Suck it up princess

I dag måtte jeg ta meg selv i nakken. Det er en fin balanse mellom når man skal lytte til kroppen og slappe av og når man skal gi seg selv et realt spark bak. I dag måtte jeg gjøre sist nevnte. Jeg har tuslet inn i en slags kosesone hvor jeg har hatt det veldig behagelig og fint. Ruslet en liten tur her og der, løftet på litt vekter i ny og ne – ingen struktur og ingen fokus. Det er godt med sløve perioder, så absolutt, men det er viktig at slike perioder ikke flyter ut og får ta helt overhånd. I dag måtte jeg ta meg selv i nakken og sparke meg selv ned på gymmet. Jeg stod foran speilet, så meg selv i øynene og sa høy: SUCK IT UP PRINCESS.  Jeg måtte le litt av meg selv etterpå – men det funket! 


Dagens økt ble relativt god, og jeg sier meg fornøyd med å ha gjennomført følgende øvelser:

 • Benpress
 • Glutebridge
 • Strakmark
 • Sittende legcurl
 • Sittende legextentions

 

Jeg avsluttet med 20 min moderat cardio på tredemøllen. Trasket i vei på 6 km/t med 4% motbakke. En fin avslutning på en godkjent benøkt. Nå er jeg hjemme i sofaen, taco med spellomper er inntatt og straks er det tid for mandagsdessert bestående av frukt, bær og vanilje kesam. 

 

Smiiiil Maren


Mine matfavoritter

God mandagsmorgen

Jeg håper dere har hatt en strålende helg. Selv har jeg vært på hytta og bare kost meg, det merkes på energinivået i dag. Jeg er uthvilt og klar for en ny og sprek uke. For en liten stund siden postet jeg et inspirasjonsinnlegg til dere med diverse delikate matbilder, dette ble satt stor pris på og det var veldig hyggelig. Det kom også et par kommentarer på at dere gjerne ville se et lignende innlegg med da med kun min hverdagsmat som inspirasjon. Det skal dere selvfølgelig få! Bildene blir ikke like delikate, men budskapet er jo det viktigste. Så i dag har jeg valgt å dele matbilder fra min egen kjøkkenbenk, dette er min hverdagsmat. Jeg håper jeg kan klare å vise ved disse bildene at det trenger ikke være så fryktelig vanskelig å spise sunt, hvis man bare får litt inputt på hvilke alternativer som finnes. 

1. Tacosalat – Salat, tomat,agurk,mais,løk,avokado,karbonadedeig,ost,mager kesam og fullkorns tortillalefser / speltlomper

2. Salat med stekt spinat, dampet brokkoli, pesto, fetaost, kalkunskinke og røket laks. Jeg liker godt å mikse sammen flere proteinkilder (her: kalkun og laks)

3. Kyllingkjøttdeig, stekt sammen med 3 egg og diverse krydder, mikset sammen med diverse dampede grønnsaker og friske tomater. Toppet med ost. Denne retten har ikke noe navn, og høres litt spesiell ut. Den har vært en favoritt hos meg i lang tid. 

4. Hjemmelagde-hamburgere er både sunt og godt. lag dem av karbonadedeig/egg/løk/krydder eller gjør som meg, kjøp ferdige kalkunburgere. Disse er kjøpt i sverige, og har et supert næringsinnhold. Jeg skal ut på jakt etter lignende produkt i Norge. 

5. Kokosmelk-ris/kylling/banan – Dette er virkelig det aller beste jeg vet! Det er TULL at man ikke skal spise kabonhydrater, og jeg blir lei meg når jeg ser at så alt for mange jenter dropper karbohydratene og tror det er veien til drømmekroppen. Trener du så trenger kroppen din påfyll, og karbonhydratene er overhode ikke farlige!! Dette er et typisk etter-trening-måltid for meg. Kokt ris, kyllingfilet, kokosmelk, dampede grønnsaker toppet med banan. Kombinasjonen av salt kylling, og søt banan er magisk. Kokosmleken gjør også det hele til en fest for ganen. 

6. Stekt salmalaks, kokt potet, dampede grønnsaker og mager kesam. Krydderet som er brukt på salmaen her heter Fiskemannens fiskekrydder og kjøpes på ulike fiskeutsalg. Spør etter det der du vanligvis kjøper fersk fisk. Det er virkelig helt fantastisk godt.

7. Rugbrødskive med eggerøre og laks. Enkelt og greit

8. Meieriprodukter – Blåbær, bringebær, en boks cottagecheese og en skyr. Jeg bruker også ofte oppkuttet frukt i en slik skål, da det er litt billigere enn friske bær. Toppes med usaltede nøtter og kanel/sukrin.

Her har dere noen av mine favoritter, var det noe som fristet? 

Da vil jeg ønske dere en fantastisk uke. For min del er den hektisk med mye jobb. Både bloggrelatert jobb og en ny spennende ekstrajobb som jeg skal avsløre for dere i kveld *lurt smil*. Vi har studieuke denne uken, og det er grunnen til at det er fullt fokus på jobb denne uken og ikke skole. Slik er det når jeg driver dette “dobbeltlivet” med både studier og jobb, da må jeg sette inn fokus på ulike steder i ulike perioder. Så nå som det er “fri” og studieuke så må jeg sette fokus på jobb. Heldigvis så elsker jeg det jeg gjør, og da går alt så mye lettere. Arbeidsuken min i kr.sand varer kun frem til torsdag, da pakker jeg sekken og flyr til Oslo for et par møter, før jeg tar helg hos en god veninne. Oslohelg med NM i fitness står på planen. Kamera er selvfølgelig med, og bloggen vil bli oppdatert hyppig. Denne uken blir så bra dere 🙂

 

Smiiiiiil Maren


Lenge leve latskapen

Denne søndagen er virkelig en typisk søndag. Vi startet dagen med en gåtur i fantastisk natur, og det var nydeligmed frisk luft. Helt ærlig så var jeg den aller vanskeligste å få med på tur i dag. Jeg hadde virkelig ikke lyst og var båe sur og irritert. Omsider ble jeg dratt med, og det angrer jeg ikke et sekund på. Det var så godt å komme seg opp og ut i naturen.

Jeg var sulten som en ulv når vi kom ned fra hytta, og trengte derfor god mat – kjapt! Denne salaten er min favoritt og jeg lager den ofte – spesielt på dager hvor jeg må ha mat fort. Salaten består av:

 • Isbergsalat
 • Avokado
 • Agurk
 • Mais
 • Tomat
 • Kalkunskinke
 • Kokt skinke
 • Røkt laks
 • Egg
 • Waldenfarms honey dijon dressing

 

En kjapp enkel og nydelig lunsjrett. Jeg hadde hjemmelagde knekkebrød til i dag, men bruker oftest speltlomper. 

Planen nå i ettermiddag var egentlig en treningsøkt, men på mystiskvis har trassfølelsen fra i dag morges tittet frem igjen, og jeg orker rett og slett ikke. Så jeg blir på sofaen i dag, med serier på pc´en, masse frisk frukt, bær, vanilje kesam og sjokoladebarer på bordet og tente lys overalt. Jeg føler litt på at jeg burde trent – men slik tror jeg nok de fleste har det innimellom. I dag gir jeg etter for latskapen og nyter sofaen fullt ut. 

 

Hva er deres søndagsplaner?

 

Smiiiil Maren

Det gode hyttelivet på fjellet

Jeg hadde nesten glemt hvor deilig det er her oppe på fjellet. På fredag var jeg så nære på å ikke kjøre opp kun for en liten helg, og nå er jeg bare så takknemlig for at jeg gjorde det. Kvelden i går gikk med til nydelig mat, tente lys, og sofakos. Det er noe med fjellluften som gjør meg ekstra trøtt på en god måte, jeg var derfor tidlig i seng og våknet i dag tidlig etter nesten ti timer flat out. Så etterlengtet! Jeg startet dagen tidlig, slik jeg alltid gjør. Jeg koste meg med en god kopp kaffe mens jeg hvilte øynene på den vakre naturen like utenfor hyttevinduet. Jeg er spesielt glad i en hyggelig morgenstund, og det blir ikke mer fredfylt og godt enn morgenstundene på hytta. 

Tur er obligatorisk på fjellet, og i dag gikk turen oppover en løype vi ofte går på ski om vinteren. Det var spesielt å se hvordan alt ser ut når snøen ikke ligger over. Naturen er virkelig vakker nå om høsten, fargene er så sterkere og med det været vi har her oppe i dag kunne det ikke blitt finere. Jeg brukte mest tid på å nyte omgivelsene og ta inn alle inntrykk, men et par bilder fikk jeg likevel knipset. 

Nå har roen senket seg over hytta igjen, og jeg ligger krøllet sammen på sofaen under et mykt ullpledd. Denne helgen handler kun om kos og lave skuldre. Turer i frisk luft, ekstra gode måltider, masse digg snacks i skålene og mye sofakos. Pleie for både kropp og sjel. En skikkelig fri-helg hvor batteriene lades og fokuset flyttes fra studiestyr og hverdagsmas til velvære og hvilepuls. 

Jeg håper dere har en deilig helg uansett hvor dere befinner dere. Gjør noe hyggelig som du selv har lyst til denne lørdagen, helgen er til for å nytes!

 

Smiiiil Maren


Klar for en helg på fjellet

Endelig er helgen her og jeg holder i skrivende stund på å pakke baggen. I helgen rømmer jeg til familiens hytte på fjellet. Det skal bli så godt med en helg i frisk fjellluft, langt borte fra alt og alle. Jeg gleder meg til å vandre i fjellet og nyte stillheten. Det er få steder jeg slapper så godt av som på hytta, baggen er straks ferdig pakket og den inneholder kun koseklær, bøker og ullsokker. *smiler* Det er magisk på fjellet nå om høsten, alt er så vakkert og fargene er virkelig nydelige. Jeg kjenner at en helg på hytta er akkurat det jeg trenger nå. Mac´en er selvfølgelig med, vi blogges fra fjellet dere. 

Ha en nydelig fredag og en fantastisk helg. 

 

Smiiiiil Maren


Studiedag

I dag har jeg studiedag, men jeg har gjort den om til en egendag i stede. Jeg trengte rett og slett en dag hvor jeg kun gjør ting som jeg liker og som jeg føler det blir for lite tid til i hverdagen. Jeg startet derfor dagen i skogen, helt alene, uten musikk og uten noen forstyrelser. Kun meg og naturen, som viste seg fra din aller beste side med strålende sol, vindstille og klar nydelig høstluft. Dette er komplett lykke for meg. Jeg knipset et par bilder underveis, slik at jeg kunne dele den fantastiske naturen med dere:


Nå har jeg sittet hjemme på macen i noen timer og laget treningsprogrammer. Jeg får så ensomt mange henvendelser på kostholdsplaner og treningsporgrammer, og slik som hverdagen min er nå har jeg ikke kapasitet til å ta inn noen nye kunder. Det er mange venner og familie som ber om hjelp, og det gjør litt vondt når jeg må si nei til dem. Det er derfor jeg elsker slike “fridager” hvor jeg kan sette av tid til å hjelpe folk som står meg nær. Så i dag skriver jeg kostplaner og treningprogrammer til den store gullmedalje. Mine fantastiske storebror er den første som skal til pers, og jeg har akkuratt fullført et solid opplegg til han. Nå skal jeg jobbe videre et par timer, før jeg skal sette i gang med litt spennende kokkelering her på kjøkkenet. Fridag betyr ekstra god til tid matlaging, vi får se hva jeg kan klare å trylle frem. Deler selvfølgelig dersom det blir bra. 

Håper dere har en super torsdag 🙂

 

Smiiiiil Maren


Inspirasjon på matfronten

For meg er det viktig å finne inspirasjon for holde på motivasjonen både for trening og ikke minst matlaging. Det florerer med treningsbilder som skal motivere, men det er ikke her jeg føler jeg får den største motivasjonen til min livsstil. Jeg finner derimot mye inspirasjon i delikate, fristende matbilder. I dag skal jeg dele noen av de bildene som inspirerer meg:
Håper dere også fant litt inspirasjon i disse bildene. Bruk det til å ta sunne smarte matvalg i dag. Et lite tips: Kjøp et eple eller to på vei hjem fra jobb/skole, slik at du ikke er helt tom når du skal handle mat og ikke minst lage mat. Det resulterer ofte i at man velger kjappe løsninger fordi man vil ha mat raskt.

Sunn mat tar ikke lenger tid, det krever bare at man planlegger litt og tenker seg om. Du tenker bedre når du ikke er skrubbsulten. Så ta deg et knekkebrød, en skyr eller en frukt i det du går fra jobb / skole, ha en handleliste ferdig skrevet og la denne onsdagen bli inspirerende, frisk og sunn på matfronten. Tenk kreativt, selv en salat kan bli fantastisk med litt spennende ingredienser. Utfordre den vanlige salaten din med noen nye ingredienser, eller test ut et helt nytt krydder på laksen. Bytt ut risen med coscos eller utfordre den vanlige kyllingfileten din med å kutte et snitt i den og fylle den med hvitløksmør, pesto eller philadelphia ost før den går inn i ovnen. Ta deg et par minutter ekstra når du tilbereder yogurten og tilsett friske bær og hakkede nøtter – det gjør virkelig en forskjell. Er dere med på tankegangen? Det er SÅ mye spennende man kan gjøre hvis man bare setter av litt tid til å tenke seg om å legge en plan.

Ha en deilig og inspirerende dag

 

Smiiiiiil Maren


Lykke i en skål

Titter innom på morgenkvisten for å vise dere gårsdagens nydelige kveldsmat som også ble dagens frokost. Nå smiler nok de som kjenner meg, fordi dette er så latterlig typisk Maren-mat. Jeg ELSKER meieriprodukter, og kunne faktisk levt utelukkende på det. Så lenge jeg har orginal cottage cheese, skyr, yoplait yogurt vanilje og kesam så er alt topp. Jeg har selvfølgelig litt digg tilbehør til og varierer da mellom ulike typer frukt, bær, nøtter, og frø. Jeg topper det hele med en herlig miks av sukrin og kanel. Lykke i en skål. 

Gårsdagens kos ble jordbær kuttet i biter, en boks cottage cheese orginal, en skyr jordbær/granat eple, en boks med blåbær, toppet med en liten vanilje yogurt og hakkede mandler. Avsluttet med sukrin og kanel. Når skålen var tom fyllte jeg på med resten av kurven med jordbør og strødde sukrin over. Mmmmm, siste smak av sommer. Dette er altså det beste jeg vet, og jeg spiser det gjerne både til frokost, lunsj og kvelds. Jeg får ofte spørsmål om jeg blir mett av det? Vel når man spiser hele boksen med cottagecheese + en skyr + en yogurt + en kurv jordbær + en kurv blåbær + to gode håndfuller med nøtter – ja da blir du faktisk god og mett. *ler* . Flere påpeker også at det er dyrt, og ja det er ikke til å komme utenom at proteinrike meieriprodukter koster endel. For meg er det en prioriteringssak og jeg velger å bruke penger på det fordi det er verd det for min del. 

Nå må jeg løpe til forelesning, ha en strålende tirsdag dere. Del veldig gjerne dine frokost og kveldsmat favoritter i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil Maren

20% hos Bli Vakker

God ettermiddag hjerter

Titter raskt innom dere for å gi dere enda et lite mandagstips. Jeg har tidligere delt flere av mine favoritter fra Bli Vakker med dere. Nå kjører Bli Vakker 20% på absolutt hele butikken, og det er klart dere må ha beskjed om. Salget varer ut i morgen, så her er det bare å hive seg rundt.  I dag har jeg plukket ut noen av mine basic-favoritter til dere. Dere kan se alle mine favoirtter HER.


 

Bioterm kremen er så frisk og delikat i lukten, og nydelig i konsistensen. Dette er en krem jeg absolutt alltid har på badet, uansett! Deodoranten fra VICHY har vært en favoritt i mange år, den er mild på duft og perfekt for sensitiv hud. Strikkene fra BLAX ble jeg første gang introdusert for av en PTkunde. Det er nemlig slik at vanlige hårstrikk sliter fryktelig på håret, da de ofte har en liten metallbit på seg. Blax er i gummimateriale, og skader ikke håret. De er solide og svært tøyelige. Blax holder utrolig godt, selv på tykt og langt hår. Finnes i mange freshe farger. 

 

Clean er en nødvendighet for meg. Den lukter rett og slett bare rent. kan du tenke deg noe mer delikat og forfriskende enn å alltid gå rundt å lukte nydusjet? Clean hører absolutt med til mine basic-favritter. Ta en titt på Bli Vakker og del gjerne dine basic favoritter med meg i kommentarfeltet. 

 

Smiiiiil Maren


I sammarbeid med Bli vakker

Good for me – Acai og multivitamin

Det er mandag, ny uke med nye muligheter. Hva er vel da bedre enn å dele et sunt og smart mandagstips med dere?

Jeg tar ikke mye kosttilskudd, men nå når høsten har meldt sin ankomst og forkjølelsesessongen setter inn for fullt så synes jeg det er smart å forberede meg best mulig og optimalisere helsen min. Jeg tar derfor multivitamin, som enkelt og greit betyr at jeg får i meg det meste av det jeg trenger i en og samme kapsel. Jeg har i tilegg til dette et sunt og variert kosthold – det er viktig å presisere da tilskudd aldri kan erstatte et sunt kosthold. Jeg tar også Acai med ekstra tilsatt Dvitamin for et boost av antioksidanter.

Multivitaminene fra Good for me gir meg alt jeg trenger, og jeg kan nå, etter å ha testet produktene i flere uker, si at de fungerer supert for meg. Vitaminer er næringstoffer som regulerer kroppens stoffskifte og er nødvendige for omsettning av karbohydrater, fett, protein og mineralstoffer. Mineraler (mineralstoffer) er uorganiske stoffer som kroppen trenger i relativt store mengder for å fungere optimalt – det er derfor smart å ta et mineraltilskudd. Spesielt dersom du har en aktiv livvstil er dette å anbefale. Les mer om multivitamin HER


Acai er et kosttilskudd jeg har benyttet meg av i lang tid. Både i kapselform og i pulverform. Nå har jeg testet Good for me Acai i kapselform og synes det fungerer bra. Det er enklere i en hektisk hverdag å ta acai i kapsler synes jeg. Acai fra Good for me er i tilegg tilsatt vitamin D3, noe jeg synes er utrolig positivt da vi desverre får alt for lite vitamin D her i nord. Visste du at Dvitamin er svært viktig for fettforbrenningen din, eller at ved Dvitaminmangel kan du føle deg både trøtt, og nedstemt i humøret? Acai er et bær fra Amazonasjungelen og kalles ofte for superbæret grunnet det høye nivået av antioksidanter. For å ilustrere dette kan jeg fortelle dere at Acaibæret inneholder 30 ganger så mye antioksidanter som druer og dobbelt så mye som blåbær. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig mandag videre, som jeg alltid sier – Make the best of it!

 

Smiiiiil Maren

sponsede produkter