Sunne muffins, proppet med proteiner

God morgen fra iskalde sørlandet. Dette snøværet og kulden vil ingen ende ta, og i dag har det toppet seg helt. Effektive kuldegrader skal visst være helt ned mo -20 i dag. Jeg får helt vondt bare av tanken! Ikke akkurat det været man øsnker seg når vi straks skriver mars, og den første vårmåneden. Det positive med slikt vær, er at det er koselig å hygge seg inne på kjøkkenet. I dag har jeg et gledelig gjensyn med en sunn favoritt. Matmuffins står på menyen, og disse er bare helt magiske. De smaker så godt, er proppet med proteiner, enkle å lage og metter lenge. Hva mer kan man ønske seg? 

Jeg har delt denne oppskriften en gang tidligere, men disse er så gode at de fortjener en liten repost. Her kommer oppskriften: 

Til 3 store muffins trenger du: 

 • 60g havregryn
 • 3 ss cottage cheese
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 100g skinke 
 • Ost 
 • Salt, pepper og kryddermix

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, bakepulver og krydder i en bolle. Tilsett krydder, og miks sammen med en stavmikser. Jeg brukte havsalt, et lite dryss pepper og Natvigs krydderblanding. Du får da en jevn fin røre, kutt skinke, brokkoli og ost i biter og tilsett det i røren. Rørt godt rundt, og tilsett bittelitt vann hvis nødvendig, røren skal være relativt tykk, og på grunn av brokkolibitene vil den være litt klumpete. Spray muffinsformen, og fordel røren i formene. Dryss gjerne litt oregano på toppen. Inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. 

Så ikke disse gode ut? Test dem ut, jeg kan nesten garantere at de vil falle i smak. Nå skal jeg skrive så det suser og bli ferdig med alt på macen, så skal jeg trosse stormen og ta en liten luftings med Leo før et utrolig spennende oppdrag venter. I dag skal jeg på shoot med 2 minutter, og en gjeng fantastiske jenter. Fy søren som jeg gleder meg. Følg gjerne med på Snap og Instastory utover dagen. Dere finner meg på marenerdvik. 

Ha en super dag i kulda. Kle dere godt og gjør det beste ut av det <3

 

Smiiiil, Maren 

 

I dag trenger jeg litt ekstra energi

Og hva gjør jeg når jeg er desperat etter litt ekstra energi og overskudd? Jo da gjør jeg følgende: 

 • Lager meg en ekstra god frokost 
 • Tar en god gåtur ute i godt tempo, eller en rolig joggetur 

Frisk luft og bevegelse er det beste for meg når jeg trenger påfyll av energi. I tillegg til god, sunn og næringsrik mat. Dagens frokost blir en god skål med havregryn, toppet med frisk frukt, nøtter og bær. Sunt, godt og proppet med herlig energi. 

I dag er jeg en mildt sagt stresset utgave av meg selv, jeg har nemlig klart å blingse med to datoer og plutselig har jeg 4 (!!) ulike artikler, for ulike oppdragsgivere, som alle har deadline innen de neste 24 timene. Puh! Jeg elsker å skrive, men jeg liker det best når jeg kan senke skuldrene krype opp i sofaen og bare la kreativiteten ta overhånd. I dag blir det ikke slik, i dag må det struktur og litt ekstra ståpå-vilje til. Jeg skal klare det, men da e rjeg avhenig av at alt rundt meg funker. 

Jeg har skrevet siden kl 07, og nå spiser jeg en god frokost, før jeg skal ut å gå meg en god tur. Så blir det skriving i 3-4 timer til, og forhåpentligvis en liten styrkeøkt i ettermiddag, før resten av kvelden blir foran macen. Jeg skal komme meg i mål, men i dag kjenner jeg litt på presset altså. 

Slik trener jeg cardio: 

Mange spør hvordan jeg trener kondisjon, og det gjør jeg på litt ulike måter. Enten har jeg rolig langkjøring, og det gjør jeg helst utendørst. 45-60 minutter rolig jogg. Ellers liker jeg godt å gå i kraftig motbakke, gjerne 7-10% incline på mølla,  ellers gjør jeg intervaller og da gjerne inne på mølle. Favoritten er 30/30 sprint-intervaller x 10. Jeg varmer opp i 10 minutter først, og går gjerne i ca 20 minutter etterpå. Da blir økten ca 40 minutter, og det passer meg helt perfekt. 

Nei nå må jeg tilbake til skrivingen her. Ha en nydelig dag, og gjør noe hyggelig som kan lyse opp en helt vanlig tirsdag. Lag deg en ekstra god kaffe, smil til en du ikke kjenner, gi noen du er glad i en klem eller send en ekstra koselig sms. Det skal så lite til<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

30 minutter svettefest

Hei og god mandag<3 Jeg håper dere har hatt en nydelig helg, og er klare for å kickstarte denne mandagen. Enten om du er klar eller ei, så er mandagen her, så det er bare å gjøre det beste ut av det. Jeg skal være ærlig å si at jeg spratt overhode ikke opp av sengen i dag morges, men etter to kopper kaffe, frokost og en luftetur med Leo, føler jeg meg litt mer våken. 

I dag har jeg lyst å dele en ny WOD med dere. Denne økten lagde jeg forrige uke, og jeg synes den var skikkelig artig. Jeg kaller økten for 20/10, og jeg håper dere vil like den like godt som meg: 

 • 10 pushups
 • 20 step-up
 • 10 pushpress
 • 20 burpees
 • 10 ett-bens hofteløft 
 • 20 wallball 
 • 10 markløft 

Slik gjør du: 

Sørg for at du varmer godt opp. Ta gjerne en titt HER for tips til oppvarming før denne typen økter. Kjør så mange runder du klarer på 30 minutter. Det er relativt lenge, så velg vekter du vet du mestrer, og jobb i et jevnt tempo. Fokuser på god teknikk, og gjennomfør hver eneste repetisjon korrekt. Øvelsene er vist i rekkefølge i bildecollagen over. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en super mandag, og god trening<3

 

Smiiil, Maren 

 

9 serietips til søndagskvelden

Inneholder annonselenker

Først og fremst – se det korte håret (!!) Jeg fortalte dere at jeg skulle klippe meg kortere, og nå er over 15cm borte. Uvant, men jeg tror jeg er fornøyd. Håret er mye friskere og sunnere i det minste. Litt farge i pannen også, hihi, men sånn er det alltid for min del rett etter frisørbesøk. Det må til for å få med alle småhårene. 

Jeg har endelig kommet i gang med sesong 3 av broen, og nå tror jeg i grunn bare verden kan få lov å fortsette uten meg de neste dagene. Kjære vene så spennende det er, og fy søren som jeg har savnet fantastiske Saga Norén. Er det noen av dere som har sett broen? da kan dere sikkert relatere dere til hvordan jeg føler det nå. Jeg vil helt seriøst ikke ut av leiligheten, la alle andre være sosiale, jeg vil bare bli i sofakroken med Broen å skjermen. 

Det er lenge siden jeg har delt serier med dere nå, så i dag følte jeg det var på tide å slenge ut et par tips til dere. Her kommer 9 serier som jeg synes passer supert å kose seg med på en søndagskveld: 

 • Broen – Nrk.no 
 • Unge lovende – Nrk.no
 • Homeland – Tv2 sumo og Netflix
 • The Good Doctor – Tv2 Sumo 
 • Fargo – TV2 sumo 
 • The Heart guy – Tv2 Sumo
 • Blindspot – Tv2 sumo
 • Elementary – Netflix 
 • The confession tapes – Netflix 

Jeg ser som sagt broen nå, og når jeg har sett ferdig de episodene som ligger ute så er det rett over på den nye sesongen av Unge Lovende. Den serien er så utrolig bra, og ikke minst super-aktuell.  Jeg fryder meg over en ny sesong. Har noen av dere sett den? 

Genser – BikBok // Bukse – Bikbok // Sko – Acne 

Ikke la dere lure av klærne, bildene er fra i går. I dag loffer jeg rundt her i joggebukse og en oversized genser, håret i en tutt og uten sminke. Jeg hadde bare lyst å vise dere denne buksen og genseren, begge er nye, kjøpt i går. Jeg har genseren i M, og buksene i S. Jeg har lovet dere å bli litt flinkere på å vise min hverdagsstil, og ikke kun treningsklær. Buksen finner dere HER, og genseren HER. Begge deler fra BikBok. Skoene er fra i Acne, de er kjøpt i fjor, men jeg tror de faktisk har kommet igjen i år også. 

Nå skal vi kose oss videre med serier og søndagskos her. Lave skuldre, god mat, spennende ting på skjermen og bare total avslappning. Sundays as they should be<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Proteinvafler

P R O T E I N V A F L E R 

God morgen. Jeg tipper det er flere enn meg som er tidlig oppe for å se 3mila for damene i dag? Jeg håper flere var våkne, for dette var en opplevelse! Bjørgen er og forblir dronninga, og jeg får frysninger av å se henne regjere i sporet. Så gøy! Hennes siste OL, også avslutter hun på den måten. Frysninger og klump i halsen. FOR en prestasjon<3 

Jeg lovte å dele gårsdagens vaffelfest med dere, og her kommer oppskriften. Planen var egentlig å lage kun vanlige vafler, men så fikk jeg en snap av en venninne som lagde sunne vafler, og da ble jeg inspirert til å prøve meg på en sunnere versjon jeg også. Jeg har testet flere oppskrifter før, men denne gangen tok jeg utgangspunkt i min venninnes oppskrift, en av mine gamle, og litt på impuls. Resultatet ble helt strålende. Så gode ble de at en ny røre er laget, og sannelig blir det ikke vaffelkos i dag også. 

Du trenger: 

 • 75g havremel 
 • 75g speltmel 
 • 150g mager kesam
 • 4 hele egg
 • 1 ss smeltet smør 
 • 1 ss bakepulver 
 • 1,5dl lettmelk 
 • 2 ss sukrin 
 • En god klype salt 

Slik gjør du: 

Bland alt sammen i en bolle, og rør til en jevn og fin røre. La røren sette seg litt, ca 30 minutter, rør godt igjen og stek vaflene i vaffeljern. Server som de er, eller med salt smør, syltetøy, friske bær eller brunost.

Det er så ulike hva folk liker på vafler. selv synes jeg de er gode som de er, eller med salt smør på. Brunost er også nydelig, og friske bær er aldri feil.

Hva liker du best å ha på vaflene dine? 

 

Smiiil, Maren 

 

Kvalitetstid med de som betyr mest

Heii dere<3 I dag ble det en sen oppdatering, jeg har nemlig hatt hele familien her på vaffel-lørdag, og tiden bare løp fra meg. Jeg lagde to ulike typer vafler i dag. En vanlig type, med masse deilig smør, sukker og hvitt mel, og en litt sunnere variant, uten sukker, med grovt mel og godt med proteiner i form av egg, og kesam. Jeg skal dele oppskriftene med dere, jeg skal bare få lagt inn og fikset litt på bildene. Proteinvaflene er så gode, så enkle å lage og passer perfekt som kos, matpakke eller en ekstra god lunsj. Oppskriften kommer i morgen<3 

Jeg rakk en liten tur på trening i dag morges, og ellers har jeg bare kost meg i leiligheten. Ryddet litt, støvsugd og gjort det koselig til familiedag. Det ble litt ekstra vafler igjen, så derfor dro jeg opp og overrasket noen som bruker hele lørdagen på å male, pusse opp og jobbe. Gjett om de satte pris på en liten vaffel-overraskelse. Glede er best når den deles har jeg fått høre siden jeg var bitteliten, og det er så riktig<3

Nå er det kun Leo og meg igjen i leiligheten her, og vi har krypt opp i sofaen med serier på macen, gresk yogurt med litt godt i og et stort fruktfat. Her skal vi senke skuldrene og kose oss utover kvelden. Det har blitt mye godteri og godsaker denne uken, så akkurat nå smakte det himmelsk med litt sunnere snacks. 

Håper dere får en herlig lørdagskveld, kos dere masse, og titt gjerne innom for en digg oppskrift i morgen. Litt sunnere versjon av vafler er jo perfekt på en søndag. 

 

Smiiil, Maren 

 

Et skummelt valg er tatt

Inneholder venninneskryt <3 

God morgen<3 Jeg hadde klokken på 06 i dag, og hadde planer om å sprette opp av sengen og være ferdig trent til kl 07. Vel, klokken ble nærmere 08 før jeg fikk dratt meg opp av sengen. Det betyr at morgentrening måtte utgå, men akkurat i dag så kjentes det ut som en riktig avgjørelse. Noen ganger må søvn prioriteres, og i dag var en sånn dag. 

Så i stede for å stresse avgårde for å rekke trening, så ble det en litt roligere morgen hjemme, med god frokost, blader, God morgen Norge og kaffe. Disse rundstykkene kan jeg ikke skryte på meg at jeg har laget selv, de er kjøpt på bakeri. Det ene er et emmer rundstykke og det andre er spelt. Grove, ferske, gode for magen og veldig gode på smak. Mmmm. Med proteinrikt pålegg som ost og skinke er dette en optimal frokost i mine øyne. 

Jeg sitter her denne morgenen og hører på en av de fineste sangene jeg har hørt på lenge. Sangen får meg til å smile, både fordi det er så kul, og nydelig på en gang. Men også fordi personen bak låta er en av de aller kuleste og nydeligste menneskene jeg vet om. En av mine beste venninner har sluppet sin første singel, og jeg er så stolt at det nesten bobler over. Hun er så tøff, og realiserer sin aller største drøm i dag. Jeg reiser meg i stående applaus og heier på henne hele veien.

En annen ting som er supergøy er at 13 april – på min bursdag – så varmer hun opp for Julie Bergan her i Kristiansand. Kan dere tenke en gøyere måte å feire bursdagen sin på? Jeg gleder meg så enormt!! Først god mat og gode venner, så rett på konsert med to fantastisk rå damer. Sjekk ut låta til Marion Woodseth. Den heter stjernebilde og er virkelig verd å få med seg. Marion Woodseth – Stjernebilde kan du høre HER.  Jeg vet sannelig ikke om dette er reklame eller ikke, men la oss være på den sikre siden og kalle denne reklame for en god venninne. Hun har selvfølgelig ikke betalt meg for å dele dette, men i disse dager kan man ikke være for nøye med merkingen. 

I dag skal jeg gjøre noe skikkelig skummelt, som jeg har utsatt to ganger, men nå er det på tide. I dag har jeg en time hos frisøren min, og håret skal av. Eller, det skal ikke helt av, men mye av det skal av. Alle jenter med langt hår vet at det er noe av det skumleste som finnes. Jeg har bestilt time to ganger før, men trukket meg i stolen begge gangene. I dag skjer ikke det, for håret er så slitt at det MÅ gjøres noe. Huff, jeg gruer meg. Kl 13 i dag ryker håret, så det blir spennende. Dette er et skummelt, men helt nødvendig valg. Kamera er med! 

Ellers skal jeg i et fysisk møte og to over telefon. Jeg jobber veldig for å prøve å få med meg flere bloggere for å gjøre en innsats for kreftforeningen, så jeg håper at etter i dag, har jeg et par til med på laget<3 

Nyt fredagen mine venner, dette er den beste dagen i uken synes jeg, og i kveld skal jeg nyte fredagskvelden i sofaen hos en god venninne. Resten av helgen er planløs, og det er så deilig! Hva er dine planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

Let´s make that ass burn

Haha, ti poeng for en klein overskrift, men den stemmer 100% i forhold til hva innlegget handler om. I dag har jeg laget en brutal liten rakker til dere, og her garanterer jeg både rumpepump og syre i lårene. Jeg digger treningsøkter som dette, og denne er helt rå. Er dere klare? 

BOOTY WOD: 

 • 20 utfall bakover 
 • 20 hoppende knebøy
 • 20 goblet squat
 • 20 hofteløft 
 • 20 boxjump 

Gjør så mange runder du klarer på 20 minutter. 

1. Utfall bakover

2. Hoppende knebøy

3. Goblet squat

4. Ett-bens hofteløft 

5. Box jump

Her er ikke fokuset på tunge vekter, og heller ikke unnasluntring med dårlig teknikk for å bli ferdig med så mye som mulig på kortest mulig tid Du lurer kun deg selv!! Så sørg for at du gjennomfører øvelsen korrekt, med god teknikk og fullt utbytte. Heia DEG!!! 

Husk også på en god oppvarming, kjør minimum 10 minutter med dynamisk stretch, slik som squat to stand for eksempel, og worlds greatest stretch. Les mer om denne typen oppvarming HER. 

Ha en nydelig torsdag mine venner. I dag har mitt største forbilde, beste støttespiller og viktigste person i livet bursdag. Min mamma skal feires i hele dag, og gjett om jeg gleder meg<3 Mammaen min er så ubeskrivelig god, og fortjener alt det beste!!! GRATULERER MED DAGEN MAMMA <3

 

Smiiii, Maren 

Lyst på nye treningsklær?

Inneholder annonselenker 

Jeg synes det er fantastisk gøy med treningsklær, og jeg koser meg så når jeg kan sitte å lage inspirasjons-kollager som dette. Tidligere har jeg laget tights-guide, sko-guide og guider basert på ulike sportstyper. Denne gangen ble det en fargebasert inndeling, og jeg har funnet frem røde, olivengrønn, sort, grå og rosa favoritter. Kanskje finner du noe du liker? 

 

Adidas sportsbh  // Nike langermet // Nike badedrakt // Adidas boost sko // sportsbh  // Adidas veske // Nike topp

Reebok genser // Casall topp // Reebok sportsbh // Puma tights // Stella McCartney sko // Casall seamless tights 

Nike sko // Genser // Nike sko // Langermet genser // Sportsbh // Nike Performance tights

Seafolly Badedrakt // Reebok kosebukse // Reebok jakke // Reebok singlett // Adidas boost sko // Puma topp 

Adidas Løpejakke // Only Play t-skjorte // Puma hoodie // Puma tights // sports bh // Nike sportsbh // Tights 

Håper dette var til inspirasjon for litt nytt i treningsgarderoben. Jeg har så lyst på litt nytt i fargene olivengrønn og rødt, så lekkert! Jeg hadde en plan om at hvis jobben i Malaga gikk bra, og begge timene på Shapeup Convention gikk fint å skulle jeg unne meg en liten premie. Så nå sitter jeg her å vurderer hva det skal bli. Jeg tenker litt på den olivengrønne Reebok jakken, eller en rød sportsbh. Vi får se, men en liten premie blir det uansett. 

Nå skal jeg hoppe i dusjen, og gjøre meg klar for lunsjdate med min svigerinne. Håper dere får en nydelig onsdag<3 

 

Smiiiil, Maren

 

 

Sammen med dere føler jeg meg sterk

Over 700 meldinger har tikket inn på mobilen min siden i går, og det rører meg mer enn ord kan beskrive. Over 700 positive, varme, omsorgsfulle, støttende og motiverende kommentarer. Jeg gråt så mye i går at jeg tror jeg er tom for tårer, heldigvis ble de såre, vonde tårene byttet ut med rørende, gode tårer utover kvelden. Til alle dere hjertevarme, omsorgsfulle, vakre mennesker TUSEN TUSEN TAKK <3 

Slemme kommentarer vil komme, og den siste uken har jeg vært mer synlig enn vanlig. Da er det kanskje naturlig at det kommer mer negativitet enn vanlig. Dette hører med jobben, og jeg blir sterkere for hver gang jeg må face dette. Jeg føler selv at det som styrker meg er støtten fra dere, og ikke de slemme kommentarene.

Jenter som heier på jenter – det viktigste og fineste som finnes

Få deg tykkere hud, og lær deg at dette er en del av gamet” får jeg stadig høre. Jeg vet det er en del av gamet, og det kan jeg klare å forholde meg til. Jeg synes det er feil, urettferdig og vondt at det er slik, men jeg får ikke endret på det. Det eneste jeg kan endre på er hvordan jeg forholder meg til det. Når det gjelder å få tykkere hud, så er jeg faktisk uenig. Jeg hadde ikke vært meg hadde jeg vært en iskald tøffing som tåler alt. Jeg går med følelsene utenpå, jeg er ekstremt lettrørt, jeg gråter når andre gråter og jeg tar ting personlig. Jeg gir av hele meg i en hver situasjon, og jeg går all inn – alltid. Jeg tror dette er med på å gjøre meg til meg. Skulle jeg tøffet meg opp, blitt iskaldt og “tålt alt” så ville det tatt bort en stor, og viktig del av personligheten min. Så her står jeg, uperfekt, sårbar og ærlig, og det vil få konsekvenser i form av et par bølgedaler med vonde følelser, men da vet jeg med meg selv at jeg lever ærlig – og det er det aller viktigste. 

Det er viktig for meg å vise både topper og bunner, og ta dere med på den berg og dalbanen et liv faktisk er. Det er jo sånn for oss alle sammen. Livet går opp og ned, og man vil møte motgang på veien Jeg føler meg sinnsykt heldig som har så mange mennesker som vil meg vel, og sammen med dere føler jeg meg sterk<3 

Jeg fikk som nevnt, over 700 tilbakemeldinger på blogg, Instagram, snapchat og facebook, og inni der klarte det å snike seg én eneste liten rakker av en drittkommentar. Denne personen mente at jeg skrev dette for oppmerksomhet, postet slemme kommentarer selv, og hadde et ønske om sympati fordi en annen blogger hadde skrevet om stygge kommentarer nylig og dette var kun meg som hermet. Når den kom, så visste jeg ikke om jeg skulle le eller grine. Hva er galt med folk? Jeg skrev om vonde kommentarer for under 2 uker siden også, betyr det da at denne andre bloggeren skrev om sine nettroll fordi jeg akkurat hadde gjort det? Selvfølgelig ikke, tanken slo meg aldri en gang. Nå må vi slutte å prøve å ta hverandre på ting, også må folk faktisk begynne å være snille mot hverandre. Jeg har ikke et eneste negativt ord å si om noen andre i blogg-bransjen, ingen! Så nå setter jeg et solid, og veldig bestemt punktum for all negativitet relatert til sosiale medier. 

Jeg tørke tårene, retter ryggen og kjører på videre. Med verdens beste, snilleste, mest omsorgsfulle heia-gjeng i ryggen er jeg klar for å fortsette med min greie. Jeg kjører på i kjent Maren-stil, med sunn motivasjon, masse inspirasjon, normal sunn mat, balanse og bøttevis med energi og positivitet. Sammen er vi sterke, og jeg har aldri noensinne kjent på mer styrke og kjærlighet enn jeg har det siste døgnet. Tusen tusen takk <3 

 

Smiiil, Maren