Hjemme igjen

Vips så var en uke på fjellet over, og jeg er tilbake i Kristiansand. Det er godt å komme hjem, men samtidig litt vemodig at påsken gikk så alt for fort og i morgen er det tilbake til Oslo. Det er godt med ferie, late dager med god mat og drikke, sove lenge, lese bøker, momse påskemarsipan og kose seg på afterki. Men nå kjenner jeg at det skal bli hinsides godt med Oslolivet igjen. Rutiner, jobb, trening, og sunn mat – Ja takk! Noen som kjenner seg igjen i den følelsen? Jeg har også en plan om å legge igjen denne kjipe forkjølelsen i kristiansand før jeg drar videre.


Sniker inn et lite bilde av tidenes påskeegg!

Jeg skal være i kristiansand til i morgen ettermiddag før jeg flyr hjem igjen til Oslo. Alt står litt på hode her nå med både utpakking, og pakking igjen, vaske klær og alt som hører med etter en ferie. Jeg kommer sterkere tilbake når jeg er på plass igjen i Oslo med ny treningslyst, tips på både trening og kosthold, motivasjon, inspirasjon og masse herlige energi til dere.

Inntil da – kos dere og nyt de siste påskedagene!

  

Smiiiiil Maren

Feberfri og lykkelig

Endelig har feberen sluppet taket og jeg er tilbake i skiløypa. En drøy time suste jeg rundt i lysløypa her på Hovden. Det føles fantastisk å bevege kroppen igjen etter tre døgn uten fysisk aktivitet! Jeg er ikke skapt for å sitte så mye i ro, og det har virkelig vært en utfordring. Nå er jeg feberfri og kan nyte sola og de herlige løypene sammen med de andre. Jiihuu!

Det ble som sagt kun 1 time tur, jeg tenker at det er smart å ikke presse kroppen for hardt for tidlig. Resten av denne deilige dagen skal brukes til kun koselige ting. Det er jo påskeaften – obligatorisk kosedag! Jeg har ansvaret for påskeeggene i år og jeg har brukt mye tid på å tenke ut hva alle skal få i egget sitt slik at det blir helt perfekt for hver og en. Jeg har stilt spørsmål og drevet godis-favoritt-spionasje hele uken og nå tror jeg at jeg har funnet alles favoritter. Hihi. Det er gøy å være påskehare;)

Nå er rundstykker i ovnen og vi skal kose oss med en deilig lunsj straks. Etterpå blir det afterski og vaffelkos i solsteken. Dette påskelivet altså, jeg liker det;)

Jeg ønsker dere en fantastisk påskeaften:)

Smiiiil Maren

Påskekosen fortsetter

Alle som følger meg på Instagram (brukernavn: Merdvik) vet at jeg er syk på påskeferie! Jeg har fått klaget godt, og jeg tror nok at både dere blogglesere, instagramfølgere og min kjære skjønne familie er greit lei av å høre om febertokter, hostekuler og søvnløse netter. Så nå har jeg satt foten ned, greit jeg er sjuk, og nå får det være slutt på klagingen.

I går ettermiddag kom verdens beste storebror og svigerinne til fjells. Vi koste oss med afterski på verandaen med magasiner, bøker, snacks, varm drikke og selvfølgelig masse deilig sol. Jeg fikk også være med på hyggen, vi flyttet rett og slett bare hele “sykesenga” ut på verandaen. Så der lå jeg som en prinsesse, tullet inn i ull fra topp til tå, med saueskinn under meg, og dyna over meg. Fantastisk! Med fifty shades i fanget, en stor kopp kaffe latte i hånden, solen i ansiktet og familien rundt meg var gårsdagen nærmest komplett, selv med litt redusert form. Kvelden gikk med til Taco, påskekrim, litt spill og hygge.


Etter en natt med få timer søvn og en rimelig redusert form valgte jeg å bli hjemme i dag når de andre dro ut på tur. Det å la hele familien dra på skitur uten meg strider mot absolutt alt jeg er vant til!! Det føltes helt feil å sitte i sofaen å se på at de moret seg med smøring av ski og pakke sekken for tur. Verre ble det når de dro og jeg satt igjen her, i en helt tom og helt stille hytte. Jeg forsøkte å lese litt, lagde meg en liten snacks-skål, og forsøkte alt jeg kunne å kose meg, men det funket ikke. Så da tok jeg rett og slett på meg skiklær og dro ut på min egen lille tur. Det ble en mini-skitur, og jeg kom ikke spesielt langt, men jeg fikk likevel oppnådd det jeg ville med turen. Jeg fikk frisk luft, beveget kroppen bitte litt og fikk fine roser i kinnene. Nå er jeg tilbake på hytta, og koser meg med blogg, litt frukt og påskequiz radio.

Jeg koser meg veldig på fjellet, og det blir tatt mye bilder. Både fra skiturer, koselige måltider og andre ting. Jeg har kun to små dager igjen på fjellet, så dere får holde ut med påskespam fra meg en liten stund til. Her kommer et lite bildedryss:

Nyt påsken videre fine dere, og tuse takk for alle god-bedring-hilsner fra dere. Dere er gode som gull!!

 

Smiiiiil Maren

God morgen

Min fine plan om at totalt hvile i går skulle gjøre mest frisk som en fisk i dag fungerte ikke, og jeg våknet opp verre i dag. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere i hele verden enn å være syk på påskefjellet, og dette var absolutt ikke en del av planen min. *sukk* Kvelden min i går gikk med til å se tre filmer etter hverandre, mens de andre var ute på afterski. Sofaen er min nye bestevenn og her blir meg. Fy søren så kjipt! Ja det var dagens klaging fra denne frøkna, kroppen trenger tid, ro og hvile så da er det bare å slutte å klage og begynne å ta vare på kroppen. Etter mange gode tips fra dere sitter jeg nå å drikker ingefær te med sirtron. Dette skal jeg virkelig lage meg flere ganger, forkjølet eller ikke. Så frisk, godt og enkelt.

Du trenger:

  • Fersk ingefær
  • Sitron
  • Kokende vann

 

Rasp ingefær og legg dem i bunnen av en stor kopp, kutt sitron i biter og fjern skallet, tilsett sitronbitene i koppen og hell kokende vann over. Vips – en næringsrik og frisk te! I dag kommer min herlige storebror og svigerinne opp til fjells, samt flere av mine venninner inntar Hovden, med andre ord er det bare å pøse på med super-te for jeg kan jo ikke ligge inne da! Når jeg nå først ligger her så tenkte jeg at jeg kunne planlegge litt nye konkurranser og spennende saker for bloggen. På den måten kan jeg snu det at jeg må ligge her å surmule, til noe positivt for dere. Hehe. Aldri så galt at det ikke er godt for noen sies det, og jammen kan ikke det stemme i dette tilfellet. Følg med fremover;)

Hvordan er påsken deres så langt kjære dere? Hva driver dere med?

 

Smiiiil Maren

Forkjølet og nyheter hos Proteinfabrikken

Solen stråler fra skyfri himmel her på Hovden i dag også, og jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne poste noen fantastiske bilder av en friskus på ski, men den gang ei! Etter gårsdagens aktivitetsnivå slo forkjølelsen ut for fullt og jeg blir pent nødt til å gi kroppen totoalt fri i dag! Ikke så mye som et stavtak på denne jenta.

Vi har ikke internett på hytta, noe som i grunn er utrolig deilig, men også litt kjedelig på dager som denne. Så nå har jeg pakket på meg varme klær, og prøvd å gjøre meg så presentabel som mulig med den formen jeg er i, og tuslet opp på den lokale cafeen. Så her sitter jeg nå, med en iskald cola, en stor kopp kakap og best av alt – full internett tilgang. Jeg har en tendens til å oppsøke sporty nettsider når jeg ikke kan være sporty selv. *ler* Nå tittet jeg akkurat innom Proteinfabrikken.no, og vet dere hva jeg fant? Den kuleste toppen fra Better Bodies! Jeg har sett flere jenter poste bilder iført denne toppen i det siste, og jeg synes den er så utrolig kul! Jeg er svak for treningstopper med spesiell / smal rygg, og det sier jo seg selv at denne ble en umiddelbar favoritt. Nå som jeg sitter her å synes synd på meg selv, så fant jeg ut at jeg fortjener en liten fornyelse i treningsgarderoben. Nå er bare problemet – hvilken farge? – klikk på bildene for å komme til produktet.

 

Jeg falt umiddelbart for den svarte med orange rygg, men samtiig tenker jeg at det er jo veldig praktisk med den i helt svart. Så er det jo snart vår, og da er det lekkert med litt lysere farger, og kombinasjonen hvitt og aqua/turkis er jo så fiiiiiin. Hva synes dere? Svart/orange, Svart eller Hvit/aqua ?

 

Når jeg først er i gang med nettshopping er jeg redd dette kan bli en kostbar forkjølelse. Hehe. Jeg er utrolig lei meg for at jeg har blitt syk, og har lyst å bli frisk så fort som overhode mulig. Alle smarte blir-frisk-i-en-fei tips mottas med stor takk!

Jeg håper dere er friske og nyter påsken til det fulle kjære lesere – det unner jeg dere virkelig!

 

Smiiiiil Maren

annonse

Topptur og biffmiddag

I dag overvurderte jeg min egen fysiske form, og gikk rett og slett litt tom på dagens skitur. Vi valgte en ny løype i dag, som ingen oss hadde gått på over ti år (!!) Altså ingen husket helt hvordan løypen var, men vi mente å huske noe om tøffe motbakker og heftig bratt utforkjøring på vei ned. Vi puttet en kvikklunsj, et par epler og litt vann i sekken og dro i vei. Hadde vi bare visst hva vi gikk til! iPhone ble dagens kamera, så kvaliteten er deretter, jeg håper likevel dere får en liten følelse av hva jeg har opplevd her på Hovden i dag:)

Tøffe motbakker må være dagens største underdrivelse – vi klatret opp, det vil si, fiskeben i over 1 time. Svetten silte, og jeg som gikk med pulsklokken på kunne registrere kraftig pulsøkninger opp mot maks flere ganger. Puh!! Nedfarten var drit skummel, rett og slett. Det gikk rett ned, og jeg var faktisk redd på et tidspunkt. Når det er sagt så er det viktig å få med hva man får hvis man er så gal å driste seg opp på slike toppturer. Da får du nemlig en naturopplevelse uten sidestykke. Jeg har ikke ord for hvor mektig og vakkert det er å nå toppen av et enormt fjell og ser utover. Du føler du står på verdens tak! Mestringsfølelsen etter å ha karret seg helt opp er magisk.

Ja vi burde hatt med mer mat, mer drikke og vi burde visst litt bedre hva vi bega oss ut på. Vi gikk tom alle mann, og det tok et par timer før noen av oss kom helt til oss selv igjen etter vi kom hjem. Nå har jeg tatt en lang god dusj og badstue. Laget og spist et nydelig biffmåltid.

På menyen stod det Biff, stekt tomat, sopp og løk. Dampet brokkoli. Ovnsbakt potet med rømme og mais. Nydelig rødvin føltes velfortjent etter dagens innsats.

Formen er nesten helt fin, men litt redusert er jeg. Så planen nå er å ta med meg rødvinsglasset og krype opp under pleddet, med krim på tv og fine folk rundt meg:)

Hvordan er det med dere kjære lesere?

Smiiiil Maren

Mobilblogg fra påskefjellet

Dagene på fjellet går i det samme. Strålende sol, ut på tur og masse sosial hygge. Disse avslappende herlige dagene er etterlengtet etter en hektisk periode i Oslo. Det er ofte slik at hvis man har stresset over en lengre periode, og så tar ferie og roe helt ned, så kan man risikere å bli syk. Det har dessverre skjedd med meg nå:( Det startet i går ettermiddag og ble verre og verre utover dagen. Jeg gikk til sengs med mandler på størrelse med tennisballer og fryktelig hodepine

Formen i dag er bedre, men jeg er fremdeles redusert. Vi gikk derfor kun en kort liten skitur og tilbragte resten av dagen i solsteiken ved hytteveggen.

Godt tullet inn i alt vi fant av ulltepper, dunjakker, soveposer og skinnfeller, satt jeg som en dronning og koste meg glugg! Godsaker som chips, sjokolade, påskemarsipan, solo, vin og kaffe ble servert. Jeg hadde de nyeste magasinene ved min side og fifty shades. Etterhvert tittet flere kjente innom og vi ble en fin gjeng på afterski i hytteveggen vår.

Nå har jeg akkurat laget middag her. En enkel men god kyllingsalat stod på menyen.

Salaten min inneholdt:

– isbergsalat
– agurk
– tomat
– mais
– avokado
– fetaost
– grillet kylling
– egg
– paprika

Som tilbehør serverte jeg kesam, dressing, sennep, salsa og crispy knekkebrød med pesto. Mmmm:)

Nå skal kvelden nytes på sofaen, en slapp, sliten og fornøyd gjeng etter en lang dag med sol, hygge og mange nesepuss! Hehe

Smiiiiil Maren

Ut på tur, aldri sur

For en dag dette har vært! Sol, sol og enda mer sol. Det blir ikke bedre påskevær enn dette.

Mamma, pappa og meg dro ut på skitur og endte totalt opp med en solid tur på ca 2,5 timer. For morro skyld tok jeg pulsklokken på, og overraskende nok viste den at nesten 1000 kalorier var svidd bort i løpet av turen. Vi gikk ikke fort,men holdt et jevnt og moderat tempo. Jeg tenkte aldri på dette som trening, men tallene på klokken snakker jo for seg. Så man må altså ikke ha et treningssenter tilgjengelig for å få en super treningsøkt. Alt du trenger er ski, gode løyper og fine turkompiser. Når man i tillegg får strålende sol fra skyfri himmel kan man ikke klage.

Nå har jeg tatt en lang dusj, og fylt på med masse deilig mat og litt snacks. Livsfarlig når sjokoladen står fremme hele tiden. Hihi. I kveld blir det ekstra god middag og koselig besøk på hytta. Første boken i fifty shades serien er utlest og jeg er i gang på nr to. Har jeg noe godt i vente? Jeg regner med at flere av dere har lest dem;)

Ha en deilig søndag kjære dere, nå dytter jeg enda en sjokolade inn i munnen og fordyper med ned i fiftyshades-universet.

Smiiiil Maren

Feriefølelsen

Endelig har vi ankommet Hovden, og roen har senket seg i hytta! Mamma og meg hadde tidenes påskehandel før vi dro opp. Vi kjøpte enorme mengder mat, masse påskegodteri, krimbøker, blader, brettspill, påskelam, vin, solkrem og andre påskenødvendigheter. Etter en tre timers biltur, hvor jeg skravlet non-stop, ankom vi Hovden. Ettermiddagen og kvelden har gått med til utpakking og jakten på den berømte feriefølelsen. Vi har kost oss med reker, laks, god drikke og masse snacks. Feriefølelsen er et faktum, og her kommer et lite bildedryss:

God lørdagskveld kjære dere!

Smiiiiiil Maren

Fjolls til fjells

I dag går turen videre til fjelles, nærmere bestemt Hovden. Slik det ser ut nå får jeg hele 8 dager med fjellluft, ski og hyttekos. Jeg har fått mange spørsmål fra dere om jeg tenker mye på dette at jeg ikke får trent eller spist spesielt sunt når jeg er på hyttetur og hvordan jeg takler dette. For det første så synes jeg ikke man skal se på trening som kun noe som foregår inne på treningssenteret, tenk heller på det som aktivitet, og aktivitet kan man bedrive hvor som helst. Skigåing er super trening/aktivitet det! Jeg mener også at kroppen kun har godt av en liten uke borte fra styrkerommet, forandring fryder og det er absolutt ikke farlig å la vektene ligge en ukes tid.Når det gjelder kostholdet så er det ikke noe likhetstegn mellom hyttetur og usunn mat. Man kan da spise helt normalt selv om man er på tur. Det er påske, det er ferie og det er tid for hygge sammen med venner og familie, og da synes jeg det er direkte trist hvis man skal sitte å tenke på om man dytter ned en kvikklunsj bit for mye. Så min mening omkring dette kjære dere, er alt med måte, og kos deg! Det er ikke farlig å unne seg litt ekstra på tur, så senk skuldrene og nyt påsken med god samvittighet. Blir det voldsomt med mat, godteri, alkohol osv i ferien, så ta deg en ekstra skitur – verre er det ikke!

Gooooood påske kjære dere!

 

Smiiil Maren