Ja du leste riktig, dette er en pizza som inneholder tunfisk. Det høres helt grusomt ut, men jeg kan garantere at dette vil bli en storfavoritt hos flere av dere. Jeg var så skeptisk da jeg skulle prøve denne for første gang at jeg vurderte å la vær, fy søren så glad jeg er for at jeg turte å smake. Dette er nemlig en av de aller mest smakfulle og saftige pizzaene jeg har smakt. Jeg ber dere om å være litt open minded og ikke dømme den før dere har prøvd. Oppskfiten er latterlig enkel, smaken er heaven, næringinholdet er fantastisk og det tar kun 15 minutter å lage den, med andre ord – det finnes ingen grunn til å ikke smake! Det var min gode venninne Mette som viste meg denne herligheten.
Du trenger (til en person):
- 60g havregryn
- 1 boks tunfisk i vann
- 1 helt egg
- Karbonadedeig (1/2 pakke. 200g)
- Krydder
- Ost (lett ost)
- Sopp
Dette er ingrediensene jeg brukte, du kan selvfølgelig velge det krydderet du vil, og bytte ut karbonadedeig med kylling, skinke, peperoni eller hva som helst. Det er bare å være kreativ. Jeg lagde hvertfall med karbonadedeig krydret med grillkrydder og cayennepepper, sjampinjong i biter og masse ost, toppet med oregano. Himmelsk!
Slik gjør du:
Bland havregryn, hele boksen med tunfisk (ikke hell av vannet) og egget sammen i en bolle, slik at det blir en fin deig. Smør deigen utover et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i ca 10 min. Da er bunnen ferdig. Stek kjøttdeigen i litt grillolje (jeg bruker St.maria grillolje) og krydre godt med grillkrydder og litt cayennepepper (dette er et sterkt krydder så ikke overdriv). Ta den ferdige pizzabunnen ut av ovnen og legg på kjøttdeigen, kutt sopp i små biter og legg på (her kan du selvfølgelig også legge på løk, mais o.l også hvis du ønsker) topp pizzen med masse ost før du strør litt oregano på toppen. Inn i ovnen til osten har smeltet og vips – verdens beste og sunneste pizza! Som tilbehør valgte jeg mager kesam istede for rømme, ketchup med stevia og en enkel salat.
Som sagt: Open-minded og ikke døm før du har prøvd. Lykke til med pizzalagingen, og fortell meg gjerne hva dere synes.
Smiiiil Maren
Så veldig godt ut! nam 🙂
ANNELI: Du må prøve den, helt fantastisk god!!
Hey! Dette hørtes super spennendes ut Maren! Skal testes ut!:-D
For en super ide med tunfisk i bunnen 😀 dinna har eg skikkelig lyst å prøve, eg har virkelig trua på at den er god! Ha en super dag, Maren:)
Maren, du er en ordentlig inspirasjon du!! Hvilke mageøvelser gjør du??
ææ, veldig skeptisk. Men jeg skal prøve å lage det til helgen 😀 Smaker det veldig tunfisk?
Wow! Endelig en skikkelig hverdagspizza med fantastisk næringsinnhold!! Nå vet jeg hvertfall hva som blir middag og lunsj de neste dagene 😉 Tusen takk for oppskrift!
Den så veldig god ut, men er veldig skeptisk til tunfisk, Tror du pizzaen kan falle i smak hos folk som ikke liker tunfisk? eller smaker den veldig fisk?
camilla: jeg liker heller ikke tunisk spesielt godt og kjente absolutt ingen smak av tunfisk i pizzaen 🙂
Til og med jeg fikk lyst til å prøve denne! Ikke fan av tunfisk altså, men når du pakker den inn i en pizza, som faktisk ser bra ut, og du mener den er god..! 😀
DA, da må jeg bare prøve jeg og 😛
Har du tomatsaus/tomatpure før du tar på karbonadedeig??så litt sånn ut på bildene.Jeg hater tunfisk,men har virkelig lyst å prøve denne å se om det glir ned;)hihi
Ingen pizzasaus?:)
Trine: masse krydder og litt vann kjøttdeigen – da trengs ikke saus. Bare prøv 😉
*Kathrine S*: kjøttdeigen er helt orange og creamy etter krydderet og grilloljen den er stekt i – derfor det ser slik ut:)
cc: prøv 😉 Kanskje du blir positivt overrasket !
Jeg måtte selvfølgelig prøve denne til middag idag, og må bare si tusen takk for super oppskrift! Kjempesaftig og god bunn, toppet med tomatsaus og andre pizzafavoritter 😉 Smakte absolutt ikke mye tunfisk til de som er skeptiske til det. Nei, dette var herlig! 🙂
Åhh denne skal prøves i kveld!:) takk for super oppskrift! 😀
Prøvde den her om dagen, og den var jo latterlig god!! 😀 Fantastisk!
Denne må testes ut!:) ser veldig godt ut
Godt min samboer ikke veit hva han skal få i kveld, tror han har nok med alt annet jeg skal eksperimentere med! (: nå står den i ovnen! Gleder meg!
Moser du tunfisken med stavmikser eller er det nok med gaffel?
Gleder meg uansett
Super spennende – det skal jeg teste!
Jippi!! Endelig flere som får øynene opp for tunfisk på pizza. Jeg er 26 år og har siden jeg var bitteluten fått servert tunfiskpizza på lørdager hjemme. Det har vært min storfavoritt siden første gang….. velkommen etter;-)
Herregud, så god den var! Slukte i meg hele pizzaen alene på kort tid.. Mett!!! 😀
Jenny: ja ikke sant? Den er helt nydelig 🙂 Så gøy at du likte den:)
Herlighet så god den var, laget igår:) og eg som ikkje liker tunfisk i det hele tatt 🙂 Takk for oppskrift 🙂
Hvor mange kcal er det i pizzaen ca? 🙂
Marte: Aner ikke 🙂 Jeg teller ikke kalorier. Hvis du vil vite det så anbefaler jeg deg å bruke somebody.no å legge inn alle ingrediensene der.
kan jeg bytte ut 60 gram havregryn med ca 30g mandelmel? siden mandelmelet suger til seg mere væske. Spis ikke havregryn skjønner du 🙂
Herlighet det var digg da! Litt skeptisk, selv om jeg igrunn liker tunfisk.. Men det her skal jeg absolutt lage igjen! 😉
Må bare poste en kommentar her først som sist!
TUSEN TAKK for oppskriften!
Er selv svært skeptisk til tunfisk, brekker meg nesten av lukten, men sitter i dette øyeblikk og nyter en tunfiskpizza! helt fantastisk!
Ha en strålende helg videre Maren! Du er rå 🙂
Nå har jeg nettopp spist denne pizzaen. Var lenge skeptisk pga tunfisken, men herregud så god!!
Nå sitter jeg stappmett med et glis rundt munnen 🙂
Så enkel også. Og billig – tunfisk og havregryn koster jo ikke akkurat allverden.
Og det beste av alt: supersunn med masse proteiner.
Perfekt mat ettter spinningøkta mi 🙂
Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært skeptisk til denne pizzaen lenge, men da jeg så tunfiskboksen på butikken går visste jeg at jeg bare måtte ha den! Jeg greide nesten ikke å la være å brekke meg da jeg åpnet boksen, men det var så verdt det! Det hele resulterte i en god middag i går OG litt rester til frokost i dag. Helt fantastisk godt! 🙂
For å være helt ærlig, så var jeg ganske skeptisk når jeg skulle til å sette bunnen i ovnen.. Jeg var veldig redd for at det skulle være mye smak av tunfisken, så jeg lagde en dressing med mager kesam, gressløk og hvitløk, for å dempe smaken av tunfisk dersom det ble nødvendig. Tok først en bit uten dressingen, og jeg skjønte med en gang, at her har jeg virkelig gått glipp av noe! Dette var nok en av de beste pizzaene jeg noen gang har smakt! Stygt redd for at denne pizzaen blir en gjenganger på lørdager ja 🙂 Jeg ble mett av ca. halve pizzaen og litt salat attåt, så jeg ble overrasket faktisk, for tidligere klarte jeg å knekke i meg en HEL grandiosa hjemmelaget!
Terningkast: 6!
Olebole: Så FLOTT 🙂 Det var gøy å høre!!
Hei Maren! Tenkte jeg skulle prøve denne idag, ser veldig bra ut 🙂 Lurer bare på hvor i ovnen den skal stå? Midt i eller nederst?
Anine: midten 🙂
Wow! Ble overrasket over hvor god tundfisk pizza er! I dag er andre dag på rad jeg har det til middag. Tusen takk for oppskriften! 🙂
Prøvde denne i dag og hvorfor har jeg ikke gjort det tidligere?! Smakte helt fantastisk, og tunfisken kunne man ikke smake i dte hele tatt. Ble veldig skeptisk da jeg åpnet en boks tunfisk for første gang i mitt liv, dte luktet rett og slett kattemat, men så fort den gikk i ovnen ble all lukt og smak borte. Denne blir garantert en gjenganger!
For min del ble det litt for mye å spise hele til middag, så nå gleder jeg meg til lunsj i morgen også:-)
Jeg har blitt helt hektet! Lager det opptil 3-4 ganger i uken i England, hahaha 😀 prøv gjerne litt chilli og curry pulver (krydder) i røren (altså i bunnen), det er kjempe godt!
Ser jo at jeg er litt langt ned i arkivet nå, men prøver meg likevel 😁 Vet du om den kan fryses?? Evnt hvor lenge den holder i kjøleskapet? Helt NYDELIG var det!! Kunne tenkt meg å lage opp en stor porsjon 😍😍
Tonje: Ja den er knall god :):) usikker – aldri fryst den faktisk. Men vil tro det går fint ? Kanskje du bare må prøve deg litt frem:)