GODT NYTT ÅR

Her er det stille før stormen. Vi koser oss på hytta før kveldens store feiring. Jeg elsker hyttelivet, hvor alle loffer rundt i ullstilongsen hele dagen. I skrivende stund ligger vi som slakt på sofaen etter en liten tur ute i vinden. Harry potter surrer på tvskjermen i bakgrunnen, og glassene er fylt med rødvin. Det er en deilig ro over hytta – enn så lenge! Snart skal jeg komme meg i dusjen og på med finstasen. Jeg vil benytte anledningen til å takke dere alle for et fantastisk år her på bloggen, hvor dere trofast har klikket dere inn, lest og kommentert. Tusen tusen takk <3 

Jeg ønsker dere alle en fantastisk feiring i kveld, også gleder jeg meg til mye morro sammen i 2014. Jeg er mer motivert enn noensinne for å jobbe videre med denne bloggen, og det er ene og alene deres fortjeneste. Takk for at dere er her! 

GODT NYTT ÅR kjære lesere <3

 

Smiiiil Maren


En frisk start

Været her på Hovden er rimelig heftig i dag, med sterk vind og snø. Jeg elsker vær, og jeg liker utrolig godt å trene utendørs når været er litt villt. Det gir meg en slags følelse av råskap og styrke. Jeg føler jeg blir sterkere av litt motstand. Spesielt? Kanskje, men slik er det hvertfall. Når jeg våknet i dag til dette været var min første tanke – jeg vil ut på tur! Så jeg kledde godt på meg med både ullundertøy og vindtett før jeg la ut på tur i mørket, vind, sludd og snø. Merk dere ullsokkene over tightsen, haha. Back to the 80´s. 


Det ble en 35 minutters klissvåt, iskald og rå opplevelse. Jeg vurderte sterkt å kaste inn håndkle på et tidspunkt når vinden stod på som verst og jeg kunne såvidt se noen meter forann meg. Nå er jeg hjemme på hytta igjen, godt plassert under et pledd i sofaen og med en stor kopp kakao i hendene. Jeg er så glad for at jeg ikke gav meg, jeg kunne nok ikke startet den siste dagen i 2013 på en bedre måte. Nå skal jeg bare slappe av og kose meg inne på hytta, kanskje få lurt inn en liten skitur hvis været bedrer seg, før det skal feires for fullt i kveld. 2013 har vært et år verd å feire. Jeg skal danse meg inn i 2014 og sette standarden for det kommende året . Jeg er overbevist om at det blir et bra et! 

Jeg har vært litt usikker på om jeg skal lage nyttårsforsett eller ikke, som regel blir det jo til at man enten glemmer dem, eller ikke klarer å fullføre dem. Nå er det jo slik at jeg mener at man får til akkurat det man vil få til, så jeg tenker nok at jeg skal lage meg et lite forsett eller to for 2014 likevell.  Selv om jeg har glemt bort hva 2013 sine forsetter var. *ler*

Har dere laget nyttårsforsetter? Del dem gjerne <3

 

Smiiiiil Maren


GIVE-AWAY

Mange av dere har kommentert tightsen som jeg som regel alltid bruker på styrketrening. Jeg har tre stykker av den samme tightsen, og det er rett og slett bare fordi den er så utrolig god. Jeg liker så godt hvordan sømmene løfter rumpa. Jeg velger nesten uten unntak alltid svarte tightser, men jeg synes denne er kul akkurat fordi den har det lille ekstra, og ikke er helt svart. Passformen er super, og stoffet er så behagelig. Nå vil jeg gi bort en helt ny Better Bodies tights til en av dere. 


Jeg slenger også med tre topper fra samme merket. Better bodies har utrolig mange ulike topper, men jeg liker absolutt best disse to modellene. Den svarte er i teknisk stoff, den hvite og orange er i bomull. Jeg bruker dem begge til styrketrening. Dere som følger meg fast her på bloggen, og kanskje spesielt på instagram vet at disse toppene og tightsen er plagg jeg bruker mye. Spesielt tightsen går igjen veldig ofte. Nå velger jeg altså ut en heldig vinner som får tightsen og den svarte toppen, og en vinner som får den hvite og den orange toppen.  Alle klærne er fra min fantastiske sponsor PROTEINFABRIKKEN.


Alt du trenger å gjøre for å være med er å dele et innlegg fra min blogg på din blogg eller facebook eller instagram. Du kan selv velge hvilket innlegg, gjerne et du synes var inspirerende eller gav deg noe på en eller annen måte. Du må også legge igjen en kommentar på dette innlegget om du vil ha tights+ svart topp eller orange + hvit topp. 

  • Del et av mine blogginnlegg 
  • Legg igjen en kommentar om du ønsker å vinne tights+svart topp eller hvit + orange topp

 

Da gjenstår det bare å ønske dere masse lykke til. Vinneren trekkes 2 januar. 

 

Smiiiiil Maren


Ut på tur

Endelig kom jeg meg ut på skitur, og for en herlig tur det ble. I vind og snørvær trasket vi i vei, vi hadde heldigvis kledd godt på oss med ull og vindtett. Når man er riktig kledd er det bare en fryd å være ute i slikt vær. Jeg er veldig glad vi kom oss ut akkurat når vi gjorde for nå har vinden økt kraftig og det snør tett. Det er så herlig å sitte inne å se ut på slikt vær, spesielt etter man har vært ute på tur, og har en god sliten følelse i kroppen og varme røde kinn. 

Ut på tur, aldri sur sies det, og det føler jeg passer godt i dag. Jeg gikk med det største smilet rundt munnen på tur, denne skituren var så etterlengtet. Jeg har ikke hatt ski på bena siden påske, og det føles utrolig lenge siden. Nå skal jeg kose meg med blader, noe godt og varmt å drikke og etterpå tror jeg faktisk jeg skal sove middag. *ler* Jeg kan bli vant til dette ferielivet.  

I dag inntar mange bekjente vinterfjellet og jeg håper å få sett noen av dem i kveld. Været er som sagt litt vel blåst, og jeg er for øyeblikket uten bil her oppe så vi får se hvordan det går. Det er jo ikke verre enn å ta på seg den aller største bobblejakka og traske ut i været, men akkurat nå frister det aller mest å bare krype inn under en varm dyne og kose meg der. De kommer ikke før om noen timer, så jeg får krype inn under dyna og samle opp litt energi til å trosse stormen senere i kveld. 

Håper dere koser dere i romjulen uansett om dere er på fjellet, i byen eller i varmere strøk. 

 

Smiiiiil Maren


God morgen

Dette er utsikten fra kjøkkenbordet inne på hytta hvor jeg sitter og nyter en stor kaffekopp. Jeg ser rett ut på skiløypene, og jeg kjenner at i dag må jeg ut på ski – uansett! Nå er det ikke lenger slik at kroppen er sliten og trenger litt hvile, nei nå er det faktisk bare ren latskap *ler*. Dagen i går var utrolig deilig og avslappende. Den eneste aktiviteten jeg gjorde var å kjøpe et nytt pannebånd til skigåing. Shopping regnes vel ikke akkurat som noen fysisk aktivitet så jeg regner dermed gårsdagen som total inaktiv. Med joggebuksa på hele dagen, filmer som rullet over tvskjermen, noe godt i glasset og noe enda bedre på tallerkenen, sammen med familie og gode venner så klager jeg absolutt ikke på at gårsdagen var litt lat. Det er jo det ferie handler om, at man gjør akkurat som man vil!

Nå skal jeg sitte her en stund til, nyte skumringen og se dagslyset bryte frem. Jeg liker godt å være litt produktiv på ferie også, så da passer det perfekt å bruke morgentimene til litt jobb. Jeg er snart ferdig med innlegget med romjulens give-away til dere. Det blir rett og slett en ren gi-bort sak, og ikke en konkurranse. Jeg synes det er så gøy å kunne dele ut premier til dere skjønne lesere som titter innom her, og legger igjen kommentarer. Dere har vært så flinke til å kommentere de siste dagene, og det gjør meg så utorlig glad.

Jeg har tenkt på dette med give-away, jeg skal virkelig begynne å ha det mye oftere. Som blogger er man utrolig heldig og får tilsendt en god del sponsede produkter. Dette haddde ikke vært mulig hvis ikke  dere leste bloggen, så da er det jo bare rett og rimelig at dere bør få litt av godene, ikke sant? Dermed er et av Fitliving sine nyttårsforsett offesielt – mange flere give-aways i 2014. Hurra!!

 

Smiiiiil Maren


Sunt, friskt og godt

Jeg regner med det er flere enn meg som er litt lei av feit julemat og tunge måltider. Jeg tenkte derfor å dele to av mine lette frokostalternativer med dere. Jeg er veldig glad i meieriprodukter, bær, nøtter og frukt. Dette er lett og god mat som smaker himmelsk, inneholder godt med proteiner, og næringstoffer. Nøttene gir også sunne fettsyrer som hodler deg mett lenge. I den første skålen er det et stort gult eple kuttet i biter, 125g blåbær, 1/2 boks naturell tine yogurt, 150g mager cottage cheese, og etter bildet ble tatt toppet jeg med varme bringebær (frossne som jeg varmet i en kjele) hakkede mandler og valnøtter, kanel og sukrin.  

I den andre skålen er det en stor pære kuttet i småbiter i bunnen av skålen, toppet med 200g cottage cheese orginal, en yoplait yogurt 0,0% vanilje, 125g blåbær, varme bringebær, solsikkekjerner og kanel. Jeg lager ofte både to og tre slike skåler. Det er uten tvil noe av det beste jeg vet. Innholdet kan varieres i det uendelige, og du kan velge dine egne sammensetninger, og stadig finne nye favoritter. 

Jeg har også blitt veldig glad i gresk yogurt, med to perssimon/sharon kuttet i biter, toppet med cashewnøtter og varme bringebær. Selvfølgelig med litt sukrin og kanel på. Mmmmm. Jeg håper disse skålene kunne være til inspirasjon til noen litt lettere og friskere måltider midt oppi all denne tinge ( og fantastisk gode) julematen. 

Nyt dagen videre, her er det avslapping på høyt nivå. Skituren ble rett og slett avlyst til fordel for sofakos med bøker og blader. Kroppen vil ha ferie, og det skal den sannelig få. I morgen skal jeg ut å teste løypene, og det gleder jeg meg veldig til. I dag derimot er det kun kos som står på menyen.

 

Smiiiiil Maren

 

HOVDEN

Det er tydelig at denne frøkna hadde godt av å komme seg bort fra alt og opp på hytta. Etter en koselig middag og en film i sofaen tuslet jeg inn i senga, og våknet igjen nå – nesten tolv timer senere (!!) Det er noe helt spesiellt med den klare friske fjelluften som gjør at jeg sover ekstra godt her oppe på hytta. Jeg føler meg helt rar i kroppen etter så mamge timer søvn, men det er tydelig at kroppen trengte det. Nå skal jeg nyte en lang og rolig morgen med god frokost, den typen frokost vi kun har på hytta. HVor hele bordet er dekket av ulike typer pålegg, kokte egg, nugatti og sjokade som ellers aldri er å se på mitt frokostbord får også en plass, ferskt deilig brød handles inn hver morgen, og vi spiser frokost i en liten evighet. *ler* 

Senere må jeg nok ut å teste skiene litt, men i skrivende stund snør det her oppe og det frister faktisk mest å bare sitte lunt og varmt her inne, i ført tøffler og pysjamas, med en stor kaffekopp i hendene og bare nyte synes at snøen som faller. Dette har jeg ventet på, og det føles så utrolig godt å endelig være her oppe igjen. Livet på hytta altså, det er virkelig det gode liv. 

I år leste jeg gjennom alle svarene deres på innlegget jeg skrev om hvorfor vi trener. Tusen takk for mange flotte svar, det er så herlig å se at dere byr på dere selv og forteller. Jeg føler at jeg blir bedre kjent med dere på den måten, og det setter jeg så pris på. Flere av dere har også delt treningsmålene deres for 2014, tusen takk 🙂 Fortsett gjerne å svar på både hvorfor du trener og hva du ønsker å oppnå på treningsfronten i det kommende året. Vit at dere inspirerer meg! 

 

Smiiiiil Maren

Fjolls til fjells

I dag har jeg siste arbeidsdag før jeg setter nesa mot høyfjellet. Endelig skal jeg nyte late dager på hytta, med bøker, brettspill og kos. Jeg gleder meg så til å gå på ski og kjenne på ekte vinter. Her på sørlandet regnet vi jo bort, og jeg tviler nesten litt på at det blir noe snø her i år i det hele tatt. 6 små timer på jobb, så er det juleferie! jeg blir på fjellet helt til over nyttår, og skal feire der oppe. Det blir dermed en liten ukes pause fra alt av styrketrening og treningssenter. Jeg skal derimot heller kose meg i skiløypene og gi kroppen en styrkepause. Hele julen har blitt litt amputert ift treningen, men det er helt i orden. Jeg har brukt tid på andre og viktigere ting. mangelen på trening har resultert i en enorm motivasjon for januar, og jeg gleder meg så til å ta fatt på nye utfodringer på treningsfronten på nyåret. Jeg leker litt med tanken om å prøve ut noe helt nytt, eller sette meg et litt hårete mål slik at jeg har noe konkret å jobbe mot. Vi får se! 

Jakke, topp, tights fra Casall

Jeg vet jo med meg selv at jeg ikke har noe problem med å motivere meg til trening selv uten et spesefikt mål, men forandring fryder så hvis den rette utfordringen dukker opp skal dere ikke se bor ti fra at jeg kaster meg på. Jeg er jo gammel turner, og kan pr dags dato ikke nå bakken med hendene når jeg står med rette knær – det er en tragedie. Så øvesert på min liste over ting jeg vil mestre på treningsfronten i 2014 må være økt bevegelighet, og masse mer tøying. Kanskje jeg skal sette meg som mål å komme ned i spagaten igjen? 

Har dere noen konkrete treningsmål for 2014? 

La oss dele mål, og inspirere hverandre. Nå må jeg pakke videre her, det er jammen mye å huske på når man skal på fjellet, selv om det kun blir 4 dager er pakkelisten min lang. Ha en herlig dag dere, neste oppdatering blir fra hytta på Hovden. 

 

Smiiiiiil Maren


Hvorfor trener du?

Hvorfor trener du? Et enkelt spørsmål, men svaret kan være både sammensatt og komplisert. Tenk over det, hva er grunnen til at du drar på trening flere ganger i uken? Hva gir det deg? Noen trener for å gå ned i vekt, noen trener for bedre helse, noen trener for prestasjon innen idrett, eller for å gjenvinne funksjon etter skade. Det finnes så enormt mange grunner til at folk trener, og det er spennende å høre hvilke grunner dere lesere har. Det er ingen hemmelighet at mange trener fordi de føler de må, og ikke fordi de har lyst. Trening er ikke kun positivt for alle. Tørr dere være helt ærlige med meg, og svare meg på hva som er DIN grunn til at du trener?

Jeg kan gi dere mitt svar med det samme. Jeg trener for energien og overskuddet, jeg trener for endorfinene og rusen en god økt gir meg. Jeg trener for å kjenne på mestringsfølelse og frihet. Jeg har aldri følt meg så fri og så bra som på toppen av en tung motbakke, gjerne i litt regnvær, og frisk luft. Den følelsen av å stå der på toppen etter å ha besteget et stort hinder. Kjenne at jeg mestret, kjenne kroppen fungere – respondere! Aaaaah det er magisk! 

Nå gleder jeg meg til å høre hvorfor dere trener, del dine tanker i kommentarfelet 🙂

 

Smiiiiil Maren


Casall HIT

For et par helger siden var jeg i Oslo hvor jeg hadde et møte med Casall. Som mange av dere vet er jeg ambassadør for merket, og det er jeg utorlig stolt av. Casall representerer kvalitet, og samtidig klarer de å levere rå lekre design i både farger, og print. Passformen er unik og materialene er helt nydelige. Jeg er utrolig stolt over å være en del av Team Casall. Når jeg var i Oslo var jeg innom showroomet hvor jeg fikk med meg noen godsaker. 

I dag på trening hadde jeg på meg Casall, og det måtte selvfølgelig dokumenteres. Denne toppen tilhører Casall Hit kolleksjonen, og er i et fantastisk kompresjonsmateriale. Den sitter som et skudd på, og er utrolig behagelig. Sømmene i designet er utorlig smart plassert i forhold til den kvinnelige figur. De gir en illusjon av en salere midje. Jeg elsker også fargekombinasjonen med rosa, orange og svart. Jeg har den også i tights, og den er virkelig helt rå! Knall rosa tights med orange, og svarte detaljer. Den skal jeg vise dere senere. 

Det finnes også en kompresjons-tights som hører til toppen, den er i knall rosa med orange og svarte detaljer. Jeg har tightsen også, så den skal dere få se senere. Dere kan også titte innom Casall sine nettsider HER for å se hele kolleksjonen. 

Dagens treningsøkt ble kort, men god. jeg kjørte kun 3 øvelser, og var ferdig på en drøy halvtime. Knebøy, sittende lårcurl og militærpress, 6-8 repetisjoner, 4 sett pr øvelse. Jeg hadde korte pauser og fikk en fin økt, med god respons fra kroppen. Det er latterlig gøy å trene nå i juledagene, all maten gir et enormt trykk i muskulaturen og en enorm energi. Nå skal jeg komme meg i dusjen og finne frem finstasen. 2 juledag er obligatorisk festdag for vennegjengen, og etter flere dager med kun familie gleder jeg meg til litt sosial hygge med venner. Jeg håper dere nyter juledagene og koser dere maks. 

 

Smiiiiil Maren