Topp 5 ferietrening

Vacay Workout

Jeg elsker å trene på feire, og oppi gjennom årene har jeg delt masse herlig ferietrening med dere. I dag tenkte jeg å gi dere et lite tilbakeblikk på mine topp 3 beste ferie-økter. Disse treningsøktene er jo like effektive å gode i år som i fjor, og året før. Spesielt treningsøktene fra Frankrike er jeg veldig fan av, og de bruker jeg igjen og igjen. 

Marens topp 5 treningsøkter på ferie: 

Jeg bruker som sagt disse programmene masse, så om du liker dem må du gjerne kopiere dem og ta dem med på årets sommerferie. I skrivende stund sitter jeg å jobber med 3 nye sommerprogram til dere. Jeg kan gi dere et par stikkord: Kettlebells, strikk og egenvekt med ankelvekter / vektvest. Jeg tror det blir veldig bra, og jeg gleder meg til å vise dere. 

Hodet mitt har allerede dratt avgårde på treningscamp på Rhodos, og akt jeg klarer å tenke på er sommer, sol og deilige svettefester på stranda. 4 dager til avreise!!! Fy flate som jeg gleder meg til å blogge for dere derfra, det er en fullspekket timeplan med så mye treningssnacks at jeg tror absolutt alle vil finne noe å bli inspirert av. 

Ha en super onsdag mine venner. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #10

Bedre sent enn aldri. Hverdagscoach Anneli titter innom her på bloggen hver mandag, men denne uken ble det en dag forskjøvet. Her får dere en liten hilsen fra henne, og i dag har hun et lite tips, eller en slags påminnelse til oss: 

DAGENS TIPS: 

Ingen dager er like, og akkurat denne dagen vil aldri komme tilbake. I det jeg skriver dette så kjenner jeg at det er voldsomt å tenke på.. Denne dagen kommer aldri tilbake…

Når jeg har det gøy og fint ~ gjør noe jeg elsker ~ da ønsker jeg at tiden skal stoppe, at døgnet plutselig hadde 48 timer og ikke bare 24. På tunge og vonde dager derimot ~ så frister det kanskje mest å bare hoppe over, og trekke dyna over hodet igjen.

Ordtaket “hver dag kan ikke være bra, men det finnes noe godt i hver dag” sier det godt, for livet er begge deler, gjerne blandet godt sammen og du kan være sikker på at du får litt av alt.

Skjerp FOKUSET ditt ~ og se etter det som er positivt i løpet av dagen idag. Jeg lover det er der, bare du ser etter.. Make this day count!

 

~ H V E R D A G S C O A C H Anneli ~

Proteinrik yoghurt – helt uten sukker

Annonse

Nyheter er alltid stas, og jeg er alltid hun nerden som saumfarer internett når nyhetene på matfronten blir sluppet. Det aller gøyeste er når det slippes nyheter som passer meg og min livsstil perfekt. Første gang jeg oppdaget Profit fra Synnøve Finden så falt jeg faktisk for looken og designet først – jeg synes den var så kul. Når jeg fikk smakt den og sjekket innholdet ble jeg enda mer imponert over den, og siden det har den vært et fast inventar i mitt kjøleskap. 

Profit er det perfekte mellommåltid når du er litt småsulten, eller når du trenger noe raskt og proteinrikt enten før eller etter trening. Dette lille delikate begeret inneholder hele 20g (!!) proteiner, og er helt uten sukker. Slikt kan vi like. Yoghurten finnes i to smaker. Jordbær, og mango/pasjonsfrukt. Jeg liker begge, men jordbær har blitt den største favoritten her. Kanskje fordi det var den jeg smakte først, ikke vet jeg, men det er hvertfall den jeg har endt opp med å kjøpe flest ganger. Jeg liker å tilsette litt friske bær i også hvis jeg er hjemme og har tid, men er jeg på farten så spiser jeg den som den. 

Konkurranse: 

Vil du vinne en treningsstrikk fra Abilica? Jeg har fått mulighet til å dele ut et par strikker til to heldige vinnere. Dette er GENIALT å ha med seg på ferietreningen. Det eneste du trenger å gjøre er å fortelle meg i kommentarfeltet hvilken smak du foretrekker på din Profit, Jordbær eller Mango&Pasjon?

Kommenter svaret ditt i kommentarfeltet, og du er med i trekningen. Så enkelt og greit. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Båttur og hemmelig oppdrag

Når sørlandet viser seg fra denne siden, er det ikke et sted på jord jeg heller ville vært. I går fikk jeg endelig hatt årets første tur på sjøen, og det var så herlig. Vi dro ut ganske sent, men fikk likevel noen magiske timer i båten. Endelig er sesongen i gang, og jeg gleder meg til mange flere turer i ukene fremover. 

Grunnen til at vi kom litt sent avgårde var fordi jeg startet dagen med litt jobb, og et hemmelig oppdrag. Det hemmelige oppdraget var kun hemmelig i noen timer, og jeg avslørte det for dere på snapchat i går. Jeg ble nemlig booket inn for å trene et utdrikningslag, og kunne ikke si noe om det i tilfelle bruden sjekket mine sosiale kanaler. Det det ble en svett, morsom og tøff affære, og gjengen gav virkelig alt. Den som imponerte mest var faktisk bruden selv, for en sprek og skjønn jente! Jeg har skrevet ned økten, og tenkte lage et eget blogginnlegg på det til dere. Det var så sykt gøy, og jeg kjente litt på lysten til å starte som gruppetrenings-instruktør igjen. En rå start på dagen, med masse smil, svette og endorfiner. Ja takk til flere slike oppdrag. 

I dag har jeg fri på dagen, før det er kveldsvakt på sykehuset. Værmeldingen var utrolig kjip her i dag, men sannelig er den ikke endret seg og vi har enda en dag med masse sol på sørlandet. Nå gjelder det å nyte timene med sol før jobb. 

Har dere hatt en fin helg mine venner? Skal dere noe koselig i dag? 

 

Smiiiil Maren 

 

Mine favoritter: Middag

Her kommer del tre av mitt lille raid med mat inspirasjon. I dag er det middag på planen, og jeg har funnet frem noen av mine favoritter. Når det gjelder meg, og middag så går det utrolig mye i litt sånn sleng-sammendet-du-har type middager, og det er sjeldent ( les: aldri ) noe gorumet her i huset. Nå heter jo dette innlegget mine favoritter, og da er det akkurat det dere skal få. Frokost og lunsj tipsene finner dere HER. Sunn snacks finner dere HER. 

1. Tacosalat: Tacosalat er uten tvil min nummer 1. Jeg spiser det flere ganger i uken, og storkoser meg med det. Jeg lager rett og slett en diger salat av alle ingrediensene jeg ville hatt i taco, topper det med ost, salsa og lett rømme eller kesam. Så har jeg speltlomper til som jeg fyller fra tallerkenen min, eller nachos chips som jeg knekker og drysser over. Mmmmm

2. Take-away salat er en stor hit på mitt middagsbord, men også som lunsj. Dette er en litt spennende variant med både urter, mango, tranebær, kylling, feta og valnøtter. Utrolig godt! For at dette skal bli en mettende middag må jeg ha et par grove brødskiver til 

3. Dette er en lasagne laget på squash, og dere finner oppskriften på den HER. Utrolig god, enkel og ikke minst sunn. Lag en salat til og en spennende dressing. Voalá – supermiddag!

4. Sushi er alltid en vinner, og jeg skal innrømme at det ofte kan bli løsninger på hektiske dager, eller når vi skal kose oss litt ekstra. 

5. Tomatsuppe er en typisk rett fra barndommen for min del, og nå i det siste har jeg virkelig fått øynene opp for det igjen. Jeg skal ikke skryte på meg at dette er hjemmelaget delikatesse, neida – det er posesuppe. MEN rundstykkene er hjemmelagde, super sunne og proppet med proteiner. Oppskriften på den finner dere HER. 

6. Salater i alle varianter er nydelig, spesielt med gode ingredienser som kylling, feta, egg og avokado. Mmmm. 

7. Fiskekaker – enkelt, sunt og godt. Velg en variant med minimum 70% fisk, og du har et knall god fiskemiddag. Her med dampede grønnsaker. 

8. Grillspyd – ingenting er bedre enn å grille på sommeren. Bytt ut den vanlige pølsa og burgeren med et spennende grillspyd. Her er det kun fantasien som setter grenser og du kan putte på hva enn du ønsker. Her med svinekjøtt, og grønnsaker. Tips: griller du kylling er det super digg å grille ananas også på spydet. 

9. Grillet kylling og pastasalat. Dette er en gull alternativ hvis du vil kjøpe noe ferdig, som både metter og er sunt. Kjøp 1/2 kylling, eller et kyllinglår u butikken, og en mixsalat med pasta og andre godsaker. Så enkelt får du en sunn middag i farta.

10. Wok er en helt gull middagsrett, og dere finner min favroittoppskrift HER. 

Håper dette var til inspirasjon, og at noen av disse middagene kan friste. Ha en super dag mine venner. Jeg er straks på vei ut døren for et litt morsomt oppdrag, forteller dere mer om det i ettermiddag. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Nå skjer det snart

I dag gikk det plutselig opp for meg at det er 9 (!!!) små dager til Pia Seeberg og meg reiser avgårde på treningscamp med hele 42 spreke jenter. Fy flate så fort tiden har gått, tenk, nå skjer det! Dette har jeg gledet meg så hinsides mye til, og det kribler i hele kroppen. I skrivende stund sitter jeg å planlegger treningsøkter og styrer i vei med de siste detaljene. Dette blir så fantastisk bra. 

Disse bildene er fra trening i Frankrike. Se hele treningsprogrammet HER. 

Jeg gleder meg til å blogge masse fra campen, og snede haugevis med inspirasjon hjem til Norge. Jeg vet at det faktisk er en god del av dere lesere som skal være med, og det er jo så gøy. Jeg gleder meg til å bli kjent med dere. For dere som ikke skal være med, så kommer det en ny mulighet til september, og den turen kan dere lese alt om HER. 

Nå skal jeg gjøre siste finish på planleggingen før, før jeg legger macen bort og hiver meg på sykkelen opp til sykehuset for en fredagskveld på barneposten. Håper dere alle får en nydelig fredag, og en herlig helg. 

 

Smiiiil Maren 

 

Man må huske å leve litt også

Her sitter jeg i sofakroken med kaffekoppen min og macen. Det er et helt fantastisk fint vær ute og jeg kjenner på den gode følelsen av å ha fri, lite planer for lave skuldre. Dette er stor kontrast til gårsdagen – da gikk det nemlig i ett fra 05 på morgenen til 02 på natta. Det var rett og slett en helt smekk full dag, og jeg hadde ikke sjans til å få åpnet macen. Det betyr at det ikke kom noe bloggpost i går, og det kan jeg nesten ikke huske sist skjedde. Det føles overhode ikke bra, men samtidig var det helt nødvendig. Livet skjer, og i går var jeg rett og slett for opptatt med å leve <3 

I dag er jeg tilbake, og med en fantastisk gøy kveld frisk i minne fra i går, skal jeg bare nyte denne fridagen fullt ut. I går var det nemlig åpning av et nytt utetsed / restaurant her i Kristiansand, og det måtte testes ut. Stedet heter M Beach Club, og ligger perfekt til nede ved sjøen. Hvis du bor her på sørlandet, eller skal hit i sommer så MÅ du innom. Vi var en hel fantastisk gøy gjeng, og storkoste oss virkelig. Det er viktig å leve litt også, og ikke bare jobb, trene og være fornuftig eller hva?

Kvelden ble godt dokumentert på Snapchat, så titt gjerne innom der. Dere finner meg på marenerdvik. I dag er det som sagt strålende sol og allerede over 20 grader ute. Planen er en kjapp frokost, før jeg skal ut på en liten joggetur. Senere blir det en liten båttur med familien, for å liksom innvie sommeren i båten, før jeg skal treffe en venninne. En koselig dag på planen med andre ord. Jeg jobber på sykehuset i helgen, så denne torsdagen skal nytes. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

Mine favoritter: Sunn snacks

Så utrolig gøy at dere likte første innlegg, med frokost og lunsj favoritter. Nå durer jeg på videre med snacks favoritter. Jeg lovet dere at jeg skulle linke til oppskrifter direkte, så det skal jeg gjøre når middagsfavorittene kommer. I dette innlegget er det på en måte ingen spesielle oppskrifter, det er jo bare det dere ser. Oppkuttet frukt, dandert på fat. Grønnsaker og dipp, proteinbarer, en litt sunnere chips, nøtter og enda mer frukt. Smoothien skal dere selvfølgelig få oppskriften på, men ellers er dette innlegget ment som inspirasjon til hvordan man kan dandere og servere et litt sunnere snacks alternativ. 

Smoothie oppskriften finner dere HER. Chipsen er en av de variantene med litt mindre fett fra Maarud, jeg synes både denne og superchips er utrolig godt. Marshmallows er sukkerfrie, og de var rett og slett en gave fra en venninne, men jeg mener de selges på nett, så her er det bare å google sukkerfrie marshmallows. kakaoen er sjokoladeprotein og lettmelk som jeg har blandet i en shaker, og varmet opp i en kjele. Sjokoladen er 70% kakao, og dippen til grønnsakene er laget på mage kesam og Holiday pose. Dy kan enkelt lage dipp selv, med å blande kesam og de krydderne du selv ønsker. Prøv deg litt frem, og vips har du din helt egen favoritt-dipp. 

Håper dette var noen hjelpsomme tips til når man vil kose seg, men samtidig velge litt sunnere. Ha en nydelig tirsdag mine venner. 

 

Smiiiiil Maren  

Mine favoritter: Frokost og lunsj

Jeg fikk lyst å lage et skikkelig matinnlegg til dere, med en hel haug av mine favoritt matretter. Jeg startet med å legge ut både frokost, lunsj, middag, mellommåltider og snacks i ett innlegg, men det bare kaos. Så nå deler jeg opp, og starter med å dele forkost og lunsj tips, og i neste post kommer middag, deretter sunn snacks og mellommåltider. 

Here we go – en hel haug av mine frokost og lunsj favoritter: 

Kunne du hatt én eller flere av disse rettene til frokost eller lunsj?

Jeg håper dette kan være til inspirasjon når man går litt tom for ideer til hverdagsmat. Er det noe spesielt du liker, så legg igjen en kommentar så deler jeg selvfølgelig oppskriften.

 

Smiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #9

Mandag betyr som alltid en hilsen fra Coachen. I dag snakker hun om å ta gode valg for deg selv, for at både du og de rundt deg skal få en mindre stressende hverdag. Jeg lærer alltid noe når Coach Anneli gjesteblogger, og i dag er intet unntak. Anneli Amodei – ordet er ditt: 

Å ta gode valg for deg selv

 

Gjennom dagen skal vi ta mange valg. Ofte er det slik at hverdagen er fullbooket av planer og gjøremål som du skal utføre og gjennom i løpet av akkurat denne dagen. Når du går ut døren hjemme på morgenen er kanskje skuldrene allerede trukket et par cm opp mot ørene og du kan kjenne stresset i kroppen?

Og du tenker: “Jeg MÅ jo…” – “Jeg kan ikke la vær å gjøre det..”

For det første så er det ikke så veldig mye vi MÅ gjøre når du tenke deg grundig om. Vi VELGER å gjøre det!  Vi velger å stappe kalenderen full av gjøremål og ting vi skal gjøre, og det fleste av oss kjenner stresset på kroppen og klager over at TIDEN ikke strekker til.

Hva om du stopper opp – og kjenner etter. Hva TRENGER du å gjøre for deg selv idag? Hverdagsstresset er noe alle kan kjenne på til tider – og da er løsningen faktisk i å gjøre det motsatte.

SENK tempoet.

GJØR mindre.

LYTT til hva du trenger akkurat nå idag?

På denne måten kan du og jeg ta VALG som er gode for oss selv – og som vil være gode for de rundt oss i tillegg.

Hvis du lytter til deg selv – hva trenger du i dag for å kunne ta gode valg for deg selv videre gjennom dagen idag?

God start på uken!

 

Hilsen Hverdagscoachen Anneli Amodei