Hjemmegym

Jeg har funnet ut at min nye leilighet må være bygd spesielt for meg, den er nemlig det perfekte hjemmegym. Bare se hvor perfekt avstanden mellom de to kjøkkenbenkene er, den inviterer jo nærmest til litt dips og pushups. *ler* Kanskje jeg bare skal si opp abonomentet mitt på Solsiden, og gå all in på hjemmetrening? Jeg er nok litt for glad i Solsiden til å gjøre det, men det er absolutt genialt å kunne trimme litt hjemme i en hektisk hverdag.

Dagen i dag har forsvunnet i trening, diverse ærend og litt bloggrelatert jobbing. Jeg har også vært innom posten og hentet helt fem pakker(!) Jeg elsker pakker, spesielt overraskelsespakker som jeg ikke visste om på forhånd. Jeg gleder meg til å vise dere innholdet. Nå skal jeg krype opp i sofaen sammen med en god venninne og nyte denne torsdagskvelden. I morgen starter mitt lille jobb-helg-maraton, så det er bare å senke skuldrene, og lade opp batteriene. 

 

Smiiiil Maren

Morgenstund

Jeg er på plass i min nye leilighet, og jeg koser meg så. Jeg kan endelig nyte min faste morgenstund med kaffe, god morgen Norge og alenetid. Det er så herlig! I dag startet jeg dagen med min favoritt frokost, og en stor kopp kaffe før jeg dro ut på en liten joggetur i mitt nye nærområde. Nå bor jeg jo ved sjøen, og det er bare så idyllisk. Det er noe magisk over det å ha muligheten til å starte dagen med en frisk joggetur lang svabergene. I dag droppet jeg musikken, og nøt lyden av måkeskrik og bølgeskvulp. Jeg tror jeg har forelsket meg i mitt nye næromårde. Det er hvertfall ingen tvil om at jeg vil trives her. 

I dag tok jeg på meg trenigsklær med en gang jeg stod opp, da er det så mye enklere å komme seg på trening. Nå er både morgentur og lunsjen unnagjort, og jeg skal straks komme meg avgårde for å få unna litt ærend. I dag står vaskemaskin og diverse småting på handlelisten. Jeg har fri fra praksis i dag, fordi jeg skal ha jobbehelg. Det betyr at jeg skal være på omsosrgshjemmet både fredag, lørdag og søndag. Jeg trives godt i praksis, og når jeg får fri både i dag og mandag så tenker jeg at jeg fint skal klare en jobbehelg. 

Nyt torsdagen kjære dere. 

 

Smiiiil Maren

Uventet vinterferie

Jeg må bare beklage sen oppdatering, det var vært en lang og innholdsrik dag. I kveld har jeg bare småryddet  og kost meg i leiligheten. Flyttet litt rundt på ting og funnet min stil på det hele. Jeg var ute hos søte Kristine hos Gave og Interiørhuset igjen i dag, og lånte med meg en haug av ting. Bilen min var overfull når jeg kjørte hjem. Planen var å låne med meg alle tingene jeg vurderte, for så å velge ut et par ting og levere resten i morgen tidlig. Vel, den planen gikk rett i vasken. Når jeg kom hjem og fikk alt med meg opp i leiligheten ble det helt umulig å velge, alt passet så fint inn. Så vet dere hva, jeg beholder absolutt alt! Nå er så og si alle tingene i leiligheten fra Gave og interiørhuset. Sånn går det når man har en veninne med verdens deiligste interiørbutikk. 

Jeg er i praksis nå og trodde derfor ikke jeg ville få muligheten til noe vinterferie på fjellet i år. I dag fant jeg ut at turnusen min gir meg mulighet for en langhelg i slutten av vinterferien. Det betyr at jeg får hele fire deilge dager på hytta med fineste familien. Min storebror, svigerinne og lille niese skal også være med, og ingenting gleder et tantehjerte mer enn en langhelg med lille skatten. Da er det altså kun en liten uke til jeg sitter slik som dette igjen. Godt plantet i sofaen på hytta, iført ullundertøy fra topp til tå. Aaaah det gledes! 

Er det noen av dere som har vinterferie? Skal dere noe spennende?

 

 

Smiiiil Maren

Supergreens

Produktene er sponset

Jeg fortalte dere for en stund siden at det skjer store ting hos Proteinfabrikken, vel nå skjer det enda mer. Nyhetene strømmer inn, og nå er supergreens fra fantastiske I am Pure kommet på lager. Jeg har brukt disse produktene tidligere og liker den utrolig godt. Jeg tok en green-shot på morgenen i en lang periode, og jeg følte meg så fresh og bra i den perioden. Om det skyldes supergreens vet jeg ikke, det eneste jeg vet er at jeg følte det gjorde noe bra for kroppen min. Nå er nye supergreens bestillt, og jeg er klar for å ta den gode rutinen med en greenshot på morgenen igjen. Jeg blander 1 ts spirulina med 1/2 glass eplejuice og litt vann. Man kan selvfølgelig ta den kun med vann også, men den smaker enda bedre med litt eplejuice i. Jeg anbefaler å bruke den sukkerfrie typen. 

Jeg startet med spirulina, og gikk over på chlorella etter noen uker. Dersom du aldri har brukt supergreens før, eller annen for for alger / supermat så anbefaler jeg at du begynner med 1/2 ts av spirulina, før du øker til 1 ts og senere går over på chlorella. Det handler om å tilvenne kroppen gradvis. Noen kan regagere litt i startet da alegene renser kroppen, og kan dermed føre til litt løs mage en kort periode. Dette kan fint unngås, hvis du tar det gradvis. 

Jeg bruker altså spirlunina og chlorella som shot. I smoothie derimot bruker jeg hvetegress. Jeg tilsetter enkelt og greit bare en liten scoop i blenderen. En enkel måte å få den i seg. den setter også enf risk og spenstig farge på smoothien. Jeg anbefaler en smoothie / juice variant med eple, pære, litt eplejuice ingefær og kanel sammen med hvetegresset. Det gir en herlig smak. Man skal ikke bruk sitrusfrukter sammen med supergreens, så hold deg til epler, pærer, bær og/eller andre frukt og grønnsaker. Det er et smart tips å tilsette litt kanel og ingefær som smaksforsterkere til smoothien. Chilli er også utrolig godt, men her er det enormt vikti å passe på mengden, ta halvparten av det du tror vil passe. *ler* Jeg snakker av erfaring, dette er sterkt!!

Influensaen er på vei sies det, og da er det kun en ting som gjelder ALMA. Denne inneholder så sterke C-vitaminer at man kun skal ta den 2-3 ganger pr uke, og ikke hver dag. Jeg har selv testet denne, og bank i bordet, jeg er ikke blitt syk, og det på tross av at hele avdelingen på jobb hoster, nyser og harker. Les mer om alle de spennende I am pure produktene hos Proteinfabrikken.

 

Smiiiil Maren

Middag i en fei

Nå dumpet jeg akkurat ned i sofaen etter 12 timer på farten. Dagen har vært fyllt med praksis, venninnekos på cafe og innredning i leiligheten. Siste finish gjøres nå, og jeg ser virkelig frem til første natt der nede. Jeg har overhode ikke hastet å flytte inn, da jeg har satt pris på å bo sammen med familien i dagene mellom min farmor gikk bort, og begravelsen som finner sted i morgen. Jeg skal innrømme at dagen i dag er litt spesiell, og jeg går rundt med en klump i magen for dagen i morgen. Dagens middag blir av den enkle sorten, men det betyr ikke at det trenger å være verken usunt eller kjedelig. På dager hvor jeg har lyst på mat som går raskt, er sunt og samtidig smaker godt faller valget ofte på lompepizza. Du tar bare speltlomper eller tortillalefser, legger på det du ønsker av fyll, topper med ost og inn i ovnen til osten har smeltet. I dag valte jeg å dekke lompene med sukkerfri ketchup, så la jeg på karbonadedeig med tacokrydder, litt rødløk, sopp og toppet det hele med ost. Inn i ovnen i ca 5-10 minutter, til osten har smeltet.

Resten av kvelden skal jeg bare kose meg i sofaen, med lave skuldre og en skikkelig jentefilm. Jeg tar mer enn gjerne i mot tips til film? Eller en serie? Jeg satt så pris på tipsene deres forrige gang jeg spurte, og etter deres anbefalinger har jeg nå sett Suits, Orange is the new black og pretty little liars. Jeg gleder meg til å høre deres anbefalinger!

 

Smiiiil Maren

 

Monday-meditation

God mandagsmorgen, jeg startet dagen min opp ned. Jeg er gammel turner, og det er helt nødvendig for meg å stå litt opp ned og gå litt rundt på hendene med jevne mellomrom. *ler*. Jeg er som de evet i praksis i 8 uker nå, det betyr at jeg jobber turnus. Jeg skal jobbe helg denne uken, og har derfor en ekstra fridag i uken. Jeg har valgt å ha denne fridagen i dag, slik at jeg kunne forlenge helgen litt, og samtidig får en super start på uken. Det var jeg virkelig fått også. jeg startet nemlig dagen med en løpetur sammen med Super-Sondre. Jeg har løpt sammen med sondre en gang tidligere, og det var langt utenfor min komfortsone å gjøre det både fordi jeg har så prestasjonsangst for å løpe sammen med andre, og spesielt med folk som er bedre form enn meg. Sondre er eliteutøver, så det sier seg selv at han er i en helt sinnsyk form. Nå har vi altså løpe sammen to ganger, og jeg har funnet ut at jeg blir bedre av å løpe sammen med noen som er så overlegent mye bedre enn meg. hans enormt fart drar min fart opp, og jeg kopierer automatisk hans løpestil. Det er SÅ gøy for meg å kjenne fremgang på løpeformen, den har jeg ikke har noe spesielt fremgang på siden i fjor. Jeg ser frem til mange flere svette, tunge, lærerike og herlige løpeturer sammen med Sondre. 

Nå skal jeg spise opp lunsjen min, som i dag betår av pizzaboller fra i går, og salat. Jeg tillater meg et par pizzaboller i dag også, jeg har jo forleget helgen med en dag, og annser derfor denne dagen som helg. Etterpå er det ut på tur, jeg har en evig lang handleliste med ting til leiligheten. Nå mangler kun sengen og klærne mine, så er leiligheten så og si ferdig. *lykkehyl* 

Ha en strålende mandag kjære dere, mer fra denne kanten senere i dag.

 

Smiiiil Maren

Pizzaboller

Det er helg, og da er det lov å kose seg litt ekstra. Hvertfall er det slik jeg liker å gjøre det. Jeg har et sunt, variert kosthold med ren mat og gode råvarer i ukedagene, også koser jeg meg litt ekstra når helgen kommer. I dag er det hjemmelagde pizzaboller som står på menyen. Disse pizzabollene er ekte vare, med fint hvetemel, gjær og masse masse ost. Akkurat slik det bør være på en søndag. Du trenger altså ingen sære ingredienser fra iherb for å lage disse. Ser de ikke fristende ut?

Du trenger:

  • 400g Karbonadedeig
  • Ost
  • 1 pose pizzafyll 
  • ca 7 dl hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss olje
  • 3 dl lunkent vann

 

Slik gjør du:

Først lager du deigen ved å blande mel, gjær, salt, olje og vann i en bolle, bland det sammen og kna det til en fin deig. Tilsett litt vann eller mel for rett konsistens. Sett til heving i ca 1 time. Jeg satt min bolle inn på badegulvet, der er det lunt og varmt. Stek karbonadedeigen, og tilsett posen med pizzafyllet, tilsett litt vann. Når deigen er ferdig hevet triller du den til små boller og lager en liten grop, så fyller du på med det ferdige pizzafyllet fra stekepannen. Legg på godt med ost, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Vips saftige, nydelige pizzaboller!

Jeg er fullt klar over at disse kan sunnifiseres til det uendelige, men i dag hadde jeg ikke lyst å gjøre det. I min verden funker det veldig dårlig å skulle gå rundt å telle kalorier og tenke over alt man spiser. Det er det du putter i deg hver dag som har noe å si, ikke det du koser deg med i helgen. Så jeg synes alle skal nyte pizzaboller med verdens beste samvittighet, det skal hvertfall jeg gjøre. God søndag alle sammen 🙂

 

Smiiiiiil Maren


Sunday

Søndagsmorgen, OL på tv, familien er samlet, nytraktet kaffe, søndagsfrokost med ferskt brød, egg, og masse godt pålegg. Dette kaller jeg kvalitetstid, og slike morgener er det beste jeg vet. Jeg elsker kosestunder, og spesielt om morgenen. Jeg har funnet noen inspirasjonsbilder som inspirerer meg til å legge litt ekstra innsats i å gjøre morgenen koselig. Kanskje de kan inspirere dere også?

Nyt søndagen kjære lesere, senk skuldrene og kjenn på hvor godt det er å nyte en fridag. Bruk tid på dem du er glad i, og legg en liten ekstra innsats i dagens frokost. Med små enkle grep kan måltidet bli så mye hyggeligere. Kutt opp litt frisk frukt, eller unn deg noe ekstra godt. Det er viktig å ta vare på de små hverdagsgledene. 

 

Smiiiil Maren


Min lille skatt

Jeg tilbringer lørdagen med denne deilige lille skatten. Hun er så uendelig fin, og så perfekt at jeg har ikke ord. Dette er selvfølgelig min lille niese, som kom til verden for 11 uker siden. Hun smelter hjertet mitt hver eneste gang vi ses. Hun smiler og skravler i vei, det kommer så mye rare lyder ut av den lille munnen at jeg kan ikke annet enn å le. Nydelige lille Julie min. I midten av mars er det dåp, og jeg er så heldig at jeg er Julies fadder. Jeg blir rørt bare av å tenke på det <3 

Vi tilbringer også denne lørdagen i leiligheten med montering, rydding og møblering. Det er virkelig ikke enkelt altså! I dag har jeg plukket ut lamper til nesten hele leiligheten. Hvem hadde trodd at det å plukke ut lamper skulle være en så utfordrende oppgave? hehe. Jeg er tydeligvis en skikkelig vinglepetter, og synes det var kjempe vanskelig å bestemme meg. Nå er hvertfall lampene i boks, og jeg tror resultatet blir veldig bra. Jeg gleder meg så til å vise dere bilder!

Jeg startet denne lørdagen med en liten morgencardio. Jeg gikk i godt tempo, i motbakke på tredemølla i 45 minutter. Den lille turen var blytung, noe som betyr at kroppen sannsynligvis ikke er fullt restituert og treger påfyll. Det kunne ikke passet bedre. I dag er det nemlig mammas bursdag, og hva passer vel bedre enn litt bursdagskake for å fylle opp glykogenlagrene og gi et solid energioverskudd? I kveld blir det altså feiring, men først har vi en god del igjen å skru her. Nyt lørdagen kjære dere.

 

Smiiiiil Maren

Fredagsfølelsen

Endelig helg dere!! Steike så godt det føltes å dra fra jobb i dag og virkelig kjenne på helgefølelsen. Det er fordelen ved å nå være ute i full jobb, at man faktisk får den magiske fredagsfølelsen. Jeg dro på jobb i mørke og pøs regnvær, og dro hjem igjen i strålende sol og oppholdsvær. Kan det bli bedre? Det er så morsomt hva været kan gjøre med humøret! Fra jobb dro jeg rett ned i leiligheten hvor hele familien var samlet. I løpet av dagen har min pappa og storebror fått opp både skaper, tvbenk, sofa og bord. Nå begynner det faktisk å ligne på et hjem her. Mamma, min svigerinne og min nydelige lille niese på snart 11 uker er også her. Jeg er så takknemlig for all hjelpen, og det beste er at vi faktisk klarer å kose oss litt med hele prosessen. Det er jo en kjent sak at IKEAmontering kan ta livsgnisten fra de fleste, men så langt klarer vi oss veldig bra. 

I og med at jeg skulle direkte hit etter jobb, var jeg våken umennesklig tidlig for å få unna en treningsøkt på Solsiden før praksis. Jeg hadde aldri i verden klart å gjennomføre den økten hvis det ikke var for at jeg hadde laget en avtale med Super-Sondre. Sondre er den råeste fyren jeg kjenner når det kommer til fysisk aktivitet. Alle de svært muskelgutta har ingenting å stille opp med i forhold til denne triatleten. Jeg DIGGER alsidighet, og jeg blir så gira av å være omringet av mennesker med høye mål og ambinasjoner. Sondre konkurrerer i tratlon, ironman og har løpt flere maraton. Han er på elitenivå! Det står det respekt av. For dere som har lest bloggen en stund vet at jeg sjeldent trener sammen med noen, og at jeg har fryktelig prestasjonsangst. Jeg er derfor litt stolt av meg selv i dag, som turte å ta en løpeøkt sammen med en eliteutøver. Sondre og meg løp side om side i hele 50 minutter på tredemølla. Han løp helt rolig og koste seg på 13 km/t, jeg løp vesentlig mye tregere men likevell fortere enn jeg ville gjort om jeg var alene. En magisk start på dagen! Økten var ren cardio, men det skader jo ikke å hoppe opp å ta et par pullups for å feire en deilig løpeøkt! Jeg begynner virkelig å få dreisen på disse pullupsene nå, og det er så gøy! 

Nå skal jeg legge bort mac´en og hjelpe til med monteringen her. Jeg er virkelig ingen handywoman, men jeg kan i det minste komme meg positive tilrop og holde både motivasjonen og humøret oppe. I helgen blir det full fokus på leilighet, og selvfølgelig en treningsøkt eller to.

Hva er deres helgeplaner? 

 

Smiiiiil Maren