Disse tv-seriene må du se

Jeg er på evig jakt etter en ny film, eller en ny tv-serie å følge med på. Jeg har pløyd meg gjennom det som er av serier føler jeg, og har så endt opp i et stort tomt seriehull hvor det ikke er noen ting å se på. I min desperate jakt etter en ny serie fant jeg Bloodline, og tross min skepsis har jeg nå slukt hele 7 episoder på et par dager. 

We are not bad people, but we did a bad thing…

Bloodline handler om familien Rayburn, som bor på en idyllisk øy i Florida keys hvor Robert og Sally Rayburn driver et ekslusivt hotell på stranden. Tre av deres fire voksne barn bor nære familiehjemmet, og har jobber som bla advokat og politi. Utad fremstår Rayburn familien som perfekte, suksessrike og velstående, men den fasaden er løvtynn. Den siste sønnen er familien svarte får, og når man på en årlig familiefest vender hjem igjen virvles gamle hemmeligheter opp til overflaten, nye intriger settes opp og muligheten for maktposisjonering i forhold til arv og stillinger i familiebedriften er i gang. Serien byr på dypt begravde familiehemmeligheter, søskenrivalisering, svindel, utroskap, rusproblemer og flere mord. Mildt sagt en spennende serie som får deg til å tvile på hvem, og om i det hele tatt noen har rent mel i posen. 7 episoder er slukt, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen. 

Det stopper ikke her, jeg har enda et serietips til dere, jeg har nemlig slukt en hel sesong av en annen serie i dagene før jeg fant bloodline. Nå tenker dere nok at hjelpes, har hun ikke gjort annet enn å se på serier i sommer, og det kan jeg betrygge dere med at jeg har, men gi meg et par regnværs dager så sluker jeg lett en sesong eller to.

Anyways, tilbake til mitt andre serietips nemlig Stranger things. Gi den et par episoder før du dømmer den, jeg var skeptisk men endte opp med å elske den. Jeg tror egentlig ikke jeg kan forklare den serien helt, jeg tror bare dere må se den, og bedømme den selv. Enjoy! 

Sleng gjerne et serietips eller to tilbake hvis du har noen på lur, eller enda bedre, et filmtips. Jeg har sett så mye serier nå, at jeg kjenner det er på tide med en skikkelig god film. Har du en virkelig god film å anbefale? 

 

Smiiil Maren 

 

Slik lager jeg proteinkaffe

Protein chocolate coffee

Husker dere for rundt fire år tilbake, når jeg bodde i Oslo og drakk proteinkaffe så og si hver morgen. Jeg aner ikke hvorfor jeg sluttet med det, kanskje jeg bare glemte det litt bort. Nå har jeg hvertfall funnet den frem igjen, og det er jeg så glad for. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det er, og ikke minst enkelt. Det smaker som den beste, og søteste mocca, men inneholder ingenting sukker.

Jeg testet med en liten slump sirup i kaffen, og det var godt, men overhode ikke nødvendig. Hvis du vil ha litt ekstra spennende kaffe en dag så kan sirup gjerne testes ut men for min del synes jeg nesten den er best uten. 

Du trenger: 

  • 1ss proteinpulver blandes med 1-2 dl vann i en shaker – rist godt, slik at det blandes helt ut. 
  • Lag kaffen slik du liker den. Jeg brukte en nespresso kapsel her. 
  • Hell sjokoladeshaken over kaffen, tilsett 1 dl melk, og litt kokende vann på toppen. 
  • Rør rundt, og voalá – den beste sjokoladekaffen, full av proteiner. 

Nå skal jeg nye siste rest av kaffen og komme meg avgårde. I dag er det Triquart her i Kristiansand, og jeg gleder meg til å se spreke triatleter svømme, sykle og løpe seg gjennom Triquart-løypa. Jeg kjenner flere som deltar, så dette blir gøy! 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Kjærlighet ved første bjeff

Verdens fineste lille Lulu

Det blir i grunn litt feil å si at det var kjærlighet ved første bjeff, for lille Lulu bjeffer ikke. Jeg har faktisk ikke hørt henne bjeffe en eneste gang. Ikke når det ringer på døren, ikke når hun løper rundt å leker, og ikke når hun møter nye mennesker eller andre hunder. Hun er rett og slett bare en happy liten puppy som spretter rundt, logrer med hele kroppen, har enormt med energi og elsker å kose. 

Lulu er hunden til en god venninne av meg, og jeg har nå fått spurt henne ut om absolutt alt relatert til denne lille krabaten. Jeg føler dette er den perfekte rasen for meg, men jeg tar gjerne i mot flere tips og råd fra dere. Sist vi snakket hund her på bloggen var det et helt enormt engasjement fra dere, og det haglet inn med kommentarer. 

Er det noen av dere som har erfaring med Cavapoo eller maltipoo? 

 

Smiiiil Maren 

Pokémon Go – et løft for folkehelsen

God morgen dere. I går ble jeg intervjuet om den enormt populære Pokémon Go trenden, og jeg synes dette er så aktuelt at jeg har lyst å dele hele intervjuet med dere her på bloggen. Jeg har selv ikke kastet meg på dette spillet enda, men jeg ser jo at jeg virkelig må vurdere det. Hva med dere? Er dere helt Pokémon-frelst om dagen?

Intervju med Side2 og Nettavisen om Pokémon Go 

Det er skremmende å se at mange barn og unge i dag har problemer med å bevege seg i skog og ulendt terreng, rett og slett fordi de ikke er vant til det, sier personlig trener Maren Erdvik til Side2. Side2-bloggeren bak«Fitliving» og treningsentusiasten synes derfor det er fint at unge må ut i naturen eller byen for å komme langt i sommerens suksesspill – Pokémon Go. Hun mener mobilspillet er et løft for folkehelsen.

I begynnelsen av juli kom mobilspillet hvor man jakter virtuelle monstre lansert til Norge. Spillet er utviklet av Nintendo og går ut på at man skal fange, bekjempe og trener pokémons. Spillet bruker GPS, kameraet på telefonen og monstrene vises på telefonen som om de fantes i de virkelige omgivelsene. Spillet har fått variert mottagelse. Kritikken går ut på at det kan forårsake ulykker fordi man er så fokusert på mobiltelefonen og følger ikke med i trafikken. Den positive siden er at spillet er sosialt og gjør at folk må komme seg ut og i bevegelse.

Med tanke på helseaspektet spurte vi PT-Maren hva hun synes om Pokémon Go.

Hva er ditt forhold til spillet?

– Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk da Pokémon Go først dukket opp. Jeg synes det virket litt sært. Tanken om dette forsvant raskt da jeg forstod at jakten på «pokémons» resulterte i at tidligere inaktive mennesker kom seg opp av sofaen, bort fra dataskjermen og ut i frisk luft. Plutselig var det en haug av unge mennesker ute å jaktet på «pokémons», og jeg tok meg selv i å smile av synet. Dette er jo overhodet ikke sært, det er jo utelukkende positivt. En ting er at det er en morsom greie som folk liker, men det fører jo også til økt sosialisering, og ikke minst en kraftig økning i hverdagsaktiviteten, og det er jeg stor fan av!

Maren har selv ikke testet ut spillet, men hun har flere venner som er hektet.

– En venninne av meg som tidligere har hatet alt av fysisk aktivitet er nå ute og går både 5 og 10 kilometer om dagen fordi hun skal «klekke egg», og det skjer visst kun dersom hun går over en gitt distanse. Hun er også selvfølgelig mye ute og jakter på «pokémons», og finner områder hvor man kan få nye «pokeballer». Jeg blir litt forvirret av alle disse utrykkene og greiene, men det jeg har hovedfokus på er den enorme økningen i hennes fysiske aktivitet – det er virkelig helt fantastisk.

Hva tenker du om barn og unge i dag når det gjelder fysisk aktivitet?

– Jeg synes det er trist å se at iPad, TV-spill og data generelt tar så enormt mye tid og fokus hos barn og unge i dag. Det fører ofte til mye asosial stillesitting innendørs. Jeg forstår selvfølgelig at iPad, data og TV-spill er spennende og at det fenger veldig, og det er akkurat derfor jeg synes Pokémon Go er så genialt. Her får man tilfredsstilt det behovet for å spille, men man får også kommet seg ut i frisk luft og beveget seg.

På hvilken måte er det positivt at man må ut i naturen og byen?

– Det er skremmende å se at mange barn og unge i dag har problemer med å bevege seg i skog og ullent terreng, rett og slett fordi de ikke er vant til det. Kroppen er skapt for å bevege seg, og fysisk aktivitet er enormt viktig for barn i vekst, sier Maren og påpeker at dette er et felt hun ikke er ekspert på.

Men den personlige treneren mener at barn har godt av å løpe, leke, klatre, falle ned og reise seg opp igjen. De bør få et par skrubbsår og bli litt skitne under neglene. Utforske og oppleve, understreker hun.

– Det er utelukkende sunt å utfordres litt fysisk, og kjenne at de har en kropp som tåler å bli brukt. Skjelettet styrkes av belastning, og musklene stimuleres ved bevegelse. Dagslys og sol er viktig for både humør og energinivå. Ingenting av dette skjer dersom barna sitter inne i et mørkt rom foran en skjerm. Det burde ikke være slik, og hvis Pokémon Go kan være med på å gjøre barn og unge mer aktive så er jeg helt klart Pokèmon-fan.

Det er alltid litt spennende å mene noe i ulike saker i media, men her føler jeg i grunn at det gikk veldig greit. Nå er jeg spent på å høre om deres forhold til Pokémon Go. Er du helt hekta, eller er ikke dette noe for deg? 

 

Smiiil Maren 

 

Sommersalat & protein rundstykker

Sunn & herlig sommermat

I går hadde jeg avtalt å spise middag sammen med Edle, og planen var egentlig at vi skulle ha Sushi take-away. Jeg er så hekta på salater for tiden, så når jeg luftet forslaget om en liten salatfest istede ble det heldigvis godt mottatt. Jeg har sagt det en million ganger før, men salat trenger overhode ikke være kjedelig. Bare se på den fargerike og deilige salaten vi koste oss med i går. Her er det både tomat, hjertesalat, mais, paprika, rødløk, fetaost, agurk, skinke og pinjekjerner. Vi hadde også pesto-pasta, egg, og hjemmelagde rundstykker. 

Egg i salat er et super tips for å få opp mengden protein, og dermed øke metthetsfølgelsen. Egg inneholder også sunne fettsyrer som kroppen trenger, disse fettsyrene finner du i det gule i egget, så vær så snill å ikke ta bort den! Rundstykkene er laget på slump, med ingrediensene er:

  • Cottage cheese
  • Egg
  • Havregryn
  • Salt
  • Bakepulver

Jeg har delt oppskrift og fremgangsmåte på disse en haug av ganger tidligere her på bloggen, dere finner dem for eksempel HER

Rundstykkene er nydelige som frokost eller kveldsmat med smør som smelter, ost og skinke. Mmmm. Nå skal jeg straks legge bort macen, og komme meg ut på en liten rusletur med en venninne. Det er, enn så lenge, sol i Kristiansand i dag, så det må virkelig bare utnyttes. 

 

Smiiiil Maren 

 

Her skal jeg kose meg

Sommerens første frokost utendørs

Det tok meg nesten 2,5 år i leiligheten på Bystranda før jeg endelig fikk innredet verandaen min. Nå er en nydelig sofa på plass, og i går koste jeg meg med første måltid utendørs i nye hagemøbler. Det er ikke helt sommertemperaturer her på sørlandet om dagen, men med et lite pledd rundt bena var det nydelig å sitte ute. Frokosten ble en gammel favoritt, havregryn kokt opp på melk med vanilje protein og friske bær. En proteinrik og fløyelsmyk grøt som gir godt med energi, og smaker himmelsk. Jeg drikker ofte rød saft til grøt, jeg vet ikke om det er en greie fra barndommen at vi ofte hadde grøt og saft, men det er hvertfall blitt en liten greie for meg at saft hører til sammen med grøten. 

I dag har jeg så mye hyggelig på planen. Jeg har et møte klokken 13, etterfulgt av lunsj med min skjønne Celine som endelig er hjemme fra Danmark. I kveld står sushi og etterlengtet venninne tid med Edle på planen. Edle er jenta bak Funfit-timene som kjøres på Solsiden, treningsenteret hvor jeg trener fast. Jeg var så hektet på disse timene, men så falt jeg av på et tidspunkt. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen til høsten, og ikke minst dele Funfit øktene med dere her på bloggen. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sporty happenings 2016 – dette vil du ikke gå glipp av!

Jeg skal så mye spennende i ukene fremover, og mye av det er spreke eventer flere av dere sikker også kunne hatt interesse av å delta på. Jeg tenkte derfor å lage en liten oversikt over kommende sporty happenings som jeg har planer om å delta på, kanskje noen av dere har lyst å bli med. 

TriQuart triathlon konkurranse i Kristiansand 29-31 juli

AFPT-convention Oslo, 26 – 28 august

Nordic Fitcamp Løpecamp Marbella 2-9 september

ShapeUp convention, Bislett stadion, Oslo. 17 september 

Rosa sløyfe løpet, Oslo 16 oktober 

Nordic Fitcamp Thailand i januar & mars – mer info kommer.

 

Nå skal jeg bare avklare en ting med det samme her, jeg skal IKKE delta på triathlon konkurranse. Så sprek er jeg ikke, jeg skal bare se på og heie. Bor du på sørlandet er dette noe å få med seg. Se info HER. 

AFPT Convention gleder jeg meg enormt til, det er noen navn på foreleser-listen der som er helt drøye. Tenk at de kommer til lille Norge, og at jeg får muligheten til å lære av dem. Steike heller! Sjekk ut all informasjon om AFPT-convention HER. 

Nordic Fitcamp løpecamp gleder jeg meg helt vilt til, opplegget der er så ufattelig bra. Jeg mangler kunnskap på løp og kondisjonstrening generelt, og har så sinnsykt lyst å lære! Når det i tillegg foregår i deilige, solrike Marbella når sommeren er på hell i Norge, så blir det bare enda bedre. All informasjon om turen finner du HER.  (Ps: Husk at jeg har hele 800kr i rabatt å gi deg, send meg en mail på [email protected] hvis du ønsker å motta rabattkoden )

ShapeUp Convention er en super inspirerende og ikke minst motiverende happening. Jeg var med i fjor og storkoste meg fra start til slutt. En hel dag spekket med treningsinspirasjon fra noen av de råeste trenerene i landet. Sjekk ut eventet HER. 

Rosa-sløyfe løpet er en viktig dato å holde av, og uansett om du velger å løpe, jogge eller gå så har det ingenting å si. Det er din tilstedeværelse som betyr noe, og jeg håper så mange som mulig har mulighet til å delta i Oslo 16 oktober. Dette er en hjertesak for meg, og datoen er holdt av for lenge siden. Påmelding og info finner dere HER. 

Har du planer om å delta på noen av disse eventene? Eller har du kanskje andre forslag til sporty happenings fremover? 

 

Smiiiil Maren 

 

Jentekveld på takterrassen

God morgen. I dag er jeg så trøtt at det er så vidt øynene holder seg oppe, men gi meg en liten kaffekopp til her nå så blir det nok bra. Jeg startet dagen med en liten svipptur ut på flyplassen sånn i 06 draget. Etterpå tenkte jeg at jeg like gjerne kunne starte dagen, og virkelig få utnyttet et par ekstra timer. Jeg har så lyst å dele litt bilder fra helgen med dere.

Here’s to the nights that turned into mornings & the friends that turned into family

De beste kveldene er de som spontant bare skjer, helt uten planlegging og styr. Når venner kommer sammen, maten bare bestilles i en fart og kvelden blir til av seg selv og ender opp som en kveld for minnebøkene. Slik var det på lørdag med mine to nydelige jenter Eline og Marion. Vi bestilte sushi og stakk en kjapp tur innom mattbutikken før vi satt oss på takterrassen. Der satt vi i 20 varmegrader, spiste, skravlet og koste oss til en nydelig solnedgang. Hjertet mitt utvides på slike kvelder, og jeg føler hele meg får påfyll av god energi. 

Så ikke dette nydelig ut? Sushi er noe av det beste jeg vet, og jeg spiser det så ofte jeg får mulighet. Vi koste oss også med blåbær, vannmelon, ulike typer nøtter, smågodt, fudge proteinsjokolade og kald drikke. Snacks akkurat slik jeg liker det. 

Hva ville du disket opp med dersom du skulle hatt en kosekveld som dette? Kanskje har vi noen av de samme favorittene?

 

Smiiiil Maren 

 

Det blir ikke bedre

Denne søndagen har jeg lyst å starte med et bildedryss fra sol, sommer, og sørlandsidyll. Jeg klarer ikke å holde igjen på klisjén når jeg skal fortelle om gårsdagen, for det var rett og slett bare en helt magisk dag i skjærgården. Hvis du ikke har vært på sørlandet om sommeren, så anbefaler jeg deg å sjekke værmelding, og ta deg en tur når det virkelig er go´vær her nede. Det finnes ikke noe mer magisk sted

This is my happy place

Vi kjørte helt ytterst i går, med sikt rett mot Danmark. Ingen holmer eller skjær som tok av noe for vind eller sjø, bare hav så langt øyet kunne se. Her ute er det alltid bølger og ofte tøff sjø, men i går lå havet stille, helt stille, og det skjer så og si aldri der ute. Folk lå å solte seg på de aller aller ytterste holmene, og det sier noe om gårsdagens idyll.

Vi tøffet rundt i blindleia og så på sommerhytter, små naust, andre båter og sjøbuer. Det er så mange idylliske plasser, og så mye koselig å se på. Jeg fikk også badet ikke bare en, men hele tre ganger. Hvert bad varte ikke spesielt lenge, og jeg er overhode ikke en tøffing på bading. Men bad er bad, og det var faktisk ikke så kaldt som jeg gav uttrykk for på gårsdagens snapchat film. 

Mat har vi alltid med, og i går gjorde vi det enkelt med sandwicher, frukt og kald drikke. Ny magasiner og bøker var også med, men i går var det så mye fint å se på at jeg ikke rakk å lese noe særlig. Jeg har begynt på sommerens andre bok, i samme sjanger og av samme forfatter. I frankrike leste jeg Nattmannen av Jørn lier Horst, og nå leser jeg Jakthundene. 

Dette var en utrolig deilig dag, og vi var ikke tilbake i båhavna før tidlig kveld. Turen hjem var fin, fremdeles strålende sol, og med vind i håret kjørte vi i et litt annet tempo enn resten av turen. Det er så befriende og deilig å stå oppe når man virkelig kjører fort og kjenne sjølufta slå i mot deg. Nei sørlandet altså, jeg er virkelig helt komplett og totalt forelsket i sørlandet om sommeren. 

 

Smiiiiil Maren 

 

En balansert handlepose

Nå var det lenge siden sist handlepose ble delt, så da tenkte jeg det kunne være artig å slenge på gårsdagens fangst fra matbutikken. Dette ble en litt merkelig handel med en miks av sunt, og mindre sunt, og egentlig litt uten sammenheng. Jeg er ikke så flink til å ta en storhandel, jeg er mer den typen som småhandler hele uken gjennom, og fyller på litt og litt av det jeg mangler. Denne posen inneholder likevel mange av mine faste favoritter, og det er jo uansett bare positivt å dele at det går med både sjokoladeis, og middagspølser her også innimellom. 

Dette er uten tvil den beste isen jeg har smakt, ingen over og ingen ved siden. Det er store deilige sjokoladebiter i den, og jeg har ikke tall på hvor mange av disse som har gått med så langt i sommer. Pølse og makaroni er til å lage mac & cheese, som er min lille guilty pleasure middag, jeg delte oppskriften med dere HER. Ellers inneholder posen vanlige hverdagsfavoritter som proteinrikt pålegg, friske bær, salat, grønnsaker, melk, smør, krydder og andre vanlige ting man trenger påfyll av. Det eneste den posen ikke inneholdt, som alltid er en del av mine handleposer er meieriprodukter. Der hadde jeg allerede sikret jeg tidligere i uken. Jeg har alltid, og da mener jeg absolutt alltid, cottage cheese, skyr og vanilje yoghurt i kjøleskapet. 

I skrivende stund sitter jeg å spiser frokost, drikker kaffe og venter på sola. Yr lovte skyfritt, vindstille og strålende sol fra kl 12, så nå får vi se da. Enn så lenge nyter jeg en rolig lørdagsmorgen i sofakroken. 

 

Smiiiil Maren