Årets siste dag

God morgen dere. Håper dere har sovet godt, og har fått en fin start på denne onsdagen. Årets siste dag. Jeg har en rolig morgen med film på tv, kaffe i koppen og en stor skål med havregrøt. I går hadde jeg en alenekveld her hjemme i leiligheten, og det var faktisk litt deilig. Det har vært mye familie, og andre sosiale ting i julen, og selv om det er utrolig koselig så er det faktisk litt godt å ha litt tid alene også. Jeg så ferdig hele sessong 3 av Suits,, og lagde masse god sancks – kun til meg selv. Hvem har sagt at man må ha gjester for å kose seg? 

Jeg har brukt en halv boks mager kesam, og blandet med en halv pose Holiday dipp. Så kuttet jeg opp gulerot og agurk. Jeg bruker ofte også stangseleri, brokkoli og gjerne blomkål. Jeg spise en eller annen type frukt hver eneste kveld når jeg er hjemme, uten unntak faktisk. Det er det beste jeg vet å kutte opp masse frukt, krype opp i sofaen og se noe koselig på tv. Alle som kjenner meg, og som har vært på besøk her vet at jeg absolutt alltid, til enhver tid har masse frukt i kjøleskapet. I går ble det mango, og honningmelon. Jeg hadde også et lite fat med sharonfrukt, kiwi og bringebær. Jeg tror jeg har spist sharon hver eneste dag siden de kom i buikk i oktober. Det er uten tvil den aller beste frukten jeg kan tenke meg. Tett etterfulgt av melon, mango og kiwi. 

Så enkelt og greit kan det altså gjøres. Det vanskeligste med dette er å komme på at man vil lage det, handle det inn og gidde å kutte det opp. La oss se på det, hvor stress er det egentlig å kutte opp litt frukt? Det tar kanskje maks 5 minutter, og jeg tørr påstå at tanken på å kutte opp og fikse i stand er mer stress enn å faktisk gjøre det. Sett på en sang du liker, og kutt opp mens du hører på den. Når sangen er over, er du sannsynligvis ferdig også. 

Jeg gleder meg til å komme med flere slike innlegg til dere utover i januar. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det vil bli mer fokus på lette måltider, sunnere snacks, og tips / råd til en sunnere og mer aktiv livsstil som vil stå i fokus når vi går inn i det nye året. Dette er min hverdagsmat, og jeg elsker denne livsstilen. Det beste av alt er at jeg er så heldig at jeg har denne bloggen, hvor jeg kan få lov å dele min lidenskap med dere. Tusen tusen takk for at dere er her, og tusen takk for alle spor dere legger igjen. Dette året har vært intet annet enn magisk for denne bloggen. Sammen med dere, og på grunn av dere, har den vokst og blitt til det den er i dag. Denne bloggen er min hobby og jeg koser meg så vanvittig når jeg jobber med den. I løpet av 2014 endret bloggen seg fra å være kun en fritidssyssel til å bli jobben min. Det har jeg dere å takke for, det er fordi dere er her at jeg får lov å drive med dette hver eneste dag. Så tusen tusen takk. Jeg gleder meg til et nytt år med dere lesere, et år fyllt med masse energi, masse inspirasjon, en hel haug av motivasjon, treningstips, kostholdsråd, oppskrifter, reiser, trening,  og masse nye utfordringer.

Tusen takk til hver og en av dere. Jeg gleder meg til å møte 2015 sammen med dere.  

 

Smiiiiil Maren


Morgentur

Slik ser det ut utenfor leiligehten min i dag. Er det ikke vakkert? Det ligner ikke veldig mye på en typisk 30. desember akkurat. Solen stråler over Kristiansand, og gradestokken viser 4 plussgrader. Jeg nyter fridagene med late morgener, og kom meg ikke ut døren før nærmere kl 12 i dag. Jeg fikk en herlig tur på en drøy halvtime i nydelig solskinn. Jeg er så glad for at jeg valgte å ta med meg kamera, slik at jeg kunne dele dette med dere. 

Nå skal jeg straks avgårde til en lunsjavtale i byen, og fikse et par småting til feiringen i morgen. Vi blir 12 stykker til middag, og jeg gleder meg så utrolig mye. Tapas står på menyen, og alle lager 2-3 retter hver. Da kan dere tenke dere hvor mye godt det vil være på det tapasbordet. Jeg får helt vann i munnen bare av tanken. Nå må jeg komme meg avgårde her, jeg er visst allerede litt sent ute. Jeg ønsker dere en nydelig dag. Håper dagen blir spesielt fint for hver og en av dere.

 

Smiiiiil Maren


Freshness

Jeg er nok ikke alene om å føle for å putte litt friske smaker, og lettere måltider inn i kostholdet i disse dager. Julen nærmer seg slutten, og vi er nok mange som er litt lei av all den fete julematen. Det er nesten litt rart, jeg gledet meg så lenge til ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt, salt lammelår og alle de andre deilige julerettene, men nå kunne jeg virkelig ikke tenkt meg å spise en ribbemiddag om jeg så hadde fått betalt for det. Hehe. Det er vel sånn det skal være når julen går mot slutten, jeg tenker at det betyr at jeg har fått fyllt min kvote julekos. Tilbake til dagens innlegg. Jeg hadde lyst å dele noen inspirasjonsbilder som hvertfall får meg til å få lyst å lage meg en frisk smoothie, eller sunn juice. Bare se på de fantastiske fargene. Fristende ikke sant? 

 

Smiiiiil Maren

Dagens dobbel

Du vet du har ferie, og litt for mye fritid når man uten problemer får tid til to treningsøkter på en dag. Jeg hadde nemlig en fin liten cardiorunde på 45 minutter i dag morges, og jeg hadde ikke mer enn kommet ut av dusjen før det tikket inn en melding fra en veninne som lurte på om jeg ville være med på en styrkeøkt på ettermiddagen. Jeg sier sjeldent nei til en treningsdate, og takket lett ja til det. Jeg fikk i oppgave å sette opp økten.

Jeg durer videre med fullkroppsøktene mine jeg, og i dag ble økten seende slik ut: 

 • Dype knebøy (lettere vekter, fokus på teknikk) 
 • Box jumps 
 • Strakmark
 • Pullups 
 • Facepull
 • Brystpress
 • Skulderpress

 

Det er virkelig noe helt annet å trene sammen med noen. Spesielt nå i julen har jeg synes det har vært utrolig positivt. Det er godt å ha noen som kan både sjekke teknikk, spotte i tunge øvelser og pushe deg det lille ekstra. Det er så forskjellig hva folk synes om det å ha en treningspartner. Jeg kan forstå begge parter. Jeg har alltid likt å trene alene, og gå helt inn i min egen boble, men de gangene jeg trener sammen med noen så ser jeg jo virkelig verdien av det også. Hva mener dere? 


De siste øktene, og spesielt når jeg trener knebøy så har jeg brukt fivefingers, eller tæse-sko (haha) som jeg kaller dem. Jeg ler fremdeles av disse skoene, de ser jo helt merkelige ut, men de er bare så ubeskrivelig gode på baseøvelser. Jeg ser jo at mange bruker dem, og vandrer til og med rundt på dem ute på gata. Det kan jeg garantere at jeg aldri noensinne kommer til å gjøre, men på baseøvelsene har de blitt en fast følgesvenn. 

 

Smiiiiil Maren


Oh snap!

Jeg fikk et spørsmål om jeg ikke kunne dele noen av mine snapchat bilder med dere. På min snap har jeg kun personer jeg kjenner godt, og legger ikke til folk jeg ikke kjenner. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan dele noen av mine snap-moments med dere. Så her får dere noen av mine snaps lately. Jeg bruker aldri mobilbilder på bloggen, men jeg tenkte at det kanskje var litt gøy å se noen bilder som er tatt  spontant og i farta, og som egentlig ikke er meningen at noen andre enn de som mottar bildet skal se. Min snapchat inneholder mange fine øyeblikk, mat, kos, trening, osv. Håper dere liker mine små snapcollager:
Jeg kjenner virkelig på feriefølelsen i disse romjulsdagene. Jeg sover så lenge jeg vil, ingen alarmklokke, ingenting som gjøres. Dagene fylles med spontane avtaler og jeg har gjort ting som å se film midt på dagen, sove middagslur, drikke vin til lunsj, gå tur ute i snøvær midt på natten med hyggelig selskap, lagt meg super sent, og spist frokost i senga. Alt dette gir meg en helt utrolig deilig følelse av å ha fri, og bare nyte det. Alt eksamenstress og hodebry er borte, og jeg har det rett og slett bare utrolig bra. I dag kommer familien hjem fra fjellet, og sannelig får vi ikke lurt inn enda litt mer familiekos før det nye året starter. Jeg må le av meg selv, to dager uten familie og jeg savner dem allerede. 

Nå skal jeg nyte en god time til i sofaen, med Suits sessong 3, frokost og kaffe. Aaaah, dette ferielivet kunne jeg lett blitt vant til. Heldigvis er det enda en hel uke igjen før pliktene kaller, og jeg skal ut i praksis med sykepleien. Inntil da skal ferien nytes fullt ut.  Jeg håper dere koser dere i romjulen, og gleder dere til nyttårs. 

Hva er deres planer for selge nyttårsaften? 

 

Smiiiiiil Maren


Helkropp styrkeøkt

God morgen dere. Jeg har akkurat rullet ut av sengen, og karret meg ut på sofaen. Jeg er nemlig så stiv og støl i kroppen at jeg har problemer med å bevege meg normalt. Det er virkelig fasinerende hvor ferskvare trening er. Jeg hadde noen dager treningsfri, før jeg kjørte to harde styrkeøkter nå de siste dagene. Hjelpes så støl jeg ble. Den første økten var en helkroppsøkt som jeg delte med dere for et par dager siden. I går var det igjen fullkropp på planen, og økten så slik ut: 

 • Hipthrust 
 • Lår curl 
 • Leg extensions 
 • Pullups 
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing
 • Brystpress 
 • Triceps / biceps 

 

Jeg fant ut at det ikke fungerte å følge noen treningsplan nå i julen, og helt ærlig så hadde jeg ikke lyst heller. Som nevnt tidligere, så trener jeg når jeg har lyst, og hvis noen flere vil trene så slenger jeg meg på. Jeg ønsker ikke å tenke at jeg må presse inn 4 økter på en uke nå i ferien. Det er også grunnen til at jeg kjører fullkropps-økter når jeg førtst trener styrke, slik at jeg får gått gjennom hele kroppen. Øken i går var altså øvelsene over, i den rekkefølgen. Vi kjørte 6-8 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. 

I dag skal jeg kose meg med å dille litt rundt her i leiligheten med de nye interiør tingene jeg fikk til jul. Jeg har bestemt meg for å bli i byen i romjulen, og ikke dra opp på fjellet med familien. Alle jentene mine er hjemme, og jeg har lyst å prioritere dem. Jeg har bodd hjemme hos familien hele julen, og vært sammen med dem døgnet rundt, så da føles det greit at de reiser opp på hytta uten meg. Nå blir det altså romjul i byen for min del, med masse turer ute i naturen, cafekos, trening, ut å spise, filmkvelder og hygge med venner. Familie er super viktig for meg, men det er virkelig venner også. Hytta på fjellet står der, og jeg har alltid mulighet til å reise opp der. En annen årsak er at det er godt over 20 minusgrader der oppe nå, og det betyr at de lange skiturene utgår. Det trekker kraftig ned for min del. Jeg elsker å gå på langrenn, og det er hovedårsaken til at jeg drar på fjellet. Hytta er heldigvis kun 2,5 timer kjøring unna, og jeg gleder meg til mange helger der oppe utover i sessongen. 

Hva gjør du nå i romjulen? Er du på fjellet eller er det flere som meg, som har blitt hjemme?


 

Smiiiiil Maren

Reebok

I samarbeid med 3t-Shop

Lille julaften kom det en spennende pakke fra 3t-shop i posten. Pakken inneholdt noen freshe klær fra Reebok. Jeg har faktisk ingen klær fra reebok fra før, men har sett så mye fint fra Reebok og hatt den på ønskelisten lenge. Gleden var derfor stor da denne herligheten dumpet ned i postkassen. I går testet jeg ut klærne både med en liten yoga session hjemme på kjøkkenet hos familien, og dagen før ble de også  testet på en styrkeøkt på solsiden. Tightsen sitter så godt på, den er høy på livet, og strammer ikke i livet. Den sitter likevel godt på, og sklir ikke ned. I følge min venninne var den heller ikke gjennomsiktig i en dyp knebøy. Hehe, viktig å teste! Singletten liker jeg så godt da den er litt lenger både bak og forann, samtidig som den er smal og feminin. Jeg synes fargekombinasjonen er så utrolig kul. Hva synes dere?

Nå i romjulen har 3t-shop VIP-salg, og ved å bruke koden: VIPSALG, så får du 30% på absolutt ALT i nettbutikken! Salget varer frem kun til 28/12, så her må man være raskt ute!

Den lilla genseren er i et super tynt og lett stoff som føles så mykt og behagelig mot kroppen. Det er perfekt å bruke genseren i starten av styrkeøkten frem til man blir ordentlig varm. Den er så tynn og lett og gjør at man kan bevege seg helt fritt. Jeg har sagt det før, men jeg må bare nevnte det igjen – den fargen her dere, den er så nydelig. Fargen kommer godt frem på bildene, men den er faktisk enda nydeligere i virkeligheten. Jeg har ikke så mye lilla fra før, og derfor er det ekstra gøy med noe nytt. 

Jeg får litt lyst å dra på trening bare av å se på disse klærne. Det ligger faktisk en god del motivasjon i nye fargerike treningsklær. Sjekk ut VIP salget, kanskje du finner noen favoritter. Bare husk at salget kun varer ut i morgen 28/12, så er må man være raskt ute for å få 30% på hele nettbutikken. Koden er: VIPSALG. 

Ha en nydelig dag, og husk at det fremdeles er jul og fullstendig lov å bare slappe helt av hvis det er det du har mest lyst til. Jeg trener utelukkende på lyst nå i romjulen, og aldri fordi jeg føler jeg må. Treningen har blitt en sosial ting nå i julen, da mange venninner og kompiser er hjemme i kr.sand og ønsker å trene sammen. To fluer i en smekk, sosial hygge og trening! Kanskje det skal være dagens tips, inviter en person med på en tur ute, eller en tur på trening istede for å sette seg ned på cafe. Eller ta turen først, og nyt en god kaffe sammen etterpå. Uansett, lov meg at dere koser dere, nå nærmer julen seg slutten og det er et helt år til neste gang! 

 

Smiiiiil Maren

Tradisjonen tro

Tradisjonen tro var hele familien samlet til julefrokost 1.juledag. Denne frokosten gleder vi oss nesten mer til enn selve julaften. Det er så mye mat at det nesten ikke er plass på det digre langbordet, og det beste av alt er at mye av det er hjemmelaget. På 1.juledag frokosten er det noen faste retter som alltid må være på plass. Mormors karbonader og stekt løk, pappas salte lammelår og kålrabi, min onkel sin julesild, mormos hjemmebagte rundstykker, roastbiff, aspic, masse ulike varianter av spekemat, røkt laks, eggerøre, potetsalat, rekesalat, mormors hjemmelagde jordbærsyltetøy, en haug av ulike oster og diverse syltetøy til, sylte, og flere ulike varianter av brød, kjeks, rundstykker og knekkebrød. For en fest! 

Jeg føler det kun handler om mat her nå, men nå skal vi da altså spise igjen her. *ler*. Jeg er på plass hjemme hos familien, jeg kom meg liksom aldri hjem igien til min egen leilighet etter julaften, og sov like så greit over her i natt også. Min storebror, svigerinne, lille vakre niese og mormor er på vei hit i skrivende stund. Jul handler om familie, og de aller fleste måltidene spises sammen nå i julen. I dag er det joggebukse, og en litt slappere stil her i heimen, og det synes jeg er så godt. Planen for dagen er en liten treningsøkt, før det braker løs med bursdagsfeiring og fest med alle jentene i kveld. 

 

Smiiiiil Maren


Juletrim

Før jul avtale Nathalie og meg at vi skulle ha en treningsøkt sammen 1.juledag. Jeg tenkte at det nok kunne være en god ide etter all julematen. Jeg hadde ikke veldig lyst å dra på trening i dag, men en avtale er en avtale, og jeg vet jo at man aldri angrer på fysisk aktivitet. Jeg pakket meg inn i varme klær, og gikk ned til Solsiden. Jeg hadde som sagt ikke forventet en kanon økt i dag, med så lite treningslyst, men der tok jeg feil. All julematen gav et kanon trykk i kroppen, og vekter jeg før har slitt med gikk lett som bare det. Både Nathalie og meg ble overrasket over egen styrke i dag. det er så gøy med slike økter! Det ble en lang økt, og i dag føltes det bare som om energien aldri tok slutt. 

Dagens økt: 

 • Markløft 
 • Skulderpress 
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing 
 • Pullups 
 • Flies i kabel 
 • Pushups 
 • Triceps / biceps

 

Det er virkelig fasinerende å se sammenhengen mellom økt matinntak, og økt energi på trening. Dette bygger opp under alt det jeg har mast om her på bloggen i det siste. Vi må virkelig ikke være redd for litt ekstra mat i julen, det gir et herlig overskudd, og økt energi. Kos deg med julematen, også forsøker du å få inn en eller annen form for aktivtet, så skal du få kjenne på den positive effekten av det økte matinntaket. Det trenger nødvendigvis ikke være en økt på gymmet, ta deg en skitur, en joggetur, dra ut å på aketur med familien eller kjør en sirkeløkt med egenvektsøvelser hjemme i stuen. 

Nå skal det visst spises igjen her. Vi snakkes! 

 

Smiiiiil Maren


Min julaften

God morgen dere. Jeg håper alle hadde en fin feiring i går, og sitter igjen med masse gode opplevelser og øyeblikk fra julaften. Jeg kjenner at julaften for meg har endret seg veldig. Nå setter jeg like stor pris på maten, god drikke og hyggelig samvær med familie og folk man er glad i, som på pakkene. Det er ikke pakkene som er høydepunktet lenger. I år hadde vi ingen barn med oss på julaften, og det er klart at da blir det litt anderledes. Vi hadde en helt utrolig hyggelig kveld, med nydelig juletorsk og riskrem til dessert. Champange når vi kom, rødvin til fisken, og dessert vin. Perfekte smaker kombinert. Jeg har ikke ord for å beskrive juletorske og tilbehøret, det smeltet i munnen. Så godt var det, at jeg ikke tenkte på å ta bilde en gang. Jeg har litt bilder fra i går, men jeg la tidlig bort både kamera og telefon. 

Det er ikke ofte jeg viser meg i noe annet enn treningsklær her på bloggen, og selv om jeg trives aller best i treningsklær, så liker jeg godt å kle meg opp litt også. I går gikk jeg i en svart langermet kjole fra Michael Kors. 

Under treet i år fant jeg masse lekkert interiør til leiligheten. Blandt annet en lysestake fra By lassen som har stått på ønskelisten i en evighet, samt en super lekker bolle i samme serien. Ellers var det litt annet til leiligheten,  lekre såper til badet, gode kremer, og sist men ikke minst gavekort på Apple. Nå skal frøkna ha seg ny Iphone. En fantastisk kveld på alle måter, og jeg sitter igjen med et stort smil om munnen. Nå er det kun et par timer til huset hjemme hos mine foreldre fylles opp, vi blir rundt 20 gjester til sen julefrokost. Salt lammelår, hjemmelagde karbonader, fersk brød, hjemmebagte rundstykker, roastbiff, julesild, masse ulike oster, og alt du kan tenke deg av pålegg settes snart klar på bordet. Jeg gleder meg. Enn så mett jeg var i går, så er jeg utrolig nok klar for en ny runde nå. Gjestene kommer klokken 12, og jeg tenkte å rekke en liten rusletur ute i frisk luft før den tid. 

Nå er jeg spent på å høre fra dere. Hvordan var kvelden deres i går? Hva spiste dere, og fikk du noe spennende under treet? Fortell meg om din julaften 🙂 

 

Smiiiiil Maren