Hopper over frokosten

God morgen. Ja jeg skriver god morgen for jeg har akkurat kommet til meg selv igjen etter å ha sovet ut etter nattevakt. Jeg liker vanligvis ikke nattevakter, men i natt gikk det virkelig bare som en drøm. Ingen perioder med trøtthet, og en natt med god energi og en haug av positive opplevelser. I natt la jeg min første veneflon på pasient, og det er stor stas for en sykepleierstudent. Jeg har aldri vært med på å ha en slik fin form gjennom en hel nattevakt før, med så mye energi. Det beste av alt var at når jeg kom hjem, sovet jeg klokken 08.30 pg våknet igjen seks timer senere. For meg er dette den optimale mengden søvn etter natt for å ikke bli for groggy i formen. 

Nå har jeg ikke spist på alt for mange timer, og det første jeg tenkte på når jeg åpnet øynene var mat. Det er jo langt på dag, så jeg hopper like godt direkte til lusnjen, istede for å spise min vanlige frokost med havregrøt eller meieriprodukter. I dag blir det en fresh og fargerik kyllingsalat med masse godt. Jeg har speltlomper som tilbehør, og lager små kyllingwraps fra salattallerkenen. Sunt, enkelt og godt.

Jeg smiler litt når jeg leser overskriften, for folk som kjenner meg vet at jeg aldri hopper over frokost og for meg er det faktisk det mest smakfulle og beste måltidet i løpet av hele dagen. Jeg er vel vitende om at mange ikke har det slik, men for min del er frokosten alltid en opptur. Så la meg bare presisere at overskriften gjelder kun i dag, og kun fordi det har blitt ettermiddag og det frister mer med lunsjmat enn frokostmat. Vanligvis ville jeg spist frokosten min. Greit å bare få det på det rene, jeg har lært meg gjennom alle disse årene med blogging at hvis det finnes noe som kan misforstås – så vil det bli misforstått av noen. 

 


Nå skal jeg ta et par timer i sofaen og svare på alt som har tikket inn av kommentarer, mail og diverse mens jeg sov, også skal eg prøve å få denne skrotten på trening. Min Ptkunde i dag er syk, men jeg kan da ikke snike meg unna likevel. Jeg tenker å bytte ut dagens styrkeøkt, med en rolig joggetur i friskluft, da det frister mer for både hode og kropp i dag. Solen skinner på sørlandet i dag, og alt ligger tilrette for en finfin tur ute

Er alt bra med dere? Har dere en grei mandag og en fin ukestart?

 

Smiiil Maren

 

Det kribler i hele kroppen

Delvis sponset interiør

Jeg har bakt og kost meg allerede siden midten av november. Jeg elsker jul, og har lyst å strekke den ut så lenge som mulig. Jeg starter juleforberedelsene i midten av november, og durer på hele veien frem til jualften. Jeg har allerede delt verdens beste pepperkaker med dere, med både godt smør og sukker og alt som hører med i verdens beste oppskrift. I går prøvde jeg meg på en litt sunnere variant av kakemenn, da mange etterlyste dette og tror det eller ei, de ble faktisk super gode. Oppskrift og bilder kommer selvfølgelig. 

Jeg personlig liker ikke å sunnifisere julen, jeg syne sjulen skal være en tid vi lar vekt, utseende og kilo ligge, og fokuserer på kos, hygge, familie og kvalitetstid. La oss bare legge det kroppsfokuset vekk litt, vi vet jo alle at det bli hysteri i januar uansett. Akkurat det der med den januartreningen er så tullete, og det fasinerer meg like mye hvert eneste år. Men det kan vi snakke mer om når den tid kommer. Som sagt så synes jeg julen skal være ekte kos, og i går koste jeg meg med både kakao, julegodterier og kakebaking sammen med familien. 


I dag er det første søndag i advendt, det første lyset tennes og kriblingene i magen er så absolutt tilstede. Jeg har et latterlig barnslig forhold til jul, og gleder meg så mye at det kribler i hele kroppen. Jeg gleder meg så til alle juleselskapene, all kos med familie, snø, ski, hyttetur og venner som bor utenbys som kommer hjem til jul. Jeg har lagt en plan for julegavene, og gleder meg til å gi bort gaver som jeg håper vil falle i smak. Jeg har rett og slett skikkelig julestemning, og det er så herlig. 

Er det flere som er i full julesving med både baking og julegaver?

Den fine fjølen, og koppen er fra merket Sögne Home. Jeg har forelsket meg helt i interiøret fra dette merket, og i tilegg synes jeg det er veldig stas at det er lokalt her fra Sørlandet. Sögne Home finnes i flere interiørbutikker ( her i byen vet jeg det finnes på Hansen & Co og Gave og Interiørhuset i Søgne ), og i tilegg har de en inspirerende instagramkonto og nettside


God første søndag i advendt mine fine. Jeg skal nyte dagen med familie, og sove en god del. I natt er det nemlig nattevakt på sykehuset for denne frøkna. Kjenner jeg meg selv rett blir det ikke spesielt mye søvn før den vakten, men sånn har dte alltid vært, og jeg har da overlevd et solid antall nattevakter likevel.

 

Smiiiil Maren 

 

Ny treningsøkt til deg

God lørdagsmorgen. Jeg lovet dere at jeg skulle dele den forrige sirkeløkten jeg gjennomførte med dere, og som sagt, så gjort. Her kommer den. Jeg elsker denne typen trening, mest fordi alt fokus på prestasjon er borte, man bare spretter rundt og har det gøy. Det beste jeg vet er å gjøre denne økten sammen med andre spreke venner. Akkurat denne økten kjørte jeg sammen med Kristina, og sammen pushet vi hverandre gjennom en svett og deilig økt på Solsiden PTsenter. 


Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Boxjump 
 • Goblet Squat med Kettlebells
 • Burpees
 • Roing i ringer 
 • Mageøvelse i slynger

Vi gjorde det slik at vi valgte noen øvelser hver, og jeg var så dum at jeg valgte burpees. Hvorfor velger man frivilig burpees? Fy flate så tung den øvelsen er, uten tvil hatøvelse nummer en. Samtidig er den utrolig effektiv, og for min del så føler jeg at det er denne øvelsen som gir hele økta det solid kick, og sørger for at pulsen fyker i været.

Jeg la opp økten på en litt annerledes måte denne gangen. Vanligvis kjører jeg et fast antall repetisjoner, eller på tid. Vanligvis 45 sekunder jobb og 15 sekunder pause. Denne gangen la jeg den opp slik at vi kjørte 10 reptisjoner første runde, 9 den neste, så 8,7,6,5 og helt ned til 1. Det er en super digg måte å trene på, for det blir jo litt lettere for hver runde. Dere forstod opplegget? Først  kjører du 10 hopp på kasse, 10 goblet squat, 10 burpees osv gjennom alle øvelsene, så tar du ca 2 min pause, også kjører du på 9 reps på alle øvelsene, så 8 også helt ned til kun 1 rep pr øvelse. 

Øvelsen velger du selvfølgelig helt selv, dette er bare et forslag. Trener du sammen med en venninne eller kompis, så velg et par øvelser hver, og vips har man en finfin økt. 

Håper dere ble inspirert til en litt annerledes og gøy økt denne helgen. Hvis du kjører min økt, eller lager din egen så del den mer enn gjerne i kommentarfeltet. Akkurat det der er noe av det gøyeste jeg vet. Det er så inspirerende å se deres treningsøkter, og spesiellt når de er inspirert av noe dere har lest her. 

Ha en herlig lørdag, og en god treningøkt!

 

Smiiiil Maren

 

Nydelig dessert – helt uten kalorier

Det blir nesten litt feil å dele denne på en fredag. Nå er det jo helg, og da er det kanskje andre ting enn kalorifrie godsaker som står på menyen. Uansett så synes jeg denne lilel godsaken er så genial, at jeg har lyst å dele den med dere. Den redder meg på dager hvor søtsuget tar totalt overhånd. 


Kalorifri gelé lages enkelt og greit ved at du tilsetter en pose gelatinpulver i bitte litt vann, og lar pulveret svelle ut. Så varmer du opp ca 7dl vann i en kjele, og tilsetter 3 dl saft. Dette skal kun varmes opp, og ikke koke. Dette er bare min fordeling, dere må selvføløgelig ha mer eller mindre saft alt etter hvor sterk smak du vil ha på geléen din. Så tilsetter du gelatinpulveret som har svellet ut, i kjelen, og rører godt. Hell så alt over i de formene, glassene eller skålene du ønsker å ha gelén i, og sett dem i kjøleskapet. Jeg  lager dem vanligvis på kvelden, og da er de helt perfekte neste morgen. Eller så kan du lage dem på morgen før du går på jobb/skole, og kan kose deg med dessert når du kommer hjem. 

Enkelt og greit en finfin løsning i hverdagen, eller hvis du av andre grunner ønsker å være litt sunn i helgen. Jeg har ingen planer om å spise kalorifri dessert i helgen, jeg skal rett og slett bare senke skuldrene, og spise akkurat det jeg har lyst på. Denne uken har vært heftig, og fredagen har aldri vært mer velkommen. I kveld blir det lave skuldre, og samle opp energi. I morgen har jeg fri og skal kose meg med juleshopping og cafekos, før jeg skal i praksis igjen på søndagen. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Verdens beste pepperkaker

Jeg har så julestemning for tiden, og det er virkelig verkens beste følelse. Det er en koselig følelse, og tanken på at jeg har juleferie om 3 små uker er helt vidunderlig magisk. Dere som følger meg på snapchat har fått med dere at jeg startet bakingen for en god stund siden, og har laget både pepperkaker og kakemenn. Pepperkakene ble helt vilt gode, og jeg er så glad jeg knipset bilder underveis, for denne oppskriften må jeg bare få dele med dere. 


Du trenger:

 • 600g hvetemel
 • 350g sukker
 • 125g sirup mørk
 • 250g margarin
 • 1/2 kopp melk
 • 1 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 toppet ts hjortetakk
 • 2 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts nellik

Slik gjør du:

Smelt smør, og rør det sammen med sukker og sirup, tilsett krydderene, melken og hjortenakk ( utløst i et dråper kokende melk), og tilsutt tilsetter du melet. Jobb deiget godt sammen. La deiget stå i kjøleskapet over natten ( eller 6-8 timer). Bruk en kjevle og lag små kaker med de formene du har, eller lag små kuler ( peppernøtter). Stekes i ovnen på ca 180 grader i 6-10 minutter. I min ovn er det faktisk kun 6 minutter, men andre ganger jeg har bakt andre steder med samme oppskrift har det vært nærmere 10 minutter. Så her må du følge med, og se hva som passer i din ovn.

Jeg synes dette er verdens beste pepperkaker, og oppskriften har vært i familien min i alle år. Dette er de kakene jeg alltid har i kakeboksene, og som jeg er oppvokst med hjemme hos mama og pappa. Jeg får nostalgiske, koselige barndomsminner av disse pepperkakene, og gleder meg allerede til neste bakedag. 

Hvordan er det med dere, har dere startet på julebagsten? Er det noen av dere som har fått julestemning?

 

Smiiiiil Maren

 

Black Weekend – Vita liberata

Annonse

Man må nesten bo under en stein for å ikke ha fått med seg at i morgen braker det løs med noe som heter Black Friday. Dette er en amerikansk greie, som har tatt Norge med storm. På denne fredagen kjøres det helt ville tilbud, og man kan virkelig gjøre kupp. Vita Liberata slenger seg på, og kaller det black Weekend da supersalget starter allerede i dag! Kl 18.00 braker det løs, og de kjører super tilbud på flere produkter i nettbutikken.

Jeg har brukt Vita Liberata i snart to år, og har anbefalt dere disse produktene flere ganger. I disse tider med både julebord, og juleselskaper er det smart å sikre seg en god selvbruning. Som sykepleierstudent har jeg blitt svært kritisk til solarium, og sverger heller til selvbruningsprodukter. Vita Liberata er først og frem en favoritt fordi den er lett å påføre, gir ikke skjolder og lukter, tro det eller ei, faktisk godt. Det synes jeg ofte er det største problemet med slike produkter, og det er derfor så supert at med Vita Liberata kan man faktisk smøre seg, og dra rett ut. Det tørke på null komma niks, og etterlater ingen vond lukt. 


Jeg personlig liker best å ta en god dusj, tørke meg godt, også smøre meg inn med produktene før jeg legger meg for så å dusje det av neste morgen. Jeg gjentar dette en til to ganger, og føler meg alltid fresh og brun etterpå. Jeg synes egentlig det er litt deilig å freshe opp fargen på denne årstiden helt uavhengig om man skal i selskap eller ikke. Jeg føler meg så mye bedre med litt farge på kroppen, og spesielt siden jeg ofte trener i tskjorte eller singlett, så synes jeg det er fint med litt farge på overkropp og ansikt spesielt. 

Jeg har den siste tiden også testet BB-cream capture the light, og sammen med Trystal minerals solpudder gir det ansiktet en helt nydelig glød og varme.Kabuki børste følger med solpudderet. BB-cream kan brukes både på kropp og ansikt, og den har en diskre, delikat skimrende effekt. Jeg synes det beste for min del er å ta en runde med selvbruning først, også bruke dise produktene for optimal effekt. En siste lille bonus er at produktene er så delikate og fine at det er en fryd å ha dem fremme på badet.

Nå kan du altså sikre deg flere av produktene til sterk reduserte priser. Vita Liberata har også laget en perfekt julegavepakke som inneholder Phenomenal Mousse medium eller dark + Rich for face + Tanning Mitt (påføringshanske). Jeg har selv ikke begynt på en eneste julegave, men nå ble jeg inspirert til å sette i gang. Dere finner alle tilbudene på Vita Liberata sine nettsider HER. 

Så da gjenstår det bare å si: God shopping og Happy Black Weekend dere!!

 

Smiiiiil Maren 

I min handlepose

I går la jeg ut handleposen min på snapchat , og det resulterte i over hundre printscreen. Jeg tenkte derfor det kunne vært fint å dele den her på bloggen også. Det går mye av de samme matvarene hos meg, med innslag av sessongens frukter. Nå er det uten tvil sharon/persimon, norske epler og klemmentiner det går mest av her i huset. Spesielt Sharon, jeg  kan fint spise 4-5 stykker av dem ned på rappen. Fy søren så gode de er! Mmmm. 


Ellers er det mye meieriprodukter i ulike varianter, da det går mye av dette til frokost, mellommåltider og kveldsmat. Middag blir ofte noe med karbonadedeig, kylling, laks eller kyllingskjøttdeig. Dette hadde jeg mye av fra før, og trengte derfor ikke så mye påfyll. Andre basisvarer er også allerede i hus, så dette var kun en liten refill av favorittene. 

Appropos snapchat og printscreen. Jeg la ut treningsøkten min også på snap i går, og det tok helt avgårde. Det er fantastisk gøy at dere vil teste øktene jeg deler, og for at så mange som mulig skal få med seg treningsøktene så skal jeg legge den ut her også, med forklaring og bilder av hver øvelse. 

Ha en herlig onsdag så lenge!

 

Smiiiil Maren

 

 

Det gir deg mer enn det krever

Jeg elsker tur i skogen, og alle som leser denne bloggen vet at jeg benytter en hver anledning til å komme meg ut på tur i frisk luft. På søndag hadde jeg en utrolig fin tur fra sentrum, over i baneheia og videre over i Ravnedalen her i kristiansand. Jeg er oppvokst i dette området, og har gått, løpt og lekt i disse skogene siden jeg var bitte lita. Jeg føler meg hjemme her, og storkoser meg på tur i dette området. Det er dessverre alt for sjeldent jeg legger turen over i Ravnedalen, men det skal jeg sannelig gjøre oftere, for turen opp 1000-trappene er virkelig verd å besøke oftere. 


Her forsøkte jeg meg på å stå på hode på toppen av dette treet, jeg var på god vei men motet sviktet i siste sekund og det endte kun med dette bildet. Haha. Jaja, jeg skal ha for ideen og forsøket i det minste. Utsikten fra toppen av tusentrappene er ganske spektakulær, og det verste ( beste ? ) av alt er at det går stupbratt rett ned, og gir deg et solid sug i magen når du står å titter ned. Det kommer ikke like godt frem på bildet, men i virkeligheten er det stupbratt og sikringen er ikke akkurat av det mest solide slaget så her gjelder det å holde bena på stien. 

Jeg deler ofte bilder fra turene mine med dere, og tanken bak er å prøve å inspirere dere til økt hverdagsaktivitet og mer tur i skogen. Vi er så ufattelig heldige som bor i Norge og har tilgang på så fantastisk natur, og da er det nesten for galt å ikke benytte seg av den. Jeg har full forståelse for at det ikke alltid frister å dra inn på et hektisk treningsenter etter en lang dag på jobb, men kanskje kan det friste mer med en god tur, i frisk luft og ingen som maser på deg? Jeg opplever hvertfall selv at disse turene gir så mye mer enn det krever, og følelsen når man kommer hjem er helt magisk. 

Dette var dagens lille oppfordring fra meg – ut på tur og opp i trærne! 

 

Smiiiil Maren

 

Brødskiver – sunt, godt og enkelt

God morgen, og god mandag. Ukestart og en ny sjanse til å få en effektiv, sprek og positiv uke. Jeg blåser langt i at mange synes det med entusiasme over mandager er en klisje. Jeg liker mandager veldig godt, og sier det mer enn gjerne både høyt og tydelig. Jeg spiser ofte sunt, variert og bra på mandagen, jeg får som regel alltid inn en treningsøkt og hele dagen er generelt litt mer energisk enn dagene i slutten av uken. Nei, jeg liker mandager jeg altså, er det flere som føler det slik? 


Jeg skal jobbe litt nattevakter denne uken, og starter dermed uken med frimandag. Det betyr god tid til frokost og morgenstund. Dere som har lest bloggen lenge vet at jeg elsker morgenstund, og kan kose meg i flere timer med frokost, kaffe, God morgen Norge og macen. I dag er en sånn morgenstund, og frokosten er akkurat spist. Grovt brød med ost, skinke og avokado, samt litt frukt og en stor kopp kaffe stod på menyen i dag. Jeg spiser ikke så mye brød, men synes det er veldig godt innimellom. Jeg er inne i en veldig brød og knekkebrød periode nå, og synes det er gøy å variere med mye forskjellig pålegg. Det finnes jo så mye godt! 


Jeg blir litt trist når jeg ser at brødmat er bannlyst i kostholdet, hvorfor det? En brødskive av det groveste slaget metter godt, inneholder langsomme karbohydrater som gir god og langvarig energi. Topper du brødskiven med proteinrikt pålegg og litt grønt har du, i mine øyne, et sunt og godt måltid. Det beste er kanskje å bake brødet selv, men jeg har enda til gode å finne den perfekte brødoppskfiten. Tips meg mer enn gjerne hvis du har en på lur!

Nå skal jeg kose meg videre her før dagen sparkes i gang. I dag skal jeg på lunsj besøk til min bestevenninne og hennes lille vakre datter. Jeg skal også ha et par PTkunder og få inn en god styrkeøkt selv. I kveld må jeg holde meg hjemme, det kommer nemlig en gigantisk levring på døren her på ettermiddagen. Jeg aner ikke hva den pakken er, men ut fra leveringsinformasjonen er pakken både stor og veldig tung. 

Ha en herlig mandag dere, og gjør det beste ut av dagen. Sett standarden for en god uke i dag!

 

Smiiiil Maren

 

 

 

Jakten på endorfinene

Tusen takk for alle fine kommentarer dere la igjen på innlegget om mangelfull motivasjon. Det blir som regel alltid slik når jeg velger å slippe dere inn bak fasaden, og fortelle dere litt om mine svake sider, så blir jeg møtt at forståelse og stor gjenkjennelse hos dere lesere. Mange har tydeligvis slitt med motivasjonen i perioder, og jeg tror, hvertfall for min del, at det smarteste bare er å slappe av, ikke prøve å stresse lysten tilbake og kanskje viktigste av alt – senke kravene helt ned.


Det var dette jeg gjorde i går. Jeg kledde godt på meg, og knyttet på meg joggeskoene, første del av turen hadde jeg med meg lille prinsesseniesen min i vognen, og vekslet mellom å gå i godt tempo, og jogge heeeelt rolig med henne i vognen. Det var så koselig. Fokuset var helt borte fra prestasjon, og vi var bare ute å koste oss. Etterhvert tok mamma over vognen, og jeg la turen opp i skogen. Jeg gjorde det smarte trekket å ikke øke tempo selv om barnevognen forsvant, jeg jogget helt rolig ( i følge pulsklokken på en hastighet rundt 8 km/t ) og nøt turen. Totalt ble det 7 km tur på meg hvis man regner både turen med vogn, og runden i skogen. Det er bra i seg selv, men enda bedre er det at jeg satt igjen med en deilig følelse av endorfiner og treningsglede.

I dag har jeg også vært ute på en liten tur, men det blir en helt annen tur. I dag var det varme klær, sosialt og i kosetempo. Slike søndagsturer er kanskje det aller beste jeg vet. Frisk luft, sosial hygge, litt snacks og fysisk aktivitet på en gang. I mine øyne blir det blir ikke bedre. 

Hva er deres søndagsplaner? 

 

Smiiiil Maren