Pre-workout essentials

God morgen. Jeg titter raskt innom dere for å si god morgen, og ønske dere en herlig tirsdag. Jeg klaget over at sommeren hadde forsvunnet fra sørlandet i går, men i dag er den sannelig tilbake igjen. Strålende sol, og over 20 varmegrader klager jeg absolutt ikke på. Jeg er straks på vei ut på en liten gå/rolig joggetur, men først må jeg ha litt energi i kroppen. Jeg liker ikke å spise et stort måltid før jeg trener på morgenen, men litt energi er et must. En god håndfull nøtter, litt bær og en skyr er supert. Kaffe er en nødvendighet! Jeg har klart å tømme hele tre poser (!) med Carlos Coffee til presskannen min, så i dag ble det nespresso igjen. Helt ok, men overhode ikke det samme. 

Er ikke den grønne saken her kul? Den står å frisker opp “kaffeavdeligen” min på kjøkkenbenken. Det jeg liker aller best med den trenger så og si ikke vann, og har levd i mange måneder. Perfekt for sånne som meg som overhode ikke eier grønne fingre, og dreper alt som kommer inn i leiligheten. 

Jeg ser for meg at det blir en veldig rolig tur i dag, kroppen er ikke helt med, og føles tung og sliten. Jeg har overhode ingen grunn til å være sliten, men noen dager er vel bare sånn. Det tenker jeg er noe alle kan kjenne på fra tid til annen. Jeg knytter hvertfall på meg joggeskoene, og satser på å plukke opp litt energi underveis på turen. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Ny uke & ny styrkeøkt til dere

Solen har tatt en liten pause fra det blide Sørland i dag, og det er nesten litt greit for da får jeg sjansen til å ta turen inn på treningsenteret for en gangs skyld. Jeg tror nesten ikke jeg vil fortelle hvor lenge det er siden sist styrkeøkt. Jeg har blitt en unnasluntrer der altså, og det er ikke bra. Styrketrening er så viktig for kroppen, og jeg kjenner stor forskjell når jeg sluntrer unna over en lenger periode. Skjerpings! 

I dag ble det endelig rom for en liten styrkeøkt igjen, og da var det bryst og triceps som stod på planen. Vanligvis har jeg ikke så mye fokus på akkurat de muskelgruppene, men når jeg trener sammen med min kjære blir det til at vi må møtes litt på midten. Jeg får alltid gode økter sammen med han, og det er verd å legge om treningen min litt for å kunne trene sammen. 

Dagens øvelser: 

  • Brystpress med hantler 8×4
  • Flies i kabel 10×3
  • Pushups mellom settene på flies 10×3
  • Skråbenk 8×4
  • Dips 8×3
  • Triceps pushdown med tau 12×3

I morgen planlegger jeg en styrkeøkt på ben, etter fulgt av en hviledag, for så å kjøre på igjen med den en styrkeøkt med fokus på ryggen på torsdag. Så lenge jeg kommer meg gjennom hele kroppen i løpet av uken er jeg fornøyd. Ser jeg at jeg ikke rekker alle styrkeøktene mine, så slår jeg bare sammen, for eksempel ben og rygg på samme treningsøkten. I veldig hektiske perioder, eller perioder med lite motivasjon på styrketreningen så kjører jeg fullkroppsøkter. Jeg følger ikke noe fast program, men som sagt, sørger jeg for å komme gjennom hele kroppen i løpet av treningsuken. 

I dag har jeg bloggkontor på en koselig cafe i sentrum. Det har hopet seg opp litt diverse mail som må besvares, bilder som skal redigeres og en Oslotur senere i uken som må planlegges. Jeg koser meg når jeg kan sitte sånn som dette å jobbe, med kaffe og herlig “cafesurr” rundt meg. Jeg føler jeg blir mer kreativ med litt lyder og mennesker rundt meg enn i en helt stille leilighet hjemme. Så er det jo også litt luksus med en kaffelatte og en fersk salat, enn tørre knekkebrød hjemme. Litt hverdagsluksus må være lov. 

Håper dere har en super ukestart, og at mandagen behandler dere bra!

 

Smiiiil Maren 

 

Bruk søndagen utendørs

Klærne er sponset

Alle som har fulgt denne bloggen en stund vet at jeg elsker å gå tur. Heldigvis har jeg vokst opp i en familie som er glad i naturen, jeg har venner som er glad i å komme seg ut, og en sprek kjæreste som jeg går lange turer sammen med flere ganger i uken. Det er utrolig hva et par timer i skogen kan gjøre med kropp og hode. 

Du kan gå ut dørene på jobb, stresset, sliten, og helt tom for energi. Det siste du har lyst til er å komme deg ut på tur. Mitt beste tips da er å få i deg noe rask mat ( og gjerne pakke med en liten snack ) og komme deg ut i skogen. Ikke tenk så mye, bare kle på deg, ring en venn, ta med deg en sjokolade og en vannflaske, og kom deg ut i skogen. Husk at en tur alene, uten både mat og drikke, som kanskje bare varer i 30 minutter er akkurat like bra. Ikke sett så høye krav til turen din, det viktigste er bare at du kommer seg ut, senker skuldrene og puster. 

Jakke, bukse og sko i dette innlegget er fra Mammut, et merke jeg har samarbeidet med i over 3 år, men vært alt for dårlig til å fortellere dere om. Jeg elsker å gå tur i gode, lette, kvalitetsklær, og er så fornøyd med klærne mine fra Mammut. Spesielt buksen er helt ubeskrivelig god. Den er som en treningstights i bevegelighet, men samtidig helt lett og luftig. Jakken ligner på en jakke jeg har vist dere for en stund tilbake, men denne er hakket mer robust, og for de litt lengre turene. Klærne fra Mammut finner du på Gsport og Gmax. 

Jeg håper dette innlegget gav deg lyst til å bruke søndagen utendørs, fylle opp energilagrene og lade opp til en ny uke. Kanskje du drar litt på smilebåndet nå, og tenker at du føler en god film i sofaen eren bedre oppladning for deg. Det kan jeg være enig i, men la oss møtes på midten. Ta en en god tur i skogen først, utnytt dagslyset og når kvelden kommer tar du deg en lang dusj, og kryper opp i sofaen med en god film og noe god mat. Jeg kan garantere deg at det vil føles ekstra godt da. 

Ha en herlig søndag dere, nå skal denne frøkna ut på tur

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg er helt overveldet

Hvor skal jeg begynne for å beskrive denne dagen. Jeg ankom salongen hvor vi skulle ha klessalget halvannen time før vi åpnet, og da stod køen allerede rundt kvartalet. Meter på meter med skjønne, blide jenter, klare for shopping. Jeg tok meg en liten tur ut for å hilse på, og ble stående lenge å skravle med noen av de oppmøtte. Det var så koselig. Hyggen fortsatte inne, for maken til positive, og søte jenter skal man lete lenge etter. Det var så mange av dere som kom å fortalte at dere hadde fulgt bloggen i mange år og at dere fant mye inspirasjon der. Vet dere hva det betyr for meg å høre? Jeg blir helt rørt jeg. Tusen takk! Jeg har fått hilst på mange av dere i dag, skravlet om masse rart, fått mange gode klemmer og ledd høyt med flere av dere. Takk for at dere møtte opp i dag, takk for handelen, og tusen takk for at dere gav så mye av dere selv. Dette var bare så enormt gøy. Jeg fikk ikke tatt så mye bilder, men Kristina fikk knipset litt og var så søt å dele bildene sine med meg. 

Jeg fikk solgt masse klær, men det var også en god del igjen. Alt som var igjen ble gitt til Blå Kors, og etter en fin telefonsamtale med ei som jobber der er jeg ikke tvil om at de klærne vil komme til god nytte. Det var så fint å høre på den genuine takknemligheten. Det føles godt å kunne glede noen som ikke har så mye. 

Jeg har vært på bena i hele dag, og skravlet, ledd og hoppet rundt siden tidlig i dag morges. Nå kjenner jeg at det er litt tomt for energi, og jeg har derfor tatt turen opp til familien for å spise litt mat, og senke skuldrene. 

Var du en av dem som var innom oss i dag. Hvordan synes du det var? Fant du deg noe fint? 

 

Smiiiiil Maren 

I morgen smeller det

Dette er det villeste jeg har sett. Jeg visste det kom til å bli mye, men at det skulle bli så hinsides mye klær hadde jeg aldri sett for meg. Jeg tror jeg selger ca 150 treningstights i morgen, og det er faktisk ingen overdrivelse. Ellers er det to digre stativ med gensere og jakker, to svære kurver med topper, og enda en kurv med sporstbher. Jeg har satt 200kr som min makspris, og selger ingenting over det. Topper og spotsbh går for 50-100 kr. Dette blir så vilt!

Vi er totalt fire jenter som selger klær, og utvalget er bare helt rått. Det er paljettkjoler, skjørt, bukser, topper, shorts, jakker, gensere, sko, vesker, og litt interiør. Jeg er virkelig helt overveldet! Her tror jeg alle kan finne noe de liker. Det beste av alt er at ting selges så billig at det nesten er komisk. Mestparten går for 50, 100 eller 200 kr. Størrelsene varierer fra XS til L i klær, og sko ifra størrelse 36/37 opp til 40.

Du finner oss i Kirkegata 10 i morgen, i lokalene til Salong Xtend. Dørene åpner kl 12.00, men erfaringsmessig fra tidligere klessalg er det smart å komme tidlig. Det blir goodiebags til de 20 første handlende kundene, og dette er en pose du ikke vil på glipp av, med en totalverdi på over 1000kr. Husk forresten at vi kun tar i mot kontanter.

Dette blir en klesfest uten like og jeg er så gira! Hjertelig velkommen skal dere være alle sammen. Jeg gleder meg så til å se dere.

 

Smiiiiil Maren 

 

Flight mode Run

Jeg har en spennende person i livet mitt. Hun utfordrer meg, pusher meg og får meg til å se ting fra flere sider. Navnet hennes er Anneli Åsland Amodei, og er utdannet livsstils-coach. Hun er en del av Hverdagscoachene, som hun driver sammen med Eli Mørkedal. Coaching er så spennende. Jeg kan bare snakke for meg selv, men for min del handler coaching om utvikling. Jeg er litt den typen ” ja men det funker jo så greit, så hvorfor skal vi endre på det?” Jeg trives i komfortsonen, med trygge rammer og forutsigbare dager. Det er fint det, men ikke når jeg egentlig går med en drøm om å nå lenger, utvikle meg og skape drømmehverdagen hvor jeg får brukt hele meg. En hverdag hvor både bloggen, sykepleierutdanningen, PT-utdannelsen og instruktør utdannelsen, og min utdannelse fra NIH på kosthold og ernæring har en plass. Jeg vil så mye, men er ikke så tøff at jeg bare kaster meg ut og skaper min egen hverdag. Jeg kan nok bli litt tøffere i hode, og da er en coach et unikt verktøy. 

Jeg er flink til å være , jeg er alltid på, og noen ganger kan jeg nok glemme at det faktisk har en verdi å være litt av også innimellom. Anneli utfordret meg til å ta meg en løpetur med telefonen på flight-mode. Det betyr at ingen får tak i meg, før jeg selv bestemmer at det er ok. Jeg kan ikke løpe uten telefonen, fordi jeg liker å løpe langt inne i skogen, og hvis noe skulle skje må jeg ha mulighet til å kontakte omverden. I går tok jeg altså denne utfordringen, og det bar så befriende. Drøye 40 minutter i skogen, helt alene, uten noen forstyrrelser. Jeg skal innrømme at det faktisk ikke var så lett, jeg så jo så mye fint på veien, og hadde så lyst å ta bilder av det, snappe det, og dele det med dere lesere. Dette gikk over etterhvert, og jeg glemte bort hele telefonen. Jeg så alt det fine rundt meg, og koste meg med det uten å tenke på at det måtte dokumenteres. Bildene i dette innlegget der derfor fra en tidligere tur. Nå skal det også sies at jeg faktisk ikke synes sosiale medier et et mas, og stress. Jeg synes det er utrolig gøy, og en positiv del av min hverdag. Jeg ser likevel verdien av å logge av innimellom og kun fokusere på litt egentid. 

Det var en utrolig fin tur, og jeg takker Anneli for en kul utfordring. Dette skal jeg absolutt gjøre flere ganger. Flight-mode Run dere. Tar du utfordringen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Ferdig utdannet – hva skjer nå?

Helt siden jeg leverte bacheloren har jeg gått rundt i en slags boble. En ting at jeg rent fysisk følte jeg var i en tett boble av forkjølelse de første dagene, men etterhvert som feberen gav seg, og jeg ble frisk, så sprakk liksom ikke den bobla helt likevel. Jeg følte jeg bare suste rundt, uten mål og mening. Ferdig utdannet, javel, hva skjer nå da? Jeg hadde en million ting å ta tak i, men fikk ikke gjort noe. Jeg visste mailboksen min var full av spennende tilbud, morsomme forespørsler, og andre ting jeg virkelig burde få svart på. Leiligheten fløt over av rot, en kombinasjon av artikler fra bachelor, uferdige interiørprosjekter og generelt hverdagsrot som jeg bare ikke har orket å forholde meg til. 

Jeg er et ordensmenneske, og en ryddefreak. Jeg slapper ikke av, og koser meg ikke hvis jeg ikke har det hyggelig rundt meg, så det sier seg selv at dette ikke var optimale forhold. Så hvorfor i all verden ble det slik? Jeg vet ikke, jeg vet bare at jeg fikk tidenes merkeligste følelse når jeg plutselig stod der og var ferdig utdannet. Jeg stupte rett inn i en av de kraftigste forkjølelsene jeg noensinne har hatt, og ble liggende i flere dager. Etter det våknet jeg liksom ikke helt opp igjen før i går. I går var en revolusjonerende dag – på en fantastisk god måte. Det var som jeg plutselig åpnet øynene og bare, HEI, du er ferdig utdannet, det er jo NÅ det begynner. Jeg åpnet mailen, og startet fra toppen. Vips hadde jeg takket ja til flere eventer, flere prosjekter og flere spennende samarbeid. Plutselig har jeg mye gøy å se frem til, og endelig skal jeg få gjøre mer av de tingene jeg liker. Det jeg føler gjør meg til meg. Jeg skal jobbe som sykepleier – men ikke i sommer. I sommer skal jeg jobbe med bloggen, dra på treningsreiser, være sammen med kjæresten, venner og familie. Jeg skal lage mye gøy for leserne mine, og jeg skal på flere artige happenings. Jeg skal nyte sørlandssommer, være masse på sjøen, dra på Palmesus og masse ut på tur. 

I skrivende stund sitter jeg å spiser frokost, og drikker kaffe. Har dere smakt denne kombinasjonen? Havregrøt med sjokoladesmak, toppet med questbar. En helt nydelig smakskombinasjon, som virkelig bør testes ut. Skuldrene er senket, og jeg slapper helt av. Det føles godt å endelig ha landet.

 

Smiiiil Maren 

 

Absolutt siste sjanse!

Har du lyst å bli med på Nordic Fitcamp treningsreise til Marbella i juli så er det nå absolutt siste sjanse for å melde seg på. Det lukkes for påmelding veldig snart, så har du lyst å bli med gjelder det å booke plass med det samme. Har du lyst å kombinere ferie, sol og strand, med aktive dager med masse ny treningsinspirasjon, spennende forelesninger om kosthold og trening med Martin Norum? Da er dette campen for deg! Dagene starter med en morgenøkt, etterfulgt av en nydelig frokostbuffet med alt du kan tenke seg av sunne fristelser. Videre er dagen litt fri til soling og hygge, før vi samles for økt nr to, etterfulgt av nydelig middag, her også med et hav av sunne godsaker å velge mellom. Fokuset er på treningsglede, samhold, ny kunnskap og fornyet motivasjon og inspirsjon til en mer aktiv livsstil. 

Det stilles ingen krav til fysisk form, eller forkunnskaper i det hele tatt! Her kommer du akkurat som du er, med akkurat det utgangspunktet du har og det er mer enn godt nok. Jeg har selv vært med to ganger tidligere, og vi har hatt spreke damer på over 60, menn som ikke har gjort annet enn å sitte i sofaen å spilt tv-spill, og personer med en del treningserfaring. Her er det god miks, og det er akkurat det som er så fint. 

Vi bor utrolig fint til, med kun 5 minutters gange til Alhamar treningssenter som eies og drives av Max og Monica som holder er med å arrangerer campen. Det er ca 5 minutters gange derfra igjen til en deilig strand som vi koser oss på daglig. Det går også en helt nydelig strandpromenade langs hele stranden, her er det så fint å gå tur. Opplegget er utrolig profesjonelt, og så godt lagt opp at det er en fryd å få lov å være med. Du kan lese alt om campen på Nordic Fitcamp sine hjemmesider HER. 

Rabattkode:

Spør meg mer enn gjerne i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på relatert til campen. Husk at jeg også har en finfin rabattkode til dere, på hele 800kr. Send meg en mail på [email protected] så får du koden i retur. 

Unn deg selv en sprek start på sommeren, med garantert ny inspirasjon, og bøttevis av ny kunnskap om både trening og kosthold. 

 

Smiiiil Maren 

Redaktør for en dag

Annonse

Husker dere jeg fortalte dere at jeg ble utfordret av Dermica Sensitiv og Apotek1 til å teste en rekke produkter, og lage en magasinforside for deres magasin. Jeg skulle få være redaktør for en dag. Nå har jeg jobbet med dette, og storkost meg underveis i prosessen. Jeg har fått brukt min kreative side, og jobbet på en litt ny og annerledes måte.

Det har vært en spennende prosess, og som nevnt i forrige innlegg når jeg fikk utfordringen så er det ekstra stas å jobbe med kvalitetsprodukter som er helt i tråd med hva jeg selv står for. Jeg valgte å fokusere på ivaretagelse av hud som blir utsatt for mye svetting, og mye dusjing. Huden har lett for å blir tørr, og fuktighet er da super viktig. Da er det viktig at man har gode produkter både i dusjen, og til bruk etter dusj. Jeg har sett spesielt på dusjsåpen, bodylotion, håndkremen og deodoranten. 

Min erfaring er at produktene er milde og gode. Kremen har en deilig konsistens og trekker raskt inn. Både kropp og hender føles myke og gode etterpå. Jeg er tom for ansiktskrem, og måtte ta en liten nødløsning og bruke bodylotion i ansiktet. Det er jo vanligvis fy fy, men bodylotion fra Dermica Sensitiv er helt uten allergener, parabener og fargestoffer. Den er godkjent av Norges astma og allergiforbund, og den er svanemerket. Det er virkelig godt nok for både min kropp, og en sjelden gang også ansiktet.

Jeg dusjer mye, og har i disse test-dagene brukt både dusjsåpe og håndsåpe fra Dermica Sensitiv. Jeg føler virkelig at dette er gode produkter for hud som trenger ekstra næring og fukt. Min kjære har også testet ut dusjsåpen og likte den godt. Den har ingen sterk parfymelukt, og det betyr at vi begge kan bruke den. Håndsåpen har fått kjørt seg i disse sykdomsmdager. Jeg har ligget med forkjølelse i fire-fem dager nå, og for å unngå smitte, vasker jeg hendene konstant. Hendene er likevel myke og gode takket være god håndsåpe og håndkrem. Deodoranten likte jeg ekstra godt, spesielt for meg som vokser armhulene, er det viktig med en mild deodorant som ikke irriterer huden, og som samtidig tåler utfordringen med harde treningsøkter med mye svetting. Jeg har herved byttet deodorantmerke for godt! Les alt om de ulike produktene på Apotek1 sine hjemmesider.

Man skal ikke undervurdere kvalitet i hverdagsproduktene – det er viktigere enn du tror! 

Jeg har altså testet, lest, tenkt, skrevet og kost meg. Jeg har gledet meg til å vise dere resultatet, og her har dere det. Dette er mitt bidrag til forside for Apotek1 sitt magasin: 

Fotograf: Victoria Nevland

 

Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren 

 

Ikke undervurder viktigheten av søvn og hvile

Jeg fascineres av denne kroppen vår, både hva den kan klare når den virkelig må, men også hvor tydelig den sier i fra når den trenger en pause. Jeg trodde bare jeg var litt sliten, og trengte en kveld på sofaen. Etter fem dager med sår hals, innslag av feber og en drøy hoste så har jeg nok måtte innse at kroppen trengte mer en enn par timer på sofaen for å bli kvitt det her. Nå er feberen borte, halsen er bedre, hosten har roet seg og jeg begynner endelig å føle meg som meg selv igjen. Jeg følte meg klar for både tur i frisk luft, og en liten tur på trening i går, men heldigvis har jeg fine mennesker rundt meg som vet å sette ned foten når jeg vil litt for mye – litt for fort. Så da ble det enda en kveld på sofaen, med taco, film og popcorn. Det er jeg glad for i dag, i skrivende stund sitter jeg i sofakroken, med en stor kopp kaffe og føler meg i grunn ganske så fin. Søvn og hvile dere – det er virkelig den beste medisin. 

I dag skal jeg endelig prøve meg på en liten treningsøkt. Jeg ser for meg en rolig gåtur til trening, etterfulgt av en rolig styrkeøkt. Det som er fint med å få slike ufrivillige sykdomspauser fra trening er at du samles opp en solid dose motivasjon, og treningslyst. Jeg har som regel alltid lyst å trene, men motivasjonen går likevel i bølger. Nå kjenner jeg at jeg har bygd opp en solid motivasjons-topp, og jeg gleder meg så til å bevege meg litt igjen. 

Ellers skal jeg låne et kontor i dag, og jobbe videre med min lille redaktørjobb som jeg fortalte dere om i går. Jeg har jo blitt utfordret til å prøve meg som redaktør for en dag, og jeg synes bare det er så utrolig gøy. Jeg jobbet en god del med dette i går, og gleder meg til å fortsette i dag. Resultatet får dere se allerede i morgen. Ellers er det mandag, og det betyr Pt-time med min super-duo. Utenom det blir det nok enda en rolig kveld, deter så typisk meg å bare kjøre på ved første tegn til overskudd, så jeg skal passe på å gjøre ting i rolig tempo og ikke presse kroppen mer enn den tåler. Jeg gleder meg så til å starte denne dagen, og ikke minst uka. 

Har dere noen spennende planer for dagen og uken? 

 

Smiiiiil Maren