jobb, og jeg føler meg heldig som får gjøre dette.

Jeg lurer på hvor mye PT utdanning og kurs du har?

Jeg har min Persoling trener utdannelse fra Akademiet for Personlig trening (AFPT). Jeg har også tatt kursene Maksimal fettforbrenning, og Calisthenics hos AFPT. Jeg har kostholdsutdannelse, kurs 1 og 2, og treningsveileder fra Norges idretthøgskole. Ellers har jeg flere ulike instruktørkurs både spinning, styrke i sal, og Corebar. Jeg har også en aerobic utdannelse fra Friskis og Svettis.


Hva liker du å gjøre når du har fri?

Da liker jeg å komme meg ut i skogen, helst opp på en topp med fin utsikt. Tilbringe tid med venner og familie, tene, dra på café, kino eller ut å spise. Jentekveld med favorittene mine. Helgetur til oslo, hyttetur, eller bare slappe av hjemme med mennesker jeg setter pris på.

Hvor mange kalorier tror du du spiser? Spiser du mindre på treningsfrie dager?

Aner ikke, og nei jeg skiller ikke på det.

Hva er lurt å spise før man skal løpe 3, 5 og 10 km?

Før et løp ville jeg spist noe lett, som gir deg god og langvarig energi, for eksempel havregryn med proteinpulver, eller banan og skyr.

Noen sunne tips tip sunn snacks/mellommåltid til å ta med på farten?

Mine favoritter er skyr, eple ellr annen type frukt, ulike type proteinbarer, usaltede nøtter (jeg har en stor boks hjemme også fyller jeg bare en liten pose som jeg har i vesken).


Tips til sunne lunsjer til å ha med på skolen, som kanskje er litt enkelt å lage?

Hva med å lage ekstra mye til middag og ta med restene? Ellers er jo omelett like god kald som varm synes jeg. Sandwich med rugbrød, og proteinrikt pålegg, slik som skinke og ost. Legg på litt agurk og salat også så blir det helt optimalt. Lag deg en wrap, som du pakker inn i plast eller folie. Det er virkelig helt genialt! Alt kan puttes i en lompe/lefse, og det holder seg godt inni der. Et godt tips er å droppe tomat i wrappen, erfaringsmessig blir den litt kjip etter å ha ligget i vesken frem til lunsj. Ost, skinke, salat, agurk og avokado holder seg super godt, og smaker nydelig.

Hvor ofte skeier du ut på en uke? Og hva pleier dine “guilty pleasures” å være?:)

Det kan være alt fra ingen, en, eller flere ganger i uken. Jeg er fæl til å spise usunnheter når jeg blir veldig stresset, synes litt synd på meg selv, eller kjeder meg. Haha, det er viktig ikke bra, men sånn er det altså. Da går det gjerne i yoghurtnøtter, dream is, ben & jerrys is, ulike typer cookies og barer, bakevarer og candy king smågodt.

Spiser du hvor ofte du vill på en dag, eller har du så og så mange måltider du skal spise og hvor lang tid det skal være mellom dem og sånn?

Jeg har ingen regler rundt kostholdet mitt nei. Jeg har hatt veldig lyst å teste en matplan, bare for å se hvordan det føles, og hvilke resultater jeg kanskje kunne oppnådd. Nå har det seg slik at jeg ikke eier viljestyrke på slikt, og hvis planen sier kylling så vil jeg kun ha laks, og sier planen laks s vil jeg ha kylling. Skjønner dere? Jeg er helt håpløs. Jeg synes det virker usannsynlig vanskelig, så all respekt til dem som faktisk får det til.

 • Her kunne jeg egentlig veldig gjerne tenke meg å høre deres erfaringer rundt dette? Er det noen av mine lesere som føler en matplan, hva er deres erfaringer rundt dette?

Hvor langt pleier du å jogge når du trener cardio/intervall? Har du slikt at du velger deg et mål, eller løper du så lenge du vill ? Stopper du opp når du er sliten eller fortsetter du til å nå f.eks målet ditt?

Jeg setter meg ofte mål før jeg starter turen. I dag skal jeg løpe 5km for eksmpel, eller i dag går jeg for 10 km. Intervallene er alltid nøye planlagt, ellers gir jeg meg jo på første intervallet. Hehe.

Hva er snapchaten din?

marenerdvik heter jeg på snapchat

Har du noen dager helt uten trening?

Ja det har jeg, og det tror jeg er helt avgjørende for å få resultater.

Har du hatt en skade? Gjør du noe aktivt for å unngå skader, og legger du trening bevisst opp med tanke på det?

Jeg har en skulder som krangler litt, og er derfor veldig bevisst på å varme skuldrene godt opp før trening og unngå øvelser jeg vet irriterer skulderen. Jeg tøyer godt, og prøver å styrke nærliggende msukulatur. Jeg har også hatt benhinnebetennelse når jeg var yngre, men er heldigvis ikke så plaget av dette nå. Jeg er flink til å massere leggene etter løpetur, og er veldig bevisst på valg av sko og underlag. Jeg løper så mye som mulig utenførs i ulent og variert terreng.


Hvor handler du treningsklær?

Jeg finner alt jeg trenger hos 3t-shop. De fører både Adidas, Reebok, Run & relax og Helly Hansen. Jeg kjøper også litt Nike, og da bestiller jeg på nett, eller kjøper på Intersport her i Kristiansand, da de er den butikken som har best utvalg på Nike her i byen. Turklær og tursko er mamut favoritten. 

Hvor handler du hverdagsklær?

Mine favoritter er Olivias Hus, Lulu´s, Høyer, Bik Bok, Retro, H&M og Image.Hvilke typer smykker / assecoris liker du

Jeg bruker det veldig lite, og spesielt nå som jeg er I praksis på sykehuset hvor man ikke kan ha på seg verken øredobber, ringer, armbånd eller smykker. Jeg har likevell noen favoritter. Jeg har et armbånd fra Camilla Prytz som jeg elsker, det har jeg fått av mammaen min og det har en helt spesiell betydning for meg. Ellers er jeg veldig glad i SALT som nydelige Tone berglihn står bak. Jeg synes også Monica Øien er utrolig dyktig, og liker hennes Inmotion essentials veldig godt.

Hva tenker du om treningsformen crossfit?

Jeg fasineres av det, og synes det er vilt imponerende hvor sterke, rå og allsidige utøverene er. Nå har jeg jo akkurat kastet meg ut i dette selv, og har hatt min aller første instroduksjon til Crossfit denne uken. Så langt synes jeg det er spennende, litt frustrenende, og veldig utfordrende. Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan det går etterhvert.

Dette var altså del 3 av spørsmålsrunden. Håper dere likte det. Merk dere at jeg har stillt et lite spørsmål tilbake til dere rundt dette med matplaner. Del gjerne dine tanker rundt dette i kommentarfeltet. Ha en deilig onsdag dere. 

 

Smiiil Maren

 

Tren hele kroppen på kveldstur

Forrige uke hadde jeg en utrolig deilig kveldstur i skumringen. Når dagene blir lange og hektiske er det helt magisk å komme seg ut i frisk luft. Vi la turen til vakre baneheia, og det var ren terapi for både kropp og hode å rusle rundt på de fine stiene i tussmørket. Baneheia har en kjempe fin lysløype, så om det skulle bli mørkt er det ingen fare. Det er i grunn bare koselig. Jeg er litt mørkredd av meg, men samtidig er kveldstur noe av det aller beste jeg vet. Løsningen er å finne en trygg og god person (eller flere) å gå sammen med. 


Ingen tur uten signatur-posen, haha. Jeg føler nesten dette har blitt min signatur, bakover i bro og det ene benet opp. Bro kan gjøres hvor som helst når somt helst, og jeg måtte selvfølgelig ta en liten bro på benken. Denne fine lille benken kan brukes til å mye mer, og vips satt jeg sammen en liten treningsøkt til dere: 

 • Hopp opp på benk
 • Bulgarsk utfall på benk 
 • Dips 
 • Step ups 
 • Armhenvinger mot benken 
 • Hipthrust 


Kjør 10 repetisjoner pr øvelse, og på de øvelsene som er unilaterale ( ett og ett ben) kjører du 10 rep pr ben. Dette gjelder da step ups og bulgarsk utfall. Kjør alle øvelsene etter hverandre uten pause, så tar du deg 2 minutter pause før du kjører på ny runde. Gjenta 4 runder. Vips har du trent gjennom hele kroppen med hele 40 repetisjoner pr øvelse. Så enkelt, og så gøy! 

Mulig jeg er litt over middel entusiatisk fordi jeg elsker å trene utendørs, og elsker egenvektstrening, men jeg synes hvertfall dette var ordentlig gøy. Finn deg en benk på neste tur, og test ut programmet. Fortell meg gjerne hva du synes. Bor du Kristiansand så kan jeg tipse om at Baneheia har mange av disse fine røde benkene langs lysløypa.


I dag lusker jeg rundt som en skygge av meg selv, jeg er rett og slett helt utslitt etter Oslohelgen, og prøver å lade batteriene til en ny tur allerede i over i morgen. En annen grunn til at jeg er litt sliten er fordi jeg hadde min første time på Crossfit Kvadraturen i går. Fy flate dere, det Crossfit greiene er ikke til å spøke med. Jeg failet så uendelig mange ganger at dere vil ikke tro det. Til slutt måtte jeg bare le av håpløsheten. Coach Sindre var utrolig tålmodig med meg, etter en god time så satt endelig et par av øvelsene vi øvde på, og den gleden og mestringen jeg følte da kan nesten ikke beskrives. Jeg kommer med et eget crossfit innlegg til dere iløpet av morgendagen. 

På mandag starter jeg på nytt løpeprogram. Jeg går inn i fase2 og gleder meg virkelig til det. Jeg deler selfølgelig de nye øktene med dere. Så stay tuned for både Crossfit og løpe oppdateringer. Ellers blir det jo mildt sagt en sprek langhelg på denne frøkna med Master Mania i Trondheim. Mye på planen, og mye gøy å oppdatere dere på fremover. Følg meg gjerne på Snapchat (marenerdvik) og Instagram @marenerdvik for oppdaternger. 

Nå skal jeg flate ut på sofaen resten av kvelden. Ha en nydelig tirsdagskveld dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Mandagshandel

God mandagsmorgen. Er det en god mandag? Her i huset er mandagen i grunn fin, jeg startet dagen tidlig med klesvask, leilighetsvask og matvarehandling. Jeg hadde en hektisk forrige uke, og vært bortreist hele helgen, og våknet med et veldig behov for å få system og orden her hjemme igjen. I skrivende stund er leiligehten et halvferdig kaos, men kjøleskapet er i det minste fyllt opp. 

Jeg har delt handleposen min med dere før, og dere kommer alltid med masse posivtive tilbakemdlinger på det, så da slår jeg til igjen jeg. Her har dere min mandagspose. Den inneholder havregryn som det går store mengder av om dagen. Dere som har lest bloggen en stund vet at jeg er periodespiser, og det varierer mellom havregryn og meieriprodukter til frokost. Nå er jeg veldig på havregrøten igjen, og koser meg med både vaniljegrøt, sjokoladegrøt og her om dagen lagde jeg en nydelig peanutgrøt med sjokoaldetopping. Mmmm.


Ellers inneholder posen meieriprodukter, frukt, bær og nøtter. De norske eplene og plummene er her, og for meg smaker de høst. Helt nydelig! Dette er den perfeke sunne hverdagssnacksen i mine øyne. Kutt opp eplebiter og strø litt sukrin og kanel over før du har dem litt i ovnen. Super godt. Plummene synes jeg er best akkurat slik de er. Dette er i grunn en ren frokost/lunsj handlepose, da jeg hadde frysen full av kylling, karbonadedeig og laks, og skapet fyllt av fullkornpasta, ris og speltlomper. Grønnsaker hadde jeg faktisk også en god del av, så det jeg trengte påfyll av var frokost og lunsj favoritter. Egg har jeg også alltid slik at jeg kan lage omelett av egg, litt melk, skinke, de grønnsakene jeg har tilgjengelig og ost.


Nå skal jeg gjøre meg ferdig i leiligheten, svare litt mail, booke hotell til neste helg i Trondheim og få lurt inn en liten treingsøkt, før det blir kveldsvakt på barneposten. Der har dere altså min mandag. 

Hva er deres planer for mandagen? 

 

Smiiiil Maren

 

ShapeUp convention

For en dag!! Jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne for å beskrive denne dagen. Jeg tror jeg skal la bildene tale for seg, og forhåpentligvis vil de fortelle en historie om en dag fyllt med masse spreke jenter, fantastiske dyktige trenere, strålende sol, musikk, god stemning, flotte stands, og masse masse bra mennesker.

Vi har hørt flotte, lærerike foredrag, vi har rullet og tøyd, løpt og hoppet, bokset, gjort crossfit, lekt apekatter med masse ville egenvektsøvelser. Vi har også danset, trent mage og rumpe, lært å stå på hendene, trent eksplosove morsomme øvelser og gjort masse kule par-øvelser. Denne dagen dere, jeg tror nesten den bare må oppleves. ShapeUp convention var en braksuksess i mine øyne. Jeg møtte så mange av dere lesere, og jeg er helt rørt over alle fine ord dere kommer med. Tenk at jeg har så mange spreke, flotte lesere. Takk for at dere kom bort, og tusen takk for at jeg fikk lov å bli kjent med noen av dere.Etter en lang dag med trening var det felles middag på Lille Asia, den gikk jeg dessverre glipp av da jeg dro videre til Norgesmesterskapet i Fitness og Bodybuilding. Jeg har noen spenstige bilder å vise dere derfra også. Snakk om kontraster, begge eventene handler jo om trening, men likevel er det så ulikt som det kan så blitt. Jeg er glad jeg fikk med meg begge deler.

All ære til The Workout, Casall og ShapeUp som virkelig har gjort en helt fantastisk jobb med ShapeUp Convention. Tusen takk for at jeg fikk være en del av dette. Jeg kan nesten ikke vente til neste år.

 

Smiiiiil Maren

 

 

Eleganse møter råskap

God morgen hjerter. Her er dagen allerede godt i gang, og jeg er på min andre kaffekopp for dagen. Jeg skal straks avgårde å spise en deilig frokost, før det braker løs på Bislett stadion med tidenes treningsfest.

Før jeg drar så hadde jeg bare lyst å dele litt bilder fra gårsdagens besøk hos Kristian Kjelling og Thief Performance. Jeg tittet innom det nye gymmet på Tjuvholmen etter sterke anbefalinger fra flere bekjente – jeg ble virkelig ikke skuffet! På Thief Performance er det et elegant og lekkert designe på interiøret, kombinert med et utvalg av utstyr som gir meg frysninger på ryggen. Eleganse møter råskap, og jeg synes det er stor stas å trene i slike omgivelser. Det ser utrolig kult ut, men blir på ingen måte stivt og upersonlig. Det er utrolig god stemning på hele stedet, og man føler seg så velkommen. Jeg skravlet mer enn jeg trente, og lo mer enn jeg løftet for å si det sånn. Lune, fine mennesker, som byr på seg selv og skaper et herlig miljø. Selv om stemningen er god, og det ble mye latter så skal det virkelig ikke stå på kompenatsen og kunnskapen på dette stedet. Som nevnt i går, så har Thief Performance samlet enormt med kunnskap under ett tak. Jeg kjenner både Alexander Aalerud, og Lene Puntervold fra før, og vet hva de besitter av kunnskap, formidlerevne og ferdigheter. 

Er du i området så anbefaler jeg deg virkelig å teste ut senteret. Jeg synes det er stas med sentere som tørr å satse og starte opp uten å være en del av noe større kjede. Dette er ikke noe sponset betalt innlegg, dette er bare en anbefaling fra meg til dere, om et gym med det lille ekstra. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne trent her fast, hadde jeg bare fremdeles vært bosatt i denne byen.

Nå venter Convention og flere hundre treningsglade jenter. Ha en strålende lørdag dere. Jeg gleder meg til å oppdatere dere om denne spenstige lørdagen.

 

Smiiiil Maren

 

 

På plass i Oslo

Jeg er på plass i Oslo, og etter innsjekk på Frogner House dro jeg rett på Lett Oslo for lunsj. Alt er som det pleier med andre ord. Jeg er ganske forutsigbar på mine Oslorutiner. Jeg bor alltid på et av Frogner House sine 11 leilighetskomplekser, jeg spiser alltid på Lett og jeg er som regel alltid innom Gym Ila, eller Optimal Trening på Bislett. Jeg har alltid en joggetur i Frognerparken eller ut mot Bygdøy, og jeg må alltid innom Anton Sport. Jeg liker også veldig godt å ta en rusletur på løkka med en kaffe i hånda, og bare nyte stemningen. I tilegg så er det så enormt mange fine mennesker her, og det er like trist hver gang at man ikke rekker å treffe alle. 


Denne gangen er det litt annerledes, da jeg skal på ShapeUp convention og dermed møter en hel haug av de menneskene jeg liker aller best. Fy som jeg gleder meg. Vi har vært en liten tur å inspisert området allerede nå i kveld, og i morgen tidlig braker det løs. Jeg skal også innom NM i fitness og bodybuilding også i løpet av helgen, og håper å se noen kjente der også.

Etter lunsj i dag dro jeg bort på Thief Performance for å sjekke ut det nye treningsenteret. Jeg hadde hørt så mye positivt, og jeg gledet meg stort til å se hvordan det var. Jeg kjenner flere av trenerene der, og de har virkelig fått PT´er av ypperste klasse. Der er mye mye kunnskap samlet under et tak. Jeg skal fortelle dere mer om det besøket litt senere, det var virkelig utrolig utrolig bra!

Nå må jeg løpe videre her, so much to do, so many  people to meet! Ha en super fredagskveld dere. 

 

Smiiiil Maren

 

Middagstips: Ertesuppe

Høsten er her, og det er tid for nydelige varme supper. Min favoritt er pappas ertesuppe, og når jeg fikk den servert tidligere i uken fikk jeg snikt til meg oppskfiten til dere. Det tar litt tid å lage den, men det er vel verd det.

Du trenger:

 • 1 Salt svineknoke eller røkt svineknoke
 • 1 pk tørket erter (legges i vann dagen før)
 • 1 bunt gulrøtter
 • 3 løk (gul finhakket) evt også 1-2 purre
 • 1 sellerirot (kan sløyfes)
 • 3-4 buljong terninger

Slik gjør du:

Kok svineknoke til den slipper benet (ca 2 timer), ta den opp av vannet og rens av kjøttet. Hell av vannet av ertene som har ligget i vann fra dagen før, og kok ertene i kraften etter knoken sammen med de andre ingrediensene og det rensende kjøttet. Kok til ertene er myke (ca 1 time). Voalá, så har du pappas nydelige ertesuppe. Server med brød eller gjerne ferske rundstykker til. 

 

Jeg er utrolig glad i supper, og skal virkelig begynne å lage det oftere. Kyllingsuppe, thai suppe og fiskesuppe er nok uten tvil favorittene mine.

Hva er din favorittsuppe? 

Smiiiiil Maren

 

To tired to function

Overskriften lyver faktisk litt, for sannheten er at jeg er faktisk ikke spesielt trøtt enda. Hvordan er det mulig? Jeg sov ingenting før nattevakt, det gikk i ett i hele natt, og etter jobb klarte jeg kun å sove to små timer før jeg var tilbake på et møte på jobb igjen. Etter dette var jeg helt høy, og fant ut at jeg skulle få ut energien på en liten treningsøkt. Jeg durte på med en liten helkroppsøkt som så slik ut: 

 • Knebøy 8×3
 • Strak mark 12×3
 • Brystpress med hantler 8×3
 • Glute bridge 12×3
 • Facepull 8×3
 • Planken 45sek x 4

Dette er faktisk et bikinifitness program fra gjengen i Strongbody. Jeg har hatt det liggende på min telefon i månedsvis og plutselig ramlet jeg over det når jeg tittet gjennom bildene på telefonen. Jeg fikk lyst å teste økten, og jeg synes den var helt super. 


Etter trening plasserte jeg stumpen min på Will I Juice, og her har jeg sittet siden. Jeg har kost med meg både kyllingsalat, grønnsakschips og juice. Jeg elsker å sitte her, og jeg er her så ofte at det nesten begynner å bli litt flaut. Hehe. Jeg er innom flere ganger i uken, enten bare for en juice på farten, en smoothie, litt sunn snacks eller full lunsj. Jeg koser meg så når jeg sitter her å jobber med bloggen, skravler litt med de ansatte, og titter på folk som kommer og går. Dette er hverdagslykke for meg.

Nå skal jeg snart avslutte her, og komme meg hjem. Jeg reiser jo til Oslo i morgen tidlig, og jeg må få vasket klær, pakket og fikset en hel del før den tid. I Oslo venter ShapeUp convention, en tur innom NM og flere spennende ting. Jeg storgleder meg. Nå begynner jeg å kjenne at trøttheten sniker seg på her, og jeg skal garantere dere at denne frøkna sovner tidlig i kveld. 

Har dere noen spennende planer for helgen? Ser jeg noen av dere på Shapeup Convention eller NM ?

 

Smiiiil Maren

 

Høstfrokost og Crossfit

Har dere smakt de norske plommene som er i butikk nå? Herligfred så gode de er. Norske plommer er definisjonen på høst for meg. Det aller beste er jo hvis man har mulighet til å plukke dem selv rett fra treet, men har du ikke den muligheten så skal jeg garantere deg at de fra butikken smaker helsk nydelig de også. I dag ble frokosten den faste Marenskåla med mandler og plommer til. Sunt, godt og enkelt. I dag har jeg en litt hektisk dag. Jeg startet med en fin liten løpetur, etterfulgt av en tur innom Crossfit Kvadraturen. Mange av dere har mast på om jeg ikke skal teste meg på crossfit, og at det hadde vært så gøy med litt crossfit her på bloggen. Jeg har alltid sagt at crossfit ikke er noe for meg, og helt ærlig så har det skremt meg litt. Nå har jeg altså gitt etter for presset og skal prøve meg på et par timer i uken. Jeg vil fremdeles oppretholde løpingen og noe av den vanlige styrketreningen, men jeg vil implementere litt crossfit i treningeuken min. Jeg har ingen plan om å bli helt fanatisk og kun ha crossfit-fokus her på bloggen, men jeg tenker at det er noe med det å inspirere alle leserene mine, og når så mange av dere har både oppfordret, og utfordret meg til å teste så tenker jeg at jeg skylder dere å prøve. 

 

Dere kaster dere jo stadig vekk ut i diverse utfordringer jeg slenger mot dere, så da kan jeg jo ikke være noe dårligere. Jeg har første introtime allerede til mandag. Jeg grugleder meg! Sindre Trondsen skal være min trener i en periode fremover, og i dag hadde vi første møte. Jeg har forberedt han på at alle hans forventninger til meg må senkes helt ned, og at jeg er fryktelig spent og litt skremt av alt dette. Sindre tok dette med et stort smil, og tross min frykt og skepsis så er han overbevist om at jeg vil elske Crossfit etterhvert.  

Nå er jeg spent på høre fra dere skjønne lesere. Er det noen av dere som driver med crossfit? Hva er det som fenger så med denne crossfiten? Fortell meg om ditt forhold til crossfit.

 

Smiiiil Maren

 

Tilbake på tacokjøret

Husker dere den perioden for noen måneder siden hvor jeg spiste taco nesten daglig? Vel, nå er jeg i gang igjen. Jeg er virkelig tilbake på tacokjøret! Jeg elsker taco, og har ikke noe problem med å spise det flere ganger i uken. Et par små justeringer, så er jo taco rene helsematen. Gjør disse 5 byttene, og vips er tacoen din sunn som bare det: 

 • Kjøttdeig – Karbnadedeig
 • Ost –  Lett ost
 • Rømme – Mager kesam
 • Hvetelefser – Fullkornslefser eller speltlomper
 • Salsa –  Santa Maria salsa uten sukker

Tacoen min består av 200g karbonadedeig, en halv pakke tacokrydder, salat, tomat, mais, agurk, avokado, rødløk, synnøve lettost, st.maria salsa og mager kesam. Jeg har enten spelt eller havrelomper til. Jeg liker også veldig godt de relativt nye taco-speltlompene som har kommet. Samme fine næringsinnholdet, bare litt større og tykkere slik at de ikke revner når de fylles med godsaker.

Jeg holder fast på mine tacoingredienser, men jeg har hørt at folk putter både mango og ananas i tacoen sin. Det kjenner jeg at jeg er ekstremt skeptisk til, noen som har testet? Er det noe annet spennende dere bruker å ha i tacoen? 

Smiiiiil Maren