Mandag

Ny uke står for tur, og jeg kjenner at det er jeg faktisk veldig klar for. Jeg er godt i gang med min deload uke, og er faktisk på fjerde dagen. Det eneste jeg har gjort av trening er rusleturer i solen, og en liten apekattøkt på en lekeplass med en herlig gjeng på lørdagen. Jeg kjenner at energien kommer snikende tilbake, og jeg kjenner at jeg får en kribblende følelse i kroppen, jeg gleder meg virkelig å kjøre på for fullt igjen. Flere av dere har spurt om jeg kan dele programmet mitt fremover, og det kan jeg selvfølgelig. Jeg liker å benytte meg av kunnskapsrike mennesker for å legge opp treningen så bra som mulig. Jeg er personlig trener selv, men når det gjelder min egen trening så har jeg lett for å sluntre litt unna når det er mitt eget opplegg. På løpedelen av treningen min vil jeg benytte meg av Triatlon-athlet og løper Sondre Risdal Solheim, og når det gjelder styrketreningen vil jeg fortsette å få hjelp fra Coach Gunnar Strand Jackobsen. Jeg har samarbeidet med Gunnar i flere måneder nå, og trives utrolig godt med måten han legger opp treningen på. Mange forbinder Gunnar kun med fitness, men han tar altså i mot helt vanlige kunder også. Jeg vil selvfølgelig dele øktene mine med dere underveis, veldig gøy at dere er engasjerte og ønsker å følge med. Flere av dere har spurt hvilket løp jeg ser for meg å løpe, og det har jeg faktisk ikke helt klart å bestemme meg for enda. Jeg snuser litt på Oslo maraton, men vi får se. Jeg blir fremdeles helt kvalm bare av tanken. *ler*

Solen fortsetter å glittre over Kristiansand by og jeg gleder meg til å ta en rusletur i solen etter jobb. Bildene over er fra gårsdagens tur med en god venninne. Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig mandag. Jeg fortsetter å la meg imponere av alle bidragene til #marensapekatter, herligfred så mange spreke og flotte jenter det er der ute! Keep up the good work, dere er så inspirerende!!

 

Smiiiil Maren

Deload

Søndag, sol og sørland, kan man få det bedre? Jeg har akkurat kommet hjem etter en deilig rusletur i sola med en god venninne. Vi kjøpte med oss smoothie og satt oss i solsteken på strandpromenaden. For et herlig liv! Jeg har en liten deload-uke på gang, som betyr at jeg roer kraftig ned på all trening for en periode, dette gjør jeg fordi jeg fra og med neste mandag starter med et nytt program for å bli en bedre løper. Jeg har hatt litt småvondter her og der som gjør at jeg fant ut at det er fornuftig med en rolig recoveryuke før jeg starter opp med en god del løpetrening og løpsbasert styrketrening. Egenvekt, lek og apekatttrening vil jeg holde på med uansett – det er jo bare så fantastisk gøy. Rusleturer i moderat til rolig tempo gjør jeg også, men de harde tøffe øktene uteblir for en periode. 

 

Har noen av dere bevisst og frivillig tatt en deload-uke før? Hva er dine erfaringer med det ?

 

Smiiiil Maren


Sunday smile

Denne helgen har vært så sosial og herlig. Mine hverdager er så A4 og rutinepreget at det sjeldent blir tid til noe særlig annet enn praksis, jobb, lesing, blogg, trening, og matlaging. Derfor er helgene mine hellige, og da vil jeg helst få inn så mye kvalitetstid med mine kjære som overhode mulig. Denne helgen har jeg hatt besøk både fredag, lørdag og i dag skal jeg ut på lunsj før jeg får besøk igjen i kveld. Det er så deilig å endelig få litt tid med mine fine jenter. Helgen har vært fyllt med latter, vin, sushi, skravling, gåtur i sola, cafekos, shopping og masse god mat. I dag nyter jeg en rolig start på dagen, med kaffe og morgenstund mens jeg titter ut på enda en herlig solskinnsdag her i sør. 

Dette ble fryktelig idyllisk og fint, men denne helgen har faktisk vært idyllisk. Jeg har ikke trent noe særlig, men det er helt i orden. Hverdagene mine inneholder som regel gode treningsøkter, og da tenker jeg at det er helt ok å fokusere på litt andre ting i helgen. På lørdag gjorde vi noe gøy, som for mange kanskje vil se på som trening, men jeg kaller det for leking. Vi dro en gjeng fra solsiden ( gymmet jeg trener på) opp til et område her i Kristiansand som har et aktivitetsområde med litt ulike ting vi benyttet oss av for å lage en sirkeløkt. Vi satte opp ulike poster, og jobbet i ett minutt på hver post, med 2 minutter pause mellom rundene. En morsom og gøyal økt som ble enda bedre av at solen strålte fra skyfri himmel. En av deltagerene hadde med seg musikk som virkelig satte stemningen. Sjekk gjerne ut Instagram for bilder fra økten.

Nå skal jeg nyte kaffen og søndagsroen en times tid til før jeg må løpe avgårde til lunsjdate. Nyt dagen hjerter.

 

Smiiiil Maren


Frisk frokost

God lørdagsmorgen dere. Jeg er som vanlig latterlig tidlig oppe, og etter en time gav jeg opp å fosøke å sovne igjen. Solen stråler fra skyfri himmel i Kristiansand i dag, og jeg har en deilig vårfølelse i hele kroppen. Det er utrolig hva sol kan gjøre med humøret. I dag fikk jeg lyst på noe friskt og godt til frokost, jeg tittet gjennom litt gamle bilder og fikk inspirasjon til å lage min faste frokost litt anderledes. Jeg har alltid frukt, bær, nøtter, musli og meieriprodukter i en skål, men se så mye mer delikat det blir hvis du putter det i et glass. Legg lagvis med musli, frukt, og yogurt. Delikat, sunt, enkelt og utrolig godt! 

Jeg ønsker dere en herlig lørdag, jeg håper solen stråler for dere alle sammen, og at helgen blir fantastisk. 

 

Smiiiiiiil Maren


Luciaven

I samarbeid med proteinfabrikken

Jeg har tipset dere før om at det skjer store ting hos min sponsor Proteinfabrikken. De har tatt inn flere nye merker på treningklær, og i dag mottok jeg en ny super fresh tights fra Luciaven. Luciaven er et nytt merke for meg, og må si jeg liker det utrolig godt. Designet er feminint og kvaliteten virkelig så god!! Stoffet er litt tykt slik at det skjuler det vi jenter vil skjule, samtidig som det fremhever feminine kurver og løfter rumpa med det kule designet bak. Jeg bestillte den i mørke blå, og fargen var virkelig fin! Tightsen er onesize, og strechen er helt insane! Den er så latterlig behagelig å ha på.

Hva synes dere? 

Både luciaven, og babalu er nye merker hos proteinfabrikken, og jeg gleder meg til å teste ut flere plagg fra begge merkene. Har noen av dere noen erfaringer med Luciaven eller Babalu? Del veldig gjerne i kommentarfeltet. Hvis dere liker plaggene tenker jeg at det kanskje kunne vært gøy å kjøre i gang en giveaway på bloggen med tights som premie.

 

Smiiiiil Maren


Fri fredag

God fredagsmorgen. Jeg har fri i dag, men nå er hverdagsrutinene i praksis så inprentet, at jeg våkner kl 06.30 uansett! Jeg valgte å stå opp i dag, selv om jeg ikke har noen avtaler før i ettermiddag. Jeg har virkelig funnet meg tilrette i leiligheten nå, og trives så utrolig godt. mange av dere har etterspurt bilder, og jeg lover at det kommer. Jeg venter fremdeles på den nye sofaen, og jeg vil gjerne vente til den er på plass før jeg viser dere bilder. Jeg mangler også litt ting på veggene her, da rommene er store og det er høyt under taket så kan det virke litt tomt og upersonlig enda. 

I dag har jeg som sagt fri, og har startet dagens på kjøkkenet. Jeg skal overhode ikke skrye på meg at jeg er en stor baker, men jeg synes det er så koselig å dille rundt på kjøkkenet når jeg har tid til det. Jeg fikk en diger pose med sunn brødmiks av en venninne, og tenkte at hva er vel deiligere enn nybakt ferskt brød på en fredag? Flere av dere har garantert sett denne brødmiksen før, den selges på alle helsekost og noen matbutikker. Jeg viser dere selvfølgelig resultatet når det er klart. Jeg får vann i munnen bare av tanken på varmt ferskt brød med smør som smelter og brunost. Mmmmm. 

Så må dere for all del huske å joine #marensapekatter challengen på Instagram. Noen av dere har allerede lagt inn noen bilder, og jeg er så utrolig imponert! Hvis du har noen spentige egenvekttreningsbilder på instagrammen din fra før så må du gjerne tagge dem med #marensapekatter slik at vi andre får sett dem. 

Ha en super fredag dere, endelig er helgen her, og den skal nytes til det fulle! 

 

Smiiiil Maren#marensapekatter

Hvem trenger treningsenter når man kan lage sitt eget gym hjemme? Det skjedde noe med meg etter helgen med Calisthenics-gjengen i oslo, jeg har gjenoppdaget gamle kunster og funnet igjen gleden ved å bruke egen kroppsvekt i trening. Denne morgenen startet jeg derfor med litt apekatttrening på kjøkkenet. Ser det ikke gøy ut? 

Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre av øvelser i ditt eget hjem. Jeg vandrer ofte rundt på hendene her hjemme, eller kjører en runde med dips på en kjøkkenstol, tar et par situps på gulvet, eller hopper litt opp og ned på sofaen. De fleste har en ledig vegg man kan bruke til å øve på handstand, og alle har et par kvm ledig gulvplass til å kjøre en runde med situps, eller pushups. Hva med å øve på hodestående i sofaen? eller pushups med bena i sofaen og armene på gulvet?  Er dere med på tankegangen, det er kun kreativiteten og fantasien som setter grenser her. 

Jeg vil komme meg en liten challenge til dere i dag. Finn en kreativ måte å trene på i ditt eget hjem, legg bilde på instagram, og bruk taggen #marensapekatter. På den måten kan vi inspirere hverandre til å drive litt apekatttrening i hverdagen. Det trenger overhode ikke være noe super spentig øvelse, alt fra planken på kjøkkenbordet, til hodestående mot en vegg, eller pushups på gulvet er helt supert. Alt du kan gjøre med din egen kroppsvekt hjemme er gull! La oss danne en liten apekatt-army. *ler*. For å gjøre dette enda litt gøyere så vil jeg premiere de ivrigste deltagerene i challengen! 

Så kjør på: lek deg med egenvektstrening , ta et bilde og legg det ut på instagram med taggen  #marensapekatter

Jeg GLEDER MEG til å se bildene deres. 

 

Smiiiiil Maren


Dagens ros

I dag har jeg lyst å komme med litt skryt og rosende ord til en person, som ikke bare har en nydelig personlighet men som også er helt utrolig dyktig i jobben sin. Mine gode frisør-venninne Kristin Louise hos A-salong er virkelig bare så flink at hun fortjener å få litt skryt. Jeg hadde en fantastisk frisør i Oslo, og når jeg flyttet hjem trodde jeg aldri at jeg skulle finne noen som var like dyktige. Jeg booket en time hos kristin, og jeg tror aldri jeg har vært så fornøyd. Kristin er selvsikker og kunnskapsrik i sitt yrke, hun har stil og ser med en gang hva kundene hennes kler. Jeg lot Kristin bestemme hva vi skulle gjøre med håret mitt, og vi endte opp med å endre litt på fargen og beholde lengden. Jeg ble så fornøyd med resultatet! En ting er at hun er faglig dyktig, men hun er også en helt utrolig behagelig person. Jeg slapper av og koser meg virkelig hos henne. 

Kristin har aldri prøvd å pushe noe som helst av produkter på meg, og det er så deilig. Hvis jeg har spurt henne om råd, eller hvilken shampo hun brukte i vasken fordi den luktet så godt, så svarer hun selvfølgelig. Det er så betryggende og herlig å se at også på produkter og styling har hun kunnskapen på plass. Jeg har benyttet meg av noen deilige produkter fra TIGI den siste tiden, de både lukter godt og føles helt fantastiske for håret mitt. Jeg skrev et eget innlegg om dem første gang jeg fikk teste dem ut, innlegget kan dere lese HER. 

Kristin kan hår, og det er ingen jeg stoler mer på enn henne når det gjelder det området. I dag skal Kristin få være med meg inn på mitt område. Jeg snakker selvfølgelig om trening. I dag skal nemlig Kristin og meg kjøre en styrkeøkt sammen. Jeg gleder meg så til å ta en økt sammen med denne go´jenta. Dagens program med øvelser vil selvfølgelig bli lagt ut hvis det er ønskelig? 

Ha en nydelig onsdag kjære dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren


Tufteparken

 

Jeg må bare dele denne med dere. Fantastisk eller hva?

Akkurat nå skulle jeg ønske at jeg bodde i Oslo, slik at jeg kunne dratt til Tufteparken på St.hanshaugen og lekt meg der. Enn så lenge får jeg finne alternativer på gymmet, og ute i naturen. Jeg håper virkelig Kristiansand kommune ser hvilke fantastiske muligheter en slik park byr på, og finner ut at de vil ha en Tuftepark her i byen også. Jeg skal garantere at jeg blir den ivrigste apekatten i den parken hvis det skulle skje. For dere som følger meg på instagram har jo allerede sett mine små krumspring her i leiligheten, dere skjønner at jeg trenger en park å leke i sant? Hehe.

Det er opprettet en gruppe på facebook: Vi som vil ha Tufteparken til Kr.sand. Hvis du er fra Kristiansand eller næromårdet og har lyst å trene / leke sammen med meg i en slik park, så synes jeg du skal joine gruppen, og være med å vise kommunen at vi ønsker økt fokus på aktivitet og bevegelsesglede. Tenk så ufattelig gøy om vi fikk en slik park hit. Jeg håper virkelig dere har lyst å engasjere dere slik at vi sammen kan gjøre denne sporty drømmen til virkelighet! 

Hvis du ble litt nyskjerrig på hva en Tuftepark er, så kan du lese mer om det HER. 

 

Smiiiiil Maren


Vondt i viljen

Jeg må le av meg selv, og mine sniky måter å lure meg selv på trening. I dag skiftet jeg til treningsklær på jobb før jeg dro hjem slik at jeg skulle klare å komme meg ut igjen for en treningsøkt. Det er nemlig slik at hvis jeg er så dum at jeg velger å dra hjem etter jobb, istede for direkte på trening så blir det på mystiskvis foferdelig vanskelig å komme seg ut igjen. Så her surrer jeg rundt da, i fullt treningsutstyr men tror dere jeg har klart å komme meg avgårde? Nei selvfølgelig ikke! *ler* Jeg tenker at det er noe med å si det høyt, så nå innrømmer jeg til dere at jeg lusker rundt i leiligehten i treningsklær, men klarer faktisk ikke å komme meg ut og ned på gymmet. Så satser jeg alt på at det er det som skal til for at jeg faktisk får tatt meg sammen her, og surret meg ned på trening.  Jeg har rett og slett litt vondt i viljen i dag, men jeg vet jo hvor fantastisk den følelsen etter en god trenings økt er, så jeg får bare se å komme meg avgårde.

Dagens økt blir en styrkeøkt med hovedfokus på rygg. Stølheten har sluppet litt, og jeg kjenner at kroppen er klar for nye utfordringer. Jeg ser for meg at dagens økt blir noe slik som dette:

  • Markløft
  • Nedtrekk bredt grep
  • Nedtrekk smalt grep
  • Sittende / stående roing
  • Pullups

 

Jeg hadde storhandling i går, og nå er kjøleskapet mitt overfyllt av godsaker. Dagens middag blir enten Tacosalat med speltlomper, eller pestomarinert kylling med fullkornspasta og dampede grønnsaker. Jeg har funnet litt gnisten på kjøkkenet igjen, og det er gøy. Jeg har vært inne i en skremmende lang meieriprodukt, havregryn og knekkebrød periode, så nå er det på tide med noe litt mer spenstig på menyen. 

Hva skal du ha til middag i dag?

 

Smiiiil Maren