Sommermat

Været i Kristiasand er virkelig bare helt ubeskrivelig. 25 grader i skyggen, og strålende sol fra skyfri himmel. Det er med andre ord full sommer. Strendene er overfyllte, det er masse båter på sjøen, utecafeene er fyllt med glade mennesker og isbarene har lange køer. Akkurat slik det skal være i deilige Kristiansand på sommeren. Når det er så varmt frister det ikke med store tunge måltider. Jeg stellte derfor istand et digert frukfat som jeg koste meg med, sammen med en skål med diverse frukt, bær, mandler, cottage cheese, skyr og koskosmelk. Mmmm. Selv om jeg spiser dette hver eneste dag, så er det fremdeles noe av det beste jeg vet. Jeg blir virkelig aldri lei. 


Jeg har ligget ute å lest i sola i hele dag, og akkurat på slike dager når man kan ligge ute, er faktisk ikke eksamenslesing så alt for ille. Jeg har også fått lurt inn en liten løpetur. Jeg var så latterlig svett når jeg kom hjem at det nesten dryppet av meg, det er så herlig når man kan løpe ute i kun singlett og korte tights. Sommeren altså, “æ liår det” – som vi sier her i sør. 

Nå skal vi straks grille, og kose oss videre i sola her. Det er så magisk med sånne dager hvor det er varmt til langt ut på kvelden, og man kan nyte sommernatten lang ut i de små timer. 

Har dere hatt en fin dag? Hva er planene for lørdagskvelden?

 

Smiiiil Maren

 

Omelett

God morgen. Jeg titter innom en tidlig lørdagsmorgen med litt frokost og lunsj-inspirasjon til dere. I går lagde jeg nemlig en enkel og god omelett til lunsj, men jeg synes det passet fint å dele den nå på morgenen da den kan passe utmerket til frokost også. Omelett er så godt, og det er kun kreativiteten som setter grenser på hvor spennende den kan bli. I min omelett i går tok jeg det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet og det ble følgende:

  • 3 hele egg
  • 100g kalkun skinke revet i biter
  • Spinat
  • Rødløk
  • Salt, pepper og natvigs-krydder
  • Litt vann
  • Ost 

Slik gjør du:

Visp sammen eggene i en bolle, tilsett 1 ss vann for hvert egg, og ønsket krydder. Rør godt rundt. Sett til side. Stek fersk spinat i stekepannen i et par minutter, til den “faller sammen”. Hell eggene over spinaten i stekepanna og riv opp skinken i biter som du legger oppå. Stek på middels til svak varme til omeletten “stivner”. Følg med underveis, litt for sterk varme og omeletten kan lett brenne seg. Legg på osteskivene når omeletten nesten er ferdig og det kun er litt bløtt igjen på toppen. På den måten smelter osten perfekt. Jeg glemte bort hele osten i går, og måtte derfor raspe den over helt til slutt, men det funket veldig fint det også. Tips: Ha litt grønn pesto til, det setter en nydelig smak. Fetaost er også perfekt tilbehør for å spice det opp litt, ta gjerne fetaosten oppi selve omeletten. Mmmm. 

Server gjerne med salat, og hjemmelagde rundstykker eller knekkebrød til. Jeg hadde planer om å bake rundstykker, men tiden strakk ikke til. Det ble derfor knekkebrød på meg. Et enkelt, sunt og herlig måltid som fungerer utmerket som både frokost og lunsj. 

Ha en deilig lørdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren

Guilty pleasure

Det finnes noen ting jeg er skikkelig svak for, og det er barer. Proteinbarer, energibarer, muslibarer – jeg elsker det! Proteishape (nutrilett sin nye proteinrike variant) , nutramino sine nyeste barer, atkinsbarer, questbarer i alle varianter, swea barer, Oh yeah bar, og muscle brownie. You name it – I love them! Det er absolutt ikke det verste man kan være hekta på, men alt handler om mengde uansett om det er en sunnere variant eller ikke. Jeg prøver å begrense meg, men i dag startet jeg dagen med en sjokoladebar, før frokost.  

Det var dagens lille innrømmelse fra meg. Jeg vet at det settes pris på at jeg ikke kun deler perfekte solskinnsdager, så her ser dere at jeg lurer meg ned i godteskåla fra tid til annen jeg også. *ler* 

Hva er din guilty pleasure?

 

Smiiiil Maren


Family first

Jeg skulle lese til eksamen i dag jeg, men så kom sola og 25 varmegrader og en skyfri himmel, og har jeg nevnt at familien akkurat har kjøpt ny båt? Vel, dere forstår hva det endte med sant? Denne frøkna pakket bikini og solkrem, og rømte til sjøs. Shame on me! Nå sitter jeg i sofaen og ser tilbake på en helt magisk dag. Sol, sommer, sørland, skjærgår, båt, sjø, familie, kos, latter, grillmat og en deilig mild sommerkveld. Ingenting kan måle seg med slike dager, og jeg klarte rett og slett bare ikke å stå i mot. Her er noen snapshots fra dagen:


Salaten på bildet er fra Kjøkkenskapet. De har virkelig bare så mye godt. Vi kjøpte med oss salater, sandwicher, speltbrød og foccatica ut på sjøen. Helt nydelig! Etter båturen dro vi direkte ut til min bror, svigerinne og lille vakre niese for grilling og mer familiekos. 

En helt ubeskrivelig dag, som jeg ikke ville vært foruten – selv om det betyr at jeg virkelig må ta meg sammen med take på lesingen de neste dagene. Jeg håper flere har kost seg i sola i dag. Fortell meg gjerne hva du har brukt dagen til i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren


NIMUE

Jeg hadde planlagt et innlegg nr to til dere i går, men denne frøkna sovnet på sofaen 20.30, og fikk rullet meg inn i sengen rundt kl 22, og sov helt til morningen. *ler* Jeg hadde min andre store eksamen i går, og i dag kjører jeg på mot den siste. Ekstra giret er satt inn, og jeg er motivert for å gjøre en siste innsats. Jeg vet det er mange med meg i samme situasjon, så vi får heie på hverandre og motivere hverandre gjennom de siste dagene. Go go go!

Etter eksamen i går dro jeg direkte til NIMUE hvor skjønne Anita gav meg nydelig behandling. Nimue-jentene slutter aldri å imponere meg over hvor tvers igjennom gode de er. Både ift kunnskap, ferdigheter og erfaring, men også som personer. Jeg storkoser meg i salongen, og føler det er som å være på cafe med venninner hver gang jeg er innom. I går fikset vi negler med en super fresh rosa schellac og form/farge av bryn. På fredag skal jeg jammen tilbake igjen for påfyll av vippene hos Hanne. 


Mine behandlinger og produkter fra Nimue er sponset

Dette med vipper kan jeg ikke få skrytt nok av. Nå har jeg hatt vippe-extentions i 14 måneder, og det er så utrolig deilig å slippe sminke og alt det styret. Jeg kan bare stå opp og morgenen og vips er jeg klar. Det er spesielt deilig nå til sommeren hvor man bader mye og er mye i sola, da ønsker man ikke å ha på seg så mye sminke. For meg er vippe-extentions løsningen, og jeg anbefaler det virkelig. Bare pass på at du gjør det et sted hvor de er flinke og har erfaring!! Det går mange skrekk historier om jenter som nesten har mistet sine egne vipper. Jeg har hatt små pauser uten vippeextentions innimellom, og mine vipper er i helt fin stand. Jeg har gått til Hanne på Nimue i 1 år nå, og kunne aldri tenkt meg noen andre. 

Mine hudpleieprodukter er også fra merket NIMUE. Jeg bruker den rosa serien, for sensitiv hud. Produktene er utrolig gode, og ikke minst enkle å bruke. Jeg er ikke så flink på slike ting, og trengte derfor noe som var enkelt og gjennomførbart. Produktene fra Nimue er helt supre for meg, og det er deilig å kunne gå inn i sommeren med en ren fin hud som ikke trenger make-up for å dekke urenheter. Jeg har brukt Nimue hudpleie i snart 11 måneder, og huden har aldri verken sett eller føltes bedre. Produktene er sponset, men jeg ville aldri verken brukt selv, eller anbefalt dere produkter som ikke er gode. Huden er utrolig viktig, det blir fort veldig synelig hvis man bruker prdoukter som ikke er rett for deg og din hud. Jeg anbefaler derfor å vurdere produktene du bruker nøye.

Hvis du ønsker å bli vippefin til sommeren, trenger tips til hudpleie for din hud eller ønsker å freshe deg litt på andre måter, så synes jeg du skal sjekke ut Nimue HER, eller ringe: 380 25800. Nimue Hud holder til i Festningsgata 34 i Kristiansand. 

 

Smiiiiil Maren

 

Kokosmelk

I dag har jeg lyst å dele et smart triks med dere. For et par uker siden tok jeg en titt på forbruket mitt på mat, og det er ingen hemmelighet at det er rimelig høyt. Jeg tenkte derfor på om det var noen måte jeg kunne kutte ned litt, uten at jeg måtte gi slipp på alt for mye av den gode maten min som jeg setter å stor pris på. Jeg ser at jeg bruker veldig mye penger på skyr, kesam, og yogurter som jeg bruker sammen med cottagecheese, frukt, bær og nøtter. Det var da jeg kom på et supert triks, som er positivt på flere måter. Nemlig kokosmelk! istede for å bruke masse penger på vanilje yogurther og skyr daglig, så kjøper jeg nå en stor boks med kokosmelk, som jeg heller over cottage cheesen min. Så tilsetter jeg litt stevia vanilje, litt sukrin og kanel. Det blir en helt nydelig fløteaktig smak, som hvertfall tar mine smaksløker rett til himmels. En slik boks med kokosmelk kan holde seg ganske lenge i kjøleskap, og koster ca 10 kr. 

Kokosmelk er sunne fettsyrer, noe som er genialt å få i seg på morgenen for eksempel, da det gjør at du holder deg mett lenge, og du unngår en kraftig blodsukker stigning. Alt i alt, en genial løsning både økonomisk, ift holdbarhet, smaksmessig og næringsmessig. Kan det bli bedre? Det beste er når du kommer til bunnen, og det ligger bær og eplebiter å flyter i en deilig miks av kokosmelk, og søtning. Mmmm.

Nå skal jeg gå å kose meg med en stor porsjon med cottage cheese, kokosmelk, epler, bær og nøtter. Mmmmmm. Har du noen smarte økonomisk triks ift kosthold, så del dem gjerne i kommentarfeltet. La oss inspirere hverandre 🙂

 

Smiiiil Maren


Tunfiskpizza

Jeg lovet dere å dele oppskriften på Tunfiskpizzaen, og den finner dere HER. Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen, ikke døm den før du har smakt. Når jeg lager den så smaker jeg overhode ingen smal av tunfisk ,men vet at noen har laget den og ikke likt den, mens andre har elsket den. Vi har alle ulike ting vi liker, men jeg synes man skal prøve før man bestemmer seg for om tunfisk i pizza er ok eller ikke. I utgangspunket synes jeg det høres helt grusomt ut *ler* Jeg liker vanligvis ikek tunfisk, og var utrolig skeptisk første gang, men den smaker faktisk veldig godt. Pass på å krydre godt, jeg bruker litt cayennepepper grillkrydder og oregano. 

Da gjenstår det bare å si lykke til med pizzalagingen, håper dere liker den.

 

Smiiiil Maren


Endorfinrus

I present to you: Maren med null sminke, klissvåt av svette, dønn solbrent og fantastisk rusa på endorfiner. Dette er min look etter dagens treningsøkt. Jeg kom inn i leiligheten og så meg i spesielt, jeg ble nesten litt skremt av hvordan jeg så ut. Haha. Håret til alle kanter, og så latterlig svett. Dette er ekte treningsglede dere, så det er klart det måtte dokumenteres. 

Nå skal jeg sette meg ned og være super effektiv i noen timer, i dag er siste innspurt før min nest siste eksamen. Tenk, etter i morgen har jeg kun en eneste eksamen igjen. Jeg holder på å bli psykotisk av dette eksamenskjøret, så jeg er uendelig takknemlig for at det kun er 8 dager til galskapen er over. Det skjer veldig mye spennende den kommende uken, så det blir absolutt ikke kun eksamensfokus, noe som kanskje er litt negativt ift eksamensresultatet, men jeg velger å synes det er utelukkende spennende og positivt. 

Nå roper bøkene på meg her, ha en nydelig tiradag mine venner. 

 

Smiiiil Maren


Rooftop streching

I dag startet jeg dagen med en 50 minutters rolig joggetur i skogen, eller rettere sagt Odderøya. Hvis du er fra Kristiansand eller har planer om å besøke Kristiansand i sommer så lov meg at dere besøker Odderøya. Det er bare så vakkert der ute, med svaberg, fyr og åpent hav så langt øyet kan se. Strålende sol og herlig temperatur gjorde turen enda bedre. Jeg avsluttet med et kvarters streching på takterassen av leiligheten min. 

Utsikten fra takterassen er helt fantastisk, og jeg koste meg virkelig der jeg satt. Jeg er så dårlig på å tøye ut, men jeg tenker at kanskje det blir bedre nå som jeg har oppdaget hvor herlig det er å sitte på takterassen etter en svett løpetur å tøye ut litt. Jeg lager noen merkelige uttrykk på flere av bildene, og det kan nok forklares med at tøyning er for meg utrolig smertefullt. Smerte og sol i øynene resulterer i litt merkelige uttrykk, det får dere bare prøve å overse. Hehe. 


Er dere flinke til å tøye ut ?

 

Smiiiil Maren


Frokost i sola

Jeg må dele dagens frokost med dere. Den er ikke særlig spesiell, det er den samme frokosten som alltid, men når den er dandert i en søt rosa skål og spises ute på verandaen i strålende sol – da blir den litt spesielt god likevel. I skålen er det oppkuttet eple, en liten boks cottage cheese orginal (250g), yoplait 0,0% vanilje yoghurt, og mandler. Enkelt, sunt og godt. 

Dette er uten tvil min favoritt frokost, men jeg tenker at det kan være fint å ha litt alternativer innimellom. Så derfor spør jeg dere:

Hva er deres favoritt frokost? 

 

Smiiiiil Maren