Gymface

Jeg synes ofte mange slike gym-sitater kan bli litt harry, men akkurat dette passet jo veldig bra til bildet. Jeg måtte le godt når jeg så bildet, en blanding av fokusert blikk og grimase fordi det er tungt. Fantastisk festlig!

Foto: Mats Grimseth

I dag er det overkropp som står på planen, og jeg skal kjøre økten sammen med en god venninne av meg. Hun har spurt meg så pent om litt hjelp til å komme i gang med styrketreningen, og da vil jeg selvfølgelig hjelpe til. Jeg har lagt opp et styrke program for henne, og i dag skal vi kjøre gjennom overkropps delen av programmet.  Jeg har lagt det opp slik at hun har tre styrkeøkter pr uke, den første uken er det to overkroppsøkter, og en underkropp, uken etter er det to underkropp og en overkropp og slik fortsetter det. Hun kjører to øvelser for rygg, to for bryst, to på skulder og armer. På den måten kommer hun gjennom hele overkroppen. Vi starter med 10 repetisjoner, 3 sett. 

Øvelsene er som følger:

 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Brystpress 
 • Brede pushups
 • Biceps / triceps

 

Nå skal jeg kose meg med siste slurk av BCAA-shaken min, før turen går videre til gymmet. Selv om jeg i all hovedsak veileder henne, så blir jeg med på alle øvelsene, og dermed får jeg også en god treningsøkt. Er det flere som trener i dag, hva står på planen deres? 

 

Smiiiil Maren

FB-page

Jeg har lyst å tipse dere om at jeg også har en Facebook siden som jeg har begynt å benytte meg av mer den siste tiden. Fra og med august vil den bli benyttet enda mer. Jeg vil vente litt med å fortelle dere hvorfor, men hvis jeg sier at siden heter PERSONLIG TRENER MAREN ERDVIK, og vil bli hyppig oppdatert spesielt fra august av, så kanskje noen kan gjette hva det betyr? Besøk gjerne siden HER.

 

Smiiiil Maren 


Natterangleren

To nattevakter er unnagjort og jeg begynner å kjenne på konsekvensene av søvnmangel. Det føles litt som å være på danskebåten i uvær, eller dagen derpå etter en heftig fest. All ære til dere som jobber fast nattevakt, det er virkelig imponerende. Nå har jeg sovet noen timer etter jeg gikk av vakt kl 08, og skal bruke resten av denne søndagen på å slappe godt av, før jeg skal lade opp med deilig grillmat hos familien før siste nattevakt venter. 

I dag tror jeg at jeg lar dere spreke lesere ta dere av treningen, så kommer jeg sterkere tilbake til uka. Det er virkelig lærerikt å kjenne på hva endret søvnmønster gjør med kroppen, og ikke minst energinivået. Dette er viktig lærdom å ta med meg videre i min jobb som personlig trener også. Flere av mine tidligere kunder jobber nattevakt-turnus, og nå føler jeg sannelig jeg har en ny forståelse for at de kan være litt slitne til tider.

En god kaffekopp, en skål med friske jordbær og isvann gjør underverker på en litt trøtt søndag. Jeg håper dere får en herlig energisk dag, og nyter søndagen fullt ut. 

 

Smiiiiiil Maren


Egenmassasje

God morgen hjerter. Ja jeg sier faktisk god morgen kl 15. Jeg har jobbet nattevakt, og sitter i skrivende stund i sofaen med en stor kopp kaffe og “frokost”. Natten gikk overraskende bra, og jeg tenker at de to resterende nettene skal gå fint. Det er klart jeg kjenner at jeg er litt trøtt, og den kjente “fyllesyke-følelsen” har jeg allerede vært innom. det hjelper å tenke på at det kun er to små netter til, så skal jeg har en deilig 14 dagers ferie. Jeg skal straks prøve å komme meg ut på en lett, liten cardioøkt. Det blir en veldig lett økt, jeg kjenner at i dag er ikke riktig dag å presse kroppen på. Jeg ser for meg en 45 minutters powerwalk, og en god runde med foamrolleren etterpå.

Foto: Mats Grimseth

Jeg er veldig glad i foamrolleren, og bruker den jevnlig. Før hver eneste benøkt ligger jeg på foamrolleren og mykner opp muskulaturen i ben og rumpe. Dette gjør at jeg kommer ordentlig dypt ned i knebøyen, og får god kontakt med muskulaturen. Jeg bruker også rulla etter en tung cardioøkt, spesielt med sprintintervaller eller langkjøring hvor jeg kjenner at jeg virkelig har brukt bena og samlet mye syre. Da gjør det underverker å bruke litt tid på å jobbe ut vondtene med rulla. Jeg ruller også hvis jeg er veldig støl, jeg føler det hjelper i og med at man jobber opp blodsirkulasjonen, og avfallsstoffer dermed transporteres ut raskere. Dette er kun hva jeg føler, men så lenge det funker for meg så fortsetter jeg. Jeg har også en liten hard basebal som jeg bruker til å jobbe med muskelknuter og triggerpunkter, spesielt i øvre del av sete og instascapulært (mellom skulderblader).

Er det noen av dere som driver med egenmasasje og triggerpunktbehandling? 

 

 

Smiiiiiil Maren


Søtt og salt

Tenkte jeg skulle dele dagens frokost med dere. Det er absolutt ingenting revolusjonerende med denne, og den oppmerksomme leser vil oppdage at den er svært lik alle mine andre frokoster. Forskjellen her er at denne lille deiligheten har en smak av både søtt og salt. 

Skålen inneholder:

 • Et eple kuttet i små biter
 • Et beger cottage cheese 14
 • En yoplait 0,0% vanilje
 • Toppingen er den som følger med cottagecheese14

 

Det er denne toppingen som gjør denne frokosten så magisk. Den inneholder nemlig salte ristede nøtter og tørkede søte bær – for en kombo. Jeg supplerer gjerne med hakkede cashews, gojibær og rosiner, samt  litt sukrin. Mmmm. En all time favorite.

 

Smiiiiil Maren

 

Lekre sommerben

Innlegget inneholder reklame

Tidligere denne uken gjorde jeg noe skikkelig kleint, og skikkelig genialt på en gang. Jeg rakk ikke å shave leggene før båttur og hva ble løsningen da? Joda, ta med seg Intuition shaveren i vesken, og shave leggene på båtens badetrapp, midt ute på havet. Jeg må fnise litt når jeg tenker på det, jeg følte meg litt dum der jeg satt å shavet leggene mens andre båter kjørte forbi. Resultatet ble upåklagelig, og jeg kunne nyte resten av dagen i sola med silkemyke glatte sommerben. Intuition er en super høvel, du trenger nemlig kun den og ingenting mer. Ikke noe barberskum, og ikke noe fuktighetskrem etterpå. Intuition er barbering på den enkle måten, med alt i ett produkt. 

Intuition er verdens første alt-i-ett barbersystem. Du får hudpleie og barbering samtidig. Barberbladene er nemlig omgitt av en hudpleieenhet ( se på bildet under) som skummer i kontakt med vann. Den inneholder naturlig Aloe Vera og vitamin E som hindrer uttørkning, og gjør huden glatt og myk. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere enn å shave legger når jeg dusjer, og jeg bruker helst minst mulig tid på det. Jeg synes denne lille saken er helt genial, og den har blitt fast inventar i min dusj. Jeg var så heldig å få tilsendt to, og jeg gav derfor en til min skjønne mamma også. Hun sier det er en fryd å slippe skum og barbergel og likevel få myke glatte legger. 


Til slutt vil jeg dele et par punkter med dere som er lurt å tenke på for optimalt resultat av barberingen:

 • Vent med å barbere deg til rett før du skal gå ut av dusjen, slik at hårene får tid til å bli myke av vannet
 • Barber mot hårene for ekstra tett barbering, men barber alltid med hårene på områder hvor du har problemer med ingrodde hår
 • Husk alltid å bruke et skarpt blad!
 • Bruk gjerne et produkt med innebygde fuktighetsgivere, slik som Intuition naturals

 

Lyst å teste? Da kan du klikke HER for en gratis prøvepakke på Intuition Naturals.  

 

 

Smiiiil Maren


Let´s get low

Det er ingen hemmelighet at jeg hater å trene ben, men jeg jobber virkelig for å prøve å like det, og det skal sies at det har blitt veldig mye bedre. I dag var det tid for å kjøre bena igjen, og følgende øvelser stod på planen:

 • Dype knebøy
 • Strakmark 
 • Hipthrust
 • Cabel-kickback
 • Sittende lårcurl
 • Sittende legextentions

 

Foto: Mats grimseth

Jeg kjører vanligvis 8-10 rep pr øvelser, 3 sett. Jeg ligger ikke spesielt høyt på vektene når jeg trener ben, da jeg rett og slett ikke klarer å få ordentlig kontakt hvis det blir for tungt, det går også kjapt utover teknikken min dersom vektene blir for tunge. Jeg fokuserer på muskelkontakt og teknikk fremfor høye tall på vektskivene. Jeg kjører som regel bøyen på rundt 50-60kg. Går jeg høyere enn dette kommer jeg ikke dypt nok ned og jeg kjenner anntydning til at knærne faller inn. Jeg er tålmodig, og jobber meg gradvis oppover, men som sagt er det viktig for meg at jeg kommer meg opp på vektene med full muskelkontakt og teknikken inntakt. 

Hva skal du trene i dag? 

 

Smiiiiil Maren


Nattevakt, cardio & reisefeber

I dag nyter jeg en fridag før jeg skal begi meg ut på et aldri så lite nattevakt-raid. Jeg skal ha tre nattevakter på rad, og kjenner at jeg har litt blandede følelser ift til det. Jeg har ikke jobbet spesielt mye natt tidligere, og nå skal jeg ha tre etter hverandre. Jeg vet at det er mange sykepleiere som leser bloggen, og kanskje andre som jobber turnus også. Kom veldig gjerne med tips om hvordan dere løser en slik helg, med tre netter på rappen. Klarer dere å sove på dagen? Blir dere sultne og må ha mat på natten på lik linje som på dagtid? Del gjerne erfaringer. 


Foto: Mats Grimseth

Nå skal jeg straks ha meg en liten cardiorunde på Solsiden PT senter,  før jeg skal sette  meg på en koselig cafe i sentrum å jobbe litt. Solen stråler i Kristiansand, og det er virkelig godt og varmt. Akkurat i dag må jeg la noen andre nyte solen, og selv fokusere på å få gjort unna litt ting. Det er fristende å bare legge seg langflat i sola, og bli liggende der hele dagen, og det er akkurat det jeg har gjort de siste dagene, så nå har det hopet seg opp diverse ting som jeg må ta tak i. Heldigvis er det kun 1 liten uke til jeg reiser på ferie, og skal nyte sol, strand og deilige sydentemperaturer på den Franske Riviera. Dere som har fulgt bloggen en stund husker nok at jeg har vært der før – mange ganger. Det er mitt favorittsted og jeg gleder meg så mye at det finnes ikke ord. 

Skal dere reise noe i sommer?

Nå skal jeg drikke opp kaffekoppen, og nyte siste rest av havregrøten. Ja havregrøt! Det er en stund siden sist, men i dag fikk jeg lyst på det igjen. Jeg lager grøten min til en slags søt-salt-sjoko-grøt som bare smaker helt himmelsk. Jeg deler gjerne oppskriften min med dere hvis det er ønskelig. 

 

Smiiiiil Maren

 

Sommerfrokost

Jeg har lyst å tipse dere om en super sommerfrokost, eller et herlig friskt lite mellommåltid. I dag ble dette min frokost, og det smakte helt nydelig. I min lille sommerskål har jeg følgende:

 • 1 nektarin
 • 1/2 gult eple
 • 1/2 rødt eple
 • 250g blåbær (en pakke)
 • 1 skyr
 • 250g mager cottage cheese

 

Jeg gjør det så enkelt som at jeg kutter opp all den frukten jeg har tilgjengelig i små biter, strør bær over, før jeg lesser på med cottage cheese og skyr. Tilslutt strør jeg litt kanel over, og gjerne en håndfull hakkede mandler og valnøtter. Dette er så enkelt å lage, samtidig som det er både sunt og utrolig godt.  Ser det ikke fristende ut?

 

Smiiiil Maren


Treningsglede

Jeg må dele to av bildene Mats Grimseth knipset på mandag. Disse bildene er tatt utenom shooten, før jeg starter en øvelse, men jeg vil vise dere dem fordi de for meg viser litt av den gleden jeg har med treningen, og hva det gjør med meg. Trening er glede, mestring, styrke og lykke for meg. Jeg føler meg heldig som har funnet denne lidenskapen, og jeg skal jobbe for å holde på den så lenge jeg bare kan. 

 

 

Smiiiiiiil Maren